Introducerea tehnologiei RFID pentru supravegherea articolelor din magazine

Size: px
Start display at page:

Download "Introducerea tehnologiei RFID pentru supravegherea articolelor din magazine"

Transcription

1 Introducerea tehnologiei RFID pentru supravegherea articolelor din magazine

2 RFID in magazine. Tehnologia RFID (Identificare prin Radiofrecventa) ofera posibilitatea de a inregistra si identifica produsele fara contact vizual. De aceea aceasta tehnologie este ideala in retail nu numai pentru urgentarea logisticii si a inventarului, dar mai ales pentru siguranta produselor din zona de vanzare. Cu tehnologia RFID aveti oricand o privire de ansamblu asupra organizarii si inregistrarii produselor dumneavoastra. Etichetele cu RFID de pe produse permit inregistrarea si documentarea automata a tuturor etapelor de prelucrare/procesare. In timpul operatiunii de RFID produsul va fi identificat exact - acest lucru se aplica si pentru produsele furate. Accesarea RFID. Din ce in ce mai multi producatori isi doteaza deja din fabrica produsele cu etichetele RFID ("Source Tagging"). Cu ajutorul acestor etichete va puteti bucura, pe langa alte functii, si de siguranta produselor dumneavoastra. Astfel, scapati de etapele suplimentare de lucru pentru aplicarea si inlaturarea etichetelor de pe produsele din magazin. Daca pana acum lipsea diversitatea sistemelor pentru siguranta produselor pe piata, tehnologia RFID si UHF-Gen.2-Norm impun un nou standard, punand accent pe originalitate. Asigurarea ipos-eas. Firma de software Koobra ofera prin intermediul sistemelor ipos o solutie inteligenta si cuprinzatoare pentru managementul zonelor. Toate etapele importante din retail - de la inregistrarea produselor pana la vanzarea lor - vor fi procesate de sistemul ipos. Sistemul gradat Koobra se bazeaza, pe de o parte, pe o retea a tuturor proceselor din zonele implicate, si pe de alta parte, pe identificarea clara a produselor cu ajutorul tehnologiei RFID. Prin eticheta RFID se mentine siguranta, si astfel produsul este recunoscut si in acelasi timp, examinat, pentru a sti daca a fost deja platit. Aceasta operatiune are loc in mai putin de o secunda. Daca rezultatul este negativ, automat se declanseaza alarma. Aceasta este o procedura esentiala in administrarea softului ipos-eas.

3 ipos-eas va spune ce lipseste. Datorita sistemului RFID pentru siguranta electronica a produselor, aveti posibilitatea inovatoare de a identifica precis articolele furate. In cazul in care produsele nu sunt pe stoc, sistemul va recunoaste acest lucru in scurt timp. Produsele noi vor fi instantaneu mutate si articolul va deveni dispobibil. Astfel, se evita scaderea cifrei de afaceri. Compararea conceptelor in siguranta produselor Eticheta RFID Back-up Mediul de stocare nu trebuie sa fie suplimentat inainte ca produsele sa fie expuse. Alocarea mediilor de stocare in procesul de vanzare al articolelor. Produsele furate vor fi identificate precis. Produsele necesare vor fi inlocuite ulterior, respectiv suplimentate la raft. Se va evita situatia cand nu sunt suficiente produse la raft. Stabilirea unui standard pentru siguranta spatiilor de depozitare. Mediile de depozitare si sistemele de scanare pot deveni diversificate pentru diferiti producatori. Optiunea Source-Tagging.

4 ipos-rfid "Easy Start" - Componente. Prin sistemul ipos-rfid "Easy Start" va asiguram initierea rapida in tehnologia RFID si totodata siguranta investitiilor. Kit-ul de pornire reuneste tehnologiile de baza ale bine-cunoscutei firme de RFID si este expansibil in orice moment. Comerciantii sunt capabili imediat sa utilizeze sistemul RFID. Kit-ul de pornire este format din 6 componente si este expansibil in orice moment, in functie de utilizator. Astfel, se pot promova alte procese din retail. 1. Antena RFID ce include comanda pentru supravegherea zonei de acces Model: Rako Hover Instructiuni pentru spatiul de scanare al etichetlor RFID Control al etichetelor scanate pentru produsele vandute Mesaj de alarma pentru produsele neplatite "Easy Start" - Kit 1 modul Software ipos-eas 1 antena RFID pentru casierie 2. Dispozitiv RFID portabil 1 antena RFID pentru acoperirea zonei de iesire 1 dispozitiv portabil RFID UHF 100 RFID-Transpondere UHF Gen2 1 Asistenta tehnica/training Model: Nordic ID PL3000 UHF Cross Dipole Inregistrarea articolelornou-venite Instructiuni pentru inventarul produselor din zonele de vanzare sau depozite Inventar pentru produsele vandute, retrageri etc. (pentru rezervarea produselor din stocurile active) Teach-In-Process (pentru inlocuirea etichetelor RFID defecte sau disparute) 1 ghid de instalare si instructiuni

5 3. Modulul de instalare al sistemului KooBra ipos 5. Recomandare Model: Thin Client (alternativ: Virtuelle Maschine) Va recomandam studierea imediata a kitului de pornire pornire RFID, pentru ca initierea in tehnologia RFID sa fie mai usoara. Managementul datelor Coordonarea si controlul tuturor componentelor Etichete RFID 6. Instalare si instructiuni Tipul etichetelor: dupa cum este necesar Va instalam componentele software si hardware si astfel, veti putea administra programul imediat. Etichete RFID pentru testul de rezistenta la ardere UHF Gen2 7. Antena RFID pentru casierie Model: logident von prin deister electronics identificarea articolelor vandute punerea la dispozitie a informatiilor scanate de softul casieriei derstocurilor Bestandsveränderung Buchung schimbarea pe baza datelor inregistrate la la casierie.

