2. Dispersii. Ozon (O 3): Viteza si directia vantului:

Size: px
Start display at page:

Download "2. Dispersii. Ozon (O 3): Viteza si directia vantului:"

Transcription

1 . Tabel. Min Min Min Min Min Min Min Ti [ C] Φ i [%] INT-CO [ppb] Te [ C] deltat[ C] Φ e [%] EXT-CO [ppb] MIN MAX MED Mediana STDEV Min Min Min Min Min Min Vext[m/s] Dv[ ] V Fe[m/s] INT-NO [ppb] INT-NO [ppb] INT-NOx [ppb] MIN MAX MED Mediana STDEV Min Min Min Min Min INT-O3 [ppb] EXT-NO [ppb] EXT-NO [ppb] EXT-NOx [ppb] EXT-O3 [ppb] MIN MAX MED Mediana STDEV s H Min Min Min Min dp [Pa] dp [Pa] INT/EXT NO INT/EXT NO INT/EXT O3 INT/EXT NOx MIN MAX MED Mediana STDEV H h H 5s 5s 5s Q fatada [m3/h] NA Q camera [m3/h] Q fatada [m3/h] NA MIN MAX MED Mediana STDEV

2 . Dispersii. Ozon (O 3): Graficul referitor la concentratia ozonului din aerul de la exteriorul cladirii releva valori aproximativ egale ale frecventei aparitiei valorilor masurate, acestea variind intre.7 ppb si.9 ppb. Nu exista maxime sau minime semnificative ale frecventei valorilor mult mai mari decat restul frecventelor, toate avand aproximativ % din valori. Graficul referitor la concentratia ozonului din aerul din interior releva aproximativ acelasi rezultat ca si cel de la exterior. In mod analog, valorile masurate ale concentratiei ozonului sunt egal impartite pe intervalul.7 ppb.5 ppb. Aici insa, exista doua maxime ale frecventei valorilor, la limitele intervalului (cate aproximativ.7% din valori). Faptul ca intervalele din care concentratiile de la exterior, respectiv din interior isi iau valorile sunt relative apropiate ca limite conduce la concluzia ca exista surse de ozon la interiorul cladirii. Viteza si directia vantului: Din primul grafic referitor la caracteristicile vantului (viteza vantului din exterior), se observa ca in timpul a aproximativ 3% dintre masuratori s-a inregistrat o viteza a vantului corespondenta valorii de aproximativ. m/s, aceasta fiind si cea mai mica valoare a vitezei inregistrata. In restul masuratorilor, viteza masurata a vantului de la exterior a avut valori de pana la. m/s. Cel de-al doilea grafic figureaza directia vantului din timpul masuratorilor. Este evident faptul ca aceasta directie nu a fost deloc constanta, ci dimpotriva, variatia ei este foarte accentuata. Frecventa valorilor inregistrate cu privire la directia vantului are o impartire aproape egala pe tot intervalul - 3, neexistand nici-un varf al frecventei semnificativ.

3 Observam din cel de-al treilea grafic, cu privire la viteza vantului cu directia perpendiculara pe fatada cladirii, ca toate valorile inregistrate sunt egale cu aproximativ. m/s. Alte valori ale vitezei perpendiculare pe fatada nu fost inregistrate. Monoxid de azot (NO) Concentratia monoxidului de azot masurata la exteriorul cladirii, asa cum se observa din graficul de mai sus, nu variaza aproape deloc pe intervalul ppb. Exista doar doua maxime ale frecventei de aparitie a valorilor, respectiv la capetele intervalului de valori. Acelasi lucru se poate spune si despre concentratia de monoxid de azot din interiorul cladirii, insa in acest caz valorile sunt cuprinse intre.5 si 55.5 ppb. Se observa faptul ca valoarea concentratiei maxime din exterior este relativ mai mare decat valoarea concentratiei maxime de la interior, relevand o poluare a aerului de la exterior cu monoxid de azot destul de accentuata fata de interior. Bioxid de azot (NO ) In cazul bioxidului de azot de la exterior, valorile concentratiei se comporta identic cu cele ale monoxidului de azot. Astfel, s-au masurat valori ale concentratiei cuprinse intre. si. ppb, egal impartite pe acest interval, cu exceptia limitelor intervalului, care au fost inregistrate intr-o frecventa mai mare. Acelasi lucru este valabil si despre concentratia acestui poluant din interiorul cladirii, in acest caz intervalul de valori este cuprins intre 5.55 si 7.3 ppb. Monoxid / Bioxid de azot (NO x)

4 Comportamentul valorilor concentratiilor de NO cumulate cu concentratiile de NO (fiind vorba de NOx) are un comportament identic cu cel al valorilor fiecaruia dintre acesti doi poluanti in parte, comportament valabil atat in cazul aerului din interior, cat si in cazul aerului de la exterior. Limitele acestor intervale sunt. 7.9 ppb in cazul aerului de la exterior si ppb in interiorul cladirii. Se observa poluarea mult mai accentuata cu aceasta substanta la exterior. Interior / exterior O 3 Interior / exterior NO Interior / exterior NO Interior / exterior NO x

5 Cele diagrame de mai sus se refera la concentratiile din aer ale poluantului respectiv la interiorul cladirii raportate la concentratiile din aer ale poluantului respectiv de la exteriorul cladirii. Astfel, in cazul ozonului, distributia valorilor raportului este aproximativ egala pe intervalul... Valorile sunt atat supraunitare, cat si subunitare, astfel incat nu se poate spune cu exactitate care concentratie este mai mare (interior sau exterior). Acelasi lucru se intampla si in cazul monoxidului de carbon, intervalul de valori fiind.5.7. In legatura cu bioxidul de azot, din grafic se poate deduce ca valoarea concentratiei de la interior este mai mica decat cea de la exterior, concluzie care se trage din faptul ca raportul dintre interior si exterior ia cel mult valoarea.93. Valorile raportului sunt egal impartitte pe tot intervalul Acelasi lucru se poate spune si despre valoarea concentratiei cumulate a NO si NO, fiind vorba de NOx. Valorile raportului in acest caz sunt similare celor obtinute in cazul bioxidului de azot. Astfel, toate valorile sunt in intervalul... Temperatura (Te / Ti) Graficul referitor la temperatura aerului exterior arata ca acest parametru a avut o variatie puternica pe durata in care s-au facut masuratorile. Aceasta variatie are loc pe intervalul 3.. C, frecventa valorilor fiind impartita inegal pe tot parcursul intervalului, neexistand o tendinta evidenta crescatoare sau descrescatoare, ci mai degraba o variatie aleatorie. Valorile temperaturii de la interior sunt mai ridicate, fiind cuprinse intre. si.7 C, avand o variate mica. Valorile cel mai des inregistrate (5% si 3% din cazuri) sunt cele de. si.5 C. In mod firesc, temperaturile de la interior sunt mai ridicate decat cele de la exterior, acest lucru fiind necesar pentru a se crea un confort termic favorabil omului.

6 Umiditatea relativa (Φ) Masurarea umiditatii relative a aerului de la exterior, cum se regaseste in graficul de mai sus, a inregistrat valori cuprinse intre 39% si 75%, cele mai des intalnite valori fiind cele de aproximativ 3 %. In restul intervalului, valorile sunt aproximativ egal impartite, cu cea mai putin intalnita valoare de 3%, valoare minima a umiditatii inregistrate la exterior. In cazul interiorului, umiditatea este relativ constanta, toate masuratorile relevand umiditati intre 9% si %. Se observa ca valorile obtinute la masuratorile efectuate in interior au relevat valori semnificativ mai mici ale umiditatii din aer decat in cazul exteriorului. Bioxid de carbon (CO ) Graficele referitoare la concentratia de bioxid de carbon din aer releva valori cuprinse intre si ppb in cazul aerului din exterior si intre si 3 ppb, in cazul aerului din interiorul cladirii. Valoarea maxima inregistrata la exterior, cea de ppb, este si cea mai frecvent intalnita in acest caz, semnificativ mai mare decat valoarea maxima intalnita la interior, adica cea de aproximativ 3 ppb. Acest lucru se datoreaza poluarii accentuate a aerului din exteriorul cladirii, in principal cauzat de traficul intens de automobile.

7 Diferenta de presiune (dp) de aer Numarul de schimburi al volumului Diferenta de presiune dintre interiorul si exteriorul cladirii ia valori intre -. si. Pa, valori mici, daca nu chiar neglijabile. Se poate spune ca aproape nu exista o valoare mai des intalnita decat restul valorilor, toate valorile avand o pondere de aparitie aproximativ egala. In cazul numarului de schimburi al volumului de aer din incaperea in care s-au efectuat masuratorile, graficul se comporta aproximativ identic cu cel al diferentei de presiune. Astfel, valorile limita ale intervalului sunt, respectiv. schimburi ale volumului de aer. Debitul de aer prin rosturile camerei (Q camera) si debitul de aer prin fatada (Q fatada) Masurandu-se debitul de aer prin toate rosturile incaperii, s-a obtinut un grafic cu frecvente aproximativ egale de valori pe tot parcursul intervalului (%), avand o variatie a frecventei de aparitie mica. Limitele intervalului de valori sunt insa relativ departate: m 3 /h, respectiv 3.7 m 3 /h. In cazul debitului de aer care intra in incapere exclusiv prin fatada cladirii, graficul se prezinta aproximativ identic cu cel anterior. Aici insa, valorile limita sunt, repsectiv.3 m 3 /h. 3.Comparatii I/E.

