OTVORITE NAŠA VRATA I POMOĆI ĆEMO VAM OTVORITI MNOGA DRUGA

Size: px
Start display at page:

Download "OTVORITE NAŠA VRATA I POMOĆI ĆEMO VAM OTVORITI MNOGA DRUGA"

Transcription

1 ZNANJE PROMJENE VJEŠTINE POSLOVNI ODNOS POTICAJ NA IZVRSNOST PONAŠANJE POBOLJŠANJE REZULTATA STRUČNOST SPOSOBNOST OTVORITE NAŠA VRATA I POMOĆI ĆEMO VAM OTVORITI MNOGA DRUGA SGS SEMINARI

2 SGS-OV SVIJET EDUKACIJE DOBRODOŠLI Dobrodošli u SGS-ov svijet edukacije. Kroz našu paletu kvalitetno osmišljenih seminara možete unaprijediti znanje svojih zaposlenika i povećati njihovu produktivnost, pritom osiguravajući svakom pojedincu najnovije teoretsko i praktično znanje. Naš program seminara obuhvaća širok raspon aktualnih tema vezanih uz područja kao što su kvaliteta, okoliš, zdravlje i sigurnost, hrana te akreditirani seminari za Lead auditore. SGS EDUKACIJA & TRENINZI TRANSFORMACIJA LJUDI I POSLOVANJA Kao lider u stručnom usavršavanju oslanjamo se na naše dugogodišnje iskustvo pružanja učinkovite mogućnosti učenja i razvoja širom svijeta. Ističemo se radeći razliku između pojedinaca, timova i tvrtki te omogućavamo kontinuirani organizacijski napredak. Naši stručnjaci ostvaruju partnerski odnos s polaznicima seminara, identificiraju ciljeve poboljšanja i podržavaju profesionalni put. Za više informacija posjetite našu stranicu OSPOSOBLJAVANJE KVALITETA... 4 OKOLIŠ I ENERGIJA... 6 ZDRAVLJE I SIGURNOST NA RADU... 8 SIGURNOST INFORMACIJA... 9 SIGURNOST HRANE... SPECIJALIZIRANI SEMINARI TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

3 OBLIK PREDBILJEŽBE Pružamo različite vrste seminara. Temeljem vaših individualnih potreba možete se odlučiti za: SEMINARI OTVORENOG TIPA Ovi seminari su dostupni s unaprijed određenim terminima i mjestom održavanja. Radni materijal dostavljen na tim seminarima je generički, ali primjeri će uvijek biti namijenjeni uslužnoj djelatnosti i prerađivačkoj industriji. Jedna od prednosti ovih seminara je razmjena iskustava s polaznicima drugih organizacija i njihovog pristupa. IN-HOUSE SEMINARI Realizacija seminara na vašoj lokaciji omogućuje prilagođavanje termina, sadržaja i načina prezentacije vašim potrebama. Ovo je primjer seminara koji je, s obzirom na troškove, najbolji za organizaciju kada želite osposobiti veći broj zaposlenika ili kada želite zaštititi povjerljivost informacija o organizaciji (0) Website: edukacija@sgs.com t: +385 (0) f: +385 (0) E-LEARNING SEMINARI Naši e-learning seminari razvijeni su specijalno za klijente u svrhu osiguravanja brzog i efektivnog treninga za veći broj djelatnika, davajući pritom menadžmentu mogućnost dobivanja povratne informacije o razvoju napredovanja treninga djelatnika. Dodatne informacije i prijave: edukacija@sgs.com 3 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

4 KVALITETA OSNOVE SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA ISO 9001:2015 NORMI Q-1 Uvodni seminar za sve koji se žele upoznati s načelima upravljanja prema modelu ISO 9001, procesnim pristupom te prednostima ovakvog pristupa. Obuhvaćeno je uvođenje, primjena i poboljšanje sustava upravljanja kvalitetom za sve vrste organizacija. OBNOVA ZNANJA ZA INTERNE AUDITORE PREMA ISO 9001 Q-2 Seminar donosi sažeti pregled zahtjeva norme ISO 9001 i tehnike planiranja, provedbe i izvještavanja s audita. Koncepcija seminara je da se više vremena provede u radu na praktičnim vježbama kako bi polaznici obnovili svoju vještinu auditiranja. ZAGREB, RIJEKA UVODNI SEMINAR O UPRAVLJANJU RIZICIMA Q-3 Cilj ovog seminara je osposobiti polaznike sa znanjem o namjeni i zahtjevima norme ISO 31000: Seminar služi kao uvod za sve one koji sudjeluju u razvoju politike upravljanja rizicima u svojim tvrtkama, za one odgovorne za osiguravanje da se rizikom učinkovito upravlja, te svima koji trebaju procijeniti učinkovitost organizacije u upravljanju rizikom. Od polaznika se ne očekuje da imaju prethodno znanje o upravljanju rizicima prije pohađanja ovog seminara. ZAGREB, RIJEKA SEMINAR O UPRAVLJANJU RIZICIMA ZAHTJEVI NORME ISO 9001:2015 Q-4 Svrha seminara je upoznati polaznike s osnovama i alatima upravljanja rizicima, ključnim elementima upravljanja rizicima, te informirati kako u postojeći sustav implementirati zahtjeve norme ISO za upravljanje rizicima. Za provedbu toga posebno su nam potrebna temeljna znanja iz metoda, tehnika i alata upravljanja rizicima poslovanja gdje je težište na procjeni i obradi rizika. ZAGREB, RIJEKA 4 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

5 SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE SUSTAVA ISO 9001:2015 Q-5 Cilj seminara: tumačenje ISO 9001:2015 norme i implementacija zahtjeva kroz primjere; osposobljavanje za provođenje internih audita u tvrtki. SEMINAR ZA LEAD AUDITORE SUSTAVA ISO 9001: DANA IRCA Course No.: A17977 Q-6 Interaktivni seminar kojem je cilj predstaviti razloge zbog kojih svaka organizirana tvrtka treba uspostaviti cjeloviti s ustav upravljanja kvalitetom, te prikazati zahtjeve norme ISO 9001:2015 koji su okosnica uspostave takvog sustava. Seminar je namijenjen svim tvrtkama i organizacijama čije je poslovanje usmjereno prema kvaliteti, imaju uspostavljenu kontrolu kvalitete proizvoda / usluga, te kontinuirano rade na unapređenju kvalitete svojih proizvoda / usluga. 5 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

6 OKOLIŠ I ENERGIJA OSNOVE SUSTAVA UPRAVLJANJA ZAŠTITOM OKOLIŠA PREMA ISO 14001:2015 E-1 Uvodni seminar za sve koji se žele upoznati s načelima upravljanja prema modelu ISO 14001, prepoznavanju aspekata i utjecaja na okoliš te prednostima ovakvog pristupa. Obuhvaćeno je uvođenje, primjena i poboljšanje sustava upravljanja zaštitom okoliša u sve vrste organizacija. OBNOVA ZNANJA ZA INTERNE AUDITORE PREMA ISO E-2 Seminar donosi sažeti pregled zahtjeva norme ISO i tehnike planiranja, provedbe i izvještavanja s audita. Koncepcija seminara je da se više vremena provede u radu na praktičnim vježbama kako bi polaznici obnovili svoju vještinu auditiranja. SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE SUSTAVA ISO 14001:2015 E-3 Interaktivni seminar tumačenja zahtjeva ISO 14001:2015 norme i implementacija zahtjeva kroz primjere; osposobljavanje za provođenje internih audita u tvrtki kroz predavanje, radionice, timski rad, teorijske i praktične vježbe. SEMINAR ZA LEAD AUDITORE SUSTAVA ISO 14001: DANA E-4 IRCA Course No.: A17972 Interaktivni seminar kojem je cilj predstaviti razloge zbog kojih svaka organizirana tvrtka treba uspostaviti cjeloviti sustav upravljanja okolišem (Environmental Management System EMS) te prikazati zahtjeve normi ISO 14001:2015 koje su okosnica uspostave takvog sustava. Seminar je namijenjen svim tvrtkama i organizacijama čije je poslovanje usmjereno prema očuvanju okoliša, imaju uspostavljenu zaštitu okoliša, te kontinuirano rade na unaprijeđenju zaštite i očuvanja okoliša. 6 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

