LJETO NA GRADINI. Program GODINA :: 340 PROGRAMA :: SUDIONIKA :: POSJETITELJA TRSATSKA GRADINA

Size: px
Start display at page:

Download "LJETO NA GRADINI. Program GODINA :: 340 PROGRAMA :: SUDIONIKA :: POSJETITELJA TRSATSKA GRADINA"

Transcription

1 LJETO NA GRADINI TRSATSKA GRADINA Program GODINA :: 340 PROGRAMA :: SUDIONIKA :: POSJETITELJA

2 Otvaranje Ljeta na Gradini - "3000 svijeća na Gradini" Ove godine na Gradini gori čak 3000 svijeća! Manifestacija kojom se već četvrtu godinu zaredom službeno otvara Ljeto na Gradini, ove će godine zasjati s čak tisuću plamenova više. Točnije, Gradinu će obasjati ukupno tri tisuće svijeća. Posjetitelje očekuje jedinstveni i nesvakidašnji audiovizualni doživljaj s tri tisuće upaljenih plamenova postavljenih u suradnji s PC Grupom i to na cijelom prostoru Trsatske gradine te parka ispred samog kaštela. Instalacije sa svijećama, 500 visećih plamenova, zatim svijeće na štapovima, ali i ambijentalna rasvjeta te glazbeno-scenski elementi bez sumnje će ponovno očarati sve prisutne i stvoriti nezaboravan ugođaj. Jedna od najatraktivnijih, a svakako i najposjećenija manifestacija Ljeta na Gradini i ove će godine biti upotpunjena umjetničkim programom u kojemu će sudjelovati čak 36 umjetnika. Posjetitelji će moći uživati u izvedbama nagrađivanog Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan koji će svojim nastupom vizualnom ugođaju dodati i onaj glazbeni. Svoj će pečat ovoj jedinstvenoj manifestaciji dati i glazbenici sastava Rock Baroque nastupajući na violini i gitari, na različitim lokacijama Gradine članice plesne skupine Ri Dance plesnim pokretima će oplemeniti ovu konceptualnu manifestaciju, za koju vjerujemo kako ni ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaz za posjetitelje otvara se u h, a programski dio počinje u h. Ulaz je za posjetitelje slobodan Hari Mata Hari stiže na Trsatsku gradinu! Hari Mata Hari svoje bezvremenske hitove izvest će prvi put na Trsatskoj gradini. Presjek svoje bogate tridesetogodišnje karijere predstavit će publici sa svojim bendom unutar zidina Gradine te podsjetiti na neke od brojnih hitova koji su obilježili estradu posljednjih desetljeća. Hari iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru, a s pjesmom Lejla osvojio je 3. mjesto na Eurosongu godine u Ateni. Hari Varešanović često ističe kako preferira izvođenje pjesama u intimnijem ozračju u kojem publiku može gledati u oči, a prostor Trsatske gradine je upravo takav. Na živopisnom prostoru Trsatske gradine Hari će izvesti neke od svojih brojnih uspješnica kao što su Baš ti lijepo stoje suze, Lejla, Kao domine, Dabogda, Stara ljubavi, Ne mogu ti reći što je tuga... Jedan od omiljenih autora i interpretatora zasigurno će zabaviti i raspjevati publiku te na sebi svojstven način iznijeti šaroliku paletu svojih pjesama. Početak koncerta je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 80 kn, odnosno 100 kn na dan koncerta za stajanje i po cijeni od 50 kn, odnosno 70 kn na dan koncerta za stajanje s ograničenim pogledom, odnosno za poziciju u donjoj etaži Trsatske gradine.

3 Trsatska gradina u modnom ruhu CITY modna je manifestacija koja na modu gleda kao vrstu umjetnosti te dizajnerima pruža priliku da svoje najnovije kolekcije predstave na najljepšoj lokaciji u Rijeci, s pogledom na cijeli Kvarner! A na pogledu na modu uživaju brojni Riječani i turisti koji svake godine u velikom broju pohode modnu reviju koja je puno više od trendova već prilika da se podrži rad domaćih dizajnera, njihova kreativnost i stvaralaštvo. Reviju nose najpoznatije manekenke i missice, postala je prepoznatljiva i po posebnoj, tematskoj, haljini koja svake godine oduševi javnost, a nakon najduže haljine, haljine koja svjetli i flower art haljine preostaje vidjeti što organizatori pripremaju za ovogodišnje izdanje. CITY spaja više vrsta umjetnosti stavljajući u fokus modu i ljepotu te se u nekoliko godina održavanja ova modna revija etablirala kao jedno do najvažnijih modnih događanja na Kvarneru! Ulaz za posjetitelje otvara se u h, a program počinje u h. Ulaz je za posjetitelje slobodan atraktivnih performera i animatora na Trsatskoj gradini. Po prvi puta, Haos animatori iz Novog Sada gostuju u Rijeci i donose pregršt zabave i smijeha na manifestaciji pod nazivom Beyond The Sea. Haos animatori djeluju već deset godina te provode niz aktivnosti zabavnog karaktera - od akrobatskih performansa, plesnih sadržaja pa sve do natjecateljskih igara. Ovi svestrani performeri pripremaju različite segmente izvedbe na brojnim lokacijama Gradine. Ponajprije, zagarantirana je zabava za najmlađe uz natjecateljske igre i razne performanse te zabavne klaunove, dok malo starije očekuje cabaret show koji uključuje akrobatske performanse s vatrenim i led rekvizitima po kojima su Haos Animatori veoma poznati. Također, izvodit će plesne koreografije i komične skečeve s klaunovima, a završnica večeri bit će Led i Vatreni nastupi. Ukratko, posjetitelje očekuje šarolik i dinamičan program koji će zasigurno zabaviti one najmlađe, ali i oduševiti one malo starije. Stoga, dopustite Haos animatorima da uđu u vašu svakodnevicu i oboje ju šarenilom svojih izvedbi... Ulaz za posjetitelje otvara se u h kada počinje i program. Ulaz je za posjetitelje slobodan Adastra na Trsatskoj gradini

4 Na Trsatskoj gradini nas očekuje rock nastup u izvedi popularnog benda Adastra, čiji hitovi oduševljavaju mnoge i proteklih nekoliko godina stoje pri vrhu top ljestvica. Zagrebački bend Adastra osnovan je godine, u lipnju objavljen je album prvijenac, dok je krajem objavljen treći album pod nazivom Katarza. Adastrina pjesma Nabujala rijeka prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom "Nina" objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača. Adastra je godine objavila pjesmu Surovi grade" posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima. Početak koncerta je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan koncerta za stajanje Kultna predstava Stilske vježbe gostuje na Trsatskoj gradini Kultna predstava Stilske vježbe, koja nakon gotovo pet desetljeća ne prestaje oduševljavati publiku gostuje na Trsatu u okviru manifestacije Ljeto na Gradini. Vrhunska komedija u izvedbi glumačkog dueta Pere Kvrgića i Lele Margitić, pod redateljskom palicom Tomislava Radića, donosi jednu običnu zgodu iz svakodnevnog života ispričanu na dvadesetak načina. Ova najdugovječnija predstava koja je čak ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom, mami osmjeh i oduševljava virtuoznošću već dugi niz godina, zbog čega interes za ovom predstavom ne jenjava. U predstavi koja spada u sam vrh kazališne produkcije, uživat će sve generacije te oduševiti one koji predstavu još nisu pogledali, ali i ponovno pružiti užitak onima koji su možda predstavu pogledali pred desetljeće ili dva. Početak predstave je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 50 kn, odnosno 60 kn na dan predstave za sjedenje i po cijeni od 40 kn, odnosno 50 kn na dan predstave za stajanje.