8 Ozon interior / ozon exterior (ppb) NO interior / NO exterior (ppb) Graficul de comparatie al concentratiei de ozon din interior cu cea de la exterior releva valori aproximativ egale in ambele cazuri, cu valori mediane ceva mai mari decat valorile medii. Variatiile valorilor nu sunt foarte accentuate, fiind cuprinse intre si aproximativ. ppb atat in cazul interiorului, cat si in cazul exteriorului. In cazul comparatiei concentratiilor de monoxid de carbon, lucrurile stau diferit fata de ozon. Astfel, se observa o variatie mai accentuata a concentratiei poluantului la exterior fata de interior (3 ppb fata de 3 79 ppb). Valorile mediane sunt mai mici decat valorile medii ale concentratiilor. Deducem ca poluarea cu monoxid de carbon este mai accentuata la exterior decat la interior. NO interior / NO exterior (ppb) NO x interior / NO x exterior (ppb) Poluarea cu bioxid de azot se prezinta aproape la fel ca si cea cu monoxid de azot, insa in sens invers. Aici, variatia valorilor de la exterior este relativ slaba. Valorile mediane sunt mai mici decat cele medii (in special in cazul aerului din interior), variatia valorilor fiind mai accentuata la interior. Intervalele de valori sunt 5 9 ppb la interior si ppb la exterior. Deducem ca in cazul bioxidului de azot, poluarea cu acest gaz este mai accentuata la interior decat la exterior. Cumuland cele doua grafice (monoxid de azot si bioxid de azot), obtinem graficul poluarii cu NO x. Acesta reflecta aproape aceleasi rezulate ca in cazul poluantilor analizati separat. Se observa aceeasi diferenta intre valoarea mediana mai mica

9 decat cea medie in cazul aerului din exteior, insa in cazul interiorului cele doua valori sunt egale. Variatia este semnificativ mai accentuata la exterior. Se observa ca aerul exterior este mult mai bogat in acest poluant. Φ interior / Φ exterior (%) T interior / T exterior ( C) Umiditatea relativa a aerului din interior are o variatie practic nula, fata de variatia umiditatii relative de la exterior. Aceasta are limitele intervalului de valori 35% si respectiv 7%. In cazul umiditatii aerului interior valoarea mediana este egala cu valoarea medie masurata, iar in cazul aerului exterior, valoarea mediana este mai mare decat cea medie. Masuratorile arata faptul ca aerul este mult mai umed la exterior (probabil rezultatul unei zi cu vreme ploioasa). Graficul variatiei temperaturii arata o variatie aproape nula a temperaturii din interior si o variatie ceva mai mare la exterior. In cazul temperaturii aerului interior valoarea mediana este egala cu valoarea medie masurata, iar in cazul aerului exterior, valoarea mediana este mai mare decat cea medie. Temperatura din exterior este mai scazuta fata de cea din interior, aceasta datorandu-se necesitatii unui climat necesar favorabil activitatilor umane ce se desfasoara in cladirea in care s-au efectuat masuratorile. CO interior / CO exterior (ppb)

10 Graficul referitor la variatia concentratiei de bioxid de carbon evidentiaza de asemenea o variatie mai puternica la exterior, cuprinsa intre ppb si aproximativ 7 ppb. Valoarea mediana in acest caz este egala cu valoarea medie, ca si in cazul interiorului. Variatia concentratiei de la interior este mai scazuta, cu valori intre ppb si paroximativ ppb. De asemenea se observa o poluare mai accentuata a aerului de la exterior. Graficul mai sus se refera la compararea concentratiilor aerului din exterior in ozon, noxe, monoxid de azot si bioxid de azot. Aici, cea mai accentuata variatie este cea a noxelor, in timp ce cea mai slaba variatie apartine ozonului (aproape nula). Valorile mediane ale concentratiilor acestor poluanti sunt mai mici decat mediile valorilor masurate in cazul noxelor si al monoxidului de azot, si aproximativ egale in cazul ozonului si al bioxidului de azot. Cea mai mare concentratie masurata dintre cei este cea a noxelor, cu o concentratie de ppb.

11 Acest grafic trateaza variatiile valorilor masurate ale concentratiilor din aerul interior in ozon, noxe, monoxid de azot si bioxid de azot. Se observa ca cea mai accentuata variatie a valorilor masurate este cea a bioxidului de azot. Valoarea mediana a acestuia este mai mica decat valoarea medie masurata a acestuia, acest lucru fiind valabil si pentru monoxid de azot, in cazul ozonului si al noxelor aceste valori fiind aproximativ egale. Cea mai slaba variatie a avut-o ozonul, acesta atingand valoarea maxima de aproximativ 3 ppb. In cele din urma, in graficul de mai sus sunt comparate rapoartele dintre concentratiile de la interior si cele de la exterior in cazul bioxidului de azot, monoxidului de azot, ozonului si ale noxelor. In cazul a tuturor celor poluanti, valorile medii ale rapoartelor sunt aproximativ egale cu valorile mediane, si in acelasi timp aproximativ egale intre ele, luand valori apropiate de, de unde se deduce ca si la interior si la exterior aerul este poluat in masura aproape egala cu fiecare dintre cei poluanti.

12 3 Corelatii. NOi NO i NO i R =.79 5 NO e 5 R = Ti 3 NO i NO i R = R =.3737 NO e phi i NO i NO i R = NOx e R =.9 CO i NO i NOi R =.7 3 R =.5 O3 e 3 TE NO i R =.79 5 phi e NO i R =.97 5 CO e 5 NOi R =.... Vext NOi R =.3 3 Dv NOi NOi R =..5. R =.35 VFe... NA. NOi R =.3... dp NOi R = Qcam NOi R =.35 5 Qfer Se va analiza variatia lui NOi NO i, NO xi si O 3i cu parametrii: NOe, NO e, NO x e, O 3e, temperatura interioara si exterioara, umiditatea interioara si exterioara, directia vantului, viteza vantului perpendiculara pe fatada, de presiune dp, debitul de aer infiltrat in camera Qcam, debitul de aer infiltrat prin fatada Qfer si numarul de schimburi de aer n a.

13 Coeficientul de corelatie intre NO interior si NO exterior are valoarea egala cu.7, deci cei doi parametrii sunt direct corelati, adica daca valoarea concentratiei la exterior de NO creste, valoarea concentratiei la interior se va mari. Pe grafic se observa gruparea punctelor in jurul unei linii crescatoare. Se poate spune si in cazul corelatiei intre NO interior si NO exterior ca exista o oarecare dependenta intre cei doi parametrii deoarece coeficientul de corelatie este egal cu.75. Forma norului de puncte prezinta o tendinta crescatoare. In concluzie, concentratia de NO la interior este dependenta de concentratia de la exterior, cei doi parametrii fiind direct corelati. Coeficientul de corelatie dintre NO interior si NO x exterior este.7,ceea ce indica faptul ca cele doua marimi nu sunt dependente una de alta, respectiv nu se poate considera o corelatie directa ca in cazul in cazul precedent. Mentionam, prezenta a doua tendinte de crestere apropiate: una pentru valori ale concentratiei exterioare de sub 5 ppb si alta pentru concentratii peste ppb. Concentratia de ozon de la exterior nu influenteaza concentratia de NO de la interior, coeficientul de corelatie avand o valoare apropiata de zero. In cazul corelatiei NOi cu parametrii: temperatura interioara si exterioara, umiditatea interioara, exterioara, se constata ca valorile coeficientilor de corelatie sunt apropiate, rezultand o corelatie directa intre NOi si fiecare din acesti parametrii. Concentratia de CO interior si concentratia de CO exterior nu influenteaza concentratia de NOi deoarece valorile coeficientilor de corelatie sunt nule. In cazul corelatiei cu viteza locala a vantului se observa o tendinta descrescatoare a lui NOi. Totusi dispersia amplificata a punctelor de masura conduce la un rezultat de tipul corelatiei nule. Directia vantului si concentratia de NO de la interior nu sunt corelati deoarece coeficientul de corelare are valoarea apropiata de. Altfel spus directia vantului din exterior nu influenteaza cresterea sau scaderea concentratiei de NO de la interior In ceea ce priveste corelatia cu viteza vantului perpendiculara pe fatada, se observa ca aceasta nu influenteaza concentratia in NO la interior, coeficientul de corelatie fiind.3. Aceasta rezulta din faptul ca vantul are o directie de la EST- VEST si de la VEST-EST, fiind paralel cu fatada cladirii. In cazul corelatiilor cu diferenta de presiune dp, debitul de aer infiltrat in camera Qcam, debitul de aer infiltrat prin fatada Qfer si numarul de schimburi de aer n a, se observa ca variatia concentratiei interioare este independenta de acesti parametri.

