План научно-истраживачког рада на Техничком факултету у Бору за период године по Катедрама

Size: px
Start display at page:

Download "План научно-истраживачког рада на Техничком факултету у Бору за период године по Катедрама"

Transcription

1

2 План научно-истраживачког рада на Техничком факултету у Бору за период године по Катедрама I Катедра за прерађивачку металургију Планирају се следеће теме: - Освајање рафинационих топитеља; - Израда машина и алата за потребе прерађивачке металургије; - Истраживање процеса борирања на синтерованим металним материјалима; - Електрохемијска испитивања хладно деформисане жице; - Истраживање ефекта ојачавања жарењем на синтерованим материјалима; - Истраживање утицаја термоциклирања на ливеним и синтерованим материјалима; - Лемови на бази сребра. Такође је потенцирано да ће на свим овим истраживањима бити укључени и студенти и на тај начин би настава и рад са студентима на смеру за прерађивачку металургију били садржајнији и квалитетнији. II Катедра за металуршко инжењерство У оквиру петогодишњег плана НИР-а на Катедри за металуршко инжењерство, а у функцији унапређења квалитета наставе на истом, планира се: A. Рад у оквиру одређених научно-истраживачких тема: 1. Развој нових и унапређење постојећих процеса у екстрактивној металургији обојених метала; 2. Термодинамика и кинетика вишекомпонентних система; 3. Електрохемијска испитивања вишефазних система; 4. Феномени преноса. Значајан део ових активности биће обрађен кроз пројекте који су већ у току, као и кроз пројекте који буду одобрени из оквира пријављених пројеката током ове године: - Пројекти у току *Пројекти на националном нивоу 1. Истраживање феномена преноса релевантних за развој процеса и опреме у области контактора, флуид честица и сепарационих процеса (МНТР, основна истраживања, тече до краја године); 2. Развој технологија за екстракцију обојених и племенитих метала из домаћих полиметаличних сировина (МНТР, технолошки развој, тече до априла године);

3 3. Развој, израда и испитивање хардвера и софтвера интелигентних извора напајања за примену у галванотехници (МНТР, иновациони пројекат, тече до марта године). * Пројекти на међународном нивоу 1. COST 531 Lead-free solder materials (COST-CORDIS, тече до године); 2. COST 535 Thermodynamics of alluminides (COST-CORDIS, тече до године). - Пројекти у пријави: 1. Термодинамика и фазна равнотежа лемних материјала без олова (МНТР, основна истраживања); 2. Добијање, хемијско-структурна и електрохемијска карактеризација вишекомпонентних електродних и електрохемијских кондензаторских мартеријала (МНТР, основна истраживања); 3. Истраживање феномена преноса значајних за развој нових процеса и опреме (МНТР, основна истраживања); 4. Побољшање енергетске ефикасности технолошких процеса пирометалуршке екстракције бакра (МНТР, национални програм енергетске ефикасности); 5. Развој и примена електрохемијске електроде на бази титана и платине са побољшаним енергетским производним карактгеристикама за примену у рударској, металуршкој, хемијској индустрији и заштити животне средине (МНТР, технолошки развој); 6. Системи за електрохемијска мерења (МНТР, иновациони пројекат); 7. Уређај за позлату фине бакарне жице (МНТР, иновациони пројекат). Б. Рад са студентима на додипломским и последипломским студијама: Наставиће се са праксом увођења студената у току додипломских студија у НИР, као и рад, као и рад у оквиру дипломских, магистарских и докторских теза. Тренутно, на Катедри за металуршко инжењерство су у изради две одобрене магистарске тезе и две докторкс тезе: - Магистарске тезе: Весна Фајнишевић: Електрохемијска карактеризација легура злата, сребра и бакра; Александра Милосављевић: Испитивање термодинамичких и структурних карактеристика легура у тернарном систему Ag-In-Sn. - Докторске тезе: Мр Иван Михајловић: Термодинамичка и кинетичка анализа процеса пржења концентрата бакра са повишеним садржајем арсена; Мр Драган Манасијевић: Испитивање фазне равнотеже и термодинамичка анализа система Sn-Sb-Me (Me=In,Bi). В. Рад на иновирању појединих наставних програма: Биће учињени напори да се изврши пријава код програма WUS за иновирање појединих наставних програма, у циљу унапређења квалитета наставе.

4 III Катедра за подземну експлоатацију ЛМС 1. План рада на научно истраживачким пројектима Наставници ове катедре, заједно са наставнивницима Катедре за површинску ЕЛМС, раде на научно-истраживачком пројекту који финансира Министарство за науку и заштиту животне средине Републике Србије, под насловом Утврђивање динамике процеса нарушавања терена и оштећења објеката геомеханичким и геодетским методама мерења на рудницима угља са подземном експоатацијом (бр. пројекта 6638А). Пројекта се ради у наредном трогодишњем периоду. Пријављен је пројекат Истраживање и изналажење решења за даљу експлоатацију лежишта руда бакра, која су до сада откопавана површинским начином. Због познатог стања на рудницима бакра мала је вероватноћа да се на овој проблематици нешто ради у наредних неколико година. Тренутно је у поступку учешће на тендеру за добијање послова на изради Главног рударског пројекта експлоатације лежишта каменог угља Јерма. 2. Научно-истраживачки рад у последипломском усавршавању На смеру за ЕЛМС предстоји израда два магистарска рада, од којих је један из домена подземне експлоатације (И. Свркота). Тренутно нема других кандидата за рад на магистарским тезама или докторским дисертацијама. Међутим, постоје два потенцијална кандидата из ИНститута за бакар у Бору. 3. Научно-истраживачки рад у функцији унапређења квалитета наставе Са овог становишта треба имати у виду истраживања која обављају поједини наставници у циљу сопственог усавршавања и напредовања у звању. Постојеће наставно особље ради на изради научних или стручних радова и саопштења на саветовањима и сл. У просеку се може рачунати на радова ове врсте за једну годину. За бављење овим пословима треба радити и на осавремењавању опреме у лабораторијама, а овде предност треба дати Лабораторији за механику стена и тла. Потребно је обезбедити и неколико рачунарских програма, на пример за нумеричко моделирање и слично. Снабдевеност рачунарском опремом је задовољавајућа, али треба радити на обезбеђењу и пратећих уређаја и софтвера.

