Konferenca Ndërkombëtare

Size: px
Start display at page:

Download "Konferenca Ndërkombëtare"

Transcription

1 Konferenca Ndërkombëtare,,Qëndrueshmëria ekonomike e vendeve të Ballkanit dhe sfidat integruese Data: Vendi: AGJENDA 03 qershor 2017/ e shtune Teatri Faruk Begolli, kati i parë, objekti i V-te, AAB Regjistrimet 09:00-10:00 Ceremonia e hapjes 10:00-10:05 Fjala e hapjes; Kosovare Ukshini, Kolegjin AAB, e 10:05-10:10 Fjala e mirëseardhjes Lulzim Tafa, Rektor, Kolegji AAB 10:10-10:15 Fjala e mirëseardhjes 10:15-10:20 Fjala e mirëseardhjes Kseanela Sotirofski- Rektore Universiteti Aleksandër Moisiu Durrës Elez Osmani, Instituti për kërkime Shkencore dhe Zhvillim, Ulqin 10:20-10:30 Agim Krasniqi, Ministria MEF Zhvillimet Ekonomike ne Kosove 10:30-10:40 10:40-10:50 10:50-11:00 11:00-11:05 Mareike Meyn, Team Leader of GIZ project Support to the EU integration process in Kosovo. Mrika Macula, Drejtoreshe ekzekutive te Asociacionin e Agjencive për Zhvillim Rajonal (ARDA). Naim Ismajli, Kryetari i Asociacionit të Komunave të Shaip Bytyçi, dekan i Fakultetit Ekonomik, te Kolegjit AAB Building EU Integration Capacities in Kosovo Ndikimi i rrjetit ARDA ne zhvillimin lokal dhe rajonal Komunat dhe roli i tyre ne Zhvillimin Ekonomik 11:05-11:30 Pushim kafe/çaj Page 1 of 5

2 SESIONI I Menaxhimi i marketingut dhe politikat zbatuese ne treg Rrezarta Gashi Ervin Myftaraj Artenisa Myftaraj Jusuf Qarkaxhija Jonida Rrumbullaku Kristaq Kume Muhamet Hajdari, Fidan Qerimi Ndërtesa nr. V, kati II, salla 103 Pleurat Mustafa dhe Jonida Rrumbullaku Strategjitë e marketingut në zhvillimin e produkteve të reja Rëndësia e panaireve në promovimin dhe zhvillimin e bizneseve në Shqipëri Korrelacioni i të hyrave dhe numrit të punëtorëve në rrjetin social Facebook Studim i perceptimeve të konsumatorit shqiptar për përparësitë e blerjeve online Kanalet e distribuimit në tregun e sigurimeve në Kosovë Adelina Gashi Shaip Bytyçi Ermira Bytyçi Mirko Tripunoski Maja Tripunoska Neritan Turkeshi Xhulja Kurti Anxhela Lamaj Lorena Allko Stela Mara Roland Shahini Kaltrina Vladi, Naim Neziri Fitim Hoxha Roberta Bajrami Roli i reklamës në investimet e huaja direkte IHD në Kosovë Ndikimi i ekspozimit të produkteve në vendimin e konsumatorit për blerje The marketing Management design of the organizational demand in promoting competitiveness and prosperity of decomposition Rëndësia e marketingut në zhvillimin e pazarit të Krujës The importance of marketing in public sector Përdorimi i Facebook si platformë reklame online, rasti i Moneta- Money Gram Sfidat, problemet dhe përfitimet e biznesit të vogël nga inovacionet: hulumtim empirik nga Kosova Page 2 of 5

3 SESIONI II Florije Miftari Mirko Tripunoski Maja Tripunoska Ramë Hajraj Ardita Uka Fadil Osmani Naim Ismajli Gilda Hoxha Forcim Kola Albulenë Kastrati Enver Bajçinca Ariola Harizi Myfarete Malasi Erblina Pira Roberta Bajrami Arlinda Azemi Gelina Maliqi Nakije Kida Investimet dhe sfidat e zhvillimin ekonomik Ndërtesa nr. V, kati II, salla 104 Albulenë Kastrati dhe Donat Rexha Roli i FMN-së dhe Bankës Botërore në mbështetjen e reformave në sektorin publik në vendet e Ballkanit Perëndimor Investimet e huaja direkte dhe arsyeja e largimit të investitorëve, rasti i Zhvillimi ekonomik i dhe integrimi i saj në BE, kompleksiteti i procesit dhe sfidat kryesore Investimet në arsimin para universitar dhe ndikimi i tyre ne zhvillim ekonomik Social inclusion through Microfinance programs Estimating Potential Output and the Output Gap in Kosovo Përllogaritja e kostos mesatare të ponderuar të kapitalit (WACC) për sektorin e telekomit në Kosovë Economic development through projects and funds from international organizations Identifikimi i faktorëve që ndikojnë në produktivitetin në punë Roli i borxhit publik në zhvillimin ekonomik të Papunësia në Kosovë dhe në disa vende të Ballkanit Perëndimor Legal infrastructure impact on business environment in Western Balkan Region Attracting FDI Trend in the Services Sector from the High Interest Rates and Interaction with the Human Capital in Kosovo Page 3 of 5

4 SESIONI III Sfidat e NVM-ve ne zhvillimin ekonomik Ndërtesa nr. V, kati II, salla 105 Atifete Thaqi Besime Ziberi Audenta Haliti Besnik Zekaj Kosovare Ukshini Kreshnik Kaçiu Medain Hashani Bujar Bujupi Šemsudin Plojović` Shqiponja Nallbani Shemsije Demiri Rudina Kaja Fidan Qerimi Muhamet Hajdari Jusuf Fejza Arbëresha Loxha Gëzim Selimi dhe Jonida Gashi Sipërmarrja dhe rëndësia e saj në zhvillimin ekonomik Sistemi arsimor në Maqedoni Furgone Production Industria e sigurimeve si pjesë e qëndrueshmërisë ekonomike të Ndikimi i sektorit privat në rritjen e qëndrueshmërisë ekonomike në Kosovë Ndikimi i infrastrukturës ligjore në mjedisin biznesor Prioritetet qeverisëse për zhvillimin ekonomik të Ballkani Perëndimor dhe trendet aktuale të globalizimit Public-private partnerships as a form of agribusiness incubators Education and human resource development as a key potential in tourism business management Gaining of the right of ownership in a derivative and original way as a challenge in economic development Economic sustainability as regional development factor The Impact of Remittances on Poverty in Kosovo - A counterfactual scenario analysis Page 4 of 5

