VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB. Godišnji izvještaj za godinu

Size: px
Start display at page:

Download "VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB. Godišnji izvještaj za godinu"

Transcription

1 VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB Godišnji izvještaj za godinu Aktivnosti: 1. Koordiniranje razmjene volontera/ki na lokalnoj i medunarodnoj razini 2. Organiziranje radionica, treninga, seminara i tribina o vrijednostima koje promoviramo 3. Organiziranje radnih i studijskih, lokalnih i medunarodnih kampova u Hrvatskoj 4. Izdavanje biltena "Volo" 5. Informiranje o volonterskim projektima i aktivnostima u Hrvatskoj 6. Promicanje ciljeva i aktivnosti Udruge putem medija i javnih okupljanja 7. Stvaranje i ažuriranje baze podataka sa lokalnim volonterskim grupama 8. Stvaranje I ažuriranje baze podataka sa nevladinim organizacijama I institucijama koje trebaju volontere 9. Suradnja s drugim lokalnim i medunarodnim organizacijama koje promoviraju iste vrijednosti Struktura: 10 mladih ljudi kreira i vodi projekte VCZa dok aktivni clanovi pomažu pri njihovoj realizaciji te sudjeluju na razlicitim treninzima i seminarima s ciljem dodatne edukacije koja se implementira kroz/u projekte. Podupiruce clanstvo cine oni kojima VCZ omogucava sudjelovanje na medunarodnim radnim kampovima. S K U P Š T I N A (aktivni clanovi) PRESDJEDNIK/CA DOPREDSJEDNIK/CA IZVRŠNI ODBOR (predsjednik/ca + 4 clana) Aktivnih clanova: 25 Podupirucih clanova: 150 Dugorocnih volontera: 5 Zaposlenih: 0 Predsjednica: Lidija Buric Zamjenica predsjednice: Katarina Pinjušic Izvršni odbor: Lidija Buric Domagoj Kovacic

2 Katarina Pinjušic Zlatka Salopek Saša Šuštar Aktivnosti VCZ-a se mogu podijeliti na tri razine: I. Lokalnu II. Nacionalnu III. Medunarodnu I. Aktivnosti na lokalnoj razini djelovanja U travnju uspostavili smo suradnju sa Uredom za zdravstvo, rad i socijalnu skrb grada Zagreba na projektu razvoja i organizacije volontiranja u Zagrebu. Pružanje volonterske i organizacijske potpore u akciji prikupljanja knjiga za djecu Specijalne bolnice za bolesti dišnog sustava djece i mladeži (Zagreb) te djecju citaonicu u Karancu (Baranja). Akcija se održavala od 2. do 8. travnja povodom Medunarodnog dana djecje knjige. Svibanj i lipanj izrada i provedba ankete o volonterstvu medu zagrebackim srednjoškolcima Svibanj, sudjelovanje na Sajmu udruga grada Zagreba 4. prosinca, sudjelovanje na svecanom obilježavanju Medunarodnog dana volontera Edukacija clanova Volonterski Centar Zagreb je godine zapoceo i "unutrašnju" edukaciju svojih clanova. Pod unutrašnjom edukacijom podrazumijevamo radionice razlicitih tema, koje clanovi VCZ-a ili vanjski predavaci rade za ostale clanove. Sa ovim tipom edukacije zapoceli smo u lipnju sa radionicom Metodologija treninga i radionica i nastavili od listopada sa radionicama na slijedece teme: timski rad i nenasilna komunikacija, pisanje projektnih prijedloga, izrada proracuna i kaligrafija. Kao pripremu za strateško planiranje imali smo dvodnevnu radionicu sa vanjskim facilitatorima 27. i 28. listopada na Žumberku. Radni dio (sijanje bukvi) proveden je u suradnji sa Šumarijom Samobor. U suradnji sa Hrvatskim crvenim križem, Ministarstvom zdravstva i Unicefom održali smo anti AIDS kampanju, 1. prosinca, u centru Zagreba. Tijekom kampanje volonteri su podijelili 800 kondoma i 1000 informativnih brošura o ovoj bolesti. Kao dio obilježavanja Medunarodnog dana volontera (5. prosinca), u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, organizirali smo volontiranje u dvije javne kuhinje Grada Zagreba. Takoder je povodom tog dana organizirana i zabava za sve volontere u prostorijama ATTACKA. II. Aktivnosti na nacionalnoj razini djelovanja Razmjena volontera/ki na lokalnom i medunarodnom nivou je glavna aktivnost VCZ-a. U godini na medunarodne radne kampove je otišlo 70-ak volontera/ki, a na kampovima u Hrvatskoj sudjelovalo je ukupno 88 volontera/ki.

3 Ove godine smo organizirali 6 medunarodnih radnih kampova u Hrvatskoj: Kamp Hrvatska Kostajnica u suradnji sa udrugom KAOS (Hrvatska Kostajnica), 15. srpnja srpnja, 10 volontera, uredenje obale i otoka rijeke Une i brda Djed, pomoc oko pripreme tradicionalne utrke Unskih camaca Kamp MEKA 2001 u suradnji sa udrugom ZeoNobilis (Šenkovec kraj Cakovca), 22. srpnja - 4. kolovoza, 15 volontera/ki, uredenje okoliša ribnjak i bivšeg odlagališta smeca Kamp Velebit u suradnji sa udrugom "Kap života" iz Gospica, održan u Baškim oštarijama, 23. srpnja - 5. kolovoza, obnova Terezijane (stare ceste) Kamp Vukovar, 15. kolovoza kolovoza, u suradnji sa Mirovnom grupom mladih Dunav (Vukovar), 15 volontera, studijski kamp (istraživanje identiteta i granica metodom teatra, timski rad) i uredenje djecjeg igrališta Kamp Cakovec u suradnji sa Poglavarstvom grada Cakovca, 26. kolovoza - 9. rujna, 13 volontera/ki, uredenje unutrašnjosti i okolnog podrucja djecjeg vrtica Kamp Envirofest 2001 u suradnji sa udrugom ZeoNobilis održan u Cakovcu, 26. kolovoza - 9. rujna, 12 volontera/ki, pomoc pri organizaciji sajma zdrave hrane i rad na organskoj farmi U okviru projekta "2001. volonter/ka" proveli smo prezentacije aktivnosti vezanih uz projekt kao i brošure sa medunarodnim radnim kampovima u 2001 godini. Sa predstavljanjem smo poceli u Zagrebu 6. ožujka i nakon toga slijedile su prezentacije u slijedecim gradovima: Petrinja, Split, Dubrovnik, Varaždin, Karlovac, Rijeka i Vukovar. U svibnju smo pružili volontersku podršku nepolitickoj gradanskoj inicijativi, kampanji "Izbori 2001", u organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora. 25. do 27. svibnja kao volonterska i organizacijska podrška sudjelovali smo na Sajmu mladih održanom u suradnji sa Centrom za mirovne studije i CARE International. Tijekom lipnja i srpnja održali smo tri pripremna treninga/radionice za clanove VCZ-a koji su prvi puta išli na medunarodne radne kampove. Za iste polaznike su nakon povratka s kampova, tijekom rujna i listopada, održane i evaluacijske radionice. Krajem godine VCZ je ukljucen u izradu Nacionalnog programa djelovanja za mlade. Predstavnica VCZ-a u godini je bila clanica vijeca za promicanje volonterstva pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske. VCZ je takoder bio clan Savjeta za obilježavanje Medunarodne godine volontera oformljenog od strane Ureda za udruge Vlade RH. VCZ je krajem godine od Vlade Republike Hrvatske dobio nagradu za doprinos razvoju volonterstva u Hrvatskoj! III. Aktivnosti na medunarodnoj razini djelovanja U veljaci i ožujku, predstavnice VCZ-a sudjelovale su na Tehnical Meeting-u Service Civil International-a i Alliance. U okviru SEEYN-a od 27. travnja do 4. svibnja smo organizirali Trening za voditelje volonterskih kampova. Na treningu je bilo 25 sudionika iz zemalja bivše Jugoslavije, Albanije i Danske. Clanovi voditeljskog tima bili su iz Danske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske (VCZ).