5 IV Катедра за површинску експлоатацију ЛМС 1. Активности које су у току - Рад на пројекту из области технолошког развоја, број 6638А, код Министарства за науку и заштиту животне средине 2. Активности које се планирају - Конкурисање код Министарства за науку и заштиту животне средине; - Учешће у понуди за израду ГРП за рудник каменог угља Јерма; - Учешће у понудама за израду или ревизију пројеката које инвестира РТБ; - Учешће у понудама за израду или ревизију пројеката за потребе ЈП ПЕУ, Ресавица; - Израда студија и елабората за потребе ЈППЕУ Ресавица; - Сарадња са иностранством (Камерово Русија, Дубаи Уједињени Арапски Емирати). V КАТЕДРA ЗА МИРТ Унапређење наставне делатности на Катедри за МиРТ, поред обезбеђивања савремених средстава и учила, у великој мери се може постићи, укључивањем чланова Катедри и студената у разне облике научног и истраживачког рада презентацијом резултата тих истраживања на различитим научним и стручним скуповима, организацијом различитих научних и стручних скупова и издавањем публикација, научних и стручних часописа и сл. За остваривање наведеног циља, Катедра за МиРТ, предлаже следећи генерални петогодишњи план својих активности ; 1. Активно учешће у пријави и реализацији пројеката које финансирају Министарства за науку и технолошки развој, као и друге међународне и невладине организације. Презентација резултата истраживања на научним и стручним скуповима у земљи и иностранству. 2. Сходно реформи Катедре за МиРТ, и отварања новог смера за Рециклажне технологије и одрживи развој; Катедра предузима активности за обезбеђивање неопходног стручног кадра за обављање наставне и научноистраживачке делатности у овој новој области. Активности у обезбеђивању неопходне опреме и формирање савремених лабораторија за реалиизацију истраживања из области рециклажних технологаја и одрживог развоја.

6 У том контексту, неопходне су многе активности промоције и маркетинга, првог профила образовања у овој области у нашој земљи. Под овим се подразумевају непосредни контакти са: - Министарством за заштиту животне средине - Институцдјама које се на неки начин баве овом проблематиком (Институти, Факултети) - Органима републичког и локалног нивоа, који се баве рециклажом и заштитом животне средине и проблемима везаних за ову проблематику. 3. Организовање различитих нивоа едукација грађанства и запошљених у области рециклаже и заштите животне средине. 4. Решавање конкретних привредних проблема у области рециклажних технологија и одрживог развоја. 5. Организација научног стручног скупа из области рециклаже и одрживог развоја и издавање међународног научног часописа из исте области. 6. Обзиром на чињеницу, да је смер за рециклажне технологије и одрживи развој први образовни профил ове врсте у нашој земљи, атакође, да је проблематика која ће бити предмет изучавања и рада, универзална и актуелна на нивоу државе и шире, постоји апсолутна оправданост обезбеђивања услова држања наставе и сваке друге едукације на даљину, тим пре пгго је Наставно научно веће нашег Факултета већ покренуло иницијативу у том правцу. VI Катедра за информатику 1. Израда софтвера за E-learning 2. Израда софтвера за потребе администрирања у студентској служби; 3. Израда софтвера за потребе администрирања у области НИР-а; 4. Израда софтвера за потребе евиденције о кадровима на Факултету; 5. Израда пројекта видео и сигурносног надзора над објектима Факултета; 6. Израда пројекта електронских огласних табли.

7 VII Технолошки одсек a) РАСТВАРАЊЕ СУЛФИДНИХ МИНЕРАЛА Растварањем сулфидних минерала (пирита и халкопирита) и других присутних минерала који се налазе у флотационим јаловиштима, као и у околном аграрном земљишту, могу настајати јони тешких метала који загађују земљиште. Jедан од циљева истраживања ће бити испитивање утицаја тешких метала (олово, цинк, арсен, бакар, хром, итд.) на околину. На загађенoм земљишту које садрже ове метале гајиће се биљне културе (овас, јечам, кукуруз, луцерка, соја, итд.) и пратиће се дистрибуција тешких метала у биљном материјалу. Ради поређења, земљиште нормалног састава ће се намерно загађивати солима тешких метала и на њима ће бити гајене биљне културе у којима ће се пратити ефекти тешких метала. Поред овога, пратиће се и активности неких ензима (каталазе и пероксидазе) у функцији концентрације тешких метала. Оксидацијом пирита у земљиштима која садрже тај минерал гради се сумпорна киселина која драстично повећава киселост земљишта, па ће се анализирати и утицај киселости земљишта на усвајање тешких метала од стране биљака. Халкопирит је најзначајни минерал бакра и изналажењем погодних метода растварања тог минерала омогућило би се ефикасно добијање бакра. Истовремено би се утицало и на квалитет животне средине јер би се избегле емисије великих количина сумпор-диоксида који се ослобађа у току постојећих (термичких) прерада концентрата који садрже овај минерал. Испитиваће се оксидација халкопирита јонима гвожђа(iii) у киселој сулфатној средини са аспекта утицаја величине честица халкопирита, односа чврсто:течно, концентрације гвожђе(iii) јона и ph вредности на степен оксидације халкопирита као и на потрошњу сумпорне киселине. Електрохемијским методама биће испитиван утицај времена контакта халкопирита са растворима оксиданаса и хлорида на реактивност тог минерала. Испитиваће се и утицај јона сребра на брзину растварања халкопирита. b) ЕЛЕКТРОХЕМИЈСКИ СЕНЗОРИ Испитивања ће обухватити и изналажења електрохемијских карактеристика испитиваних сулфидних минерала (пирит, халкопирит) које могу послужити и за примену тих минерала за праћење квалитета животне средине. Пирит се, захваљујући својим електрохемијским особинама, може примењивати као катода у фотохемијским ћелијама, а пошто је и полупроводник може играти улогу и електрохемијског сензора, па ће се у те сврхе и испитивати. Анализираће се могућност примене пирита као сензора за одређивање органских киселина и база. Прелиминарна испитивања су показала да се халкопирит може користити као потенциометријски сензор за праћење реакција таложења у којима учествују јони сребра и живе. Испитивања ће бити обављена у циљу одређивања Аg и Hg, као и хемијских врста које граде талоге или комплексе са тим металима користећи халкопирит као сензор. c) КОРОЗИЈА МАТЕРИЈАЛА Испитиваће се корозија бакра и легура бакра( Cu37Zn, CuAlZn ) добијених технологијом ливења навише, са циљем да се изнађу услови за смањење корозије. Електрохемијским мерењима испитиваће се утицај времена контакта ових материјала са базним растворима, а испитиваће се и утицај концентрације хлоридних јона на брзину корозије испитиваних материјала. Посебно ће се испитивати утицај бензотриазола, као инхибитора корозије. Испитиваће се утицај концентрације овог инхибитора, а биће спроведена истраживања у којима ће пасивни слој (бензотриазолат)