5 SESIONI IV Turizmi, proceset demografike dhe ekonomitë bujqësore ne krijimin e BPV Ndërtesa nr.v, kati II, salla 107 Nazmi Iballi Elva Uruçi Selma Kaçaniku Gani Zeneli Gëzim Selimi Albana Pasjaqa Ylber Prekazi Sami Behrami Gëzim Shabani Jusuf Fejza Hekuran Rapaj Veton Xhemaj Driton Sejdiu Jonida Gashi Erinda Guma Pleurat Mustafa Julejda Gërxhi Nazmi Iballi dhe Roberta Bajrami Sfidat dhe misioni i lidershshipit të disa vendeve ballkanike drejt integrimeve ekonomike evropiane The Internal controls Evaluation The role of risk capital and capital funds risks in support of the development of small and average enterprises Avantazhet dhe disavantazhet e investimeve të huaja direkte dhe roli tyre në Kosovë dhe Shqipëri, qasje krahasuese Ndikimi i proceseve demografike në qëndrueshmërinë ekonomike të Turizmi i qëndrueshëm si faktor i zhvillimit ekonomik në Kosovë Siguria në ekonomi si garantuese e integrimit dhe mirëqenies Foreign Direct Investments and Kosovo Diaspora Ndikimi i ekonomive bujqësore familjare në BPV Economic Growth and Female Labour Force Participation in Balkan Countries Ndikimi i inovacioneve në rritjen e efikasitetit të firmave dhe tejkalimin e sfidave globale 14:30-15:30 Dreka Page 5 of 5

CURRICULUM VITAE. Bulevardi i Pavarësisë, P+13/34, Gjilan Nr. i telefonit: -

CURRICULUM VITAE. Bulevardi i Pavarësisë, P+13/34, Gjilan Nr. i telefonit: - CURRICULUM VITAE Të dhënat personale: Mbiemri: Mustafa Emri: Arben Datëlindja: 12/02/1984 Vendlindja: Gjilan Kombësia: Kosovar Shqiptar Adresa aktuale: Bulevardi i Pavarësisë, P+13/34, Gjilan Nr. i telefonit:

More information

1. CURRICULUM VITAE. Institucioni: Universiteti i Prishtinës/ Fakulteti Ekonomik Data: Grada/ Magjister : Magjister i Shkencave Ekonomike

1. CURRICULUM VITAE. Institucioni: Universiteti i Prishtinës/ Fakulteti Ekonomik Data: Grada/ Magjister : Magjister i Shkencave Ekonomike 1. CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Fejza 2. Emri: Ejup 3. Kombësia: Shqiptar 4. Data e lindjes 17.05.1966 5. Gjinia: M 6. Detajet kontaktuese: Email: ejup.fejza@uni-pr.edu Tel: +377 44 505 662 7. Thirrja

More information

UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS: THE CASE OF KOSOVA

UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS: THE CASE OF KOSOVA University of Prishtina University of Bergamo International Conference on the Occasion of the 60 th Anniversary of the Universal Declaration on Human Rights UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS: THE CASE

More information

KABINETI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË ULQINIT KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ

KABINETI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË ULQINIT KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ KABINETI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË ULQINIT KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ 10:00-11:00 Regjistrimi i pjesëmarrësve të Konferencës 11:00 12:00 Sesioni i parë hapja e Konferencës Moderator: Anëtarët

More information

Curriculum Vitae. TË DHËNA PERSONALE Emri : Ilirjan Mbiemri: Lipi Grada: Doktor Titualli: Docent EDUKIMI EKSPERIENCA PROFESIONALE

Curriculum Vitae. TË DHËNA PERSONALE Emri : Ilirjan Mbiemri: Lipi Grada: Doktor Titualli: Docent EDUKIMI EKSPERIENCA PROFESIONALE Curriculum Vitae TË DHËNA PERSONALE Emri : Ilirjan Mbiemri: Lipi Grada: Doktor Titualli: Docent EDUKIMI 1992-1996 Diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Ekonomik në fushën e Administrim Biznesit,

More information

Curriculum Vitae Economic Development, Faculty of Economics, University of Prishtina, Kosovo

Curriculum Vitae Economic Development, Faculty of Economics, University of Prishtina, Kosovo Curriculum Vitae Personal information Surname(s) Firast name(s) Birthday Address Drita A. KRASNIQI 26.12.1966 Zahir Pajaziti 45/4, Prizren, Republic of Kosovo Mobile +377 44 301 114 E-mail dritakrasniqi@yahoo.com

More information

Development: The UNIDO Experience 5 Habohm.S. Small and Medium-Sized Enterprises in Economic. Development: The UNIDO Experience

Development: The UNIDO Experience 5 Habohm.S. Small and Medium-Sized Enterprises in Economic. Development: The UNIDO Experience GAZIJA Albana - SMEs sector and its role in economic development of Kosova SMES SECTOR AND ITS ROLE IN ECONOMIC DEVELOPMENT OF KOSOVA MSc. Albana GAZIJA European College Dukagjini in Peja Abstract Since

More information

E kandidatëve që janë pranuar për regjistrim në vitin e parë të studimeve Master për vitin akademik Te rregullt. Fakulteti I përfunduar

E kandidatëve që janë pranuar për regjistrim në vitin e parë të studimeve Master për vitin akademik Te rregullt. Fakulteti I përfunduar Universiteti i Prishtinës UNIVERSITETI I PRISHTIN Departamenti- : Biologjise e E kandidatëve që janë pranuar për regjistrim në vitin e parë të studimeve Master për vitin akademik 2011-2012 Te rregullt

More information

UNIVERSITAS STUDIORUM PRISHTINIENSIS

UNIVERSITAS STUDIORUM PRISHTINIENSIS Univrsity of Prishtina Str Nëna Trzë, 10000 Prishtina, Kosovo Tl: +381-38-244183 Wbsit: http://uni-prdu Email: rktorati@uni-prdu Tl/Fax: +381-38-549872 Email: dkanati@uni-prdu Dpartamnti I Kis Programi

More information

MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION

MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION KOLEGJI UNIVERSITAR PJETËR BUDI, INSTITUTI PËR STUDIME - PRISHTINË KONFERENCA SHKENCORE NDËRKOMBËTARE MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION A B S T R A K T

More information

The impact of tourism and rural tourism development in Kosovo

The impact of tourism and rural tourism development in Kosovo EUROPEAN ACADEMIC RESEARCH Vol. III, Issue 1/ April 2015 ISSN 2286-4822 www.euacademic.org Impact Factor: 3.4546 (UIF) DRJI Value: 5.9 (B+) The impact of tourism and rural tourism development in Kosovo