4 Dio seminara su održale clanice trenerske udruge SMART. Kao nastavak edukacije voditelja kampova godine smo zapoceli rad na brošuri o organizaciji, vodenju i evaluaciji medunarodnih radnih kampova. U sklopu projekta "Rijeka" 17. svibnja smo u Bihacu organizirali proslavu Dana rijeke Une. Proslava se sastojala od akcije cišcenja okoliša rijeke Une i sajma udruga. U lipnju predstavnica VCZ-a je sudjelovala na sastanku radne grupe za izradu Zakona o volonterstvu unutar SEEYN mreže. Predstavnica VCZ-a, Lidija Buric, bila je od srpnja u Becu na osnivackoj konferenciji YouthNET-a (European Youth, School and Community Network). Od tada je regionalni organizator YouthNET-a. U listopadu smo, u sklopu SCI-a, organizirali "International fundraising seminar". Seminar se, za clanove SCI-a, održao u Nizozemskoj. Predstavnica VCZ-a je sudjelovala na medunarodnoj konferenciji o kreiranju politike prema mladima te izradi Zakona o mladima, u Bugarskoj od 3. do 7. listopada. Predstavnica VCZ-a je kao clanica hrvatske delegacije u Trstu od studenog sudjelovala na Youth Forumu održanom u sklopu politickog summita i gospodarstvenog foruma Centralno Europske inicijative Dugorocni volonteri u VCZ-u tijekom godine U VCZ-u je tijekom godine radilo ukupno pet dugorocnih volontera/ki. Iz udruge je u razlicite organizacije unutar SEEYN mreže poslano cetiri dugorocnih volontera/ki. Daniela Jovanova (Makedonija) je bila voditeljica ureda i suradnica na projektu "2001 volonter/ka", u razdoblju od 1. studenog do 1. studenog Nikola Markoski (Makedonija) je od 1. prosinca do 15. travnja radio na organizaciji medunarodnih radnih kampova. Karen Sřrensen je od 20. travnja do 1. rujna radila na medunarodnoj razmjeni volontera. Siniša Mitrovic je došao 1. rujna prvenstveno kao novi voditelj ureda, ali i suradnik na razlicitim projektima ukljucujuci i edukaciju clanova VCZ-a. Morten Sigsgaard od 1. prosinca radi na organizaciji medunarodnih radnih kampova. Takoder radi i na ponovnom pokretanju casopisa "Volo" i Web stranicama VCZ-a. Dugorocni volonteri poslani iz VCZ-a u druge organizacije Džana Muminovic je od 1. ožujka do 30. sijecnja volontirala u Unskim smaragdima (Bihac, BiH) kao voditeljica ureda i voditeljica radionica za djecu. Domagoj Kovacic je od 1. ožujka do 30. sijecnja volontirao takoder u Unskim smaragdima (Bihac, BiH) gdje je radio na prikupljanju sredstava i edukaciji clanova udruge.

5 Zajedno sa Džanom radio je i na uspostavljanju suradnje sa udrugama iz podrucja uz obalu rijeke Une, s obje strane granice Hrvatske i BiH. Sandy Grubic je od 1. travnja do 1. srpnja volontirala u udruzi "The Ecologist Movement of Macedonia". Radila je na prikupljanju sredstava kao i na organizaciji i provedbi razlicitih ekoloških projekata. Hana Dobrani je, kao voditeljica ureda i suradnica na razlicitim projektima, volontirala u udruzi "Say Yes" (Sarajevo, BiH) od 15. rujna do 15. sijecnja Edukacija clanova u godini travanj Kopenhagen, Ebeltoft, Danska MS Studytrip: Democracy seminar i Leader Training Seminar Organizator: Mellemfolkeligt Samvirke, Danska Polaznica: Lidija Novosel i Hana Dobrani Svibanj Beograd, Srbija School for Human Rights Polaznica: Hana Dobrani lipanj Zagreb, Hrvatska Uloga i principi rada udruga gradana Organizator: Odraz Polaznica: Petra Buterin kolovoz Grcka, Sifnos Training of trainers on sustainability and euro-mediterranean co-operation Organizator: Mare i Meditarranean SOS Network Polaznica: Lidija Novosel 19. rujna Zagreb, Hrvatska Poslovno pisanje Polaznici: Lidija Buric, Daniela Jovanova, Siniša Mitrovic 21. rujna Zagreb, Hrvatska Izrada proracuna projekta Polaznica: Lidija Buric 28. rujna Zagreb, Hrvatska Metoda pisanja projektnog prijedloga

6 Polaznica: Iva Mikac rujan Tallinn, Estonija First Regional Conference on Voluntary Service Organisations and AIDS Prevention Organizator: Eastlinks Polaznica: Zlatka Salopek 11. listopada Zagreb, Hrvatska Pracenje i vrednovanje projekata Polaznica: Lidija Buric listopad Budimpešta, Madarska Training Seminar to improve quality delivery of EVS program activities between EU and CEEC countries Organizator: ICYE i Eastlinks Polaznica: Maja Jankovic Studeni Zagreb, Hrvatska Prezentacijske vještine Polaznice: Zlatka Salopek i Iva Mikac studeni Mrkopalj, Hrvatska Mlada MIRamiDA Organizator: Centar za Mirovne Studije Polaznica: Nikolina Calušic studeni Sutomore, Crna Gora Public relations Organizator: SEEYN Polaznik: Marko Babic 26. studeni - 1. prosinac Motovun, Hrvatska Škola društvene promjene Organizator: SMART Polaznica: Nikolina Calušic rujan - prosinac Zagreb, Hrvatska Niz radionica pod nazivom: Projekt neformalnog obrazovanja mladih za izgradnju civilnog društva