7 SEMINAR O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM E-5 Interaktivno predavanje koje je namijenjeno svim gospodarskim subjektima proizvođačima otpada, kao i tvrtkama koje gospodare otpadom, s ciljem upoznavanja s novim obvezama iz područja održivog gospodarenja otpadom prema nacionalnom zakonodavstvu koje je usklađeno sa zakonodavstvom EU: novi zakonski propisi iz područja održivog gospodarenja otpadom prije svega novi Zakon o održivom gospodarenju otpadom, koji stavljaju pred gospodarske subjekte nove obveze i odgovornosti. SEMINAR UVOD U SUSTAV UPRAVLJANJA ENERGIJOM PREMA ISO 50001:2011 NORMI E-6 Seminar je namijenjen voditeljima kvalitete/okoliša i internim auditorima certificiranih i necertificiranih tvrtki, te kadrovima-specijalistima koji se bave zaštitom okoliša u raznim područjima rada i poslovanja. Cilj seminara: pružiti polaznicima osnovne informacije o standardu, zahtjevima, aspektima okoliša i metodologiji implementacije. KLJUČNI ELEMENTI SUSTAVA UPRAVLJANJA PREMA ISO E-7 Seminar donosi usporedbu i naglašava razlike između tri norme ISO 9001, ISO i ISO Polaznici se upoznaju s koracima potrebnim za nadogradnju sustava upravljanja, bez obzira koji od dva sustava upraljanja organizacija već ima u primjeni (ISO 9001 ili ISO 14001). SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE PREMA ISO E-8 Interaktivni seminar koji uključuje predavanja i vježbe o načelima i praksi planiranja, provedbe i izvještavanja s audita sustava upravljanja energetskom učinkovitošću u organizaciji. 7 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

8 ZDRAVLJE I SIGURNOST NA RADU SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE OHSAS HS-1 Interaktivni seminar gdje je cilj tumačenje zahtjeva OHSAS norme i implementacija zahtjeva kroz primjere; osposobljavanje za provođenje internih audita u tvrtki kroz predavanje, radionice, timski rad, teorijske i praktične vježbe, ispit. SEMINAR ZA LEAD AUDITORE SUSTAVA OHSAS DANA HS-2 IRCA Course No.: A17048 Interaktivni seminar na kojem će po završetku ovog seminara, polaznici moći opisati svrhu sustava upravljanja prema OHSAS normi; opisati principe, postupke i tehnike koje se koriste za procjenu rizika i značaja; tumačiti zahtjeve norme u kontekstu audita; učinkovito planirati i obavljati audite sustava upravljanja u tvrtkama u skladu sa zahtjevima OHSAS norme i ISO kriterija; te pisati izvještaje s audita. SEMINAR ZA ZAŠTITU NA RADU HS-3 Predavanje je namijenjeno svim gospodarskim subjektima (tvrtke, obrti, institucije.), s ciljem upoznavanja gospodarskih subjekata s osnovnim zakonskim obavezama i pravilima zaštite na radu, Zakonom o zaštiti na radu, te novim Pravilnicima koji su donešeni ili su u tijeku donošenja, prema nacionalnom zakonodavstvu koje je usklađeno sa zakonodavstvom EU. SEMINAR O UPRAVLJANJU KEMIKALIJAMA I OPASNIM TVARIMA HS-4 Seminar je namijenjen svim subjektima koji sudjeluju u sustavu upravljanja kemikalijama (označavanje, registracija, procjena, autorizacija i zabrana), opasnim tvarima i zaduženi su za reagiranje u incidentnim situacijama. To se posebno odnosi na zaposlene u nadležnim ministarstvima, proizvođače i korisnike kemikalija svih vrsta, uvoznike, distributere, te krajnje snabdjevače i korisnike. 8 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

9 SIGURNOST INFORMACIJA SEMINAR ZA SIGURNOST INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA IT SECURITY IS-1 Interaktivni seminar na kojem ćete steći znanja i vještine u planiranju, razvijanju i održavanju i održavati sigurnosti informacijskih sustava, te ovladati vještinama potrebnim za uspostavu sigurne informacijske komunikacije i infrastrukture. Polaznici seminara upoznaju se i s načinom uspostave i implementacije mjera sigurnosti, te najboljom praksom prema ISO/IEC i normama za Information Security Management Systems (ISMS). SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE SUSTAVA ISO 27001:2013 IS-2 Interaktivni seminar za sve tvrtke i organizacije koje upravljaju s važnim informacijama, između ostalih bankama, osiguravajućim kućama, državnim tijelima, telekomima, informatičkim kućama, itd. Pozivaju se da seminaru prisustvuju unutarnji revizori informacijskih sustava, stručnjaci nadležni za informacijsku sigurnost, osobe nadležne za poslove organizacije, direktori sektora ili voditelji odjela za informatiku odnosno za operativne rizike, te članovi uprave nadležni za operativne rizike i informacijske sustave. IRCA AKREDITIRANI SEMINAR ZA LEAD AUDITORE SUSTAVA ISO 27001: DANA IRCA Course No.: A17279 IS-3 Interaktivni seminar za predstavljanje razloga zbog kojih svaka organizirana tvrtka treba uspostaviti cjeloviti sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (Information Security Management System ISMS), te prikazati zahtjeve normi ISO 27001:2013 i ISO/IEC 17799:2005 koje su okosnica uspostave takvog sustava. Seminar je namijenjen svim tvrtkama i organizacijama koje upravljaju s važnim informacijama, među ostalim bankama, osiguravajućim kućama, državnim tijelima, telekomima, informatičkim kućama itd. 9 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

10 SEMINAR ZA UPRAVLJANJE KONTINUITETOM POSLOVANJA Cilj seminara: Stjecanje znanja i vještina u planiranju, razvijanju, iskustvo svakodnevnog rada i održavanja kontinuiteta poslovanja. IS-4 Seminar Upravljanje kontinuitetom poslovanja izvodi se sukladno BS 100-4, ISO/IEC 27031:2011, ISO/IEC 27035:2011, ISO/IEC 27005, ISO 22301, BS normama, obuhvaća dobru praksu i iskustva u upravljanju kontinuitetom poslovanja, analize utjecaja na poslovanje, kategorizacije kritičnosti, analize rizika, upravljanje i odgovor na incidente, odabir i održavanje alternativnih lokacija, primjenu mjera sigurnosti te izrade planova oporavka i njihovog održavanja. SEMINAR O UPRAVLJANJU RIZICIMA INFORMACIJSKE SIGURNOSTI IS-5 Seminar Upravljanje rizicima informacijske sigurnosti izvodi se sukladno CompTIA standardima Security+, a obuhvaća dobru praksu i iskustva u upravljanju rizikom sigurnosti, upravljanju rizicima u vođenju kontinuiteta poslovanja, uspostavi i implementaciji mjera sigurnosti prema BS 100-1, BS 100-2, BS 100-3, BS 100-4, ISO/ IEC (1-5), te ISO i ISO standardima ISMS-a, zahtjevima Zakona o informacijskoj sigurnosti i Uredbi o mjerama informacijske sigurnosti. 10 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

11 SIGURNOST HRANE SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE SUSTAVA ISO 22000:2005 / HACCP FS-1 Interaktivni seminar kojem je cilj tumačiti zahtjeve HACCP načela / ISO22000:2005 norme i implementaciju zahtjeva kroz primjere; osposobljavanje za provedbu internih audita u tvrtki, kroz predavanje, radionice, timski rad, teorijske i praktične vježbe. Polaznici seminara koji uspješno obave sve zadatke planirane radionicama, dobivaju SGS-ov certifikat za interne auditore za Sustav upravljanja sigurnošću hrane. UVOD U IFS FOOD SEMINAR FS-2 Interaktivni seminar kojem je osnovni cilj tumačenje zahtjeva standarda IFS Food Ver. 6 uz primjere implementacije zahtjeva iz prakse. Edukacija predstavlja uvod za svakog tko je uključen u razvoj, implementaciju i upravljanje standardom IFS Food Ver. 6. IFS FOOD SEMINAR ZA INTERNE AUDITORE FS-3 Interaktivni seminar kojem je cilj tumačiti zahtjeve standarda IFS Food ver. 6 i implementacija zahtjeva kroz primjere iz prakse; osposobljavanje za provedbu internih audita u tvrtki, kroz predavanje, radionice, timski rad, teorijske i praktične vježbe. Seminar je namijenjen polaznicima koji namjeravaju obavljati interne audite prema zahtjevima IFS Food Ver. 6. OSNOVNI ZAHTJEVI NORME GLOBALG.A.P. ZA VOĆE I POVRĆE FS-4 Interaktivni seminar o tumačenju osnovnih zahtjeva norme GlobalG.A.P. i implementacija zahtjeva kroz primjere. 11 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