More information

Sigurimi i Cilësisë Mjet për Ngritjen e Besueshmërisë së Pasqyrave Financiare

Sigurimi i Cilësisë Mjet për Ngritjen e Besueshmërisë së Pasqyrave Financiare 1 Sigurimi i Cilësisë Mjet për Ngritjen e Besueshmërisë së Pasqyrave Financiare Arbër Hoti Sesioni Paralel Nr. 2 Prishtinë 27.06.2016 Tesla Motors 2015 2 2008 Prentice Hall Business Publishing, Auditing

More information

Evropa Juglindore Raporti i Zhvillimeve Ekonomike Nr. 2

Evropa Juglindore Raporti i Zhvillimeve Ekonomike Nr. 2 Evropa Juglindore Raporti i Zhvillimeve Ekonomike Nr. 2 Njësia për Reduktimin e Varfërisë dhe Menaxhimin Ekonomik Rajoni i Evropës dhe Azisë Qendrore Banka Botërore 5 qershor 212 Përmbajtja I. EJL6 ZHVILLIMET

More information

Revistat Shkencore Titulli i punimit Emri i revistës Viti / Vëllimi / Faqe Reflektimi i motivimit të të punësuarve në suksesin e ndërmarrjes

Revistat Shkencore Titulli i punimit Emri i revistës Viti / Vëllimi / Faqe Reflektimi i motivimit të të punësuarve në suksesin e ndërmarrjes CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Lekiqi 2. Emri: Bislim 3. Nacionaliteti: Shqiptarë 4. Shtetësia: Kosovar 5. Data e Lindjes: 20 Gusht 1963 6. Gjinia: Mashkull 7. Detajet kontaktuese: Email: bislim.lekiqi@uni-gjilan.net

More information

CURRICULUM VITAE. Të dhënat Përsonale

CURRICULUM VITAE. Të dhënat Përsonale CURRICULUM VITAE Të dhënat Përsonale Emri Adresa Agron BAJRAKTARI Rruga: Eqrem Qabej, Objekti 1, Hyrja 7, Numër 4, Prishtinë 10000, REPUBLIKA E KOSOVËS Telefoni +377 45 999 666 E-mail Kombësia Shtetësia

More information

Address : Ilindenska n Tetovo-R. Macedonia Telephone : Fax :

Address : Ilindenska n Tetovo-R. Macedonia Telephone : Fax : South East European University www.seeu.edu.mk Jeton Mazllami Faculty : Business and Economics Position : Associate Professor Personal data E-mail : j.mazllami@seeu.edu.mk Address : Ilindenska n.335 1200

More information

EUROPEAN ROAD SAFETY CAMPAIGNS CONFERENCE

EUROPEAN ROAD SAFETY CAMPAIGNS CONFERENCE KOSOVO ASSOCIATION OF MOTORIZATION EUROPEAN ROAD SAFETY CAMPAIGNS CONFERENCE Msc. Ema Berisha Msc. Muhamed A. Krasniqi BRUSSELS 17.11-18.11.2016 Kosovo is in the central part of the Western Balkans, Southeastern

More information

REGIONAL SCIENCE CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION

REGIONAL SCIENCE CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION ISSN 2232-8742 REGIONAL SCIENCE CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION WITH THE THEME EFFECTS OF GLOBAL RISK IN TRANSITION COUNTRIES How the best practices can help transition countries to face the

More information

Korniza Afatmesme e Shpenzimeve

Korniza Afatmesme e Shpenzimeve Republika e Kosovës Republika Kosova- Republic of Kosovo Qeveria- Vlada- Govenrment Ministia e Financave Ministarstvo za Finansije Ministry of Finance Korniza Afatmesme e Shpenzimeve 2016-2018 Prill, 2015

More information

Universiteti i Prishtinës Inxhinier I biologjisë Universiteti i Prishtinës Psikolog (Bachelor)

Universiteti i Prishtinës Inxhinier I biologjisë Universiteti i Prishtinës Psikolog (Bachelor) CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Mazreku 2. Emri: Ilir 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Republika e s 5. Data e Lindjes: 05.05.1982 6. Gjinia: Mashkull 7. Detajet kontaktuese: Email: ilir.mazreku@uni-pr.edu,

More information

WHAT IS WoW? A program that builds. Flexible work arrangements. Work from home and obtain earnings above national average

WHAT IS WoW? A program that builds. Flexible work arrangements. Work from home and obtain earnings above national average E a WHAT IS WoW? WoW (Women in Online Work) is a training program of the Ministry of Economic Development online freelancing market A program that builds W Systematic improvements in the society towards

More information

PROGRAMI I KOSOVËS PËR REFORMA EKONOMIKE (PRE)

PROGRAMI I KOSOVËS PËR REFORMA EKONOMIKE (PRE) Republika e Kosovës Republika Kosova - Republic of Kosovo Qeveria Vlada Government PROGRAMI I KOSOVËS PËR REFORMA EKONOMIKE (PRE) 2017-2019 Dhjetor 2016 1 Përmbajtja 4. Prioritetet e reformave strukturore

More information

CV Prof.Ass.Dr. Shqipe Bajçinca Brestovci

CV Prof.Ass.Dr. Shqipe Bajçinca Brestovci CV Prof.Ass.Dr. Shqipe Bajçinca Brestovci Statusi e martuar dy fëmijë, Adresa Bregu Diellit, Blloku B, k 8, nr 4, Prishtinë Kontaktet +37744111525, Email: shqipe.bajcinca@uni pr.edu, shqipeb@hotmail.com,

More information

KOMUNAT DHE ROLI I TYRE NË PUNËSIMIN E TË RINJVE

KOMUNAT DHE ROLI I TYRE NË PUNËSIMIN E TË RINJVE Tetor 2017 KOMUNAT DHE ROLI I TYRE NË PUNËSIMIN E TË RINJVE Ekziston një perceptim i përgjithshëm në Kosovë se zhvillimi ekonomik dhe punësimi janë të drejta ekskluzive dhe përgjegjësi e qeverisë qendrore

More information

Newsletter. No. 1, May 2017

Newsletter. No. 1, May 2017 Newsletter No. 1, May 2017 Entrepreneurial Universities for Industry Alliances EUFORIA This project aims to establish and develop links between universities and enterprises in order to enhance teaching

More information

Names and Surnames in Kosovo

Names and Surnames in Kosovo Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria - Vlada Government Zyra e Kryeministrit Ured Premijera Office of the Prime Minister Agjencia e Statistikave të Kosovës - Agencija Statistike

More information

Tel: 044/

Tel: 044/ CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Devolli 2. Emri: Ardita 3. Nacionaliteti: Shqiptare 4. Shtetësia: Kosovare 5. Data e Lindjes: 04.04.1968 6. Gjinia: Femër 7. Detajet kontaktuese: 8. Niveli Arsimor: Email:

