koledar prireditev junij / julij / avgust

Size: px
Start display at page:

Download "koledar prireditev junij / julij / avgust"

Transcription

1 koledar prireditev junij / julij / avgust

2 Zloženko izdal Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Zanj: Mag. Milena Čeko Pungartnik Zloženko uredila: Jerneja Kolar Jezikovni pregled: MP Oblikovanje: Studio Kindin Tisk: Grafika Gracer Naklada: 8000 izvodov Leto: 2018 Organizatorji prireditev si pridržujejo pravico do spremembe programa. Informacije o prodaji vstopnic pri organizatorju prireditve ali v TIC Celje, Glavni trg 17 Če želite prejemati mesečnik v elektronski obliki ali pridobiti več informacij o prireditvah telefonirajte ali pišite na TIC Turistično informacijski center Celje, Glavni trg 17 Tel.: tic@celje.si Programe kulturnih prireditev za objavo v Koledarju kulturnih prireditev Mestne občine Celje sprejemamo do vsakega 5. v mesecu za naslednji mesec na naslov: novice.zavodceleia@celje.si Za več informacij pokličite na tel JUNIJ, JULIJ, AVGUST 2018 Program prireditev Mestne občine Celje Koordinator prireditev: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Krekov trg 3, 3000 Celje, SI KAZALO LOKACIJE PRIREDITEV...6 PRIREDITVE V KNEŽJEM MESTU JUNIJ JULIJ AVGUST PREDAVANJA IPD. JUNIJ, JULIJ, AVGUST SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE DELAVNICE JUNIJ, JULIJ, AVGUST RAZSTAVE

3 Kdaj ste nazadnje doživeli kaj spektakularnega? Koncert filmske glasbe Laibach in Veronika Deseniška 1, 2., in Kino pod grajskimi zvezdami Carl Orff: Carmina Burana Generalni pokrovitelj festivala: Organizatorji: Pokrovitelj izvedbe Veronike Deseniške: Pokrovitelj izvedbe Carmine Burane: Pokrovitelji in podporniki: V sodelovanju s: ŽIVA ZGODOVINA VSAK VIKEND DO SEPTEMBRA 2018 Več: FB Stari grad Celje, FB Celje-Knežje mesto,

4 JEDRO MESTNO STARO STARO 25. KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI CILJ STARI GRAD CELJE ETAPA skozi CELJE KOČA CELJSKA * Navedene ure so izračuni uradne časovnice organizatorja dirke, v praksi bodo odstopanja. Za zeleno majico FIGHT FOR GREEN / BORITE SE ZA ZELENO se bo borilo 154 kolesarjev iz 22 ekip, od tega kar osem WorldTour ekip in 3 ekipe iz Slovenije! Dirko lahko tudi letos spremljate na programu EUROSPORT in RTV SLO ali v živo ustvarite NAVIJAŠKO CONO ob trasi! Ostale informacije: cesta na Stari grad Celje bo dne , od ure, zaprta, ostale zapore cest bodo objavljene na Več o dirki na:

5 6 Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA STARI GRAD CELJE Po do ivetje in izkušnjo na Stari grad Celje iva zgodovina vabi Stari grad Celje, ki so ga Vovbržani postavili nad starim trškim jedrom v drugi polovici 12. ali v začetku 13. stoletja, je po izumrtju rodbine prešel v roke gospodov Žovneških. Ti so po selitvi v mesto na sotočju Savinje in Voglajne spremenili ime v Celjske, grad pa pričeli urejati v udobno stanovanjsko rezidenco. Predvsem v času Hermana II. Celjskega, ko grofje dosežejo vrhunec svoje slave, se uspešno vmešavajo v evropski politični vrh in se povezujejo z najpomembnejšimi plemiškimi rodbinami takratnega časa. Sigismund Luksemburški jih leta 1436 povzdigne v državne kneze. Dvajset let kasneje se s smrtjo zadnjega moškega potomca celjske rodbine, Ulrika II. Celjskega, konča eno najpomembnejših obdobij naše zgodovine. Po smrti Ulrika II. Celjskega v Beogradu preide grad v last Habsburžanov, ki so ga skozi stoletja uničevali. Danes je obnovljeni grad najbolj obiskana turistična točka mesta in izjemno priljubljen prireditveni prostor, obnovljeni Friderikov stolp pa obiskovalce navdušuje z enim najlepših razgledov na mesto Celje z okolico. Živa zgodovina je program, s katerim mlade in nekoliko starejše obiskovalce vabimo k spoznavanju srednjega veka, tega skrivnostnega zgodovinskega obdobja. Na doživetem popotovanju, na katerega se podate v družbi odličnih animacijskih skupin, podoživite vsakdan in kulturo naših prednikov. Na nepozabno dogodivščino vas vabimo vsako soboto in nedeljo, od aprila in vse do konca septembra med do 19.00, ko naš grad zaživi v duhu časa, ki je Celje umestil v sam vrh plemiške hierarhije in takratni rodbini prinesel naziv grofje knezi Celjski. Program Žive zgodovine se bo izvajal le ob ugodnih vremenskih razmerah, v primeru dežja animacije odpadejo. Animacije so vključene v redno ceno dnevne vstopnine.

6 8 Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA 9 VODNI STOLP CELJE KNEŽJI DVOREC Bil je zgrajen kot obrambni stolp mestnega obzidja, potem ko je Friderik II. Celjski Celju podelil mestne pravice. Ime je nastalo kot opomin na katastrofalne posledice poplavljanja Savinje, ki so jih Celjani zabeležili leta V poletnih mesecih se prostor pri Vodnem stolpu spremeni v prireditveno lokacijo, primerno za dogodke, ki zahtevajo nekoliko intimnejše vzdušje. Pomembno: Naravna akustika prostora daje poseben čar koncertom in gledališkim predstavam. V 14. in 15. stoletju je grad služil kot rezidenca grofov Celjskih. Po njihovem izumrtju je bil v poslopju vicedomski urad, sredi 18. stoletja pa so ga preuredili v vojašnico. Stavba, kakršno poznamo danes, je doživela veliko sprememb, najbolj korenite v času Marije Terezije. Danes se v delu Knežjega dvora nahaja Galerija sodobne umetnosti Celje ter stalni postavitvi Pokrajinskega muzeja Celje: arheološko razstavišče Celeia mesto pod mestom in razstava Grofje Celjski. Pomembno: Prizorišče bo tudi letos gostilo priznane umetnike klasične glasbe. V primeru slabega vremena bodo koncerti v Galeriji sodobne umetnosti Celje.

7 10 Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA 11 TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL GLAVNI TRG Prijetno urejen trg bo tudi v letošnjem letu eno izmed programskih prizorišč. Pomembno: V primeru slabega vremena bodo koncerti v Branibor Clubu Celje. TRG CELJSKIH KNEZOV Eden zanimivejših celjskih trgov se letos drugič predstavlja v vlogi prireditvenega prizorišča. Pomembno: V primeru slabega vremena dogodki odpadejo. Poleg prijetnih gostinskih lokalov in trgovinic boste na Glavnem trgu našli tudi turistično atrakcijo mesta - Paviljon za prezentacijo arheologije (PMC) & Turistično informacijski center Celje (TIC Celje), ki na isti točki poosebljata neprecenljivo zgodovino našega mesta in obiskovalcem ponujata uporabne in koristne informacije na enem mestu. V TIC-u vam je poleg promocijskih materialov o Celju, Deželi Celjski in Sloveniji, na voljo tudi atraktiven in bogat izbor lokalnih in destinacijskih spominkov Dežele Celjske kot tudi uradni spominki I FEEL SLOVENIA. Poseben kotiček je namenjen izdelkom lokalnih umetnikov, ki delujejo v okviru Umetniške četrti. V poletnem času bodo na izposojo tudi Mestna kolesa. Pomembno: Tudi v letošnjem letu bo trg zaživel v maniri prireditvenega prizorišča, na katerem se bodo dogodki odvijali vse do konca avgusta. V primeru slabega vremena dogodki odpadejo.

8 12 Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA 13 MESTNA PLAŽA CELJE SAVINJSKO NABREŽJE UMETNIŠKA ČETRT / U4 Prostor Mestne plaže, locirana je v neposredni bližini lapidarija Pokrajinskega muzeja Celje in promenade ob Savinji, izjemno domiselno povezuje reko in travnato površino, po horizontali pa sega vse do otroškega igrišča, je izjemno priljubljeno zbirališče in v zadnjih letih tudi prepoznavno prireditveno prizorišče. Pomembno: Na Mestni plaži bo tudi v letošnjem letu potekal izjemno bogat sklop prireditev, namenjenih predvsem družinam z otroki (ustvarjalne delavnice, lutkovne predstave, knjižnica ), obiskovalci pa boste lahko uživali tudi v odličnih napitkih, sladoledih, sadnih kupah in še kaj zanimivega se bo našlo V primeru slabega vremena prireditve odpadejo. Umetniška četrt, ki se nahaja med začetkom Gosposke ulice in Savinjskim nabrežjem, je nastala leta 2004, ko je Mestna občina Celje nekdanje obrtne in butične lokale oddala v najem celjskim umetnikom. Je eno redkih tovrstnih celostno zaokroženih kreativnih območij pri nas in že skoraj desetletje predstavlja pomemben del celjske kulturnoumetniške scene. Trenutno v prostorih umetniški četrti deluje deset umetnikov (slikarji, kiparka, fotografa, performerka in glasbenik) in AQ Galerija. Delujejo kot neodvisna skupnost, s katero sodelujejo tudi ostali celjski kulturniki pod skupno oznako U4. Skupnost U4 trenutno povezuje okoli trideset ustvarjalcev. Organizira samostojne dogodke in program v sodelovanju z javnimi zavodi ter gostinskim lokalom v neposredni bližini. Svoja dela umetniki predstavljajo na mnogih razstavah in raznih drugih predstavitvah (video večeri, literarni večeri, predstave, predavanja, delavnice idr.) Umetniška dela in manjše izdelke je možno kupiti v samih in v TIC Celje. Obiskovalcem sicer bolj kot komercialne vsebine, U4 ponuja inovativen in raznolik umetniški program. Umetniška četrt je vsekakor prostor, ki diha za umetnost, kreativno druženje in povezovanje ustvarjalnih idej. Ateljeji in galerija AQ so za obisk odprti po dogovoru. Kontakt AQ Galerije: V kolikor naletite na odprta vrata posameznega ateljeja, ste vedno dobrodošli! FB strani: AQ Galerija, Umetniška četrt Celje / U4.

9 14 Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA 15 SPOMINSKA HIŠA ALME M. KARLIN V PEČOVNIKU KREKOV TRG V Pečovniku se nahaja spominska hiša, v kateri je na ogled stalna razstava»samotno potovanje Alme M. Karlin«. V tej hiši je svoja zadnja leta, skupaj s prijateljico Theo, preživela Alma M. Karlin ( ), svetovna popotnica, pisateljica, poliglotka in teozofinja. V času svojega življenja je sama prepotovala svet, objavila vrsto knjig in člankov ter zbrala etnološko gradivo, ki je deloma na ogled javnosti tudi v sklopu stalne razstave v Pokrajinskem muzeju Celje. Pomembno: Hiška je odprta vsak petek in soboto od do Vstop prost. V primeru slabega vremena je hiška zaprta. Izven odpiralnega časa je odprta po predhodnem dogovoru in plačilu (TIC Celje, Glavni trg 17, , tic@celje.si). S prenovo mestnega jedra je Krekov trg postal izjemno priljubljeno prizorišče za obisk velikih koncertnih dogodkov; še posebej v času Pravljičnega Celja. Na trgu se nahaja tudi Hotel Evropa, ki se ponaša z odličnostjo bivanja, vrhunsko kulinariko in ponuja nešteto priložnosti za druženje s prijatelji, družino Slikovitost trga premišljeno dopolnjuje sodobno zasnovana fontana, ki predvsem v poletnih mesecih predstavlja dodano vrednost druženja v mestu. Pomembno: Tudi letos se bodo na njem odvili zanimivi dogodki.

10 16 Poletje v Celju 2018 PRIZORIŠČA MESTNI GOZD Z DREVESNO HIŠKO izrekanja 1 Največja drevesna hiša v Sloveniji je na ogled v Mestnem gozdu. Zasnovana je kot manjši informativni in izobraževalni center Mestnega gozda. Ob njej se nahajajo otroško igrišče, trim steza s telovadnimi napravami, klopi za počitek in manjši prireditveni oder. Pomembno: Na hiški se bodo tudi skozi poletje odvijali zanimivi dogodki za vse generacije obiskovalcev.več informacij in odpiralni čas: posebni gost festivala: marc kelly smith, začetnik slam poezije 1 izrékanje -a s (ẹ) glagolnik od izrekati: izrekanje zahvale; izrekanje soglasja k imenovanju odbornikov / natančno, površno izrekanje (besed) / izrekanje kazni, sodbe 2 izrékati -am nedov. (ẹ) 1. izražati misli z govorjenjem: izrekati očitke, želje / star. izrekal ji je prijazne besede govoril 2. javno izražati svoje misli: predsedniku so izrekali dobrodošlice; na sestanku so izrekali svoja mnenja o delu // z oslabljenim pomenom, z glagolskim samostalnikom izraža dejanje, kot ga dolo 3. oblikovati glasove, besede z govorilnimi organi; izgovarjati: otrok še ne zna izrekati vseh glasov; nosljajoče, počasi, s poudarkom izrekati besede jur. izrekati kazen sporočati obtožencu, kakšno kazen mu je sodišče izbralo in odmerilo za storjeno kaznivo dejanje izrékati se javno izražati svojo odločitev, navadno o pomembnem vprašanju: izrekati se proti predlogu; izrekati se za miroljubno sožitje 3 Slam (tudi spoken word poetry, govorjena beseda, slam poezija ali performance poezija) je literarna zvrst, ki se glede na zvrsti poezije uvršča pod liriko. Čeprav tipična besedila večkrat združujejo lirske, epske in scenske elemente, se večinoma uporabljajo postopki prozodije in metrike. Ta zvrst poezije se je v javnosti pojavila predvsem na odrih, kjer se slam izvaja. Po eni strani se je uveljavila oblika t. i. pesniškega dvoboja (poetry slam), ki označuje tekmovanje v recitiranju. Po drugi strani pa poznamo t. i. slam poetry oziroma slam poezijo, ki "se izvaja v živo in je naravnana na publiko.".

11 18 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 19 JUNIJ Vsako soboto in nedeljo od 11. do na Starem gradu Celje iva zgodovina >> 1. junij AVLA DOMA SV. JOŽEFA CELJE ODPRTJE SLIKARSKE RAZSTAVE»Barvne melodije«, avtorja Jurija Godca Razstava bo na ogled do Petek, 1. junij STARI GRAD CELJE CELJANI CELJANOM: LITERARNA DELAVNICA z zbornikom del Mati Delavnica je namenjena nadarjenim literatom, učencem od 5. do 9. razreda OŠ, ki sta jim blizu proza in poezija. Letos je posvečena pisatelju Ivanu Cankarju ob njegovi 100-letnici smrti in slovenskem Cankarjevem letu. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več: mdpmcelje1@gmail.com. Medobčinsko društvo prijateljev mladine Celje OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Oddelek Glasba film PREDSTAVITEV TROJEZIČNE PESNIŠKE ZBIRKE Simone Perpar Sanaren HOTEL EVROPA EXTRA BAND GLASBENE ŠOLE CELJE p.v. Bojana Logarja in Oto Pestner Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. v sodelovanju z VODNI STOLP Špital za prjatle NAIKE - preddiplomski koncert Naike Makuc Naike Makuc, violina / Saba Safic, saksofon / Aljosa Struga, bas / Borut Rampih, bobni Vstop prost. Več: FB Špital za prjatle.

12 20 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 21 Sobota, 2. junij PODEŽELJE V MESTU Stojnice s ponudbo izdelkov s podeželja, degustacije, spoznavanje etnološke dediščine skozi rokodelske ustvarjalnice, glasbo in ples, vožnja s kočijo, ogled starodobnih vozil na zadnji pogon znamke Opel Sodelujejo: Kulturno umetniško društvo Šmartno v Rožni dolini, Kulturno društvo bratov Dobrotinšek Škofja vas, Mešani pevski zbor gostincev Celje, Komorni moški pevski zbor Celje, Colorado Country Line Dance, KUD Ljubečna, Pevsko društvo upokojencev Celje ter ponudniki dobrot s podeželja. Za moderacijo dogodka bo skrbela Andreja Petrovič. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Nedelja, 3. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, TELOVADNICA OŠ FRANA KRANJCA CELJE DOBRODELNI : Pesem je nit, ki povezuje ljudi Nastopajoči: Darja Gajšek povezovalka programa / Klapa Skala / Amadeja Begović / Clemens Klemen Mramor / Majda in Marijan Petan / Plesna skupina Charisma / Fantje z Jožefovega hriba / Moški pevski zbor Pod gradom / Otroci vrtca Anice Černejeve, enota Hribček / Cici zbor / Otroški pevski zbor / Vokalna skupina / Učenci OŠ Frana Kranjca Celje Cena vstopnice: 8 EUR. Prodaja vstopnic: tajništvo OŠ Frana Kranjca Celje. OŠ Frana Kranjca Celje VODNI STOLP Špital za prjatle»walking on the Sunshine«s skupino The Šlagers z Gimnazije Celje-Center Mentor: Sašo Šonc. Vstop prost. Več: FB Špital za prjatle. Ponedeljek, 4. junij ATRIJ DOMA SVETEGA JOŽEFA CELJE LETNI MALEGA PIHALNEGA ORKESTRA GLASBENE ŠOLE CELJE ob 15-letnici delovanja z gosti, Otroškim pevskim zborom Glasbene šole Celje Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. Več:

13 22 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 23 Torek, 5. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvorec ODPRTJE RAZSTAVE»Mednarodne igre otrok«razstava bo na ogled do konca julija. Več: muzej@pokmuz-ce.si, Sreda, 6. junij NA DVORANA GLASBENE ŠOLE CELJE POLETNI JAVNI NASTOP UČENCEV OSNOVNE STOPNJE, 3. in 4. razreda; termin nastopa 1. in 2. razreda bo objavljen naknadno Več: NA DVORANA GLASBENE ŠOLE CELJE POLETNI JAVNI NASTOP UČENCEV OSNOVNE STOPNJE, 5. in 6. razreda; termin nastopa 7. in 8. razreda bo objavljen naknadno Več: OSNOVNA ŠOLA LAVA CELJE SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB OBLETNICI RASTOČE KNJIGE Vstop prost. Več: MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje DOBRODOŠLI V SVETU ZGODB»Živalski križkraž«v družbi številnih plišastih igrač boste, dragi otroci, prisluhnili slovenskim in tujim ljudskim pripovedkam, pravljicam in zgodbam o živalih. Izvaja: Kristina Menih. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM:»Drevesa in ljudje» Izvaja: Društvo KROG. Predstavitev in povabilo širši javnosti k sodelovanju pri premišljevanju glede dojemanja urbanega in naravnega prostora v mestu Celje. Predstavitev dosedanjega dela Društva Krog ter ideje in izvedbe načrtovanih dogodkov pri premisleku o drevesih in ljudeh. Po predstavitvi in pogovoru sledi sprehod v drevesni park, prostor refleksije in primer načrtovanega skupinskega ukvarjanja. Vstop prost. Več: drustvo.krog@celje.si. Društvo KROG KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA VEČER ARGENTINSKEGA TANGA Dobrodošli vsi ljubitelji plesa. Vstop prost. Več:alja@milonguero.si.