12 GFCP STANDARD & GLUTEN-FREE CERTIFIKACIJA FS-5 Interaktivni seminar o tumačenju osnovnih zahtjeva GFCP standarda i gluten-free certifikaciji. ALERGENI PROCJENA RIZIKA, UPRAVLJANJE ALERGENIMA I OZNAČAVANJE FS-6 Interaktivni seminar o alergijama i intolerancijama na hranu, alergenima koje definira zakonska regulativa; upravljanju alergenima: procjeni rizika, upravljanju rizikom, komunikaciji rizika i pregledu rizika, metodama koje se upotrjebljavaju za detekciju i određivanje alergena. Seminar je namjenjen zaposlenicima u prehrambenoj industriji, voditeljima proizvodnje, kontrole kvalitete, razvoja. OZNAČAVANJE HRANE, PREHRAMBENE & ZDRAVSTVENE TVRDNJE I NUTRITIVNA DEKLARACIJA FS-7 Interaktivni seminar o primjeni propisa iz područja informiranja potrošača o hrani, obveznim i dobrovoljnim informacijama o hrani, nutritivnoj deklaraciji te prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama na hrani. SEMINAR FOOD DEFENCE PAS 96:2014 FS-8 Seminar je namijenjen tvrtkama koje žele zadovoljiti zahtjeve PAS 96 specifikacije kao i onima koji žele implementirati snažniji program obrane hrane. Program se oslanja na principe HACCP-a i upravljanja kriznim situacijama te zahtijeva jasno opredjeljenje menadžmenta za implementacijom, usvajajući ispravne mjere sanitacije, DPP-e i HACCP-a. OSNOVE BRC FOOD SAFETY VER. 7 FS-9 Interaktivni seminar kojem je osnovni cilj tumačenje zahtjeva BRC Međunarodnog standarda za sigurnost hrane ver. 7 s naglaskom na novine u odnosu na prethodnu verziju standarda. Edukacija predstavlja uvod za svakog tko je uključen u razvoj, implementaciju i upravljanje BRC Međunarodnim standardom za sigurnost hrane ver TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

13 SPECIJALIZIRANI SEMINARI KAKO ANALIZIRATI ZADOVOLJSTVO KUPCA SAE-1 Na seminaru se daju teoretska i praktična znanja o metodama prikupljanja podataka od kupaca, njihova analiza te pokretanje odgovarajućih radnji temeljem dobivenih rezultata u svrhu povećanja zadovoljstva kupca. RISK-BASED RAZMIŠLJANJE SAE-2 Svrha ovog seminara je upoznati polaznike sa svrhom i zahtjevima sustava upravljanja rizicima na načelima norme ISO Norma ISO 9001 je okvir koji vam pomaže ispitati, kontrolirati i kontinuirano poboljšavati upravljanje rizicima organizacije. Nakon seminara polaznici će razumjeti identifikaciju opasnosti i procjenu rizika kao i vrste procjene rizika i njihovu primjenu na radnom mjestu. SEMINAR ANALIZE PODATAKA SAE-3 Interaktivni seminar kojem je cilj obučiti polaznike kako sustavno pristupiti prikupljanju, vrednovanju, obradi i analizi podataka koristeći osnovne matematičko statističke metode. Sukladno zahtjevima norme ISO 9001:2015, polaznici će imati priliku da se na konkretnim primjerima iz neposredne prakse upoznaju s tehnikama i metodama obrade i analize podataka. Poželjno je da polaznici seminara imaju na raspolaganju prijenosna (laptop) računala. SEMINAR STATISTIČKA KONTROLA PROCESA SAE-4 Interaktivni seminar kojem je cilj obučiti polaznike kako sustavno pristupiti analizi procesa, prikupljanju i vrednovanju odgovarajućih podataka koji se koriste u raznim područjima rada i poslovanja. Sukladno zahtjevima norme ISO 9001:2015, polaznici će imati priliku steći temeljna znanja o suvremenim statističkim metodama kontrole procesa, provjeriti ta znanja na primjerima iz neposredne prakse i razumjeti svrhu i ciljeve primjene tih metoda. Poželjno je da polaznici seminara imaju na raspolaganju prijenosna (laptop) računala. SEMINAR TREND ANALIZA I METODE PROGNOZIRANJA SAE-5 Interaktivni seminar kojem je cilj obučiti polaznike kako sustavno pristupiti analizi pojava i procesa, prikupljanju i vrednovanju odgovarajućih podataka koji se koriste u raznim područjima rada i poslovanja za potrebe planiranja i prognoziranja. Sukladno zahtjevima kontrole i upravljanja procesima u suvremenim uvjetima rada i poslovanja, polaznici će imati priliku steći temeljna znanja o matematičko-statističkim tehnikama i metodama za obradu podataka, trend analizama i metodama prognoziranja, provjeriti ta znanja na primjerima iz neposredne prakse i razumjeti svrhu i ciljeve primjene tih metoda. 13 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

14 O SGS-U SGS je vodeća svjetska tvrtka za inspekciju, verifikaciju, ispitivanje i certifikaciju. Prepoznati smo na globalnoj razini kao mjerilo za kvalitetu i integritet. S više od zaposlenih, posjedujemo mrežu s više od ureda i laboratorija širom svijeta kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata tržišno orijentiranom i bogatom paletom usluga gdje god su one potrebne. Suradnja s SGS-om otvara vrata kvalitetnom obavljanju procesa, unaprijeđivanju vještina i talenata, dosljednom i usklađenom zadovoljenju zahtjeva u procesima nabave te izgradnji održivih odnosa s klijentima, čime osiguravamo unosnu i konkurentsku prednost. Vodeći u stručnom usavršavanju, oslanjamo se na naše dugogodišnje iskustvo diljem svijeta kako bismo pružili učinkovite mogućnosti učenja i razvoja. Surađujte sa svjetskim liderom kroz SGS Academy, te podignite vlastitu vrijednost na višu razinu. Gledajući kroz povijest tvrtke, godinama uspješno obavljamo opsežne i složene međunarodne projekte. Uz prisutnost u svakom pojedinom području svijeta, naši ljudi razumiju jezik, kulturu, i običaje na lokalnom tržištu, te djeluju globalno na pouzdan i učinkovit način. SGS je vodeće neovisno tijelo koje pomaže organizacijama u poboljšanju njihove učinkovitosti u skladu s održivim razvojem 14 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

15 PREDBILJEŽITE SE KOD NAS JESTE LI PRONAŠLI ONO ŠTO STE TRAŽILI? Vaš posljednji korak je vaša predbilježba t: +385 (0) Website: Ukoliko niste pronašli ono što ste tražili, molimo vas da kontaktirate naš stručni tim kako bismo vam pružili opširniju paletu programa, skrojenih upravo prema vašim potrebama. 15 TEL: +385 (0) FAX: +385 (0)

16 SGS Group Management SA 2016 All rights reserved SGS is a registered trademark of SGS Group Management SA

OTVORITE NAŠA VRATA I POMOĆI ĆEMO VAM OTVORITI MNOGA DRUGA SGS SEMINARI 2018

OTVORITE NAŠA VRATA I POMOĆI ĆEMO VAM OTVORITI MNOGA DRUGA SGS SEMINARI 2018 OTVORITE NAŠA VRATA I POMOĆI ĆEMO VAM OTVORITI MNOGA DRUGA SGS SEMINARI 2018 WWW.SGSGROUP.HR SGS-CERTIFIKACIJA & EDUKACIJA DOBRODOŠLI Dobrodošli u SGS-ov svijet edukacije. Kroz našu paletu kvalitetno osmišljenih

More information

Port Community System

Port Community System Port Community System Konferencija o jedinstvenom pomorskom sučelju i digitalizaciji u pomorskom prometu 17. Siječanj 2018. godine, Zagreb Darko Plećaš Voditelj Odsjeka IS-a 1 Sadržaj Razvoj lokalnog PCS

More information

PROJEKTNI PRORAČUN 1

PROJEKTNI PRORAČUN 1 PROJEKTNI PRORAČUN 1 Programski period 2014. 2020. Kategorije troškova Pojednostavlj ene opcije troškova (flat rate, lump sum) Radni paketi Pripremni troškovi, troškovi zatvaranja projekta Stope financiranja

More information

STRUČNA PRAKSA B-PRO TEMA 13

STRUČNA PRAKSA B-PRO TEMA 13 MAŠINSKI FAKULTET U BEOGRADU Katedra za proizvodno mašinstvo STRUČNA PRAKSA B-PRO TEMA 13 MONTAŽA I SISTEM KVALITETA MONTAŽA Kratak opis montže i ispitivanja gotovog proizvoda. Dati izgled i sadržaj tehnološkog

More information

PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U PROCESU PROIZVODNJE MLIJEKA

PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U PROCESU PROIZVODNJE MLIJEKA SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET ROBERT ČAČKOVIĆ PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U PROCESU PROIZVODNJE MLIJEKA DIPLOMSKI RAD Rijeka, 2014. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET PRIMJENA

More information

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE CJENOVNIK KABLOVSKA TV Za zasnivanje pretplatničkog odnosa za korištenje usluga kablovske televizije potrebno je da je tehnički izvodljivo (mogude) priključenje na mrežu Kablovskih televizija HS i HKBnet

More information

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan.