6 RFID in practica.. Intuitivul soft Koobra impreuna cu hardware-ul simplu va ofera o initiere simpla, avantajoasa a inovatoarei tehnologii RFID. ipos-rfid "easy start" transmite datele despre siguranta produselor din zonele de vanzare. Pe tot parcursul inregistrarii produselor nou-venite, se face un inventar automat, iar articolele sunt clasificate si transportate intr-o locatie anume. Un inventar RFID rapid si eficent poate oricand sa tina o evidenta precisa a produselor si astfel sa se previna situatiile cand articolele nu sunt pe stoc. In timpul scanarii la vanzare, produsul se sterge automat de pe stoc. In plus, pentru etapele de inregistrare a produselor nou-venite pana la vanzarea lor exista doar doua instructiuni.. Etapele procesului Inregistrarea produselor cu sistemul de etichetare RFID faciliteaza procesul de scanare a articolelor. Modulul de inregistrare a produselor scaneaza articolele si le introduce intr-o baza de date centrala. Prin aceasta inregistrare, se activeaza sistemul de siguranta al produselor. Astfel, in etapa urmatoare, articolele vor fi ordonate in spatiul de depozitare. In acest fel, se va sti daca produsul este in depozit sau in zona de vanzare. Daca unele etichete sunt defecte sau pierdute, se poate aplica o etichetare ulterioara numita Teach-in. Se aplica o eticheta RFID goala si siguranta produsului este activata. Indata ce clientul plateste la casa un articol de imbracaminte, se inregistreaza plata in baza de date centrala si sistemul de siguranta este dezactivat. Instructiuni pentru RFID. S-a facut o selectie a etichetelor RFID pentru diferite locatii. Mai mult, se vor folosi fie antene RFID, fie dispozitive RFID mobile: inregistrarea produselor (dispozitiv RFID mobil) repartitia produselor (dispozitiv RFID mobil) optional:inventar (dispozitiv RFID mobil) etichetare ulterioara (dispozitiv RFID mobil) casierie (antena RFID) vanzare (dispozitiv RFID mobil sau antena RFID) retur (dispozitiv RFID mobil) zona de inregistrare (antena RFID) Prin asigurarea magazinului, etichetele RFID vor fi scanate si vor fi intotdeauna prezente pe articole. Rezultatul acestor scanari va fi comparat cu baza de date. Sistemul de siguranta va fi dezactivat numai daca produsul a fost platit. In caz contrar, sistemul ipos RFID va declansa alarma.

7 Contact. SC ASSIST EXPERT SRL Crinilor nr Sinaia Tel.: ; Fax: Koobra produce inca din 1995 solutii inteligente si eficiente pentru ramura textila. Printre altele, sunt cunoscute: ESCA asistenta electronica la aprovizionarea lanturilor de magazine EVA asistenta electronica la vanzare sisteme ipos de asistenta pentru optimizarea managementului zonelor. Koobra este partener de software al faimosului concern international Charles-Vögele-RFID -Projekts. Koobra ESCA si solutiile ipos ofera asistenta pentru toate etapele proceselor de inmagazinare, de la provenienta pana la optimizarea tehnicilor POS RFID. deister electronic GmbH Deister electronic apartine de principalii furnizori internationali de produse inovatoare de RFID pe piata din domeniu. Firma produce si vinde produse RFID la scara internationala. Nordic ID GmbH Nordic ID este una dintre firmele de succes care activeaza in domeniul dispozitivelor RFID mobile din Europa si este un furnizor recunoscut pe piata computerelor mobile si a terminalelor mobile pentru accesul pe baza de cod de bare. Inovatoarele dispozitive MDE sunt utilizate, in principal, in logistica si industrie. RAKO Security Label Produktsicherungs GmbH Etichetele de securitate de la RAko sunt esentiale in domeniul sigurantei produselor. Cu ajutorul tehnologiei moderne si al solutiilor inteligente, produsele vor fi protejate pe deplin. In functie de cerintele clientului vor fi planificate si aplicate concepte individuale de securitate marca Rako.

UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE

UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE UTILIZAREA PRODUSELOR BENDER LA NAVE NAVY + comercial project Eagle Norway EDS470 Ferry boat Stena- Line Sweden HAMS Success Australia different frigates Royal Navy England EDS1000/470 HMS Southampton/type

More information

Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!!

Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!! Noul sistem de sine de ghidaj pentru o precizie maxima!!! 1 Acestea sunt elementele care compun noul sistem FSN Sine de ghidaj Sina de ghidaj / cod comanda FSN 800 1600Z00005 FSN 1100 1600Z00006 FSN 1600

More information

CARTE TEHNICA. Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70

CARTE TEHNICA. Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70 CARTE TEHNICA Instructiuni de instalare, functionare PENTRU REGULATORUL CLIMATIC EV 70 Page 1 of 7 Domenii de utilizare: Se utilizeaza pentru controlul sistemului centralizat de incalzire prin intermediul

More information

FAST FLEXIBLE FRIENDLY

FAST FLEXIBLE FRIENDLY TENT ARCHITECTURE OUR TENTS ARE... FAST Easy transport and quick set up mean less cost and more time for you to organize your event. Our Marquees, including floors, furniture, lighting and heating can

More information

CASA si BANCA. Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Casa / Banca

CASA si BANCA. Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Casa / Banca CASA si BANCA Modulele de CASA si BANCA sunt asemanatoare, de aceea prezentarea lor va fi facuta in comun. 1. Primul submodul de Date curente este folosit pentru: - introducerea datelor; - vizualizare

More information

STRUCTURI DE DATE. Compresia datelor

STRUCTURI DE DATE. Compresia datelor STRUCTURI DE DATE Compresia datelor Caracteristici: Proces de codificare; Utilizarea unui numar mai mic de biti pentru stocarea datelor; Functioneaza daca emitatorul si receptorul au algoritmul de codificare/decodificare;

More information

De ce sa optimizezi procesul de comanda?

De ce sa optimizezi procesul de comanda? De ce sa optimizezi procesul de comanda? Ghidul trateaza cele mai bune optimizari care se pot face in ecranul Finalizare comanda - probabil cel mai important pas din procesul de comanda. Aceste optimizari

More information

Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook.

Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook. Last updated 5-Oct-17 1 Dragi colegi, Regasiti in cele ce urmeaza ultimele update-uri in materie de produs si operational la touroperatorii din grupul Neckermann/Thomas Cook. I. Serviciu extra ZUB SC010

More information

Buton de alarmare manuala

Buton de alarmare manuala Sinteso / Cerberus PRO Buton de alarmare manuala FDM225, FDM226 Butoane adresabile de alarmare manuala cu actionare directa pentru buclele de detectie FDnet/C-NET. Buton comandă alarmare manuală adresabil

More information

1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor

1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor Dragi colegi, Va prezentam in cele ce urmeaza update-urile in IRIS.plus versiunea 9.1 1. Noua procedura pentru biletele Zug zum Flug la rezervarea pachetelor Biletele Zug zum Flug (tren catre aeroport)

More information

Combinarea tabelelor SAS

Combinarea tabelelor SAS Combinarea tabelelor SAS rodica.lung@econ.ubbcluj.ro 19 decembrie 2016 rodica.lung@econ.ubbcluj.ro Combinarea tabelelor SAS 19 decembrie 2016 1 / 27 Moduri de combinare: one to one: se creeaza observatii

More information

Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi

Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi Ghid practic pentru stabilirea categoriei unei întreprinderi 1. Aplicarea definitiei IMM-urilor Defintia introduce trei categorii diferite de intreprinderi. Fiecare corespunde unui tip de relatie pe care

More information

Modul Retineri.

Modul Retineri. Modul Retineri www.plurivaerp.com Cuprins Preambul... 3 Definirea ordinii retinerilor... 3 Adaugare retinere... 4 Adaugare beneficiar... 5 Scadentar... 5 Modificare rata... 6 Adaugare Plata... 7 Amanare

More information

Folie PVC pentru amenajarea de iazuri, lacuri sau helestee

Folie PVC pentru amenajarea de iazuri, lacuri sau helestee Stabileste conturul iazului utilizand un furtun de gradina flexibil si marcheaza terenul utilizand un spray cu vopsea sau cu ajutorul unor tarusi martor. Stabileste in interiorul conturului iazului latimea

More information

World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj. Clean Road to School

World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj. Clean Road to School World Robot Olympiad 2016 Categoria Standard Standard I Primar Descrierea probei, reguli si punctaj Clean Road to School Introducere In acest an participantii la competitia World Robot Olympiad trebuie

More information

EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE

EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE EXCURSII OPTIONALE EMIRATELE ARABE UNITE 2017-2018 Excursie Durata Tarif/persoana Desfasurare Dubai city tur 4-5 ore 42 eur/adt, 32 eur/copil 14:00-19:00 duminica, marti, joi Sharhaj city tur 4-5 ore 110

More information

MANUAL DE UTILIZARE CIEL SIMPLU

MANUAL DE UTILIZARE CIEL SIMPLU MANUAL DE UTILIZARE CIEL SIMPLU 2012 Contents I. PROCEDURA DE INSTALARE A PROGRAMULUI... 1 Configuratia minima necesara... 1 Instalarea... 1 Autentificarea in program... 1 II. INTRODUCERE RAPIDA IN UTILIZAREA

More information

TEHNICA MISCARII BROASTE DE USI. Deschideti si traiti momente senzationale!

TEHNICA MISCARII BROASTE DE USI. Deschideti si traiti momente senzationale! TEHNICA MISCARII BROASTE DE USI Deschideti si traiti momente senzationale! Multilateral in toate domeniile de utilizare. Usi de acces in casa dotate cu Z-TS respectiv G-TS sau usi de balcon dotate cu B-TV.

More information

SISTEME DE INCENDIU CONVENTIONALE

SISTEME DE INCENDIU CONVENTIONALE SISTEE DE INCENDIU CONVENTIONALE 424 408 ANUAL DE INSTALARE,UTILIZARE Pentru programarea acestor centrale se va utiliza soft "Bentel Fire Suite" versiune 1.1 sau mai noua. BENTEL SECURITY srl nu este responsabil

More information

CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL

CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL CAP.I DESCRIEREA STRUCTURALA A UNUI SISTEM DE CALCUL Scopul acestui capitol este de a se realiza o descriere structurala a unui sistem de calcul (calculator) care sa cuprinda atat caracteristicile hardware

More information

Corfu (din București)

Corfu (din București) Corfu (din București) Golden Sands Hotel *** Localizare: Golden Sands 3* este situat în superba stațiune Agios Georgios Argirades, aflată în partea de sud-vest a insulei Corfu. Hotelul se află la o distanță

More information

Noi tratamente pentru semintele de leguminoase pe baza de hidrolizat de colagen pentru cresterea rasaririi in conditii de seceta

Noi tratamente pentru semintele de leguminoase pe baza de hidrolizat de colagen pentru cresterea rasaririi in conditii de seceta Noi tratamente pentru semintele de leguminoase pe baza de hidrolizat de colagen pentru cresterea rasaririi in conditii de seceta Coll_Leg_Seed Etapa II: DEZVOLTAREA NOILOR PRODUSE BAZATE PE COLAGEN PRETABILE

More information

Metode ansamblu Ensemble learning. Ruxandra Stoean

Metode ansamblu Ensemble learning. Ruxandra Stoean Metode ansamblu Ensemble learning Ruxandra Stoean rstoean@inf.ucv.ro http://inf.ucv.ro/~rstoean Bibliografie Breiman, L., Bagging Predictors, Machine Learning, vol. 24, issue 2, pp. 123-140, 1996 http://www.cs.utsa.edu/~bylander/cs6243/bagging-boosting.pdf

More information

EBB. Oferte de afaceri. Nr. 5 (117) mai 2018 Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca

EBB. Oferte de afaceri. Nr. 5 (117) mai 2018 Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca EBB Nr. 5 (117) mai 2018 Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca Oferte de afaceri O companie din Spania produce si comercializeaza produse lactate, cum ar fi branza de capra, iaurt, lapte praf,

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/16. WORK in progress at BACĂU/George Enescu airport Phase I

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/16. WORK in progress at BACĂU/George Enescu airport Phase I Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

2.1. Sectiunea administrator Sectiunea profil...5

2.1. Sectiunea administrator Sectiunea profil...5 Cuprins INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE A SISTEMULUI B2B MERLINX 1. Login in sistem...3 2. Modul de management pentru touroperatori si codul de expedient...3 2.1. Sectiunea administrator...3 2.2. Sectiunea profil...5