5 glazbenika na Trsatskoj gradini Na Trsatskoj gradini u sklopu svoje turneje po Hrvatskoj nastupit će East Riding Senior Wind Band & Youth jazz Orchestra. East Riding Senior Wind band osnovan je kao veliki puhački orkestar koji okuplja glazbenike različitih uzrasta. Repertoar koji izvode je raznolik - od klasičnih skladbi namijenjenih puhačkim orkestrima pa sve do obrada pop skladbi, što garantira da će široka paleta izvedbi biti po svačijem ukusu. East Riding Senior Wind Band nastupao je diljem Europe, a ovoga puta gostuju u Rijeci gdje će izvoditi skladbe pod dirigentskom palicom Sharon Walker. The East Riding Youth Jazz Orchestra predvodi Jamie O'Brien, a izvode šarolik repertoar - od tradicionalnih Big Band standarda do suvremenih izvedbi. Ulaz za posjetitelje otvara se u h, a program počinje u h. Ulaz je za posjetitelje slobodan Light transformation Gradina Jedna u nizu ovogodišnjih konceptualnih manifestacija je Light transformation Gradina koja različitim svjetlosnim prikazima oplemenjuje jedinstveni prostor Trsatske Gradine. Manifestacija je zamišljena na način da se uz pomoć ambijentalne led rasvjete, kazališne rasvjete, lasera i dimnih efekata stavi u prvi plan prekrasan ambijent Trsatske gradine. Na taj način stvaraju se nove dimenzije ovog prepoznatljivog prostora i Gradina doista odijeva posve novo ruho satkano od svjetlosti. Razni elementi i oblici svjetlosti i ovoga će puta uistinu transformirati prostor i neke od prepoznatljivih dijelova kao što su: Mir junaka, Rimska kula ili Spilja, a sve uz glazbenu kulisu kako bi doživljaj bio potpun. Tako će Gradina postati scena za svjetlosnu igru koju i ove godine pripremaju majstori svjetla - GIS produkcija te uz pomoć različitih izvora svjetlosti, stvaraju originalne i nesvakidašnje svjetlosne prizore. Ulaz za posjetitelje otvara se u h kada počinje i program. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

6 Plesni performans skupine Ri dance kojim će dotaknuti nebo s Trsatske gradine Među zidine Trsatske gradine dolazi plesni performas pod nazivom Nebo u izvedbi 25 izvođača na tradicionalnoj manifestaciji Gradina dance art. Plesna udruga Ri dance će osloboditi svoja stopala i ostaviti trag u kamenu Trsatske Gradine, zakotrljat će bujicu riječi i gudalom obojiti tišinu.... Ogrnuta plaštom čula bosa korača stazama vječnog traganja, uzvišena nad osrednjim i zanesena u stvaranju, zauvijek mlada i besmrtna, a opet uvijek iznova rođena. Zajedno sa svojim muzama zagledana u zvjezdanu mapu neba traži puteve prema istinskoj slobodi... Koreografiju potpisuju Martina Bugarin i Larisa Štefančić, dok umjetnički tim čine Dolores Bugarin, Martina Bugarin, Suzana Novaković, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić i Hela Žuljević. Početak predstave je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan programa Hampshire County Youth bands iz Engleske nastupa na Trsatskoj gradini Zbor Hampshire County Youth bands sačinjava pedesetak mladih glazbenika koji putuju Europom i nastupaju, a ovoga puta gostuju u predivnom ambijentu Trsatske gradine. Zbor je osnovan godine u Hampshireu. Trenutni redatelj, Jock McKenzie, zbor je zadržao na zavidnom visokom nivou na lokalnoj i nacionalnoj razini te su primili brojne nagrade za nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Španjolskoj, na Malti, u Italiji i Austriji. Članovi zbora imali su priliku raditi i nastupati s međunarodno priznatim umjetnicima što im je zasigurno pomoglo u njihovim daljnim izvedbama, a izvode jazz, folk i pop glazbu. Ulaz za posjetitelje otvara se u h, a program počinje u h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

7 Gradina No Limit - Dani vizualne umjetnosti i komunikacije Manifestacija na kojoj će u suradnji s Društvom likovnih umjetnika Rijeka sudjelovati umjetnici koji će tijekom više dana na prostoru Trsatske gradine izrađivati umjetnička djela s prigodnom tematikom. Ove godine publici će se predstaviti autori čiji je izričaj definiran širokim pojmom nazvanim pop kultura. Radi se o konceptu gdje će autori kroz četiri dana graditi svoja dijela u različitim vizualnim medijima. Biti će tu grafitera, street artista, kipara, tattoo umjetnika... Posljednjeg dana trajanja organizirat će se otvaranje izložbe djela koja su umjetnici izradili i koje će posjetitelji Gradine u narednom periodu moći pogledati na prostoru Gradine Stonerska komedija 50 nijansi zelene na Trsatskoj gradini 50 nijansi zelene kazališna je komedija i dio je omnibusa kazališnih predstava 50 nijansi uz 50 nijansi crvene i 50 nijansi bijele. Premijerno je izvedena u ožujku godine i do danas puni kazališne dvorane. Hit komedija u punom smislu tih riječi koja intermedijalnim pristupom odmiče od klasičnog pristupa, uvodeći u predstavu film, odnosno njegove odrednice poput kadriranja, stila dijaloga, glume... Ova dinamična, pomaknuta, duhovita i zabavna komedija daje živopisan, ironiziran i inteligentan presjek određenih segmenata današnjeg društva. 50 nijansi zelene predstavlja prvu takozvanu stonersku komediju izvedenu na kazališnim daskama. Predstava donosi dva lika, Dadu i Robija koji na čuvanje dobivaju kovčeg misterioznog i primamljivog sadržaja. Nakon što prekrše obećanje i otvore kovčeg, kreću u avanturu života, a da se nisu makli dalje od svog dvosjeda. Radnja ne uključuje zečeve, slučajne požare, halucinacije, policijske intervencije ni opojna sredstva. Ček' malo, ili uključuje? Nismo više sigurni. Dođite i provjerite sami, ili s nekim, ili s njih još sto. Početak predstave je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan predstave za sjedenje.

8 Koncert Damira Kedže na Trsatskoj gradini Višestruko nagrađivani Damir Kedžo i jedan od najomiljenijih hrvatskih pop izvođača održava svoj treći koncert na Trsatskoj gradini. Ovaj svestrani glazbenik, koji u proteklih nekoliko godina niže glazbene uspjehe, zabavit će publiku na Trsatu izvedbom autorskih skladbi, ali i obradama svjetskih hitova te pružiti nezaboravan glazbeni događaj u intimnoj atmosferi Trsatske gradine. Talentirani Kedžo protekle je godine iznjedrio nekoliko hitova, a njegove pjesme uspinju se prema vrhu na domaćim top ljestvicama, dok je svoju multitalentiranost potvrdio i na kazališnim daskama. Kedžo se vraća na Gradinu - mjesto na kojem je i izveo svoj prvi samostalni koncert gdje će i ovoga puta posjetitelje povesti na putovanje svojim glazbenim svijetom te jedinstvenim vokalom osvojiti publiku. Početak koncerta je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 60 kn do 01.08, 70 kn do koncerta, odnosno 80 kn na sam dan koncerta za stajanje Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić - glazbeni virtuozi na Trsatskoj gradini. Francesco Squarcia, višestruko nagrađivani glazbenik, koji već dugi niz godina surađuje s s najprominentnijim međunarodnim koncertnim institucijama nastupa na Trsatskoj gradini u pratnji svestranog aranžera i kompozitora Aleksandra Valenčića. Francesco Squarcia osnivač je i pokretač gudačkog ansambla I Cameristi Italiani s kojim je odlikovan prestižnom nagradom u umjetnosti i kulturi LA RUOTA D ORO. Promovirao je izvedbe i snimanje brojnih CD-a s nadasve originalnim djelima, a dodijeljen mu je Zlatni grb grada Rijeke tokom svečane sjednice koja se tradicionalno održava na dan Svetog Vida. Aleksandar Valenčić u svojim kompozicijama i aranžmanima često kombinira elemente klasične, folk i etno glazbe tvoreći tako razne vrste crossovera. Uz mnoge nagrade na festivalima u Hrvatskoj koje je postigao kao kompozitor i aranžer, pet puta je sudjelovao u pobjedama na nacionalnim izborima za Eurovision Song Contest. Na Gradini će to zasigurno biti nezaboravna glazbena večer prožeta zvukovima koji dotiču vaše emocije u izvedbi dvoje glazbenih virtuoza. Početak koncerta je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan koncerta za sjedenje.

