TUNEL DE SPALARE Sistem de spalare continuu

Size: px
Start display at page:

Download "TUNEL DE SPALARE Sistem de spalare continuu"

Transcription

1 TUNEL DE SPALARE Sistem de spalare continuu

2 SISTEM DE SPALARE CONTINUU GIRBAU SISTEM DE SPALARE FLEXIBIL Girbau a dezvoltat un sistem de spalare continuu, versatil si flexibil, capabil a raspunde la toate exigentele din prezent si sa se adapteze schimbarilor ale pietii. Sistemul modular permite tunelului de spalare TBS -50 sa se adapteze oricarui tip de instalatie (hoteluri, spalatorii industriale). UN ECHIPAMENT COMPLET, INTEGRAT PERFECT Girbau nu s-a limitat doar a crea un sistem de spalare, s-a straduit sa obtina un sistem complet pentru a solutiona necesitatile productiei mari intr-un mod rentabil si efficient. Oferim un sistem tren de spalare complet in perfecta armonie tunel de spalare, presa, uscatoare si sistem de incarcare si descarcare.

3 RENTABILITATEA INALTA PENTRU PRODUCTII MARI Solutia la necesitatile mari de productie este tunelul de spalare TBS-50. Obiectivul GIRBAU este simplu obtinerea de productii mari de o maniera rentabila si eficienta. In accelasi timp s-a reusit tratarea impecabila cu un impact minim ambiental. Tunelul de spalare TBS-50 este raspunsul nostru la nevoile dumneavoastra.

4 PRESTIGIU SI EXPERIENTA Designul tunelului de spalare TBS s-a realizat plecand de la experienta si prestigiul deja recunoscut al Girbau in designul si fabricarea de masini de spalat rufe centrifuge. ACTIUNE MECANICA EXCELENTA Tunelul de spalat TBS cu tambure din otel inox perforate in totalitate. 8 pale de batut in fiecare tambur si transferul prin deschiderea centrala obtin o actiune mecanica ineganabila si un excelent factor de dilutie. Procesul de spalare prin intermediul acestui sistem modular tambur interior-tambur exterior cu bai independente pentru fiecare modul, prevede eficienta ridicata in conditiile unei calitatii optime a procesului cu un randament ridicat. TRANSFERUL DESCHIDEREA CENTRALA Transferul incarcaturii prin gura centrala cu maxima securitate pentru a evita orice risc de blocare. Diametrul mare al deschiderii de transfer asigura ca trecerea incarcaturii de la un modul la altul se realizeaza fara probleme. Diferiti senzori confirma existenta tuturor conditiilor necesare pentru a garanta un transfer corect. Senzorii se autoverifica continuu evitand orice fel de blocare sau atac asupra rufelor Stantarea exclusiva prin ambutizare a tuturor tamburelor confera o tratare optima a rufelor. SIMPLITATE SI ROBUSTETE Simplitatea conceptiei tunelului de spalare TBS si robustetea constructiei sale garanteaza durabilitatea maxima. Sasiul este construit cu profile de otel finisate vopsite epoxy de rezistenta inalta. Toate materialele care intre in contact cu rufele si baia sunt fabricate din otel inox AISI 304-L. TRANSIBILITATE SI DEZINFECTIE Modulele independente si intrare abur garanteaza o transibilitate totala a temperaturii pe toata durata procesului pe langa un control absolut cu ajutorul optiunii intrare abur in fiecare modul. Dispunand de tambur exterior in fiecare modul permite a doza solutiile chimice in faza procesului ce se considera adecvat.

5 SISTEM MONOBLOC INTEGRAT Tunelul de spalare TBS Girbau este construit cu ajutorul unui ansamblu de tambure formand un sistem monobloc integrat. Fiecare modul cu o capacitate de 50kg rufe, este format din tambur interior si tambur exterior. Motorizarea, controlata prin convertizor, permite o viteza de rotatie variabila. Tamburele sunt unite fara suduri prin intermediul unui sistem patentat. Baile sunt separate prin doua garnituri EPDM de lunga durata. TBS GIRBAU, TUNELUL CEL MAI VERSATIL Solutia inovatoare adaptata de Girbau pentru a suporta tunelul de spalare este una din cheile ce explica versalitatea sa. Tunelul de spalare TBS Girbau dispune de tambur interior-tambur exterior la fiecare modul. Toate acestea sunt identice si nu exista module captive. In consecinta configurarea tunelului este infinita. Aceasta caracteristica permite adaptarea tunelului TBS la orice sistem de spalare. O CONFIGURATIE ADAPTATA LA NEVOILE DUMNEAVOASTRA Desi fara probleme exista 2 configuratii standard, echipa noastra technologia vanzari poate realiza o configuratie personalizata pentru fiecare necesitate. Aceasta versalitate adauga o importanta valoare tunelului TBS, odata ce poate fi intotdeuna adaptata la noi necesitati, noi technologii sau noi tendinte in viitor. Transportul tunelului TBS pentru instalarea sa COSTURI DE INSTALARE SI INTRETINERE REDUSE Tunelul de spalare TBS-50 Girbau poate fi transportat asamblat intr-un singur container standard. La cele mai mici costuri de transport se adauga instalarea usoara si rapida. Constructia simpla si fara elemente sofisticate le confera o mare fiabilitate si rigiditate, cu o intretinere foarte redusa. Sarciniile de intretinere se simplifica la maximum. Pompele de tip Vartex fara filtru, scutesc de curatirile inevitabile ale filtrelor tunelelor de spalare, ca in cazul altor fabricanti. Transmisia dispune de un sistem de gresare centralizat, prin urmare nu are nevoie de intretinere. Localizarea motorizarii in zona uscata reduce riscul de avarii cauzate de umiditate.

6 GESTIONAREA OPTICA A PRODUCTIEI GESTIONAREA PRODUCTIEI IN MEDIUL GRAFIC Gestionarea productiei este foarte usoara datorita controlului incorporat de tunelul de spalate TBS Girbau. Mediul grafic permite a manui cu siguranta si precizie diferite optiuni de gestionare. Cu un singur click al mause-ului deasupra graficelor, se activeaza diferite functii de control. Usurinta accesului permite utilizatorului a manui sistemul informatic rapid si fara dificultati. INFORMARE MAXIMA IN TIMP REAL Pentru a asigura gestionarea optima, sistemul informatic permite imprimarea rapoartelor de control in timp real pentru productie, temperaturi, dozari, debite pompe, ciclu/actiune mecanica, presiune presa, programe uscare, ecran clienti, descrierii istoric alarme. Toate informatiile sunt exportabile prin intermediul programului de calcul Excel pentru ca utilizatorul sa poate folosi datele conform necesitatiilor personale. UTILIZABILITATE Vorbim de utilizabilitate, vorbim de EFECTIVITATE, USURINTA INSTRUIRII SI SATISFACTIE. GIRBAU a realizat cea mai buna utilizabilitate in controalele sale INTELI manuite prin intermediul iconitei grafice. Aceasi utilizabilitate se aplica la controalele tactile ale sistemului de spalat tunel. De la ecranul principal si alte subecrane usor accesibile se pot obtine in timp real o informatie completa. Program, client, incarcari, temperaturi, dozare, timpii ciclului, productii. PROGRAMAREA GLOBALA A SISTEMULUI ESTE SIMPLA SI RAPIDA Pornind de la un ecran principal se pot configura parametrii de programare generali ai tunelului, presei si ai uscatoarelor. Se pot introduce pana la 99 programe. Fiecarui program i se poate atribui un program independent tunel spalare, presa, uscator. Deasemenea, pot fi programate prioritatile de incarcare a uscatoarelor. La fiecare descarcare a presei, controlul va verifica care dintre uscatoare sunt libere in momentul respectiv pentru a avea prioritate la incarcare. Pe langa configurarea parametrilor generali, software-ul Sistemului Tunel de Spalare Girbau permite ajustarea detaliata a functionarii tuturor componentelor ansamblului.