14 24 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 25 Četrtek, 7. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Eko, eko krava daje? Mleko!!!«Izvaja: malibu. Žiga, ki prihaja iz mesta, ni nikoli razmišljal, kako se pride do mleka v tetrapaku. Špela, ki biva na podeželju, pa živi z naravo in ji je to samoumevno, zato ga v času kratkih počitnic prepriča da je mleko zdravo in da je življenje na podeželju lepše, kot v mestu Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, GALERIJA KVARTIRNA HIŠA ODPRTJE RAZSTAVE»Naredi sliko«, umetnika Jožeta Šubica Vstop prost. Vizualno umetniško društvo AXx. On. M. Celje v sodelovanju s Turističnim in kulturnim društvom Celje >> 7. junij TERASA BRANIBOR CLUBA CELJE Tvoj bodoči bivši mož - Vid Valič Kako osvajati žensko, če se hočeš družiti le en večer in kako osvajati žensko, da bo ostala s tabo dlje časa? Ali plešavost pomaga? Kakšna je formula za uspešen zmenek? V osebno izpovedni komediji Vid Valič išče odgovore na ta vprašanja in morda bo prav on tisti, ki bo na koncu dahnil: DA! Cena vstopnice: predprodaja 15 EUR / na dan predstave 18 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club Celje, Stanetova 29. Več: Petek, 8. junij HOTEL EVROPA CELJANI CELJANOM: BIG BANDA ŽABE. Gostje: Janez Benčina Benč, Petra in Sergej Rupreht, Amadea Begović in Živa Žohar. Umetniški vodja:roman Fonda. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Narodnem domu Celje. Več: , e-pošta:info@colorstudio.si. Celjski plesni orkester Žabe NARODNI DOM CELJE LETNI Mešanega pevskega zbora Orfej Celje z naslovom»podobe ljubezni v slovenski pesmi«p. v. Matevža Pušnika Mešani pevski zbor Orfej Celje

15 26 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 27 >> 8. junij >> 8. junij GALERIJA ŽELEZARSKEGA MUZEJA ŠTORE, Teharje pri Celju ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE Foto klub ŠTORE STEEL»If you don t ride, you don t know«razstava bo na ogled do konca leta 2018.Več: , ic.store@siol.net, Galerija Železarskega muzeja Štore VODNI STOLP Špital za prjatle : "Večer duetov" - predstavitev učencev solopetja Mentorici: Anita Dobnik in Nuša Ofentavšek. Vstop prost. Več: FB Špital za prjatle ŠPITALSKA KAPELA, Slomškov trg 5 ODPRTJE KIPARSKE RAZSTAVE»Taktilni dialog«umetnic Bojane Križanec in Eileen MacDonagh Razstava bo na ogled do Bojana Križanec v sodelovanju s GALERIJA AQ ODPRTJE RAZSTAVE Uroša Abrama Samoumevnosti Vstop prost. Razstava bo na ogled do Več: FB AQ. Sobota, 9. junij MESTNO SREDIŠČE, GLAVNI TRG, TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL, KREKOV TRG, GOSPOSKA ULICA DOBIMO SE V MESTU Mini in maksi modni reviji, likovne ustvarjalnice, plesni nastopi članov skupin Packa, Pika in Frka Plesnega foruma Celje s plesno lepljenko»ena, dva, tri, «KUD-a Igen s plesno miniaturo ter Baletne šole Tamare Divjak z odlomkom iz predstave»zvezdica Zaspanka«, srečanje in ustvarjanje s Hermanom Lisjakom - Muzeja novejše zgodovine Celje. Sodelujejo tudi: Klub KLUG, Vagabund, KPD Svoboda Celje, KUD Galiarda, V. S. produkcija in Društvo za podporo ustvarjalnosti ter prvič ALL IN dan plesa in hip hop kulture in Urbana dnevna soba na Krekovem

16 28 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 29 >> 9. junij trgu, ki se bosta odvijali v sklopu sodelovanju z društvom Sarai (Sara Krajnc), KŠOC, Plesnega vala Celje s pomočjo podpornikov ter Zavoda Celeia Celje V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 9. junij MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE, Hermanovo gledališče SNEGULJČICA MJUZIKAL Nastopajo učenci pevske šole mag. Alenke Gotar. Cena vstopnice: 3 EUR. Vstopnice lahko kupite v tednu pred predstavo v Informacijski pisarni U4 Gosposka ulica DOBIMO SE V MESTU CELJANI CELJANOM: Ulično slikanje na temo»življenje v knežjem mestu«izvedba dogodka: člani KPD Svoboda Celje. KPD Svoboda Celje CELJANI CELJANOM: KUD Galiarda v U4 KUD Galiarda KREKOV TRG DOBIMO SE V MESTU URBANA DNEVNA SOBA Poletje je že skoraj tu in študentom posedanje v majhnih študentskih sobah počasi preseda. Zato se selijo na ulice. V sklopu projekta Dobimo se v mestu in ALL IN bodo KŠOC-evci svoje prostore preselili na Krekov trg. Pridite in posedite z njimi! KŠOC v sodelovanju z in društvom Sarai (Sara Krajnc) GLAVNI TRG»MOJ JE NAJLEPŠI«, razstava predelanih unikatnih motociklov in organizirani foto shooting Na ogled bodo unikatni motocikli domačih in tujih predelovalcev. Istočasno bodo zainteresiranim fotografom na voljo modeli dekleta za slikanje na izbranih eksponatih, prikaz prve pomoči poškodovanem motoristu in prikaz zaščitne opreme za motoriste. Vstop prost. Več: Boris Pratnekar, info@bikersworld.si. MMD Vagabund Int.-Bikers World GOSPOSKA ULICA DOBIMO SE V MESTU ČAROBNOST MESTA NA GOSPOSKI ULICI "Mala modna revija" Modna revija, na kateri boste lahko spoznali prihajajoče modne smernice otroških oblačil za poletje V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju z V. S. produkcija in Društvo za podporo ustvarjalnosti

17 30 Poletje v Celju 2018 JUNIJ >> 9. junij >> 9. junij KREKOV TRG DOBIMO SE V MESTU ALL IN, dan plesa in hip hop kulture Dan se bo začel s plesnimi LES P BATT : OL HIP HO 9. junij 2018 PRIZE PO delavnicami, ki bodo 700 KREKOV TRG CELJE brezplačne za vse udeležence. Sledili bodo plesni nastopi skupin plesnih šol Plesni val Celje in Superstar. Osrednji dogodek bo hip hop battle z nagradnim skladom 700 EUR, ki ga bodo ocenjevali strogi plesni sodniki. Za vzdušje bosta skrbela DJ Sunny Suny in MC Yamcha. Dogodek bo vseskozi spremljal bogat in raznolik spremljevalni program, primeren z udeležence vseh starosti. Mimoidoči se bodo lahko preiskusili v skakanju na ogromnem trampolinu, si dali splesti kakšno kitko, zaplesali na plesnih tleh, spoznali postopek grafitiranja, na stojnicah kupili kakšen izdelek ali pa se preprosto spočili v»dnevi sobi«kluba študentov občine Celje. sploh ni preprosto. Najprej je tu kup fizičnih nadlog, kot je pospešeno bitje srca, oblivi vročine in tresenje mraza. In če slučajno veš, kdo je ta, ki ga ljubiš, ne veš glavnega: ali on ljubi tebe?! In kako to izvedeti? Za to potrebuješ velikanski pogum, kajti, če bo odgovor ne, je vse zaman In kaj je žabcu rekla račka? Ja, seveda, konec je srečen. Ljubezen ne pozna meja! Vsi zaljubljeni so smešni. A vendar nam srce trepeta z njimi. Tudi v naši zgodbi bo tako, pa četudi je zaljubljen žabec. DAN PLESA IN HIP HOP KULTURE ALL in 12:00-22:00 Vstop prost. Prijavnina za battle (za plesalce, ki bi radi tekmovali) je 15 EUR in se poravna na dan dogodka neposredno na lokaciji. Več: (Sara Krajnc), e-pošta:sara.krajnc1@gmail.com. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Društvo Sarai (Sara Krajnc) v sodelovanju s KŠOC, Plesnim valom Celje s pomočjo podpornikov ter Poletje v Celju 2018 JUNIJ CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 LUTKOVNA PREDSTAVA»Zaljubljeni žabec«gostuje Lutkovno gledališče Fru Fru, režija Jelena Sitar, po kratki zgodbi Maxa Velthuijsa Ljubezen je za odrasle! Kaj pa otroci, tudi oni so zaljubljeni! In menda se zaljubijo tudi živali. Žabec se je v račko. Če ne verjamete, kar poglejte našo igro. Zaljubiti se! Ha, to Vstop prost. Predstava je primerna za otroke od 2. leta starosti dalje, dolžina: 35 min. Več: in Od dalje GOSPOSKA ULICA DOBIMO SE V MESTU ČAROBNOST MESTA NA GOSPOSKI ULICI "Gala modni večer" V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju z V. S. produkcija in Društvo za podporo ustvarjalnosti

18 32 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 33 >> 9. junij >> 10. junij TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL DOBIMO SE V MESTU METROPOL NIGHT ( PLES POD ZVEZDAMI) V poletje v Celju vkorakajte plesno. Postrezite si s koktejlom Metropol, ki ga sestavljajo: - temperamentna salsa, energičen swing, romantični tango, všečni country in nežna bachata. Večer bo dopolnjen s prijetno ambientalno podobo trga, unikatno modno kolekcijo oblačil za poletje 2018, pestro ponudbo plesne opreme, predstavitvijo plesnih šol, ki delujejo na celjskem in razpoloženim osebjem in komunikativnimi hostesami Branibor Cluba Celje. Za moderacijo in povezovanje bo poskrbel Janko iz Fantasyja. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Zavod Celeia Celje v sodelovanju s Plesnim društvom Havana Celje in Branibor Clubom Celje Nedelja, 10. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, DOM SV. JOŽEF CELJE I: VEČERI V ATRIJU Vokalni koncert narodnih in ljudskih pesmi; Bratje Smrtnik iz Železne Kaple in Fantje z Jožefovega hriba Več: info@jozef.si, Ponedeljek, 11. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje USTVARJALNICE CELJANI CELJANOM: Mestne vedute Celja, likovna delavnica Izvaja: DLP Društvo likovnih pedagogov celjske regije. Na delavnici boste s slikarsko tehniko akvarel ustvarjali motive mesta Celje. Primerno za otroke od 8. do 14. leta starosti. Vstop prost, prostovoljni prispevki zaželeni. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: marlenka.drevensek@gmail.com, FB Društvo likovnih pedagogov celjske regije. Društvo likovnih pedagogov celjske regije

19 34 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 35 >> 11. junij CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 ODPRTJE RAZSTAVE»Obrazi Alme Karlin«, likovnih del, ustvarjenih na istoimenski likovno-literarni delavnici za mlade ustvarjalce celjskih osnovnih šol, p.v. Metke Lesjak (literatura) in Tomaža Milača (likovna umetnost). Razstava bo na ogled do Vstop prost. Več: Sreda, 13. junij, in MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE CELJANI CELJANOM:»Zajčkon in volk«, po priredbi zgodbe Grigorja Viteza Izvaja: KD Smeško. Ker je čas kosila, doma pa ni nobene zaloge hrane, pošlje volkulja volka v gozd po zajčka. A ko volk zagleda zajčka, ki se mu sladko smeji, ga to zmede. Prične se smejati še sam in pozabi, kam je namenjen. Zajec in šoja ga napotita nazaj domov, vprašat ženo, saj bo ona najbolje vedela, zakaj je odšel v gozd. Doma doživi lekcijo in se ponovno vrne v gozd na lov. A tudi tokrat ga zajec prelisiči. Ko pride zadnjič, ga zajec preseneti s krili, s pomočjo katerih odfrči na drevo. Z veje drevesa zada volku odločilni udarec. Očita mu, da si ni umil zob in da naj se vrne, ko bo opravil. Leteči zajec in neumiti zobje pa zajca tako zmedejo, da še danes išče pot do doma... Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: kdsmesko@gmail.com. >> 13. junij NARODNI DOM CELJE LETNI Mešanega pevskega zbora upokojencev Celje»Pesem veselo za pomlad«, p.v. Milana Kasesnika Gostje koncerta: Ženski pevski zbor»mravljice«iz Bizeljskega, zborovodkinja Anita Veršec. Vstop prost. Pevsko društvo upokojencev Celje CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 ZAKLJUČNA PRIREDITEV PROJEKTA»Mlada literatura«osnovnošolke in osnovnošolci OŠ Lava in II. OŠ Celje bodo predstavili svojo kratko prozo. Za glasbeno popestritev dogodka bodo poskrbeli učenci Glasbene šole Celje. Vstop prost GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: VEČER S PIHALNIM ORKESTROM CELJE Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: pihalni.orkester.celje@gmail.com. KD Pihalni orkester Celje

20 36 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 37 Četrtek, 14. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE»Bonton za male lumpe«izvaja: Gledališče BIČIKLETA. Ostarela varuška Lucija pripelje pokazat album s fotografijami otrok, ki jih je pazila. Pravi, da so mnogokrat počeli tudi vragolije, ki jih ne bi smeli in so potem skupaj reševali, reševali. Le kaj so ušpičili Tadej, Jan, Ana, Adam, Jošt in Jaser, da je Lucija njihove fotografije pospravila naravnost v svojo knjigo spominov? Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU DOMAČA ŠTACUNA VABI NA PRIGRIZEK NA DREVESNO HIŠKO Prijazno osebje popularne mestne trgovinice iz Celja, ki ponuja odlične lokalne proizvode, pripravlja za vse, ki boste prišli, zanimivo in brbončicam prijazno kulinarično presenečenje. Cena 3 EUR / osebo, ki se poravna na lokaciji, vključuje pogostitev s prigrizkom. Obvezna predhodna prijava na tic@celje.si, Degustacije so omejene na največ 40 udeležencev. v sodelovanju z s Domaca t a c u n a >> 14. junij PARK ZA GIMNAZIJO CELJE - CENTER PREDSTAVITEV DRUGE ŠTEVILKE LITERARNE REVIJE PODSTREŠJE IN PRVA PROJEKCIJA LETNEGA KINA PRI GCC (Ženska, ki poje; Denis Villeneuve / drama / Kanada, Francija / 2010 / 130 min Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v knjižnici GCC. Več: , info@gcc.si, Petek, 15. junij Društvo GCC, DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU Festival Prisluhi v Mestnem gozdu 2018 "Zrak in les" Letošnji festival Prisluhi v Mestnem gozdu v organizaciji celjskega umetniško ekološkega Inštituta E-Art ponuja poglabljanje v letošnjo temo - Zrak in les na odru pod Drevesno hišo in v krošnjah Mestnega gozda. Edinstvena lokacija v kombinaciji z vrhunsko umetnostjo. Pravljični Prisluhi v Mestnem gozdu Jezero Modrosti, glasbena pravljica Luka Železnik, pripoved in flavta, Lara Hrastnik, harfa Glasbena pravljica Jezero Modrosti pripoveduje o labodji jati in zmaju, ki nekega dne prileti na njihovo Jezero Modrosti. Labodi se zmaja sprva zelo prestrašijo, vendar po posredovanju pogumne in modre labodje princese z zmajem postanejo nerazdružljivi prijatelji. Primerno za vse mlade po srcu, še posebej pa za otroke. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo na FB strani festivala objavljen nadomestni termin. Več: prisluhi/ Inštitut E-Art in

21 38 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 39 >> 15. junij CELJSKI MLADINSKI CENTER ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE Andreja Zobariča in ZAKLJUČEK BOBNARSKE DELAVNICE Z NASTOPOM UDELEŽENCEV Na ogled bodo fotografije, ki jih je na svojem popotovanju po Z Afriki (Gvineja in Gambija) posnel Andrej Zobarič. Odprtju razstave bo sledil kratek nastop udeleležencev bobnanja na djembe bobnu. Vstop prost. Več: HOTEL EVROPA ODPRTJE POLETJA NA PROMENADI HOTELA EVROPA PEPEL IN KRI Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Sobota, 16. junij VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE James M. Barrie: PETER PAN, v prevodu in prir. Polonce Rošer, otroška predstava v izvedbi Otroške gledališke skupine Gledališča Zarja Celje, režija Žiga Medvešek Zgodba govori o živahnem in prebrisanem dečku s sposobnostjo letenja, ki ne želi odrasti. Svoje večno otroštvo, polno zanimivih dogodivščin, preživlja v deželi Nije, kjer je vodja druščine Izgubljenih fantov. V življenju se srečuje z morskimi deklicami, pirati, Indijanci in vilami, tu in tam pa spozna tudi otroke iz resničnega sveta. Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade. Več: info@kud-zarja.si, , FB Gledališče Zarja Celje VODNI STOLP Špital za prjatle SKUPINA Trium Roman Nussdorfer - avtor tekstov in glasbe, solo kitarist in back vokal / Matjaž Mikac - bas kitara in Sine Videčnik glavni vokal in ritem kitara Vstop prost. Več: FB Špital za prjatle DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU»Iščimo gozdni zaklad«gozd je poln presenečenj in gozdni škratje zelo radi skrivajo zaklade. Podali se boste po gozdni poti, s štartom pri Meškovem studencu in na poti do drevesne hiške iskali škratove namige in izpolnjevali naloge, ki vas bodo pripeljale do zaklada. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti. Zaželene predhodne prijave: Zavod za varno igro, info@oopa.si,

22 40 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 41 >> 16. junij POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018: prinaša BREZPLAČEN vstop v vse v mestu delujoče muzeje in galerije GLAVNI TRG POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018: CELJANI CELJANOM:»Celje, moja likovna ustvarjalnica!«slikanje na stojalih, poslikave po obrazu Izvaja: Klub KLUG. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: info@portreti.si, Klub KLUG >> 16. junij MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČEN OGLED ZAČASNIH IN STALNIH ZBIRK Posebna ponudba v muzejski trgovini / Stalne razstave: Živeti v Celju sprehod skozi muzejsko razstavo z muzejskimi prostovoljci in demonstratorji, Brlog igrač, Zobozdravstvena zbirka, Fotoatelje in galerija Pelikan, Stari pisker (napovedani vodeni ogledi) / Občasne razstave: Zemlja pleše, Buči, buči morje Adrijansko/ Primorski Slovenci na Celjskem po letu 1918, Edino, kar me še privlači, je narava/ Fotoatelje in galerija Pelikan MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČNA HERMANOVA DRUŽINSKA USTVARJALNICA GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, LIKOVNI SALON CELJE IN GALERIJA RAČKA POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČEN OGLED VSEH RAZSTAV FOTOATELJE IN GALERIJA PELIKAN, Razlagova ul. 5 POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 FOTOGRAFIRANJE uveljavite poletno-nočni popust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČEN OGLED VSEH ZBIRK ter OBČASNIH RAZSTAV Pokrajinskega muzeja Celje v Knežjem dvoru in v Stari grofiji. Muzejska trgovina ponuja 20 % popust na publikacije Pokrajinskega muzeja Celje (glej Zakon o enotni ceni knjig). Več: muzej@pokmuz-ce.si,