9 Urnebesna monodrama Ja, tata! gostuje na Trsatskoj gradini Monodrama Ja, tata! u izvedbi višestruko nagrađivanog glumca Rakana Rushaidata stiže na Trsatsku gradinu. Predstava u režiji Borisa Kovačevića je nadasve neobičan prikaz svih emocija, stanja uma, promjena i izazova koje su posljedica saznanja budućeg oca da u obitelj stiže prinova. U sedamdesetominutnoj izvedbi Rushaidat će vas povesti u urnebesnu, zabavnu a istovremeno vrlo emotivnu avanturu koja će posjetitelje na trenutke dirnuti, ali i nasmijati do suza. Ova predstava bez zadrške progovara o različitim situacijama u kojima se nalazi novopečeni otac, pritom odgovarajući na brojna pitanja koja se možda mnogi budući, ali i sadašnji roditelji nisu ni usudili pitati. Upravo zato je predstava namijenjena svima - onima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji roditelji već jesu. Početak predstave je u h, a ulaz za posjetitelje otvara se u h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 60 kn, odnosno 70 kn na dan predstave za sjedenje i po cijeni od 50 kn, odnosno 60 kn na dan predstave za stajanje Taste & Music- užitak za sva osjetila na Trsatskoj gradini! Jedinstvena manifestacija Taste & Music koja spaja užitak glazbe i okusa održati će se na Trsatskoj gradini. Manifestacija je inspirirana specifičnim kvarnerskim jelima koja će biti poslužena na atraktivnim ambijentalnim prostorima Gradine, kao što su kula, spilja, Mir junaka... Kvarnerske delicije će posluživati majstori kuhinje iz 8 renomiranih restorana, a posjetitelji će šećući Trsatskom gradinom na 7 različitih lokacija moći degustirati spremljene delicije. Kako bi doživljaj bio potpun, glazbu i kvarnerske delicije sljubiti će Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca - jedna od najpoznatijih hrvatskih muških klapa koja spaja tradicionalni dalmatinski opus i suvremeni zvuk. Ovom gastronomskom putovanju okusima mediterana Klapa Cambi pridodati će i glazbenu notu te posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo u kojem se spajaju sva osjetila. Klapa Cambi iza sebe ima 30 godina djelovanja i nebrojeno mnogo glazbenih nagrada te hitova kao što su: Ne more mi bit, Kriva karta, Dugo nije pala kiša, Popucale rebatine, Od zipke do križa, Sad kada došla si Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 140 kn što uključuje degustaciju hrane i ulaznicu za sjedenje na koncertu i taj dio manifestacij počinje u h, a po cijeni od 50 kn odnosno 70 kn na dan koncerta posjetitelji mogu kupiti ulaznicu za koncert - stajanje s početkom od h. Koncert Klape Cambi počinje u h.

10 Istarska vila Elis Lovrić nastupa na Trsatskoj gradini Elis Lovrić će na Trsatskoj gradini ispričati dramsko - glazbenu priču ispjevanu na labinskoj cakavici. Priču u kojoj stihovi i glazba spajaju prošlost koja nestaje s emocijom same autorice koja uvodi publiku u zaboravljene svjetove istarskoga kraja. Glumicu i kantautoricu Elis Lovrić često nazivaju i istarskom vilom, a stvara na materinjem jeziku, ali i engleskom, talijanskom, njemačkom, poljskom i portugalskom, pretvarajući pritom svaku notu u emociju duše. Svestrana Elis stvara pravu čaroliju koristeći samo svoj glas i gitaru te publici prenosi jedinstvenu emociju pripadnosti i ljepotu izričaja na umjetnički oživljenoj cakavici. Umjetnica čiju glazbu nazivaju mostom koji spaja baštinu mora s baštinom srca, povesti će vas na nezaboravno glazbeno putovanje prožeto ljubavlju prema materinjem jeziku, kulturnoj baštini i glazbi. Božanski glas i ljubav prema cakavici susreću se u jednoj osobi - kantautorici i glumici Eis Lovrić koja će na Gradini, baš kao i u svojim pjesmama, glazbom i prekrasnim stihovima prenijeti intimnu emociju u jedinstvenom zvuku koji spaja tradiciju i suvremenost... Ulaz za posjetitelje otvara se u h, a koncert počinje u h. Ulaz je za posjetitelje slobodan PAR Gradina znanja - završnica višednevnog poduzetničkog kampa Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke u suradnji sa Silos Group organizira PAR poduzetnički kamp koji će se održati u kolovozu uz potporu renomiranih tvrtki i institucija. Osnovna tema ovogodišnjeg PAR poduzetničkog kampa je Design Thinking, multidisciplinarna metoda pronalaženja inovativnih rješenja s ciljem razvijanja postojeće ideje, razvijanja novih proizvoda i usluga, kreiranja novih poslovnih modela, mijenjanja dosadašnje strukture poslovanja ili pak poboljšanja inovacijske kulture. Posljednji dan poduzetničkog kampa sudionici će na Trsatskoj gradini predstaviti svoje projekte u svrhu promicanja startup kulture. Program će sadržavati besplatne radionice i predavanja za sve zainteresirane te sajam edukativnih i marketinških usluga. Cilj PAR poduzetničkog kampa je omogućiti polaznicima da postojeće ideje pretvore u konkretne i originalne poduzetničke projekte. Svi timovi imaju priliku za rad s vrhunskim stručnjacima, pohađanje praktičnih radionica, konzultacije s mentorima, a u konačnici i sudjelovanje u natjecanju poduzetničkih projekata. Početak kampa je u h, a ulaz je za posjetitelje slobodan.

11 Baltazar ponovno stiže na Trsatsku gradinu! Već treću godinu zaredom, popularni profesor Baltazar je rado viđeni gost na Trsatskoj gradini gdje ponovno donosi dozu znanosti uz pregršt interaktivnih sadržaja. Naime, Baltazar na Gradini tematska je manifestacija inspirirana činjenicom da je Rijeka poslužila tvorcima animiranog filma Profesor Baltazar kao inspiracija za stvaranje Baltazar grada. Cilj manifestacije je popularizacija znanosti te prezentacija znanstvenih tema prilagođenih svakodnevici. Tako na jedan dan Gradina postaje znanstveni centar u kojem predavačice i predavači sa Sveučilišta u Rijeci donose znanstvene teme na zanimljiv i inovativan način. Na nekoliko atraktivnih lokacija Trsatske gradine, održati će se predavanja i radionice, interaktivne demonstracije, ali i edukativno -prezentacijski sadržaji te brojne aktivnosti za one najmlađe. U prostoru spilje posjetitelji će moći pogledati animirani film Profesor Baltazar, na ulazu u Trsatsku gradinu predstaviti će se JGL sa svojim edukativnim kornerom, a za one najmlađe tu će biti i Zemlja zabave - ludi laboratorij. S posjetiteljima će se cijelo vrijeme družiti i sam profesor Baltazar. Manifestacija je namijenjena svima - odraslima koji su zainteresirani za zanimljive znanstvene teme, mladima koji svijet znanosti tek otkrivaju, ali i djeci kojoj se na ovakav način mogu približiti znanstveni sadržaji. Program počinje u h, a ulaz je za posjetitelje slobodan. Vedran Babić ::event manager

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan.

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. 1) Kod pravilnih glagola, prosto prošlo vreme se gradi tako

More information

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Idejno rješenje: Dubrovnik 2020. Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. vizualni identitet kandidature dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020. visual

More information

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije Biznis scenario: U školi postoje četiri sekcije sportska, dramska, likovna i novinarska. Svaka sekcija ima nekoliko aktuelnih projekata. Likovna ima četiri projekta. Za projekte Pikaso, Rubens i Rembrant

More information

Podešavanje za eduroam ios

Podešavanje za eduroam ios Copyright by AMRES Ovo uputstvo se odnosi na Apple mobilne uređaje: ipad, iphone, ipod Touch. Konfiguracija podrazumeva podešavanja koja se vrše na računaru i podešavanja na mobilnom uređaju. Podešavanja

More information

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA Radovi prije aplikacije: Prije nanošenja Ceramic Pro premaza površina vozila na koju se nanosi mora bi dovedena u korektno stanje. Proces

More information

BENCHMARKING HOSTELA

BENCHMARKING HOSTELA BENCHMARKING HOSTELA IZVJEŠTAJ ZA SVIBANJ. BENCHMARKING HOSTELA 1. DEFINIRANJE UZORKA Tablica 1. Struktura uzorka 1 BROJ HOSTELA BROJ KREVETA Ukupno 1016 643 1971 Regije Istra 2 227 Kvarner 4 5 245 991

More information

Port Community System

Port Community System Port Community System Konferencija o jedinstvenom pomorskom sučelju i digitalizaciji u pomorskom prometu 17. Siječanj 2018. godine, Zagreb Darko Plećaš Voditelj Odsjeka IS-a 1 Sadržaj Razvoj lokalnog PCS

More information

WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET!

WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET! WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET! WELLNESS & SPA DNEVNA KARTA DAILY TICKET 35 BAM / 3h / person RADNO VRIJEME OPENING HOURS 08:00-21:00 Besplatno za djecu do 6 godina

More information

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd,

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, 12.12.2013. Sadržaj eduroam - uvod AMRES eduroam statistika Novine u okviru eduroam

More information

DANI BRANIMIRA GUŠICA - novi prilozi poznavanju prirodoslovlja otoka Mljeta. Hotel ODISEJ, POMENA, otok Mljet, listopad 2010.

DANI BRANIMIRA GUŠICA - novi prilozi poznavanju prirodoslovlja otoka Mljeta. Hotel ODISEJ, POMENA, otok Mljet, listopad 2010. DANI BRANIMIRA GUŠICA - novi prilozi poznavanju prirodoslovlja otoka Mljeta Hotel ODISEJ, POMENA, otok Mljet, 03. - 07. listopad 2010. ZBORNIK SAŽETAKA Geološki lokalitet i poucne staze u Nacionalnom parku

More information

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE CJENOVNIK KABLOVSKA TV Za zasnivanje pretplatničkog odnosa za korištenje usluga kablovske televizije potrebno je da je tehnički izvodljivo (mogude) priključenje na mrežu Kablovskih televizija HS i HKBnet

More information

Iskustva video konferencija u školskim projektima

Iskustva video konferencija u školskim projektima Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar www.medskolazd.hr Iskustva video konferencija u školskim projektima Edin Kadić, profesor mentor Ante-Kuzmanic@medskolazd.hr Kreiranje ideje 2003. Administracija Učionice

More information

Eduroam O Eduroam servisu edu roam Uputstvo za podešavanje Eduroam konekcije NAPOMENA: Microsoft Windows XP Change advanced settings

Eduroam O Eduroam servisu edu roam Uputstvo za podešavanje Eduroam konekcije NAPOMENA: Microsoft Windows XP Change advanced settings Eduroam O Eduroam servisu Eduroam - educational roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za

More information

CRNA GORA

CRNA GORA HOTEL PARK 4* POLOŽAJ: uz more u Boki kotorskoj, 12 km od Herceg-Novog. SADRŽAJI: 252 sobe, recepcija, bar, restoran, besplatno parkiralište, unutarnji i vanjski bazen s terasom za sunčanje, fitnes i SPA

More information

IZDAVANJE SERTIFIKATA NA WINDOWS 10 PLATFORMI

IZDAVANJE SERTIFIKATA NA WINDOWS 10 PLATFORMI IZDAVANJE SERTIFIKATA NA WINDOWS 10 PLATFORMI Za pomoć oko izdavanja sertifikata na Windows 10 operativnom sistemu možete se obratiti na e-mejl adresu esupport@eurobank.rs ili pozivom na telefonski broj

More information

GUI Layout Manager-i. Bojan Tomić Branislav Vidojević

GUI Layout Manager-i. Bojan Tomić Branislav Vidojević GUI Layout Manager-i Bojan Tomić Branislav Vidojević Layout Manager-i ContentPane Centralni deo prozora Na njega se dodaju ostale komponente (dugmići, polja za unos...) To je objekat klase javax.swing.jpanel

More information

Nastava glazbene kulture u prva tri razreda osnovne škole u Hrvatskoj

Nastava glazbene kulture u prva tri razreda osnovne škole u Hrvatskoj Nastava glazbene kulture u prva tri razreda osnovne škole u Hrvatskoj Music Teaching in the First Three Grades of Primary School in the Republic of Croatia Jasna Šulentić Begić Učiteljski fakultet u Osijeku

More information

RANI BOOKING TURSKA LJETO 2017

RANI BOOKING TURSKA LJETO 2017 PUTNIČKA AGENCIJA FIBULA AIR TRAVEL AGENCY D.O.O. UL. FERHADIJA 24; 71000 SARAJEVO; BIH TEL:033/232523; 033/570700; E-MAIL: INFO@FIBULA.BA; FIBULA@BIH.NET.BA; WEB: WWW.FIBULA.BA SUDSKI REGISTAR: UF/I-1769/02,

More information

JU OŠ Prva sanska škola Sanski Most Tel: 037/ Fax:037/ ID br

JU OŠ Prva sanska škola Sanski Most Tel: 037/ Fax:037/ ID br Općina Sedmica obilježavanja ljudskih prava ( 05.12. 10.12.2016.godine ) Analiza aktivnosti Sedmica ljudskih prava u našoj školi obilježena je kroz nekoliko aktivnosti a u organizaciji i realizaciji članova

More information

PROJEKTNI PRORAČUN 1

PROJEKTNI PRORAČUN 1 PROJEKTNI PRORAČUN 1 Programski period 2014. 2020. Kategorije troškova Pojednostavlj ene opcije troškova (flat rate, lump sum) Radni paketi Pripremni troškovi, troškovi zatvaranja projekta Stope financiranja

More information

DUBROVNIK OUTDOOR KLASTER

DUBROVNIK OUTDOOR KLASTER DUBROVNIK OUTDOOR KLASTER SEMINAR O PUSTOLOVNOM TURIZMU DUBROVNIK OUTDOOR FESTIVAL 2018 Unutar Dubrovnik outdoor festivala 2018. u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, 18. svibnja 2018. održat će se

More information

Ulazne promenljive se nazivaju argumenti ili fiktivni parametri. Potprogram se poziva u okviru programa, kada se pri pozivu navode stvarni parametri.

Ulazne promenljive se nazivaju argumenti ili fiktivni parametri. Potprogram se poziva u okviru programa, kada se pri pozivu navode stvarni parametri. Potprogrami su delovi programa. Često se delovi koda ponavljaju u okviru nekog programa. Logično je da se ta grupa komandi izdvoji u potprogram, i da se po želji poziva u okviru programa tamo gde je potrebno.

More information

KAKO GA TVORIMO? Tvorimo ga tako, da glagol postavimo v preteklik (past simple): 1. GLAGOL BITI - WAS / WERE TRDILNA OBLIKA:

KAKO GA TVORIMO? Tvorimo ga tako, da glagol postavimo v preteklik (past simple): 1. GLAGOL BITI - WAS / WERE TRDILNA OBLIKA: Past simple uporabljamo, ko želimo opisati dogodke, ki so se zgodili v preteklosti. Dogodki so se zaključili v preteklosti in nič več ne trajajo. Dogodki so se zgodili enkrat in se ne ponavljajo, čas dogodkov

More information

Nejednakosti s faktorijelima

Nejednakosti s faktorijelima Osječki matematički list 7007, 8 87 8 Nejedakosti s faktorijelima Ilija Ilišević Sažetak Opisae su tehike kako se mogu dokazati ejedakosti koje sadrže faktorijele Spomeute tehike su ilustrirae a izu zaimljivih

More information

Tutorijal za Štefice za upload slika na forum.