7 Organizator: Demokratska Inicijativa Mladih Polaznici: Ivana Borošic i Danilo Brozovic listopad Igalo, Crna Gora Conctact and training seminar Organizator: Interkulturalles Zentrum Vienna, Austrija (European Youth,School and Community Network) Polaznica: Ivana Borošic listopad Begovo razdolje, Hrvatska Politika prema mladima Organizator: CARE International i Centar za Mirovne Studije Polaznica: Lidija Buric studeni Strasbourg, Francuska Mediation and Conflict Resolution Organizator: Council of Europe, Directorate of youth and sport Polaznica: Katarina Pinjušic prosinac Begovo razdolje, Hrvatska Mladi i javno zagovaranje Organizator: Care International Polaznice: Kristina Coha i Hrvojka Begovic

VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB. Godišnji izvještaj za godinu

VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB. Godišnji izvještaj za godinu VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB Godišnji izvještaj za 2002. godinu Aktivnosti VCZ-a uvjetno se mogu podijeliti na tri razine djelovanja: I. Lokalnu II. Nacionalnu III. Meñunarodnu I. Aktivnosti i postignuća

More information

VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB. Godišnji izvještaj za godinu

VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB. Godišnji izvještaj za godinu VOLONTERSKI CENTAR ZAGREB Godišnji izvještaj za 2004. godinu SIJEČANJ: Volonterski centar Zagreb 2004. godinu započeo je četverodnevnim strateškim planiranjem i izradom akcijskog plana za tekuću godinu.

More information

Iskustva video konferencija u školskim projektima

Iskustva video konferencija u školskim projektima Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar www.medskolazd.hr Iskustva video konferencija u školskim projektima Edin Kadić, profesor mentor Ante-Kuzmanic@medskolazd.hr Kreiranje ideje 2003. Administracija Učionice

More information

DUBROVNIK OUTDOOR KLASTER

DUBROVNIK OUTDOOR KLASTER DUBROVNIK OUTDOOR KLASTER SEMINAR O PUSTOLOVNOM TURIZMU DUBROVNIK OUTDOOR FESTIVAL 2018 Unutar Dubrovnik outdoor festivala 2018. u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, 18. svibnja 2018. održat će se

More information

PROJEKTNI PRORAČUN 1

PROJEKTNI PRORAČUN 1 PROJEKTNI PRORAČUN 1 Programski period 2014. 2020. Kategorije troškova Pojednostavlj ene opcije troškova (flat rate, lump sum) Radni paketi Pripremni troškovi, troškovi zatvaranja projekta Stope financiranja

More information

BENCHMARKING HOSTELA

BENCHMARKING HOSTELA BENCHMARKING HOSTELA IZVJEŠTAJ ZA SVIBANJ. BENCHMARKING HOSTELA 1. DEFINIRANJE UZORKA Tablica 1. Struktura uzorka 1 BROJ HOSTELA BROJ KREVETA Ukupno 1016 643 1971 Regije Istra 2 227 Kvarner 4 5 245 991

More information

JU OŠ Prva sanska škola Sanski Most Tel: 037/ Fax:037/ ID br

JU OŠ Prva sanska škola Sanski Most Tel: 037/ Fax:037/ ID br Općina Sedmica obilježavanja ljudskih prava ( 05.12. 10.12.2016.godine ) Analiza aktivnosti Sedmica ljudskih prava u našoj školi obilježena je kroz nekoliko aktivnosti a u organizaciji i realizaciji članova

More information

WWF. Jahorina

WWF. Jahorina WWF For an introduction Jahorina 23.2.2009 What WWF is World Wide Fund for Nature (formerly World Wildlife Fund) In the US still World Wildlife Fund The World s leading independent conservation organisation

More information

Grad Milano Barcelona, Gdanjsk, Bari, Riga, Strasbourg, Porto i ALDA

Grad Milano Barcelona, Gdanjsk, Bari, Riga, Strasbourg, Porto i ALDA Grad Zagreb sudjelovat će kao partner u projektu MEANING - Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance, u okviru: Programa: Europa za građane Potprogram 2: Demokratski angažman

More information

2015. KORAK PO KORAK IZVJEŠĆE O RADU. / svibanj / Udruga roditelja

2015. KORAK PO KORAK IZVJEŠĆE O RADU. / svibanj / Udruga roditelja 2015. IZVJEŠĆE O RADU / svibanj 2016. / Udruga roditelja KORAK PO KORAK Tiskanje ove publikacije omogućeno je financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ove publikacije

More information

Sustav potpore za program OBZOR 2020.

Sustav potpore za program OBZOR 2020. Sustav potpore za program OBZOR 2020. INFORMATIVNI DAN Obzor 2020. Prioritet:Industrijsko vodstvo Područje: Nanotehnologije, napredni materijali, biotehnologija, napredna proizvodnja i prerada (NMP+B)

More information

RANI BOOKING TURSKA LJETO 2017

RANI BOOKING TURSKA LJETO 2017 PUTNIČKA AGENCIJA FIBULA AIR TRAVEL AGENCY D.O.O. UL. FERHADIJA 24; 71000 SARAJEVO; BIH TEL:033/232523; 033/570700; E-MAIL: INFO@FIBULA.BA; FIBULA@BIH.NET.BA; WEB: WWW.FIBULA.BA SUDSKI REGISTAR: UF/I-1769/02,

More information

sadržaj o zelenoj akciji uvod program energetike i klimatskih promjena program zaštite prirode program zaštite voda program održivog transporta

sadržaj o zelenoj akciji uvod program energetike i klimatskih promjena program zaštite prirode program zaštite voda program održivog transporta ZELENA AKCIJA /// Izvještaj o radu /// 2008 2010 5 9 11 15 19 o zelenoj akciji uvod program energetike i klimatskih promjena program zaštite prirode program zaštite voda sadržaj 23 25 27 29 31 35 38 40

More information

O Info zoni. Od samih početaka djelovanja do danas Info zona se aktivno razvijala pa tako danas djeluje u skladu s tri strateška programa:

O Info zoni. Od samih početaka djelovanja do danas Info zona se aktivno razvijala pa tako danas djeluje u skladu s tri strateška programa: O Info zoni Info zona je nastala 15. prosinca 2008. kao koalicija dviju nevladinih neprofitnih organizacija iz Splita, Studija razvojnih inicijativa i Udruge za promociju kulture mladih Splitski portal,

More information

Izvještaj o radu. za razdoblje od do ZORA, za nenasilje i ljudska prava. Pripremila: Marina Kolar. siječanj, 2009.