More information

MANUAL DE UTILIZARE TS1-MFB. COMANDA TELECOMENZII Butoane Cheia Conditii. Blocare P1K1 Cu cheia de contact. Deblocare P1K2 Cu cheia de contact

MANUAL DE UTILIZARE TS1-MFB. COMANDA TELECOMENZII Butoane Cheia Conditii. Blocare P1K1 Cu cheia de contact. Deblocare P1K2 Cu cheia de contact MANUAL DE UTILIZARE TS1-MFB Functiile Telecomenzii: COMANDA TELECOMENZII Butoane Cheia Conditii Armare P1K1 Dezarmare P1K2 Blocare P1K1 Cu cheia de contact Deblocare P1K2 Cu cheia de contact Armare fara

More information

Primul document elaborat abordeaza subiectul Briefului de la client catre agentie considerat unanim a fi primul pas catre o campanie buna.

Primul document elaborat abordeaza subiectul Briefului de la client catre agentie considerat unanim a fi primul pas catre o campanie buna. BRIEFUL DE AGENTIE Primul pas catre o campanie mai buna Preambul De ce am scris acest ghid? Cu mult curaj, entuziasm, dar si cu un dram de inconstienta. Asa a debutat, acum mai bine de 20 de ani, industria

More information

Structura sistemelor de operare

Structura sistemelor de operare 2012 Structura sistemelor de operare aspecte generale si particulare pentru Windows si Linux Studenti: Băbăruş George 431A Voicu Adrian-Nicolae 431A ETTI 01.06.2012 CUPRINS: Partea I: Structura sistemelor

More information

Aplicatie de vanzare pentru restaurante

Aplicatie de vanzare pentru restaurante Aplicatie de vanzare pentru restaurante 1. Introducere 2. Intrarea in aplicatie (autentificare) 3. Lucrul cu mesele 4. Comenzi 5. Plati 6. Alte operatii speciale 7. Rapoarte 8. Actualizare nomenclatoare

More information

GSM Pager3 Z6 MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE. pentru vesiunea v3.20 si versiunile urmatoare Versiune manual:

GSM Pager3 Z6 MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE. pentru vesiunea v3.20 si versiunile urmatoare Versiune manual: GSM Pager3 Z6 MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE pentru vesiunea v3.20 si versiunile urmatoare Versiune manual: 1.3 05.12.2013 Cuprins 1 Functia principala a modulului GSM Pager3 Z6...3 2 Setari de instalare...3

More information

Ghid Operational pentru Mentenanta HW IBM

Ghid Operational pentru Mentenanta HW IBM Ghid Operational pentru Mentenanta HW IBM v 3.20 Ultima revizuire 02 Noiembrie 2010 Responsabil: Michel Papaiconomou Autor: Malcolm Gooding Verificatori: Auguste Lacroix, Andy Wright, Hermann Staub, Nenad

More information

SISTEME DE OPERARE

SISTEME DE OPERARE SISTEME DE OPERARE 2009 2010 Cursul #6 Conf.dr. Teodor-Florin Fortiș Informatii generale Informatii generale Procese cooperante Un proces este independent daca nu este afectat si nu poate afecta un alt

More information

Pagina de autentificare:

Pagina de autentificare: Pagina de autentificare: Se introduc datele de identificare: Codul de companie Numele utilizatorului Parola de acces Se poate bifa optiunea de a retine IDul si numele. Se alege limba in care va opera sistemul

More information

Ghid rapid de utilizare SelfAWB

Ghid rapid de utilizare SelfAWB Ghid rapid de utilizare SelfAWB www.selfawb.ro www.fancourier.ro 021 / 9336 Serviciul online de expeditii de la FAN Courier - adaptabilitate - este o aplicatie dezvoltata la cererea clientilor, care in

More information

AGENTIA DE TURISM KUSADASI KUSADASI SEDIU CENTRAL B-dul Iancu de Hunedoara, nr 36, etaj 1, sector 1 Telefon: ; Fax:

AGENTIA DE TURISM KUSADASI KUSADASI SEDIU CENTRAL B-dul Iancu de Hunedoara, nr 36, etaj 1, sector 1 Telefon: ; Fax: AGENTIA DE TURISM KUSADASI KUSADASI SEDIU CENTRAL B-dul Iancu de Hunedoara, nr 36, etaj 1, sector 1 Telefon: 021.311.03.09; Fax: 021 311 03.24; secretariat@kusadasi.ro INTRODUCERE Nota i: B2B - sistemul

More information

ATS2000/3000/4000/4500. Ghid de Programare. Versiunea 2.01 (SR_F), Iunie 2004

ATS2000/3000/4000/4500. Ghid de Programare. Versiunea 2.01 (SR_F), Iunie 2004 ATS2000/3000/4000/4500 Ghid de Programare Versiunea 2.01 (SR_F), Iunie 2004 Aritech este un trademark al SLC Technologies B.V. COPYRIGHT SLC Technologies B.V. 1999. Toate drepturile rezervate. SLC Technologies

More information

MINUTA. Preşedintele Comitetului director dl. Secretar de Stat FRANCISK IULIAN CHIRIAC

MINUTA. Preşedintele Comitetului director dl. Secretar de Stat FRANCISK IULIAN CHIRIAC MINUTA reuniunii Comitetului director din cadrul Comitetul interministerial pentru coordonarea politicilor şi acţiunilor aferente produselor din tutun şi produselor conexe - invitați sunt reprezentanții

More information

The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine

The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine Sleep Eat Meet The world is a book and those who do not travel read only one page. St. Augustine ENDLESS EXPLORATION viennahouse.com When a hotel becomes your house Simple pleasures in a cosy atmosphere

More information

Sistem de informare si ierarhizare pentru imbunatatirea dezvoltarii regionale. Sistem general de diseminare

Sistem de informare si ierarhizare pentru imbunatatirea dezvoltarii regionale. Sistem general de diseminare Sistem de informare si ierarhizare pentru imbunatatirea dezvoltarii regionale. Sistem general de diseminare Apel de proiecte: Numar de referinta: HUSKROUA/0901 Programului de Cooperare Transfrontaliera

More information

Art PRESOSTAT ELECTRONIC

Art PRESOSTAT ELECTRONIC INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE PRESOSTAT ELECTRONIC GARDENA Bine aţi venit in gradina GARDENA Art. 1739 PRESOSTAT ELECTRONIC Citiţi aceste instrucţiuni cu atenţie. Utilizaţi aceste instrucţiuni pentru a va familiariza

More information

Navigare la pagina de start

Navigare la pagina de start Acest manual este disponibil online la adresa https://www.onvpv.ro/b2b/media/manualb2b_producer.pdf Pentru ultima versiune, actualizata, va rugam sa accesati varianta online, disponibila dupa login, in

More information

BRAN BOOTCAMP BE FIT!