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. 1) Kod pravilnih glagola, prosto prošlo vreme se gradi tako

More information

Eduroam O Eduroam servisu edu roam Uputstvo za podešavanje Eduroam konekcije NAPOMENA: Microsoft Windows XP Change advanced settings

Eduroam O Eduroam servisu edu roam Uputstvo za podešavanje Eduroam konekcije NAPOMENA: Microsoft Windows XP Change advanced settings Eduroam O Eduroam servisu Eduroam - educational roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za

More information

BENCHMARKING HOSTELA

BENCHMARKING HOSTELA BENCHMARKING HOSTELA IZVJEŠTAJ ZA SVIBANJ. BENCHMARKING HOSTELA 1. DEFINIRANJE UZORKA Tablica 1. Struktura uzorka 1 BROJ HOSTELA BROJ KREVETA Ukupno 1016 643 1971 Regije Istra 2 227 Kvarner 4 5 245 991

More information

USPOSTAVA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE PREMA MEĐUNARODNOJ NORMI ISO 22000

USPOSTAVA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE PREMA MEĐUNARODNOJ NORMI ISO 22000 5. Naučno-stručni skup sa sa me unarodnim u~e{}em KVALITET 2007, Neum, B&H, 06. - 09 juni 2007. USPOSTAVA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE PREMA MEĐUNARODNOJ NORMI ISO 22000 ESTABLISHMENT FOOD SAFETY

More information

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA Radovi prije aplikacije: Prije nanošenja Ceramic Pro premaza površina vozila na koju se nanosi mora bi dovedena u korektno stanje. Proces

More information

Slobodni softver za digitalne arhive: EPrints u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Slobodni softver za digitalne arhive: EPrints u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu Slobodni softver za digitalne arhive: EPrints u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu Marijana Glavica Dobrica Pavlinušić http://bit.ly/ffzg-eprints Definicija

More information

WWF. Jahorina

WWF. Jahorina WWF For an introduction Jahorina 23.2.2009 What WWF is World Wide Fund for Nature (formerly World Wildlife Fund) In the US still World Wildlife Fund The World s leading independent conservation organisation

More information

TRENING I RAZVOJ VEŽBE 4 JELENA ANĐELKOVIĆ LABROVIĆ

TRENING I RAZVOJ VEŽBE 4 JELENA ANĐELKOVIĆ LABROVIĆ TRENING I RAZVOJ VEŽBE 4 JELENA ANĐELKOVIĆ LABROVIĆ DIZAJN TRENINGA Model trening procesa FAZA DIZAJNA CILJEVI TRENINGA Vrste ciljeva treninga 1. Ciljevi učesnika u treningu 2. Ciljevi učenja Opisuju željene

More information

Podešavanje za eduroam ios

Podešavanje za eduroam ios Copyright by AMRES Ovo uputstvo se odnosi na Apple mobilne uređaje: ipad, iphone, ipod Touch. Konfiguracija podrazumeva podešavanja koja se vrše na računaru i podešavanja na mobilnom uređaju. Podešavanja

More information

SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET ANTE ZUBOVIĆ UTJECAJ ODRŽAVANJA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U HOTELU BONAVIA

SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET ANTE ZUBOVIĆ UTJECAJ ODRŽAVANJA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U HOTELU BONAVIA SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET ANTE ZUBOVIĆ UTJECAJ ODRŽAVANJA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U HOTELU BONAVIA DIPLOMSKI RAD Rijeka, 2015. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET UTJECAJ ODRŽAVANJA

More information

Certifikati ISMS Information Security Management System

Certifikati ISMS Information Security Management System Certifikati Postoje praktični razlozi za uvođenje politike i sustava osiguranja informatičke djelatnosti (ISMS Information Security Management System) sposobnih da se nezavisno ceritificiraju u skladu

More information

Upravljanje kvalitetom usluga. doc.dr.sc. Ines Dužević

Upravljanje kvalitetom usluga. doc.dr.sc. Ines Dužević Upravljanje kvalitetom usluga doc.dr.sc. Ines Dužević Specifičnosti usluga Odnos prema korisnicima U prosjeku, lojalan korisnik vrijedi deset puta više nego što je vrijedio u trenutku prve kupnje. Koncept

More information

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAVRŠNI RAD. Juraj Mažuranić. Zagreb, 2017.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAVRŠNI RAD. Juraj Mažuranić. Zagreb, 2017. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAVRŠNI RAD Juraj Mažuranić Zagreb, 2017. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAVRŠNI RAD Mentor: Dr. sc. Biserka Runje,

More information

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAVRŠNI RAD Ivan Džolan Zagreb, 2017 SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAVRŠNI RAD Mentor: Dr. sc. Biserka Runje, dipl.

More information

СТРУКТУРА СТАНДАРДА СИСТЕМАМЕНАЏМЕНТАКВАЛИТЕТОМ

СТРУКТУРА СТАНДАРДА СИСТЕМАМЕНАЏМЕНТАКВАЛИТЕТОМ 1 СТРУКТУРА СТАНДАРДА СИСТЕМАМЕНАЏМЕНТАКВАЛИТЕТОМ 2 ПРИНЦИПИ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ 3 ПРИНЦИПИ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ 4 ПРИНЦИПИ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ Edwards Deming Не морате то чинити, преживљавање фирми

More information

Tutorijal za Štefice za upload slika na forum.

Tutorijal za Štefice za upload slika na forum. Tutorijal za Štefice za upload slika na forum. Postoje dvije jednostavne metode za upload slika na forum. Prva metoda: Otvoriti nova tema ili odgovori ili citiraj već prema želji. U donjem dijelu obrasca

More information

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ISTRAŽIVANJE EFEKTIVNOSTI SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ISTRAŽIVANJE EFEKTIVNOSTI SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ISTRAŽIVANJE EFEKTIVNOSTI SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM DOKTORSKI RAD LEON MAGLIĆ ZAGREB, 2008. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE

More information

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd,

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, 12.12.2013. Sadržaj eduroam - uvod AMRES eduroam statistika Novine u okviru eduroam

More information

En-route procedures VFR

En-route procedures VFR anoeuvres/procedures Section 1 1.1 Pre-flight including: Documentation, mass and balance, weather briefing, NOTA FTD FFS A Instructor initials when training 1.2 Pre-start checks 1.2.1 External P# P 1.2.2

More information

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije Biznis scenario: U školi postoje četiri sekcije sportska, dramska, likovna i novinarska. Svaka sekcija ima nekoliko aktuelnih projekata. Likovna ima četiri projekta. Za projekte Pikaso, Rubens i Rembrant

More information

SAS On Demand. Video: Upute za registraciju:

SAS On Demand. Video:  Upute za registraciju: SAS On Demand Video: http://www.sas.com/apps/webnet/video-sharing.html?bcid=3794695462001 Upute za registraciju: 1. Registracija na stranici: https://odamid.oda.sas.com/sasodaregistration/index.html U

More information

ANALIZA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM NA PRIMJERU PODUZEĆA ĈISTOĆA D.O.O. ZADAR

ANALIZA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM NA PRIMJERU PODUZEĆA ĈISTOĆA D.O.O. ZADAR SVEUĈILIŠTE U SPLITU EKONOMSKI FAKULTET SPLIT ZAVRŠNI RAD ANALIZA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM NA PRIMJERU PODUZEĆA ĈISTOĆA D.O.O. ZADAR Mentor Doc.dr.sc. Ivana Dropulić Student Ivan Pavlović Split,