23 42 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 43 >> 16. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, PLOŠČAD KNEŽJEGA DVORCA POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 RAZSTAVA STARODOBNIKOV Več: muzej@pokmuz-ce.si, GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 SLOVENSKI ANIMIRANI FILM PROJEKCIJA»Od Podlasice do Nočne ptice«- izbor najnovejše produkcije slovenske animacije ŠPITALSKA KAPELA, Slomškov trg 5 POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČNO VODSTVO PO KIPARSKI RAZSTAVI»Taktilni dialog«umetnic Bojane Križanec in Eileen MacDonagh Razstava bo na ogled do Bojana Križanec v sodelovanju z MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE, STARI PISKER POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BEZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI >> 16. junij GLAVNI TRG POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 SLOVESNO ODPRTJE POLETJA V CELJU, KNEŽJEM MESTU 2018 Na letošnjem slovesnem odprtju Poletja v Celju 2018 boste lahko obiskovalci uživali v glasbeno scenskem spektaklu Carla Orffa: CARMINA BURANA v katerem sodelujejo: Tolkalni ansambel: SToP - Slovenski tolkalni projekt Pianistki: Jerneja Grebenšek in Kristina Arnič Solisti: Dejan Maksimilijan Vrbančič - tenor, Nina Dominko sopran, Jaka Mihelač - bas bariton Dirigentka: Jerica Gregorc Bukovec Zbori: APZ Celje, Zbor GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina, PopSeSlish, Galicija Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, sodelovanju z Dejanom Tamšetom POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI»Steklo na Celjskem od 18. stol. do danes«po razstavi bo vodil avtor Jože Rataj. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

24 44 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 45 >> 16. junij GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČNO JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI SLOVENSKI ANIMIRANI FILM >> 16. junij ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA Trkaj & Predskupina Cena vstopnice: 3 EUR. Prodaja vstopnic: Eno uro pred dogodkom na prizorišču. Več: TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 CELJANI CELJANOM: ORKESTRA AKORD Dirigent: Matjaž Brežnik MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 BREZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI Buči, buči morje Adrijansko/Primorski Slovenci na Celjskem po letu VODNI STOLP - Špital za prjatle JUNIJSKI ZASLJEMIMO 2. rojstni dan in kvalifikacije za državno prvenstvo Celjski slam praznuje drugi rojstni dan! Preživeli smo in kondicije nam niti najmanj ne zmanjkuje, ravno obratno. Junija bomo po mesecih prijateljskega pesnikovanja ponovno tekmovalno nastrojeni - spet so pred nami kvalifikacije, ki bodo najboljša dva (ali dve) izstrelile na sam finale državnega prvenstva, ki ga letos - v sklopu novega festivala IZREKANJA - gostimo prav v Celju. Pridite podpret svoje najljubše pesnike in skupaj z nami upihnit rojstnodnevni svečki. Vstop prost. Več: za.novo.umetnost@gmail.com Društvo za novo umetnost in GIMNAZIJA CELJE CENTER POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 STOLETNA LEPOTICA / Secesijska poletna muzejska noč na Gimnaziji Celje - Center BREZPLAČEN VODEN OGLED PROSTOROV GIMNAZIJE CELJE - CENTER V DRUŽBI SEDANJIH IN NEKDANJIH DIJAKOV TER PROFESORJEV GCC Zbirno mesto: pred vhodom v TIC, Glavni trg DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 CELJANI CELJANOM: Celjskega godalnega orkestra Dirigent: Nenad Firšt. v sodelovanju z

25 46 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 47 >> 16. junij GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 SLOVENSKI ANIMIRANI FILM PROJEKCIJA»Od Podlasice do Nočne ptice«- izbor najnovejše produkcije slovenske animacije PARK ZA GIMNAZIJO CELJE - CENTER POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 GCC LETNI KINO (Nejc Gazvoda / romantična drama / Slovenija / 2013 / 102 min) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: , info@gcc.si, Društvo GCC, DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 CELJANI CELJANOM: KD MEŠANI KOMORNI PEVSKI ZBOR CELJE p.v. Primoža Leskovca ATRIJ KRČME TAMKOUČIRI POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 NONETK GIMNAZIJE CELJE-CENTER p.v. Barbare Arlič Kerstein v sodelovanju z in >> 16. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija, Celjski strop POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 CELJANI CELJANOM: COLLEGIUM VOCALE CELJE p.v. Bernarde Preložnik Kink Vstop prost. v sodelovanju s GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 SLOVENSKI ANIMIRANI FILM PROJEKCIJA»Od Podlasice do Nočne ptice«- izbor najnovejše produkcije slovenske animacije PODSTREŠJE GALERIJE EROTIKE RAČKA, Gosposka ul. 3, II. nadstropje POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 CELJANI CELJANOM: GIBLJIVE INSTALACIJE GIBLJIVE SLIKE Gostujejo: KUD Abomo in Mojca Majcen. V prostorih podstrešja Galerije Račka se bodo instalirale žive plesne skulpture, gibalne in plesne instalacije več avtoric in plesalk, ki so združene v umetniškem kolektivu Abomo (Anka Rener Kremžar, Mojca Majcen, Polona in

26 48 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 49 >> 16. junij Lucija Boruta). Izhodišče njihovega dela je v povezovanju različnih umetniških praks, ritem tokratnega projekta pa združujejo s priznanimi deli likovnih umetnikov, katerih dela bodo avtorice poskušale oživeti skozi plesni medij. Vstop prost. Več: FB Center sodobnih umetnosti Celje, KUD Abomo v sodelovanju z GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, Trg celjskih knezov POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 SLOVENSKI ANIMIRANI FILM PROJEKCIJA»Od Podlasice do Nočne ptice«- izbor najnovejše produkcije slovenske animacije >> 17. junij STARI GRAD CELJE THE MOONLIGHTING ORCHESTRA Tri ženske, tri zgodbe, en oder Cena vstopnice:12 EUR. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Golovec. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Ponedeljek, 18. junij Nedelja, 17. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, VODNI STOLP MOJE ŽIVLJENJE Z ALMO KARLIN Pretresljiva izpoved o življenju in preživetju Thee Schreiber Gammelin Režija: Michael A. Green Igra: Barbara Vidovič (Thea Schreiber Gammelin) Svetovna popotnica, pisateljica, poliglotka, pesnica in zbirateljica Alma Maximiliana Karlin. Celjanka, ki je svet prepotovala tako, da se je na poti preživljala sama. Skozi oči Thee Schreiber Gammelin spoznamo tragično zgodbo dveh žensk, prijateljic, ki sta se za svoja prepričanja borili do smrti. Zgodba nas skozi Theino pripoved popelje v čas pred, med in po drugi svetovni vojni. Govori o življenju dveh nenavadnih in izjemnih žensk, ki sta navkljub vsem težavam vedno znova našli radost življenja. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

27 50 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 51 Od torka, 19. do petka, 22. junija Torek, 19. junij MESTNO SREDIŠČE, CENTER SODOBNIH UMETNOSTI CELJE LIKOVNI SALON CELJE CELJANI CELJANOM: 19. VSTOP PROST / ADMISSION FREE 2018 TRANS FOR MA - TOR je vsakoletni projekt članov Društva likovnih umetnikov Celje v obliki mednarodnega festivala urbanih umetniških akcij, intervencij, performansov in instalacij v odprtem javnem prostoru mestnega jedra Celja. Sproža sodelovanje tako med različnimi generacijami ustvarjalcev iz polja vizualne ter performativne umetnosti kot tudi sodelovanje lokalnih ustvarjalcev z ustvarjalci širše regije in tujine. Letošnji festival so ustvarjalci posvetili svojemu dolgoletnemu članu Adolfu Mljaču, ki ga tokrat prvič ne bo z njimi. Sodelujejo: Milojka Drobne, Gilles Duvivier, Andreja Džakušič, Borut Holland, Petra Kapš, Keiko Miyazaki, Simon Macuh, Danilo Milovanović, Boris Oblišar, Željko Opačak, Irena Tomažin, Iva Tratnik, Bori Zupančič, Estela Žutić in kolektiv Javna branja. Več: Andreja Džakušić, Društvo likovnih umetnikov Celje MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE CELJANI CELJANOM:»Veronika Deseniška«Izvaja: Društvo Škratovo lutkovno gledališče Celje. Prepovedan sad je najslajši. Tako sladek, da lahko pogubi cele rodbine. Veronika in Friderik. Najlepša ljubezenska zgodba našega časa v novi lutkovni preobleki iz starih že uporabljenih predmetov. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: breda.stepan@gmail.com. Društvo Škratovo lutkovno gledališče Celje PARK ZA GIMNAZIJO CELJE - CENTER GCC LETNI KINO Nikogaršnja zemlja; Denis Tanović / črna komedija, vojni film / BiH, Slovenija, Belgija, Francija, Italija, Velika Britanija / 2001 / 98 min Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: , info@gcc.si, Društvo GCC, in

28 52 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 53 Sreda, 20. junij Četrtek, 21. junij GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: Majhni arhitekti v velikem mestu, arhitekturna delavnica za predšolske otroke Arhitekturna delavnica za predšolske otroke, ki naslavlja arhitekturo stratega mestnega jedra Celja in že pri najmlajših spodbuja zavedanje, da je arhitektura del nacionalne kulture. Delavnica izobražuje najmlajše o mestih, arhitekturi, starem mestnem jedru in jih na igrive načine spodbuja, da postanejo majhni arhitekti v velikem mestu. Dogodek bo izveden v vsakem vremenu. Več: Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije, Celje, mojca@metro-sr.org, FB Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije. Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije GLAVNI TRG ZAKLJUČNI UČENCEV IN DIJAKOV GLASBENE ŠOLE CELJE Mali pihalni, Mali godalni in Kitarski orkester Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Več: MESTNO SREDIŠČE IN U4 CELJANI CELJANOM: Andreja Džakušič: Reduce, Reuse, Recycle, Save the Future 6, večmedijski avtorski projekt V letu 2018 projekt Save the Future preizprašuje problem recikliranja. Pojem ekologije opredeljuje ne le v smislu problema odlaganja odpadkov, ampak pojma, ki preučuje predvsem odnose med živimi bitji ter živim in neživim okoljem, ekologijo kot razširjeno polje sobivanja v mestu in iskanja novih oblik (ponovne) rabe fizičnega in socialnega prostora. Več: Andreja Džakušič. Andreja Džakušič SOCIO - VEČGENERACIJSKI CENTER CELJE, Gosposka ul. 3 CELJANI CELJANOM: STARCI Pripovedovanje zgodb in skupinska delavnica odpiranja spominov, v izvedbi Hane Vodeb, umetnice, ki svoje umetniško leto delovanja posveča preslišani generaciji starejših. Delavnica povezuje ljudi in odpira pozabljene spomine. Primerno za vse, ne glede na starost. Vstop prost. Več: Hana Vodeb

29 54 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 55 >> 21. junij PLESNI FORUM CELJE NA KRILIH PLESA zaključni nastop skupin Plesnega foruma Celje; skupine Murenčki, Čebelice in Sovice (od 3-6 let) Pedagoško vodstvo: Gordana Stefanovič Erjavec. Cena vstopnice: 5 EUR. Info o prodaji vstopnic: kud@t-1.si, KUD Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, Celje Plesni forum Celje MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Gusarska zabava«izvaja: malibu. Otroci, vabljeni na pravo gusarsko zabavo z zanimivo sceno in številnimi rekviziti, ki bodo pripomogli, da bo vzdušje nepozabno in res gusarsko obarvano. Veliko boste izvedeli o gusarskem življenju in navadah (skrinja zakladov, papagaj, top, tiger, palme, barčica.). Ko se boste spremenili v gusarje (daljnogled, gusarska ruta, preveza za oči, sablja, zlatniki, zemljevid ), se bo prava zabava šele pričela. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 21. junij ODER POD DREVESNO HIŠKO V MESTNEM GOZDU FESTIVAL Prisluhi v Mestnem gozdu 2018»Zrak in leszrak in les, pesem, glasba, ples«predstavitev udeležencev pesniške delavnice s celjskim pesnikom Kristianom Koželjem Glasbena spremljava dogodka: Luka Železnik, flavta / Leon Firšt, klavir Vstop prost. V primeru slabega vremena bo na FB strani festivala objavljen nadomestni termin.več: prisluhi/ Inštitut E-Art GALERIJA NIKO IGNJATIČ ODPRTJE RAZSTAVE TIPNIH slik 21 umetnikov ustvarjenih, na Srednji trgovski šoli v Mariboru, smer aranžerski tehnik Društvo otroci otrokom v sodelovanju z Združenjem slepih in slabovidnih Slovenije PLESNI FORUM CELJE NA KRILIH PLESA zaključni nastop skupin Plesnega foruma Celje; skupine Packa, Pika, Frka in Forum (od 7-14 let) Pedagoško vodstvo: Gordana Stefanovič Erjavec. Cena vstopnice: 5 EUR. Info o prodaji vstopnic: kud@t-1.si, KUD Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, Celje Plesni forum Celje

30 56 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 57 >> 21. junij GLAVNI TRG OSREDNJA SLOVESNOST OB DNEVU DRŽAVNOSTI Vstop prost. V primeru slabega vremena bo slovesnost v Narodnem domu Celje. >> 21. junij PARK ZA GIMNAZIJO CELJE - CENTER GCC LETNI KINO Dej mi,no!; Jannicke Systad Jacobsen / komedija / Norveška / 2011 / 76 min Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: , info@gcc.si, Društvo GCC, in TERASA BRANIBOR CLUBA CELJE BRADE: Boštjan Gorenc Pižama, Perica Jerković in Klemen Bergant Najbolj kosmata komedija BRADE ponuja poldrugo uro smeha v razposajeni moški družbi. Pripravite se na zabavno mešanico skečev in stand upa, kot jih na ozemlju nekdanje Avstro-Ogrske še nismo videli! Cena vstopnice: predprodaja 12EUR / na dan predstave 15 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club Celje, Stanetova 29. Več: Od petka, 22. junija, do sobote, 7. julija STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD 2018 Festival Celjski grad na najveličastnejše slovensko odprto prizorišče postavlja vznemirljive glasbene in gledališke produkcije. Vsak večer združuje legendarno zgodovino Celjskih grofov z najsodobnejšo odrsko tehnologijo, vrhunskimi umetniki ter aktualnimi glasbenimi, glasbenogledališkimi in filmskimi umetninami. Doživite spektakel - obiščite Celjski grad VODNI STOLP Špital za prjatle BRO, Mate Brodar a. k. a. BRO je priznani glasbeni ustvarjalec, prisoten v mnogih različnih slogih in zvrsteh. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle. in

31 58 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 59 Petek, 22. junij GLAVNI TRG CITYBAND 2018 Zaključek glasbenega natečaja za neuveljavljene glasbene skupine, ki ga celjski Citycenter organizira že 8. leto in glasbeni dogodek ob koncu šolskega leta. Predstavili se bosta zmagovalni skupini po izboru strokovne komisije in glasovalcev na Citycentrovi fb strani, druženje mladih in malo manj mladih pa bodo s tradicionalnim koncertom sklenili člani skupine DAN D. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. v sodelovanju z >> 22. junij GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE ODPRTJE RAZSTAVE dijakov in dijakinj Gimnazije Celje Center, programa umetniška gimnazija, likovna smer Na ogled bo produkcija del sodelovanja Centra sodobnih umetnosti z Gimnazijo Celje Center v šolskem letu 2017/2018. Mentorji: Tomaž Črnej, Maja Hodošček, Arjan Pregl, Emilio Moreno Razstava bo na ogled do HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: GLAVNI TRG ZAKLJUČEK AKCIJE NAJ MATURANTKA IN NAJ MATURANT NOVEGA TEDNIKA IN RADIA CELJE V akciji Naj maturantka in naj maturant so bralci Novega tednika že sedmič NAJ MATURANTKA IN NAJ MATURANT 2018 Potegujte se za: skuter in električno rolko! Več v Novem tedniku! Novi tednik in Radio Celje izbirali dijakinjo in dijaka, ki bosta prejela ta laskavi naziv in lepo nagrado. Po štirih mesecih glasovanja se bo v zadnjem dejanju akcije odločilo, kdo ob njiju bo prejel skuter, ki ga podarja podjetje AC FRI mobil d. o. o. Celje, in kdo električno rolko, ki jo bo podaril Citycenter Celje. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. v sodelovanju z STARI GRAD CELJE SLOVESNO ODPRTJE FESTIVALA CELJSKI GRAD VEČER FILMSKE GLASBE POLICIJSKI ORKESTER IN RAIVEN Večer filmske glasbe, otvoritveni koncert festivala Celjski grad, bodo izvedli Policijski orkester, Raiven, plesalci pod vodstvom koreografinje Aje Zupanec ter solista violinist Matej Haas in trobentač Peter Firšt. Po odmevnem koncertu, ki ga je Klub študentov občine Celje priredil lansko poletje, organizatorji letos na Celjskem gradu, najspektakularnejšem slovenskem odprtem prizorišču, pripravljajo še bogatejše glasbeno doživetje s skladbami iz zakladnice slovenskega filma, aktualnimi uspešnicami in

32 60 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 61 >> 22. junij kultnimi melodijami iz filmov Boter, Vonj po ženski, James Bond in Pirati s Karibov. Cena vstopnic: 15 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan dogodka. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Športni dvorani Gimnazije Celje-Center. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Klub študentov občine Celje v sodelovanju z TERASA BRANIBOR CLUBA CELJE UROŠ PERIĆ KVARTET Cena vstopnice: predprodaja 8 EUR / na dan koncerta 10 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club Celje, Stanetova 29. Več: in Sobota, 23. junij HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: MESTNO SREDIŠČE,»NA ZVEZDI«CELJANI CELJANOM: Društvo Mešani pevski zbor Orfej Celje p. v. Matevža Pušnika V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: alenka.tacol@guest.arnes.si. Društvo Mešani pevski zbor Orfej Celje CELJANI CELJANOM: Mešani pevski zbor Celeia Celje p. v. Anice Gaber V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: andrej@adm-adria.eu. Društvo Mešani pevski zbor Celeia Celje

33 62 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 63 >> 23. junij GALERIJA VOLK CELJE, Ozka ulica 2 XX. POLETNI SLIKARSKI EX-TEMPORE»Celjske poletne vedute 2018«ODPRTJE RAZSTAVE Vstop prost. Razstava bo na ogled do >> 23. junij VODNI STOLP, Špital za prjatle TRY! John Mayer Tribute SPEKTAKEL, ki je zmes rocka, bluesa in popa. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle. in ATRIJ KRČME TAMKOUČIRI XX. POLETNI SLIKARSKI EX-TEMPORE»Celjske poletne vedute 2018«PODELITEV PRIZNANJ Z RAZGLASITVIJO NAJBOLJŠIH Vstop prost. in TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SKUPINA EARTH SHOCK Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Nedelja, 24. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

34 64 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 65 >> 24. junij ODER POD DREVESNO HIŠKO V MESTNEM GOZDU FESTIVAL Prisluhi v Mestnem gozdu 2018 "Zrak in les" Koncert klasične glasbe Luka Železnik, flavta, Matej Haas, violina Árpád Balázs-Piri, fagot Vstop prost. V primeru slabega vremena bo na FB strani festivala objavljen nadomestni termin. Več: Inštitut E-Art DOM SV. JOŽEF CELJE OB DNEVU DRŽAVNOSTI Sveta maša za domovino Slavnostna akademija Pozdrav domovini s slavnostnim govornikom Gregorjem Delejo, ravnateljem Gimnazije Celje-Center ter prižig kresa. Več: info@jozef.si, >> 27. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija ODPRTJE RAZSTAVE Veronika Deseniška v slovensko-hrvaškem spominu. Razstava bo na ogled do Več: muzej@pokmuz-ce.si, Od četrtka, 28. junija, do sobote, 30. junija 2018 CELJSKI MLADINSKI CENTER, CENTER SODOBNIH UMETNOSTI CELJE LIKOVNI SALON, MESTNO SREDIŠČE CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2018 Kakšen je svet, ki ga rišejo podobe, ujete v objektiv fotografov, razkriva letošnji Celje FOKUS. Sklop fotografskih dogodkov ponuja priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja. Fotografije bodo polnile celjske ulice in razstavišča. Dogajanje se bo sklenilo s fotografsko delavnico kreativne studijske fotografije. Vstop prost. Več: info@celjefokus.si. Zavod FOKUS Sreda, 27. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Knjižnica pri Mišku knjižku GLASBENA PRAVLJICA S TADEJO ŠKERL Vstop prost za otroke od 5. do 8. Leta. Zaželena predhodna prijava: Četrtek, 28. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE»Moja luna«po predstavi še poustvarjalnica. Izvaja: Gledališče Pravljičarna. Uhica je zelo vedoželjna in radovedna sovica, zato vsak prosti vtrenutek prebira knjige. Najraje tiste, v katerih so čudovite fotografije sveta, ki nas