7 SISTEM INFORMATIC INDUSTRIAL PC de gestiune si control (Dulap impermeabil optional) Ecran remote (optional) Imprimanta (optional) Tunel spalare TBS-50 Retea comunicare Girbau REMOTE SUPORT Panou de control Presa SPR -50 Uscatoare ST-100 Control CEDD Conveyor CEDD Control PC fan less pentru utilizare industriala, cu durata lunga de utilizare fara intretinere. Girbau a creat un sistem informatic cental pentru a obtine cel mai bun control al Sistemului Tunel de Spalare Girbau cu maxima siguranta si fiabilitate. O retea industriala tip Ethernet centralizeaza informatia provenita de la toate componentele sistemului (conveior, tunel de spalare, presa si uscator). Datele sunt vizualizate pe un PC ce permite o gestionare usoara si controlul sistemului. Sistemul de control poate fi completat cu un ecran si o imprimanta portabila (optional). Instalatia electrica a sistemului este gandita pentru a evita orice tip de anomalie si interferente aleatorii. In acest mod, cablarea controlului a fost creat special in functie de tipul de semnal transmis (control sau putere).

8 CHEILE LA INOVATIE INOVATIE MECANICA SI EFICIENTA RIDICATA Girbau a lucrat cu cea mai avansata technologie pentru a transforma tunelul de spalare TBS-50 in unul din cele mai eficiente. Inovatiile mecanice aplicate transforma tunelul de spalare TBS-50 intro masina ce economiseste apa si energia, obtinand productii mari si cicluri de spalare realmente scurte. Sistemul monobloc integrat, robustetea, factorul de dilutie remarcabil, functionarea silentioasa si consumul scazut sunt doar cateva din argumentele ce confirma TBS-50 a fi un punct de referinta in tunelele de spalare. Constructia modulara permite o configurare completa a procesului, un control total al temperaturii si versalitatea dozarii produselor chimice. Motorizarea situata in zona uscata evita riscul de avarii prin contactul cu zona umeda. Transmisia cu roata dintata si pinion cu gresare automata nu necesita intretinere. Diametrul mare al deschiderii de transfer asigura ca trecerea incarcaturii de la un modul la altul sa se realizeaze fara probleme. La fiecare transfer tunelul de spalare efectueaza o autoverificare pentru a evita orice fel de blocare si atac asupra rufelor.

9 Controlul productiei este total. Un PC independent permite vizualizarea si controlul in timp real al partidelor de rufe in proces, temperatura in fiecare baie si fiferite dozari. Sistemul monobloc integrat (set de tambure interne si tambure externe ) permite o mare versalitate si flexibilitate. Tunelul de spalare TBS-50 a fost construit cu criterii de sustanibilitate si respect al mediului inconjurator. Apa de la presa si apa de la modul de clatire sunt reutilizabile. Functionarea extrem de silentioasa

10 TUNEL DE SPALARE TBS-MULTI Girbau a creat doua configuratii standard gandite, pornind de la experienta sa, pentru a satisface majoritatea necesitatilor de spalare. Va invitam sa le descoperiti. INTRARE RUFE PRESPALARE FLUX RUFE SPALARE CLATIRE NEUTRALIZARE INTRARE APA PRESA REZERVOR RECUPERARE ABUR INDEPARTAREA NISIPULUI Daca se activeaza aceasta functie, periodic se goleste modulul (1) pentru a usura evacuarea rezidurilor de nisip. TERMOSTOP Cu aceasta functie activata nu se permite transferul rufei pana cand nu se obtine temperatura progrmata in modulul indicat. TBS MULTI/ 10 Exemplu de productie Timpul de procesare: 20 minute Incarcari pe ora: 30(1) Productia: 1500kg/h (1) Resurse utilizate per kg rufe Apa (1): 4,5 litri Abur (1): 0,3 kg Energie electrica:0,014kw/h Detergent: In functie de programul de spalare. (1) Depinde de variabilele reale ale procesului de spalare. O SOLUTIE PROFESIONALA PENTRU SCOPURI MULTIPLE Girbau a creat tunelul de spalare TBS MULTI pentru a solutiona necesitatile productiei mari de rufe. INMUIERE SI PRESPALARE Faza de inmuiere si prespalare se realizeaza cu apa ce provine de la recuperarea fazelor anterioare si debitul de apa in directia curentului. O mare parte din murdaria rufelor este indepartata in aceasta faza. Controlul temperaturii rezervorului de recuperare garanteaza ca temperatura apei in aceasta faza nu depaseste temperatura programata. SPALARE Intrarea de apa, provenita de la rezervorul de recuperare, debitul de apa in directia curentului asigura eficienta maxima a spalatului si minimalizarea contaminarii intre modulele alaturate. Fiecare modul din aceasta faza dispune de un sistem de injectie abur controlat termostatic pentru a garanta temperatura programata. Densitatea mare a perforatiilor tamburului si buna actiune mecanica a palelor batatoare asigura un proces de spalare excelent. CLATIRE Apa recuperata de la presa si o mica cantitate de apa din retea curg contra curentului pentru a garanta o clatire eficienta si utilizarea optima a resurselor. NEUTRALIZARE Faza de neutralizare se realizeaza in ultimul modul cu apa provenita de la reteau de furnizare.

11 TUNEL DE SPALARE TBS-HYGIEN INTRARE RUFE FLUX RUFE INMUIERE PRESPALARE SPALARE CLATIRE NEUTRALIZARE INTRARE APA REZERVOR RECUPERARE ABUR REZERVOR FILTRU TRASABILITATE Tunelul de spalare este capabil a inregistra si certifica ca orice proces de spalare se desfasuara in conditii ce garanteaza cerintele igienice necesare: timp, temperatura, dozificare. PROGRAM DE DEZINFECTIE SI DEZINCRUSTARE Periodic se poate activa functia de dezinfectie a tunelului. Cu tunelul fara incarcatura, apa in interior avand produse chimice, injectand abur in toate modulele, se mentine tunelul la 80 0 C pe durata timpului programat. Dezinfectia tunelului este totala. TBS- HYGIEN/12 exeplu de productie Timpul de procesare: 30 minute Incarcatura pe ora: 24(1) Productia: 1200kg/h (1) Resurse utilizate pe kg de rufe Apa (1) : 5 litri Abur(1): 0,4 kg Energie electrica: 0,016 kw/h Detergent: In functie de programul de spalare (1) Depinde de variabilele reale ale procesului de spalare. GARANTIA MAXIMA A IGIENEI Tunelul de spalare TBS-HYGIEN realizeaza un proces de spalare intensiv adecvat pentru rufele cu un nivel ridicat de murdarie sau care necesita o dezinfectie totala. HYGIEN-TBS dispune de sisteme de injectie abur in toate modulele. In plus, rezervorul filtru intermediar garanteaza ca particulele de culoare de clatire nu se transforma in apa ce se recupereaza pe durata acestei faze a procesului. Aceasta configuratie este disponibila pentru tunelele de la 5 la 12 module. INMUIERE Faza de inmuiere se realizeaza cu apa ce provine de la rezervorul de recuperare si debitul este in directia curentului. O mare parte din din murdaria de la rufe este indepartata in aceasta faza. Controlul temperaturii din rezervorul de recuperare garanteaza ca temperatura apei in aceasta faza nu depaseste niciodata temperatura programata. PRESPALARE Apa utilizata in aceasta faza curge in directia curentului si provine din filtrul rezervor. Daca este necesar clientul poate programa tunelul cu fazele inmuiere si prespalare unite. Pe durata acestui proces rufele sunt pregatite pentru a asigura calitatea procesului de spalare. SPALARE Apa provenita din rezervor filtru, curge in directa curentului asigurand o eficienta maxima a procesului de spalare si minimalizxand contaminarea intre modulele invecinate. Fiecare modul in aceasta faza dispune de un sistem de injectie abur controlat termostatic pentru a garanta temperatura programata. Marea densitate a perforatiilor tamburului si buna actiune mecanica a palelor batatoare asigura un proces de spalare excelent. CLATIRE Apa recuperata de catre presa si o mica cantitate de apa din retea se scurg contra cursului pentru a asigura o clatire eficienta si o buna folosire a resurselor. NEUTRALIZARE Faza de neutralizare se realizeaza in ultimul modul, cu apa provenita de la reteaua de furnizare.