More information

Opportunities for Foreign Investments in the Economy of Kosovo

Opportunities for Foreign Investments in the Economy of Kosovo Opportunities for Foreign Investments in the Economy of Kosovo PhDc. Rifat Hoxha 1 Prof. Ass. Dr. Hamdi Hoti 2 MA. can. Edisona G. Kurhasku 3 1Faculty of Economics, University of Prizren, rifati_pz@hotmail.com

More information

8. Niveli arsimor: Institucioni: Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Ekonomik, Prishtinë Data e diplomimit Doktor i Shkencave Ekonomike

8. Niveli arsimor: Institucioni: Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Ekonomik, Prishtinë Data e diplomimit Doktor i Shkencave Ekonomike CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: MUSTAFA 2. Emri: Isa 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetwsia: Kosovar 5. Data e lindjes: 15.05.951 6. Gjinia: Mashkull 7. Detajet kontaktuese: isamustafa@hotmail.com; isa.mustafa@uni-pr.edu

More information

REGJISTRI I INXHINIERËVE NË FUSHËN E NDËRTIMIT - NDËRTIMTARI

REGJISTRI I INXHINIERËVE NË FUSHËN E NDËRTIMIT - NDËRTIMTARI Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Ministarstvo Sredine i Prostornog Planiranja Ministry of Environment and Spatial Planning REGJISTRI I INXHINIERËVE NË FUSHËN E NDËRTIMIT - NDËRTIMTARI KOMISIONI

More information

Monthly Bulletin Justice in Kosovo

Monthly Bulletin Justice in Kosovo Monthly Bulletin Justice in Kosovo No. 37, February 2014 Since September 2010, BIRN and Internews Kosova have been publishing the monthly Justice in Kosovo bulletin, which contains information about the

More information

Në bashkëpunim me: / U saradnji sa: / In cooperation with:

Në bashkëpunim me: / U saradnji sa: / In cooperation with: Republika e Malit të Zi Republika Crna Gora Në bashkëpunim me: / U saradnji sa: / In cooperation with: O R G A N I Z O J N Ë / O R G A N I Z UJ U / O R G A N I Z E KONFERENCËN E GJASHTË SHKENCORE NDËRKOMBËTARE

More information

Europass Curriculum Vitae

Europass Curriculum Vitae Europass Curriculum Vitae Personal information First name(s) / Surname(s) Address(es) Bardh i madh, 12060, Fushë Kosovë, Kosova Telephone(s) +381 38 591 455 Mobile: +377 44 110 576 +386 49 110 576 Fax(es)

More information

Sfidat e Kosovës për qëndrueshmëri ekonomike

Sfidat e Kosovës për qëndrueshmëri ekonomike Sfidat e Kosovës për qëndrueshmëri ekonomike Muhamet Mustafa * Alban Zogaj ** Përmbledhje Ky punim trajton sfidat, politikat dhe mundësitë për ndërtimin e një ekonomie të shëndoshë në Kosovë, si një nga

More information

Çështjet që do të trajtohen

Çështjet që do të trajtohen Universiteti i Prishtinës Fakulteti Ekonomik Prishtinë, Studimet master EKONOMIKSI I ZHVILLIMIT TË KOSOVËS Sektori i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme në Kosovë Prishtinë 2018 1 Çështjet që do të trajtohen

More information

Strategjia e Zhvillimit të Turizmit:

Strategjia e Zhvillimit të Turizmit: Strategjia e Zhvillimit të Turizmit: 2017-2022 me mbeshtetjen e pergatitur nga Struktura e Dokumentit Kapitulli I: Kushtet aktuale Kapitulli II. Vizioni, politikat dhe qëllimet strategjike Kapitulli III.

More information

AUK College. Nr. Code Study Program Albanian Study Program English Campus Level ECTS Accredited Until

AUK College. Nr. Code Study Program Albanian Study Program English Campus Level ECTS Accredited Until AAB College 134 Banka, Financa, Kontabilitet Banking, Finances and Accounting 1 1964 Banka, Financa, Kontabilitet Banking, Finances and Accounting Gjakovë 1963 Banka, Financa, Kontabilitet Banking, Finances

More information

CURRICULUM VITAE. Institucioni: Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Juridik Data: Niveli: Doktor i Shkencave Juridike Dr.sc.

CURRICULUM VITAE. Institucioni: Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Juridik Data: Niveli: Doktor i Shkencave Juridike Dr.sc. CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Kryeziu 2. Emri: Kadri 3. Nacionaliteti: Kosovar 4. Data e lindjes 25.08.1958 5. Gjinia: M 6. Kontakti: Prizren Email: kadri.kryeziu@hotmail.com 7. Niveli arsimor: Tel: +386

More information

CAUSES OF DEATH IN KOSOVO 2008 AND 2009

CAUSES OF DEATH IN KOSOVO 2008 AND 2009 Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria - Vlada Government Ministria e Administratës Publike - Ministarstvo Javne Administracije - Ministry of Public Administration Enti i Statistikës

More information

Raport Analitik i Tregtisë në Shërbime Sektori i TIK

Raport Analitik i Tregtisë në Shërbime Sektori i TIK Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria-Vlada-Government Ministria e Tregtisë dhe Industrisë - Ministarstvo Trgovine i Industrije - Ministry of Trade and Industry Departamenti i

More information

MENAXHMENTI TURISTIK NË KOSOVË, ZHVILLIMI I BURIMEVE NJERËZORE

MENAXHMENTI TURISTIK NË KOSOVË, ZHVILLIMI I BURIMEVE NJERËZORE Role, Competences and Responsibilities of Public Institutions on Generating new Scope Towards European Integration Roli, Kompetencat dhe Përgjegjësitë e Institucioneve Publike në krijimin e hapësirave

More information

CURRICULUM VITAE. 1.Mbiemri:

CURRICULUM VITAE. 1.Mbiemri: CURRICULUM VITAE 1.Mbiemri: DOLI-KRYEZIU 2. Emri: SINDORELA 3. Nacionaliteti: Shqiptare 4. Datëlindja: 4 mars 1977 5. Gjinia: Femër 6. Kontakti: Rr."Isa Grezda", nr.6 - Gjakovë / Kosovë Email: sindidol@yahoo.com,

More information

INTEGRATION AGREEMENTS AND THEIR IMPACT IN INTEGRATION OF KOSOVO IN THE EUROPEAN UNION

INTEGRATION AGREEMENTS AND THEIR IMPACT IN INTEGRATION OF KOSOVO IN THE EUROPEAN UNION INTEGRATION AGREEMENTS AND THEIR IMPACT IN INTEGRATION OF KOSOVO IN THE EUROPEAN UNION Donika Aliu-Zhuja, PhD Candidate MA. Visar Nallbani Lecturer at College of International Management Globus Abstract