14 NO i NO i R = NO e NO i R = NO e NO i R = NOx e NO i R =.9 3 O3 e NO i R = Ti NO i R = phi i.5 NO i R =. CO i NO i R =. TE 3 NO i R =.3 NO i R =.7 NO i R = NO i R =.7 3 phi e 5 5 CO e Vext Dv NO i R =.3.5. VFe NO i R =.... dp. NO i R = Qcam NO i R =.9 5 Qfer NO i R = NA

15 Coeficientul de corelatie intre NO interior si NO exterior are valoarea egala cu.93, deci cei doi parametrii sunt direct corelati, adica daca valoarea concentratiei la exterior de NO creste, valoarea concentratiei la interior se va mari. Pe grafic se observa gruparea punctelor in jurul unei linii crescatoare. Acelasi lucru se poate spune si in cazul corelatiei intre NO interior si NO exterior deoarece coeficientul de corelatie este egal cu.. Forma norului de puncte prezinta o tendinta crescatoare. In concluzie, concentratia de NO la interior este dependenta de concentratia de la exterior, cei doi parametrii fiind direct corelati. Coeficientul de corelatie dintre NO interior si NO x exterior este.93, ceea ce indica faptul ca cele doua marimi sunt dependente una de alta, respective se poate considera o corelatie directa la fel ca in cazul in cazul precedent. Mentionam, prezenta a doua tendinte de crestere apropiate: una pentru valori ale concentratiei exterioare de sub 5 ppb si alta pentru concentratii peste ppb. In cazul corelatiei dintre NOi si ozonul la exterior, valoarea coeficientului de corelatie avand o valoare mai mica, cei doi parametrii nu sunt corelati (. ). Mentionam prezenta a doua tendinte de scadere apropiate: una pentru valori ale concentratiei exterioare de sub ppb si alta pentru concentratii peste ppb. In cazul corelatiei NO i cu parametrii: temperatura interioara si exterioara, umiditatea interioara, exterioara, se constata ca valorile coeficientilor de corelatie sunt apropiate, rezultand o corelatie directa intre NO i si fiecare din acesti parametrii. Concentratia de CO interior si concentratia de CO exterior nu influenteaza concentratia de NO i deoarece valorile coeficientilor de corelatie sunt nule. In cazul corelatiei cu viteza locala a vantului se observa o tendinta descrescatoare a lui NO i. Totusi dispersia amplificata a punctelor de masura conduce la un rezultat de tipul corelatiei nule. Directia vantului si concentratia de NO de la interior nu sunt corelati deoarece coeficientul de corelare are valoarea apropiata de. Altfel spus directia vantului din exterior nu influenteaza cresterea sau scaderea concentratiei de NO de la interior. In ceea ce priveste corelatia cu viteza vantului perpendiculara pe fatada, se observa ca aceasta nu influenteaza concentratia in NO la interior, coeficientul de corelatie fiind.3. Aceasta rezulta din faptul ca vantul are o directie de la EST- VEST si de la VEST-EST, fiind paralel cu fatada cladirii. In cazul corelatiilor cu diferenta de presiune dp, debitul de aer infiltrat in camera Qcam, debitul de aer infiltrat prin fatada Qfer si numarul de schimburi de aer n a, se observa ca variatia concentratiei interioare este independenta de acesti parametri.

16 NO xi NOx i R = NO e NOx i R =.57 3 NO e NOx i R = NOx e NOx i R =. 3 O3 e NOx i R = Ti NOx i R = phi i NOx i R =.3 CO i Nox i R =.79 TE 3 NOx i R =.7 phi e NOx i R =.73 5 CO e 5 Nox i R =.3... Vext Nox i R =.3 3 Dv Nox i R =.9.5. VFe Nox i R =.... dp. Nox i R =. 5 5 Qcam Nox i R =. 5 Qfer Nox i R =.5... NA. Coeficientul de corelatie intre NO interior si NO exterior are valoarea egala cu.3, deci cei doi parametrii sunt direct corelati, adica daca valoarea concentratiei la exterior de NO creste, valoarea concentratiei la interior se va mari. Pe grafic se observa gruparea punctelor in jurul unei linii crescatoare. In cazul corelatiei intre NO interior si NO exterior deoarece coeficientul de corelatie este egal cu., cei doi parametrii sunt direct corelati. Forma norului de puncte prezinta o tendinta crescatoare. In concluzie, concentratia de NO la

17 interior este dependenta de concentratia de la exterior, cei doi parametrii fiind direct corelati. Coeficientul de corelatie dintre NO interior si NO x exterior este.3, ceea ce indica faptul ca cele doua marimi sunt dependente una de alta, respective se poate considera o corelatie directa la fel ca in cazul in cazul precedent. Mentionam, prezenta a doua tendinte de crestere apropiate: una pentru valori ale concentratiei exterioare de sub 5 ppb si alta pentru concentratii peste ppb. In cazul corelatiei dintre NO xi si ozonul la exterior, valoarea coeficientului de corelatie avand o valoare mai mica (. ), cei doi parametrii nedepinzand unul de celalalt. Mentionam prezenta a doua tendinte de scadere apropiate: una pentru valori ale concentratiei exterioare de sub ppb si alta pentru concentratii peste ppb. In cazul corelatiei NO xi cu parametrii: temperatura interioara si exterioara, umiditatea interioara, exterioara, se constata ca valorile coeficientilor de corelatie sunt apropiate, rezultand o corelatie directa intre NO xi si fiecare din acesti parametrii. Concentratia de CO interior si concentratia de CO exterior nu influenteaza concentratia de NO xi deoarece valorile coeficientilor de corelatie sunt nule. In cazul corelatiei cu viteza locala a vantului se observa o tendinta descrescatoare a lui NO x. Totusi dispersia amplificata a punctelor de masura conduce la un rezultat de tipul corelatiei nule. Directia vantului si concentratia de NO x de la interior nu sunt corelati deoarece coeficientul de corelare are valoarea apropiata de. Altfel spus directia vantului din exterior nu influenteaza cresterea sau scaderea concentratiei de NO x de la interior. In ceea ce priveste corelatia cu viteza vantului perpendiculara pe fatada, se observa ca aceasta nu influenteaza concentratia in NO x la interior, coeficientul de corelatie fiind.. Aceasta rezulta din faptul ca vantul are o directie de la EST- VEST si de la VEST-EST, fiind paralel cu fatada cladirii. In cazul corelatiilor cu diferenta de presiune dp, debitul de aer infiltrat in camera Qcam, debitul de aer infiltrat prin fatada Qfer si numarul de schimburi de aer n a, se observa ca variatia concentratiei interioare este independenta de acesti parametri.

18 O 3i R = NO e R = NO e R = NOx e R =.73 3 O3 e.5 R =.99.5 R =.9.5 R = R = Ti phi i CO i TE 3.5 R =.37.5 R =.5.5 R =.5.5 R = phi e 5 CO e5... Vext 3 Dv R =..5. VFe R =.9... dp R =. 5 5 Qcam.5.5 R =..5 5 Qfer.5 R = NA. In cazul variatiei ozonului de la interior cu NO la exterior se observa ca nu exista o dependenta intre cei doi parametrii, coeficientul de corelatie avand valoarea. NO de la exterior nu influenteaza concentratia de ozon de la interior. Concentratia de NO de la exterior nu influenteaza variatia concentratiei de ozon de la interior, coeficientul de corelare avand valoarea de.9, ceea ce dovedeste faptul ca intre cei doi parametrii nu exista o relatie de corelare.

19 Valoarea concentratiei de NO x de la exterior nu influenteaza concentratia de O 3 de la interior, coeficientul de corelare fiind.. Se observa ca aici nu exista o corelare intre cei doi parametrii. Pe graficul de variatie al ozonului exterior cu ozonul interior se observa faptul ca daca concentratia de ozon din atmosfera creste, atunci si concentratia de ozon din interior va creste direct proportional cu aceasta. Coeficientul de corelare este. si ne arata relatia de directa corelare intre cele doua marimi. Temperatura interioara si cea exterioara, respectiv umiditatea interioara si exterioara nu influenteaza concentratia de ozon de la interior, aratand totodata ca nu exista o dependenta la cresterea sau scaderea de ozon de la interior de parametrii mentionati. Valorile coeficientilor de corelatie sunt nule. In cazul corelatiilor cu diferenta de presiune dp, debitul de aer infiltrat in camera Qcam, debitul de aer infiltrat prin fatada Qfer si numarul de schimburi de aer n a, se observa ca variatia concentratiei interioare de ozon este independenta de acesti parametri. Valorile coeficientilor de corelatie sunt nule. Directia vantului si concentratia de O 3 de la interior nu sunt corelati deoarece coeficientul de corelare are valoarea apropiata de. Altfel spus directia vantului din exterior nu influenteaza cresterea sau scaderea concentratiei de O 3 de la interior. In ceea ce priveste corelatia cu viteza vantului perpendiculara pe fatada, se observa ca aceasta nu influenteaza concentratia in O 3 la interior, coeficientul de corelatie fiind.3. Aceasta rezulta din faptul ca vantul are o directie de la EST- VEST si de la VEST-EST, fiind paralel cu fatada cladirii. In cazul corelatiei cu viteza locala a vantului se observa o tendinta usor crescatoare a ozonului. Totusi dispersia amplificata a punctelor de masura conduce la un rezultat de tipul corelatiei nule. Concentratiile de CO de la interior, respectiv de la exterior nu influenteaza cresterea sau scaderea concentratiei de ozon de la interior, ele avand valorile coeficientilor de corelatie nule.