12 EXEMPLE DE SISTEME DE SPALARE EXEMPLU DE SPALARE STANDARD Instalatia ce poate fi vazuta in planul alturat este adecvata pentru spalarea industriala a cantitatilor mari de rufe. Echipamentul: ` 1 Conveior incarcare. 1 Tunel de spalare TBS- MULTI/10. 1 Presa SPR -50- AD. 1 Conveior distributie CEED Uscatoare rotative ST-100. Spatiu Ø: Zona mecanica ocupa un spatiu de 170m. Inaltimea minima necesara este de 3,8m. Procesul necesar: 2 operatori in zona de incarcare. 1 operator in zona de descarcare si control. Cu aceasta instalatie se realizeaza un proces de spalare de 20 minute. Dispune de o capacitate minima pentru a usca 4 laturi de plus pe ora in loturi de 100 kg. Productia totala de rufe este de 1500 kg/h din care aproximativ 50% sunt rufe de plus uscate total, iar restul de 50% rufe pregatite pentru calcat. EXEMPLU DE SPALARE INTENSIVA Instalatia care se poate vedea in planul alaturat este ideala pentru spalarea rufelor ce necesita un proces de spalare intensiv. Echipament: Spatiu: 1 Conveior incarcare ICP-4. 1 Tunel de spalare TBS-HYGIEN/12. 1 Presa SPR-50-L. 1 Conveior distributie. 3 Uscatoare rotative ST-100. Zona mecanica ocupa un spatiu de 180,5m. Inaltimea minima necesara este de 3,8m. Personal necesar: 2 operatori in zona de incarcare. 1 operator in zona de descarcare si control. Cu aceasta instalatie se realizeaza un proces de spalare de 30 minute. Dispune de o capacitate minima pentru a usca 4 laturi de plus pe ora in loturi de 100 kg. Productia totala de rufe pentru spital este de 1200kg/h, din care 33% sunt rufe de plus uscate in totalitate. * depinde de valorile reale ale procesului.

13 ANGAJAMENTE GIRBAU GIRBAU REMOTE SUPORT Efortul Girbau pentru a oferi cel mai bun serviciu clientilor sai se refera la noul GIRBAU REMOTE SUPORT, care printr-o conexiune (ADSL) permite serviciul tehnic sa se conecteze la orice masina din sistemul de spalare (tunel, presa, uscatoare, conveior, incarcare) pentru a cunoaste sau rezolva orice incident fara a necesita deplasarea. Cu aceasta conexiune se minimalizeaza timpul de diagnostic si solutionare al oricarui incident. Acest accesoriu este in dotarea standard a tuturor tunelelor de spalare Girbau. RESPECTUL FATA DE MEDIUL INCONJURATOR ESTE COMPROMISUL NOSTRU Certificarile ISO si EMAS de care dispune GIRBAU sunt o dovada a preocuparii pe care intotdeuna a aratat-o mediului inconjurator. In acest fel, au decis crearea unui tunel de spalare ce optimizeaza si reduce la minimum consumul de apa necesar in tratarea productiilor mari. Apa extrasa de la presa si apa utilizata in modul de clatire al tunelului De spalare este reutilizata in totalitate. Tunelul de spalare TBS-50 este extrem de silentios. Convertizorul controleaza motorul generand miscari suave si progresive, fara zgomot. Angrenajul sistemului de transmisie (pinion si roata dintata) este deasemenea silentios si toate intrarile de abur au incorporate reductoare de sunet.

14 O SOLUTIE TOTALA PENTRU SPALATORIA INDUSTRIALA Girbau dispune de o gama ampla de produse pentru a oferi o solutie globala pentru clientii cu necesitatii de productie mari. Linia de spalare si uscare se completeaza cu o oferta ampla de produse. SISTEM DE SPALARE CONTINUU GIRBAU CONVEYOR DE INCARCARE Conveiorul de incarcare este elementul adecvat pentru incarcarea unui tunel de spalare de forma simpla si precisa. TUNEL DE SPALARE PRESA EXTRACTOARE Adecvata pentru presarea loturilor de rufe cu orice tunel de spalare. Optimizeaza procesele de uscare si cele de calcare posterioare. CONVEIOR DESCARCARE Adecvat pentru distributia de loturi de rufe provenite de la presa instalata la iesirea unui tunel de spalare. USCATOARE Create pentru separarea completa, conditionarea si uscarea rufelor si a produselor textile. SEPARATOR AUTOMAT DE RUFE

15 SISTEM DE CALCAT GIRBAU ALIMENTATOARE Permit in mod usor si rapid, situarea unei piese de lenjerie pe banda de antrenare pentru a fi dusa la calandru cu uscare. Alimentarea calandrului este simpla si perfecta. CALCATOARE CU USCARE Calcatoare cu uscare Girbau ce garanteaza productii ridicate cu o excelenta calitate a calcatului. MASINI DE PLIAT Sincronizate cu calandrele, garanteaza plierea la o viteza mare si cu o calitate excelenta. Permite realizarea de plieri longitudinale si transversale in functie de dimensiunea piesei de pliat si tipul de pliere dorit. STIVUITOARE Stivuiesc piese de lenjerie la viteza inalta. O data ce este atins numarul de piese selectionate, teancul format avanseaza spre banda de evacuare. ALTELE Masini de pliat prosoape Sisteme de calcat articole de imbracaminte. Masini de ambalat. CONSUMURI SI CONEXIUNI Valorile de putere consum si debit din acest tabel sunt valori nominale; realmente consumurile sunt inferioare si depind de procesul de spalare alpicat.

16 TUNEL-SPALARE TBS-50

Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!!

Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!! Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!! 1 Acestea sunt elementele care compun noul sistem FSN Sine de ghidaj Sina de ghidaj / cod comanda FSN 800 1600Z00005 FSN 1100 1600Z00006 FSN 1600

More information

STRUCTURI DE DATE. Compresia datelor

STRUCTURI DE DATE. Compresia datelor STRUCTURI DE DATE Compresia datelor Caracteristici: Proces de codificare; Utilizarea unui numar mai mic de biti pentru stocarea datelor; Functioneaza daca emitatorul si receptorul au algoritmul de codificare/decodificare;

More information

FAST FLEXIBLE FRIENDLY

FAST FLEXIBLE FRIENDLY TENT ARCHITECTURE OUR TENTS ARE... FAST Easy transport and quick set up mean less cost and more time for you to organize your event. Our Marquees, including floors, furniture, lighting and heating can

More information

Buton de alarmare manuala

Buton de alarmare manuala Sinteso / Cerberus PRO Buton de alarmare manuala FDM225, FDM226 Butoane adresabile de alarmare manuala cu actionare directa pentru buclele de detectie FDnet/C-NET. Buton comandă alarmare manuală adresabil

More information

Corfu (din București)

Corfu (din București) Corfu (din București) Golden Sands Hotel *** Localizare: Golden Sands 3* este situat în superba stațiune Agios Georgios Argirades, aflată în partea de sud-vest a insulei Corfu. Hotelul se află la o distanță

More information

UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE

UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE NAVY + comercial project Eagle Norway EDS470 Ferry boat Stena- Line Sweden HAMS Success Australia different frigates Royal Navy England EDS1000/470 HMS Southampton/type

More information

Combinarea tabelelor SAS

Combinarea tabelelor SAS Combinarea tabelelor SAS rodica.lung@econ.ubbcluj.ro 19 decembrie 2016 rodica.lung@econ.ubbcluj.ro Combinarea tabelelor SAS 19 decembrie 2016 1 / 27 Moduri de combinare: one to one: se creeaza observatii

More information

TEHNICA MISCARII BROASTE DE USI. Deschideti si traiti momente senzationale!

TEHNICA MISCARII BROASTE DE USI. Deschideti si traiti momente senzationale! TEHNICA MISCARII BROASTE DE USI Deschideti si traiti momente senzationale! Multilateral in toate domeniile de utilizare. Usi de acces in casa dotate cu Z-TS respectiv G-TS sau usi de balcon dotate cu B-TV.

More information

1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor

1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor Dragi colegi, Va prezentam in cele ce urmeaza update-urile in IRIS.plus versiunea 9.1 1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor Biletele Zug zum Flug (tren catre aeroport)

More information

CARTE TEHNICA. Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70

CARTE TEHNICA. Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70 CARTE TEHNICA Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70 Page 1 of 7 Domenii de utilizare: Se utilizeaza pentru controlul sistemului centralizat de incalzire prin intermediul

More information

Este potrivita pentru imprimarea cu: plastisoli, Braille, solder mask peelable, imprimari in relief pe diferite substraturi.

Este potrivita pentru imprimarea cu: plastisoli, Braille, solder mask peelable, imprimari in relief pe diferite substraturi. FISA TEHNICA FOTECOAT 1845 SOLO FOTECOAT 1845 SOLO este o emulsie presensibilizata, gata de folosire, rezistenta la solvent, pentru realizarea ecranelor foarte groase, prin metoda de emulsionare ud pe

More information

MANUAL DE UTILIZARE TS1-MFB. COMANDA TELECOMENZII Butoane Cheia Conditii. Blocare P1K1 Cu cheia de contact. Deblocare P1K2 Cu cheia de contact

MANUAL DE UTILIZARE TS1-MFB. COMANDA TELECOMENZII Butoane Cheia Conditii. Blocare P1K1 Cu cheia de contact. Deblocare P1K2 Cu cheia de contact MANUAL DE UTILIZARE TS1-MFB Functiile Telecomenzii: COMANDA TELECOMENZII Butoane Cheia Conditii Armare P1K1 Dezarmare P1K2 Blocare P1K1 Cu cheia de contact Deblocare P1K2 Cu cheia de contact Armare fara

More information

SISTEME DE OPERARE

SISTEME DE OPERARE SISTEME DE OPERARE 2009 2010 Cursul #6 Conf.dr. Teodor-Florin Fortiș Informatii generale Informatii generale Procese cooperante Un proces este independent daca nu este afectat si nu poate afecta un alt

More information

KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV

KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV Pentru a putea masura parametrii tehnici ai unei retele de distributie CATV este nevoie de un instrument de masura specific care sa permita masurarea acestora.

More information

b o i l e r e c a t a l o g p r o d u s e

b o i l e r e c a t a l o g p r o d u s e b o i l e r e c a t a l o g p r o d u s e OILERE ELETRIE De perete, verticale OKE, OKE, OKE, OKE, OKE 12 oilere ELETRIE cu instalare verticală 2 11 10 1 Termometru 2 Teaca elementului de încălzire 3 ELEMENT

More information

Folie PVC pentru amenajarea de iazuri, lacuri sau helestee

Folie PVC pentru amenajarea de iazuri, lacuri sau helestee Stabileste conturul iazului utilizand un furtun de gradina flexibil si marcheaza terenul utilizand un spray cu vopsea sau cu ajutorul unor tarusi martor. Stabileste in interiorul conturului iazului latimea

More information

Fig Trapezul exterior este y 1, iar cel interior y 3.

Fig Trapezul exterior este y 1, iar cel interior y 3. 5.1. BAZELE LOGICII FUZZY 5.1.1. FUNCTII DE APARTENENTA function y = trimf(x, params) x = (0:0.2:10)'; y1 = trimf(x, [3 4 5]); y2 = trimf(x, [1 4 9]); subplot(211), plot(x, [y1 y2]); y1 = trimf(x, [2 3

More information

The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine

The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine Sleep Eat Meet The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine ENDLESS EXPLORATION viennahouse.com When a hotel becomes your house Simple pleasures in a cosy atmosphere

More information

2. Dispersii. Ozon (O 3): Viteza si directia vantului:

2. Dispersii. Ozon (O 3): Viteza si directia vantului: . Tabel. Min Min Min Min Min Min Min Ti [ C] Φ i [%] INT-CO [ppb] Te [ C] deltat[ C] Φ e [%] EXT-CO [ppb] MIN. 9.. 3. -.9 3.. MAX.7. 3...5 7.. MED.3 9.7 37..3.55. 9.55 Mediana.3 9. 3..3.. 9..9.. 5...3

More information

Metode ansamblu Ensemble learning. Ruxandra Stoean

Metode ansamblu Ensemble learning. Ruxandra Stoean Metode ansamblu Ensemble learning Ruxandra Stoean rstoean@inf.ucv.ro http://inf.ucv.ro/~rstoean Bibliografie Breiman, L., Bagging Predictors, Machine Learning, vol. 24, issue 2, pp. 123-140, 1996 http://www.cs.utsa.edu/~bylander/cs6243/bagging-boosting.pdf

More information

Laser Multipoint Verde-50mW Rosu-80mW Nr. Ref

Laser Multipoint Verde-50mW Rosu-80mW Nr. Ref Laser Multipoint Verde-50mW Rosu-80mW Nr. Ref. 152.752 Manual de instructiuni Manual de utilizare Va multumim pentru achizitionarea produsului nostru, va rugam sa cititi cu atentie acest manual inainte

More information

FDS229-R, FDS229-A Echipament alarmare optico-acustic

FDS229-R, FDS229-A Echipament alarmare optico-acustic FDS229-R, FDS229-A Echipament alarmare optico-acustic Pentru liniile de detectie automat adresabile C-NET si FDnet Cerberus TM Pro Sinteso TM Echipament de alarmare optic-acustic cu 11 tonalitati selectabile,

More information

De ce sa optimizezi procesul de comanda?