More information

Nxitja e bashkëpunimi rajonale dhe zhvillimi i balancuar territorial i vendeve të Ballkanit Perëndimor në procesin drejt integrimit në BE

Nxitja e bashkëpunimi rajonale dhe zhvillimi i balancuar territorial i vendeve të Ballkanit Perëndimor në procesin drejt integrimit në BE Nxitja e bashkëpunimi rajonale dhe zhvillimi i balancuar territorial i vendeve të Ballkanit Perëndimor në procesin drejt integrimit në BE Procesverbali i takimi i gjashtëmbëdhjetë i Grupit të Aktorëve

More information

FAKTORËTQË PENGOJNË ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË KOSOVË ФАКТОРИТЕ КОИ ГО СПРЕЧУВААТ РАЗВОЈОТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО КОСОВО

FAKTORËTQË PENGOJNË ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË KOSOVË ФАКТОРИТЕ КОИ ГО СПРЕЧУВААТ РАЗВОЈОТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО КОСОВО 334.722 (497.115) C E N T R U M 4 Donjeta Morina, MA 1 FAKTORËTQË PENGOJNË ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË KOSOVË ФАКТОРИТЕ КОИ ГО СПРЕЧУВААТ РАЗВОЈОТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО КОСОВО FACTORS THAT PREVENT

More information

Emri dhe mbiemri-titulli akad. Shukri Maxhuni,Dr.Sc. Telefoni I punes (Mob & Fix) Tel: ;

Emri dhe mbiemri-titulli akad. Shukri Maxhuni,Dr.Sc. Telefoni I punes (Mob & Fix) Tel: ; Emri dhe mbiemri-titulli akad. Shukri Maxhuni,Dr.Sc. Pozita: Professor Assistent Telefoni I punes (Mob & Fix) Tel: + 377 45 660 232; +377 44 633 520 E-mail: shumax4@hotmail.com, Shukri.Maxhuni@uni-prizren.com;

More information

TURIZMI KUSHTET PËR ZHVILLIMIN E TURIZMIT NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

TURIZMI KUSHTET PËR ZHVILLIMIN E TURIZMIT NË REPUBLIKËN E KOSOVËS Bekë Kuqi - Turizmi kushtet për zhvillimin e turizmit në Republikën e Kosovës TURIZMI KUSHTET PËR ZHVILLIMIN E TURIZMIT NË REPUBLIKËN E KOSOVËS Fakulteti Biznesit MSc Bekë Kuqi Abstrakt Turizmi është aktivitet

More information

RESUME OF EDUCATION FAIR 2016

RESUME OF EDUCATION FAIR 2016 RESUME OF EDUCATION FAIR 2016 Summary and information from 10 th Edition of Education Fair 21-22 April 2016 Exhibitors of Education Fair Visitors of Education Fair Statistics Video Documentary Photo Gallery

More information

Reforma e administratës publike në Kosovë

Reforma e administratës publike në Kosovë Reforma e administratës publike në Kosovë Mirlinda Batalli * Përmbledhje Reforma e administratës publike në Kosovë është një pjesë thelbësore e procesit të shtetndërtimit. Me reformën administrative qeveria

More information

Implementing a National Spatial Data Infrastructure for a Modern Kosovo

Implementing a National Spatial Data Infrastructure for a Modern Kosovo Implementing a National Spatial Data Infrastructure for a Modern Kosovo Murat MEHA, Kosovo, Joep CROMPVOETS, Belgium, Muzafer ÇAKA and Denis PITARKA, Kosovo Keywords: National Spatial Data Infrastructure,

More information

TREGU I PUNËS NË FUNKSION TË GRAVE DHE TË RINJVE

TREGU I PUNËS NË FUNKSION TË GRAVE DHE TË RINJVE TREGU I PUNËS NË FUNKSION TË GRAVE DHE TË RINJVE RAPORTI I ZHVILLIMIT NJERËZOR NË KOSOVË 2016 Mendimet e shprehura në këtë raport janë të autorëve dhe jo medoemos paraqesin mendimet e Programit të Kombeve

More information

Annual Review of Labour Relations and Social Dialogue in South East Europe: Kosovo. By Kushtrim Shaipi*

Annual Review of Labour Relations and Social Dialogue in South East Europe: Kosovo. By Kushtrim Shaipi* January 2014 2013 Annual Review of Labour Relations and Social Dialogue in South East Europe: Kosovo By Kushtrim Shaipi* Content Summary Socio-economic developments Governmental policies and legislation

More information

Progresi në Evropianizimin e Sektorit të Sigurisë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni

Progresi në Evropianizimin e Sektorit të Sigurisë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni Progresi në Evropianizimin e Sektorit të Sigurisë në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni Nëntor, 2013 Udhëheqës të projektit Partnerë të projektit 1 Progresi në Evropianizimin e Sektorit të Sigurisë në Shqipëri,

More information

Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : Doktor i Shkencave të Gjeografisë

Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : Doktor i Shkencave të Gjeografisë CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Ramadani 2. Emri: Ibrahim 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovës 5. Data e Lindjes: 15.04.1959 6. Gjinia: M 7. Detajet kontaktuese: Email: ibrahimramadani@yahoo.com

More information

Informuesi Tremujor Ekonomik për Kosovën Janar-Mars, Infrastruktura e Rrugëve në Kosovë

Informuesi Tremujor Ekonomik për Kosovën Janar-Mars, Infrastruktura e Rrugëve në Kosovë Informuesi Tremujor Ekonomik për Kosovën Infrastruktura e Rrugëve në Kosovë Kosova mbulon një hapësirë prej gati 11,000 km 2 duke u shtrirë deri 190 km nga Veriu në Jug dhe 150 km nga Lindja në Perëndim.

More information

Tel:

Tel: CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Skenderi 2. Emri: Nagip 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovë 5. Data e Lindjes: 26.07.1961 6. Gjinia: M 7. Detajet kontaktuese: 8. Niveli Arsimor: Email: nagip.skenderi@uni-pr.edu

More information

Tel:

Tel: CURRICULUM VITAE 1. Family Name: DERVISHAJ- UKËHAXHAJ 2. First Name: ANTIGONA 3. Nationality: Albanian 4. Date of Birth 03.04.1972. 5. Gender: Female 6. Contact details: 7. Education Degree: Email: Antigona.dervishaj@uni-gjk.org

More information

Master Thesis IMPLEMENTATION OF PROMOTION IN ENTERPRISES OF MILK PROCESSING / CASE KABI DAIRY

Master Thesis IMPLEMENTATION OF PROMOTION IN ENTERPRISES OF MILK PROCESSING / CASE KABI DAIRY FACULTY OF ECONOMICS Master Thesis IMPLEMENTATION OF PROMOTION IN ENTERPRISES OF MILK PROCESSING / CASE KABI DAIRY Mentor: Prof.asoc.dr. Shaip BYTYQI Candidate: Arta AJETI Pristina, 2016 Content Abstract...