8 на овим материјалима бити наношен пре корозионих испитивања, третманом ових материјала са раствором бензотриазола. Испитиваће се и стабилност тако добијених пасивних слојева на дејство хлоридних јона. VIII Катедра за менаџмент 1. Програм побољшања запошљивости у Општини Бор Европска агенција за реконструкцију, износ евра 2. Пројекти преквалификације у оквиру реструктуирања РТБ-а Бор 1. Како започети сопствени бизнис, евра 2. Увежање организационе културе компаније, евра 3. Ангажовање преко Министарства науке и заштите животне средине - Примењена истраживања, 4 месеца ( ) један истраживач; - Пројекат фундаменталних истраживања, 6 месеци ( ) један истраживач. IX Електромашински одсек 1. Истраживање могућности уштеде енергије у комуналним системима Борског округа (Тимочког региона); 2. Имплементација система на бази вештачке интелигенције (системи вештачких неуронских мрежа и системи засновани на фази логици) у савременим производним технологијама.

Критеријуми за друштвене науке

Критеријуми за друштвене науке На састанку председника комисија друштвених и хуманистичких наука са представницима Министарства који је одржан 6. јуна, усклађени су критеријуми за истраживаче. Критеријуми за друштвене науке Услови за

More information

ПРОГРАМ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ПЕРИОД ГОДИНЕ

ПРОГРАМ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ПЕРИОД ГОДИНЕ ПРОГРАМ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ПЕРИОД 2015-2019. ГОДИНЕ Нови Сад, 2015. године Садржај 1. Увод... 1 2. Научно-истраживачке активности Медицинског факултета у периоду

More information

ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ПДВ ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ

ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ПДВ ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ Образац ПО ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ ПОДАЦИ О ПОДНОСИОЦУ Назив, односно име и презиме и адреса ПИБ У Обрасцу ПО износи се уписују у динарима, без децимала 1. ПРОМЕТ ДОБАРА И УСЛУГА

More information

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Еразмус +: програм Европске комисије намењен образовању Хоризонт 2020: програм Европске комисије намењен науци Обезбеђује финансирање пројеката у области образовања и усавршавања,

More information

Архитектура и организација рачунара 2

Архитектура и организација рачунара 2 Архитектура и организација рачунара 2 Садржај Увод Циљеви и исход предмета Наставници Програм предмета Лабораторијске вежбе Предиспитне обавезе студената Начин полагања испита Литература 2/16 Увод Назив

More information

ЛАБОРАТОРИЈА ЕНЕРГИЈЕ ЗНАЊА

ЛАБОРАТОРИЈА ЕНЕРГИЈЕ ЗНАЊА ЛАБОРАТОРИЈА ЕНЕРГИЈЕ ЗНАЊА 1 Друштво физичара Србије са НИС-ом реализује пројекат обуке наставника физике за реализацију лабораторијских вежби и рад са талентованом децом. Прва фаза је опремање три лабораторије

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет организационих наука Ужа научна,

More information

Креирање апликација-калкулатор

Креирање апликација-калкулатор 1 Креирање апликација-калкулатор Сабирање стрингова 1. Поставити на форму три поља за едитовање и једно дугме са натписом Сабери. 2. Кликом на дугме, треба да се у последњем пољу појави резултат сабирања

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: ФАКУЛТЕТ ЗА ФИЗИЧКУ ХЕМИЈУ Ужа научна, односно уметничка област: ФИЗИЧКА ХЕМИЈА- БИОФИЗИЧКА ХЕМИЈА

More information

РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА

РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату: Име и презиме: Јелена Д. Русмировић Датум

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Научни институт за ветеринарство "Нови Сад" Руменачки пут 20 21000 Нови Сад, Р.Србија Scientific Veterinary Institute "Novi " Rumenacki put 20 21000 Novi, R.Serbia Tel. + 381 (0)21 4895-300; Fax: + 381(0)21

More information

СТРУКТУРА СТАНДАРДА СИСТЕМАМЕНАЏМЕНТАКВАЛИТЕТОМ

СТРУКТУРА СТАНДАРДА СИСТЕМАМЕНАЏМЕНТАКВАЛИТЕТОМ 1 СТРУКТУРА СТАНДАРДА СИСТЕМАМЕНАЏМЕНТАКВАЛИТЕТОМ 2 ПРИНЦИПИ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ 3 ПРИНЦИПИ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ 4 ПРИНЦИПИ МЕНАЏМЕНТА КВАЛИТЕТОМ Edwards Deming Не морате то чинити, преживљавање фирми

More information

Структура студијских програма

Структура студијских програма УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ АДУ, ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА труктура студијских програма НОВИ АД 2010. пецијалистичке струковне студије трана 2 тудијски програм: ПРВА ГОДИНА татус П В ИР ДОН 1 IS001 Ефективни менаџмент

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ 1 Назив факултета: Mашински факултет Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Ваздухопловство Број кандидата

More information

Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације

Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Конференција ИПАП Република Србија/ НАТО: Од плана до реализације Београд, 15.09.2015. године Област ванредних ситуација покривена