BRAN BOOTCAMP BE FIT! BRAN BOOTCAMP BE FIT! Bootcamp BE FIT! Bootcamp-ul BE FIT! consta intr-un weekend intreg de miscare si relaxare, intr-o zona montana, linistita si nepoluata, in care participantii vor avea parte de: -

More information

Cuprins. Despre Banca Transilvania pag. 2

Cuprins. Despre Banca Transilvania pag. 2 Cuprins Despre Banca Transilvania pag. 2 Produse si servicii pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii Abonamentul Bancar pag. 4 1 Ora - Credite pentru IMM-uri pag. 5 Creditul dobanda 0% pag. 6 Scontare

More information

Laser Multipoint Verde-50mW Rosu-80mW Nr. Ref

Laser Multipoint Verde-50mW Rosu-80mW Nr. Ref Laser Multipoint Verde-50mW Rosu-80mW Nr. Ref. 152.752 Manual de instructiuni Manual de utilizare Va multumim pentru achizitionarea produsului nostru, va rugam sa cititi cu atentie acest manual inainte

More information

Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017

Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017 Baile Felix - Inscrieri Timpurii 2017 Hotel International 4* demipensiune 792 1061,5 863,5 1182,5 1028,5 1408 pensiune completa 1001 1270,5 1072,5 1391,5 1237,5 1617 demipensiune si tratament 990 1232

More information

Usa rotativa TOURNIKET MANUAL DE UTILIZARE GENERAL. 1 Manual de utilizare

Usa rotativa TOURNIKET MANUAL DE UTILIZARE GENERAL. 1 Manual de utilizare Usa rotativa TOURNIKET MANUAL DE UTILIZARE GENERAL 1 Manual de utilizare 0 Cuprins 0 CUPRINS... 2 1 INTRODUCERE... 3 1.1 Drepturi de proprietate 1.2 Abrevieri 1.3 Simboluri 2 ASPECTE DE SIGURANTA... 3

More information

MANUAL DE UTILIZARE 6935IN Banda de alergat insportline Mystral

MANUAL DE UTILIZARE 6935IN Banda de alergat insportline Mystral MANUAL DE UTILIZARE 6935IN Banda de alergat insportline Mystral CUPRINS INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA...3 ASAMBLARE...4 PLIERE/DEPLIERE...0 INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA SPECIALE... FUNCTIONALITATI GENERALE...2

More information

FORMULAR DE ACTUALIZARE A DATELOR CLIENTILOR PERSOANE FIZICE

FORMULAR DE ACTUALIZARE A DATELOR CLIENTILOR PERSOANE FIZICE FORMULAR DE ACTUALIZARE A DATELOR CLIENTILOR PERSOANE FIZICE Stimate partener, grupul UniCredit ofera o gama variata de servicii financiare nebancare si de servicii auxiliare prin intermediul mai multor

More information

NORD-EST ROMANIA. Newsletter August een.ec.europa.eu

NORD-EST ROMANIA. Newsletter August een.ec.europa.eu NORD-EST ROMANIA Newsletter August 2016 Suport non-stop pentru afacerea ta! Începând cu anul 2015, Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este punct local de contact in cadrul Rețelei Enterprise

More information

Synco 700 Regulator pentru incalzire RMH760B Regulator pentru cascada de cazane RMK770 Instructiuni de utilizare

Synco 700 Regulator pentru incalzire RMH760B Regulator pentru cascada de cazane RMK770 Instructiuni de utilizare B3133 Synco 700 Regulator pentru incalzire RMH760B Regulator pentru cascada de cazane RMK770 Instructiuni de utilizare CE1B3133_ro 2015-03-31 Building Technologies Siemens Switzerland Ltd Building Technologies

More information

Fig Trapezul exterior este y 1, iar cel interior y 3.

Fig Trapezul exterior este y 1, iar cel interior y 3. 5.1. BAZELE LOGICII FUZZY 5.1.1. FUNCTII DE APARTENENTA function y = trimf(x, params) x = (0:0.2:10)'; y1 = trimf(x, [3 4 5]); y2 = trimf(x, [1 4 9]); subplot(211), plot(x, [y1 y2]); y1 = trimf(x, [2 3

More information

TUNEL DE SPALARE Sistem de spalare continuu

TUNEL DE SPALARE Sistem de spalare continuu TUNEL DE SPALARE Sistem de spalare continuu SISTEM DE SPALARE CONTINUU GIRBAU SISTEM DE SPALARE FLEXIBIL Girbau a dezvoltat un sistem de spalare continuu, versatil si flexibil, capabil a raspunde la toate

More information

Marcile proprii pe timp de criza

Marcile proprii pe timp de criza Marcile proprii pe timp de criza AGENDA 1. Evolutia marcilor proprii 2. Comportamentul consumatorului 3. O arma de cucerire si de fidelizare 4. Marcile Proprii- oportunitate pentru producatori 5. Concluzii

More information

Inginerie software seminar 1. ISS - Seminar Multimi, structuri, sisteme, modelare

Inginerie software seminar 1. ISS - Seminar Multimi, structuri, sisteme, modelare ISS - Seminar 1 4 martie 2018 1. Multimi, structuri, sisteme, modelare Multimea este o colectie de elemente (despre care nu stim daca sunt sau nu structurate, conectate intre ele). Structura este o multime

More information

Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu.

Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu. Laborator 2. Crearea unei interfete MatLab cu ajutorul functiilor uicontrol si uimenu. Scopul lucrării - Cunoasterea functiilor uicontrol si uimenu cu ajutorul carora se pot defini butoane de apelare si

More information

Fisa de securitate in conformitate cu. 1907/2006/EC, Articolul 31

Fisa de securitate in conformitate cu. 1907/2006/EC, Articolul 31 Fisa de securitate in conformitate cu 1907/2006/EC, Articolul 31 1. Identificarea substantei/preparatului si a societatii/intreprinderii - Detalii produs -Denumirea comerciala: PANTAPOR 66(LP) - numarul

More information

Versiunea Software 2.1

Versiunea Software 2.1 1728EX, 1728, 1738EX AND 1738 SYSTEM Ghid de Programare Versiunea Software 2.1 COD INSTALATOR IMPLICIT 000000 (vezi sectiunea [281]) COD MASTER IMPLICIT 123456 (vezi sectiunea [301]) CUM ACCESEZ MODUL

More information

tom Programmer Manual de utilizare - versiune software

tom Programmer Manual de utilizare - versiune software - versiune software 4.01 - by Copyright 2013 Tehnologistic SRL Toate drepturile rezervate Nicio parte a acestei publicatii nu poate fi reprodusa sau transmisa in orice forma sau prin orice mijloace, electronice

More information

Este potrivita pentru imprimarea cu: plastisoli, Braille, solder mask peelable, imprimari in relief pe diferite substraturi.

Este potrivita pentru imprimarea cu: plastisoli, Braille, solder mask peelable, imprimari in relief pe diferite substraturi. FISA TEHNICA FOTECOAT 1845 SOLO FOTECOAT 1845 SOLO este o emulsie presensibilizata, gata de folosire, rezistenta la solvent, pentru realizarea ecranelor foarte groase, prin metoda de emulsionare ud pe

More information

Regulamentul Campaniei "Philips Lumea: Money Back Guarantee 16 aprilie iunie 2018

Regulamentul Campaniei Philips Lumea: Money Back Guarantee 16 aprilie iunie 2018 Regulamentul Campaniei "Philips Lumea: Money Back Guarantee 16 aprilie 2018 30 iunie 2018 Art. 1. Organizatorul 1.1 Organizatorul campaniei "Philips Lumea: Money Back Guarantee este compania Philips Romania

More information

Modelul O I D al unei organizatii

Modelul O I D al unei organizatii SISTEMUL DECIZIONAL SISTEMUL INFORMATIONAAL SISTEMUL OPERAŢIONAL Modelul O I D al unei organizatii SISTEMUL DE CUNOŞTINŢE,, cunoştinţe SII modele, interpretări, soluţii SIAD ST ordine MIS SCO ST- se ocupa

More information

Ghid orientativ privind dispozitiile Regulamentului UE 2016/679 (GDPR)

Ghid orientativ privind dispozitiile Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) Ghid orientativ privind dispozitiile Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) INTRODUCERE Legislatia UE referitoare la protectia datelor a fost modificata in mai 2016, iar Regulamentul 2016/679 legat de protectia

More information

1. DEFINITII CE INSEAMNA ANUMITE EXPRESII IN ACESTE CONDITII?

1. DEFINITII CE INSEAMNA ANUMITE EXPRESII IN ACESTE CONDITII? 1. DEFINITII CE INSEAMNA ANUMITE EXPRESII IN ACESTE CONDITII? Cand cititi acest document va rugam sa intelegeti ca : "Noi", "al nostru/a noastra/ai nostri/ale noastre" inseamna S.C. Blue Air-Airline Management

More information

3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN

3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN 3.6.7 Terminale [i terminatoare de re]ea ISDN n aceast` prim` lucrare se vor prezenta dou` tipuri de terminale ISDN, unul realizat cu o plac` SCII Telecom [i unul sub form` de videotelefon Siemens T-View

More information

12 Specii de rechini

12 Specii de rechini 12 Specii de rechini Carti in 3 parti Carti de descriere Translation: Camelia Viorica www.mamicieblog.webmail.com www.montessorinature.com Specii de rechini Specii de rechini Rechinii sunt o specie de

More information

Utilizarea incasarilor si platilor prin mijloace electronice in administratia publica

Utilizarea incasarilor si platilor prin mijloace electronice in administratia publica Utilizarea incasarilor si platilor prin mijloace electronice in administratia publica Asist. univ. drd. Attila GYÖRGY Facultatea de Management Academia de Studii Economice din Bucuresti In Romania, din

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 02/17 WORK in progress at BAC U/George Enescu airport Phase II

AIRAC AIP SUPPLEMENT 02/17 WORK in progress at BAC U/George Enescu airport Phase II Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

Sistemul de Tranzactionare al OPCOM

Sistemul de Tranzactionare al OPCOM al OPCOM Ghidul utilizatorului Participantului la Piata pentru Ziua Urmatoare 5 Noiembrie 2014 DOCUMENT DE DISCUTIE Disclaimer: Prezentul Ghid face obiectul drepturilor de autor si a drepturilor asupra

More information

KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV

KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV KIT DE MASURARE NIVEL DE SEMNAL IN RETELE CATV Pentru a putea masura parametrii tehnici ai unei retele de distributie CATV este nevoie de un instrument de masura specific care sa permita masurarea acestora.