De ce sa optimizezi procesul de comanda? De ce sa optimizezi procesul de comanda? Ghidul trateaza cele mai bune optimizari care se pot face in ecranul Finalizare comanda - probabil cel mai important pas din procesul de comanda. Aceste optimizari

More information

3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN

3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN 3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN n aceast` prim` lucrare se vor prezenta dou` tipuri de terminale ISDN, unul realizat cu o plac` SCII Telecom [i unul sub form` de videotelefon Siemens T-View

More information

Ghid Operational pentru Mentenanta HW IBM

Ghid Operational pentru Mentenanta HW IBM Ghid Operational pentru Mentenanta HW IBM v 3.20 Ultima revizuire 02 Noiembrie 2010 Responsabil: Michel Papaiconomou Autor: Malcolm Gooding Verificatori: Auguste Lacroix, Andy Wright, Hermann Staub, Nenad

More information

RACITOARE ADIABATICE -FRESCO-

RACITOARE ADIABATICE -FRESCO- RACITOARE ADIABATICE -FRESCO- MANUAL DE INSTRUCTIUNI INSTALARE, EXPLOATARE SI INTRETINERE ROMANA IMPORTANT Cititi cu atentie toate instructiunile inainte de montarea si utilizarea echipamentului. Acest

More information

Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului Extinderea si reabilitarea sistemelor de apă in judetele SIBIU si BRASOV

Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului Extinderea si reabilitarea sistemelor de apă in judetele SIBIU si BRASOV Capitol 5/ Pagina 1 CUPRINS 5 ANALIZA OPTIUNILOR...... 4 5.1 REZUMAT...... 4 5.2 MEODOLOGIE SI IPOTEZE... 4 5.2.1 Criterii de identificare si evaluare a optiunilor... 4 5.2.2 Definirea zonelor de alimentare

More information

2.1. Sectiunea administrator Sectiunea profil...5

2.1. Sectiunea administrator Sectiunea profil...5 Cuprins INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE A SISTEMULUI B2B MERLINX 1. Login in sistem...3 2. Modul de management pentru touroperatori si codul de expedient...3 2.1. Sectiunea administrator...3 2.2. Sectiunea profil...5

More information

Structura sistemelor de operare

Structura sistemelor de operare 2012 Structura sistemelor de operare aspecte generale si particulare pentru Windows si Linux Studenti: Băbăruş George 431A Voicu Adrian-Nicolae 431A ETTI 01.06.2012 CUPRINS: Partea I: Structura sistemelor

More information

tom Programmer Manual de utilizare - versiune software

tom Programmer Manual de utilizare - versiune software - versiune software 4.01 - by Copyright 2013 Tehnologistic SRL Toate drepturile rezervate Nicio parte a acestei publicatii nu poate fi reprodusa sau transmisa in orice forma sau prin orice mijloace, electronice

More information

Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook.

Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook. Last updated 5-Oct-17 1 Dragi colegi, Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook. I. Serviciu extra ZUB SC010

More information

Usa rotativa TOURNIKET MANUAL DE UTILIZARE GENERAL. 1 Manual de utilizare

Usa rotativa TOURNIKET MANUAL DE UTILIZARE GENERAL. 1 Manual de utilizare Usa rotativa TOURNIKET MANUAL DE UTILIZARE GENERAL 1 Manual de utilizare 0 Cuprins 0 CUPRINS... 2 1 INTRODUCERE... 3 1.1 Drepturi de proprietate 1.2 Abrevieri 1.3 Simboluri 2 ASPECTE DE SIGURANTA... 3

More information

Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu.

Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu. Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu. Scopul lucrării - Cunoasterea functiilor uicontrol si uimenu cu ajutorul carora se pot defini butoane de apelare si

More information

Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi

Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi 1. Aplicarea definitiei IMM-urilor Defintia introduce trei categorii diferite de intreprinderi. Fiecare corespunde unui tip de relatie pe care

More information

MANUAL DE UTILIZARE 6935IN Banda de alergat insportline Mystral

MANUAL DE UTILIZARE 6935IN Banda de alergat insportline Mystral MANUAL DE UTILIZARE 6935IN Banda de alergat insportline Mystral CUPRINS INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA...3 ASAMBLARE...4 PLIERE/DEPLIERE...0 INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA SPECIALE... FUNCTIONALITATI GENERALE...2

More information

CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL

CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL Scopul acestui capitol este de a se realiza o descriere structurala a unui sistem de calcul (calculator) care sa cuprinda atat caracteristicile hardware

More information

SISTEME DE INCENDIU CONVENTIONALE

SISTEME DE INCENDIU CONVENTIONALE SISTEE DE INCENDIU CONVENTIONALE 424 408 ANUAL DE INSTALARE,UTILIZARE Pentru programarea acestor centrale se va utiliza soft "Bentel Fire Suite" versiune 1.1 sau mai noua. BENTEL SECURITY srl nu este responsabil

More information

Introducerea tehnologiei RFID pentru supravegherea articolelor din magazine

Introducerea tehnologiei RFID pentru supravegherea articolelor din magazine Introducerea tehnologiei RFID pentru supravegherea articolelor din magazine RFID in magazine. Tehnologia RFID (Identificare prin Radiofrecventa) ofera posibilitatea de a inregistra si identifica produsele

More information

Navigare la pagina de start

Navigare la pagina de start Acest manual este disponibil online la adresa https://www.onvpv.ro/b2b/media/manualb2b_producer.pdf Pentru ultima versiune, actualizata, va rugam sa accesati varianta online, disponibila dupa login, in

More information

PLANIFICAREA SI ASIGURAREA CALITATII LUCRARILOR DE CONSTRUCTII

PLANIFICAREA SI ASIGURAREA CALITATII LUCRARILOR DE CONSTRUCTII PLANIFICAREA SI ASIGURAREA CALITATII LUCRARILOR DE CONSTRUCTII Ganea Ana-Maria, asist.drd.ing. Catedra de Management, U.T.C.B. The quality planning is composed by identification of the quality standards

More information

Echipament de chemosorbtie pentru caracterizarea sistemelor catalitice

Echipament de chemosorbtie pentru caracterizarea sistemelor catalitice INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII IZOTOPICE SI MOLECULARE Str. Donath 65-103, 400293, Cluj-Napoca, ROMANIA Tel.: +40-264-584037; Fax: +40-264-420042; GSM: +40-731-030060 e-mail:

More information

GENERATOARE DE CURENT INDUSTRIALE

GENERATOARE DE CURENT INDUSTRIALE GENERATOARE DE CURENT INDUSTRIALE MANUAL DE UTILIZARE SI INTRETINERE 1 / 17 INDEX 1. INTRODUCERE 1.1. Scopul acestui manual 1.2. Utilizarea manualului 1.3. Documente de referinta 1.4. Declaratie de conformitate

More information

SISTEM DE COMANDA PRIN SEMNALE MIDI

SISTEM DE COMANDA PRIN SEMNALE MIDI Sesiunea Ştiinţifică Studenţească, 15-16 mai 2015 SISTEM DE COMANDA PRIN SEMNALE MIDI RADU Alexandru Cristian Conducător ştiinţific: Prof. dr. ing. George CONSTANTIN REZUMAT: Aceste sistem poate controla