More information

1. Кандидат: др Јелена Радовановић

1. Кандидат: др Јелена Радовановић ИЗБОРНОМ ВЕЋУ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Одлуком Изборног већа Медицинског факултета у Крагујевцу, број 01-7641/7-10 од 4.11.2009 године, формирана је Комисија за припрему извештаја за избор кандидата

More information

НАУКА У СРБИЈИ

НАУКА У СРБИЈИ НАУКА У СРБИЈИ 2010 2013 НАЦИОНАЛНИ САВЕТ ЗА НАУЧНИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА НАУКА У СРБИЈИ 2010-2013 Национални савет за научни и технолошки

More information

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА Република Србија Агенција за привредне регистре ПУНО ПОСЛОВНО ИМЕ ПРИВРЕДНОГ СУБЈЕКТА Правна форма: доо од ад кд задруга Седиште Друго: Део пословног

More information

5. Усвајање обавештења Ане Анђелковић о научном скупу "7th ESENIAS Workshop" (предмет број 670 од године).

5. Усвајање обавештења Ане Анђелковић о научном скупу 7th ESENIAS Workshop (предмет број 670 од године). 5. Усвајање обавештења Ане Анђелковић о научном скупу "7th ESENIAS Workshop" (предмет број 670 од 05.04.2017. године). Након пребројавања приспелих одговора председник Научног већа др Јелена Јовић, констатовала

More information

Мастер студије Смер: Рачуноводство и ревизија

Мастер студије Смер: Рачуноводство и ревизија ФИНАНСИЈСКО ИЗВЕШТАВАЊЕ И МЕЂУНАРОДНА РАЧУНОВОДСТВЕНА РЕГУЛАТИВА Мастер студије Смер: Рачуноводство и ревизија Информације о предмету Предавања: проф. др Љиљана Дмитровић Шапоња Вежбе: др Сунчица Милутиновић

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Хемија Број кандидата који се бирају:

More information

TРЖИШТЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У ГОДИНИ

TРЖИШТЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У ГОДИНИ TРЖИШТЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2013. ГОДИНИ др Милан Јанковић, директор Општи приказ Број становника: 7,18милиона (без Косова и Метохије) Укупна површина: 88.502 km² БДП у 2013:

More information

Tel (0) ; Fax: + 381(0) ; web: ;

Tel (0) ; Fax: + 381(0) ; web:  ; Научни институт за ветеринарство "Нови Сад" Руменачки пут 20 21000 Нови Сад, Р.Србија Scientific Veterinary Institute "Novi Sad" Rumenacki put 20 21000 Novi Sad, R.Serbia Tel. + 381 (0)21 4895-300; Fax:

More information

НАУЧНО ВЕЋЕ АСТРОНОМСКЕ ОПСЕРВАТОРИЈЕ БИЛТЕН РЕФЕРАТА. за избор у научна звања и избор и реизбор на одговарајуца радна места

НАУЧНО ВЕЋЕ АСТРОНОМСКЕ ОПСЕРВАТОРИЈЕ БИЛТЕН РЕФЕРАТА. за избор у научна звања и избор и реизбор на одговарајуца радна места НАУЧНО ВЕЋЕ АСТРОНОМСКЕ ОПСЕРВАТОРИЈЕ БИЛТЕН РЕФЕРАТА за избор у научна звања и избор и реизбор на одговарајуца радна места 28.12.2015. године Одговорни уредник: др Гојко Ђурашевић САДРЖАЈ: Избор у звање

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ II - О КАНДИДАТИМА

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ II - О КАНДИДАТИМА С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет за физичку хемију Ужа научна, oдносно уметничка област: материјали Број кандидата који

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Предмет: Извештај Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звање доцента за ужу научну област Софтверско инжењерство На основу

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Одлуком Изборног већа Грађевинског факултета Универзитета у Београду од 14.09.2017. године, именовани смо за референте по расписаном конкурсу

More information

Планирање за здравље - тест

Планирање за здравље - тест Планирање за здравље - тест 1. Планирање и програмирање су: а) синоними (термини који означавају исти појам) б) две етапе јединственог процеса утврђивања и достизања циљева здравственог развоја в) ништа

More information

Стандарди у области безбедности ИKТ-а. Драган Вуксановић, Институт за стандардизацију Србије

Стандарди у области безбедности ИKТ-а. Драган Вуксановић, Институт за стандардизацију Србије Стандарди у области безбедности ИKТ-а Драган Вуксановић, Институт за стандардизацију Србије Стандарди у области ИКТ-а Стандардизацијом у области информационих технологија највећим делом бави се ISO/IEC

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Техничка физика

More information

Конкурсна документација Т - 44 / 2013

Конкурсна документација Т - 44 / 2013 Конкурсна документација Т - 44 / 2013 в) Банкарска гаранција за добро извршење посла Понуђач чију понуду Наручилац изабере као најповољнију дужан је да у року од 5 (пет) дана од дана закључења уговора

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду, Факултет организационих наука Ужа научна, oдносно уметничка област: Менаџмент

More information

I - О КОНКУРСУ II - О КАНДИДАТИМА

I - О КОНКУРСУ II - О КАНДИДАТИМА Образац 4 С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Mашински факултет Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Ваздухопловство Број

More information

(ДОЦЕНТ) С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

(ДОЦЕНТ) С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА (ДОЦЕНТ) С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду- Пољопривредни

More information

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У НОВОМ САДУ

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У НОВОМ САДУ ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА САМОВРЕДНОВАЊЕ И ОЦЕЊИВАЊЕ КВАЛИТЕТА ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У НОВОМ САДУ ИЗВЕШТАЈ О САМОВРЕДНОВАЊУ И ОЦЕЊИВАЊУ КВАЛИТЕТА Нови Сад 2015. Садржај Увод... 3 С-01:

More information

И З В Е Ш Т А Ј ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

И З В Е Ш Т А Ј ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ На основу Закона о научноистраживачкој делатности (,,Службени гласник РС, бр. 110/2005, 50/2006, 18/2010 и 112/2015) и члана 58. став 1. тачка