20 . Grafice de variatie ale coeficientilor de corelatie Grafic de corelare NO int cu poluanti ext. coeficient de corelatie NO ext NO ext NOx ext O3 ext coeficient de corelatie Grafic de corelare NO int Ti [ C] Te [ C] phi i [%] phi e [%] INT-CO [ppm] EXT-CO [ppm] deltat[ C] timp(ore) timp(ore) Grafic de corelare NO int cu poluanti ext. coeficient de corelatie NO ext NO ext NOx ext O3 ext coeficient de corelatie Grafic de corelare NO int Ti [ C] Te [ C] phi i [%] phi e [%] INT-CO [ppm] EXT-CO [ppm] deltat[ C] timp(ore) timp(ore) Grafic de corelare NOx int cu poluanti ext. coeficient de corelatie NO ext NO ext NOx ext O3 ext coeficient de corelatie Grafic de corelare NOx int Ti [ C] Te [ C] phi i [%] phi e [%] INT-CO [ppm] EXT-CO [ppm] deltat[ C] timp(ore) timp(ore) Grafic de corelare nt cu poluanti ext. coeficient de corelatie NO ext NO ext NOx ext O3 ext coeficient de corelatie Grafic de corelare nt Ti [ C] Te [ C] phi i [%] phi e [%] INT-CO [ppm] EXT-CO [ppm] deltat[ C] timp(ore) timp(ore)

21 Din graficul de corelare al NOi cu poluantii exteriori observam faptul ca, curba de variatie a lui NOe este identica cu NO xe in raport cu NOi din ceea ce rezulta ambele vor avea urmatoarele caracteristici:la momentul de timp t =, coeficientul de corelatie este, de aici rezulta o corelatie directa intre cei doi parametrii si concentratia de NOi. Curba are o alura descrescatoare pe intervalul - ore, urmand ca pe intervalul - sa creasca pana la coeficientul de. la ore. Acelasi lucru se poate spune si in cazul curbei de variatie a lui NO exterior, aceasta fiind asemanatoare cu cele doua curbe prezentate mai sus, la t = avand coeficientul de corelatie.. Cei doi parametrii, NO e si NOi sunt dependenti unul de celalalt, intre ei stabilindu-se o relatie de directa corelare. Din curba de variatie a lui O 3 exterior in raport cu NOi rezulta ca nu intalnim la momentul t = o dependenta intre cei doi parametrii. Pentru un defazaj de timp de ora curba prezinta un maxim al coeficientului de corelatie de.. La defazaje mai mari detimp curba nu mai prezinta variatii semnificative. Curbele de variatie ale temperaturii exterioare si interioare au o variatie asemanatoare, respectiv pe intervalul - ore se constata o crestere acestora, iar pe intervalul de timp - au o alura descrescatoare. La momentul de timp t = curbele prezinta un coeficient de corelatie de -, respectiv -.9, de aici rezultand faptul ca temperatura interioara si exterioara sunt intr-o corelatie directa cu concentratia de NO de la interior. Din curba de variatie a umiditatii interioare in raport cu concentratia NOi rezulta faptul ca cei doi parametrii sund dependenti unul de celalalt. Curba de variatie a umiditatii exterioare este asemanatoare cu cea a variatiei de temperatura dt. Cele doua au coeficienti de corelatie la momentul de timp t = egali cu.93, iar la defazajul de ore coeficientul de corelatie este.. Curbele prezinta un minim al coeficientului de corelatie de. pe intervalul - ore. Din cele relatate rezulta faptul ca concentratia de NOi este dependenta de diferenta de temperatura si umiditatea exterioara. Din graficul de corelare al CO i si CO e cu NOi rezulta faptul ca nu avem o corelare, o influenta semnificativa a celor doi parametrii asupra concentratiei de NOi. Din graficul de corelare al NO i cu poluantii exteriori observam faptul ca, curba de variatie a lui NOe este identica cu NO xe in raport cu NO i din ceea ce rezulta ambele vor avea urmatoarele caracteristici: la momentul de timp t =, coeficientul de corelatie este., de aici rezulta o corelatie directa intre cei doi parametrii si concentratia de NOi. Curba are o alura descrescatoare pe intervalul - ore, urmand ca pe intervalul - sa creasca pana la coeficientul de.75 la ore.

22 Acelasi lucru se poate spune si in cazul curbei de variatie a lui NO exterior, aceasta fiind asemanatoare cu cele doua curbe prezentate mai sus, la t = avand coeficientul de corelatie.. Cei doi parametrii, NO e si NO i sunt dependenti unul de celalalt, intre ei stabilindu-se o relatie de directa corelare. Din curba de variatie a lui O 3 exterior in raport cu NOi rezulta ca nu intalnim la momentul t = o dependenta intre cei doi parametrii. Pentru un defazaj de timp de ora curba prezinta un maxim al coeficientului de corelatie de.55. La defazaje mai mari de timp curba nu mai prezinta variatii semnificative. Curbele de variatie ale temperaturii exterioare si interioare au o variatie asemanatoare, respectiv pe intervalul - ore se constata o crestere acestora, iar pe intervalul de timp - au o alura descrescatoare. La momentul de timp t = curbele prezinta un coeficient de corelatie de -., respectiv -.7, de aici rezultand faptul ca temperatura interioara si exterioara sunt intr-o corelatie directa cu concentratia de NO de la interior. Din curba de variatie a umiditatii interioare in raport cu concentratia NOi rezulta faptul ca cei doi parametrii sund dependenti unul de celalalt. Curba de variatie a umiditatii exterioare este asemanatoare cu cea a variatiei de temperatura dt. Cele doua au coeficienti de corelatie la momentul de timp t = egali cu.9, iar la defazajul de ore coeficientul de corelatie este.. Curbele prezinta un minim al coeficientului de corelatie de. pe intervalul - ore. Din cele relatate rezulta faptul ca concentratia de NOi este dependenta de diferenta de temperatura si umiditatea exterioara. Din graficul de corelare al CO i si CO e cu NOi rezulta faptul ca nu avem o corelare, o influenta semnificativa a celor doi parametrii asupra concentratiei de NOi. Din graficul de corelare al NO xi cu poluantii exteriori observam faptul ca, curba de variatie a lui NOe este identica cu NO xe in raport cu NO xi din ceea ce rezulta ambele vor avea urmatoarele caracteristici:la momentul de timp t =, coeficientul de corelatie este.9, de aici rezulta o corelatie directa intre cei doi parametrii si concentratia de NOi. Curba are o alura descrescatoare pe intervalul - ore, urmand ca pe intervalul - sa creasca pana la coeficientul de. la ore. Acelasi lucru se poate spune si in cazul curbei de variatie a lui NO exterior, aceasta fiind asemanatoare cu cele doua curbe prezentate mai sus, la t = avand coeficientul de corelatie.9. Cei doi parametrii, NO e si NOi sunt dependenti unul de celalalt, intre ei stabilindu-se o relatie de directa corelare. Din curba de variatie a lui O 3 exterior in raport cu NOi rezulta ca nu intalnim la momentul t = o dependenta intre cei doi parametrii. Pentru un defazaj de timp de ora curba prezinta un maxim al coeficientului de corelatie de.. La defazaje mai mari detimp curba nu mai prezinta variatii semnificative.

23 Curbele de variatie ale temperaturii exterioare si interioare au o variatie asemanatoare, respectiv pe intervalul - ore se constata o crestere acestora, iar pe intervalul de timp - au o alura descrescatoare. La momentul de timp t = curbele prezinta un coeficient de corelatie de -.9, respectiv --.95, de aici rezultand faptul ca temperatura interioara si exterioara sunt intr-o corelatie directa cu concentratia de NO de la interior. Din curba de variatie a umiditatii interioare in raport cu concentratia NOi rezulta faptul ca cei doi parametrii sund dependenti unul de celalalt. Curba de variatie a umiditatii exterioare este asemanatoare cu cea a variatiei de temperatura dt. Cele doua au coeficienti de corelatie la momentul de timp t = egali cu.9, iar la defazajul de ore coeficientul de corelatie este.. Curbele prezinta un minim al coeficientului de corelatie de.5 pe intervalul - ore. Din cele relatate rezulta faptul ca concentratia de NOi este dependenta de diferenta de temperatura si umiditatea exterioara. Din graficul de corelare al CO i si CO e cu NOi rezulta faptul ca nu avem o corelare, o influenta semnificativa a celor doi parametrii asupra concentratiei de NOi. Din graficul de corelare al O 3i cu poluantii exteriori observam faptul ca, curba de variatie a lui NOe este identica cu NO xe in raport cu NOi din ceea ce rezulta ambele vor avea urmatoarele caracteristici:la momentul de timp t =, coeficientul de corelatie este, la momentul de timp t = 9 ore coeficientul de corelatie este., existand aici o corelatie intre parametrii mentionati. La defazaje mai mici de timp nu se mai pune problema unei corelatii. Acelasi lucru se poate spune si in cazul curbei de variatie a lui NO exterior, aceasta fiind asemanatoare cu cele doua curbe prezentate mai sus, la t = avand coeficientul de corelatie. La defazaje mai mari de timp valoarea coeficientului de corelatie ajunge pana la.5, cei doi parametrii, NO e si O 3i sunt dependenti unul de celalalt, intre ei stabilindu-se o relatie de directa corelare. Din curba de variatie a lui O 3 exterior in raport cu O 3i rezulta ca la momentul t = avem coeficientul de corelatie. ceea ce indica o dependenta intre cei doi parametrii. Pe celelalte intervale de timp curba de variatie nu mai prezinta maxime sau minime importante ceea ce semnifica faptul ca concentratia de O 3i de la interior nu mai e influentata de concentratia de la exterior, ca in cazul precedent. Curbele de variatie ale temperaturii exterioare si interioare au o variatie asemanatoare, respectiv pe intervalul - ore se constata o crestere acestora, iar pe intervalul de timp -9 au o alura descrescatoare. La momentul de timp t = curbele prezinta un coeficient de corelatie de, respectiv.3, de aici rezultand faptul ca temperatura interioara si exterioara nu sunt intr-o corelatie directa cu

24 concentratia de O 3 de la interior. La momentul de timp t = 9 ore curbele prezinta un minim coeficientul ajungand pana la -.. Din curba de variatie a umiditatii interioare in raport cu concentratia NOi rezulta faptul ca cei doi parametrii nu sunt dependenti unul de celalalt. Curba de variatie a umiditatii exterioare este asemanatoare cu cea a variatiei de temperatura dt. Cele doua au coeficienti de corelatie la momentul de timp t = egali cu, iar la defazajul de ore coeficientul de corelatie este.. Curbele prezinta un maxim al coeficientului de corelatie de. pe intervalul - ore. Din cele relatate rezulta faptul ca, concentratia de O 3i este dependenta de diferenta de temperatura si umiditatea exterioara pe intervalul mentionat, dar la defazaje mai mici de timp concentratia de O 3 de la interior nu se afla in corelatie cu umiditatea exterioara si diferenta de temperatura. Din graficul de corelare al CO i si CO e cu NOi rezulta faptul ca nu avem o corelare, o influenta semnificativa a celor doi parametrii asupra concentratiei de NOi.