35 66 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 67 >> 28. junij obdaja. Ko pa neke noči oblaki zakrijejo luno, ki noč za nočjo sveti s temnega neba, se Uhica v trenutku odloči: Poiskala bom luno! Svojo luno! Obesila jo bom na najvišjo vejo starega hrasta in nobena noč ne bo več temna. Bo Uhici uspelo? Bo našla svojo luno ali morda kaj drugega? Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, LIKOVNI SALON CELJE CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2018 ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE Ine Niehoff: (seeing) Invisible fireworks Mlada perspektivna fotografinja iz Berlina se predstavlja s svojo najnovejšo produkcijo, kjer v svojem fotografskem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi. Vstop prost. Razstava bo na ogled do Več: info@celjefokus.si. Zavod FOKUS v sodelovaju TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU SPOTLESS MINDS Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Petek, 29. junij NARODNI DOM CELJE MEDNARODNO TEKMOVANJE MLADIH IZVAJALCEV SKLADATELJEV Oskar Rieding z nastopi finalistov tekmovanja in svečano razglasitvijo nagrajencev Vstop prost. Več: ORIP - Oskar Rieding International Project MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE CELJANI CELJANOM:»Pravljične prigode iz gozda«izvaja: Lutkovna skupina»smolički Slovenija«, Društvo za medkulturno sodelovanje Gallus. Vstopite v svet čeških ljudskih pravljic, ki prikazujejo odnos otroka in odraslega, ko le-ta odide po svojih opravkih in otrok ostane sam doma. Takrat se začne prava pravljična prigoda in zabava za gledalce. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Društvo za medkulturno sodelovanje, darja.grdina@siol.net. Društvo za medkulturno sodelovanje Gallus MESTNO SREDIŠČE CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2018 Art Crawl, intervencija v prostor Zbirno mesto za udeležence ogleda: Likovni salon Celje Projekcija fotografij po mestnih fasadah. Predstavili se bodo: skupina Fotosfera, Urška Premik, Nika Furlani,

36 68 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 69 >> 29. junij Tommaso Lizzul in Muzej novejše zgodovine Celje s še neobjavljenimi fotografijami Josipa Pelikana. Zadnja projekcija bo v Celjskem mladinskem centru. Vstop prost. Več: info@celjefokus.si. Zavod FOKUS v sodelovanju z Galerijo Plevnik-Kronkowska, in HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: >> 29. junij TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL JAZZ IT Večer zlate slovenske popevke Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Sobota, 30. junij HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD LAIBACH Cena vstopnice: 25 (od 1.6. do 28.6) in 28 na dan koncerta. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Golovec. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje IZ MUZEJA NA PLAŽO / Na plaži pred desetletji / muzej v kovčku, razstava na prostem / Mestna plaža na Savinjskem nabrežju V primeru slabega vremena dogodek odpade. v sodelovanju z in

37 70 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JUNIJ 71 >> 30. junij STUDIO X, Opekarniška 34 (pri dvorani Zlatorog) CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2018 Kreativna studijska fotografija s Klemnom Razingerjem, fotografska delavnica. Fotografsko delavnico kreativne studijske fotografije vodi fotograf Klemen Razinger. Udeležencem bodo predstavili osnove studijske fotografije, seznanili se bodo s studijsko opremo in se preizkusili v fotografiranju na konkretnih primerih. Vstop prost. Potrebna predhodna prijava: info@celjefokus.si. Več: Zavod FOKUS >> 30. junij VODNI STOLP Špital za prjatle Pa brez zamere Sandra, vokal / Jurko, trobenta / Igor, klaviature / Dule, bass kitara in Bensy, bobni Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: GRAFIČNI ATELJE NARCISA KANTARDŽIĆA, Na Okopih 2/b CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2018 ZINE VITRINE / Fotoknjiga in fotozin Razstava prinaša pregled produkcije fotoknjig in fotozinov v Sloveniji v preteklih letih. Vključena so dela nekaterih ključnih avtorjev sveže domače fotografske produkcije. Fotografija je danes zaradi izredne popularizacije, predvsem pa zaradi svoje domnevne neposrednosti, nemara najlažje spregledan medij, zato je avtorski izraz razstavljajočih fotografov toliko bolj vreden postanka in pozornosti. Kustosinja: Jasna Jernejšek. Sodelujoči so objavljeni na Zavod Fokus STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD MUZIKAL VERONIKA DESENIŠKA Muzikal Veronika Deseniška je edinstven glasbenogledališki spektakel, ki z glasbo Leona Firšta in besedilom Janeza Usenika pripoveduje legendarno ljubezensko zgodbo o Veroniki Deseniški in mogočni rodbini Celjskih grofov. V predstavi, ki celjski grad oživi s 3D videomapping projekcijami in najnaprednejšo lučno tehniko, nastopajo Eva Černe, Klemen Bunderla, Marjan Bunič, Boštjan Korošec ter več kot 60 igralcev, plesalcev, pevcev in glasbenikov. Cena vstopnic v predprodaji: 30,90 EUR parter in 25,90EUR tribuna ( do ) ter 34,90 EUR parter in 29,90 EUR tribuna (od do vključno ). Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan dogodka na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo dogodek V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju z in

38 72 Poletje v Celju 2018 JUNIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 73 >> 30. junij TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL ROLLING TRAIN Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: com. Mestna kavarna Metropol JULIJ Vsako soboto in nedeljo od 11. do na Starem gradu Celje iva zgodovina Nedelja, 1. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, SAVINJSKO NABREŽJE Hana Vodeb in Mark Požlep: Splav meduze, umetniško-raziskovalna avantura Priplutje spominov in druženje pod»splavarjem«vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

39 74 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 75 >> 1. julij STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI Trije izbrani filmski naslovi iz pestre poletne filmske ponudbe. Spremljajte FB Mestni kino Metropol ali obiščite spletno stran kjer boste našli napovedi predvajanih filmov. Cena vstopnice: 6,50 EUR. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in Mestni kino Metropol. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: V primeru slabega vremena bo predstava v Mestnem kinu Metropol. Več: info@kinometropol.org, DZU Filter v sodelovanju z ter Torek, 3. julij GLAVNI TRG SVET V MESTU: Slovenskih evergreenov Boštjan Korošec bo nastopil ob spremljavi odlične zasedbe BK Band Leon Firšt, klaviature / Matjaž Ravnak, el. kitara / Jaka Krušič, bas kitara in Gregor Hrovat, bobni. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Ponedeljek, 2. julij STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI Trije izbrani filmski naslovi iz pestre poletne filmske ponudbe. Spremljajte FB Mestni kino Metropol ali obiščite spletno stran kjer boste našli napovedi predvajanih filmov. Cena vstopnice: 6,50 EUR. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in Mestni kino Metropol. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: V primeru slabega vremena bo predstava v Mestnem kinu Metropol. Več: info@kinometropol.org, DZU Filter v sodelovanju z STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI Trije izbrani filmski naslovi iz pestre poletne filmske ponudbe. Spremljajte FB Mestni kino Metropol ali obiščite spletno stran kjer boste našli napovedi predvajanih filmov. Cena vstopnice: 6,50 EUR. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in Mestni kino Metropol.V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: V primeru slabega vremena bo predstava v Mestnem kinu Metropol. Več: info@kinometropol.org, DZU Filter v sodelovanju z ter ter

40 76 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 77 Sreda, 4. julij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Knjižnica pri Mišku knjižku GLASBENA PRAVLJICA S TADEJO ŠKERL Vstop prost za otroke od 5. do 8. Leta. Zaželena predhodna prijava: VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: Moško pevsko društvo "Pod Gradom Celje" Moško pevsko društvo»pod gradom«celje v letošnji sezoni organizira revijo pevskih skupin z naslovom Od Drave do Save. Na njej sodelujejo zbori in vokalne skupine iz širšega slovenskega prostora. Na srečanju v Celju se bo zbralo 11 vokalnih skupin in zborov. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: , beno.karner@gmail.com. Moško pevsko društvo "Pod Gradom Celje" Četrtek, 5. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Športna pravljica«izvaja: Gledališče Smejček. Vid in Valerija sta prijatelja, ki ju zanimata različna športa. Vid je dober v nogometu, Valerija pa v tenisu. Pa vendar Vid vedno bolj misli, da je boljši od vseh ostalih, dokler se naposled na treningu ne poškoduje in je primoran igro nekaj časa samo opazovati. Valerija pa si pred tekmo zapoje svojo veselo športno pesmico in na teniškem turnirju zmaga. Ali jo bo Vid končno pripravljen poslušati? Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Od petka 6., do nedelje, 8. julija (v petek in soboto) ter v nedeljo ATRIJ MANSION CELJE, Trg celjskih knezov 10 CELJANI CELJANOM: MEDNARODNI PLESNI DOGODEK BREAK THE FLOOR BREAK THE FLOOR je plesni dogodek, eden izmed večjih v Evropi, ki se lahko pohvali z zelo veliko mednarodno udeležbo, saj udeleženci prihajajo iz kar dvajsetih evropskih držav... Lansko leto si je prenos dogodka, ki ga je v živo, preko Facebooka, predvajala ekipa BBOY WORLD iz Nizozemske, ogledalo preko milijon tristotisoč gledalcev

41 78 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 79 iz celega sveta. Vstop na dogodek, ki bo letos prvič potekal 3 dni, je prost. Več: breakthefloorslovenia.weebly.com/dejan.gregl@gmail.com, breakthefloorslovenia@gmail.com Kulturno-plesno društvo SQUAD N EFFECT Petek, 6. julij CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE»Športni utrinki v Sloveniji«, avtorja Braneta Matka, člana Fotografskega društva Celje Vstop prost. Razstava bo na ogled do in HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: >> 6. julij GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV PROJEKTA CALLIOPE IN CORN WE TRUST V Galeriji sodobne umetnosti Celje bosta umetnika Mark Požlep in Maxime Berthou predstavila projekt plovbe s šestmetrskim parnikom po reki Mississippi, od njenega izvira v Minnessoti do njenega izliva v Louisianni, natančneje v New Orleansu. Med plovbo bosta umetnika, v desetih različnih državah, v katerih se bosta ustavila, zbirala koruzo. Zbiranje jima bo omogočilo direkten stik s prebivalci ob reki, prav tako pa jima bo omogočilo odkriti dodatno plast projekta, ki raziskuje problematično uporabo koruze, pesticidov in genetsko modificiranih semen v ameriški kmetijski proizvodnji. Poleg ekološke problematike, projekt odstira tudi zanimive plasti ameriške zgodovine povezane z Mississipijem; od Indijancev, kolonializma, suženjstva, bluesa in nenazadnje avanturističnih zgodb Marka Twaina.Po prihodu v New Orleans bo parnik spremenjen v manjšo destilarno, ki bo služila za destilacijo nabrane koruze z namenom, da se proizvede legendarni Moonshine; čisti, nestarani alkohol, ki je bil uporabljen med obdobjem ameriške prohibicije in je v ZDA postal legalen šele leta Vstop prost. Mark Požlep v sodelovanju z VODNI STOLP Špital za prjatle AKUSTIČNI TABU Cena vstopnice: 12 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic) in prodajna mesta Eventima po Sloveniji.

42 80 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 81 >> 6. julij >> 6. julij STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD GLASBENO SCENSKI SPEKTAKEL C. Orff: Carmina Burana Tolkalni ansambel: SToP - Slovenski tolkalni projekt Pianistki: Jerneja Grebenšek in Kristina Arnič Solisti: Darko Vidic - bas bariton, Dejan Maksimilijan Vrbančič - tenor, Nina Dominko - sopran Stane Špegel - video animacija Dirigentka: Jerica Gregorc Bukovec Zbori: Zbor slovenske filharmonije, APZ Celje, PopSeSlish, Galicija Umetniški vodja projekta: Dejan Tamše Cena vstopnice: Early Bird tribuna: samo 100 vstopnic po 20 EUR izključno spletna prodaja v sklopu Eventima. Cena vstopnic v predprodaji v mesecih junij + julij: 29,90 EUR parter I, 24,90 EUR tribuna. V predprodaji do so tudi na voljo vstopnice za 13. in 15. vrsto tribune po ceni 19,90 EUR. Od 1. do vključno je cena vstopnic za 13. in 15. vrsto tribune 25,00 EUR. Cena vstopnic od do vključno dneva dogodka: 35 EUR parter I, 30 EUR tribuna in 45 EUR VIP. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Modri dvorani Celjskih sejmov. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL DUO ACOUSTIC EXTRAVAGANZA iz Nove gorice Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Sobota, 7. julij 9.30 MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: TRI MORJA Štiričlanska družina se odpravlja na pot s svojo Milico, kombijem. Kot sicer v njihovem vsakdanjem življenju, bo tudi ta pot zasledovala ideal zero waste bivanja in obenem predstavljala globalno akcijo OČISTIMO SVET Vabljeni na podrobno (geografsko, umetniško, ekološko, socialno) predstavitev poti, ki bo peljala mimo TREH MORIJ. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB RECIDESIGN, podobe recikliranja KUD 567 Dejan Tamše v sodelovanju z in HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več:

43 82 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 83 >> 7. julij >> 7. julij MESTNO SREDIŠČE ANA DESETNICA MEDNARODNI FESTIVAL ULIČNEGA GLEDALIŠČA Cie. Rue Pietonne FRA: ČREDA Interaktivna predstava Trajanje: 40 Tradicionalni francoski pastir čuva čredo živali, ki se pase sredi vaše zabave. Delo z njimi ni lahko! Ta nenavadna bitja brez možganov še pri vsakdanjih opravilih kot so prehranjevanje, spanje in parjenje, povzročajo nered. Predstava, ki je primerna za vso publiko, je bila zasnovana z namenom, da zasede velike površine in da jo lahko vidi kar največ gledalcev. Kljub temu jo je enostavno pripeljati in postaviti. Čreda preseneti s svojimi neobičajnimi živalskimi navadami in gledalca odžene na pašo med realnost in fikcijo. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu.več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju z Ano Desetnico Mednarodnim festivalom uličnega gledališča MESTNO SREDIŠČE ANA DESETNICA MEDNARODNI FESTIVAL ULIČNEGA GLEDALIŠČA Sky Carousel RUS: MODRE PTICE Poetični spektakel Trajanje: 45 Smo ulični umetniki iz Sankt Peterburga, zbrani, zbrani in, že dolgo že zbrani v gledališču da odpremo svet nebeškega veselja. Modre ptice na svetu letijo in vrane verjamejo, da v oblakih, ki so obešeni na nebu, kličejo sanje. Kra-Kra. Predstava se navdihuje v pesmi španskega nobelovega nagrajenca, pesnika Juana Ramona Jimeneza Zimska pesem. Kostumi in rekviziti so vizualno zelo bogati in narejeni tako, da imajo gledalci občutek, da so živi. Čeprav brez besed, je zgodba jasna in ganljiva ter govori o človekovem hotenju, da poleti, v dalj, v širni svet svobode... Predstava nagovarja stare in mlade, vsakega na svoj način. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju z Ano Desetnico Mednarodnim festivalom uličnega gledališča GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM:»Celje, moja likovna ustvarjalnica!«slikanje na stojalih, poslikave po obrazu Izvaja: Klub KLUG. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: info@portret.si, FB Dolores Art Studio. Klub KLUG TURISTIČNO INFORMACIJSKI CENTER CELJE, Glavni trg 17 POLETNI SPREHODI VODENI OGLEDI MESTA Znameniti Celjani oživljamo spomin na znana Celjana, gospo in gospoda Stermecki Zbirno mesto: pred vhodom v TIC Celje Vabljeni na sprehod po mestu z lokalnima vodnikoma Sašom Sevškom in Metko Krajnc, ki bosta skozi zgodbo gospe in gospoda Stermecki predstavila razvoj trgovine v Celju; izvedeli boste vse o rojstvu prve celjske veleblagovnice, ki je bila opremljena z vsem udobjem svojega časa. Poučili se boste o takrat veljavnih modnih

44 84 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 85 >> 7. julij >> 7. julij trendih ter spoznali vpliv družine Stermecki na Celjane in njihove nakupovalne navade. Cena vodenja znaša 4 EUR /osebo in vključuje 1 kozarec pijače po izboru gostinca. Obvezna predhodna prijava na tic@celje.si, Vodenja so omejena na največ 40 udeležencev HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD MUZIKAL VERONIKA DESENIŠKA Muzikal Veronika Deseniška je edinstven glasbenogledališki spektakel, ki z glasbo Leona Firšta in besedilom Janeza Usenika pripoveduje legendarno ljubezensko zgodbo o Veroniki Deseniški in mogočni rodbini Celjskih grofov. V predstavi, ki celjski grad oživi s 3D videomapping projekcijami in najnaprednješo lučno tehniko, nastopajo Eva Černe, Klemen Bunderla, Marjan Bunič, Boštjan Korošec ter več kot 60 igralcev, plesalcev, pevcev in glasbenikov. Cena vstopnic v predprodaji: 30,90 EUR parter in 25,90 EUR tribuna ( do ) ter 34,90 EUR parter in 29,90 EUR tribuna (od do vključno ). Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan dogodka na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo dogodek V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SAMANTHA MAYA ŠOLAJA & MATIC DOKLER Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Nedelja, 8. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, DOM SV. JOŽEF CELJE I: VEČERI V ATRIJU Vokalno instrumentalni koncert francoskih ter avtorskih šansonov in znanih melodij Jana Kvas, vokal / Karel Kvas in Miro Ulrych, kitari ter Matjaž Krušič, harmonika Več: info@jozef.si, v sodelovanju z in

45 86 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 87 Torek, 10. julij DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA SVET V MESTU KLASIČNE GLASBE Kitarski trio Evocación Lovro Peretić, Ivan Šimatović in Luka Lovreković Trio kitar Evocación, ki so ga leta 2016 ustanovili študenti Glasbene akademije v Zagrebu, redno koncertira po vsej Evropi. Med številnimi dosežki ansambla izstopa prva nagrada na letošnjem mednarodnem kitarskem tekmovanju Enrico Mercatali v Gorizi. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji sodobne umetnosti Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 11. julij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Knjižnica pri Mišku knjižku GLASBENA PRAVLJICA S TADEJO ŠKERL Vstop prost za otroke od 5. do 8. leta. Zaželena predhodna prijava: KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA VEČER ARGENTINSKEGA TANGA Dobrodošli vsi ljubitelji plesa. Vstop prost. Več:alja@milonguero.si, >> 11. julij TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU DUA VAGABUND, Jure Jurca in Matevž Pavčnik Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Četrtek, 12. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE Izvaja: Čarodej MAC. Čarovniško doživetje s»čisto pravim čarovnikom«: Čarodej Mac se predstavi. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, VODNI STOLP SVET V MESTU DITKA & FERI LAINŠČEK Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

46 88 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 89 >> 12. julij >> 14. julij LAPIDARIJ OSREDNJE KNJIŽNICE CELJE, Savinjsko nabrežje TRIBUTE TO QUEEN IN KULINARIČNO DOŽIVETJE Večer glasbe in kulinaričnih razvajanj. Petek, 13. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: ODPRTJE MULTIMEDIJSKE RAZSTAVE»Pozdravi iz Celja«V primeru slabega vremena bo datum odprtja sporočen naknadno. Več: matijaplevnik@yahoo.com. Razstava bo na ogled do Matija Plevnik v organizaciji Kluba študentov občine Celje DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU ŠPORTNA URICA GIBALNE VAJE S ŠPORTNIMI REKVIZITI Program je prilagojen otrokovi starosti in zajema vrsto gibalnih igric z rekviziti, skozi katere bodo otroci razvijali motorične sposobnosti, se naučili koordinacije in orientacije vprostoru, ter se kljub vsemu zgoraj naštetemu tudi zabavali. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti. Obvezna je športna oprema Zaželene predhodne prijave: Zavod za varno igro, info@oopa.si, HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Sobota, 14. julij HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: STARI GRAD CELJE MARKO ŠKUGOR IN KLAPA MASLINA TER CAMBI Cena vstopnice: 24 EUR stojišča in 33 EUR VIP sedišča v predprodaji in 28 EUR (stojišča) ter 36 VIP sedišča na dan koncerta. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima (z možnostjo print at home), Pošte Slovenije in TIC Celje, Glavni trg 17, e-pošta: tic@celje.si, V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: Kristijan MLINAR, kristijan.mlinar@finkram.si. V primeru slabega vremena bo koncert v Športni dvorani Gimnazije Celje-Center. Finkram d. o. o.