More information

SUSTAV SIGURNOSTI HRANE U PODRAVKI

SUSTAV SIGURNOSTI HRANE U PODRAVKI NEVENKA VDOVIĆ Podravka d.d., Koprivnica nevenka.vdovic@podravka.hr Sažetak SUSTAV SIGURNOSTI HRANE U PODRAVKI Sustav sigurnosti hrane u Podravki uključuje HACCP sustav i dobru proizvođačku praksu, elemente

More information

Hrvatsko tržište derivativnih instrumenata pravni okvir. Mladen Miler ACI Hrvatska,Predsjednik

Hrvatsko tržište derivativnih instrumenata pravni okvir. Mladen Miler ACI Hrvatska,Predsjednik Hrvatsko tržište derivativnih instrumenata pravni okvir Mladen Miler ACI Hrvatska,Predsjednik ACI Hrvatska (www.forexcroatia.hr) je neprofitna udruga građana Republike Hrvatske koji su profesionalno uključeni

More information

Sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja (EMAS) kao dobrovoljni instrument upravljanja okolišem u poslovanju organizacija Hrvatske

Sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja (EMAS) kao dobrovoljni instrument upravljanja okolišem u poslovanju organizacija Hrvatske Sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja (EMAS) kao dobrovoljni instrument upravljanja okolišem u poslovanju organizacija Hrvatske mr.sc. Mira Zovko 1, Ines Katić dipl.ing. 1, Dunja Pofuk

More information

Marko Ružić, dipl. ing. stroj. Ex-Agencija, Industrijska 25, Sveta Nedelja

Marko Ružić, dipl. ing. stroj. Ex-Agencija, Industrijska 25, Sveta Nedelja Marko Ružić: Sustav upravljanja kvalitetom u proizvodnji Ex-opreme sukladno EN ISO/IEC 80079-34 I. (b1 b6) Sustav upravljanja kvalitetom u proizvodnji Ex-opreme sukladno EN ISO/IEC 80079-34 nakon predstavljanja

More information

Iskustva video konferencija u školskim projektima

Iskustva video konferencija u školskim projektima Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar www.medskolazd.hr Iskustva video konferencija u školskim projektima Edin Kadić, profesor mentor Ante-Kuzmanic@medskolazd.hr Kreiranje ideje 2003. Administracija Učionice

More information

Practical training. Flight manoeuvres and procedures

Practical training. Flight manoeuvres and procedures ATL/type rating skill test and proficiency - helicopter anoeuvres/rocedures Section 1 elicopter exterior visual inspection; 1.1 location of each item and purpose of inspection FTD ractical training ATL//Type

More information

ZAHTJEVI ZA IMPLEMENTACIJU SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA NACRTU NOVE NORME ISO 9001:2015

ZAHTJEVI ZA IMPLEMENTACIJU SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA NACRTU NOVE NORME ISO 9001:2015 VELEUČILIŠTE U KARLOVCU STROJARSKI ODJEL STRUČNI STUDIJ STROJARSTVA Zrinko Cindrić ZAHTJEVI ZA IMPLEMENTACIJU SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA NACRTU NOVE NORME ISO 9001:2015 ZAVRŠNI RAD Karlovac,

More information

Bušilice nove generacije. ImpactDrill

Bušilice nove generacije. ImpactDrill NOVITET Bušilice nove generacije ImpactDrill Nove udarne bušilice od Bosch-a EasyImpact 550 EasyImpact 570 UniversalImpact 700 UniversalImpact 800 AdvancedImpact 900 Dostupna od 01.05.2017 2 Logika iza

More information

Usporedba koncepata i metoda koje se koriste u područjima upravljanja informacijskim sustavima i upravljanja informacijskom sigurnošću seminarski rad

Usporedba koncepata i metoda koje se koriste u područjima upravljanja informacijskim sustavima i upravljanja informacijskom sigurnošću seminarski rad FER, Upravljanje informacijskim sustavima, Prof. dr. sc. Krešimir Fertalj Usporedba koncepata i metoda koje se koriste u područjima upravljanja informacijskim sustavima i upravljanja informacijskom sigurnošću

More information

PREDNOSTI I NEDOSTACI USPOSTAVLJANJA SISTEMA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA ZAHTJEVIMA STANDARDA EN ISO 9001:2008 U ZDRAVSTVENIM ORGANIZACIJAMA U BiH

PREDNOSTI I NEDOSTACI USPOSTAVLJANJA SISTEMA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA ZAHTJEVIMA STANDARDA EN ISO 9001:2008 U ZDRAVSTVENIM ORGANIZACIJAMA U BiH 7. Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem KVALITET 2011, Neum, B&H, 01. - 04 juni 2011. PREDNOSTI I NEDOSTACI USPOSTAVLJANJA SISTEMA UPRAVLJANJA KVALITETOM PREMA ZAHTJEVIMA STANDARDA EN ISO 9001:2008

More information

VELEUČILIŠTE NIKOLA TESLA U GOSPIĆU POTPUNO UPRAVLJANJE KVALITETOM

VELEUČILIŠTE NIKOLA TESLA U GOSPIĆU POTPUNO UPRAVLJANJE KVALITETOM VELEUČILIŠTE NIKOLA TESLA U GOSPIĆU Mile Ratković POTPUNO UPRAVLJANJE KVALITETOM Završni rad Gospić, 2015. VELEUČILIŠTE NIKOLA TESLA U GOSPIĆU Poslovni odjel Stručni studij Ekonomika poduzetništva POTPUNO

More information

Kursevi i otvoreni treninzi

Kursevi i otvoreni treninzi Kursevi i otvoreni treninzi 2013. / 2014. www.qa-center.net Quality Austria Center, Dravska 11, Beograd Sadržaj PREDAVAČI I ISPITIVAČI 2 PREGLED KURSEVA I CENA 3 KURSEVI I OTVORENI TRENINZI 4 Mesto realizacije

More information

Upravljanje kvalitetom u zdravstvenoj njezi

Upravljanje kvalitetom u zdravstvenoj njezi SVEUČILIŠTE U ZAGREBU MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠNI DIPLOMSKI STUDIJ SESTRINSTVA Marina Kljaić Upravljanje kvalitetom u zdravstvenoj njezi DIPLOMSKI RAD Zagreb, 2017. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU MEDICINSKI

More information

MODERNI SUSTAVI UPRAVLJANJA U ORGANIZACIJAMA

MODERNI SUSTAVI UPRAVLJANJA U ORGANIZACIJAMA MODERNI SUSTAVI UPRAVLJANJA U ORGANIZACIJAMA UDK 658:338 Stručni rad Josip Britvić, univ.spec.oec. Adria Norma d.o.o. member of QS Group Zurich Mihovila Pavleka Miškine 88, Podravske Sesvete, Hrvatska

More information

KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500

KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500 KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500 kabuplast - dvoslojne rebraste cijevi iz polietilena visoke gustoće (PEHD) za kabelsku zaštitu - proizvedene u skladu sa ÖVE/ÖNORM EN 61386-24:2011 - stijenka izvana

More information

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» SARA IBRULJ CRM SUSTAV PODUZEĆA RUDAN D.O.O.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» SARA IBRULJ CRM SUSTAV PODUZEĆA RUDAN D.O.O. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» SARA IBRULJ CRM SUSTAV PODUZEĆA RUDAN D.O.O. Diplomski rad Pula, 2016. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije

More information

PRINCIPI UPRAVLJANJA KVALITETOM U PRIMJENI

PRINCIPI UPRAVLJANJA KVALITETOM U PRIMJENI Izvor: Kvaliteta, Vol. 4, Broj 5-6, Infomart, Zagreb, 2005, str. 20-22. PRINCIPI UPRAVLJANJA KVALITETOM U PRIMJENI THE PRINCIPLES OF QUALITY MANAGEMENT IN THE APPLICATION mr. sc. Miroslav Drljača Zračna

More information

Kvaliteta i konkurentnost

Kvaliteta i konkurentnost .. mr.sc. Dragutin Vuković, dipl.inž. G O V E R N A N C E & M A N A G E M E N T CONSULTING SERVICES Kvaliteta i konkurentnost.......... Bez kojih se normi ne može na tržište EU i na globalno tržište INKUS

More information

WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET!

WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET! WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET! WELLNESS & SPA DNEVNA KARTA DAILY TICKET 35 BAM / 3h / person RADNO VRIJEME OPENING HOURS 08:00-21:00 Besplatno za djecu do 6 godina

More information

Upute za korištenje makronaredbi gml2dwg i gml2dgn

Upute za korištenje makronaredbi gml2dwg i gml2dgn SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - GEODETSKI FAKULTET UNIVERSITY OF ZAGREB - FACULTY OF GEODESY Zavod za primijenjenu geodeziju; Katedra za upravljanje prostornim informacijama Institute of Applied Geodesy; Chair

More information

1. Instalacija programske podrške

1. Instalacija programske podrške U ovom dokumentu opisana je instalacija PBZ USB PKI uređaja na računala korisnika PBZCOM@NET internetskog bankarstva. Uputa je podijeljena na sljedeće cjeline: 1. Instalacija programske podrške 2. Promjena

More information

HR Survey Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za godinu. Osijek, listopad 2011.

HR Survey Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za godinu. Osijek, listopad 2011. HR Survey 2010 Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2010. godinu Osijek, listopad 2011. Predgovor Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja HR Survey nastao je po ugledu na ISO Survey

More information

Uvod u relacione baze podataka

Uvod u relacione baze podataka Uvod u relacione baze podataka 25. novembar 2011. godine 7. čas SQL skalarne funkcije, operatori ANY (SOME) i ALL 1. Za svakog studenta izdvojiti ime i prezime i broj različitih ispita koje je pao (ako

More information

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE DIPLOMSKI RAD. Marko Navijalić. Zagreb, 2014.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE DIPLOMSKI RAD. Marko Navijalić. Zagreb, 2014. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE DIPLOMSKI RAD Marko Navijalić Zagreb, 2014. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE DIPLOMSKI RAD Mentor: Prof.dr.sc. Dragutin

More information

NORMA ISO 9001:2008 U PROCESU NABAVE BRODOGRADILIŠTA ULJANIK

NORMA ISO 9001:2008 U PROCESU NABAVE BRODOGRADILIŠTA ULJANIK SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI FAKULTET EKONOMIJE I TURIZMA "DR. MIJO MIRKOVIĆ" PULA DAMIR CAR NORMA ISO 9001:2008 U PROCESU NABAVE BRODOGRADILIŠTA ULJANIK Diplomski rad Pula, 2015 SVEUČILIŠTE JURJA

More information

Uloga i značaj norme ISO u hotelijerstvu

Uloga i značaj norme ISO u hotelijerstvu Sveučilište u Zadru Odjel za ekonomiju Sveučilišni preddiplomski studij menadžmenta Zlata Barić Uloga i značaj norme ISO 14001 u hotelijerstvu Završni rad Zadar, 2017. Sveučilište u Zadru Odjel za ekonomiju

More information

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB.

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB. 9.72 8.24 6.75 6.55 6.13 po 9.30 7.89 5.86 10.48 8.89 7.30 7.06 6.61 11.51 9.75 8.00 7.75 7.25 po 0.38 10.21 8.66 7.11 6.89 6.44 11.40 9.66 9.73 7.69 7.19 12.43 1 8.38 7.83 po 0.55 0.48 0.37 11.76 9.98

More information

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» JOSIP ŠUGIĆ CMM METODA ZA OSIGURANJE KVALITETE SOFTVERA

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» JOSIP ŠUGIĆ CMM METODA ZA OSIGURANJE KVALITETE SOFTVERA Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» JOSIP ŠUGIĆ CMM METODA ZA OSIGURANJE KVALITETE SOFTVERA Diplomski rad Pula, 2015. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet

More information

UPRAVLJANJE RIZICIMA KAO PREDUSLOV INTEGRISANOG MENADŽMENT SISTEMA U ORGANIZACIJI

UPRAVLJANJE RIZICIMA KAO PREDUSLOV INTEGRISANOG MENADŽMENT SISTEMA U ORGANIZACIJI VOJNOTEHNIČKI GLASNIK 3 / 10 UPRAVLJANJE RIZICIMA KAO PREDUSLOV INTEGRISANOG MENADŽMENT SISTEMA U ORGANIZACIJI Karović M. Samed, Vojna akademija, Katedra menadžmenta u odbrani, Beograd, Komazec M. Nenad,

More information

Nejednakosti s faktorijelima

Nejednakosti s faktorijelima Osječki matematički list 7007, 8 87 8 Nejedakosti s faktorijelima Ilija Ilišević Sažetak Opisae su tehike kako se mogu dokazati ejedakosti koje sadrže faktorijele Spomeute tehike su ilustrirae a izu zaimljivih

More information

HR Survey Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za godinu. Osijek, svibanj 2009.

HR Survey Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za godinu. Osijek, svibanj 2009. HR Survey 2008 Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2008. godinu Osijek, svibanj 2009. Predgovor Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja HR Survey nastao je po ugledu na ISO Survey

More information

RANI BOOKING TURSKA LJETO 2017

RANI BOOKING TURSKA LJETO 2017 PUTNIČKA AGENCIJA FIBULA AIR TRAVEL AGENCY D.O.O. UL. FERHADIJA 24; 71000 SARAJEVO; BIH TEL:033/232523; 033/570700; E-MAIL: INFO@FIBULA.BA; FIBULA@BIH.NET.BA; WEB: WWW.FIBULA.BA SUDSKI REGISTAR: UF/I-1769/02,

More information

UTJECAJ ERP SUSTAVA NA POSLOVANJE DRUŠTVA DM-DROGERIE MARKT D.O.O.

UTJECAJ ERP SUSTAVA NA POSLOVANJE DRUŠTVA DM-DROGERIE MARKT D.O.O. SVEUČILIŠTE U SPLITU EKONOMSKI FAKULTET DIPLOMSKI RAD UTJECAJ ERP SUSTAVA NA POSLOVANJE DRUŠTVA DM-DROGERIE MARKT D.O.O. Mentorica: doc. dr. sc. Ivana Dropulić Studentica: Ivana Šimić Broj indeksa: 2152576

More information

Mogudnosti za prilagođavanje

Mogudnosti za prilagođavanje Mogudnosti za prilagođavanje Shaun Martin World Wildlife Fund, Inc. 2012 All rights reserved. Mogudnosti za prilagođavanje Za koje ste primere aktivnosti prilagođavanja čuli, pročitali, ili iskusili? Mogudnosti

More information

EDVINA MARUŠIĆ ANALIZA IMPLEMENTIRANOSTI SUSTAVA KVALITETE U POMORSKIM DJELATNOSTIMA DIPLOMSKI RAD

EDVINA MARUŠIĆ ANALIZA IMPLEMENTIRANOSTI SUSTAVA KVALITETE U POMORSKIM DJELATNOSTIMA DIPLOMSKI RAD SVEUČILIŠTE U RIJECI POMORSKI FAKULTET U RIJECI EDVINA MARUŠIĆ ANALIZA IMPLEMENTIRANOSTI SUSTAVA KVALITETE U POMORSKIM DJELATNOSTIMA DIPLOMSKI RAD Rijeka, 2014. SVEUČILIŠTE U RIJECI POMORSKI FAKULTET U

More information

MENADŽMENT I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE Katedra za menadžment i IT. Menadžment i informacione tehnologije

MENADŽMENT I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE Katedra za menadžment i IT. Menadžment i informacione tehnologije Prezentacija smjera MENADŽMENT I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE Katedra za menadžment i IT Menadžment i informacione tehnologije Zašto... Careercast.com latest report on the ten best jobs of 2011 #1 Software

More information

ULOGA TROŠKOVA AMORTIZACIJE U SUSTAVIMA UPRAVLJANJA KVALITETOM

ULOGA TROŠKOVA AMORTIZACIJE U SUSTAVIMA UPRAVLJANJA KVALITETOM SVEUČILIŠTE SJEVER SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN DIPLOMSKI RAD br. 178/PE/2017 ULOGA TROŠKOVA AMORTIZACIJE U SUSTAVIMA UPRAVLJANJA KVALITETOM Helena Premec Varaždin, svibanj 2017. SVEUČILIŠTE SJEVER SVEUČILIŠNI

More information

Windows Easy Transfer

Windows Easy Transfer čet, 2014-04-17 12:21 - Goran Šljivić U članku o skorom isteku Windows XP podrške [1] koja prestaje 8. travnja 2014. spomenuli smo PCmover Express i PCmover Professional kao rješenja za preseljenje korisničkih