More information

Procedura de rezolvare a reclamatiilor si contestatiilor

Procedura de rezolvare a reclamatiilor si contestatiilor Procedura de rezolvare a reclamatiilor si contestatiilor 1. Politica Pentru a asigura o recunoastere publica a procesului de certificare, toate partile implicate trebuie sa aiba acces la procedurile folosite

More information

PREZENTARE GENERALA CONTROLERE PENTRU CAMERE DE HOTEL ZE-RES ON LINE CU CITITOARE DE PROXIMITATE MIFARE

PREZENTARE GENERALA CONTROLERE PENTRU CAMERE DE HOTEL ZE-RES ON LINE CU CITITOARE DE PROXIMITATE MIFARE PREZENTARE GENERALA CONTROLERE PENTRU CAMERE DE HOTEL ZE-RES ON LINE CU CITITOARE DE PROXIMITATE MIFARE 1 CONTROLERUL de camera de hotel fucţionează cu cititoare de carduri de proximitate Mifare de tip

More information

Sistem de informare si ierarhizare pentru imbunatatirea dezvoltarii regionale. Sistem general de diseminare

Sistem de informare si ierarhizare pentru imbunatatirea dezvoltarii regionale. Sistem general de diseminare Sistem de informare si ierarhizare pentru imbunatatirea dezvoltarii regionale. Sistem general de diseminare Apel de proiecte: Numar de referinta: HUSKROUA/0901 Programului de Cooperare Transfrontaliera

More information

Primul document elaborat abordeaza subiectul Briefului de la client catre agentie considerat unanim a fi primul pas catre o campanie buna.

Primul document elaborat abordeaza subiectul Briefului de la client catre agentie considerat unanim a fi primul pas catre o campanie buna. BRIEFUL DE AGENTIE Primul pas catre o campanie mai buna Preambul De ce am scris acest ghid? Cu mult curaj, entuziasm, dar si cu un dram de inconstienta. Asa a debutat, acum mai bine de 20 de ani, industria

More information

Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017

Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017 Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017 Hotel International 4* demipensiune 792 1061,5 863,5 1182,5 1028,5 1408 pensiune completa 1001 1270,5 1072,5 1391,5 1237,5 1617 demipensiune si tratament 990 1232

More information

EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE

EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE 2017-2018 Excursie Durata Tarif/persoana Desfasurare Dubai city tur 4-5 ore 42 eur/adt, 32 eur/copil 14:00-19:00 duminica, marti, joi Sharhaj city tur 4-5 ore 110

More information

MANUAL DE UTILIZARE CIEL SIMPLU

MANUAL DE UTILIZARE CIEL SIMPLU MANUAL DE UTILIZARE CIEL SIMPLU 2012 Contents I. PROCEDURA DE INSTALARE A PROGRAMULUI... 1 Configuratia minima necesara... 1 Instalarea... 1 Autentificarea in program... 1 II. INTRODUCERE RAPIDA IN UTILIZAREA

More information

Pagina de autentificare:

Pagina de autentificare: Pagina de autentificare: Se introduc datele de identificare: Codul de companie Numele utilizatorului Parola de acces Se poate bifa optiunea de a retine IDul si numele. Se alege limba in care va opera sistemul

More information

GSM Gate Control Telecomanda GSM pentru porti si bariere electrice

GSM Gate Control Telecomanda GSM pentru porti si bariere electrice GSM Gate Control 1000 Telecomanda GSM pentru porti si bariere electrice MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE pentru versiunea v3.13 si versiunile urmatoare Versiune manual: 1.71 12.08.2013 Caracteristice:

More information

Art PRESOSTAT ELECTRONIC

Art PRESOSTAT ELECTRONIC INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE PRESOSTAT ELECTRONIC GARDENA Bine aţi venit in gradina GARDENA Art. 1739 PRESOSTAT ELECTRONIC Citiţi aceste instrucţiuni cu atenţie. Utilizaţi aceste instrucţiuni pentru a va familiariza

More information

12 Specii de rechini

12 Specii de rechini 12 Specii de rechini Carti in 3 parti Carti de descriere Translation: Camelia Viorica www.mamicieblog.webmail.com www.montessorinature.com Specii de rechini Specii de rechini Rechinii sunt o specie de

More information

Preview 6 PHI of 8 1/25/2015 8:35 PM

Preview 6 PHI of 8 1/25/2015 8:35 PM 1 of 8 1/25/2015 8:35 PM PHI 2015 You are logged in as Admin User (Logout) edesc PHI2015 Quizzes 6 Attempt 1 Preview 6 1 Holul de la etajul I al unei scoli are forma literei U cu urmatoarele dimensiuni:

More information

BRAN BOOTCAMP BE FIT!

BRAN BOOTCAMP BE FIT! BRAN BOOTCAMP BE FIT! Bootcamp BE FIT! Bootcamp-ul BE FIT! consta intr-un weekend intreg de miscare si relaxare, intr-o zona montana, linistita si nepoluata, in care participantii vor avea parte de: -

More information

cele mai ok referate MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI AUTO TIMISOARA

cele mai ok referate MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI AUTO TIMISOARA www.referateok.ro cele mai ok referate MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI AUTO TIMISOARA PROIECT DE DIPLOMĂ PENTRU EXAMENUL DE ABSOLVIRE A SCOLII PROFESIONALE Meseria

More information

Ordin ANRE nr.17 / Codul de masurare a energiei electrice

Ordin ANRE nr.17 / Codul de masurare a energiei electrice Ordin ANRE nr.17 / 2002 - Codul de masurare a energiei electrice CAPITOLUL I Scop Art. 1 - Prezentul Cod de masurare a energiei electrice, denumit în continuare Cod, este o reglementare tehnica din cadrul

More information

CASA si BANCA. Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Casa / Banca

CASA si BANCA. Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Casa / Banca CASA si BANCA Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Date curente este folosit pentru: - introducerea datelor; - vizualizare

More information

Modul Retineri.

Modul Retineri. Modul Retineri www.plurivaerp.com Cuprins Preambul... 3 Definirea ordinii retinerilor... 3 Adaugare retinere... 4 Adaugare beneficiar... 5 Scadentar... 5 Modificare rata... 6 Adaugare Plata... 7 Amanare

More information

Cazan din otel pe lemne cu gazeificare

Cazan din otel pe lemne cu gazeificare Producator: EKO VIMAR ORLANSKI Polonia Cazan din otel pe lemne cu gazeificare Model: Orlan Super 96 kw, 130 kw Cod Romstal: 32LG0130 INSTRUCTIUNI DE INSTALARE SI SERVICE Revizia nr. 2 / aprilie 2012 1

More information

CLIMATIZAREA UNEI CASE PASIVE CU FUNCTIUNE MIXTA

CLIMATIZAREA UNEI CASE PASIVE CU FUNCTIUNE MIXTA CLIMATIZAREA UNEI CASE PASIVE CU FUNCTIUNE MIXTA D. HERA (a), L. DRUGHEAN (b), A. ILIE (c), R. CRUTESCU (d) Universitatea Tehnica de Cnstructii Bucuresti 66, Pache Prtppescu Bd. Bucharest 2, Zip cde: 021414,

More information

Rain Bird. Programator ESP-RZX Ghid de instalare si manual de programare. English ESP-RZX ESP-RZX OFF OFF MIN AUTO Z O N E BACK OFF ON NEXT AUTO