Izvještaj o radu. za razdoblje od do ZORA, za nenasilje i ljudska prava. Pripremila: Marina Kolar. siječanj, 2009. Izvještaj o radu za razdoblje od 01.01.2008. do 31.12.2008. ZORA, za nenasilje i ljudska prava Pripremila: Marina Kolar siječanj, 2009. 1 POVIJEST ORGANIZACIJE Zora, za nenasilje i ljudska prava je neprofitna

More information

Godišnji izvještaj 2015

Godišnji izvještaj 2015 Godišnji izvještaj 2015 Važno je imati: PODRŠKU! 02 Nacionalna zaklada je članica Godišnji izvještaj o radu za 2015. godinu Nacionalna zaklada je provedbeno tijelo 03 Godina postignuća i inovacija Godišnji

More information

DANI BRANIMIRA GUŠICA - novi prilozi poznavanju prirodoslovlja otoka Mljeta. Hotel ODISEJ, POMENA, otok Mljet, listopad 2010.

DANI BRANIMIRA GUŠICA - novi prilozi poznavanju prirodoslovlja otoka Mljeta. Hotel ODISEJ, POMENA, otok Mljet, listopad 2010. DANI BRANIMIRA GUŠICA - novi prilozi poznavanju prirodoslovlja otoka Mljeta Hotel ODISEJ, POMENA, otok Mljet, 03. - 07. listopad 2010. ZBORNIK SAŽETAKA Geološki lokalitet i poucne staze u Nacionalnom parku

More information

Start of FP7-project Danube-INCO.NET: Advancing Research and Innovation in the Danube Region

Start of FP7-project Danube-INCO.NET: Advancing Research and Innovation in the Danube Region Start of FP7-project Danube-INCO.NET: Advancing Research and Innovation in the Danube Region Vienna, 24 th of February, 2014 The Danube-INCO.NET project was successfully kicked-off on February 2nd and

More information

CRNA GORA

CRNA GORA HOTEL PARK 4* POLOŽAJ: uz more u Boki kotorskoj, 12 km od Herceg-Novog. SADRŽAJI: 252 sobe, recepcija, bar, restoran, besplatno parkiralište, unutarnji i vanjski bazen s terasom za sunčanje, fitnes i SPA

More information

Hi4CSR projekt. Agencija za mobilnost i programe EU , Zagreb. Ivan Petarčić, predstavnik koordinatora RRiF-plus d.o.o.

Hi4CSR projekt. Agencija za mobilnost i programe EU , Zagreb. Ivan Petarčić, predstavnik koordinatora RRiF-plus d.o.o. Hi4CSR projekt Agencija za mobilnost i programe EU 21. 09. 2017, Zagreb Ivan Petarčić, predstavnik koordinatora RRiF-plus d.o.o. Sadržaj Hi4CSR projekt: opće informacije Vremenski prikaz projekta Obaveze

More information

Struktura potpore i dosadašnja iskustva u programu Obzor 2020.

Struktura potpore i dosadašnja iskustva u programu Obzor 2020. Struktura potpore i dosadašnja iskustva u programu Obzor 2020. Marina Jurjević, Obzor 2020., nacionalna osoba za kontakt za društvene izazove 2&5 Info dan SC2, 11. studenog 2015. Veterinarski fakultet,

More information

209 CANTON 9 BOSANSKOHERCEGOVAČKA PATRIOTSKA STRANKA (BPS) SPZ BiH. STRANKA ZA SREDNjE. STRANKA ZA BiH. HRVATSKA KRŠĆANSKA DEMOKRATSKA UNIJA-HKDU BiH

209 CANTON 9 BOSANSKOHERCEGOVAČKA PATRIOTSKA STRANKA (BPS) SPZ BiH. STRANKA ZA SREDNjE. STRANKA ZA BiH. HRVATSKA KRŠĆANSKA DEMOKRATSKA UNIJA-HKDU BiH General Elections / Opći izbori Final Results and Final Results from regular ballots cast in all FBiH municipalities and Out of municipality ballots processed in the Counting Centre Konačni rezultati i

More information

Izvješće o radu udruge Bioteka za godinu

Izvješće o radu udruge Bioteka za godinu Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, 10010 Zagreb, 091/2503-903 E-mail: kontakt@bioteka.hr, OIB: 55178657512 Žiro račun (IBAN): HR67 2340 0091 1104 2669 9 Web: www.udruga.bioteka.hr,

More information

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd,

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, 12.12.2013. Sadržaj eduroam - uvod AMRES eduroam statistika Novine u okviru eduroam

More information

Women`s Court-feminist approach to justice Quarterly report for the period of April-June 2012

Women`s Court-feminist approach to justice Quarterly report for the period of April-June 2012 Women`s Court-feminist approach to justice Quarterly report for the period of April-June 2012 As we used to do until now, we inform you upon the activities of Women in Black regarding organizing Women`s

More information

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije Biznis scenario: U školi postoje četiri sekcije sportska, dramska, likovna i novinarska. Svaka sekcija ima nekoliko aktuelnih projekata. Likovna ima četiri projekta. Za projekte Pikaso, Rubens i Rembrant

More information

Hrvatsko tržište derivativnih instrumenata pravni okvir. Mladen Miler ACI Hrvatska,Predsjednik

Hrvatsko tržište derivativnih instrumenata pravni okvir. Mladen Miler ACI Hrvatska,Predsjednik Hrvatsko tržište derivativnih instrumenata pravni okvir Mladen Miler ACI Hrvatska,Predsjednik ACI Hrvatska (www.forexcroatia.hr) je neprofitna udruga građana Republike Hrvatske koji su profesionalno uključeni

More information

CIVILNI I SOCIJALNI DIJALOG U HRVATSKOJ

CIVILNI I SOCIJALNI DIJALOG U HRVATSKOJ Izvještaj za 4. sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora EU-HR pripremila LIDIJA PAVIĆ-ROGOŠIĆ, 28. rujan 2008. CIVILNI I SOCIJALNI DIJALOG U HRVATSKOJ Suradnja različitih sektora u društvu predstavlja

More information

VOLONTERI U IZGRADNJI MIRA I ZAJEDNICE

VOLONTERI U IZGRADNJI MIRA I ZAJEDNICE NEZAVISNI EVALUACIJSKI IZVJEŠTAJ projekta VOLONTERI U IZGRADNJI MIRA I ZAJEDNICE 1. siječnja 2001-31. prosinca 2003 Izvještaj pripremila: Marina Škrabalo MAP Savjetovanja d.o.o Vlaška 79, Zagreb www.map.hr

More information

EN-EFF. Zgrade gotovo nulte energije (ZG0E) Informativna radionica za javni sektor HGK-Županijska komora Varaždin. utorak, 22.5.