Tutorijal za Štefice za upload slika na forum. Tutorijal za Štefice za upload slika na forum. Postoje dvije jednostavne metode za upload slika na forum. Prva metoda: Otvoriti nova tema ili odgovori ili citiraj već prema želji. U donjem dijelu obrasca

More information

STRUČNA PRAKSA B-PRO TEMA 13

STRUČNA PRAKSA B-PRO TEMA 13 MAŠINSKI FAKULTET U BEOGRADU Katedra za proizvodno mašinstvo STRUČNA PRAKSA B-PRO TEMA 13 MONTAŽA I SISTEM KVALITETA MONTAŽA Kratak opis montže i ispitivanja gotovog proizvoda. Dati izgled i sadržaj tehnološkog

More information

TRAJANJE AKCIJE ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT

TRAJANJE AKCIJE ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT TRAJANJE AKCIJE 16.01.2019-28.02.2019 ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT Akcija sa poklonima Digitally signed by pki, pki, BOSCH, EMEA, BOSCH, EMEA, R, A, radivoje.stevanovic R, A, 2019.01.15 11:41:02

More information

Bušilice nove generacije. ImpactDrill

Bušilice nove generacije. ImpactDrill NOVITET Bušilice nove generacije ImpactDrill Nove udarne bušilice od Bosch-a EasyImpact 550 EasyImpact 570 UniversalImpact 700 UniversalImpact 800 AdvancedImpact 900 Dostupna od 01.05.2017 2 Logika iza

More information

WWF. Jahorina

WWF. Jahorina WWF For an introduction Jahorina 23.2.2009 What WWF is World Wide Fund for Nature (formerly World Wildlife Fund) In the US still World Wildlife Fund The World s leading independent conservation organisation

More information

Trening: Obzor financijsko izvještavanje i osnovne ugovorne obveze

Trening: Obzor financijsko izvještavanje i osnovne ugovorne obveze Trening: Obzor 2020. - financijsko izvještavanje i osnovne ugovorne obveze Ana Ključarić, Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt za financijska pitanja PROGRAM DOGAĐANJA (9:30-15:00) 9:30 10:00 Registracija

More information

Uvod u relacione baze podataka

Uvod u relacione baze podataka Uvod u relacione baze podataka 25. novembar 2011. godine 7. čas SQL skalarne funkcije, operatori ANY (SOME) i ALL 1. Za svakog studenta izdvojiti ime i prezime i broj različitih ispita koje je pao (ako

More information

Bear management in Croatia

Bear management in Croatia Bear management in Croatia Djuro Huber Josip Kusak Aleksandra Majić-Skrbinšek Improving coexistence of large carnivores and agriculture in S. Europe Gorski kotar Slavonija Lika Dalmatia Land & islands

More information

1. Instalacija programske podrške

1. Instalacija programske podrške U ovom dokumentu opisana je instalacija PBZ USB PKI uređaja na računala korisnika PBZCOM@NET internetskog bankarstva. Uputa je podijeljena na sljedeće cjeline: 1. Instalacija programske podrške 2. Promjena

More information

8.-10.VIII Fair of tradition, culture, gastronomy, entertainment... Sajam tradicije, kulture, gastronomije, zabave...

8.-10.VIII Fair of tradition, culture, gastronomy, entertainment... Sajam tradicije, kulture, gastronomije, zabave... 8.-10.VIII. 2018. Fair of tradition, culture, gastronomy, entertainment... Sajam tradicije, kulture, gastronomije, zabave... 494. Krčki sajam Lovrečeva 8.-10.kolovoz 2018. 494 th Krk Fair Lovrečeva 8 th

More information

U potrazi za novim dimenzijama Searching for new dimensions

U potrazi za novim dimenzijama Searching for new dimensions 27. 3. 10. 4. 2018. U potrazi za novim dimenzijama Searching for new dimensions U potrazi za novim dimenzijama Searching for new dimensions Tomislav Marić (fotografije) Jadranka Hlupić Dujmušić (objekti

More information

Alma Nemes. Transcribed from several period publications. - ma Ne - mes. w œ w. Ne - mes. w w w w. - mes, quae di - ce - re Cy - pris

Alma Nemes. Transcribed from several period publications. - ma Ne - mes. w œ w. Ne - mes. w w w w. - mes, quae di - ce - re Cy - pris SOPRANO ALTO TENOR BASS 4 2 4 2 4 2 4 2 - - ma Ne - s - ma Ne - s so - la ma Nes Transcribed from sever period publications # - - ma Ne - - s # Orlando di Lasso (c. 1532-1594) # - ma Ne - s so - la œ #

More information

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB.

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB. 9.72 8.24 6.75 6.55 6.13 po 9.30 7.89 5.86 10.48 8.89 7.30 7.06 6.61 11.51 9.75 8.00 7.75 7.25 po 0.38 10.21 8.66 7.11 6.89 6.44 11.40 9.66 9.73 7.69 7.19 12.43 1 8.38 7.83 po 0.55 0.48 0.37 11.76 9.98

More information

ENR 1.4 OPIS I KLASIFIKACIJA VAZDUŠNOG PROSTORA U KOME SE PRUŽAJU ATS USLUGE ENR 1.4 ATS AIRSPACE CLASSIFICATION AND DESCRIPTION

ENR 1.4 OPIS I KLASIFIKACIJA VAZDUŠNOG PROSTORA U KOME SE PRUŽAJU ATS USLUGE ENR 1.4 ATS AIRSPACE CLASSIFICATION AND DESCRIPTION VFR AIP Srbija / Crna Gora ENR 1.4 1 ENR 1.4 OPIS I KLASIFIKACIJA VAZDUŠNOG PROSTORA U KOME SE PRUŽAJU ATS USLUGE ENR 1.4 ATS AIRSPACE CLASSIFICATION AND DESCRIPTION 1. KLASIFIKACIJA VAZDUŠNOG PROSTORA

More information

Otpremanje video snimka na YouTube

Otpremanje video snimka na YouTube Otpremanje video snimka na YouTube Korak br. 1 priprema snimka za otpremanje Da biste mogli da otpremite video snimak na YouTube, potrebno je da imate kreiran nalog na gmailu i da video snimak bude u nekom

More information

NIS PETROL. Uputstvo za deaktiviranje/aktiviranje stranice Veleprodajnog cenovnika na sajtu NIS Petrol-a

NIS PETROL. Uputstvo za deaktiviranje/aktiviranje stranice Veleprodajnog cenovnika na sajtu NIS Petrol-a NIS PETROL Uputstvo za deaktiviranje/aktiviranje stranice Veleprodajnog cenovnika na sajtu NIS Petrol-a Beograd, 2018. Copyright Belit Sadržaj Disable... 2 Komentar na PHP kod... 4 Prava pristupa... 6

More information

Halina, Hesus. (Advent) œ N œ œ œ. œ œ œ œ œ. œ. œ œ œ œ. œ œ. C F G7sus4. œ. # œ œ J œ œ œ J. œ œ. J œ. # œ. # œ œ œ

Halina, Hesus. (Advent) œ N œ œ œ. œ œ œ œ œ. œ. œ œ œ œ. œ œ. C F G7sus4. œ. # œ œ J œ œ œ J. œ œ. J œ. # œ. # œ œ œ 2 Rene B avellana, S Keyboard INTRO/INAL (e = 144 152) Œ % RERAIN Slower (e = ca 92) Soprano % Alto Tenor Bass Ha - /E Slower (e = ca 92) li - na, He-sus, Ha - (Advent) 7 7sus4 # E/ # # # 7 7 Eduardo P

More information

Grad Milano Barcelona, Gdanjsk, Bari, Riga, Strasbourg, Porto i ALDA

Grad Milano Barcelona, Gdanjsk, Bari, Riga, Strasbourg, Porto i ALDA Grad Zagreb sudjelovat će kao partner u projektu MEANING - Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance, u okviru: Programa: Europa za građane Potprogram 2: Demokratski angažman

More information

Glazba i mediji s posebnim osvrtom na film

Glazba i mediji s posebnim osvrtom na film 2(2)#2 2013 UDK 78:316.744 719.43 Izvorni članak Original scientific paper Primljeno: 5.2.2013. Fulvio Šuran Sveučilište Juraj Dobrila, Pula fsuran@unipu.hr Glazba i mediji s posebnim osvrtom na film Sažetak

More information

Upute za korištenje makronaredbi gml2dwg i gml2dgn

Upute za korištenje makronaredbi gml2dwg i gml2dgn SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - GEODETSKI FAKULTET UNIVERSITY OF ZAGREB - FACULTY OF GEODESY Zavod za primijenjenu geodeziju; Katedra za upravljanje prostornim informacijama Institute of Applied Geodesy; Chair

More information

Summi triumphum. & bc. w w w Ó w w & b 2. Qui. w w w Ó. w w. w w. Ó œ. Let us recount with praise the triumph of the highest King, 1.