Rain Bird. Programator ESP-RZX Ghid de instalare si manual de programare. English ESP-RZX ESP-RZX OFF OFF MIN AUTO Z O N E BACK OFF ON NEXT AUTO Rain Bird Programator SP-RX Ghid de instalare si manual de programare FF AUT SASAL ADJUST DAT/TIM M D Y Y Y Y MAUAL SCHDUL SP-RX FF AUT SASAL ADJUST DAT/TIM MI MAUAL SCHDUL SP-RX nglish Rain Bird Programator

More information

STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN

STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN Sesiunea Ştiinţifică Studenţească, 15-16 mai 2015 STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN STEJEREANU Andrei-Cosmin Conducători ştiinţifici: Sl. dr. ing Madalin-Gabriel

More information

SITUATIE CONTRACTE INCHEIATE DE CATRE OSIM IN INTERVALUL Parti contractante Obiect contract Valoare contract

SITUATIE CONTRACTE INCHEIATE DE CATRE OSIM IN INTERVALUL Parti contractante Obiect contract Valoare contract SITUATIE CONTRACTE INCHEIATE DE CATRE OSIM IN INTERVALUL 01.01.2016 30.06.2016 Nr. Crt 1 2 3 4 5 Denumirea act (contract/act aditional) Acord cadru in derulare din 2014 Act aditional la contractul nr.207350/05.06.2015

More information

CONSTRUIESTE CU SISTEMUL AMVIC O CASA PASIVA

CONSTRUIESTE CU SISTEMUL AMVIC O CASA PASIVA CONSTRUIESTE CU SISTEMUL AMVIC O CASA PASIVA Autori:ing.Nitu Mihaela-prof.gradul I-Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice,,I.N.Socolescu -Bucuresti; ing.stanciu Liana-prof.def.-Sef catedra tehnica-

More information

Izoeritroliza neonatala

Izoeritroliza neonatala Izoeritroliza neonatala Izoeritroliza neonatala este o afectiune ce apare la puii de pisica si caine din felise,canise si nu nuami, in varsta de cateva zile, atunci cand acestia au o grupa sangvina diferita

More information

Routing Information Protocol

Routing Information Protocol Network Working Group C. Hedrick Request for Comments: 1058 Rutgers University June 1988 Privire de ansamblu Acest RFC descrie un protocol pentru schimbul de informatii de routare intre gatewaye si alte

More information

SINTEZE CURS. Lectia 1 Principiile modelarii retelei de bugete, bugetul de tip master

SINTEZE CURS. Lectia 1 Principiile modelarii retelei de bugete, bugetul de tip master UNIVERSITATEA: SPIRU HARET FACULTATEA DE MANAGEMENT FINANCIAR CONTABIL CONSTANTA MASTERAT: CONTABILITATE, EXPERTIZA SI AUDIT DURATA CURSULUI: 4 SEMESTRE DISCIPLINA: CONTABILITATE MANAGERIALA 2 TITULAR

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/16. WORK in progress at BACĂU/George Enescu airport Phase I

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/16. WORK in progress at BACĂU/George Enescu airport Phase I Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

testo 205 Instrument pentru masurarea ph-ului si a temperaturii Manual de utilizare

testo 205 Instrument pentru masurarea ph-ului si a temperaturii Manual de utilizare testo 205 Instrument pentru masurarea ph-ului si a temperaturii Manual de utilizare 2 Informatii generale Informatii generale Va rugam sa cititi acest material cu atentie si sa va familiarizati cu operarea

More information

Versiunea Software 2.1

Versiunea Software 2.1 1728EX, 1728, 1738EX AND 1738 SYSTEM Ghid de Programare Versiunea Software 2.1 COD INSTALATOR IMPLICIT 000000 (vezi sectiunea [281]) COD MASTER IMPLICIT 123456 (vezi sectiunea [301]) CUM ACCESEZ MODUL

More information

Modelul O I D al unei organizatii

Modelul O I D al unei organizatii SISTEMUL DECIZIONAL SISTEMUL INFORMATIONAAL SISTEMUL OPERAŢIONAL Modelul O I D al unei organizatii SISTEMUL DE CUNOŞTINŢE,, cunoştinţe SII modele, interpretări, soluţii SIAD ST ordine MIS SCO ST- se ocupa

More information

World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj. Clean Road to School

World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj. Clean Road to School World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj Clean Road to School Introducere In acest an participantii la competitia World Robot Olympiad trebuie

More information

Aplicatie de vanzare pentru restaurante

Aplicatie de vanzare pentru restaurante Aplicatie de vanzare pentru restaurante 1. Introducere 2. Intrarea in aplicatie (autentificare) 3. Lucrul cu mesele 4. Comenzi 5. Plati 6. Alte operatii speciale 7. Rapoarte 8. Actualizare nomenclatoare

More information

Manual. Proiectare imbinari otel

Manual. Proiectare imbinari otel Manual Proiectare imbinari otel Proiectare imbinari otel Introducere in imbinari...1 Imbinari... 1 Tipuri de imbinari...3 Tipuri de imbinari... 3 Tipuri de calcul... 3 Cadru cu imbinari prin suruburi

More information

ATS2000/3000/4000/4500. Ghid de Programare. Versiunea 2.01 (SR_F), Iunie 2004

ATS2000/3000/4000/4500. Ghid de Programare. Versiunea 2.01 (SR_F), Iunie 2004 ATS2000/3000/4000/4500 Ghid de Programare Versiunea 2.01 (SR_F), Iunie 2004 Aritech este un trademark al SLC Technologies B.V. COPYRIGHT SLC Technologies B.V. 1999. Toate drepturile rezervate. SLC Technologies

More information

Echipament personal de protectie Opritor de cadere

Echipament personal de protectie Opritor de cadere Opritor de cadere Opritor de cadere tip Söll COMFORT In concordanta cu EN 353 Teil 1. Cu element de absorbtie de energii noi. Carlig carabiniera cu inchidere proprie cu mecanism dublu de incuiere pentru

More information

Romania Great Britain France Italia Polska

Romania Great Britain France Italia Polska Romania Numai pentru tarile membre UE Nu aruncati masinile electrice in gunoiul menajer! Conform directivei europene 2002/96/CE pentru masini electrice si electronice vechi corelata cu legislatia locala,

More information

Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor

Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor Indicativ CR1-1-3-2005 Nr. contract: 169 Nr. faza: Redactarea 1-a, faza unica RECTOR,

More information

NISSAN NOUL MICRA ACCESORII DE ORIGINE

NISSAN NOUL MICRA ACCESORII DE ORIGINE NISSAN NOUL ACCESORII DE ORIGINE SUPORT PENTRU SCHIURI DE CAPACITATE 4 PERECHI KE738-50002 CASCHETĂ CU SISTEM AUDIO ÎNCORPORAT* Echipează-ți mașina cu accesoriile potrivite pentru destinația spre care

More information

Anexe. Clasele de asigurare

Anexe. Clasele de asigurare Anexe Clasele de asigurare Secțiunea A. Asigurări generale 1. accidente, inclusiv accidente de muncă și boli profesionale: a) despăgubiri financiare fixe; b) despăgubiri financiare variabile; c) combinație

More information

NORD-EST ROMANIA. Newsletter August een.ec.europa.eu

NORD-EST ROMANIA. Newsletter August een.ec.europa.eu NORD-EST ROMANIA Newsletter August 2016 Suport non-stop pentru afacerea ta! Începând cu anul 2015, Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este punct local de contact in cadrul Rețelei Enterprise