More information

GSM Gate Control Telecomanda GSM pentru porti si bariere electrice

GSM Gate Control Telecomanda GSM pentru porti si bariere electrice GSM Gate Control 1000 Telecomanda GSM pentru porti si bariere electrice MANUAL DE INSTALARE SI UTILIZARE pentru versiunea v3.13 si versiunile urmatoare Versiune manual: 1.71 12.08.2013 Caracteristice:

More information

Rain Bird. Programator ESP-RZX Ghid de instalare si manual de programare. English ESP-RZX ESP-RZX OFF OFF MIN AUTO Z O N E BACK OFF ON NEXT AUTO

Rain Bird. Programator ESP-RZX Ghid de instalare si manual de programare. English ESP-RZX ESP-RZX OFF OFF MIN AUTO Z O N E BACK OFF ON NEXT AUTO Rain Bird Programator SP-RX Ghid de instalare si manual de programare FF AUT SASAL ADJUST DAT/TIM M D Y Y Y Y MAUAL SCHDUL SP-RX FF AUT SASAL ADJUST DAT/TIM MI MAUAL SCHDUL SP-RX nglish Rain Bird Programator

More information

Implicatiile Teoriei Haosului in stiinta economica

Implicatiile Teoriei Haosului in stiinta economica Olimpiada Studentilor Economisti Complexitatea Sistemelor Economice si Gestiunea Crizelor Implicatiile Teoriei Haosului in stiinta economica Autori: Rusanu Ramona Daniela Simhas Corina Coordonator stiintific:

More information

Domeniu de studiu / Study program

Domeniu de studiu / Study program UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE DIN TÎRGU MUREŞ MOBILITĂŢI DE STUDIU PENTRU STUDENŢI (SMS) PROGRAMUL DE STUDII FARMACIE Țara / Country Universitate / University Domeniu de studiu / Study program

More information

JAPONIA Îndrumar de afaceri 2012

JAPONIA Îndrumar de afaceri 2012 JAPONIA Îndrumar de afaceri 2012 Capitolul I Economia japoneza pag. 2 Capitolul II Marketing pag. 14 Capitolul III Standarde şi reglementari comerciale pag. 19 Capitolul IV Reglementari in domeniul economic

More information

PLANIFICAREA SI ASIGURAREA CALITATII LUCRARILOR DE CONSTRUCTII

PLANIFICAREA SI ASIGURAREA CALITATII LUCRARILOR DE CONSTRUCTII PLANIFICAREA SI ASIGURAREA CALITATII LUCRARILOR DE CONSTRUCTII Ganea Ana-Maria, asist.drd.ing. Catedra de Management, U.T.C.B. The quality planning is composed by identification of the quality standards

More information

Pasul 1. Realizati-va designul dorit. Acesta poate contine fotografii sau imagini vectoriale.

Pasul 1. Realizati-va designul dorit. Acesta poate contine fotografii sau imagini vectoriale. Va multumim ca ati ales pentru munca dumneavoastra cutter-plotterele numarul unu in lume, produse ale companiei Graphtec (Japonia),echipamentele distribuite de catre COMPA. unt produse destinate celor

More information

PROGRAMME For the information visit to the European Commission of:

PROGRAMME For the information visit to the European Commission of: PROGRAM GRUP JURNALIȘTI DIN OLTENIA BRUXELLES, 10-11 Aprilie 2014 10 Aprilie 07:20 Plecare de pe Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) - compania Tarom (este necesară prezența dvs. la ora 06:00 la check-in

More information

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/14. Work in progress at ORADEA/Oradea airport Phase I

AIRAC AIP SUPPLEMENT 01/14. Work in progress at ORADEA/Oradea airport Phase I Headquarters 10. Ion Ionescu de la Brad Blvd., PO Box 1890 013813 Bucharest, Romania phone: (+4021) 208 31 00 fax: (+4021) 230 24 42 AFTN: LRBBRTYD email: romatsa.office@romatsa.ro www.romatsa.ro AIM Unit

More information

Două țări, un scop, succes comun! PLAN DE AFACERI. Agenție de turism

Două țări, un scop, succes comun! PLAN DE AFACERI. Agenție de turism Două țări, un scop, succes comun! PLAN DE AFACERI Agenție de turism INCUBATOR ȘI CENTRU DE SERVICII PENTRU AFACERI TRANSFRONTALIERE www.incubatorsacueni.ro Cross-border Business Incubator and Service Centre

More information

GENERATOARE DE CURENT INDUSTRIALE

GENERATOARE DE CURENT INDUSTRIALE GENERATOARE DE CURENT INDUSTRIALE MANUAL DE UTILIZARE SI INTRETINERE 1 / 17 INDEX 1. INTRODUCERE 1.1. Scopul acestui manual 1.2. Utilizarea manualului 1.3. Documente de referinta 1.4. Declaratie de conformitate

More information

Munca sezoniera la G's

Munca sezoniera la G's Munca sezoniera la G's Fermele si fabricile noastre de impachetare se afla in activitate pe toata durata anului. Perioada cu activitatea cea mai intensa este din aprilie pana in octombrie. In acest timp

More information

RO Romana. Manual de operare si instalare PC 400. Numarator de particule pentru aer comprimat si gaze. PC 400 Pagina 1 din 16

RO Romana. Manual de operare si instalare PC 400. Numarator de particule pentru aer comprimat si gaze. PC 400 Pagina 1 din 16 RO Romana Manual de operare si instalare PC 400 Numarator de particule pentru aer comprimat si gaze PC 400 Pagina 1 din 16 Cuprins I. Cuvant inainte Draga client, Va multumim pentru decizia luata in favoarea

More information

Sos. Bucure ti-ploie ti Nr RO , Sector 1 Bucure ti, Romania

Sos. Bucure ti-ploie ti Nr RO , Sector 1 Bucure ti, Romania AUTORITATEA AERONAUTIC CIVIL ROMÂN ROMANIAN CIVIL AERONAUTICAL AUTHORITY Tel: ++40..08.5.08 Fax: ++40..08.5.7 ++40...40.6 Sos. Bucureti-Ploieti Nr.8-40 RO-0695, Sector Bucureti, Romania AFTN: LRBBYAYA

More information

CAMINE DE INSPECTIE SI BRANSAMENT (RACORD) PENTRU INSTALATII DE CANALIZARE D400 PP/PVC

CAMINE DE INSPECTIE SI BRANSAMENT (RACORD) PENTRU INSTALATII DE CANALIZARE D400 PP/PVC CAMINE DE INSPECTIE SI BRANSAMENT (RACORD) PENTRU INSTALATII DE CANALIZARE D400 PP/PVC FISA TEHNICĂ DESCRIERE Caminele de inspectie reprezinta o solutie moderna si eficienta pentru accesul la retelele

More information

Izoeritroliza neonatala

Izoeritroliza neonatala Izoeritroliza neonatala Izoeritroliza neonatala este o afectiune ce apare la puii de pisica si caine din felise,canise si nu nuami, in varsta de cateva zile, atunci cand acestia au o grupa sangvina diferita