More information

As part of International Olympic Day, Ministry of Culture, Ministry of Culture, Youth and

As part of International Olympic Day, Ministry of Culture, Ministry of Culture, Youth and NEWSLETTER Kosovo s MAY/JUN 2014 Culture, Youth and Sport MAY/JUN 2014 NEWSLETTER MCYS distributes 5 thousand copies of books for Kosovo libraries 6 Architectural projects for the construction of the Olympic

More information

SHQIPTARE. Udhëhoqi:Prof.

SHQIPTARE. Udhëhoqi:Prof. UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI I EKONOMIKSIT TURIZMI DHE NDIKIMI I TIJ NË TREGUESIT MAKROEKONOMIKË PËR EKONOMINË SHQIPTARE Disertacion në marrjen e gradës Doktor Udhëhoqi:Prof.

More information

Master Program Cultural Heritage and Tourism Management

Master Program Cultural Heritage and Tourism Management University of Prizren Faculty of Economy Master Program Cultural Heritage and Tourism Management Closing Conference: Program implementation Prof.Dr. Behxhet Brajshori, Program Manager Prizren, 03.07.2015

More information

THE MAIN AXES OF REGIONAL TOURISM, INVOLVMENT OPPORTUNITIES, POSITION AND PERSPECTIVE OF KOSOVO TOURISM

THE MAIN AXES OF REGIONAL TOURISM, INVOLVMENT OPPORTUNITIES, POSITION AND PERSPECTIVE OF KOSOVO TOURISM Interdisplinary Journal of Research and Development Alexander Moisiu University, Durrës, Albania RESEARCH ARTICLE THE MAIN AXES OF REGIONAL TOURISM, INVOLVMENT OPPORTUNITIES, POSITION AND PERSPECTIVE OF

More information

DIAGNOZA E VENDEVE TË PUNËS KOSOVË

DIAGNOZA E VENDEVE TË PUNËS KOSOVË Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized SERIA E RAPORTEVE PËR VENDET E PUNËS Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized DIAGNOZA E VENDEVE TË PUNËS KOSOVË A l e x a n d

More information

Institution: University of Pristina, Faculty of Law Degree Date: 2005 Degree/ Master : Master of Science in Civil Law (Mr.Sc)

Institution: University of Pristina, Faculty of Law Degree Date: 2005 Degree/ Master : Master of Science in Civil Law (Mr.Sc) CURRICULUM VITAE 1. Family Name: GASHI 2. First Name: Haxhi 3. Nationality: Republic of Kosovo 4. Date of Birth 20.05.1973 5. Gender: M 6. Contact details: Email: haxhi.gashi@uni-pr.edu Tel: +37744180061

More information

THE ROLE OF PUBLIC INSTITUTIONS TOWARD THE SUSTAINABLE TOURISM DEVELOPMENT STUDY CASE: ALBANIAN ALPS TOURISTIC REGION

THE ROLE OF PUBLIC INSTITUTIONS TOWARD THE SUSTAINABLE TOURISM DEVELOPMENT STUDY CASE: ALBANIAN ALPS TOURISTIC REGION THE ROLE OF PUBLIC INSTITUTIONS TOWARD THE SUSTAINABLE TOURISM DEVELOPMENT STUDY CASE: ALBANIAN ALPS TOURISTIC REGION Mr.Sc. Halil BAJRAMI, PhD Cand. Dardania College, Prishtina/ Kosovo Dr. Sci. Ejup FEJZA

More information

CURRICULUM VITAE. Data e diplomimit: Diploma : Profesor i Gjeografisë

CURRICULUM VITAE. Data e diplomimit: Diploma : Profesor i Gjeografisë CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Humolli 2. Emri: Fitim 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovë 5. Data e Lindjes: 01.01.1980 6. Gjinia: Mashkull 7. Detajet kontaktuese: Email: fitim.humolli@uni-pr.edu

More information

Europass Curriculum Vitae. Informatat Personale

Europass Curriculum Vitae. Informatat Personale Europass Curriculum Vitae Informatat Personale Emri /Mbiemri Prof. Ass. Dr. Ibrahim Krasniqi, Addressa Lagja Arberia III/ Perroi I Njelmet n.n. 10000 Prishtine, Kosovo Telefoni Mobile: +377 (0) 44 666

More information

Vlerësimi Tremujor i Zhvillimeve Makroekonomike. Nr. 24, Tremujori III/2018

Vlerësimi Tremujor i Zhvillimeve Makroekonomike. Nr. 24, Tremujori III/2018 4 12 1 8 6 2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ekonomia e eurozonës, sipas të dhënave preliminare, në tremujorin e tretë (TM3) 218 është karakterizuar me një rritje të ngadalësuar të aktivitetit ekonomik (rreth 1.9 përqind)

More information

CURRICULUM VITAE. Tel: fix

CURRICULUM VITAE.    Tel: fix 1. Mbiemri: NIMANI 2. Emri: Artan 3. Nacionaliteti: Shqiptare 4. Shtetësia: Kosovës CURRICULUM VITAE 5. Data e Lindjes: 10.06.1978 Gjakovë 6. Gjinia: Mashkull 7. Detajet kontaktuese: Rr Dëshmoret e Ponoshecit

More information

Formular për SYLLABUS të Lëndës

Formular për SYLLABUS të Lëndës Formular për SYLLABUS të Lëndës Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: Fakulteti Juridik Titulli i lëndës: E Drejta e Unionit Evropian Niveli: Master Statusi lëndës: O Viti i studimeve: I, semestri

More information

Raporti Vjetor i Punës së Qeverisë për vitin 2016

Raporti Vjetor i Punës së Qeverisë për vitin 2016 Republika e Kosovës Republika Kosova - Republic of Kosovo Qeveria Vlada-Government Zyra e Kryeministrit - Ured Premijera - Office of the Prime Minister Raporti Vjetor i Punës së Qeverisë për vitin 2016

More information

MSA-ja për të gjithë. Çfarë duhet të dini për marrëveshjen për stabilizim dhe asociim ndërmjet BE-së dhe Kosovës

MSA-ja për të gjithë. Çfarë duhet të dini për marrëveshjen për stabilizim dhe asociim ndërmjet BE-së dhe Kosovës MSA-ja për të gjithë Çfarë duhet të dini për marrëveshjen për stabilizim dhe asociim ndërmjet BE-së dhe Kosovës MSA-ja për të gjithë Çfarë duhet të dini për marrëveshjen për stabilizim dhe asociim ndërmjet