47 90 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 91 Nedelja, 15. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, CELJSKI DOM, Krekov trg 3 BROADWAY I LOVE 2018 Koncert muzikalov ob zaključku 12. Mednarodne poletne pevske delavnice ISSW 2018 Vocal BK Studia. Ob spremljavi zasedbe odličnih inštrumentalistov BK banda, bodo nastopili udeleženci delavnice in njihovi mentorji. Vstop prost.več: Vocal BK Studio, Vocal BKStudio Torek, 17. julij GLAVNI TRG SVET V MESTU GLASBENO PLESNI VEČER FLAMENKA VITO MARENČE Z GOSTI Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju s Festivalom Godibodi Sreda, 18. julij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Knjižnica pri Mišku knjižku GLASBENA PRAVLJICA S TADEJO ŠKERL Vstop prost za otroke od 5. do 8. leta. Zaželena predhodna prijava: MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje USTVARJALNICE CELJANI CELJANOM: USTVARJALNE POČITNICE Izvaja: Zavod za vas živim, PUM Salve. Delavnica je namenjena vsem ustvarjanja željnim, ki si boste lahko iz blaga ali usnja izdelali poljuben uporaben izdelek za vsakdanje življenje in tako kvalitetno in ustvarjalno preživeli prosti čas. Na dogodku bodo predstavljeni tudi izdelki, ki nastajajo v programu PUM Salve pod spretnimi prsti udeležencev. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Zavod Za vas živim, pum@salve.si. Zavod Za vas živim

48 92 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 93 >> 18. julij >> 19. julij CELJSKI MLADINSKI CENTER CELJANI CELJANOM: ODPRTJE RAZSTAVE FOTOGRAFIJ»Nocturnal«, celjskega umetnika Branka Blaža Lesjaka Razstava pred gledalca postavlja umetnikovo videnje nočnega življenja. Tako si lahko na njej ogledate fotografije ljudi na ulici kot tudi tiste določenih objektov in predmetov, ki so avtorju, ob pomoči dodatne bliskavice, omogočile poseben vpogled v nočno življenje. Vstop prost. Razstava bo na ogled do Več: blazlesi@yahoo.com. V Blaž Lesjak Četrtek, 19. julij DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU DOMAČA ŠTACUNA VABI NA PRIGRIZEK NA DREVESNO HIŠKO Prijazno osebje popularne mestne trgovinice iz Celja, ki ponuja odlične lokalne proizvode, pripravlja za vse, ki boste prišli, zanimivo in brbončicam prijazno kulinarično presenečenje. Cena 3 EUR / osebo, ki se poravna na lokaciji, vključuje pogostitev s prigrizkom. Obvezna predhodna prijava na tic@celje.si, Degustacije so omejene na največ 40 udeležencev. v sodelovanju z s Domaca t a c u n a VODNI STOLP SVET V MESTU BREST FEAT. VESNA ZORNIK Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Petek, 20. julij VRT IN ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA IGRE BREZ MEJA poletne igre na prostem se bodo zaključile s OM Vstop prost. Več: GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE ODPRTJE MEDNARODNE SKUPINSKE RAZSTAVE Vse naše skrivnosti / All Of Our Secrets Apparatus 22, Simon Asencio, Bureau of Inverse Technology, Lenka Đorojević in Matej Stupica, Lawrence Abu Hamdan, Kallabris, Staš Kleindienst, Martin Kohout, Susanne Kriemann, Felipe Mujica, Adrian Paci, Stefan Panhans Kustosinja: Katrin Mundt. Razstava bo na ogled do 23. septembra.

49 94 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 95 >> 20. julij >> 20. julij HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: VODNI STOLP Špital za prjatle STARMAN - DAVID BOWIE TRIBUTE Vocal BK Studio Cena vstopnice: 10 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL ROCK VEČER S SKUPINO FEFERONI in DUETOM JA NE Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Sobota, 21. julij HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: STARI GRAD CELJE GORAN BOJČEVSKI feat. VLATKO STEFANOVSKI: Classical meets Balkan Nuevo Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL ORION BAND Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol

50 96 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 97 Nedelja, 22. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, Torek, 24. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE»Delavnica namiznih lutk«izvaja: Gledališče BIČIKLETA. Mi znamo narediti lutke za PRSTKE, pa ne za noge, temveč za naše roke. Papirnate MARIONETE na vrvico pripete. Pogosto nastanejo okroglasti PTIČKI in več kot dve ŽIVALCI na palci. Za družbo imamo tudi fineske PRINCESKE in FANTIČKA fičfirička. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 24. julij DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA SVET V MESTU KLASIČNE GLASBE Daniel Šimek, harmonika Daniel Šimek je študent harmonike v razredu Boruta Zagoranskega na ljubljanski Akademiji za glasbo. Je prejemnih številnih domačih in mednarodnih nagrad, med drugim zlate plakete in prve nagrade na 46. Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji sodobne umetnosti Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 25. julij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Knjižnica pri Mišku knjižku GLASBENA PRAVLJICA S TADEJO ŠKERL Vstop prost za otroke od 5. do 8. Leta. Zaželena predhodna prijava: MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Stop! Policist Srečko v akciji!«po predstavi še poustvarjalnica. Izvaja: Zavod Enostavno Prijatelji. Policist Srečko je policist dobrega srca. Raje, kot da bi lopova vtaknil

51 98 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 99 >> 25. julij >> 26. julij v zapor, ga nauči pravih manir, in raje, kot bi pisal kazni in ustavljal promet, hodi po vrtcih in šolah ter otroke uči o varnem obnašanju v cestnem prometu.to pa ne bi bilo nič posebnega, če pri tem policist Srečko ne bi poskakoval po eni nogi, plesal policijski ples in loščil velikanske prometne znake. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, KAVARNA PRI NEJCU, Trg celjskih knezov SVET V MESTU ANABEL Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Četrtek, 26. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: Magijska gimnazija Lubliana Svet resnične magije Celjski literarni ustvarjalec Bojan Ekselenski bo predstavil pripoved o celjskem dijaku Petru Lomniku, ki z Dejanjem volje postane dijak Magijske gimnazije Lubliana v Sveto rimskem cesarstvu Adamije. To je svet, kjer je magija resnična znanost, zgodovina gre po poteh mnogih teorij zarote. Peter pa ni navaden dijak, kajti nenavadna pot ga vodi celo do Klavdije Avguste Lorensis, prvorojene cesarjeve hčerke. Dobrodošli v svetu čudežev in boja za ljubezen. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjski kulturnici. Več: , bojan.ekselenski@gmail.com. Bojan Ekselenski Petek, 27. julij GALERIJA NIKO IGNJATIČ CELJANI CELJANOM: ODPRTJE FOTO IN VIDEO RAZSTAVE»Slovanski svet«, Mednarodnega motociklističnega društva VAGABUND International Več:info@bikersworld.si" info@bikersworld.si, Mednarodno motociklistično društvo VAGABUND International HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več:

52 100 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 101 >> 27. julij VODNI STOLP Špital za prjatle MONO JACK Kosta, Pero, Boris in Nejc vabijo na potovanje z rock n roll vlakom po glasbenih tirnicah starega rocka! Geslo: Na glas pa fajn! Vstop prost. Več: FB Špital za prjatle. Sobota, 28. julij HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL DALMATINSKI VEČER S SKUPINO ŠTAJERSKA MORNARICA Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol BUFFET ZLATA JAMA CELJANI CELJANOM: KAJ PRINAŠAJO FILMSKI FESTIVALI Predstavitev preteklega in prihodnjega festivalskega filmskega dogajanja, predstavitev zmagovalnih festivalskih filmov, ki bodo s svetovnih festivalov prišli na spored Mestnega kina Metropol in dogovor o morebitnem skupinskem obisku katerega od slovenskih filmskih festivalov (Festival slovenskega filma v Portorožu, Festival evropskega in mediteranskega filma v Piranu, Filmski festival Zagreb ). Vstop prost. Več:info@kinometropol.org, DZU Filter HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL VLADO PILJA & MIHA PLANTARIČ Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Nedelja, 29. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

53 102 Poletje v Celju 2018 JULIJ Poletje v Celju 2018 JULIJ 103 >> 29. julij >> 31. julij DOM SV. JOŽEF CELJE I: VEČERI V ATRIJU Župljani v Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt, vokal / Andrej Gubenšek, violina / Ivo Umek, klaviature in Slavko Deržek, vezna beseda Več: info@jozef.si, GLAVNI TRG SWING V MESTU POČENI ŠKAFI Za plesno vzdušje bodo poskrbeli Swing Rookies iz Celja. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju s Festivalom Godibodi Torek, 31. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE»Travniške zgodbe«izvaja: Gledališče Pravljičarna. Daleč stran od mestnega vrveža, na levi obdan z veliko mlako, na desni z visokimi drevesi, leži čudovit travnik. In prav na tem travniku vsako leto pokuka na plano marjetica, ki vas bo s svojimi čudovitimi zgodbami o travniških dogodivščinah prepričala, da med travnimi bilkami nikoli ni dolgčas. V ekološko obarvani animacijski predstavi otroci ves čas aktivno sodelujete. Z marjetico nahranite lačno gosenico, pomagate zajčku, ki si je zaradi človeških pack-onov poškodoval tačko in zvončku, ki zaradi velikega steklenega kozarca ne more pokukati iz zemlje. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

54 104 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 105 AVGUST Vsako soboto in nedeljo od 11. do na Starem gradu Celje iva zgodovina >> 2. avgust se jima vsako jutro in večer dogaja enako: usta se odprejo in vstopi zobna ščetka. Zdravka ščetka še doseže, Gnilka pa več ne. Zato se po Gnilku začno nabirati črvički Zdravko se domisli in skupaj naredita pesem o skrbni ščetki, ki jo zapojeta fantku Gašperju, njunemu lastniku ju bo slišal? Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 1. avgust GLAVNI TRG SWING V MESTU TEO COLLORI & MOMENTO CIGANO Za plesno vzdušje bodo poskrbeli Swing Rookies iz Celja. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, v sodelovanju s Festivalom Godibodi KAVARNA PRI NEJCU, Trg celjskih knezov SVET V MESTU MANCA DREMEL & ZALA IRGOLIČ Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Četrtek, 2. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Gnilko in Zdravko v iskanju diamantne beline«izvaja: Gledališče Smejček Gnilko in Zdravko sta zobka, prijatelja in soseda. Vendar pa

55 106 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 107 Petek, 3. avgust CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE»Svet skozi moj objektiv«, avtorja Blaža Črepinška, člana Fotografskega društva Celje Vstop prost. Razstava bo na ogled do in HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: >> 3. avgust TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL AKUSTIČNI ROCK S SKUPINO METER OGRAJE Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Sobota, 4. avgust HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: VODNI STOLP Špital za prjatle EDENON Miha Lajlar, Rok Lajlar, Urban Krč in Jure Repar & SAMO BUDNA, vokal, kitara / Rajko Marjanovič, spremljevalni vokal, kitara / Dejan Berden, klaviature / Rok Škrlj, bass kitara in Urban Krč, bobni Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle CELJSKI MLADINSKI CENTER ODPRTJE RAZSTAVE FOTOGRAFIJ Simone Miklavc (Za)ujeti trenutki Vstop prost. Razstava bo na ogled do Več:mc-celje.si HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več:

56 108 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 109 >> 4. avgust >> 7. avgust TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SKUPINA SUMMER VIBES Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Nedelja, 5. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA SVET V MESTU KLASIČNE GLASBE Tajda Krajnc, citre Citrarka Tajda Krajnc je po maturi v umetniškem razredu na I. gimnaziji v Celju vpisala študij na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu, kjer študira v razredu prof. Georga Glasla. Lani je na mednarodnem tekmovanju SVIREL v kategoriji brenkal prejela prvo nagrado in bila izbrana med deset finalistov kategorij brenkal in godal, na mednarodnem citrarskem tekmovanju Ernst Volkmann-Preis v Münchnu pa je osvojila prvo nagrado in absolutno prvo mesto v kategoriji 19 do 35 let. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji sodobne umetnosti Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Torek, 7. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Silno vljudna predstava«izvaja: Andreja Zupančič. Glasbena predstava je izpeljanka iz pevkine četrte zgoščenke Silno vljudno.v sedmih pesmicah in zgodbah otroci spoznajo Silno vljudnega pujsa, katerega vljudnost je prav nalezljiva, deklico Nadjo in Tožibibo. Skozi to prepletanje otroci spoznajo (obnovijo) vljudnostne besede in vljudnostne geste. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 8. avgust KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA VEČER ARGENTINSKEGA TANGA Dobrodošli vsi ljubitelji plesa. Vstop prost. Več:alja@milonguero.si,

57 110 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 111 >> 8. avgust VODNI STOLP Špital za prjatle JAZZ VEČER Klara Veteršek, vokal / Grega Skaza, alt saksofon / Miha Gantar, klavir / Janez Krevel, bas in Matjaž Skaza, bobni Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: info@ksoc.si, FB KŠOC. Klub študentov občine Celje Petek, 10. avgust HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Četrtek, 9. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE CELJANI CELJANOM: Predstavitev pravljice Smukci Pristanek na Zemlji Izvaja:Lili Zupanc. Pisateljica Lili Zupanc je pripravila nadvse zanimivo popotovanje Smukcev. Predstavitev bo s kitaro povezovala Simona Kropec. Z nakupom knjige pa bodo otroke razveselili čisto pravi kosmati Smukci. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: liljana.zupanc@gmail.com. Lili Zupanc VODNI STOLP Špital za prjatle ĐORĐE RADMANOVIĆ, celjski glasbenik srednje generacije Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SKUPINA Take OFF Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol

58 112 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 113 Sobota, 11. avgust 9.00 GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: Lepo mesto Moje Celje upodobimo celjsko mestno kulturno dediščino Najmlajši, prijazno vabljeni, da se skupaj s starši, babicami, dedki udeležite zanimive kreativne ustvarjalnice, v kateri boste s pomočjo uporabe raznolikih materaialov upodabljali celjsko kulturno dediščino. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: info@td-celje.si, >> 11. avgust TURISTIČNO INFORMACIJSKI CENTER CELJE, Glavni trg 17 POLETNI SPREHODI VODENI OGLEDI MESTA Kulinarični sprehod skozi Celje - 3 okusi! Zbirno mesto: TIC Glavni trg 17, 3000 Celje. Tokratni sprehod skozi mesto boste dobesedno okusili. Vodnica gospa Katja Pur vas bo popeljala skozi kulinarično-zgodovinski ogled mesta Celje, kjer se boste na poti ustavili pri treh ponudnikih in poskusili 3 različne prigrizke/osvežitve, ki jih bodo za vas skrbno pripravili! Cena vodenja: 15 EUR / osebo vključuje: vodenje, 3 prigrizke/ osvežitve pri gostinskih ponudnikih. Obvezna predhodna prijava na tic@celje.si, Vodenja so omejena na največ 40 udeležencev HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU»Iščimo gozdni zaklad«gozd je poln presenečenj in gozdni škratje zelo radi skrivajo zaklade. Podali se boste po gozdni poti, s štartom pri Meškovem studencu in na poti do drevesne hiške iskali škratove namige in izpolnjevali naloge, ki vas bodo pripeljale do zaklada. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti. Zaželene predhodne prijave: Zavod za varno igro, info@oopa.si,

59 114 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 115 >> 11. avgust >> 14. avgust TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL DUO ArtCoustic Denis Jambrošić in Kristjan Škofljanec Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Nedelja, 12. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, Torek, 14. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE»Šivilja in škarjice«izvaja: Društvo lutkovnih ustvarjalcev in Gledališče Lalanit. Na nekem gradu živi pridna šivilja Bogdanka in dela za nečimrno grofico. Bogdanki družbo dela le majhen ptiček, ki ji je nekoč podaril škarjice, ki kar same režejo in krojijo, če le uporabiš prave besede Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: Patrick Süskind: Kontrabas Ustvarjalna ekipa: Miha Firšt, Nuša Komplet Peperko, Kristian Koželj Kontrabas je glavni orkestrski inštrument. Kontrabas je temelj, na katerem je zgrajen tempelj človeške umetnosti. Je pa kontrabas tudi nekako... bolj hendikep kot inštrument. V njem se teoretično skriva celo vesolje - praktično pa iz njega ne izvabiš skoraj ničesar. Kontrabas je vplivni antagonist, ki strahotno in korenito zaznamuje življenje človeka, ki si ga izbere za svoj poklic. Svetovno uspešna humorno-tragična monodrama nemškega pisatelja Patricka Süskinda nas popelje v dnevno sobo entuziastičnega kontrabasista, ki ga neizživete umetniške ambicije, neizpolnjeni ljubezenski apetiti in ujetost v brezkompromisni zbirokratizirani hierarhični sistem odnesejo v začarani krog stalne apatije, egoističnih blodenj in klavrnih poskusov preizpraševanja in novih začetkov. Vstop prost. v sodelovanju z Društvom za novo umetnost

60 116 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 117 Četrtek, 16. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Volk in kozlički«izvaja: Lutkovno gledališče Velenje. Le kdo ne pozna priljubljene ljudske pravljice o razposajenih kozličkih, ki nikoli ne ubogajo svoje mamice? Niti takrat, ko jim prepove skakati po strehi ali odpirati vrata tujcem še posebej hudobnemu volku.razigrani otroci so včasih neposlušni in takrat se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi. Mama koza pravi:»pri rogatem kozlu! Zdaj bom pa mama morala svoje tri fante rešiti iz volkovega trebuha...«. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU SHE&THEYOUNGONES Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 16. avgust MESTNI PARK Denis Kelly: DNK DRAMA / KOMEDIJA / TRAGEDIJA v izvedbi Gledališča Zarja Celje, režija Nejc Jezernik Skupina najstnikov naredi nekaj slabega, zelo slabega, zato v paniki prikrijejo celotno zadevo. S časom ugotovijo, da jih je to prikritje združilo in jim celo zacelilo njihova prej razpadajoča življenja. Kako daleč so pripravljeni iti, da obdržijo svoj novi način življenja? Kam izgine občutek do sočloveka? Lahko laži izbrišejo resnico? Je nasilje kadarkoli upravičeno? Kaj sploh je sreča? Več: info@kud-zarja.si, , FB Gledališče Zarja. Petek, 17. avgust HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SKUPINA AMOK Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol

61 118 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 119 Sobota, 18. avgust HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM:»Celje, moja likovna ustvarjalnica!«slikanje na stojalih, poslikave po obrazu Izvaja: Klub KLUG. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: info@portret.si, FB Dolores Art Studio. Klub KLUG HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: >> 18. avgust STARI GRAD CELJE MASSIMO Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Golovec. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL HANNAH ACOUSTIC Hana Jerončič & Boštjan Pertinač Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Nedelja, 19. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

62 120 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 121 Torek, 21. avgust Sreda, 22. avgust GLAVNI TRG SVET V MESTU BIG BAND ŠMARJE PRI JELŠAH Dirigent: Bernard Belina. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje Princeska Jokica Prvi stand-up za otroke v Sloveniji Gostuje: Burekteater, Kajetan in Alice Čop Princeska Jokica je miš! Samo, prosim, ne povejte ji tega, ker bo jokaaalaaa... Stoječa improvizirana komična pravljica za otroke, kjer se sreča en klovn in mogoče veliko lutk! Na komičen način lutkar, klovn in komik Kajetan Čop predstavi svoje čarobne goste. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: Mozaik besede in vina Na dogodku se bodo s kratko prozo in poezijo predstavili članice in člani Celjskega literarnega društva. Dogodek bodo popestrili mladi glasbeniki Glasbene šole Celje. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjski kulturnici. Več: , celjsko.literarno@ outlook.com. Četrtek, 23. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE "Zvenim kot Pesem, Donim kot Gora!" Izvaja: Mateja Gorjup. Glasba, kje vse je tvoj dom? Kaj vse zveni? Še bolj odprimo ušesa, oči, svoje čute! Zaslišimo, kaj vse nam poje, kaj vse žubori, žlobudra, zveni, odmeva, se kotrlja. Prisluhnimo, mogoče je slišati še več! Kako sta povezana barva in zvok, kaj pa vonj in gib? Rdeča nit glasbenega druženja je slovenska ljudska pesem. V glasbeni urici so otroci seznanjeni z bogastvom pevskega izročila in ob slovesu so bogatejši za novo pesem. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

63 122 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 123 >> 23. avgust DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU DOMAČA ŠTACUNA VABI NA PRIGRIZEK NA DREVESNO HIŠKO Prijazno osebje popularne mestne trgovinice iz Celja, ki ponuja odlične lokalne proizvode, pripravlja za vse, ki boste prišli, zanimivo in brbončicam prijazno kulinarično presenečenje. Cena 3 EUR / osebo, ki se poravna na lokaciji, vključuje pogostitev s prigrizkom. Obvezna predhodna prijava na tic@celje.si" tic@celje.si, Degustacije so omejene na največ 40 udeležencev. v sodelovanju z s Domaca t a c u n a VODNI STOLP Špital za prjatle BACK TO BLACK AMY WINEHOUSE TRIBUTE Vocal BK Studio Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic).več: FB Špital za prjatle TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU KING FOO Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Petek, 24. avgust MESTNO SREDIŠČE DEŽELA CELJSKA VABI Dan pred osrednjo prireditvijo na Starem gradu Celje bo tudi v mestu začutiti čisto pravi grajski utrip. Srednjeveška tržnica, srednjeveški plesi, vitezi in grajske gospodične, ustvarjalnice za najmlajše in še marsikaj drugega bo plenilo poglede obiskovalcev. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: PARKIRIŠČE ZA SPODNJIM GRADOM CELJANI CELJANOM: «Poezije Prepletanj«avdio vizualna pesniško gibalna predstava Projekt je namenjen širši javnosti, saj je zastavljen izobraževalno, za vse generacije in sicer skozi uporabo poezije, plesa, glasbe in videa. Cilji projekta so usmerjeni v povezovanje različnih umetnosti, mladih celjskih umetnikov iz različnih področij ter v približevanje poezije širši javnosti preko različnih medijev (besedam gib, glasba, video, vizualna podoba). Prostovoljni prispevki zaželeni. Več: gea.erjavec@gmail.com. Gea Erjavec

64 124 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 125 >> 24. avgust >> 25. avgust TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL MAJA ZALOŽNIK & THE MOONSHINE TRIO Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol Sobota, 25. avgust HOTEL EVROPA EVROPIN OTROŠKI VRTILJAK (ANIMACIJA ZA OTROKE) Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: vsako leto organizirajo tudi Svitov mesec fotografije, ki obsega več raznolikih in brezplačnih fotografskih delavnic. Na stojnici se boste lahko pogovorili s člani društva ter dobili več informacij o društvu in o Svitovem mesecu fotografije. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Društvo fotografov Svit MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje IZ MUZEJA NA PLAŽO / Na plaži pred desetletji / muzej v kovčku, razstava na prostem / Mestna plaža na Savinjskem nabrežju V primeru slabega vremena dogodek odpade MESTNO SREDIŠČE CELJANI CELJANOM:»Svitov mesec fotografije«na stojnici Izobraževanje, druženje in združevanje ljubiteljev fotografije v vse splošni popularizaciji fotografije je cilj Društva fotografov Svit. Usmerjajo se tudi na posameznike, ki se prvič srečujejo z rokovanjem s fotoaparati (zlasti naprednimi) in ostalo fotografsko opremo, ter jim želijo predstaviti široko znanje o fotografiji. S tem namenom STARI GRAD CELJE DEŽELA CELJSKA VABI Vrvež trškega barantanja, pojedin, žive glasbe, plesa, konjenikov, žonglerjev ter spektakularne ognjene predstave in še več vas bo ob glasnem bobnenju srednjeveških bobnov popeljalo nazaj v čase grofov Celjskih Cena vstopnice je enaka ceni dnevne vstopnine na Stari grad Celje. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

65 126 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 127 >> 25. avgust >> 25. avgust HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL METROPOL NIGHT V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol VODNI STOLP Špital za prjatle MARVIN (Laško celjska zasedba) Lucija Berce, bobni, vokal / Janez Benedek, kitara, gl. vokal / Goran Koražija, kitara, vokal / Marko Radosavljević, bass, vokal Vstop prost. Več: FB Špital za prjatle. Nedelja, 26. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, SLAŠČIČARNA ZVEZDA CELJANI CELJANOM:»Najin otrok«, predstavitev pesniške zbirke Čarlija Grmiča. Vstop prost. Čarli Grmič CELJSKI MLADINSKI CENTER»Z glasbo do vrelišča«tradicionalni koncert Kluba študentov občine Celje. Vstop prost. Več: FB KŠOC. Klub študentov občine Celje

66 128 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 129 >> 26. avgust >> 27. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje PLES KOT OBLIKA IZRAŽANJA»Plesna delavnica za otroke«izvaja: Plesna šola Kattan. Otroci se zelo dobro učijo različnih vsebin skozi gibanje ples. Zaplesali boste na popularno otroško glasbo, se preko zgodbic naučili prvih plesnih gibov in korakov ter se seveda zabavali. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: LITERARNI VEČER S PREDSTAVITVIJO KNJIGE»Kitajska, dežela razdalj, in jaz«, avtorja Petra Zupanca Peter Zupanc, pisatelj, kolmunist, scenarist in učitelj angleščine na Kitajskem vam bo, na na kratkem obisku v Celju, predstavil svojo novo knjigo, v kateri je strnil svoja doživetja in vtise o deželi, v katero se je dejansko vživel in sprejel njene ljudi v svoje srce. Več: info@antika.si, antika.book@siol.net.vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. ANTIKA knjigarna-antikvariat d.o. o. Celje Ponedeljek, 27. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje PLES KOT OBLIKA IZRAŽANJA»Plesna delavnica za otroke«izvaja:plesna šola Kattan. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Torek, 28. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE»Lutkovni poligon«izvaja:gledališče DELA. Lutkovna animacija za otroke in tiste, ki ste otroci po duši. Z lutko boste premagovali ovire. Vsi poznamo poligon iz ur telovadbene vzgoje. Ampak, ali ste poskusili poligon z lutko?! Pridite in zmagajte. Kar ne zmorete vi, zmore lutka. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

67 130 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 131 >> 28. avgust STARI GRAD CELJE»Večer poezije s podelitvijo Veronikine nagrade, Male Veronike in Zlatnika poezije 2018 Mestna občina Celje bo podelila že 22. Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko preteklega leta, Fit media pa 14. Zlatnik poezije za življenjski pesniški opus in za ustvarjalno požlahtnjenje slovenskega jezika in kulture. Podeljena bo tudi Mala Veronika za najboljšo pesem med mladimi slovenskih srednjih šol, ki so sodelovale v natečaju. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Narodnem domu Celje. Več : Fit Media d. o. o. Sreda, 29. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV GLASBENE SLIKANICE - Oskar Rieding in njegove glasbene zgodbe Med krošnjami stoletnih dreves ob Savinji boste skupaj z mladimi violinisti in njihovimi pedagogi prisluhnili glasbeni pripovedi o violinistu Oskarju Riedingu in njegovih čudovitih skladbah, ki jih je posvetil otrokom. Po izvedbi sledi pogovor z mladimi izvajalci in pedagogi. Vabljeni otroci od 4. leta naprej v spremstvu staršev. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: info@ riedingcompetition.com. ORIP - Oskar Rieding International Project Četrtek, 30. avgust ZGODOVINSKI ARHIV CELJE CELJANI CELJANOM: Predstavitev revije Zgodovina za vse Revija se po svoji usmeritvi ukvarja s historično antropologijo ter obravnava najrazličnejše teme s področja zgodovine vsakdanjega življenja in zgodovine mentalitet. Neprekinjeno izhaja že 25 let in prispeva k popularizaciji zgodovine na Slovenskem. Vstop prost. Več: FB Zgodovina za vse+zgodovini.ce. Zgodovinsko društvo Celje MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE»Od semena do župce«izvaja: KUD Teater za vse Jesenice. Vila Lana in Škrat Loni na vrtu posadita zelenjavo. Svoj vrtiček lepo negujeta, ga okopavata, zalivata in pojeta semenom, da bodo le čimprej pokukala iz zemlje. Zelenjava se med seboj stalno prepira in zato jih čebula pošprica s svojim zdravilnim pekočim sokom. Ko pa solato napade polž Solatar, ali pa kolerabo gosenica Kocinarka, zelenjava skupaj premaga škodljivce in ubrani kolerabo ter solato. Na koncu Vila Lana in Škrat Loni skuhata zelenjavno župco... Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

68 132 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 133 >> 30. avgust >> 30. avgust TERASA BRANIBOR CLUBA CELJE Stand up s Hri-bar ekipo: Sašo Hribar, Tilen Artač in Jure Mastnak Cena vstopnice: predprodaja 8 EUR / na dan predstave 10 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club Celje, Stanetova 29. Več: LAPIDARIJ OSREDNJE KNJIŽNICE CELJE, Savinjsko nabrežje V Celje prihaja nov, spektakularen pesniški festival IZREKANJA! Izjemni domači in tuji pesniki in interpreti, vrhunski glasbeniki in častni gost festivala: Marc Kelly Smith - začetnik slam poezije. Odprtje festivala z nastopom celjskih pesnikov in koncertom Goran Bojčevski Tria. Sodelujejo: Bina Štampe Žmavc, Zoran Pevec, Ivan Dobnik, Aleš Jelenko, Katja Gorečan, Veronika Šoster, Neža Prah Seničar in drugi. Vstop prost. Več: za.novo.umetnost@gmail.com in spletna stran festivala. IZREKANJA! PLESNI FORUM CELJE CELJANI CELJANOM: KORPUS KOReografska Platforma Ustvarjalcev Preplet koreografij s plesnega festivala KORPUS PRAZNUJ ŽIVLJENJE S PLESOM Sodelujejo plesalci Plesnega foruma Celje z gosti. Koreografije: Gea Erjavec, Kaja Janjić, Gordana Stefanović Erjavec. Cena vstopnice: 5 EUR. Info o prodaji vstopnic: kud@t-1.si, , KUD Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, Celje Plesni forum Celje Društvo za novo umetnost SiSlam VODNI STOLP Špital za prjatle POLETNA NOČ - večer slovenske popevke Vocal BK Studio - Tjaša Hrovat & Uroš Steklasa / Klara Veteršek / Blaž Vrbič / Boštjan Korošec Cena vstopnic: 5 EUR (predprodaja) in 7 EUR (na dan koncerta). Prodaja vstopnic: Špital za prjatle (možnost rezervacije vstopnic). Več: FB Špital za prjatle.

69 134 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 135 >> 30. avgust >> 31. avgust KAVARNA PRI NEJCU, Trg celjskih knezov SVET V MESTU DARJA ŠVAJGER Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, UMETNIŠKA ČETRT U4, Atelje Tomaža Črneja Sol za soli: dokumentarna predstavitev projekta s pogovorom o odnosu do dela Izvedba: Špela in Hana Vodeb. Sol za soli: dokumentarna predstavitev video-plesnega projekta sester Špele in Hane Vodeb s poudarkom na odnosu do dela. Sledi pogovor na temo odnos do dela. Primerno za vse, ne glede na starost. Vstop prost. Več: Facebook Umetniška četrt Celje. Špela Vodeb Petek, 31. avgust HOTEL EVROPA POLETJE NA PROMENADI HOTELA EVROPA GLASBENI GOST V ŽIVO Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: LAPIDARIJ OSREDNJE KNJIŽNICE CELJE, Savinjsko nabrežje IZREKANJA, celjski pesniški festival Revialni nastop udeležencev mednarodne delavnice z Marcom Kellyjem Smithom in razglasitev zmagovalcev natečaja za najboljšo uglasbitev sodobne slovenske pesmi Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v mali dvorani Celjskega doma.več: za.novo.umetnost@gmail.com, (Kristian) in spletna stran festivala. IZREKANJA! Društvo za novo umetnost SiSlam

70 136 Poletje v Celju 2018 AVGUST Poletje v Celju 2018 AVGUST 137 >> 31. avgust STARI GRAD CELJE TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE Cena vstopnice: 18 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Golovec. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sobota, 1. september LAPIDARIJ OSREDNJE KNJIŽNICE CELJE, Savinjsko nabrežje IZREKANJA, celjski pesniški festival Finale 3. državnega prvenstva v slam poeziji in koncert skupine Mother Funkers Sodeluje 10 finalistov predizborov v Celju, Mariboru, Kamniku, Ljubljani in na Ptuju. Pesniški rokenrol, smetana smetana slovenskih slamerskih odrov in neprecenljiv vložek: nastop za naslov slovenskega državnega prvaka v slamu in nastop na evropskem prvenstvu v Budimpešti. Neudeležba se lahko konča le v obžalovanju. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v mali dvorani Celjskega doma.več: za.novo.umetnost@gmail.com (Kristian) in spletna stran festivala. IZREKANJA! ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA TRIBUTE TO LEGENDS Kobra Rockshow Vstop prost. Več: Društvo za novo umetnost SiSlam TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL KVARTET AKORD Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor Clubu Celje. Več: Mestna kavarna Metropol

71 138 Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. 139 PREDAVANJA IPD.... V MESECIH JUNIJU, JULIJU IN AVGUSTU JUNIJ Sobota, 2. junij 9.00 ŠPICA OB SAVINJI DOBRODELNA PRIREDITEV»Tečem, da pomagam«9.00 Priprave in ogrevanje 9.30 Start tekmovalnega teka na 6 km Start krajšega teka ali hoje na 3 km z ogledom parka za slepe ŠHVU Tek z zavezanimi očmi, predstavitev društev in druženje Štartnina / dobrodelni prispevek: Tek na 6 km: 10 EUR. Pohod z ogledom parka za slepe in animacija: 5 EUR odrasli / 2 EUR otroci. Zbrana sredstva bodo namenjena ureditvi parka pri Golovcu z imeni rastlin v Brajevi pisavi. Celjski Lions in Leo klubi Ponedeljek, 4. junij Lahko boste prisluhnili predavateljici, ki je svoja znanja med drugim pridobila tudi na šoli priznanega pasjega behaviorista Césarja Millána. Psi na predavanju niso zaželeni. Cena obiska: 20 EUR. Obvezne predhodne projave:naravenpes@gmail.com, Tjaša Kovač JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef.si, OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Univerza za III. življenjsko obdobje Levstikova dvorana POTOPISNO PREDAVANJE»Etopija«Predava Branko Verdev SREDNJA ŠOLA ZA HORTIKULTURO IN VIZUALNE MEDIJE CELJE PREDAVANJE: Kako vzgajati psa na naraven način in pravilno delo s povodcem Predava Tjaša Kovač NARODNI DOM CELJE BESEDE MIRU Videoprireditev o notranjem miru, za katerega pravi Prem Rawat, da je mogoč za slehernega človeka na tej Zemlji. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , Fundacija Elan vital

72 140 Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. 141 Torek, 5. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE SLOVENOLOGIJA Življenje v najlepši deželi na svetu in popotovanje po njej Pogovor z avtorjem uspešnice dr. Noahom Charneyem. Več: , Dogodek poteka v okviru Tedna vseživljenjskega učenja. Sreda, 6. junij MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE KAVARNIŠKI VEČER: Predstavitev knjige Boža Grafenauerja Zgodbe iz izgnanstva v Srbijo in bojev na sremski fronti Za avtorjem se bo pogovarjal dr. Tonček Kregar. Četrtek, 7. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Oddelek Glasba film PREDAVANJE»Zelišča«Predava dr. Janko Rode CELJSKI DOM, Krekov trg 3 REVIJA UPOKOJENSKIH PEVSKIH ZBOROV PZDU CELJE»POJMO PRIJATELJI«Vstop prost. Torek, 12. junij in Pokrajiska zveza društva upokojencev Celje SREDNJA ŠOLA ZA HORTIKULTURO IN VIZUALNE MEDIJE CELJE PREDAVANJE o zeolitu Predava Fahrudin Muhič. Vabljeni vsi, ki vas zanima zeolit, naravni vulkanski mineral, ki ga, zaradi številnih dobrih lastnosti uporabljajo v proizvodnji ekološke hrane, v gradbeništvu, medicini in pri proizvodnji tehničnih plinov. Vstop prost. Več: Društvo Zelenko (Lea Thaler ), ŠHVU (Katja Funtek ), FB

73 142 Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. 143 Četrtek, 14. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Oddelek Glasba film BRALNO POGOVORNA URICA Vodi Silvo Pur OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Univerza za III. življenjsko obdobje Levstikova dvorana POTOPISNO PREDAVANJE»Kuba«Predava Franci Horvat. Četrtek, 21. junij CELJSKI DOM, Krekov trg 3 UVODNI INFO O POMOČEH IN IZCELITVAH PO DUHOVNI POTI Informativno predavanje o pomočeh in izcelitvah po duhovni poti s pomočjo učenja Bruna Groeninga. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: in ter Krog za naravno življenjsko pomoč Petek, 22. junij KULTURNI DOM KUD»Zarja«Trnovlje Celje PRAZNIK KS TRNOVLJE OSREDNJA SLOVESNOST S PODELITVIJO PRIZNANJ KRAJEVNE SKUPNOSTI IN TRADICIONALNIM SREČANJEM STAREJŠIH OBČANOV Več: Ponedeljek, 18. junij JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef.si, PLOŠČAD NA ULICI V. PREKOMORSKEBRIGADE»Ob kresu se dan obesi«- XI. folklorna prireditev folklorne skupine Mestne četrti Slavko Šlander Celje z gosti V primeru slabega vremena bo dogodek na II. OŠ Celje. Vstop prost. Folklorna skupina pri MČ Slavko Šlander Celje