More information

FISA CU DATE DE SECURITATE-EXTINSA HIDROXID DE SODIU FULGI/PERLE/BLOC

FISA CU DATE DE SECURITATE-EXTINSA HIDROXID DE SODIU FULGI/PERLE/BLOC Revizia: Data emiterii:15 noiembrie 2010 pag.1/1 1. IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI /PREPARATULUI CHIMIC PERICULOS ŞI A SOCIETAŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Identificarea substanţei Denumire comerciala Hidroxid de sodium

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 09/15. Work in progress at IA I/Ia i Airport

AIRAC AIP SUPPLEMENT 09/15. Work in progress at IA I/Ia i Airport Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 18-90 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD e-mail: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM

More information

Brut cu TVA (ron/buc) Categoria 1- Aparate de uz casnic de mari dimensiuni. Categoria

Brut cu TVA (ron/buc) Categoria 1- Aparate de uz casnic de mari dimensiuni. Categoria 1- Aparate de uz casnic de mari dimensiuni 1A 1A C11A1 C11A2 Aparate frigorifice mari (ex: combine frigorifice, vitrine frigorifice, etc.) având capacitate netă mai mare de 250 l Aparate frigorifice mari

More information

Pasul 1. Realizati-va designul dorit. Acesta poate contine fotografii sau imagini vectoriale.

Pasul 1. Realizati-va designul dorit. Acesta poate contine fotografii sau imagini vectoriale. Va multumim ca ati ales pentru munca dumneavoastra cutter-plotterele numarul unu in lume, produse ale companiei Graphtec (Japonia),echipamentele distribuite de catre COMPA. unt produse destinate celor

More information

TopChrome TopChrome TopChrome

TopChrome TopChrome TopChrome Продуктовата гама на TopChrome е гаранция за практичност и достъпност на гама санитарни аксесоари, смесителни батерии, душове и други продукти, внасящи елегантност и усещане за уют във вашата баня и кухня.

More information

SISTEME AVANSATE DE ASIGURARE SI ACCES CONTROL IN ZONE CU NECESITATI RIDICATE DE SECURITATE

SISTEME AVANSATE DE ASIGURARE SI ACCES CONTROL IN ZONE CU NECESITATI RIDICATE DE SECURITATE Unul din instrumentele importante in lupta impotriva terorismului îl constituie tehnica de asigurare si control/monitorizare acces a documentelor clasificate, valorilor, armamentului/munitiei, substantelor

More information

Impactul legislativ in aria de culegere a datelor cu caracter personal - cerinte si beneficii pentru clienti. Cornelia Jiloan

Impactul legislativ in aria de culegere a datelor cu caracter personal - cerinte si beneficii pentru clienti. Cornelia Jiloan Impactul legislativ in aria de culegere a datelor cu caracter personal - cerinte si beneficii pentru clienti Cornelia Jiloan Regulament (UE) 2016/679 aprobat la data de 4 mai 2016 intra in vigoare la data

More information

Sistemul de Tranzactionare al OPCOM

Sistemul de Tranzactionare al OPCOM al OPCOM Ghidul utilizatorului Participantului la Piata pentru Ziua Urmatoare 5 Noiembrie 2014 DOCUMENT DE DISCUTIE Disclaimer: Prezentul Ghid face obiectul drepturilor de autor si a drepturilor asupra

More information

DEVELOPING A SYSTEM FOR FISH FAUNA MIGRATION RESTORATION ABOVE THE SPILLWAY SILL NEAR THE CITY HALL OF ORADEA (ROMANIA)

DEVELOPING A SYSTEM FOR FISH FAUNA MIGRATION RESTORATION ABOVE THE SPILLWAY SILL NEAR THE CITY HALL OF ORADEA (ROMANIA) Transylv. Rev. Syst. Ecol. Res. 17.2 (2015), "The Wetlands Diversity" 169 DEVELOPING A SYSTEM FOR FISH FAUNA MIGRATION RESTORATION ABOVE THE SPILLWAY SILL NEAR THE CITY HALL OF ORADEA (ROMANIA) Răzvan

More information

Domeniul constructiilor Principalele probleme de protectie a mediului in Romania si Bulgaria. Depozitarea si reciclarea deseurilor

Domeniul constructiilor Principalele probleme de protectie a mediului in Romania si Bulgaria. Depozitarea si reciclarea deseurilor Domeniul constructiilor Principalele probleme de protectie a mediului in Romania si Bulgaria. Depozitarea si reciclarea deseurilor 1 Cuprins: 1. Eliminarea deseurilor din constructii si demolari situatia

More information

Romania Great Britain France Italia Polska

Romania Great Britain France Italia Polska Romania Numai pentru tarile membre UE Nu aruncati masinile electrice in gunoiul menajer! Conform directivei europene 2002/96/CE pentru masini electrice si electronice vechi corelata cu legislatia locala,

More information

Masurarea gradului de inovare in cadrul subregiunillor europene. Conferinta de lansare a proiectului 16 martie 2012

Masurarea gradului de inovare in cadrul subregiunillor europene. Conferinta de lansare a proiectului 16 martie 2012 Masurarea gradului de inovare in cadrul subregiunillor europene Conferinta de lansare a proiectului 16 martie 2012 IN-EUR Masurarea gradului de inovare in cadrul subregiunillor europene este un proiect

More information

Lucrarea de laborator nr. 11 Globalizarea si localizarea aplicatiilor.net

Lucrarea de laborator nr. 11 Globalizarea si localizarea aplicatiilor.net Lucrarea de laborator nr. 11 Globalizarea si localizarea aplicatiilor.net 11. Globalizarea Globalizarea este procesul de proiectare si dezvoltare al unei aplicatii care sa permita folosirea interfetelor

More information

Bine ati venit in gradina GARDENA

Bine ati venit in gradina GARDENA Art. 1559 GARDENA Aspersor Aqua Contour Automatic pentru irigarea suprafetelor mari Bine ati venit in gradina GARDENA Cititi cu atentie aceste instructiuni de utilizare si observati notele insotitoare.folositi

More information

Hotel 3* Senior Voyage - Charter Avion Hurghada (Timisoara) 2018 Duminica. Detalii zbor. Detalii transfer. Hotel 3* Senior Voyage.

Hotel 3* Senior Voyage - Charter Avion Hurghada (Timisoara) 2018 Duminica. Detalii zbor. Detalii transfer. Hotel 3* Senior Voyage. Hotel 3* Senior Voyage - Charter Avion Hurghada (Timisoara) 2018 Duminica Hotel 3* Senior Voyage uri EUR 780.00 Hotel 4* Senior Voyage - Charter Avion Hurghada (Timisoara) 2018 Duminica Hotel 4* Senior

More information

PROGRAMME For the information visit to the European Commission of:

PROGRAMME For the information visit to the European Commission of: PROGRAM GRUP JURNALIȘTI DIN OLTENIA BRUXELLES, 10-11 Aprilie 2014 10 Aprilie 07:20 Plecare de pe Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) - compania Tarom (este necesară prezența dvs. la ora 06:00 la check-in

More information

Ghid rapid de utilizare SelfAWB

Ghid rapid de utilizare SelfAWB Ghid rapid de utilizare SelfAWB www.selfawb.ro www.fancourier.ro 021 / 9336 Serviciul online de expeditii de la FAN Courier - adaptabilitate - este o aplicatie dezvoltata la cererea clientilor, care in

More information