More information

Shkalla ose diploma e fituar: Gjuha Leximi Të folurit Shkrimi Shqipe 1 Gjuhë amtare 1 Angleze Serbo-kroate 3 3 3

Shkalla ose diploma e fituar: Gjuha Leximi Të folurit Shkrimi Shqipe 1 Gjuhë amtare 1 Angleze Serbo-kroate 3 3 3 CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: SAQIPI 2. Emri: Blerim 3. Data e lindjes: 20 Dhjetor 1977 4. Shkollimi formal: Institucioni [Nga - Deri] Universiteti Jyvaskyla, Finlandë 2009-2014 Universiteti Lethbridge,

More information

MEASURES FOR PRESERVATION OF ADMINISTRATIVE TERRITORY OF FUSHE KOSOVA MUNICIPALITY

MEASURES FOR PRESERVATION OF ADMINISTRATIVE TERRITORY OF FUSHE KOSOVA MUNICIPALITY ISSN: 1857-9000, EISSN: 1857-9019 MEASURES FOR PRESERVATION OF ADMINISTRATIVE TERRITORY OF FUSHE KOSOVA MUNICIPALITY SUMMARY EJUP QYQALLA 1 and HAZIR ÇADRAKU 2 UDC: 504.4:556.166]:502.14(497.115) In the

More information

E-Directory 1 P a g e

E-Directory 1 P a g e E-Directory 2009 1 P a g e In cooperation with South East European Network for Professionalization of the Media (SEENPM) Supported by Balkan Trust for Democracy (BTD) TV/ RADIO STATIONS Company Name: Radio

More information

A.U.K Training and Development Institute. OFERTË Menaxhimi i Marketingut Workshop

A.U.K Training and Development Institute. OFERTË Menaxhimi i Marketingut Workshop A.U.K Training and Development Institute OFERTË Menaxhimi i Marketingut Workshop Rreth Trajnimit Menaxhimi i marketingut është disiplina organizative e cila fokusohet në zbatimin praktik të marketingut,

More information

Raport vjetor mbi instrumentet e pagesave Kosova në krahasim me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore

Raport vjetor mbi instrumentet e pagesave Kosova në krahasim me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore Departamenti i Sistemeve të Pagesave Datë: 18 Tetor 217 Raport vjetor mbi instrumentet e pagesave Kosova në krahasim me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore Tab 1. Tabela krahasuese e numrit të terminaleve

More information

We can even demolish rocks PREPORTR BESA KALAJA, BESNIK BOLETINI, KOSOVARE LALINOVCI NUMBER 13 PERIODIC GAZETTE JULY2015

We can even demolish rocks PREPORTR BESA KALAJA, BESNIK BOLETINI, KOSOVARE LALINOVCI NUMBER 13 PERIODIC GAZETTE JULY2015 NUMBER 13 PERIODIC GAZETTE JULY2015 Botim i Qendrës Kosovare për Gazetari Hulumtuese (QKGH). Gazeta redaktohet nga: Florie Xhemajli, Lorik Bajrami; Fotograf: Lorik Bajrami; Reporterë: Besa Kalaja; Besnik

More information

Temë Diplome. STUDIMI I ZHVILLIMIT Të SME-VE Në SHQIPëRI. NDJEKËS DIPLOME Prof. As. Dr. Mit'hat MEMA UNIVERSITETI ALEKSANDER MOISIU DURRËS

Temë Diplome. STUDIMI I ZHVILLIMIT Të SME-VE Në SHQIPëRI. NDJEKËS DIPLOME Prof. As. Dr. Mit'hat MEMA UNIVERSITETI ALEKSANDER MOISIU DURRËS UNIVERSITETI ALEKSANDER MOISIU DURRËS Fakulteti i Shkencave Politike Juridike Master Profesional : Administrim Financiar Temë Diplome STUDIMI I ZHVILLIMIT Të SME-VE Në SHQIPëRI PUNOI: KLEDI VARFI NDJEKËS

More information

REPUBLIKA E SHQIPËRISË MINISTRIA E EKONOMISË, TREGTISË DHE ENERGJETIKËS DREJTORIA E PËRGJITHSHME E POLITIKAVE

REPUBLIKA E SHQIPËRISË MINISTRIA E EKONOMISË, TREGTISË DHE ENERGJETIKËS DREJTORIA E PËRGJITHSHME E POLITIKAVE REPUBLIKA E SHQIPËRISË MINISTRIA E EKONOMISË, TREGTISË DHE ENERGJETIKËS DREJTORIA E PËRGJITHSHME E POLITIKAVE Draft STRATEGJIA E ZHVILLIMIT TË BIZNESIT DHE INVESTIMEVE (2013-2020) Prill 2013 TABELA E PËRMBAJTJES

More information

Roli i arsimit në zhvillimin ekonomik të vendit

Roli i arsimit në zhvillimin ekonomik të vendit Roli i arsimit në zhvillimin ekonomik të vendit Anemonë Zeneli Gusht, 2013 Arsimi është një ndër shtyllat kryesore të një shoqërie të shëndoshë dhe të zhvilluar. Në mënyrë që një shtet të zhvillohet në

More information

Tourism Towards 2030

Tourism Towards 2030 Tourism Towards 23 Agenda Item 5a 24 th Joint Meeting of the UNWTO Commission for East Asia and the Pacific and the UNWTO Commission for South Asia 4 May 212 Chiang Mai, Thailand million Tourism 22 Vision

More information

Data e diplomimit: Shtator, 2005 Diploma /Doktorata : Dr. Sc. (PhD) - Doktor i Shkencave Teknike

Data e diplomimit: Shtator, 2005 Diploma /Doktorata : Dr. Sc. (PhD) - Doktor i Shkencave Teknike CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: BERISHA 2. Emri: XHEVAT 3. Nacionaliteti: KOSOVAR 4. Shtetësia: 15.04.1957, Sllatinë e Madhe, Fushë Kosovë 5. Data e Lindjes: M 6. Gjinia: 7. Detajet kontaktuese: Email: xhevat.berisha@uni-pr.edu

More information

CURRICULUM VITAE. Institucioni: Qendra për studime albanologjike Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : Doktor në gjuhësi

CURRICULUM VITAE. Institucioni: Qendra për studime albanologjike Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : Doktor në gjuhësi 1. Mbiemri: DULAJ 2. Emri: FRIDRIK 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovë 5. Data e Lindjes: 20.01.1976 6. Gjinia M CURRICULUM VITAE 7. Detajet kontaktuese: F.sh: Polluzhë - Rahovec Email: f_dulaj@hotmail.com

More information

Data e diplomimit: 29 dhjetor 1995 Diploma Titulli: Profesor i gjeografisë (BSc) Tema: Zhvillimi i komunikacionit automobilistik në Kosovë