EN-EFF. Zgrade gotovo nulte energije (ZG0E) Informativna radionica za javni sektor HGK-Županijska komora Varaždin. utorak, 22.5. EN-EFF Zgrade gotovo nulte energije (ZG0E) Informativna radionica za javni sektor HGK- utorak, 22.5.2018 Program: Interreg V-a HU-HR 2014-2020, 1. poziv Prioritet: Obrazovanje Komponenta 2: Suradnja u

More information

Prekogranična regija gdje rijeke. spajaju, a ne razdvajaju

Prekogranična regija gdje rijeke. spajaju, a ne razdvajaju Prekogranična regija gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju O programu B Light Grant Shema je projekt kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća (MSP) na pograničnom području Mađarska Hrvatska

More information

TRAJANJE AKCIJE ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT

TRAJANJE AKCIJE ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT TRAJANJE AKCIJE 16.01.2019-28.02.2019 ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT Akcija sa poklonima Digitally signed by pki, pki, BOSCH, EMEA, BOSCH, EMEA, R, A, radivoje.stevanovic R, A, 2019.01.15 11:41:02

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Status: Odobren stanje

More information

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Idejno rješenje: Dubrovnik 2020. Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. vizualni identitet kandidature dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020. visual

More information

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE CJENOVNIK KABLOVSKA TV Za zasnivanje pretplatničkog odnosa za korištenje usluga kablovske televizije potrebno je da je tehnički izvodljivo (mogude) priključenje na mrežu Kablovskih televizija HS i HKBnet

More information

ZAKLADA ZA POTICANJE PARTNERSTVA I RAZVOJA CIVILNOG DRUŠTVA PULA, RIVA 8 PROGRAM RADA ZAKLADE 2015

ZAKLADA ZA POTICANJE PARTNERSTVA I RAZVOJA CIVILNOG DRUŠTVA PULA, RIVA 8 PROGRAM RADA ZAKLADE 2015 ZAKLADA ZA POTICANJE PARTNERSTVA I RAZVOJA CIVILNOG DRUŠTVA PULA, RIVA 8 PROGRAM RADA ZAKLADE 2015 SADRŽAJ: SADRŽAJ:... 1 O ZAKLADI...... 2 JAČANJE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA... 3 DECENTRALIZIRANI MODEL

More information

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan.

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. 1) Kod pravilnih glagola, prosto prošlo vreme se gradi tako

More information

UNIVERZITET U BEOGRADU RUDARSKO GEOLOŠKI FAKULTET DEPARTMAN ZA HIDROGEOLOGIJU ZBORNIK RADOVA. ZLATIBOR maj godine

UNIVERZITET U BEOGRADU RUDARSKO GEOLOŠKI FAKULTET DEPARTMAN ZA HIDROGEOLOGIJU ZBORNIK RADOVA. ZLATIBOR maj godine UNIVERZITETUBEOGRADU RUDARSKOGEOLOŠKIFAKULTET DEPARTMANZAHIDROGEOLOGIJU ZBORNIKRADOVA ZLATIBOR 1720.maj2012.godine XIVSRPSKISIMPOZIJUMOHIDROGEOLOGIJI ZBORNIKRADOVA IZDAVA: ZAIZDAVAA: TEHNIKIUREDNICI: TIRAŽ:

More information

2 ZELENA AKCIJA izvještaj o radu

2 ZELENA AKCIJA izvještaj o radu izvještaj o radu sadržaj 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 36 38 40 42 44 48 predgovor o zelenoj akciji uvod program zaštite prirodnih resursa program zaštite voda program energetike program klimatskih

More information

POLUGODIŠNJE GLASILO UDRUGE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA SMART

POLUGODIŠNJE GLASILO UDRUGE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA SMART POLUGODIŠNJE GLASILO UDRUGE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA SMART TEME 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 UVODNIK MRRAK 2016. Mrračna vremena Dodijeljene nagrade Volonteri godine i Organizator volontiranja 2016.

More information

Electoral Unit Party No of Seats

Electoral Unit Party No of Seats Seat Allocation Electoral Unit Party No of Seats 007 Bosanski Novi/Novi Grad 01 SRPSKI NARODNI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE - Biljana Plav{i} 23 SRPSKA RADIKALNA STRANKA REPUBLIKE SRPSKE 8 26 SOCIJALISTI^KA

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od:. Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Status: Odobren Natječajna

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Godina do: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija:

More information

GRowing Advanced industrial Crops on marginal lands for biorefineries

GRowing Advanced industrial Crops on marginal lands for biorefineries Doc.dr.sc. Vanja Jurišić (AFZ) Slavica Rukavina, univ.spec.oec.mag.ing.bioteh. (INA) GRowing Advanced industrial Crops on marginal lands for biorefineries Konzorcij Industries Joint Undertaking under the

More information

Nejednakosti s faktorijelima

Nejednakosti s faktorijelima Osječki matematički list 7007, 8 87 8 Nejedakosti s faktorijelima Ilija Ilišević Sažetak Opisae su tehike kako se mogu dokazati ejedakosti koje sadrže faktorijele Spomeute tehike su ilustrirae a izu zaimljivih

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Godina do: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija:

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled odbijenih programa po podprogramskoj djelatnosti Godina: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Status: Odbijen

More information

Results and statistics

Results and statistics Results and statistics TABLE OF CONTENTS FOREWORD AND ACKNOWLEDGEMENTS I. EXHIBITORS II. VISITORS III. ONLINE FAIR IV. MEDIA COVERAGE APPENDIX I: LIST OF EXHIBITORS APPENDIX II: ORGANIZER AND PARTNERS

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Godina do: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija:

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Godina do: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija:

More information

PUNA JE PULA/ POLA GREMITA

PUNA JE PULA/ POLA GREMITA 1914. - PUNA JE PULA/ POLA GREMITA Program obilježavanja početka Velikog rata u Puli i Istri KALENDAR DOGAĐANJA (2014-2018) 2014. TRAVANJ INTERAKTIVNA SLIKOVNICA "PULA PRIJE 1914." Vrsta programa: edukativni,

More information

Podešavanje za eduroam ios

Podešavanje za eduroam ios Copyright by AMRES Ovo uputstvo se odnosi na Apple mobilne uređaje: ipad, iphone, ipod Touch. Konfiguracija podrazumeva podešavanja koja se vrše na računaru i podešavanja na mobilnom uređaju. Podešavanja

More information

Action Cooperation with Neighbouring Partner Countries - Training and Networking

Action Cooperation with Neighbouring Partner Countries - Training and Networking Action 2 - European Voluntary Service Nbr Application nr Applicant organisation Country City Application Title Maximum EU grant 1 532944-2-MK--2012-R2 Together Macedonia Bitola "Make a Difference" 28,490.00

More information

Kristijan Grđan je aktivist za ljudska prava, rođen godine u Zagrebu.