74 144 Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. 145 Od petka, 29. do sobote, 30. junija PRI GASILSKEM DOMU TRNOVLJE, CELJE in v PROSTORIH KS TRNOVLJE CELJE RAZLIČNI DOGODKI V POČASTITEV PRAZNIKA KS TRNOVLJE CELJE Več: JULIJ Ponedeljek, 2. julij v sodelovanju s PGD Trnovlje, Celje ter ZB za vrednote NOB Trnovlje Celje in Društvom upokojencev Trnovlje Celje JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef.si, Četrtek, 12. julij CELJSKI DOM, Krekov trg 3 UVODNI INFO O POMOČEH IN IZCELITVAH PO DUHOVNI POTI Informativno predavanje o pomočeh in izcelitvah po duhovni poti s pomočjo učenja Bruna Groeninga. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki.več: in ter Krog za naravno življenjsko pomoč Ponedeljek, 16. julij JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef.si, Ponedeljek, 30. julij NARODNI DOM CELJE BESEDE MIRU Videoprireditev o notranjem miru, za katerega pravi Prem Rawat, da je mogoč za slehernega človeka na tej Zemlji. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , Fundacija Elan vital JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef.si,

75 146 Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. Poletje v Celju 2018 PREDAVANJA IPD. 147 AVGUST Ponedeljek, 6. avgust JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef. si, Četrtek, 23. avgust CELJSKI DOM, Krekov trg 3 UVODNI INFO O POMOČEH IN IZCELITVAH PO DUHOVNI POTI Informativno predavanje o pomočeh in izcelitvah po duhovni poti s pomočjo učenja Bruna Groeninga. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki.več: in ter Krog za naravno življenjsko pomoč Nedelja, 26. avgust DOM KRAJANOV LJUBEČNA FINALE 38. ZLATE HARMONIKE LJUBEČNA Več: KUD Ljubečna Ponedeljek,20. avgust JOŽEFOVA DVORANA DOMA SV. JOŽEF CELJE POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Pogovore vodita Metka Klevišar, dr. med. in Julka Žagar, dr. med. Več: info@jozef.si,

76 148 Poletje v Celju 2018 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE Četrtek, 21. junij, DELAVNICE, USTVARJALNICE... V MESECIH JUNIJU, JULIJU IN AVGUSTU ob Simon Stephens TISTI OBČUTEK PADANJA Drama SNG Maribor GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE, Trg celjskih knezov 8 JULIJ USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE, od do / / / Delavnice vodijo mentorji umetniki, vsak tedenski sklop vsebuje novo temo in vizualno tehniko. Delavnice so primerne za otroke od 7. do 14. leta starosti. Cena je 12 EUR (sklop 4 dni). Informacije in prijave: , maja.antoncic@celje.si, centersodobnihumetnosti@celje.si. Spletna stran Centra sodobnih umetnosti: FB: Center Sodobnih Umetnosti Celje MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE, Prešernova ul. 17 JUNIJ Barve Zemlje / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Gremo v vesolje / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Sprehod po Celjskem parku / Muzejska učna ura / Fotoatelje in galerija Pelikan / za skupine, , ob 9.00 Lep pozdrav iz Celja / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Hermanovo poletno drevo / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Geološki sprehod po Celju / geološka muzejska ura / izvedba Tomaž Majcen, / , ob 9.00

77 150 Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE Kaj se skriva v zemlji / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Bonton v naravi / Zemljina muzejska ura / ob razstavi Zemlja pleše / izvaja Zavod za varstvo narave OE Celje / za skupine, , ob 9.00 Vsak odpadek ima svoj dom / Zemljina muzejska ura/ izvedba Simbio d. o. o. / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Spomin v fotografskem okvirju / Hermanova fotografska ustvarjalnica / Fotoatelje in galerija Pelikan / za skupine, , ob 9.00 Zemlja kliče SOS / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Moj vrtiček / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše/ za skupine, , ob 9.00 Od torka, 26. do sobote, 30. junija, od do M kot muzej / Poletne počitniške vragolije v muzeju / petdnevni raziskovalni-ustvarjalno-zabavni program za otroke JULIJ Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica V brlogu so dinozavri, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Barve zemlje, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Hermanovo poletno drevo, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Gremo v vesolje, , ob AVGUST Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Lep pozdrav iz Celja, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Zemlja kliče SOS, , ob Od torka, 21. do sobote, 25. avgusta, od do M kot muzej / Poletne počitniške vragolije v muzeju / petdnevni raziskovalni-ustvarjalno-zabavni program za otroke IR DOŽIVETJA, Ljudska univerza Celje, Cankarjeva ulica 1 JUNIJ, JULIJ, AVGUST DOŽIVETE POČITNICE Razpisani termini: 1. Termin: 25. junij do 29. junij 2018 od 7.30 do Termin: 2.julij do 13. julij 2018 od 7.30 do Termin: 20. avgust do 31. avgust 2018 od 7.30 do Pred vrati so najdaljše počitnice! Želimo si, da bodo zabavne, varne, poučne in družabne. In ker vemo, kako jih popestriti, vas vabimo, da se nam pridružite! V naši družbi boste za hip postali raziskovalci, slikarji, kiparji, glasbeniki, fotografi, peki in še mnogo več. Potepali se bomo po mestu, obiskali muzeje, Hišico na drevesu, Imeli bomo tudi zunanje strokovnjake za slikanje, kiparjenje, fotografiranje in ostale dejavnosti. Otroci bodo tudi vključeni v pripravo obrokov in se bomo tako skozi igro učili kuhanja. Počitnice so primerne za otroke stare od 6 do 12 let. Oblikovana bo majhna skupina, zato hitro poskrbite, da bodo počitnice doživete. Cena vključuje zajtrk, kosilo in malico ter vodeno varstvo. Dnevna udeležba za otroka je 15 EUR. Tedenska udeležba za otroka je 65 EUR. Ob plačilu celotno razpisanih terminov je 10% nižja cena. Otrok, če želi, lahko pride do najkasneje 8.30 in gre pred Število mest je omejeno na 12 otrok. Varstvo je organizirano v okviru družinskih centrov, ki jih sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. DREVESNA HIŠKA V MESTNEM GOZDU JUNIJ FESTIVAL Prisluhi v Mestnem gozdu 2018 VADBA JOGE Z MATEJO KOŽUH V KROŠNJAH MESTNEGA GOZDA, , ob 8.00 Zbirno mesto: Meškov studenec.obvezna predprijava: ms7studio@gmail.com. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več: Inštitut E-Art

78 152 Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE MUSICA GUITARA, UKULELE Pod kostanji 4, Nova vas JULIJ IN AVGUST TRIDNEVNI TEČAJI AKORDOV NA KITARI IN UKULELI, vsak torek, sreda in četrtek v juliju in avgustu TRIDNEVNI TEČAJI USTVARJALNEGA PETJA Kako uglasbimo pesem?, vsak torek, sreda in četrtek v juliju in avgustu vaje za razvoj glasu, uglasbitev pesmi, prepevanje pesmi po glasbenih željah udeležencev Vodi prof. kitare Ajša Svetlin. Možnost izposoje instrumenta in nadaljevalnih tečajev. Individualen pouk.informacije in prijave dan pred tečajem oziroma do zapolnitve prostih mest: svetlin.ajsa@gmail. com, , Društvo Magičnost gibanja MESTNI PARK CELJE JULIJ IN AVGUST UČENJE ENERGIJSKIH GIBOV IN MEDITACIJSKIH TEHNIK V NARAVI, ob sredah v juliju in avgustu od Informacije, prijave: Ajša Svetlin ( , svetlin.ajsa@gmail. com), Društvo za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja. SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC, OO CELJE, Kocenova 4-8 JUNIJ, JULIJ, AVGUST SREČANJE V ODPRTI SKUPINI ŽALUJOČIH, vsak prvi torek v mesecu ob 16.00, 5. 6., in Srečanje z izgubo bližnje osebe zaradi smrti je navadno velika prelomnica v življenju posameznika. Kako ravnati, ko se nam s smrtjo ljubljene osebe sesuje ves svet in mislimo, da življenje za nas nima več smisla? Zaželena predhodna najava: (Tina Košar). Zaželena predhodna najava na: (Tina Košar). SPLOŠNA BOLNIŠNICA CELJE, info točka v avli, vsak četrtek v mesecu ob SVETOVALNICA: Nudenje ustrezne podpore bolnikom in njihovim svojcem za lažje soočenje z neozdravljivo boleznijo. Pomoč pri načrtovanju nadaljnje oskrbe. LJUDSKA UNIVERZA CELJE, Cankarjeva ul. 1 JUNIJ TRANSMISIJSKA MEDITACIJA, POT LJUBEZNI IN MODROSTI, Izvaja Mira Iskrač. DELAVNICA LIČENJA: NAUČIMO SE OSNOV LIČENJA, , ob Izvaja Marija Bec. DELAVNICE ODZIVNEGA IN SENZIBILNEGA STARŠEVSTVA Kako do dobrih odnosov s sorojenci, Vloga starih strašev pri vzgoji otroka, Izvaja Sara Jerebic. Delavnice so organizirane v okviru družinskih centrov, ki jih sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. PRIKAZ TEHNIKE KLEKLANJA, , ob Izvaja Marija Kovačec. DELAVNICA IZDELOVANJA MIL, , od do izvaja Društvo zeliščarjev Ginko. OBISK CELJSKEGA ŠAHOVSKEGA KLUBA: Možnost igranja simultank in prostih partij, , od do POČITNIŠKO VARSTVO OTROK Razpisani termini: 1. Termin: 25. junij do 29. junij 2018 od 7.30 do Termin: 2.julij do 13. julij 2018 od 7.30 do Termin: 20. avgust do 31. avgust 2018 od 7.30 do Počitnice so primerne za otroke stare od 6 do 12 let. Oblikovana bo majhna skupina, zato hitro poskrbite, da bodo počitnice doživete. Cena vključuje zajtrk, kosilo in malico ter vodeno varstvo. Dnevna udeležba za otroka je 15 EUR. Tedenska udeležba za otroka je 65 EUR. Ob plačilu celotno razpisanih terminov je 10% nižja cena. Otrok, če želi, lahko pride do najkasneje 8.30 in gre pred Število mest je omejeno na 12 otrok. Varstvo je organizirano v okviru družinskih centrov, ki jih sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Varstvo se izvaja v sodelovanju z IRDoživetja.

79 154 Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE LIKOVNA ŠOLA UMBRA, Glavni trg 14 JUNIJ ars d.o.o. LIKOVNE DELAVNICE ZA PREDŠOLSKE LIKOVNA ŠOLA OTROKE, so namenjene otrokom, starim GLAVNI TRG 14, 3000 CELJE MOBI: od 3 do 5 let. Potekajo vsak ponedeljek, od INFO@UMBRA.SI do WEB: LIKOVNE DELAVNICE ZA OSNOVNOŠOLCE potekajo skozi vso šolsko leto, zdaj že v šestih terminih: vsak ponedeljek od do 18.30, sredo od do in od do 18.30, četrtek od do in od do 18.30, in petek od do ŠTUDIJSKO RISANJE IN SLIKANJE TER PRIPRAVA NA SPREJEMNE IZPITE na vse srednje šole, fakultete in akademije, PROGRAM PRIMEREN TUDI ZA LJUBITELJE, vsak petek od do Vpis in informacije: , info@umbra.si, ali na Prijave so možne skozi vso šolsko leto, do zapolnitve prostih mest. USTVARJALNE POČITNICE Z UMBRO, od do Vsebino počitniških programov najdete na ali na Fb:umbra-likovna-sola. Število mest je omejeno, obvezne so predhodne prijave. DOM SV. JOŽEF CELJE JULIJ DO AVGUST DUHOVNO-POČITNIŠKI DNEVI ZA STAREJŠE, od do Tradicionalne počitnice za starejše, ki jih vodi Jože Planinšek CM s sodelavci. Pričetek ob 18.00, sklep s kosilom. Obvezne predhodne prijave do Več: info@jozef.si, CELJSKI MLADINSKI CENTER JUNIJ V SVET STRIPOV IN IGER, vsako sredo in petek ob ter v četrtek ob Z novim letom se pričenja serija delavnic risanja stripovskih in domišljijskih junakov, kjer vas bosta vodila Striparna Oblaček in izkušen umetnik Denis P. Art. KARTAŠKE IGRE MAGIC THE GATHERING, vsak petek ob Igre se odvijajo v družbi Luke Žabkarja in Striparne Oblaček. Skupaj se boste odpravili v čudovit fantazijski svet. DRUŽABNA IGRA Legendary: Marvel, vsak četrtek ob Vstop prost. Več: JULIJ V SVET STRIPOV IN IGER, vsako sredo in petek ob Z novim letom se pričenja serija delavnic risanja stripovskih in domišljijskih junakov, kjer vas bosta vodila Striparna Oblaček in izkušen umetnik Denis P. Art. KARTAŠKE IGRE MAGIC THE GATHERING, vsak petek ob Igre se odvijajo v družbi Luke Žabkarja in Striparne Oblaček. Skupaj se boste odpravili v čudovit fantazijski svet. DRUŽABNA IGRA Legendary: Marvel, vsak četrtek ob Vstop prost. Več: LEGO ROBOTIKA, od 9. do Sodelovanje pri aktivnosti udeležencem omogoča pridobivanje znanja s tehniško-tehnološkega področja, usposabljanje v modeliranju, spoznavanje računalniškega programiranja in nenazadnje tudi zabavno ustvarjanje. Za izvajanje programa boste uporabljali domišljijske sete, LEGO Technic sete in LEGO Education sete (WeDo 2.0 in EV3), sestavljali pa boste zanimive in poučne modele robotov, spoznali različne senzorje in mehanizme, programirali delovanje robotov in z njimi reševali tematske izzive. Obvezne predhodne prijave.prijave in več informacij: rok@stiri.si.delavnice se izvajajo v sodelovanju z Inštitut 4.0.

80 156 Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE AVGUST V SVET STRIPOV IN IGER, vsako sredo in petek ob Z novim letom se pričenja serija delavnic risanja stripovskih in domišljijskih junakov, kjer vas bosta vodila Striparna Oblaček in izkušen umetnik Denis P. Art. KARTAŠKE IGRE MAGIC THE GATHERING, vsak petek ob Igre se odvijajo v družbi Luke Žabkarja in Striparne Oblaček. Skupaj se boste odpravili v čudovit fantazijski svet. DRUŽABNA IGRA Legendary: Marvel, vsak četrek ob Vstop prost. Več: CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 JUNIJ CANKARJEV ODNOS DO MATERE, , ob Delavnico, katere izhodišče bo kratko predavanje z naslovom»cankarejev odnos do matere«, bo vodila Ljudmila Conradi. Udeleženi boste pripravili kratka literarna dela. Vstop prost. OM yoga Celje, Tehnopolis stavba 2, II. nadstropje JUNIJ ZVOČNA KOPEL Z GONGI s Tjašo Cepuš, , od do Cena: 22 EUR. Obvezne predhodne prijave:tjasa.cepus@gmail.com, do S seboj potrebujete armafleks in odejo. Vsak udeleženec prejme posebno kanalizirano sporočilce. Več: VIKEND ŽENSKI SALON Prebujanje senzualnosti, 16. in Sestri Andreja in Tjaša Cepuš odpirata vrata v posebni ženski salon, kjer boste ženske negovale dušo in telo. Zakaj? Ker so to trenutki, ki nas bogatijo in povezujejo...organsko, avtentično, poglobljeno. In nas spomnijo na povezanost s Pravo Naravo. V vikendu boste skupaj podprle kreativni izraz ženskega principa, mu dale glas, gib in barve ter se spoznale s svojim delovanjem v podpornem prostoru. Dobile boste uvid v svojo senzualno naravo, prav tako pa v soustvarjanje, sobivanje ter ustvarjanje podpornega okolja z drugimi. Domov boste odšle z navdihom lastne lepote. Božanske. Več: wixsite.com/zenskipodpornisalon KRISTALNI ZVOČNI SPA s Tjašo Cepuš, , od do Z vami bodo kristali: kristalna lira, kristalne posode, kristalne vilice, kristalna piramida S seboj potrebujete armafleks in odejo. Cena: 33 EUR (vsi, ki pridete večkrat v mesecu 22 EUR). Obvezne predhodne prijave: tjasa@zvocni-spa.si, do Več:www. zvocni-spa.si. JULIJ ZVOČNA KOPEL Z GONGI s Tjašo Cepuš, , od do Cena: 22 EUR. Obvezne predhodne prijave:tjasa.cepus@gmail.com, do S seboj potrebujete armafleks in odejo. Vsak udeleženec prejme posebno kanalizirano sporočilce. Več: KRISTALNI ZVOČNI SPA s Tjašo Cepuš, , od do Z vami bodo kristali: kristalna lira, kristalne posode, kristalne vilice, kristalna piramida S seboj potrebujete armafleks in odejo. Cena: 33 EUR (vsi, ki pridete večkrat v mesecu 22 EUR). Obvezne predhodne prijave: tjasa@zvocnispa.si, do Več: AVGUST KRISTALNI ZVOČNI SPA s Tjašo Cepuš, , od do Z vami bodo kristali: kristalna lira, kristalne posode, kristalne vilice, kristalna piramida S seboj potrebujete armafleks in odejo. Cena: 33 EUR (vsi, ki pridete večkrat v mesecu 22 EUR). Obvezne predhodne prijave: tjasa@zvocni-spa.si, do Več:www. zvocni-spa.si. SEMINAR NAJDI SVOJ ZVOK NAJDI SEBE s Tjašo Cepuš, 26. in , od do Izbirajte ČUDEŽE in čudeži bodo izbrali VAS. Na seminarju se učimo zaznavati same sebe in razvijati naše dušno poslanstvo s pomočjo zvoka in giba. Tokrat se bomo učili uživati vsak trenutek, ne glede na to, kaj se nam v življenju dogaja. Več: najdisvojzvok.