Combinarea tabelelor SAS

Combinarea tabelelor SAS Combinarea tabelelor SAS rodica.lung@econ.ubbcluj.ro 19 decembrie 2016 rodica.lung@econ.ubbcluj.ro Combinarea tabelelor SAS 19 decembrie 2016 1 / 27 Moduri de combinare: one to one: se creeaza observatii

More information

STRUCTURI DE DATE. Compresia datelor

STRUCTURI DE DATE. Compresia datelor STRUCTURI DE DATE Compresia datelor Caracteristici: Proces de codificare; Utilizarea unui numar mai mic de biti pentru stocarea datelor; Functioneaza daca emitatorul si receptorul au algoritmul de codificare/decodificare;

More information

Izoeritroliza neonatala

Izoeritroliza neonatala Izoeritroliza neonatala Izoeritroliza neonatala este o afectiune ce apare la puii de pisica si caine din felise,canise si nu nuami, in varsta de cateva zile, atunci cand acestia au o grupa sangvina diferita

More information

Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor

Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor Indicativ CR1-1-3-2005 Nr. contract: 169 Nr. faza: Redactarea 1-a, faza unica RECTOR,

More information

Key words : infrared thermography, deep freeze, warehouse infiltrations, warehouse thermal bridges

Key words : infrared thermography, deep freeze, warehouse infiltrations, warehouse thermal bridges Termografie la interiorul depozitelor frigorifice de tip Deep Freeze Vlad IORDACHE Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti Email : viordach@yahoo.com Florin IORDACHE Universitatea Tehnica de Constructii

More information

EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE

EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE 2017-2018 Excursie Durata Tarif/persoana Desfasurare Dubai city tur 4-5 ore 42 eur/adt, 32 eur/copil 14:00-19:00 duminica, marti, joi Sharhaj city tur 4-5 ore 110

More information

STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN

STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN Sesiunea Ştiinţifică Studenţească, 15-16 mai 2015 STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN STEJEREANU Andrei-Cosmin Conducători ştiinţifici: Sl. dr. ing Madalin-Gabriel

More information

Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi

Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi 1. Aplicarea definitiei IMM-urilor Defintia introduce trei categorii diferite de intreprinderi. Fiecare corespunde unui tip de relatie pe care

More information

Fig Trapezul exterior este y 1, iar cel interior y 3.

Fig Trapezul exterior este y 1, iar cel interior y 3. 5.1. BAZELE LOGICII FUZZY 5.1.1. FUNCTII DE APARTENENTA function y = trimf(x, params) x = (0:0.2:10)'; y1 = trimf(x, [3 4 5]); y2 = trimf(x, [1 4 9]); subplot(211), plot(x, [y1 y2]); y1 = trimf(x, [2 3

More information

Metode ansamblu Ensemble learning. Ruxandra Stoean

Metode ansamblu Ensemble learning. Ruxandra Stoean Metode ansamblu Ensemble learning Ruxandra Stoean rstoean@inf.ucv.ro http://inf.ucv.ro/~rstoean Bibliografie Breiman, L., Bagging Predictors, Machine Learning, vol. 24, issue 2, pp. 123-140, 1996 http://www.cs.utsa.edu/~bylander/cs6243/bagging-boosting.pdf

More information

FAST FLEXIBLE FRIENDLY

FAST FLEXIBLE FRIENDLY TENT ARCHITECTURE OUR TENTS ARE... FAST Easy transport and quick set up mean less cost and more time for you to organize your event. Our Marquees, including floors, furniture, lighting and heating can

More information

Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!!

Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!! Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!! 1 Acestea sunt elementele care compun noul sistem FSN Sine de ghidaj Sina de ghidaj / cod comanda FSN 800 1600Z00005 FSN 1100 1600Z00006 FSN 1600

More information

1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor

1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor Dragi colegi, Va prezentam in cele ce urmeaza update-urile in IRIS.plus versiunea 9.1 1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor Biletele Zug zum Flug (tren catre aeroport)

More information

The Decameron Of Giovanni Boccaccio - Limpidsoft the decameron of giovanni boccaccio by giovanni boccaccio trans. john payne styled bylimpidsoft

The Decameron Of Giovanni Boccaccio - Limpidsoft the decameron of giovanni boccaccio by giovanni boccaccio trans. john payne styled bylimpidsoft We have made it easy for you to find a PDF Ebooks without any digging. And by having access to our ebooks online or by storing it on your computer, you have convenient answers with decameronul. To get

More information

INTERVIU Iordan Gheorghe BARBULESCU Cred ca in 30 de ani Uniunea Europeana va fi o federatie

INTERVIU Iordan Gheorghe BARBULESCU Cred ca in 30 de ani Uniunea Europeana va fi o federatie I. OPINIE, OPINII... INTERVIU Iordan Gheorghe BARBULESCU Cred ca in 30 de ani Uniunea Europeana va fi o federatie I o r d a n G heorghe Barbulescu. Diplomat si profesor de relatii internationale si integrare

More information

KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV

KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV Pentru a putea masura parametrii tehnici ai unei retele de distributie CATV este nevoie de un instrument de masura specific care sa permita masurarea acestora.

More information

CASA si BANCA. Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Casa / Banca

CASA si BANCA. Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Casa / Banca CASA si BANCA Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Date curente este folosit pentru: - introducerea datelor; - vizualizare

More information

Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017

Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017 Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017 Hotel International 4* demipensiune 792 1061,5 863,5 1182,5 1028,5 1408 pensiune completa 1001 1270,5 1072,5 1391,5 1237,5 1617 demipensiune si tratament 990 1232

More information

Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu.

Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu. Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu. Scopul lucrării - Cunoasterea functiilor uicontrol si uimenu cu ajutorul carora se pot defini butoane de apelare si

More information

Specificatii Grau Panificatie-UE Futures

Specificatii Grau Panificatie-UE Futures Specificatii Grau Panificatie-UE Futures SPECIFICATII Denumire Contract (Contract Name) Activul Suport (Underlying Asset) Simbol (Ticker Symbol) Marimea obiectului contractului ( Multiplicatorul ) (Multiplier)

More information

Modul Retineri.

Modul Retineri. Modul Retineri www.plurivaerp.com Cuprins Preambul... 3 Definirea ordinii retinerilor... 3 Adaugare retinere... 4 Adaugare beneficiar... 5 Scadentar... 5 Modificare rata... 6 Adaugare Plata... 7 Amanare

More information

Folie PVC pentru amenajarea de iazuri, lacuri sau helestee

Folie PVC pentru amenajarea de iazuri, lacuri sau helestee Stabileste conturul iazului utilizand un furtun de gradina flexibil si marcheaza terenul utilizand un spray cu vopsea sau cu ajutorul unor tarusi martor. Stabileste in interiorul conturului iazului latimea

More information

Universitatea Politehnica Bucureşti Facultatea de Automatică şi Calculatoare Departamentul de Automatică şi Ingineria Sistemelor LUCRARE DE LICENŢĂ

Universitatea Politehnica Bucureşti Facultatea de Automatică şi Calculatoare Departamentul de Automatică şi Ingineria Sistemelor LUCRARE DE LICENŢĂ Universitatea Politehnica Bucureşti Facultatea de Automatică şi Calculatoare Departamentul de Automatică şi Ingineria Sistemelor LUCRARE DE LICENŢĂ Proiectarea unui sistem de protecție şi control al unui

More information

SISTEME DE OPERARE

SISTEME DE OPERARE SISTEME DE OPERARE 2009 2010 Cursul #6 Conf.dr. Teodor-Florin Fortiș Informatii generale Informatii generale Procese cooperante Un proces este independent daca nu este afectat si nu poate afecta un alt

More information

Royal Caribbean International

Royal Caribbean International Royal Caribbean International A doua cea mai mare linie de croaziera, Royal Caribbean International (initial Royal Caribbean International Cruise Lines) si-a inceput activitatea la sfarsitul anilor 1960

More information

Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook.

Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook. Last updated 5-Oct-17 1 Dragi colegi, Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook. I. Serviciu extra ZUB SC010

More information

UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE

UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE NAVY + comercial project Eagle Norway EDS470 Ferry boat Stena- Line Sweden HAMS Success Australia different frigates Royal Navy England EDS1000/470 HMS Southampton/type

More information

Preview 6 PHI of 8 1/25/2015 8:35 PM

Preview 6 PHI of 8 1/25/2015 8:35 PM 1 of 8 1/25/2015 8:35 PM PHI 2015 You are logged in as Admin User (Logout) edesc PHI2015 Quizzes 6 Attempt 1 Preview 6 1 Holul de la etajul I al unei scoli are forma literei U cu urmatoarele dimensiuni:

More information

World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj. Clean Road to School

World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj. Clean Road to School World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj Clean Road to School Introducere In acest an participantii la competitia World Robot Olympiad trebuie

More information

MINUTA. Preşedintele Comitetului director dl. Secretar de Stat FRANCISK IULIAN CHIRIAC

MINUTA. Preşedintele Comitetului director dl. Secretar de Stat FRANCISK IULIAN CHIRIAC MINUTA reuniunii Comitetului director din cadrul Comitetul interministerial pentru coordonarea politicilor şi acţiunilor aferente produselor din tutun şi produselor conexe - invitați sunt reprezentanții

More information

Marcile proprii pe timp de criza

Marcile proprii pe timp de criza Marcile proprii pe timp de criza AGENDA 1. Evolutia marcilor proprii 2. Comportamentul consumatorului 3. O arma de cucerire si de fidelizare 4. Marcile Proprii- oportunitate pentru producatori 5. Concluzii

More information

12 Specii de rechini

12 Specii de rechini 12 Specii de rechini Carti in 3 parti Carti de descriere Translation: Camelia Viorica www.mamicieblog.webmail.com www.montessorinature.com Specii de rechini Specii de rechini Rechinii sunt o specie de

More information

(Valoarea Pasului de Tranzactionare = 1 leu)

(Valoarea Pasului de Tranzactionare = 1 leu) Specificatii Brent Crude Oil Futures Denumire Contract (Contract Name) Activul Suport (Underlying Asset) Simbol (Ticker Symbol) Marimea obiectului contractului ( Multiplicatorul ) (Multiplier) Cotatia

More information

Tel: Fax: Sos. Bucure ti-ploie ti Nr RO , Sector 1 Bucure ti, Romania

Tel: Fax: Sos. Bucure ti-ploie ti Nr RO , Sector 1 Bucure ti, Romania AUTORITATEA AERONAUTIC CIVIL ROMÂN ROMANIAN CIVIL AERONAUTICAL AUTHORITY Tel: ++40.21.208.15.08 Fax: ++40.21.208.15.72 ++40.21.233.40.62 Sos. Bucure ti-ploie ti Nr.38-40 RO-013695, Sector 1 Bucure ti,

More information

Anexe. Clasele de asigurare

Anexe. Clasele de asigurare Anexe Clasele de asigurare Secțiunea A. Asigurări generale 1. accidente, inclusiv accidente de muncă și boli profesionale: a) despăgubiri financiare fixe; b) despăgubiri financiare variabile; c) combinație

More information

Clasa a 11-a. Review of preview

Clasa a 11-a. Review of preview 1 of 14 2/1/2016 11:11 AM PHI 2016 You are logged in as Admin User (Logout) edesc PHI2016 Quizzes Clasa a 11-a Review of preview Info Results Preview Edit Clasa a 11-a Review of preview Started on Monday,

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/16. WORK in progress at BACĂU/George Enescu airport Phase I

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/16. WORK in progress at BACĂU/George Enescu airport Phase I Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

a-l prezenta pe insusi M&ntuitorul ca fiind un exemplu pentru comunitatea

a-l prezenta pe insusi M&ntuitorul ca fiind un exemplu pentru comunitatea GLORIFICAREA LUI IISUS IN EVINUL HRISTOLOGIC DIN FILIPENI 2:6-11 de Ciprian Flavius Terinte Daca in articolele despre imnul hristologic din Filipeni 2:6-11 din numerele anterioare am discutat despre preexisten{a

More information

Implicatiile Teoriei Haosului in stiinta economica

Implicatiile Teoriei Haosului in stiinta economica Olimpiada Studentilor Economisti Complexitatea Sistemelor Economice si Gestiunea Crizelor Implicatiile Teoriei Haosului in stiinta economica Autori: Rusanu Ramona Daniela Simhas Corina Coordonator stiintific:

More information

De ce sa optimizezi procesul de comanda?

De ce sa optimizezi procesul de comanda? De ce sa optimizezi procesul de comanda? Ghidul trateaza cele mai bune optimizari care se pot face in ecranul Finalizare comanda - probabil cel mai important pas din procesul de comanda. Aceste optimizari

More information

Context european si implicatii la nivel regional si national Factori cheie de dezvoltarea a industriei ITC in regiune

Context european si implicatii la nivel regional si national Factori cheie de dezvoltarea a industriei ITC in regiune Cuprins Executive summary Context european si implicatii la nivel regional si national Factori cheie de dezvoltarea a industriei ITC in regiune Adaptarea programelor de studii in domeniul ITC Cresterea

More information

doar atat. Si veti zacea in dureri. Nu stiu cum sa zic asta mai clar de atat. Nu vreau sa predic intreg mesajul pe tema asta.

doar atat. Si veti zacea in dureri. Nu stiu cum sa zic asta mai clar de atat. Nu vreau sa predic intreg mesajul pe tema asta. Title: Preached by D. W. eugene SCOTT, Phd., Stanford University Los Angeles University Cathedral Copyright 2007, Pastor Melissa Scott. all rights reserved Titlu: Mesaj Predicat de Dr. W EUGENE SCOTT,

More information

[ANALIZA / STUDIUL PIETEI IMOBILIARE IN ANUL 2011]

[ANALIZA / STUDIUL PIETEI IMOBILIARE IN ANUL 2011] Experterra Invest Popa Marcel Lucian Expert evaluator appraiser ANEVAR 7818 EPI/EBM Real estate property and goods [ANALIZA / STUDIUL PIETEI IMOBILIARE IN ANUL 2011] Real estate market study made by appraisal,

More information

geographianapocensis.acad-cluj.ro

geographianapocensis.acad-cluj.ro GEOGRAPHIA NAPOCENSIS Anul IV, nr.1 / 2010 PUBLICITY IN TOURISM - RELATION BETWEEN ROMANIA AND UKRAINE Adriana Mihaela PORCUŢAN Babeş-Bolyai University, Faculty of Geography, 5-7 Clinicilor Street, 400006,

More information

Corfu (din București)

Corfu (din București) Corfu (din București) Golden Sands Hotel *** Localizare: Golden Sands 3* este situat în superba stațiune Agios Georgios Argirades, aflată în partea de sud-vest a insulei Corfu. Hotelul se află la o distanță

More information

Buton de alarmare manuala

Buton de alarmare manuala Sinteso / Cerberus PRO Buton de alarmare manuala FDM225, FDM226 Butoane adresabile de alarmare manuala cu actionare directa pentru buclele de detectie FDnet/C-NET. Buton comandă alarmare manuală adresabil

More information

Synco 700 Regulator pentru incalzire RMH760B Regulator pentru cascada de cazane RMK770 Instructiuni de utilizare

Synco 700 Regulator pentru incalzire RMH760B Regulator pentru cascada de cazane RMK770 Instructiuni de utilizare B3133 Synco 700 Regulator pentru incalzire RMH760B Regulator pentru cascada de cazane RMK770 Instructiuni de utilizare CE1B3133_ro 2015-03-31 Building Technologies Siemens Switzerland Ltd Building Technologies

More information

Abordarea familiei pentru obtinerea consimtamantului scris in vederea donarii de organe

Abordarea familiei pentru obtinerea consimtamantului scris in vederea donarii de organe Abordarea familiei pentru obtinerea consimtamantului scris in vederea donarii de organe 843 Carmen Pantis Transplantul de organe este cea mai moderna tehnica existenta pe plan mondial pentru tratamentul

More information

Cuprins. Despre Banca Transilvania pag. 2

Cuprins. Despre Banca Transilvania pag. 2 Cuprins Despre Banca Transilvania pag. 2 Produse si servicii pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii Abonamentul Bancar pag. 4 1 Ora - Credite pentru IMM-uri pag. 5 Creditul dobanda 0% pag. 6 Scontare

More information

3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN

3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN 3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN n aceast` prim` lucrare se vor prezenta dou` tipuri de terminale ISDN, unul realizat cu o plac` SCII Telecom [i unul sub form` de videotelefon Siemens T-View

More information

Routing Information Protocol

Routing Information Protocol Network Working Group C. Hedrick Request for Comments: 1058 Rutgers University June 1988 Privire de ansamblu Acest RFC descrie un protocol pentru schimbul de informatii de routare intre gatewaye si alte

More information

Două țări, un scop, succes comun! PLAN DE AFACERI. Agenție de turism

Două țări, un scop, succes comun! PLAN DE AFACERI. Agenție de turism Două țări, un scop, succes comun! PLAN DE AFACERI Agenție de turism INCUBATOR ȘI CENTRU DE SERVICII PENTRU AFACERI TRANSFRONTALIERE www.incubatorsacueni.ro Cross-border Business Incubator and Service Centre

More information

STUDIES REGARDING THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF RURAL TOURISM AND AGRI- TOURISM IN THE VATRA DORNEI MICROZONE, SUCEAVA COUNTY

STUDIES REGARDING THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF RURAL TOURISM AND AGRI- TOURISM IN THE VATRA DORNEI MICROZONE, SUCEAVA COUNTY SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF RURAL TOURISM AND AGRI-TOURISM Cercetări Agronomice în Moldova Vol. XLII, No. 3 (139) / 2009 STUDIES REGARDING THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF RURAL TOURISM AND AGRI- TOURISM

More information

Primul document elaborat abordeaza subiectul Briefului de la client catre agentie considerat unanim a fi primul pas catre o campanie buna.