More information

SPORTSKI TURIZAM U FUNKCIJI DMK RAZVOJA. Ivan Pukšar, UNPAH

SPORTSKI TURIZAM U FUNKCIJI DMK RAZVOJA. Ivan Pukšar, UNPAH SPORTSKI TURIZAM U FUNKCIJI DMK RAZVOJA Ivan Pukšar, UNPAH DMK destinacijska menadžment kompanija tvrtka koja koristi svoje opsežno poznavanje turističkih resursa, raspolaže sa stručnim djelatnicima te

More information

UPRAVLJANJE KVALITETOM

UPRAVLJANJE KVALITETOM Univerzitet u Sarajevu Ekonomski fakultet u Sarajevu MAGISTARSKI STUDIJ UPRAVLJANJE KVALITETOM Voditelji studija prof. dr. Aziz Šunje prof. dr Tonći Lazibat Univerzitet u Sarajevu Ekonomski fakultet u

More information

Praktična smjernica za procjenu rizika na radu

Praktična smjernica za procjenu rizika na radu Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje SERIJA DOKUMENATA DOBRE PRAKSE U PODRUČJU ZAŠTITE ZDRAVLJA I SIGURNOSTI NA RADU Praktična smjernica za procjenu

More information

Izvješće o sigurnosti. INA Industrija nafte d.d. Područje postrojenja: Otpremna stanica Graberje. Siječanj, 2017.

Izvješće o sigurnosti. INA Industrija nafte d.d. Područje postrojenja: Otpremna stanica Graberje. Siječanj, 2017. Izvješće o sigurnosti Područje postrojenja: Otpremna stanica Graberje Siječanj, 2017. Naziv operatera i sjedište:: PREDMET: Adresa područja postrojenja:: Oznaka dokumenta: Ovlaštenik:, Av. V. Holjevca

More information

Kontroling kao pokretač promjena u Orbico d.o.o. Sarajevo. Orbico Group

Kontroling kao pokretač promjena u Orbico d.o.o. Sarajevo. Orbico Group Kontroling kao pokretač promjena u Orbico d.o.o. Sarajevo Emina Leka Ilvana Ugarak 1 Orbico Group vodeći distributer velikog broja globalno zastupljenih brendova u Europi 5.300 zaposlenika 19 zemalja 646

More information

HRVATSKA AGENCIJA ZA HRANU (HAH)

HRVATSKA AGENCIJA ZA HRANU (HAH) HRVATSKA AGENCIJA ZA HRANU (HAH) Konferencija Certifikatom do konkurentnosti Klasterom do tržišta HGK Županijska komora Vukovar 03. Veljače 2017 Dr. sc. Brigita Hengl, dr. med. vet. Načelnica Odjela za

More information

tema broja Piše: Dalibor Uremović 48 listopad MREŽA

tema broja Piše: Dalibor Uremović 48 listopad MREŽA Upravljanje inform Piše: Dalibor Uremović 48 listopad 2013. MREŽA acijskim rizicima Premda upravljanje informacijskim rizicima nije nov pojam, susrećući se pri razgovoru s klijentima i partnerima s brojnim

More information

Ključne riječi menadžment znanja, kontrola sistema, infrastruktura znanja. Ljubo Đula, dipl. ing. ALDI d.o.o. UDK : Pregledni članak

Ključne riječi menadžment znanja, kontrola sistema, infrastruktura znanja. Ljubo Đula, dipl. ing. ALDI d.o.o. UDK : Pregledni članak Ljubo Đula, dipl. ing. ALDI d.o.o. UDK 65.012:001.38 Pregledni članak UPRAVLJANJE ZNANJEM: TRENDOVI I IZAZOVI Sažetak Osnovni moto ovoga rada temelji se na glavnom cilju Europske unije koji je «postati

More information

Modelling Transport Demands in Maritime Passenger Traffic Modeliranje potražnje prijevoza u putničkom pomorskom prometu

Modelling Transport Demands in Maritime Passenger Traffic Modeliranje potražnje prijevoza u putničkom pomorskom prometu Modelling Transport Demands in Maritime Passenger Traffic Modeliranje potražnje prijevoza u putničkom pomorskom prometu Drago Pupavac Polytehnic of Rijeka Rijeka e-mail: drago.pupavac@veleri.hr Veljko

More information

ISO 9001, ISO i BS OHSAS U OBUCI PRIPRAVNIKA ISO 9001, ISO AND BS OHSAS IN PROBATIONARY EMPLOYEE TRAINING

ISO 9001, ISO i BS OHSAS U OBUCI PRIPRAVNIKA ISO 9001, ISO AND BS OHSAS IN PROBATIONARY EMPLOYEE TRAINING 6. Naučno-stručni skup sa sa međunarodnim učešćem KVALITET 2009, Neum, B&H, 04. - 07 juni 2009. ISO 9001, ISO 14001 i BS OHSAS 18001 U OBUCI PRIPRAVNIKA ISO 9001, ISO 14001 AND BS OHSAS 18001 IN PROBATIONARY

More information

VANJSKI KONTEKST ORGANIZACIJE EXTERNAL CONTEXT OF THE ORGANIZATION

VANJSKI KONTEKST ORGANIZACIJE EXTERNAL CONTEXT OF THE ORGANIZATION 9 th Research/Epert Conference with International Participations QUALITY 2015, Neum, B&H, June 10 13, 2015 VANJSKI KONTEKST ORGANIZACIJE EXTERNAL CONTEXT OF THE ORGANIZATION Dr. sc. Miroslav Drljača Zračna

More information

UPRAVLJANJE RIZICIMA FAKTOR KONKURENTNOSTI POSLOVNIH SUSTAVA

UPRAVLJANJE RIZICIMA FAKTOR KONKURENTNOSTI POSLOVNIH SUSTAVA Prof. dr. sc. MRK BEŠKER Fakultet političkih znanosti, Zagreb oskar@zg.tel.hr UPRVLJNJE RIZICIM FKTR KNKURENTNSTI PSLVNIH SUSTV Ključne riječi: Sigurnost, sigurnost i kvaliteta, sustav menadžmenta sigurnosti,

More information

JU OŠ Prva sanska škola Sanski Most Tel: 037/ Fax:037/ ID br

JU OŠ Prva sanska škola Sanski Most Tel: 037/ Fax:037/ ID br Općina Sedmica obilježavanja ljudskih prava ( 05.12. 10.12.2016.godine ) Analiza aktivnosti Sedmica ljudskih prava u našoj školi obilježena je kroz nekoliko aktivnosti a u organizaciji i realizaciji članova

More information

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Idejno rješenje: Dubrovnik 2020. Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. vizualni identitet kandidature dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020. visual

More information

STANDARDI ZA OSIGURANJE KVALITETE U INFORMATIČKOJ TEHNOLOGIJI

STANDARDI ZA OSIGURANJE KVALITETE U INFORMATIČKOJ TEHNOLOGIJI Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" EMINA LEHKEC STANDARDI ZA OSIGURANJE KVALITETE U INFORMATIČKOJ TEHNOLOGIJI Diplomski rad Pula, 2016. Sveučilište Jurja

More information

SPECIJALISTIČKI RAD. Tema: TQM Potpuno upravljanje kvalitetom i uloga zaposlenih u postizanju potpunog kvaliteta. Br. ind.

SPECIJALISTIČKI RAD. Tema: TQM Potpuno upravljanje kvalitetom i uloga zaposlenih u postizanju potpunog kvaliteta. Br. ind. SPECIJALISTIČKI RAD Tema: TQM Potpuno upravljanje kvalitetom i uloga zaposlenih u postizanju potpunog kvaliteta Mentor: Prof. dr Željko Baroš Student: Kljajić Živana Br. ind. 0018-07/RMUS Banja Luka, 2009

More information

INTEGRIRANI SUSTAV UPRAVLJANJA KVALITETOM NA PRIMJERU KONCERNA AGROKOR

INTEGRIRANI SUSTAV UPRAVLJANJA KVALITETOM NA PRIMJERU KONCERNA AGROKOR SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET Kristina Sentigar INTEGRIRANI SUSTAV UPRAVLJANJA KVALITETOM NA PRIMJERU KONCERNA AGROKOR DIPLOMSKI RAD Rijeka, 2015. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET INTEGRIRANI

More information

HR Survey Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za godinu. Osijek, lipanj 2010.