Kristijan Grđan je aktivist za ljudska prava, rođen godine u Zagrebu. KRISTIJAN GRĐAN ŽIVOTOPIS Kristijan Grđan je aktivist za ljudska prava, rođen 1982. godine u Zagrebu. Radno iskustvo 2012 i dalje Nacionalni savjetnik za HIV/AIDS i ljudska prava pri UN Tematskoj skupini

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Status: Odbijen stanje

More information

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA Radovi prije aplikacije: Prije nanošenja Ceramic Pro premaza površina vozila na koju se nanosi mora bi dovedena u korektno stanje. Proces

More information

POTPORE ZA SPORT U EUROPSKOJ UNIJI

POTPORE ZA SPORT U EUROPSKOJ UNIJI 2014. - 2020. POTPORE ZA SPORT U EUROPSKOJ UNIJI IZDAVAČ Hrvatski olimpijski odbor ZA IZDAVAČA Josip Čop UREDNIK Alma Papić PRIJEVOD Alma Papić LEKTURA Nada Vrdoljak KOREKTURA Alma Papić GRAFIČKO OBLIKOVANJE

More information

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB.

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB. 9.72 8.24 6.75 6.55 6.13 po 9.30 7.89 5.86 10.48 8.89 7.30 7.06 6.61 11.51 9.75 8.00 7.75 7.25 po 0.38 10.21 8.66 7.11 6.89 6.44 11.40 9.66 9.73 7.69 7.19 12.43 1 8.38 7.83 po 0.55 0.48 0.37 11.76 9.98

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina: 2006 Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija: [Sve županije]

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Status: Odobren Natječajna

More information

DiD DriDanube Drought D risk kin Danube Region

DiD DriDanube Drought D risk kin Danube Region Rizici od suše u Dunavskoj regiji DiD DriDanube Drought D risk kin Danube Region Ksenija Cindrić ić Kalin Državni hidrometeorološki zavod Prva nacionalna radionica, Zagreb, 2. lipnja 2017. DriDanube Drought

More information

MeĊunarodna kulturna suradnja

MeĊunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture MeĊunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina: Programska djelatnost: MeĊunarodna kulturna suradnja Status: Odobren Zagreb,

More information

Uvod u relacione baze podataka

Uvod u relacione baze podataka Uvod u relacione baze podataka 25. novembar 2011. godine 7. čas SQL skalarne funkcije, operatori ANY (SOME) i ALL 1. Za svakog studenta izdvojiti ime i prezime i broj različitih ispita koje je pao (ako

More information

Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje IZVJEŠĆE O RADU ZA GODINU

Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje IZVJEŠĆE O RADU ZA GODINU Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje IZVJEŠĆE O RADU ZA 2016. GODINU 1 SADRŽAJ Uvod ukratko o nama 3 Sažetak rada u 2016. 4 Projekti 8 Programi 15 Projekti financirani iz sredstava

More information

Curriculum Vitae. Fax: - GSM: Primary education

Curriculum Vitae. Fax: - GSM: Primary education Curriculum Vitae PERSONAL INFORMATION First name: Last name: Mia Mrgud Date of birth: April 29 th 1983. Private address: - Telephone: Home: - Business: +387 33 253 779 E-mail: Personal Web page: - Fields

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: Godina do: Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija:

More information

REFERENCES 1999 / 2017

REFERENCES 1999 / 2017 1 Pumping station Grlo IGH - 2 3 Water supply system on island Hvar Travnik-Central heating regulation 4 Tuzla airport-airfield lighting ASB- of 5 power network in Petrinja Thermo power plant 6 Gacko-Overhaul

More information

Transformacija i harmonizacija 3d modela PB Transformation and Harmonization of the 3d Model Radionica Vizija i ciljevi

Transformacija i harmonizacija 3d modela PB Transformation and Harmonization of the 3d Model Radionica Vizija i ciljevi veljača 2015. broj 37. issn 1847 3768 Transformacija i harmonizacija 3d modela PB Transformation and Harmonization of the 3d Model Radionica Vizija i ciljevi 01 Vision and Strategic Goals Workshop urbact

More information

Godišnji izvještaj Krugovi Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje

Godišnji izvještaj Krugovi Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Godišnji izvještaj 2017. Krugovi Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi, Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje promiče prava i zastupa položaj ranjivih

More information

Dragi prijatelji/ce, Uživajte u čitanju! S A D R Ž A J

Dragi prijatelji/ce,   Uživajte u čitanju! S A D R Ž A J Dragi prijatelji/ce, Predstavljamo vam avgustovsko izdanje mjesečnog informativnog Biltena Omladinskog resursnog centra (ORC) Tuzla i Omladinske mreže Bosne i Hercegovine, koja za sada broji 185 organizacija

More information

Međunarodna kulturna suradnja

Međunarodna kulturna suradnja Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Međunarodna kulturna suradnja Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina: 2006 Programska djelatnost: Međunarodna kulturna suradnja Županija: [Sve županije]

More information

Port Community System

Port Community System Port Community System Konferencija o jedinstvenom pomorskom sučelju i digitalizaciji u pomorskom prometu 17. Siječanj 2018. godine, Zagreb Darko Plećaš Voditelj Odsjeka IS-a 1 Sadržaj Razvoj lokalnog PCS

More information

Action 2 - European Voluntary Service

Action 2 - European Voluntary Service Nbr Application Number Name of Organisation Country City Application Title Maximum eligible Grant 1 549758-2-MK--2013-R3 Coalition of youth organizations SEGA Republic of Prilep Let's make the change 24.573,00

More information

IZVJEŠTAJ O RADU GONG-a Izvještaj napisali: Damir Azenić, Suzana Jašić i Sandra Pernar (narativni dio) i Albert Jedrejčić (financijski dio)

IZVJEŠTAJ O RADU GONG-a Izvještaj napisali: Damir Azenić, Suzana Jašić i Sandra Pernar (narativni dio) i Albert Jedrejčić (financijski dio) IZVJEŠTAJ O RADU GONG-a 2007. Izvještaj napisali: Damir Azenić, Suzana Jašić i Sandra Pernar (narativni dio) i Albert Jedrejčić (financijski dio) REPREZENTATIVNA DEMOKRACIJA Programsko područje Reprezentativna

More information

Tablice. 1. Trošarine na duhanske proizvode. Tablica 1.1. Pregled propisa koji uređuju oporezivanje duhanskih proizvoda u Europskoj uniji Tablica 1.2.