More information

СТАТУТ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ

СТАТУТ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ СТАТУТ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У НОВОМ САДУ 1 На основу члана 46, члана 53 став 1 тачка 1 Закона о високом образовању (Службени гласник РС, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014,

More information

ФАКУЛТЕТИ ЗА СТУДИЈЕ ТУРИЗМА

ФАКУЛТЕТИ ЗА СТУДИЈЕ ТУРИЗМА Факултет за хотелијерство и туризам - Врњачка бања Адреса: Војвођанска бб, Врњачка бања Телефон: 034/370-191 Website: www.hit-vb.kg.ac.rs Email: hitvb@kg.ac.rs Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој

More information

Достава захтева и пријава М-4 за годину преко електронског сервиса Фонда ПИО. е-м4. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање

Достава захтева и пријава М-4 за годину преко електронског сервиса Фонда ПИО. е-м4. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Достава захтева и пријава М-4 за 2015. годину преко електронског сервиса Фонда ПИО е-м4 Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Привредна комора Србије Београд, 7. март 2016. године www.pio.rs

More information

РАЗВОЈ МЕТОДОЛОГИЈЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ КВАЛИТЕТОМ ПРОЈЕКАТА У ИНДУСТРИЈИ

РАЗВОЈ МЕТОДОЛОГИЈЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ КВАЛИТЕТОМ ПРОЈЕКАТА У ИНДУСТРИЈИ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА МР САНДРА Б. МИЛУНОВИЋ РАЗВОЈ МЕТОДОЛОГИЈЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ КВАЛИТЕТОМ ПРОЈЕКАТА У ИНДУСТРИЈИ Докторска дисертација Београд, 2013. године УНИВЕРЗИТЕТ У

More information

ПРЕПОРУКЕ О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУКЕ О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ На основу члана 64 Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08,44/10), члана 28 Статута Електротехничког факултета, Правилника о стандардима и поступцима за самовредновање и оцењивање

More information

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДА ЗА НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИ РАД И ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ НАСТАВЕ НА ФАКУЛТЕТУ (ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ) Београд, 2013. године. На основу одлуке Савета Медицинског

More information

НАСТАВНО - НАУЧНОМ ВЕЋУ. Предмет: Реферат о урађеној докторској дисертацији кандидата мр Иване Марковић, дипл. инж. металургије

НАСТАВНО - НАУЧНОМ ВЕЋУ. Предмет: Реферат о урађеној докторској дисертацији кандидата мр Иване Марковић, дипл. инж. металургије УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Технички факултет у Бору НАСТАВНО - НАУЧНОМ ВЕЋУ Предмет: Реферат о урађеној докторској дисертацији кандидата мр Иване Марковић, дипл. инж. металургије Одлуком Наставно-научног већа

More information

КАТЕДРА ЗА УПРАВЉАЊЕ СИСТЕМИМА. Факултет организационих наука

КАТЕДРА ЗА УПРАВЉАЊЕ СИСТЕМИМА. Факултет организационих наука КАТЕДРА ЗА УПРАВЉАЊЕ СИСТЕМИМА Факултет организационих наука Наставници : Проф. др Братислав Петровић, шеф катедре др Драган Радојевић, научни саветник, Институт Михајло Пупин Проф. др Зоран Гајић, гостујући

More information

Annex XVIII - World Tourism Organization to the Convention on the Privileges and Immunities of the Specialized Agencies

Annex XVIII - World Tourism Organization to the Convention on the Privileges and Immunities of the Specialized Agencies З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ АНЕКСА XVIII УЗ КОНВЕНЦИЈУ О ПРИВИЛЕГИЈАМА И ИМУНИТЕТИМА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ АГЕНЦИЈА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА СВЕТСКУ ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ Члан 1. Потврђује се Анекс

More information

БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ОБРАЗОВАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ Ненад Живковић БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ОБРАЗОВАЊЕ Ниш, 2010. Ненад Живковић БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ

More information

ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2018/19. ГОДИНИ

ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2018/19. ГОДИНИ ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2018/19. ГОДИНИ Ниш, 2018. године Наслов ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2018/19. ГОДИНИ Издавач Универзитет

More information

МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА расписује

МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА расписује Влада Републике Србије Министарство трговине, туризма и телекомуникација Сектор за информационо друштво На основу члан 38. став 2. Закона о удружењима ( Сл. гласник РС бр. 51/09, 99/11 - др.закон),члана

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР 1. САЖЕТАК Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР I - О КОНКУРСУ Назив факултета: (на пример: Универзитет

More information

ГЕНЕТСКА КЛАСИФИКАЦИЈА ЛЕЖИШТА МИНЕРАЛНИХ СИРОВИНА

ГЕНЕТСКА КЛАСИФИКАЦИЈА ЛЕЖИШТА МИНЕРАЛНИХ СИРОВИНА ГЕНЕТСКА КЛАСИФИКАЦИЈА ЛЕЖИШТА МИНЕРАЛНИХ СИРОВИНА ЗНАЧАЈ КЛАСИФИКАЦИЈЕ Прогнозирање постојања лежишта Проспекцију терена Истраживање лежишта Облици рудних тела Карактер орудњења Минерални састав лежишта

More information

Члан 2. Поједини изрази употребљени у овом правилнику имају следеће значење: 1) акутна референтна доза (у даљем тексту: ARD) јесте процењена

Члан 2. Поједини изрази употребљени у овом правилнику имају следеће значење: 1) акутна референтна доза (у даљем тексту: ARD) јесте процењена На основу члана 52. став 3. Закона о средствима за заштиту биља ( Службени гласник РС, брoj 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз сагласност Министра здравља, доноси П Р А В И Л Н

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду

More information

НОВИ САД УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

НОВИ САД УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ НОВИ САД Нови Сад је главни град Аутономне Покраjине Војводине и други град по величини у Србији. Некад колевка политичке и културне ренесансе Србије, Нови Сад је данас универзитетски, административни,

More information

Д Н Е В Н И Р Е Д: Присуство седници Већа је обавезно.