Data e diplomimit: 29 dhjetor 1995 Diploma Titulli: Profesor i gjeografisë (BSc) Tema: Zhvillimi i komunikacionit automobilistik në Kosovë CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: DUSHI 2. Emri: MIMOZA 3. Nacionaliteti: Shqiptare 4. Shtetësia: Kosovare 5. Data e Lindjes: 14.03.1973 6. Gjinia: F 7. Detajet kontaktuese: Email: mimoza.dushi@uni-pr.edu mimoza.dushi@uni-gjk.org

More information

Tel: Natyrore, Departamenti i Matematikës

Tel: Natyrore, Departamenti i Matematikës CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Gashi 2. Emri: Menderes 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Data e lindjes: 5.6.1964 5. Gjinia: Mashkull 6. Detajet kontaktuese: 7. Niveli arsimor: Email: menderes_gashi@yahoo.com

More information

evropa juglindore Raporti i zhvillimeve Ekonomike Nr. 3

evropa juglindore Raporti i zhvillimeve Ekonomike Nr. 3 evropa juglindore Raporti i zhvillimeve Ekonomike Nr. 3 Nga Recesioni i Dyfishtë në Reforma të Përshpejtuara 7 6 5 4 3 2 1-1 -2-3 Rritja ekonomike EJL6 (%, majtas) Papunesia e EJL6 (%, djathtas) 27 28

More information

EVIDENCA E TË DEKORUARVE NGA PRESIDENTI IBRAHIM RUGOVA ( )

EVIDENCA E TË DEKORUARVE NGA PRESIDENTI IBRAHIM RUGOVA ( ) REPUBLIKA E KOSOVËS ZYRA E PRESIDENTIT REPUBLIC OF KOSOVO OFFICE OF THE PRESIDENT REPUBLIKA KOSOVO URED PREDSEDNIKA DEPARTAMENTI PËR ÇËSHTJE JURIDIKE DHE MARRËDHËNIE NDËRKOMBËTARE ODELJENJE ZA PRAVNA PITANJA

More information

E U R O P E A N C U R R I C U L U M V I T A E F O R M A T TË DHËNAT PERSONALE Emri AVNI PUKA Adresa RR. AGIM RAMADANI - NR.60. 10 000 PRISHTINË REPUBLIKA E KOSOVËS Tel. +381 38 229 063 E-mail avni.puka@uni-pr.edu,

More information

Revistë kërkimore-shkencore. Dega Ferizaj

Revistë kërkimore-shkencore. Dega Ferizaj ABSTR TRAKT Revistë kërkimore-shkencore ABSTRAKT Nr.1, 2015 Dega Ferizaj Keshilli redaktues: Medain Hashani Bujar Tafa Lindita Jusufi Roberta Bajrami Shqipe Shaqiri Driton Sejdiu 2 Abstrakt, nr.1, 2015

More information

Tel:

Tel: CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Maxhuni 2. Emri: Albert 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovar 5. Data e Lindjes: 6. Gjinia: M 7. Detajet kontaktuese: 8. Niveli Arsimor: Email: albert_maxhuni@yahoo.com

More information

ANALIZË E SHKURTËR MBI SINDIKATAT

ANALIZË E SHKURTËR MBI SINDIKATAT ANALIZË E SHKURTËR MBI SINDIKATAT Pjesëmarrja e grave në sindikata dhe respektimi i të drejtave të tyre në tregun e punës në Kosovë Autore: Nida Krasniqi Përmbledhje Ekzekutive Kjo analizë e shkurtër e

More information

Fjalë hyrëse. Kapllan Halimi. Sekretar i Përgjithshëm

Fjalë hyrëse. Kapllan Halimi. Sekretar i Përgjithshëm RAPORT I I GJ E L BË R 2 0 1 4 Dh j e t o r, 2 0 1 4 Fjalë hyrëse Bujqësia dhe zhvillimi rural janë sektorë kryesor të cilët mund të kontribuojnë dukshëm në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik të vendit.

More information

D I S E R T A C I O N

D I S E R T A C I O N UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI MARKETING TURIZËM D I S E R T A C I O N TURIZMI NË KOSOVË DHE ZHVILLIMI I QËNDRUESHËM I TIJ RAST STUDIMI RAJONI TURISTIK I ALPEVE SHQIPTARE NË

More information

E U R O P A J U G L I N D O R E

E U R O P A J U G L I N D O R E 1 GRUPI I BANKËS BOTËRORE E U R O P A J U G L I N D O R E R A P O R T I R R E G U L L T E K O N O M I K Europa Juglindore Raport i Rregullt Ekonomik Nr.10 Përfundimet kryesore të RRrE nr.10: Të gjitha

More information

KOSOVO INVESTMENT OPPORTUNITIES

KOSOVO INVESTMENT OPPORTUNITIES KOSOVO INVESTMENT OPPORTUNITIES PRE INVESTMENT SUPPORT National, regional, sectorial, etc. information Study visits to Kosovo G2B and B2B meetings INVESTMENT PHASE SUPPORT Permits, licenses, and administrative

More information

Tourism x SDGs in Japan

Tourism x SDGs in Japan 1 Tourism x SDGs in Japan 28 th Nov. 2017 JUNICHI (Jack) KUMADA Executive Director JTB Tourism Research and Consulting Co. 2 What is JTB? Established in 1912 (105 years) 107 cities / 37 Countries outside

More information

UNIVERSITETI I PRISHTINËS "HASAN PRISHTINA" Lista e kandidatëve nëpër salla

UNIVERSITETI I PRISHTINËS HASAN PRISHTINA Lista e kandidatëve nëpër salla Lista e kandidatëve nëpër salla Fakulteti: Departamenti/Dega/Programi: Drejtimi: Fakulteti Ekonomik Qendra në Prishtinë Departamenti Marketing Departamenti Marketing Salla: Salla D1 - Juridik ( kati II

More information

Internal and external barriers to export success in Kosovo : [presentation given February 25, 2010]

Internal and external barriers to export success in Kosovo : [presentation given February 25, 2010] Rochester Institute of Technology RIT Scholar Works Theses Thesis/Dissertation Collections 2-25-2010 Internal and external barriers to export success in Kosovo : [presentation given February 25, 2010]

More information

Ndikimi i Termocentralit Kosova e Re në Tarifat e Energjisë Elektrike * INSTITUTI GAP

Ndikimi i Termocentralit Kosova e Re në Tarifat e Energjisë Elektrike * INSTITUTI GAP Ndikimi i Termocentralit Kosova e Re në Tarifat e Energjisë Elektrike * INSTITUTI GAP Përmbajtja 4 Përmbledhje ekzekutive 5 Historik i shkurtër i projektit 6 Pikat kryesore të kontratës për ndërtimin

More information