Tablice. 1. Trošarine na duhanske proizvode. Tablica 1.1. Pregled propisa koji uređuju oporezivanje duhanskih proizvoda u Europskoj uniji Tablica 1.2. Tablice 1. Trošarine na duhanske proizvode Tablica 1.1. Pregled propisa koji uređuju oporezivanje duhanskih proizvoda u Europskoj uniji Tablica 1.2. Trošarine na duhanske proizvode (cigarete, cigare, cigarilose)

More information

ZASTUPLJENOST KINEZIOLOŠKIH AKTIVNOSTI UNUTAR DJELOVANJA UDRUGE DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: ANALIZA SLUČAJA UDRUGA SRCE SVETI IVAN ZELINA

ZASTUPLJENOST KINEZIOLOŠKIH AKTIVNOSTI UNUTAR DJELOVANJA UDRUGE DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: ANALIZA SLUČAJA UDRUGA SRCE SVETI IVAN ZELINA Milka Caltanella ZASTUPLJENOST KINEZIOLOŠKIH AKTIVNOSTI UNUTAR DJELOVANJA UDRUGE DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: ANALIZA SLUČAJA UDRUGA SRCE SVETI IVAN ZELINA 1. UVOD Invaliditet ima različite uzroke, a

More information

Europska komisija. LEADER PRISTUP Praktični vodič

Europska komisija. LEADER PRISTUP Praktični vodič Europska komisija LEADER PRISTUP Praktični vodič Svrha ovog dokumenta Ovaj dokument predstavlja Leader pristup i objašnjava kako može Leader pomoći razvoju ruralnih zajednica. Dokument takoñer pruža osnovne

More information

Odgovara ravnatelj Marko Krištof. Person responsible: Marko Krištof, Director General. Urednica: Editor-in-Chief: Ljiljana Ostroški

Odgovara ravnatelj Marko Krištof. Person responsible: Marko Krištof, Director General. Urednica: Editor-in-Chief: Ljiljana Ostroški Objavljuje i tiska Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske, Zagreb, Ilica 3, p. p. 80. Published and printed by the Croatian Bureau of Statistics, Zagreb, Ilica 3, P. O. B. 80 Telefon/ Phone: (+385

More information

RJEŠENJE. Obrazloženje

RJEŠENJE. Obrazloženje KLASA: UP/I-344-01/11-09/02 URBROJ: 376-11-11-02 Zagreb, 24. svibnja 2011.g. Na temelju članka 128. st. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine br. 73/08) te članka 63. st. 3. i 4. Zakona

More information

MINISTRY OF SEA, TRANSPORT AND INFRASTRUCTURE

MINISTRY OF SEA, TRANSPORT AND INFRASTRUCTURE MINISTRY OF SEA, TRANSPORT AND INFRASTRUCTURE 3989 Pursuant to Article 8, Paragraph 2 and Paragraph 5, Subparagraph 2 of the Law on Public Roads (Official Gazette No. 180/04 and 138/06), the Minister of

More information

Opće izvješće o radu za godinu

Opće izvješće o radu za godinu Opće izvješće o radu za 2011. godinu Sadržaj UVOD... 4 HAH i Europska unija... 5 ADMINISTRACIJA I UPRAVLJANJE HAH-a... 7 Edukacija zaposlenika... 9 Međunarodna suradnja... 11 Institucionalna suradnja na

More information

Skupštinu je sazvao predsjednik Saveza udruga Klubtura sukladno članku 20. Statuta udruge.

Skupštinu je sazvao predsjednik Saveza udruga Klubtura sukladno članku 20. Statuta udruge. ZAPISNIK 21. REDOVNE SKUPŠTINE SAVEZA UDRUGA KLUBTURA Održane 13. i 14. ožujka 2015. godine Skupštinu je sazvao predsjednik Saveza udruga Klubtura sukladno članku 20. Statuta udruge. Skupština je održana

More information

listopad broj 35. issn

listopad broj 35. issn listopad 2014. broj 35. issn 1847 3768 Rezultati gis ljetne škole Outputs of the gis Summer School iclei skupština 2014 iclei Assembly 2014 Posjet delegacije mpc ZgForumu Macedonian Orthodox Church Delegation

More information

Permanent Expert Group for Navigation

Permanent Expert Group for Navigation ISRBC E Permanent Expert Group for Navigation Doc Nr: 2-16-2/12-2-PEG NAV October 19, 2016 Original: ENGLISH INTERNATIONAL SAVA RIVER BASIN COMMISSION PERMANENT EXPERT GROUP FOR NAVIGATION REPORT OF THE

More information

SEMINARI LIDERA I TRENERA / SEMINARS FOR LEADERS AND COACHES

SEMINARI LIDERA I TRENERA / SEMINARS FOR LEADERS AND COACHES SEMINARI LIDERA I TRENERA / SEMINARS FOR LEADERS AND COACHES CROSS CULTURES PROJECT AS- SOCIATION -OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS /OTVORENE ZABAVNE ŠKOLE FUDBALA-NOGOMETA BOSNA I HERCEGOVINA, JULI 2015 IZVJEŠTAJ

More information

Direktorij okolišnih udruga u Hrvatskoj. Direktorij i rezultati istraživanja okolišnih udruga u Hrvatskoj

Direktorij okolišnih udruga u Hrvatskoj. Direktorij i rezultati istraživanja okolišnih udruga u Hrvatskoj Direktorij okolišnih udruga u Hrvatskoj Direktorij i rezultati istraživanja okolišnih udruga u Hrvatskoj Direktorij okolišnih udruga u Hrvatskoj Direktorij i rezultati istraživanja organizacija civilnog

More information

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O PRAĆENJU KAKVOĆE ZRAKA NA POSTAJAMA DRŽAVNE MREŽE ZA TRAJNO PRAĆENJE KAKVOĆE ZRAKA ZA GODINU

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O PRAĆENJU KAKVOĆE ZRAKA NA POSTAJAMA DRŽAVNE MREŽE ZA TRAJNO PRAĆENJE KAKVOĆE ZRAKA ZA GODINU INSTITUT ZA MEDICINSKA ISTRAŽIVANJA I MEDICINU RADA, ZAGREB GODIŠNJE IZVJEŠĆE O PRAĆENJU KAKVOĆE ZRAKA NA POSTAJAMA DRŽAVNE MREŽE ZA TRAJNO PRAĆENJE KAKVOĆE ZRAKA ZA 2007. GODINU Zagreb, rujan 2008. INSTITUT

More information

COMPETITIVENESS UNITS OF LOCAL GOVERNMENT. Marijana Galić * Ensar Šehić ** Keywords: Competitiveness, Methodology, LGU, Bosnia and Herzegovina.