HR Survey Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za godinu. Osijek, lipanj 2010. HR Survey 2009 Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2009. godinu Osijek, lipanj 2010. Predgovor Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja HR Survey nastao je po ugledu na ISO Survey

More information

METODE PROCJENE LOKALNE INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA

METODE PROCJENE LOKALNE INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA METODE PROCJENE LOKALNE INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA Slaven Marasović, Vodoprivredno-projektni biro, d.d., Zagreb slaven.marasovic@vpb.hr dr. sc. Željko Hećimović, Fakultet građevinarstva, arhitekture

More information

METODE PROCJENE LOKALNE INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA

METODE PROCJENE LOKALNE INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA METODE PROCJENE LOKALNE INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA Slaven Marasović, Vodoprivredno-projektni biro, d.d., Zagreb slaven.marasovic@vpb.hr dr. sc. Željko Hećimović, Fakultet građevinarstva, arhitekture

More information

IMPLEMENTACIJA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U POSLOVANJU PODUZEĆA HOTELI MAESTRAL D.D.

IMPLEMENTACIJA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U POSLOVANJU PODUZEĆA HOTELI MAESTRAL D.D. SVEUĈILIŠTE U DUBROVNIKU ODJEL ZA EKONOMIJU I POSLOVNU EKONOMIJU MARIO KRISTIĆ IMPLEMENTACIJA SUSTAVA UPRAVLJANJA KVALITETOM U POSLOVANJU PODUZEĆA HOTELI MAESTRAL D.D. ZAVRŠNI RAD Dubrovnik, rujan 2017

More information

POLITIKA ZAŠTITE OKOLIŠA U RPUBLICI HRVATSKOJ NAKON PRISTUPANJA EUROPSKOJ UNIJI

POLITIKA ZAŠTITE OKOLIŠA U RPUBLICI HRVATSKOJ NAKON PRISTUPANJA EUROPSKOJ UNIJI Željko Požega * Bruno Nekić * 1 Aleksandra Krajnović 2 Preliminary scientific communtication Prethodno znanstveno priopćenje POLITIKA ZAŠTITE OKOLIŠA U RPUBLICI HRVATSKOJ NAKON PRISTUPANJA EUROPSKOJ UNIJI

More information

ECONOMIC EVALUATION OF TOBACCO VARIETIES OF TOBACCO TYPE PRILEP EKONOMSKO OCJENIVANJE SORTE DUHANA TIPA PRILEP

ECONOMIC EVALUATION OF TOBACCO VARIETIES OF TOBACCO TYPE PRILEP EKONOMSKO OCJENIVANJE SORTE DUHANA TIPA PRILEP ECONOMIC EVALUATION OF TOBACCO VARIETIES OF TOBACCO TYPE PRILEP EKONOMSKO OCJENIVANJE SORTE DUHANA TIPA PRILEP M. Mitreski, A. Korubin-Aleksoska, J. Trajkoski, R. Mavroski ABSTRACT In general every agricultural

More information

POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR. Interna revizija u bankarstvu. Termin: 02 decembar Beograd

POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR. Interna revizija u bankarstvu. Termin: 02 decembar Beograd POZIV NA OTVORENI SPECIJALISTIČKI SEMINAR Interna revizija u bankarstvu Termin: 02 decembar 2016. Beograd 1 Opis seminara Cilj seminara je da pruži uvid u dobru praksu organizacije, postavke i izvršenja

More information

UPRAVLJANJE IT RIZIKOM IT RISK MANAGEMENT

UPRAVLJANJE IT RIZIKOM IT RISK MANAGEMENT 6. Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem KVALITET 2009, Neum, B&H, 04 07 juni 2009. UPRAVLJANJE IT RIZIKOM IT RISK MANAGEMENT Aida Habul, Docent Dr. Univerzitet Sarajevo, Ekonomski fakultet aida.habul@efsa.unsa.ba

More information

IDENTIFIKACIJA I MOGUĆNOSTI ODREĐIVANJA ZNAČAJA ASPEKATA OKOLIŠA NA PRIMJERU VISOKOŠKOLSKE USTANOVE

IDENTIFIKACIJA I MOGUĆNOSTI ODREĐIVANJA ZNAČAJA ASPEKATA OKOLIŠA NA PRIMJERU VISOKOŠKOLSKE USTANOVE SVEUČILIŠTE U ZAGREBU GEOTEHNIČKI FAKULTET GORAN SABOL IDENTIFIKACIJA I MOGUĆNOSTI ODREĐIVANJA ZNAČAJA ASPEKATA OKOLIŠA NA PRIMJERU VISOKOŠKOLSKE USTANOVE DIPLOMSKI RAD 0 VARAŽDIN, 2010. SADRŽAJ 1.0 UVOD...

More information

ANALIZA PRIKUPLJENIH PODATAKA O KVALITETU ZRAKA NA PODRUČJU OPĆINE LUKAVAC ( ZA PERIOD OD DO GOD.)

ANALIZA PRIKUPLJENIH PODATAKA O KVALITETU ZRAKA NA PODRUČJU OPĆINE LUKAVAC ( ZA PERIOD OD DO GOD.) Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Tuzlanski kanton Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice ANALIZA PRIKUPLJENIH PODATAKA O KVALITETU ZRAKA NA PODRUČJU OPĆINE LUKAVAC ( ZA PERIOD

More information

Katedra za menadžment i IT. Razvoj poslovnih informacionih sistema

Katedra za menadžment i IT. Razvoj poslovnih informacionih sistema Prezentacija smjera Razvoj poslovnih informacionih sistema Katedra za menadžment i IT Razvoj poslovnih informacionih sistema Zašto... Careercast.com latest report on the ten best jobs of 2011 #1 Software

More information

SADRŽAJ. Besplatna registracija. Odabir platforme za trgovanje. Čime želimo trgovati? Trgovanje

SADRŽAJ. Besplatna registracija. Odabir platforme za trgovanje. Čime želimo trgovati? Trgovanje SADRŽAJ 1 Besplatna registracija 2 Odabir platforme za trgovanje 3 Čime želimo trgovati? 4 Trgovanje 5 Određivanje potencijalne zarade i sprječavanje gubitaka BESPLATNA REGISTRACIJA Možete registrirati

More information

ISO : Informacije i dokumentacija - Upravljanje spisima - 2. dio: Smjernice. Prijevod za internu uporabu

ISO : Informacije i dokumentacija - Upravljanje spisima - 2. dio: Smjernice. Prijevod za internu uporabu ISO 15489-2: Informacije i dokumentacija - Upravljanje spisima - 2. dio: Smjernice Prijevod za internu uporabu Predgovor ISO (Međunarodna organizacija za normizaciju) svjetski je savez nacionalnih normirnih

More information

Trening: Obzor financijsko izvještavanje i osnovne ugovorne obveze

Trening: Obzor financijsko izvještavanje i osnovne ugovorne obveze Trening: Obzor 2020. - financijsko izvještavanje i osnovne ugovorne obveze Ana Ključarić, Obzor 2020. nacionalna osoba za kontakt za financijska pitanja PROGRAM DOGAĐANJA (9:30-15:00) 9:30 10:00 Registracija

More information

Poboljšanje poslovanja u proizvodnom poduzeću primjenom Lean metode

Poboljšanje poslovanja u proizvodnom poduzeću primjenom Lean metode SVEUČILIŠTE SJEVER SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN DIPLOMSKI RAD br.180/pe/2017 Poboljšanje poslovanja u proizvodnom poduzeću primjenom Lean metode Valentina Premec Varaždin, srpanj 2017. SVEUČILIŠTE SJEVER

More information

Engineering Design Center LECAD Group Engineering Design Laboratory LECAD II Zenica

Engineering Design Center LECAD Group Engineering Design Laboratory LECAD II Zenica Engineering Design Center Engineering Design Laboratory Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli Dizajn sa mehatroničkom podrškom mentor prof.dr. Jože Duhovnik doc.dr. Senad Balić Tuzla, decembar 2006. god.

More information

POVJERENJE U OBLAK. Sve što morate znati o prelasku na poslovanje u oblaku

POVJERENJE U OBLAK. Sve što morate znati o prelasku na poslovanje u oblaku POVJERENJE U OBLAK Sve što morate znati o prelasku na poslovanje u oblaku SADRŽAJ 03 11 24 Zašto je oblak važan? Jeste li pripravni za oblak? Čime se mora odlikovati davatelj usluga u oblaku? 2 ZAŠTO JE

More information