Summi triumphum. & bc. w w w Ó w w & b 2. Qui. w w w Ó. w w. w w. Ó œ. Let us recount with praise the triumph of the highest King, 1. Sequence hymn for Ascension ( y Nottker Balulus) Graduale Patavienese 1511 1. Sum Summi triumphum Let us recount ith praise the triumph of the highest King, Henricus Isaac Choralis Constantinus 1555 3

More information

SAS On Demand. Video: Upute za registraciju:

SAS On Demand. Video:  Upute za registraciju: SAS On Demand Video: http://www.sas.com/apps/webnet/video-sharing.html?bcid=3794695462001 Upute za registraciju: 1. Registracija na stranici: https://odamid.oda.sas.com/sasodaregistration/index.html U

More information

KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500

KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500 KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500 kabuplast - dvoslojne rebraste cijevi iz polietilena visoke gustoće (PEHD) za kabelsku zaštitu - proizvedene u skladu sa ÖVE/ÖNORM EN 61386-24:2011 - stijenka izvana

More information

MENADŽMENT I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE Katedra za menadžment i IT. Menadžment i informacione tehnologije

MENADŽMENT I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE Katedra za menadžment i IT. Menadžment i informacione tehnologije Prezentacija smjera MENADŽMENT I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE Katedra za menadžment i IT Menadžment i informacione tehnologije Zašto... Careercast.com latest report on the ten best jobs of 2011 #1 Software

More information

TRENING I RAZVOJ VEŽBE 4 JELENA ANĐELKOVIĆ LABROVIĆ

TRENING I RAZVOJ VEŽBE 4 JELENA ANĐELKOVIĆ LABROVIĆ TRENING I RAZVOJ VEŽBE 4 JELENA ANĐELKOVIĆ LABROVIĆ DIZAJN TRENINGA Model trening procesa FAZA DIZAJNA CILJEVI TRENINGA Vrste ciljeva treninga 1. Ciljevi učesnika u treningu 2. Ciljevi učenja Opisuju željene

More information

Commissioned by Paul and Joyce Riedesel in honor of their 45th wedding anniversary. Lux. œ œ œ - œ - œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ.

Commissioned by Paul and Joyce Riedesel in honor of their 45th wedding anniversary. Lux. œ œ œ - œ - œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ. LK0-0 Lux/ a caella $2.00 Commissioned by aul and Joyce Riedesel in honor of their 5th edding anniversary. Offertorium and Communio from the Requiem Mass f declamatory - solo - - - - U Ex - au - di o -

More information

MINISTRY OF THE SEA, TRANSPORT AND INFRASTRUCTURE

MINISTRY OF THE SEA, TRANSPORT AND INFRASTRUCTURE MINISTRY OF THE SEA, TRANSPORT AND INFRASTRUCTURE 3309 Pursuant to Article 1021 paragraph 3 subparagraph 5 of the Maritime Code ("Official Gazette" No. 181/04 and 76/07) the Minister of the Sea, Transport

More information

11 Analiza i dizajn informacionih sistema

11 Analiza i dizajn informacionih sistema 11 Analiza i dizajn informacionih sistema Informatika V.Prof.dr Kemal Hajdarević dipl.ing.el 25.4.2014 11:58:28 1 1. Kompjuter, Internet, i mrežne osnove 2. Kompjuterska industrija Informatika u stomatologiji

More information

PROGRAM JAVNIH POTREBA U KULTURI ZA GODINU FILMSKA DJELATNOST

PROGRAM JAVNIH POTREBA U KULTURI ZA GODINU FILMSKA DJELATNOST R E P U B L I K A H R V A T S K A G R A D Z A G R E B GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT PROGRAM JAVNIH POTREBA U KULTURI ZA GODINU FILMSKA DJELATNOST Zagreb, siječanj A) PROGRAMI FILMSKE I AUDIOVIZUALNE

More information

JEDINSTVENI PORTAL POREZNE UPRAVE. Priručnik za instalaciju Google Chrome dodatka. (Opera preglednik)

JEDINSTVENI PORTAL POREZNE UPRAVE. Priručnik za instalaciju Google Chrome dodatka. (Opera preglednik) JEDINSTVENI PORTAL POREZNE UPRAVE Priručnik za instalaciju Google Chrome dodatka (Opera preglednik) V1 OPERA PREGLEDNIK Opera preglednik s verzijom 32 na dalje ima tehnološke promjene zbog kojih nije moguće

More information

DEUS CARITAS EST SATB Choir, Soloist, Organ. œ œ. œœœœœ. œ œœœ œ œ œ

DEUS CARITAS EST SATB Choir, Soloist, Organ. œ œ. œœœœœ. œ œœœ œ œ œ INTRODUCTION 4? 4? 4 4? q = c 72? 7? SAMPLE From the repertoire of the International Federation of Little Sgers (Foederatio Internationalis Pueri Cantores, FIPC) Bibliorum Sacrorum nova vulga editio Eng

More information

AUTOHTONA GLAZBA I OBLIKOVANJE IMIDŽA TURISTIČKE DESTINACIJE IMPACT OF AUTOCHTHONOUS MUSIC ON THE CREATION OF TOURIST DESTINATION IMAGE.

AUTOHTONA GLAZBA I OBLIKOVANJE IMIDŽA TURISTIČKE DESTINACIJE IMPACT OF AUTOCHTHONOUS MUSIC ON THE CREATION OF TOURIST DESTINATION IMAGE. AUTOHTONA GLAZBA I OBLIKOVANJE IMIDŽA TURISTIČKE DESTINACIJE IMPACT OF AUTOCHTHONOUS MUSIC ON THE CREATION OF TOURIST DESTINATION IMAGE TRŽIŠTE UDK 784.4:338.483.13>(497.5-3 Međimurje) Prethodno priopćenje

More information

SPORTSKI TURIZAM U FUNKCIJI DMK RAZVOJA. Ivan Pukšar, UNPAH

SPORTSKI TURIZAM U FUNKCIJI DMK RAZVOJA. Ivan Pukšar, UNPAH SPORTSKI TURIZAM U FUNKCIJI DMK RAZVOJA Ivan Pukšar, UNPAH DMK destinacijska menadžment kompanija tvrtka koja koristi svoje opsežno poznavanje turističkih resursa, raspolaže sa stručnim djelatnicima te

More information

ZADOVOLJSTVO LOKALNE ZAJEDNICE MANIFESTACIJOM KAŠTELANSKO KULTURNO LJETO

ZADOVOLJSTVO LOKALNE ZAJEDNICE MANIFESTACIJOM KAŠTELANSKO KULTURNO LJETO SVEUČILIŠTE U SPLITU EKONOMSKI FAKULTET DIPLOMSKI RAD ZADOVOLJSTVO LOKALNE ZAJEDNICE MANIFESTACIJOM KAŠTELANSKO KULTURNO LJETO Profesor: Dr. sc. Ljudevit Pranić Studentica: univ. bacc. oec. Fani Matijaca

More information

A TI,DIOS (You Are God) œ œ. œ œ œ œ. œ. œ. œ. Dios, Dios, God, we ac -

A TI,DIOS (You Are God) œ œ. œ œ œ œ. œ. œ. œ. Dios, Dios, God, we ac - Keyboard ITRO South erican Dance (q = ca. 80) TI,DIOS ( re God)....... the Se - the.. m Bilingual Spanish nglish.. % % Text: Spanish: Rosa María Icaza, VI, 1999, Mexican erican ultural enter. rights reserved.