COMPETITIVENESS UNITS OF LOCAL GOVERNMENT. Marijana Galić * Ensar Šehić ** Keywords: Competitiveness, Methodology, LGU, Bosnia and Herzegovina. DOI 10.5644/PI2013-153-11 COMPETITIVENESS UNITS OF LOCAL GOVERNMENT Marijana Galić * Ensar Šehić ** Abstract The paper attempts to analyze competitiveness for Local Government Unit (LGU) based on unit

More information

Malta 23, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovine

Malta 23, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovine PERSONAL INFORMATION Izet Laličić Malta 23, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovine +387 33 20 46 11 061 150 553 izet.lalicic@gmail.com Sex M Date of birth 01/08/1957 Nationality Bosnia and Herzegovina POSITION

More information

IF4TM. Plan for additional dissemination activities in 2016

IF4TM. Plan for additional dissemination activities in 2016 IF4TM Plan for additional dissemination activities in 2016 Project Acronym: IF4TM Project full title: Institutional framework for development of the third mission of universities in Serbia Project No:

More information

IZVJEŠĆE O RADU HVATSKE UDRUGE ZA MIRENJE I NJENIH ČLANOVA U 11 MJESECI U 2013.

IZVJEŠĆE O RADU HVATSKE UDRUGE ZA MIRENJE I NJENIH ČLANOVA U 11 MJESECI U 2013. Zagreb 29. studenoga 2013. IZVJEŠĆE O RADU HVATSKE UDRUGE ZA MIRENJE I NJENIH ČLANOVA U 11 MJESECI U 2013. DOMAĆE AKTIVNOSTI ČLANOVA HUM-a. 6., 14. i 28. veljače 2013, u Zagrebu, u prostorijama Pravosudne

More information

BILTEN WILL4WIND No. 3

BILTEN WILL4WIND No. 3 BILTEN WILL4WIND No. 3 Europska unija Ulaganje u budućnost U FOKUSU: PROJEKT WILL4WIND Unatoč sve većem korištenju vjetrovne energije, Hrvatskoj još uvijek nedostaje sustav učinkovitog upravljanja proizvedenom

More information

OMLADINSKI KOMUNIKATIVNI CENTAR

OMLADINSKI KOMUNIKATIVNI CENTAR OMLADINSKI KOMUNIKATIVNI CENTAR GODI[NJI IZVJE[TAJ ANNUAL REPORT 2001 YOUTH COMMUNICATION CENTER UPRAVNI ODBOR/GOVERNING BOARD Nikola Doronti}, Predsjednik/President (Socijalni pedagog u Centru za socijalni

More information

IZVJEŠĆE O RADU ZAKLADE SVEUČILIŠTA U RIJECI ZA GODINU

IZVJEŠĆE O RADU ZAKLADE SVEUČILIŠTA U RIJECI ZA GODINU IZVJEŠĆE O RADU ZAKLADE SVEUČILIŠTA U RIJECI ZA 2016. GODINU Sadržaj 1. O Zakladi... 4 1.1. Svrha osnivanja Zaklade... 4 1.1.2. Ciljevi... 4 1.1.3. Strateške smjernice Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2013.-2017....

More information

KALENDAR OBJAVLJIVANJA STATISTIČKIH PODATAKA

KALENDAR OBJAVLJIVANJA STATISTIČKIH PODATAKA KALENDAR OBJAVLJIVANJA STATISTIČKIH PODATAKA 2017 CALENDAR OF STATISTICAL DATA ISSUES ZAGREB, 2016. Objavljuje i tiska Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske, Zagreb, Ilica 3, p. p. 80. Published

More information

Publicly available document to be published periodically Compulsory use for all grant contracts. GRANT CONTRACTS AWARDED DURING June 2010

Publicly available document to be published periodically Compulsory use for all grant contracts. GRANT CONTRACTS AWARDED DURING June 2010 Publicly available document to be published periodically Compulsory use for all grant contracts GRANT CONTRACTS AWARDED DURING June 2010 FINANCING SOURCE: IPA 2007 and 2008 (07SER01/12/21 and 08SER01/11/21)

More information

List of participants. List of Participants. Country (Bosnia and Herzegovina)

List of participants. List of Participants. Country (Bosnia and Herzegovina) List of participants National Training in Bosnia and Herzegovina on SEA and EIA, CITES Convention and Management in protected areas 10-12 May 2016 Mostar, Bosnia and Herzegovina List of Participants Country

More information

POSLOVNO IZVJEŠĆE ZA GODINU

POSLOVNO IZVJEŠĆE ZA GODINU POSLOVNO IZVJEŠĆE ZA 2015. GODINU Zagreb, siječanj 2016. SADRŽAJ: 1. USTROJ INSTITUTA I UPRAVLJANJE INSTITUTOM... 1 2. POSLOVNI PROSTOR I OPREMA... 3 3. ZAPOSLENICI... 5 4. ZNANSTVENA I STRUČNA NAPREDOVANJA,

More information

zipp izložba zsdi Exhibition Dani eu fondova eu Fund Days Radionica Strateško planiranje Workshop on Strategic Planning

zipp izložba zsdi Exhibition Dani eu fondova eu Fund Days Radionica Strateško planiranje Workshop on Strategic Planning zipp izložba zsdi Exhibition Dani eu fondova eu Fund Days Radionica Strateško planiranje Workshop on Strategic Planning info izdaje gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada, listopad 2012.

More information

Sporazum CEFTA-2006 i vanjskotrgovinska razmjena poljoprivrednih proizvoda u Bosni i Hercegovini za razdoblje od do 2009.

Sporazum CEFTA-2006 i vanjskotrgovinska razmjena poljoprivrednih proizvoda u Bosni i Hercegovini za razdoblje od do 2009. ORIGINAL PREGLEDNI SCIENTIFIC RAD Ferhat ĆEJVANOVIĆ PAPER Zoran GRGIĆ, Aleksandar MAKSIMOVIĆ, Danijela BIĆANIĆ Sporazum CEFTA-2006 i vanjskotrgovinska razmjena poljoprivrednih proizvoda u Bosni i Hercegovini

More information