Д Н Е В Н И Р Е Д: Присуство седници Већа је обавезно. На основу члана 7. Пословника о раду Hаставно-научног већа Технолошког факултета у Лесковцу, ЗАКАЗУЈЕМ 18. СЕДНИЦУ ВЕЋА Факултета за ПЕТАК, 10.02.2017. године са почетком у 11.00 сати у свечаној сали Д

More information

Алати за визуелизацију израде техничких цртежа у процесу учења техничког и информатичког образовања

Алати за визуелизацију израде техничких цртежа у процесу учења техничког и информатичког образовања Алати за визуелизацију израде техничких цртежа у процесу учења техничког и информатичког образовања Марина Рмуш Факултет техничких наука, Чачак Техника и информатика-мастер за електронско учење 2013/2014

More information

године Београд, /206 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ НАУЧНИХ ОБЛАСТИ ТЕХНИЧКИХ НАУКА

године Београд, /206 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ НАУЧНИХ ОБЛАСТИ ТЕХНИЧКИХ НАУКА 05.12.2012. године Београд, 04-03-11/206 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ВЕЋЕ НАУЧНИХ ОБЛАСТИ ТЕХНИЧКИХ НАУКА Београд Студентски трг бр 1 У прилогу дописа достављамо Вам потребну документацију за давање сагласности

More information

Н А С Т А В Н О - Н А У Ч Н О М В Е Ћ У Т Е Х Н И Ч К О Г Ф А К У Л Т Е Т А У Ч А Ч К У

Н А С Т А В Н О - Н А У Ч Н О М В Е Ћ У Т Е Х Н И Ч К О Г Ф А К У Л Т Е Т А У Ч А Ч К У Н А С Т А В Н О - Н А У Ч Н О М В Е Ћ У Т Е Х Н И Ч К О Г Ф А К У Л Т Е Т А У Ч А Ч К У П Р Е Д М Е Т : И з в е ш т а ј з а и з б о р с а р а д н и к а у з в а њ у а с и с т е н т з а у ж у н а у ч н у

More information

CURRICULUM VITAE НАСТАВНИКА

CURRICULUM VITAE НАСТАВНИКА CURRICULUM VITAE НАСТАВНИКА ОСНОВНИ ПОДАЦИ 1. ИМЕ Евица 2. ПРЕЗИМЕ Стојиљковић 3. ГОДИНА РОЂЕЊА 1976. 4. ТЕЛЕФОН НА ПОСЛУ 018/529-774 018/529-703 5. ЕЛЕКТРОНСКА ПОШТА evica.stojiljkovic@znrfak.ni.ac.rs

More information

Кандидат је положио Стручни испит из области заштите од пожара, године.

Кандидат је положио Стручни испит из области заштите од пожара, године. 1. БИОГРАФСКИ ПОДАЦИ 1.1 Лични подаци Име и презиме: Никола Мишић Датум и место рођења: 27.12.1987. године, Ниш, Србија Адреса: Охридска 9, 18000 Ниш, Србија Телефон: +381 642790778 E-mail: nikola.misic@znrfak.ni.ac.rs

More information

САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ

САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду Ужа научна област: Рачуноводство и финансије Број кандидата

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Јове Илића 154 11 010 Београд ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Одлуком Изборног већа Факултета организационих наука

More information

Студија изводљивости изградње постројења на биомасу као базног извора даљинског система грејања Новог Сада

Студија изводљивости изградње постројења на биомасу као базног извора даљинског система грејања Новог Сада Студија изводљивости изградње постројења на биомасу као базног извора даљинског система грејања Новог Сада Бојана Симовић 1 Топлификациони систем Новог Сада 2 ТЕ-ТО Нови Сад Котлови: 2 x TGM-84/B: 420

More information

ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА - oбавезна садржина -

ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА - oбавезна садржина - НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ Образац 4 ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА - oбавезна садржина - (Свака рубрика мора бити попуњена.)

More information

П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА На основу члана 74 став 12 и члана 82 став 5 Закона о високом образовању (,,Службени гланик РС бр.88/2017), и на основу члана 33 став 1 тачка 1 Статута ВТШСС-Звечан, Наставностручно веће Високе техничке

More information

ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПОНОВНИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА

ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПОНОВНИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПОНОВНИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ Образац 4 A А) ГРУПАЦИЈА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет организационих наука Ужа научна,

More information

РЕЦИКЛАЖА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ UDK : (497.11) Научни рад

РЕЦИКЛАЖА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ UDK : (497.11) Научни рад РЕЦИКЛАЖА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ UDK 628.477.7.043:622.271.4(497.11) Научни рад Технички факултет у Бору Универзитет у Београду, В.Ј. 12, 19210 Бор, Србија Катедра за минералне и рециклажне технологије Тел.

More information

6 th INTERNATIONAL CONFERENCE

6 th INTERNATIONAL CONFERENCE 6 th INTERNATIONAL CONFERENCE Contemporary achievements in civil engineering 20. April 2018. Subotica, SERBIA A BASIC WATER BUDGET MODEL FOR THE PALIĆ LUDAŠ LAKE SYSTEM Zoltan Horvat 1 Mirjana Horvat 2

More information

Д3.0.2Смерница за развој ТТИ димензије треће мисије на универзитетима

Д3.0.2Смерница за развој ТТИ димензије треће мисије на универзитетима Д3.0.2Смерница за развој ТТИ димензије треће мисије на универзитетима Акронимпројекта: ИФ4ТМ Пунназив: Институционалниоквирзаразвојтрећемисијеуниверзитета у Србији Бројпројекта: 561655-EPP-1-2015-1-RS-EPPKA2-CBHE-SP

More information

Извештај о раду Факултета за школску 2011/2012. годину

Извештај о раду Факултета за школску 2011/2012. годину УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Технички факултет "Михајло Пупин" Зрењанин Извештај о раду Факултета за школску 2011/2012. годину ЗРЕЊАНИН, ОКТОБАР 2012. године САДРЖАЈ: ПРЕДГОВОР...4 УВОД...6 Развој наставне