More information

, SPLIT, Zapadna obala. 20. međunarodni nautički sajam / The 20 th International Boat Show

, SPLIT, Zapadna obala. 20. međunarodni nautički sajam / The 20 th International Boat Show 11.-15. 04., 2018. SPLIT, Zapadna obala 20. međunarodni nautički sajam / The 20 th International Boat Show GODINA 01 Dear exhibitors and partners, It is with great pleasure that we invite you to participate

More information

A TI,DIOS (You Are God) INTRO South American Dance (q = ca. 80) Dm. œ œ. œ # œ œ œ œ. œ. œ. œ œ. j J œ. œ œ œ œ œ œ œ. ba - mos; you; All

A TI,DIOS (You Are God) INTRO South American Dance (q = ca. 80) Dm. œ œ. œ # œ œ œ œ. œ. œ. œ œ. j J œ. œ œ œ œ œ œ œ. ba - mos; you; All TI,DIOS ( re God) INTRO South erican Dance (q = ca 80) # %? Bilingual Spanish nglish? RFRIN: 1st time: ; reafter: Soprano/Melody F lto Tenor m claim ce - claim you; mos; you; Dios, Dios, God, J J Text:

More information

Results and statistics

Results and statistics Results and statistics TABLE OF CONTENTS FOREWORD AND ACKNOWLEDGEMENTS I. EXHIBITORS II. VISITORS III. ONLINE FAIR IV. MEDIA COVERAGE APPENDIX I: LIST OF EXHIBITORS APPENDIX II: ORGANIZER AND PARTNERS

More information

24th International FIG Congress

24th International FIG Congress Conferences and Exhibitions KiG 2010, 13 24th International FIG Congress Sydney, April 11 16, 2010 116 The largest congress of the International Federation of Surveyors (FIG) was held in Sydney, Australia,

More information

UNIVERZITET U BEOGRADU RUDARSKO GEOLOŠKI FAKULTET DEPARTMAN ZA HIDROGEOLOGIJU ZBORNIK RADOVA. ZLATIBOR maj godine

UNIVERZITET U BEOGRADU RUDARSKO GEOLOŠKI FAKULTET DEPARTMAN ZA HIDROGEOLOGIJU ZBORNIK RADOVA. ZLATIBOR maj godine UNIVERZITETUBEOGRADU RUDARSKOGEOLOŠKIFAKULTET DEPARTMANZAHIDROGEOLOGIJU ZBORNIKRADOVA ZLATIBOR 1720.maj2012.godine XIVSRPSKISIMPOZIJUMOHIDROGEOLOGIJI ZBORNIKRADOVA IZDAVA: ZAIZDAVAA: TEHNIKIUREDNICI: TIRAŽ:

More information

ANSAMBL NARODNIH PLESOVA I PJESAMA HRVATSKE LADO PROGRAM RADA ZA GODINU

ANSAMBL NARODNIH PLESOVA I PJESAMA HRVATSKE LADO PROGRAM RADA ZA GODINU ANSAMBL NARODNIH PLESOVA I PJESAMA HRVATSKE LADO PROGRAM RADA ZA 2019. GODINU Zagreb, lipanj 2018. 1 SADRŽAJ UVOD... 3 1. PROGRAM UMJETNIČKOG RADA... 6 1.1. Vokalno-instrumentalni program... 6 1.2. Rođendanski

More information

Katedra za menadžment i IT. Razvoj poslovnih informacionih sistema

Katedra za menadžment i IT. Razvoj poslovnih informacionih sistema Prezentacija smjera Razvoj poslovnih informacionih sistema Katedra za menadžment i IT Razvoj poslovnih informacionih sistema Zašto... Careercast.com latest report on the ten best jobs of 2011 #1 Software

More information

Specification Details: Coded Dash Number M28803/1 -MC PART LISTINGS MANUFACTURER'S DESIGNATION OR TYPE NUMBER TEST OR QUALIFICATION REFERENCE

Specification Details: Coded Dash Number M28803/1 -MC PART LISTINGS MANUFACTURER'S DESIGNATION OR TYPE NUMBER TEST OR QUALIFICATION REFERENCE Specification Details: DLA Land and Maritime - VQ Date: 2/4/2015 Specification: MIL-DTL-28803 Title: Display, Optoelectronic, Readouts, Backlighted Segmented Federal Supply Class (FSC): 5980 Conventional:

More information

INSTALIRANJE SOFTVERSKOG SISTEMA SURVEY

INSTALIRANJE SOFTVERSKOG SISTEMA SURVEY INSTALIRANJE SOFTVERSKOG SISTEMA SURVEY Softverski sistem Survey za geodeziju, digitalnu topografiju i projektovanje u niskogradnji instalira se na sledeći način: 1. Instalirati grafičko okruženje pod

More information

Giovanni Gabrieli (c ) Ego dixi, Domine. à 7. Transcribed and edited by Lewis Jones

Giovanni Gabrieli (c ) Ego dixi, Domine. à 7. Transcribed and edited by Lewis Jones Giovanni Gabrieli (c. 1555-1612) go dixi, Domine à 7 Transcribed and edited by Leis Jones Source: certi, 159 The source comprises telve partbooks, the title pages of hich re: [PART NAM IN ITALIAN]/CONCRTI/DI

More information

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti ROMI AGAPITO DJEČJE GLAZBENE AKTIVNOSTI U GRADU BUZETU.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti ROMI AGAPITO DJEČJE GLAZBENE AKTIVNOSTI U GRADU BUZETU. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti ROMI AGAPITO DJEČJE GLAZBENE AKTIVNOSTI U GRADU BUZETU Završni rad Pula, srpanj 2017. godine Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet

More information

INDEKSIRANI ČASOPISI NA UNIVERZITETU U SARAJEVU

INDEKSIRANI ČASOPISI NA UNIVERZITETU U SARAJEVU NASLOV PODNASLOV ISSN BROJ OD KADA IZLAZI PREGLED BILTEN UNIVERZITETA U INFORMATIVNI GLASNIK UNIVERZITETA U South East European Journal of Economics and Business MECHATRONIC SYSTEMS Časopis za društvena

More information

Croatian Automobile Club: Contribution to road safety in the Republic of Croatia

Croatian Automobile Club: Contribution to road safety in the Republic of Croatia Croatian Automobile Club: Contribution to road safety in the Republic of Croatia DRTD 2018, Ljubljana, 5th December 2018 Mr.sc.Krešimir Viduka, Head of Road Traffic Safety Office Republic of Croatia Roads

More information

METODE MJERENJA UČINAKA DOGAĐAJA U TURIZMU. 12. tematska jedinica

METODE MJERENJA UČINAKA DOGAĐAJA U TURIZMU. 12. tematska jedinica METODE MJERENJA UČINAKA DOGAĐAJA U TURIZMU 12. tematska jedinica Zašto utvrditi uspješnost događaja? Identificirati i riješiti probleme Utvrditi načine na koje se može unaprijediti upravljanje Utvrditi

More information

ALEKS - TRAVEL Rakovac - Bujanovac

ALEKS - TRAVEL Rakovac - Bujanovac Vitina - Parte - Smederevo stanice/stajali ta 5.30 0 Vitina A.S. 5.40 6 Klokot 5.50 3 Parte 6.00 0 Gnjilane A.S. 7.30 74 Vranje A.S..30 374 Smederevo A.S. Odravanje saobradaja na ovoj liniji vrtioe se

More information

Windows Easy Transfer

Windows Easy Transfer čet, 2014-04-17 12:21 - Goran Šljivić U članku o skorom isteku Windows XP podrške [1] koja prestaje 8. travnja 2014. spomenuli smo PCmover Express i PCmover Professional kao rješenja za preseljenje korisničkih

More information

WORLD GYMNAESTRADA. 7. do 13. srpnja 2019 Dornbirn, Vorarlberg, Austria

WORLD GYMNAESTRADA. 7. do 13. srpnja 2019 Dornbirn, Vorarlberg, Austria WORLD GYMNAESTRADA 7. do 13. srpnja 2019 Dornbirn, Vorarlberg, Austria ŠTO JE SVJETSKA GYMNAESTRADA? Najveći internacionalni amaterski sportski festival svijeta Svake četiri godine u drugoj državi Ca.

More information

prese presses proizvedene u kija-inoxu made by kija-inox

prese presses proizvedene u kija-inoxu made by kija-inox prese proizvedene u kija-inoxu presses made by kija-inox NAŠE PRESE SU PATENTIRANE. BR. PATENTNE PRIJAVE: 2017/0571 OUR PRESSES IS PATENTED. Nr. PATENT APPLICATIONS: 2017/0571 Dobrodošli u Kija-Inox, mi

More information

Mindomo online aplikacija za izradu umnih mapa

Mindomo online aplikacija za izradu umnih mapa Mindomo online aplikacija za izradu umnih mapa Mindomo je online aplikacija za izradu umnih mapa (vrsta dijagrama specifične forme koji prikazuje ideje ili razmišljanja na svojevrstan način) koja omogućuje

More information

Posebne zanimljivosti:

Posebne zanimljivosti: Posebne zanimljivosti: Vijesti iz povijesti glazbe Otkrivamo nepoznate detalje o poznatim skladateljima Navodimo glazbene primjere vezane uz nastavu Čestitamo rođendane poznatim glazbenicima Svezak I,

More information

Press clipping: World Tobacco Growers Day Macedonia

Press clipping: World Tobacco Growers Day Macedonia Press clipping: World Tobacco Growers Day Macedonia Tobacco growers send petition to the Government: Protect us from the WHO www.duma.mk, 29 October 2012 The Macedonian delegation, from the Ministry of