Primul document elaborat abordeaza subiectul Briefului de la client catre agentie considerat unanim a fi primul pas catre o campanie buna. BRIEFUL DE AGENTIE Primul pas catre o campanie mai buna Preambul De ce am scris acest ghid? Cu mult curaj, entuziasm, dar si cu un dram de inconstienta. Asa a debutat, acum mai bine de 20 de ani, industria

More information

tom Programmer Manual de utilizare - versiune software

tom Programmer Manual de utilizare - versiune software - versiune software 4.01 - by Copyright 2013 Tehnologistic SRL Toate drepturile rezervate Nicio parte a acestei publicatii nu poate fi reprodusa sau transmisa in orice forma sau prin orice mijloace, electronice

More information

Procedura de rezolvare a reclamatiilor si contestatiilor

Procedura de rezolvare a reclamatiilor si contestatiilor Procedura de rezolvare a reclamatiilor si contestatiilor 1. Politica Pentru a asigura o recunoastere publica a procesului de certificare, toate partile implicate trebuie sa aiba acces la procedurile folosite

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 09/15. Work in progress at IA I/Ia i Airport

AIRAC AIP SUPPLEMENT 09/15. Work in progress at IA I/Ia i Airport Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 18-90 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD e-mail: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM

More information

The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine

The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine Sleep Eat Meet The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine ENDLESS EXPLORATION viennahouse.com When a hotel becomes your house Simple pleasures in a cosy atmosphere

More information

CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL

CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL Scopul acestui capitol este de a se realiza o descriere structurala a unui sistem de calcul (calculator) care sa cuprinda atat caracteristicile hardware

More information

P roces de mare amplom e- ~i cu variate con.secint;e ~ i implicatii de

P roces de mare amplom e- ~i cu variate con.secint;e ~ i implicatii de DEMOGRAFE Dr. Vladimir Trobici P roces de mare amplom e- ~i cu variate con.secint;e ~ i implicatii de lungi:t durata, imbatrin:i:rea demografidt a. popu.la~ei t-mii noastre nu egte a;p-roa.pe de loc studiata.

More information

SUNNY BEACH VARA 2017

SUNNY BEACH VARA 2017 CUPRINS OFERTA: Bld. Alexandru Obregia, nr.44, Bucuresti_S4, Romania SUNNY BEACH VARA 2017 HOTEL BARCELO ROYAL BEACH 5*...pag.3 HOTEL ROYAL PALACE HELENA PARK 5 *...pag.4 HOTEL ROYAL PALACE HELENA SANDS

More information

CLIMATIZAREA UNEI CASE PASIVE CU FUNCTIUNE MIXTA

CLIMATIZAREA UNEI CASE PASIVE CU FUNCTIUNE MIXTA CLIMATIZAREA UNEI CASE PASIVE CU FUNCTIUNE MIXTA D. HERA (a), L. DRUGHEAN (b), A. ILIE (c), R. CRUTESCU (d) Universitatea Tehnica de Cnstructii Bucuresti 66, Pache Prtppescu Bd. Bucharest 2, Zip cde: 021414,

More information

Iesi afara din timp! Din perspectiva egoului, acesta este un lucru rau si te va face sa iti fie frica. Dar dintr-o perspectiva mai vasta, a iesi

Iesi afara din timp! Din perspectiva egoului, acesta este un lucru rau si te va face sa iti fie frica. Dar dintr-o perspectiva mai vasta, a iesi ECKHART TOLLE 1 Sa intampini orice si pe oricine intr-o stare de LINISTE, in locul zgomotului mental, este marele dar pe care il poti oferi Universului. Ii spun LINISTE, dar este un giuvaer cu multe fete:

More information

Piata alimentelor pentru sugari

Piata alimentelor pentru sugari Piata alimentelor pentru sugari 02 Oct 2008 de Administrator Site [1] Piata alimentelor pentru sugari din Romania s-a dezvoltat rapid in ultimii ani si, in prezent, ofera o gama variata de produse: formule

More information

Tokyo : Ce e super sa vizitezi!

Tokyo : Ce e super sa vizitezi! Cele mai bune locuri din Kyoto cu privelisti de sarbatoarea ciresilor. Maruyama-koen-Park The Path of Philosophy ( Tetsugaku-no Michi ). Allea are doar ciresi de amândoua partile si o sati ofere o priveliste

More information

Editia a 3-a (ianuarie 2009)

Editia a 3-a (ianuarie 2009) Etica si procedurile de operare ale radioamatorului Editia a 3-a (ianuarie 2009) De John Devoldere, ON4UN si Mark Demeuleneere, ON4WW Versiunea romana YO3HJV, YO3MAC, YO3JW Etica si procedurile de operare

More information

cele mai ok referate MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI AUTO TIMISOARA

cele mai ok referate MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI AUTO TIMISOARA www.referateok.ro cele mai ok referate MINISTERUL EDUCAŢIEI SI CERCETĂRII GRUPUL ŞCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI AUTO TIMISOARA PROIECT DE DIPLOMĂ PENTRU EXAMENUL DE ABSOLVIRE A SCOLII PROFESIONALE Meseria

More information

Utilizarea incasarilor si platilor prin mijloace electronice in administratia publica

Utilizarea incasarilor si platilor prin mijloace electronice in administratia publica Utilizarea incasarilor si platilor prin mijloace electronice in administratia publica Asist. univ. drd. Attila GYÖRGY Facultatea de Management Academia de Studii Economice din Bucuresti In Romania, din

More information

ROMANIA RAPORTUL PRIVIND IMPLEMENTAREA CONVENTIEI AARHUS

ROMANIA RAPORTUL PRIVIND IMPLEMENTAREA CONVENTIEI AARHUS ROMANIA RAPORTUL PRIVIND IMPLEMENTAREA CONVENTIEI AARHUS 1. Furnizati scurte informatii despre procesul elaborarii acestui raport, inclusiv informatii despre tipurile de autoritati publice care au fost

More information

Doua metode pentru amplificarea vointei pe care le-am folosit cu succes

Doua metode pentru amplificarea vointei pe care le-am folosit cu succes Doua metode pentru amplificarea vointei pe care le-am folosit cu succes Preluam forta acelei tentatii careia reusim sa ii rezistam! R. W. Emerson Salut! Zilele trecute am dat prima parte a acestui articol

More information

ZENITH***+ Croaziera in Insulele Caraibe Philipsburg - cu zbor inclus din Paris

ZENITH***+ Croaziera in Insulele Caraibe Philipsburg - cu zbor inclus din Paris ZENITH***+ Croaziera in Insulele Caraibe Philipsburg - cu zbor inclus din Paris Plecari: 06, 13, 20, 27 Martie; 03, 10 Aprilie 2017 Durată: 7 nopti/9 zile Documente obligatorii de călătorie: Pasaportul

More information

Modul Metodologia cercetarii Specialitate Farmacie clinica COORDONATOR CURS: SL DR VERONICA BILD

Modul Metodologia cercetarii Specialitate Farmacie clinica COORDONATOR CURS: SL DR VERONICA BILD Modul Metodologia cercetarii Specialitate Farmacie clinica COORDONATOR CURS: SL DR VERONICA BILD Aspecte generale Cercetare preclinica Cercetare in stiinte fundamentale Precede triialurile clinice Bazata

More information

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte! fumat. cancer pulmonar

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte! fumat. cancer pulmonar Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte! fumat cancer pulmonar Ce este FUMATUL? Consumul de tutun este o boala Consumul de tutun reprezinta cauza principala de imbolnavire si moarte prematura in

More information

Aplicatie de vanzare pentru restaurante

Aplicatie de vanzare pentru restaurante Aplicatie de vanzare pentru restaurante 1. Introducere 2. Intrarea in aplicatie (autentificare) 3. Lucrul cu mesele 4. Comenzi 5. Plati 6. Alte operatii speciale 7. Rapoarte 8. Actualizare nomenclatoare

More information

Inginerie software seminar 1. ISS - Seminar Multimi, structuri, sisteme, modelare

Inginerie software seminar 1. ISS - Seminar Multimi, structuri, sisteme, modelare ISS - Seminar 1 4 martie 2018 1. Multimi, structuri, sisteme, modelare Multimea este o colectie de elemente (despre care nu stim daca sunt sau nu structurate, conectate intre ele). Structura este o multime

More information

CARTE TEHNICA. Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70

CARTE TEHNICA. Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70 CARTE TEHNICA Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70 Page 1 of 7 Domenii de utilizare: Se utilizeaza pentru controlul sistemului centralizat de incalzire prin intermediul

More information

Active Totalul tuturor posesiunilor unei entitati. Banca centrala Se refera la o institutie care este, prin lege, abilitata sa emita moneda.

Active Totalul tuturor posesiunilor unei entitati. Banca centrala Se refera la o institutie care este, prin lege, abilitata sa emita moneda. Active Totalul tuturor posesiunilor unei entitati. Banca centrala Se refera la o institutie care este, prin lege, abilitata sa emita moneda. Centru de trezorerie O entitate este considerata centru de trezorerie

More information

Summi triumphum. & bc. w w w Ó w w & b 2. Qui. w w w Ó. w w. w w. Ó œ. Let us recount with praise the triumph of the highest King, 1.