More information

АКРЕДИТАЦИОНО ТЕЛО СРБИЈЕ

АКРЕДИТАЦИОНО ТЕЛО СРБИЈЕ АКРЕДИТАЦИОНО ТЕЛО СРБИЈЕ Акредитациони број/accreditation No: Датум прве акредитације/ Date of initial accreditation: 23.10.2009. Ознака предмета/file Ref. No.: 2-05-010 Важи од/ Valid from: Замењује

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду, Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно машинство

More information

СТРАТЕГИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ О ОДРЖИВОМ КОРИШЋЕЊУ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА

СТРАТЕГИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ О ОДРЖИВОМ КОРИШЋЕЊУ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА ЖИВОТНА СРЕДИНА UDK:502.21:061.1 Biblid 1451-3188, 8 (2009) Год VIII, бр. 29 30, стр. 104 113 Изворни научни рад 104 др Драгољуб ТОДИЋ 1 СТРАТЕГИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ О ОДРЖИВОМ КОРИШЋЕЊУ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА

More information

ИЗВЕШТАЈ О СПОЉАШЊОЈ ПРОВЕРИ ОСИГУРАЊА КВАЛИТЕТА ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

ИЗВЕШТАЈ О СПОЉАШЊОЈ ПРОВЕРИ ОСИГУРАЊА КВАЛИТЕТА ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ РЕПУБЛИКА СРБИЈА КОМИСИЈА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И ПРОВЕРУ КВАЛИТЕТА Број: 612-00-01063/2011-04 23.11.2012. године Б е о г р а д На основу члана 15. став 4. тачка и члана 17. став 5. Закона о високом образовању

More information

ПЛАН РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ЗА ГОДИНУ

ПЛАН РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ЗА ГОДИНУ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА Београд, Јове Илића 165, Србија Телефон: 309 29 99; Факс: 2491 501 Е маил: fpn@fpn.bg.ac.rs; www.fpn.bg.ac.rs ПЛАН РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТА

More information

менаџмент, уписао је школске 1998/99. године, а дипломирао године, са просечном оценом 9,15 и стекао академски назив дипломирани економист

менаџмент, уписао је школске 1998/99. године, а дипломирао године, са просечном оценом 9,15 и стекао академски назив дипломирани економист Образац 4 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА: ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ИЗВЕШТАЈ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА - oбавезна садржина - (Свака рубрика мора

More information

НАУЧНО-НАСТАВНОМ ВЕЋУ. Предмет: Реферат о урађеној докторској дисертацији кандидата мр Вјекослава Бобара

НАУЧНО-НАСТАВНОМ ВЕЋУ. Предмет: Реферат о урађеној докторској дисертацији кандидата мр Вјекослава Бобара УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА НАУЧНО-НАСТАВНОМ ВЕЋУ Предмет: Реферат о урађеној докторској дисертацији кандидата мр Вјекослава Бобара Одлуком бр. 3/79-1 од 24.09.2014. године, именовани

More information

Curriculum Vitae (српски)

Curriculum Vitae (српски) Curriculum Vitae (српски) Име и презиме Сузана Стефановић Датум рођења 28.11.1968. Место рођења Ниш Држављанство српско Образовање Степен Иституција Датум дипломирани економиста Економски факултет Универзитета

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ. На конкурс који је објављен у листу Послови број 630 од среде 15. јула године пријавио се један кандидат и то:

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ. На конкурс који је објављен у листу Послови број 630 од среде 15. јула године пријавио се један кандидат и то: УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Машинског факултет ИЗБОРНОМ ВЕЋУ Предмет: Реферат Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звање асистента за ужу научну област Процесна техника. На основу одлуке Изборног већа

More information

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Фармацеутски факултет

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Фармацеутски факултет УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Фармацеутски факултет План рада за 2017. годину Фебруар, 2017. 1 Садржај: Предлог плана рада за 2016. годину... 4 План рада продекана за наставу...... 10 План рада продекана за последипломску

More information

ПЛАН РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ЗА ГОДИНУ

ПЛАН РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ЗА ГОДИНУ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА Београд, Јове Илића 165, Србија Телефон: 309 29 99; Факс: 2491 501 Е маил: фпн@фпн.бг.ац.yу; www.фпн.бг.ац.yу ПЛАН РАДА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТА

More information

Хиршов индекс је број који казује да је посматрани научник објавио h радова који су сви били цитирани најмање h пута.

Хиршов индекс је број који казује да је посматрани научник објавио h радова који су сви били цитирани најмање h пута. 1 2 САДРЖАЈ 04 Уводник 05 Фонд др Милан Јелић Остварења најбољих стипендиста III циклуса фонда 11 II Сајам Волонтирања У Бањалуци 13 Тема броја - Програми ЕУ за науку, истраживање и технолошки развој 19

More information

БИЛТЕН БР. 51 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ

БИЛТЕН БР. 51 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ БИЛТЕН БР. 51 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ЗБИРНИ ПРЕГЛЕД ПЛАСМАНА ЕКИПА НА СВИМ ТАКМИЧЕЊИМА У СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНУ ПОБЕДНИК КУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРКЕ У СЕЗОНИ 2017-2018. ГОДИНУ ЈЕ:

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УРЕДБУ. Језик српског народа. Понедјељак, 30. март године БАЊА ЛУКА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УРЕДБУ.  Језик српског народа. Понедјељак, 30. март године БАЊА ЛУКА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456-331, 456-341 E-mail: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Саобраћајни факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика и Механика флуида Број кандидата

More information

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ, ЕЛЕКТРОНСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ ИНФОРМАТОР О РАДУ МАРТ, Н И Ш

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ, ЕЛЕКТРОНСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ ИНФОРМАТОР О РАДУ МАРТ, Н И Ш УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ, ЕЛЕКТРОНСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ ИНФОРМАТОР О РАДУ МАРТ, 2013. Н И Ш 1 САДРЖАЈ: 1. УВОДНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ 1.1. ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ФАКУЛТЕТУ 1.2. КОНТАКТ 1.3. КРАТАК ИСТОРИЈАТ ФАКУЛТЕТА 1.4. СТАТУС