More information

Digital Resources for Aegean languages

Digital Resources for Aegean languages Digital Resources for Aegean languages Objectives: Make digital texts available to: researchers non-specialists broader audience Keep editions updated Analysis tools: deciphering, linguistic analysis:

More information

20. BOLSKO LITO th BOL SUMMER FESTIVAL Organizator Organizer CENTAR ZA KULTURU OPĆINE BOL

20. BOLSKO LITO th BOL SUMMER FESTIVAL Organizator Organizer CENTAR ZA KULTURU OPĆINE BOL 20. BOLSKO LITO 2009. 20th BOL SUMMER FESTIVAL 2009 Organizator Organizer CENTAR ZA KULTURU OPĆINE BOL 20.B O Suorganizator Co-organizer TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE BOL HRVATSKA ČITAONICA BOL L S U M M

More information

PLANIRANJE DOGAĐAJA S POSEBNIM OSVRTOM NA MARKETING

PLANIRANJE DOGAĐAJA S POSEBNIM OSVRTOM NA MARKETING Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» ENA ČULIĆ PLANIRANJE DOGAĐAJA S POSEBNIM OSVRTOM NA MARKETING Završni rad Pula, 2017. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

More information

Thomas Tallis Mass for 4 voices

Thomas Tallis Mass for 4 voices homas allis Mass for voices G-Lbl dd. M 1780-5 Edited for choir by effrey Quick homas allis: Mass in voices Edition by effrey Quick his is a practical edition meant to make this mass possible for mixed

More information

ČASOPIS HRVATSKOGA DRUŠTVA SKLADATELJA

ČASOPIS HRVATSKOGA DRUŠTVA SKLADATELJA ISSN 1330 4747 ČASOPIS HRVATSKOGA DRUŠTVA SKLADATELJA BROJ 200/201 PROSINAC 2016. CIJENA 22 kn 01216 9 771330 474007 O časopisu u povodu jubilarnog broja pišu bivši urednici... Jagoda Martinčević (1993

More information

Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Organizator zadržava pravo izmjene programa. Organizatori: Dvije lije KU Pokret plus Ulaz na sva događanja slobodan. Zamjenski prostori u slučaju lošeg vremena: Dvorana Centra za kulturu Čakovec Mala scena Vinko Lisjak Metalac Industrial Bar Organizator

More information

DEFINISANJE TURISTIČKE TRAŽNJE

DEFINISANJE TURISTIČKE TRAŽNJE DEFINISANJE TURISTIČKE TRAŽNJE Tražnja se može definisati kao spremnost kupaca da pri različitom nivou cena kupuju različite količine jedne robe na određenom tržištu i u određenom vremenu (Veselinović

More information

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC Konzumacija TV-a u prosincu godine

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC Konzumacija TV-a u prosincu godine GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC 2016. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

More information

20.B O L S U M M E R F E S T I V A L

20.B O L S U M M E R F E S T I V A L 20.B O L S U M M E R F E S T I V A L 2 0 0 9 programme 6 7 8 05.petak Friday 20.00 Dvorana Hall Dom kulture Završni koncert dječjeg zbora glazbene radionice Children s concert 21.00 Galerija Gallery Dom

More information

Glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti

Glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2013 Godina do: 2013 Programska djelatnost: Glazbene i glazbeno-scenske

More information

TEHNO SISTEM d.o.o. PRODUCT CATALOGUE KATALOG PROIZVODA TOPLOSKUPLJAJUĆI KABLOVSKI PRIBOR HEAT-SHRINKABLE CABLE ACCESSORIES

TEHNO SISTEM d.o.o. PRODUCT CATALOGUE KATALOG PROIZVODA TOPLOSKUPLJAJUĆI KABLOVSKI PRIBOR HEAT-SHRINKABLE CABLE ACCESSORIES TOPOSKUPJAJUĆI KABOVSKI PRIBOR HEAT-SHRINKABE CABE ACCESSORIES KATAOG PROIZVODA PRODUCT CATAOGUE 8 TEHNO SISTEM d.o.o. NISKONAPONSKI TOPOSKUPJAJUĆI KABOVSKI PRIBOR TOPOSKUPJAJUĆE KABOVSKE SPOJNICE kv OW

More information

Permanent Expert Group for Navigation

Permanent Expert Group for Navigation ISRBC E Permanent Expert Group for Navigation Doc Nr: 2-16-2/12-2-PEG NAV October 19, 2016 Original: ENGLISH INTERNATIONAL SAVA RIVER BASIN COMMISSION PERMANENT EXPERT GROUP FOR NAVIGATION REPORT OF THE

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina: 2006 Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija: [Sve županije]

More information

Mogudnosti za prilagođavanje

Mogudnosti za prilagođavanje Mogudnosti za prilagođavanje Shaun Martin World Wildlife Fund, Inc. 2012 All rights reserved. Mogudnosti za prilagođavanje Za koje ste primere aktivnosti prilagođavanja čuli, pročitali, ili iskusili? Mogudnosti

More information

KONFIGURACIJA MODEMA. ZyXEL Prestige 660RU

KONFIGURACIJA MODEMA. ZyXEL Prestige 660RU KONFIGURACIJA MODEMA ZyXEL Prestige 660RU Sadržaj Funkcionalnost lampica... 3 Priključci na stražnjoj strani modema... 4 Proces konfiguracije... 5 Vraćanje modema na tvorničke postavke... 5 Konfiguracija

More information

3D ANIMACIJA I OPEN SOURCE

3D ANIMACIJA I OPEN SOURCE SVEUČILIŠTE U ZAGREBU GRAFIČKI FAKULTET MARINA POKRAJAC 3D ANIMACIJA I OPEN SOURCE DIPLOMSKI RAD Zagreb, 2015 MARINA POKRAJAC 3D ANIMACIJA I OPEN SOURCE DIPLOMSKI RAD Mentor: Izv. profesor doc.dr.sc. Lidija

More information

Upotreba selektora. June 04

Upotreba selektora. June 04 Upotreba selektora programa KRONOS 1 Kronos sistem - razina 1 Podešavanje vremena LAMPEGGIANTI 1. Kada je pećnica uključena prvi put, ili u slučaju kvara ili prekida u napajanju, simbol SATA i odgovarajuća

More information

THOMAS HAMPSON bariton THE PHILHARMONICS. U nedjelju, 14. veljače 2016., u 19 i 30 sati. Fotograf: Dario Acosta

THOMAS HAMPSON bariton THE PHILHARMONICS. U nedjelju, 14. veljače 2016., u 19 i 30 sati. Fotograf: Dario Acosta Fotograf: Dario Acosta THOMAS HAMPSON bariton THE PHILHARMONICS U nedjelju, 14. veljače 2016., u 19 i 30 sati program ZLATNA VREMENA JOHANN STRAUSS ML.: Čardaš Pázmán iz opere Vitez Pázmán (obrada: Tibor

More information

NAUTICAL TOURISM - RIVER CRUISE ONE OF THE FACTORS OF GROWTH AND DEVELOPMENT OF EASTERN CROATIA

NAUTICAL TOURISM - RIVER CRUISE ONE OF THE FACTORS OF GROWTH AND DEVELOPMENT OF EASTERN CROATIA Ph.D. Dražen Ćućić Faculty of Economics in Osijek Department of National and International Economics E-mail: dcucic@efos.hr Ph.D. Boris Crnković Faculty of Economics in Osijek Department of National and

More information

MATIJA DEDIĆ Jazz je moja vjera i ljubav Jazz Is My Faith and Passion. SAŠA ŠEKORANJA Cvijećem slavi život Celebrates Life with Flowers

MATIJA DEDIĆ Jazz je moja vjera i ljubav Jazz Is My Faith and Passion. SAŠA ŠEKORANJA Cvijećem slavi život Celebrates Life with Flowers HOTEL MAGAZINE proljeće/ljeto 2016 spring/summer BESPLATNI PRIMJERAK YOUR PERSONAL FREE COPY INTERVJU INTERVIEW MATIJA DEDIĆ Jazz je moja vjera i ljubav Jazz Is My Faith and Passion SAŠA ŠEKORANJA Cvijećem

More information