Summi triumphum. & bc. w w w Ó w w & b 2. Qui. w w w Ó. w w. w w. Ó œ. Let us recount with praise the triumph of the highest King, 1. Sequence hymn for Ascension ( y Nottker Balulus) Graduale Patavienese 1511 1. Sum Summi triumphum Let us recount ith praise the triumph of the highest King, Henricus Isaac Choralis Constantinus 1555 3

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/14. Work in progress at ORADEA/Oradea airport Phase I

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/14. Work in progress at ORADEA/Oradea airport Phase I Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

LRCK AD 2.1 AERODROME LOCATION INDICATOR AND NAME LRCK CONSTANŢA / Mihail Kogălniceanu-Constanţa

LRCK AD 2.1 AERODROME LOCATION INDICATOR AND NAME LRCK CONSTANŢA / Mihail Kogălniceanu-Constanţa AIP AD 2.8-1 23 JUN 2016 LRCK AD 2.1 AERODROME LOCATION INDICATOR AND NAME LRCK CONSTANŢA / Mihail Kogălniceanu-Constanţa LRCK AD 2.2 AERODROME GEOGRAPHICAL AND ADMINISTRATIVE DATA 1 ARP coordinates and

More information

MODEL CONTRACT DE FURNIZARE Nr... Data.

MODEL CONTRACT DE FURNIZARE Nr... Data. MODEL CONTRACT DE FURNIZARE Nr... Data. Preambul In temeiul Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, a Hotararii 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice

More information

O companie mica de biotehnologie care atrage investitori mari

O companie mica de biotehnologie care atrage investitori mari Clubul Investitorilor - - Decembrie 2017 O companie mica de biotehnologie care atrage investitori mari Din cand in cand ma trezesc citind ultimele noutati despre lupta impotriva cancerului. Sunt o persoana

More information

Lista oferte hoteluri pachet charter Zona Costa Blanca

Lista oferte hoteluri pachet charter Zona Costa Blanca Lista oferte hoteluri pachet charter Zona Costa Blanca Joya, 3 stele - Benidorm Descriere HOTEL JOYA: Hotelul se afla la aproximativ 600 de metri de plaja Levante, o plaja lunga de aproximativ 2 km cu

More information

Pasul 1. Realizati-va designul dorit. Acesta poate contine fotografii sau imagini vectoriale.

Pasul 1. Realizati-va designul dorit. Acesta poate contine fotografii sau imagini vectoriale. Va multumim ca ati ales pentru munca dumneavoastra cutter-plotterele numarul unu in lume, produse ale companiei Graphtec (Japonia),echipamentele distribuite de catre COMPA. unt produse destinate celor

More information

DP-41/11, Editia 2, Revizia 2 Prezentul contract impreuna cu anexele sale se va lista color pentru validare Page 1 of 6

DP-41/11, Editia 2, Revizia 2 Prezentul contract impreuna cu anexele sale se va lista color pentru validare Page 1 of 6 Nr. / CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Încheiat, intre: 1. S.C. ADEPLAST S.A., cu sediul in sat Corlatesti, str. Adeplast nr. 164A, com. Berceni, jud. Prahova, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului

More information

s:vii!. 6pV(~r6:-: ~~

s:vii!. 6pV(~r6:-: ~~ DECLARATIE DE AVERE, (' " SubsemJ;latuI/Subsemllata, I vll-nov/c( de /2ll2Ge50,g tg/ln I

More information

Ghid orientativ privind dispozitiile Regulamentului UE 2016/679 (GDPR)

Ghid orientativ privind dispozitiile Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) Ghid orientativ privind dispozitiile Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) INTRODUCERE Legislatia UE referitoare la protectia datelor a fost modificata in mai 2016, iar Regulamentul 2016/679 legat de protectia

More information

t'rff,a NP#W, domiciliul /46Y f{s BL jtor,, DECLARATIE DE A\TERE lpolrytffi_;j--.fiil;:]

t'rff,a NP#W, domiciliul /46Y f{s BL jtor,, DECLARATIE DE A\TERE lpolrytffi_;j--.fiil;:] l.t at l a DECLARATE DE A\TERE lpolrytffi_;j--.fiil;:] t'rff,a REsuRse uri, aii"e,.l l jtor,, la NP#W, domiciliul /46Y f{s BL 4? funcfia -tl ' (P// :unoscdnd prevederile art-292 din Codul penal privind

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 02/17 WORK in progress at BAC U/George Enescu airport Phase II

AIRAC AIP SUPPLEMENT 02/17 WORK in progress at BAC U/George Enescu airport Phase II Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

IN VEDEREA REIMBARCARII TREBUIE SA URMATI PASII DE MAI JOS

IN VEDEREA REIMBARCARII TREBUIE SA URMATI PASII DE MAI JOS IN VEDEREA REIMBARCARII TREBUIE SA URMATI PASII DE MAI JOS 1. SCRISOAREA DE REANGAJARE Va rugam sa ne trimiteti scanat o copie dupa scrisoarea de reangajare pentru imbarcarea curenta in termen de maxim

More information

Vase Dewar X - 34БM CK 40

Vase Dewar X - 34БM CK 40 Vase Dewar X - 34БM CK 40 Manual de utilizare CUPRINS: 1. Functia produsului si instructiuni generale 2. Caracteristicile tehnice 3. Pachetul de livrare 4. Descrierea produsului 5. Norme de siguranta 6.

More information

RO Romana. Manual de operare si instalare PC 400. Numarator de particule pentru aer comprimat si gaze. PC 400 Pagina 1 din 16

RO Romana. Manual de operare si instalare PC 400. Numarator de particule pentru aer comprimat si gaze. PC 400 Pagina 1 din 16 RO Romana Manual de operare si instalare PC 400 Numarator de particule pentru aer comprimat si gaze PC 400 Pagina 1 din 16 Cuprins I. Cuvant inainte Draga client, Va multumim pentru decizia luata in favoarea

More information

Tourist Trails. Hiking trails:

Tourist Trails. Hiking trails: Hiking trails: Once on higher grounds, the Retezat region makes exquisite scenery for hiking. Both daytrips starting from a mountain cabana (or campsite) and longer trips between cabanas are popular. The

More information

EVIA vara LISTA HOTELURI (CTRL + Click in lista de mai jos, pentru a accesa direct hotelul dorit) CONDITII PENTRU REZERVARE...

EVIA vara LISTA HOTELURI (CTRL + Click in lista de mai jos, pentru a accesa direct hotelul dorit) CONDITII PENTRU REZERVARE... EVIA vara 2017 LISTA HOTELURI (CTRL + Click in lista de mai jos, pentru a accesa direct hotelul dorit) CONDITII PENTRU REZERVARE... NEGROPONTE RESORT 5* - ERETRIA... HOTEL THERMAE SYLLA WELLNESS 5* - EDIPSOS...

More information

FORMULAR DE ACTUALIZARE A DATELOR CLIENTILOR PERSOANE FIZICE

FORMULAR DE ACTUALIZARE A DATELOR CLIENTILOR PERSOANE FIZICE FORMULAR DE ACTUALIZARE A DATELOR CLIENTILOR PERSOANE FIZICE Stimate partener, grupul UniCredit ofera o gama variata de servicii financiare nebancare si de servicii auxiliare prin intermediul mai multor

More information

AGENTIA DE TURISM KUSADASI KUSADASI SEDIU CENTRAL B-dul Iancu de Hunedoara, nr 36, etaj 1, sector 1 Telefon: ; Fax:

AGENTIA DE TURISM KUSADASI KUSADASI SEDIU CENTRAL B-dul Iancu de Hunedoara, nr 36, etaj 1, sector 1 Telefon: ; Fax: AGENTIA DE TURISM KUSADASI KUSADASI SEDIU CENTRAL B-dul Iancu de Hunedoara, nr 36, etaj 1, sector 1 Telefon: 021.311.03.09; Fax: 021 311 03.24; secretariat@kusadasi.ro INTRODUCERE Nota i: B2B - sistemul

More information

Cod de etica evenimente responsabile. Indrumar pentru organizatiile responsabile social

Cod de etica evenimente responsabile. Indrumar pentru organizatiile responsabile social Cod de etica evenimente responsabile Indrumar pentru organizatiile responsabile social Pentru inceput Etica conform dictionarului este "stiinta care se ocupa cu studiul principiilor morale, cu legile lor

More information

Munca sezoniera la G's

Munca sezoniera la G's Munca sezoniera la G's Fermele si fabricile noastre de impachetare se afla in activitate pe toata durata anului. Perioada cu activitatea cea mai intensa este din aprilie pana in octombrie. In acest timp

More information

TOURIST PROMOTION OF THE HISTORICAL CHARACTER VLAD THE IMPALER HISTORICAL TRUTH AND LEGEND CHARACTER AT THE POIENARI FORTRESS. Teodorescu Camelia

TOURIST PROMOTION OF THE HISTORICAL CHARACTER VLAD THE IMPALER HISTORICAL TRUTH AND LEGEND CHARACTER AT THE POIENARI FORTRESS. Teodorescu Camelia TOURIST PROMOTION OF THE HISTORICAL CHARACTER VLAD THE IMPALER HISTORICAL TRUTH AND LEGEND CHARACTER AT THE POIENARI FORTRESS Teodorescu Camelia Human Geography Department University of Bucharest 1 Nicolae

More information

AFTN: LRBBRTYD

AFTN: LRBBRTYD Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 18-90 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD e-mail:romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro Aeronautical

More information