More information

Doua metode pentru amplificarea vointei pe care le-am folosit cu succes

Doua metode pentru amplificarea vointei pe care le-am folosit cu succes Doua metode pentru amplificarea vointei pe care le-am folosit cu succes Preluam forta acelei tentatii careia reusim sa ii rezistam! R. W. Emerson Salut! Zilele trecute am dat prima parte a acestui articol

More information

The Decameron Of Giovanni Boccaccio - Limpidsoft the decameron of giovanni boccaccio by giovanni boccaccio trans. john payne styled bylimpidsoft

The Decameron Of Giovanni Boccaccio - Limpidsoft the decameron of giovanni boccaccio by giovanni boccaccio trans. john payne styled bylimpidsoft We have made it easy for you to find a PDF Ebooks without any digging. And by having access to our ebooks online or by storing it on your computer, you have convenient answers with decameronul. To get

More information

SISTEME AVANSATE DE ASIGURARE SI ACCES CONTROL IN ZONE CU NECESITATI RIDICATE DE SECURITATE

SISTEME AVANSATE DE ASIGURARE SI ACCES CONTROL IN ZONE CU NECESITATI RIDICATE DE SECURITATE Unul din instrumentele importante in lupta impotriva terorismului îl constituie tehnica de asigurare si control/monitorizare acces a documentelor clasificate, valorilor, armamentului/munitiei, substantelor

More information

Factori de risc pentru bunul mers al afacerii in urmatorii ani. Bucuresti, 7 noiembrie 2007

Factori de risc pentru bunul mers al afacerii in urmatorii ani. Bucuresti, 7 noiembrie 2007 Factori de risc pentru bunul mers al afacerii in urmatorii ani Bucuresti, 7 noiembrie 2007 Riscul Risc = Posibilitatea de a ajunge intr-o primejdie, de a avea de infruntat un necaz sau de suportat o paguba;

More information

Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor

Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI Cod de proiectare. Evaluarea actiunii zapezii asupra constructiilor Indicativ CR1-1-3-2005 Nr. contract: 169 Nr. faza: Redactarea 1-a, faza unica RECTOR,

More information

STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN

STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN Sesiunea Ştiinţifică Studenţească, 15-16 mai 2015 STUDIU PRIVIND OPTIMIZAREA OPERATIILOR DE STRUNJIRE PRIN SIMULARE CAM CU VISUALTURN STEJEREANU Andrei-Cosmin Conducători ştiinţifici: Sl. dr. ing Madalin-Gabriel

More information

RADIOAMATORII VOLUNTARI IN SITUATII DE URGENTA

RADIOAMATORII VOLUNTARI IN SITUATII DE URGENTA RADIOAMATORII VOLUNTARI IN SITUATII DE URGENTA Procedura de radiocomunicatii Editia II Autori: Adrian Florescu, YO3HJV Mihai Catan, YO3MAC DESPRE PREZENTA PROCEDURA Acest document are rolul de a stabili

More information

INTERVIU Iordan Gheorghe BARBULESCU Cred ca in 30 de ani Uniunea Europeana va fi o federatie

INTERVIU Iordan Gheorghe BARBULESCU Cred ca in 30 de ani Uniunea Europeana va fi o federatie I. OPINIE, OPINII... INTERVIU Iordan Gheorghe BARBULESCU Cred ca in 30 de ani Uniunea Europeana va fi o federatie I o r d a n G heorghe Barbulescu. Diplomat si profesor de relatii internationale si integrare

More information

Bulgaria Statiunea Nisipurile de Aur Optional transport cu autocar Preturile sunt in EURO / persoana / noapte

Bulgaria Statiunea Nisipurile de Aur Optional transport cu autocar Preturile sunt in EURO / persoana / noapte Bulgaria Statiunea Nisipurile de Aur Optional transport cu autocar Preturile sunt in EURO / persoana / noapte HOTEL MELIA GRAND HERMITAGE 5* Perioada : 29.04-06.05.2013 Early Booking: 20% REDUCERE pentru

More information

(Valoarea Pasului de Tranzactionare = 1 leu)

(Valoarea Pasului de Tranzactionare = 1 leu) Specificatii Brent Crude Oil Futures Denumire Contract (Contract Name) Activul Suport (Underlying Asset) Simbol (Ticker Symbol) Marimea obiectului contractului ( Multiplicatorul ) (Multiplier) Cotatia

More information

SISTEM DE COMANDA PRIN SEMNALE MIDI

SISTEM DE COMANDA PRIN SEMNALE MIDI Sesiunea Ştiinţifică Studenţească, 15-16 mai 2015 SISTEM DE COMANDA PRIN SEMNALE MIDI RADU Alexandru Cristian Conducător ştiinţific: Prof. dr. ing. George CONSTANTIN REZUMAT: Aceste sistem poate controla

More information

2. Dispersii. Ozon (O 3): Viteza si directia vantului:

2. Dispersii. Ozon (O 3): Viteza si directia vantului: . Tabel. Min Min Min Min Min Min Min Ti [ C] Φ i [%] INT-CO [ppb] Te [ C] deltat[ C] Φ e [%] EXT-CO [ppb] MIN. 9.. 3. -.9 3.. MAX.7. 3...5 7.. MED.3 9.7 37..3.55. 9.55 Mediana.3 9. 3..3.. 9..9.. 5...3

More information

Bine ati venit in gradina GARDENA

Bine ati venit in gradina GARDENA Art. 1559 GARDENA Aspersor Aqua Contour Automatic pentru irigarea suprafetelor mari Bine ati venit in gradina GARDENA Cititi cu atentie aceste instructiuni de utilizare si observati notele insotitoare.folositi

More information

Cazan din otel pe lemne cu gazeificare

Cazan din otel pe lemne cu gazeificare Producator: EKO VIMAR ORLANSKI Polonia Cazan din otel pe lemne cu gazeificare Model: Orlan Super 96 kw, 130 kw Cod Romstal: 32LG0130 INSTRUCTIUNI DE INSTALARE SI SERVICE Revizia nr. 2 / aprilie 2012 1

More information