More information

МАСТЕР РАД. Унапређивање наставних процеса пред крај основне школе кроз стандарде; једно истраживање наше праксе и поређење са светском

МАСТЕР РАД. Унапређивање наставних процеса пред крај основне школе кроз стандарде; једно истраживање наше праксе и поређење са светском УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ МАСТЕР РАД Унапређивање наставних процеса пред крај основне школе кроз стандарде; једно истраживање наше праксе и поређење са светском Ментор: Проф. Др Милан

More information

МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ Веће за мастер aкадемске студије 25. децембар године. Студијска група: Менаџмент људских ресурса

МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ Веће за мастер aкадемске студије 25. децембар године. Студијска група: Менаџмент људских ресурса МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ Веће за мастер aкадемске студије 25. децембар 2017. године Студијски програм: МЕНАЏМЕНТ Студијска група: Менаџмент људских ресурса 001 Одобрава се израда завршног мастер рада кандидата

More information

РЕЦИКЛАЖА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ UDK Стручни рад

РЕЦИКЛАЖА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ UDK Стручни рад РЕЦИКЛАЖА И ОДРЖИВИ РАЗВОЈ UDK Стручни рад Технички факултет у Бору Универзитет у Београду, В.Ј. 12, 19210 Бор, Србија Катедра за минералне и рециклажне технологије Тел. +381 30 424 555, 424 556, Фаx.

More information

КАТЕДРА ЗА ГЕОДЕЗИЈУ И ГЕОИНФОРМАТИКУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

КАТЕДРА ЗА ГЕОДЕЗИЈУ И ГЕОИНФОРМАТИКУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ КАТЕДРА ЗА ГЕОДЕЗИЈУ И ГЕОИНФОРМАТИКУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ГРАЂЕВИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Одлуком Изборног већа Грађевинског факултета у Београду од 26.10.2017. године, именовани смо за референте

More information

ГЛАСНИК СРПСКОГ ГЕОГРАФСKОГ ДРУШТВА BULLETIN OF THE SERBIAN GEOGRAPHICAL SOCIETY ГОДИНА СВЕСКА XCII- Бр. 4 YEAR 2012 TOME XCII - N о 4

ГЛАСНИК СРПСКОГ ГЕОГРАФСKОГ ДРУШТВА BULLETIN OF THE SERBIAN GEOGRAPHICAL SOCIETY ГОДИНА СВЕСКА XCII- Бр. 4 YEAR 2012 TOME XCII - N о 4 ГЛАСНИК СРПСКОГ ГЕОГРАФСKОГ ДРУШТВА BULLETIN OF THE SERBIAN GEOGRAPHICAL SOCIETY ГОДИНА 2012. СВЕСКА XCII- Бр. 4 YEAR 2012 TOME XCII - N о 4 Оригиналан научни рад UDC: 911.2:628.4.045(497.11) DOI: 10.2298/GSGD1204143F

More information

ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2016/17. ГОДИНИ

ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2016/17. ГОДИНИ ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2016/17. ГОДИНИ Ниш, 2016. Наслов ИНФОРМАТОР СТУДИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ У ШКОЛСКОЈ 2016/17. ГОДИНИ Издавач Факултет заштите

More information

ПРОГРАМ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

ПРОГРАМ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ПРОГРАМ НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА Програм усовојен на седници Наставно-научног већа Факултета 9.10.2015. године 1. Увод Оквири у којима се одвија научноистраживачки рад на Филозофском

More information

ДЕО ПРВИ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ...

ДЕО ПРВИ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... САДРЖАЈ ДЕО ПРВИ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 1 Предмет уређивања... 1 Аутономија, академске слободе, неповредивост и забрана политичког, страначког и верског организовања и деловања... 1 Статус... 1 Повезивање високог

More information

С Т А Т У Т. ФАКУЛТЕТА СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА - пречишћен текст - Београд, година

С Т А Т У Т. ФАКУЛТЕТА СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА - пречишћен текст - Београд, година С Т А Т У Т ФАКУЛТЕТА СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА - пречишћен текст - Београд, 2012. година На основу чланов 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању («Службени гласник Р Србије» бр. 76/05 и Измена

More information

УЧЕШЋЕ СРБИЈЕ У ПРОГРАМУ ЕРАЗМУС+ Могућности учешћа институција у деловима програма који су намењени образовању

УЧЕШЋЕ СРБИЈЕ У ПРОГРАМУ ЕРАЗМУС+ Могућности учешћа институција у деловима програма који су намењени образовању УЧЕШЋЕ СРБИЈЕ У ПРОГРАМУ ЕРАЗМУС+ Могућности учешћа институција у деловима програма који су намењени образовању Контакти Фондација Темпус Еразмус+ канцеларија у Србији Подршка спровођењу Еразмус+ програма

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА ДЕКАНУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА ДЕКАНУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА ИЗБОРНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА ДЕКАНУ ФАКУЛТЕТА ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Предмет: Извештај Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звање

More information

Одељење за средства за заштиту и исхрану биља

Одељење за средства за заштиту и исхрану биља Република Србија Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде УПРАВА ЗА ЗАШТИТУ БИЉА Одељење за средства за заштиту и исхрану биља Снежана Савчић-Петрић Омладинских бригада 1, 11 070 Нови Београд

More information

И З В Е Ш Т А Ј о самовредновању за период од до 2012.

И З В Е Ш Т А Ј о самовредновању за период од до 2012. УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ Грађевинско-архитектонски факултет у Нишу И З В Е Ш Т А Ј о самовредновању за период од 2009. до 2012. Председник Комисије за унапређење квалитета Доц. др Драган Костић Ниш, априла 2013.

More information

О Д Л У К У. Предлог за избор наставника из тачке 1. ове одлуке, доставља се Универзитету у Београду, ради доношења одлуке о избору.

О Д Л У К У. Предлог за избор наставника из тачке 1. ове одлуке, доставља се Универзитету у Београду, ради доношења одлуке о избору. УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГЕОГРАФСКИ ФАКУЛТЕТ Број Датум На основу члана 65. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС, бр 76/05, 100/07 - аутентично тумачење, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15

More information