81 158 Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2018 DELAVNICE, USTVARJALNICE DRUŠTVO SALEZIJANSKI MLADINSKI CENTER CELJE, Don Boskov trg 1 JULIJ MORSKI UŽITKI ZA OTROKE Spodnje Škofije, slovenska obala, 16. do Varstvo in uživanje otrok na morju ob sproščenem počitniškem vzdušju, igrah, veselih večerih Cena: 90 za 5 nočitev s polnim penzionom. POLETNI ORATORIJ 2018, in od Letošnja tema ENO JE POTREBNO. Skozi celotni oratorij bodo lahko otroci skozi razne delavnice, igre, pesmi, molitve, kateheze zgodbe spoznavali Friderika Baraga, enega največjih Slovencev misijonarjev, prvim med Indijanci v Ameriki. To je dobro izkoriščen in preživet čas v družbi sovrstnikov, skupaj z animatorji in drugimi sodelavci. Cena: Enodnevni obisk oratorija je 8 in celotedenski 35. OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Knjižnica pri Mišku Knjižku JULIJ ANGLEŠKA DELAVNICA: David Walliams in Mr. Stink v knjižnici, , ob Delavnico vodi Sergeja Harinski. Brezplačno za otroke od 11. do 15. leta, zaželena predhodna prijava na tel.: AVGUST POČITNIŠKE USTVARJALNE DELAVNICE z Nado Mlinarevič, 1., 8., 22. in , od do ANGLEŠKA DELAVNICA: David Walliams in kača v knjižnici, , ob Delavnico vodi Sergeja Harinski. Brezplačno za otroke od 8. do 12. leta, zaželena predhodna prijava na tel.: JULIJ IN AVGUST POČITNIŠKO VARSTVO OTROK, / / Po oratoriju nudimo staršem, ki nimajo priskrbljenega varstva in so v službah, da lahko svoje otroke zaupajo v varstvo k nam, ki je aktivno, polno dejavnosti, veselja in varnosti. Cena: Enodnevno varstvo je 8 in 33 celotedensko. Več: SMC Celje, Don Boskov trg 1, 3000 Celje, , smc.celje@ gmail.com in FB MESTO CELJE in GALERIJA»VOLK«CELJE JUNIJ XX. POLETNI SLIKARSKI EX-TEMPORE»Celjske poletne vedute 2018«, od 8. do Žigosanje platen bo potekalo v Galeriji»Volk«Celje. Razpis bo objavljen na FB JSKD OI Celje in na

82 160 Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE 161 RAZSTAVE GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI PREGLEDNA RAZSTAVA SLOVENSKI ANIMIRANI FILM Razstava bo na ogled do RAZSTAVA dijakov in dijakinj Gimnazije Celje Center, programa umetniška gimnazija, likovna smer Na ogled bo produkcija del sodelovanja Centra sodobnih umetnosti z Gimnazijo Celje Center v šolskem letu 2017/2018 Mentorji: Tomaž Črnej, Maja Hodošček, Arjan Pregl, Emilio Moreno Razstava bo na ogled od do do MEDNARODNA SKUPINSKA RAZSTAVA Vse naše skrivnosti / All Of Our Secrets Apparatus 22, Simon Asencio, Bureau of Inverse Technology, Lenka Đorojević in Matej Stupica, Lawrence Abu Hamdan, Kallabris, Staš Kleindienst, Martin Kohout, Susanne Kriemann, Felipe Mujica, Adrian Paci, Stefan Panhans Kustosinja: Katrin Mundt. Razstava bo na ogled od do LIKOVNI SALON CELJE ZAVIHAJMO ROKAVE! SKUPINSKA RAZSTAVA SIVA (Andreja Džakušič, Simon Macuh, Iva Tratnik), Polonca Lovšin, Ana Čigon / Saša Spačal / Ida Hiršenfelder, Tomaž Furlan, Sašo Sedlaček, Lenka Đorojevć / Matej Stupica, Neža Knez Kustosinji: Vesna Bukovec in Maja Hodošček. Razstava bo na ogled do CELJANI CELJANOM: VSTOP PROST 2018 / ADMISSION FREE 2018 Od 19. do CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2018 FOTOGRAFSKA RAZSTAVA Ine Niehoff: (seeing) Invisible fireworks Razstava bo na ogled od do GALERIJA EROTIKE RAČKA RAZSTAVA STALNE ZBIRKE GRDA RAČKA Razstava bo na ogled do AQ GALERIJA RAZSTAVE Matjaža Rušta Novi svet Razstava bo na ogled do RAZSTAVA Uroša Abrama Samoumevnosti Razstava bo na ogled od do ZGODOVINSKI ARHIV CELJE #DEKADE70 / DEKADE: Razstava preko predstavitve arhivskega gradiva odpira vpogled v dogajanja in duh dobe sedemdesetih let 20. stoletja v Celju in okolici. GALERIJA ŽELEZARSKEGA MUZEJA ŠTORE FOTOGRAFSKA RAZSTAVA NA ROBU REALNOSTI, Normana Gabitzscha Razstava bo na ogled do FOTOGRAFSKA RAZSTAVA Foto klub ŠTORE STEEL»If you don't ride, you don't know«razstava bo na ogled od do konca leta ZGODOVINA DRUŠTEV NA OBMOČJU OBČINE ŠTORE DO 2. SVETOVNE VOJNE, Matej Ocvirk Razstava bo na ogled od do Razstava je pripravljena v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje.

83 162 Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE 163 CELJSKI MLADINSKI CENTER FOTOGRAFSKA RAZSTAVA Andreja Zobariča Razstava bo na ogled od CELJANI CELJANOM: RAZSTAVA FOTOGRAFIJ»Nocturnal«, celjskega umetnika Branka Lesjaka Razstava bo na ogled od do FOTOGRAFSKA RAZSTAVA Simone Miklavc (Za)ujeti trenutki Razstava bo na ogled od do CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 FOTOGRAFSKA RAZSTAVA»ČRNO BELI SVET«Gorazda Goloba, člana Fotografskega društva CELJE Razstava bo na ogled do RAZSTAVA»Obrazi Alme Karlin«, likovnih del ustvarjenih na istoimenski likovno-literarni delavnici za mlade ustvarjalce celjskih osnovnih šol, p.v. Metke Lesjak (literatura) in Tomaža Milača (likovna umetnost). Razstava, ki je nastala v sodelovanju ZKD Celje, JSKD OI Celje in OŠ Lava bo na ogled od do FOTOGRAFSKA RAZSTAVA»Športni utrinki v Sloveniji«, avtorja Braneta Matka, člana Fotografskega društva CELJE Razstava bo na ogled od do FOTOGRAFSKA RAZSTAVA»Svet skozi moj objektiv«, avtorja Blaža Črepinška, člana Fotografskega društva CELJE Razstava bo na ogled od do AVLA DOMA SV. JOŽEFA CELJE SLIKARSKA RAZSTAVA»Barvne melodije«jurija Godca Razstava bo na ogled od do OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, II. NADSTROPJE RAZSTAVA NAGRAJENIH RAZISKOVALNIH NALOG PROJEKTA»Mladi za Celje 2018«na državnem srečanju mladih raziskovalcev v Murski Soboti Razstava bo na ogled od 5. do Osrednja knjižnica Celje v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje pri Mestni občini Celje RAZSTAVA»Mladi za Celje«- 40 let, avtorja Mojmirja Mosbrukerja Razstava bo na ogled od do Osrednja knjižnica Celje v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje pri Mestni občini Celje PREDDVERJE KNJIŽNICE RAZSTAVA del Natalije Resnik Gavez»Preplet preteklosti in sodobnosti skozi kaligrafijo«razstava bo na ogled od do OŠ LAVA»ČLOVEK ČLOVEKU«9. TRADICIONALNA MEDGENERACIJSKA RAZSTAVA LIKOVNIH DEL UČENCEV OŠ LAVA TER LIKOVNE SKUPINE PRIJATELJI IZ CELJA Razstava bo na ogled do GALERIJA VOLK CELJE, Ozka ul. 2 RAZSTAVA XX. POLETNI SLIKARSKI EX-TEMPORE»Celjske poletne vedute 2018«Razstava bo na ogled od do ŠPITALSKA KAPELA, Slomškov trg 5 KIPARSKA RAZSTAVA»Taktilni dialog«, umetnic Bojane Križanec in Eileen MacDonagh Razstava bo na ogled od 8. do

84 164 Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE 165 GALERIJA NIKO IGNJATIČ CELJANI CELJANOM: FOTO IN VIDEO RAZSTAVA "Slovanski svet", Mednarodnega motociklističnega društva VAGABUND International Razstava bo na ogled od RAZSTAVA TIPNIH SLIK 21 UMETNIKOV ustvarjenih, ki so jih ustvarili na Srednji trgovski šoli v Mariboru, smer aranžerski tehnik Razstava bo na ogled od GALERIJA KVARTIRNA HIŠA RAZSTAVA»Naredi sliko«, umetnika Jožeta Šubica Razstava bo na ogled od STARI GRAD CELJE - MEDZIDJE»DANES GROFJE CELJSKI IN NIKDAR VEČ«Razstava bo na ogled do nadaljnjega. STARI GRAD CELJE, STOLP NAD PELIKANOVO POTJO Zvočna instalacija Gašperja Piana»SVETLIKANJE PREKLETIH«Razstava bo na ogled do nadaljnjega. Prostorska postavitev Marka Požlepa»SVETLIKANJE PREKLETIH 2. DEL FRAGMENTACIJE ZGODOVINE«Razstava bo na ogled do nadaljnjega. STARI GRAD CELJE FRIDERIKOV STOLP, klet»teater GROZE«- stalna razstava mučilnih naprav od 16. do 18. stoletja POKRAJINSKI MUZEJ CELJE STALNE RAZSTAVE IZVEN MUZEJA Etnološka zbirka Šmid, Muzejska zbirka Planina, Planina pri Sevnici 37 Ogledi po predhodnem dogovoru na tel. št.: Rifnik in njegovi zakladi, Muzejska zbirka Šentjur, Ul. skladateljev Ipavcev 17 Ogledi po predhodnem dogovoru na tel. št.: »Glažutarska cerkvica«, Muzejska zbirka Šentjur, Loka pri Žusmu Najava ogleda na tel. št.: Potočka zijalka, razstavišče Firšt, Logarska dolina 1 Z možnostjo ogleda jame po predhodnem dogovoru. Schwentnerjeva hiša, Muzejska zbirka Vransko, Vransko 25 Ogled možen po predhodnem dogovoru. STALNE RAZSTAVE Stara grofija: Kulturno zgodovinska razstava Od gotike do historicizma (prilagojeno za slepe in slabovidne obiskovalce) Alma M. Karlin: Poti Knežji dvor: Celeia mesto pod mestom (arheološka razstava) Grofje Celjski Od šivanke do zvezd ( prvi del stalne arheološke razstave) OBČASNE RAZSTAVE Stara grofija: Steklo na Celjskem od 18. st. do danes Veronika Deseniška v slovensko-hrvaškem spominu. Razstava bo na ogled od do Knežji dvorec Mednarodne igre otrok Razstava bo na ogled od do

85 166 Poletje v Celju 2018 RAZSTAVE MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE STALNE RAZSTAVE Živeti v Celju Brlog igrač - Otroški muzej Hermanov brlog Zobozdravstvena zbirka Fotoatelje in galerija Pelikan Spominska soba»stari Pisker«OBČASNE RAZSTAVE Buči, buči, morje Adrijansko / primorski Slovenci na Celjskem po letu 10918, do »Edino, kar me še privlači, je narava«, do konca leta 2018 Zemlja pleše, do konca leta 2019 MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: Happines, Peace and Love. Razglednica mesta Celje, avtorja Branka Lesjaka. Več: Branko Lesjak, blazlesi@zoho.com. Razstava bo na ogled od do CELJANI CELJANOM: MULTIMEDIJSKA RAZSTAVA»Pozdravi iz Celja«, avtorja Matije Plevnika Razstava bo na ogled od do ORGANIZATORJI Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Kontaktna oseba: Jerneja Kolar Tel.: e-pošta: novice.zavodceleia@celje.si Turistično informacijski center Celje Tel.: , e-pošta: tic@celje.si Mestna občina Celje Kontaktna oseba: Anica Šepetavc e-pošta: anica.šepetavc@celje.si DZU Filter Mestni kino Metropol Kontaktna oseba: Samo Seničar Tel.: , E- pošta:info@ kinometropol.org Muzej novejše zgodovine Celje Kontaktna oseba: Egon Horvat e-pošta:tajnistvo@mnzc.si Pokrajinski muzej Celje Kontaktna oseba: Nataša Žmaher Tel.: e-pošta: info@pokmuz-ce.si JSKD OI Celje Kontaktna oseba: Sebastjan Volavc e-pošta: sebastjan.volavc@jskd.si Tel.: Slovensko ljudsko gledališče Celje Kontaktna oseba: Tilen Naraks, vodja marketinga in odnosov z javnostmi e-pošta: tilen.naraks@slg-ce.si Izobraževalni center Štore, Železarski muzej, Teharje Kontaktna oseba: Slavica Glavan e-pošta: slavica.glavan@siol.net Zgodovinski arhiv Celje Kontaktna oseba: Borut Batagelj Tel: e-pošta:borut.batagelj@zac.si Likovna šola Umbra Kontaktna oseba: Damjana Brumec e-pošta: damjana.brumec@gmail.com Dom sv. Jožef Celje Kontaktna oseba: Miha Lokovšek Tel.: e-pošta: miha. lokovsek@jozef.si Celjsko literarno društvo Kontaktna oseba: Bojan Ekselenski Tel.: , bojan.ekselenski@gmail.com Citycenter Celje Kontaktna oseba: Nena Horvat e-pošta: nena.horvat@city-center.si Špital za prjatle e-pošta: spital.celje@gmail.com Celjski mladinski center Kontaktna oseba: Alja Hrovat Tel.: e-pošta: info@mc-celje.si Branibor Club Celje Kontaktna oseba: Davor Vodišek Tel.: e-pošta: davorvodisek@branibor.com Mestna kavarna Metropol Kontaktna oseba: Sara Šlavs Tel.: e-pošta:sara.slavs@branibor.com Regijsko študijsko središče Celje Kontaktna oseba: Jerneja Meža Tel.: e-pošta:jerneja.meza@rss-ce.si Hiša kulture Celje Kontaktna oseba: Matija Kovač Tel.: e-pošta: info@hisakulture.si Glasbena šola Celje e-pošta: glasbena.sola.celje@siol.net

86 Gimnazija Celje-Center Kontaktna oseba: prof. Gregor Deleja Tel.: e-pošta: Plesni forum Celje Kontaktna oseba: Gordana Stefanović - Erjavec e-pošta: plesniforum.goga@gmail.com Lili Zupanc e-pošta:liljana.zupanc@gmail.com Fondacija Elan Vital Kontaktna oseba: Dragica Pavšek Guzej Tel.: , e-pošta: dragica.pavsek@gmail.com Krog za naravno življenjsko pomoč Kontaktna oseba: Dragica Pavšek Guzej Tel.: , e-pošta: dragica.pavsek@gmail.com Društvo za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja Kontaktna oseba: Ajša Svetlin e-pošta: svetlin.ajsa@gmail.com Antika knjigarna in antikvariat Celje Tel.: e-pošta: antika.book@siol.net Inštitut E-Art Kontaktna oseba: Luka Železnik Tel.: e-pošta:luka.zeleznik@gmail.com Fit Media Kontaktna oseba: Urška Košenina Tel.: e-pošta:urska.kosenina@fitmedia.si Škratovo lutkovno gledališče Celje Kontaktna oseba: Breda Stepan e-pošta:breda.stepan@gmail.com KD Mešani komorni pevski zbor Celje Kontaktna oseba: Jasna Drgajner Tel.: e-pošta:jasna.drgajner@gmail.com Klub KLUG Kontaktna oseba: Dolores Ponoš e-pošta: dolores.ponos@gmail.com Društvo likovnih pedagogov celjske regije Kontaktna oseba: mag. Marlenka Drevenšek e-pošta: marlenka.drevensek@gmail.com KD Pihalni orkester Celje Kontaktna oseba: Andrej Karner e-pošta: pihalni.orkester.celje@gmail.com Mešani pevski zbor Celeia Celje (pošljejo) Kontaktna oseba: Andrej Božiček Tel.: e-pošta: andrej@adm-adria.eu Kulturno društvo Bratov Dobrotinšek Škofja vas Kontaktna oseba: Ivana Kos Tel.: e-pošta: ivana.kos@t-1.si Baletna šola Tamare Divjak Kontaktna oseba: Tamara Divjak e-pošta: info@baletna-sola.si Društvo mešani pevski zbor gostincev Celje Kontaktna oseba: Marija Jeram e-pošta: marija.jeram@t-1.si Kulturno umetniško društvo Šmartno v R. d. Kontaktna oseba: Mitja Dimec e-pošta: mitja.dimec@ce.kgzs.si Kulturno umetniško društvo ABOMO Abomo umetniški kolektiv Kontaktna oseba: Anka Rener Kremžar e-pošta: kudabomo@gmail.com Kulturno društvo Ronda Kontaktna oseba: Alja Ferme E- pošta: alja@milonguera.si Galerija AQ Umetniška četrt Kontaktna oseba: Robert Hutinski e-pošta: hutinski@gmail.com Vocal BK Studio Kontaktna oseba: Boštjan Korošec e-pošta:info@vocalbkstudio.com Društvo Mešani pevski zbor Orfej Kontakt: Alenka Tacol E-posta:alenka.tacol@guest.arnes.si Orkester Akord Kontaktna oseba: Marjan Šeško e-pošta:marjan.sesko@branibor.com Celjski Plesni Orkester»ŽABE«Kontaktni osebi: Roman Fonda, Goga Fonda e-pošta: info@colorstudio.si KD Celjski Godalni Orkester Kontaktna oseba: Nenad Firšt Tel.: nenad.first@celje.si Hotel Evropa Tel.: e-pošta: info@hotel-evropa.si Zavod Fokus Kontaktna oseba: Matej Gorjup e-pošta: info@celjefokus.si Matija Plevnik e-pošta: matijaplevnik@yahoo.com Hana in Špela Vodeb e-pošta: vodeb.hana@gmail.com Citrus Fritolin d.o.o.[kj1] Kontaktna oseba: Andreja Krajnc Tel.: e-pošta: info.citruss@gmail.com Klub študentov občine Celje Kontaktna oseba: Tadej Perčič e-pošta: percic.tadej@gmail.com Kulturno-plesno društvo SQUAD 'N' EFFECT Kontaktna oseba: Dejan Gregl e-pošta: dejan.gregl@gmail.com Zgodovinsko društvo Celje Kontaktna oseba: dr. Marija Počivavšek e-pošta: info@zdc.si Kulturno Društvo Smeško Kontaktna oseba: Damir Kolarič e-pošta: kdsmesko@gmail.com Ljudska univerza Celje Kontaktna oseba: Maja Bizjak e-pošta:maja.bizjak@lu-celje.si Medobčinsko društvo prijateljev mladine Celje[KJ2] Kontaktna oseba: Dragica Poznič e-pošta: mdpmcelje1@gmail.com Društvo za glasbeno gledališče Slovenije Kontaktna oseba: Miha Firšt e-pošta: miha.first@hisakulture.si Mark Požlep e-pošta:markpozlep@yahoo.com KUD 567 Kontaktna oseba: Miha Peperko e-pošta: mihapeperko@gmail.com Tjaša Cepuš, Zvočni SPA e-pošta:info@zvocni-spa.si Pevsko društvo Collegium vocale Celje Kontakt: Bernarda Preložnik Kink e-pošta:bernarda. preloznik@gmail.com Pevsko društvo upokojencev Celje Kontaktna oseba: Olga Nezman e-pošta: olga.nezman@gmail.com Zavod za vas Živim Kontaktna oseba: Barbara Jost e-pošta: pum@salve.si Gostilna Stari pisker e-pošta: gstari.pisker@gmail.com

87 Mestna tržnica Kontaktna oseba: Boštjan Jelenko Metro SR Kontaktna oseba: Mojca Furman Oman Društvo za novo umetnost Kontaktna oseba: Kristian Koželj e-pošta: Novi tednik in Radio Celje Kontaktna oseba: Simona Brglez Društvo Zelenko Kontaktna oseba: Lea Thaler ORIP Kontaktna oseba: Inga Ulokina Društvo za medkulturno sodelovanje(pošlje) Kontaktna oseba: Darja Grdina Tel.: Lions klub Mozaik Celje Kontaktna oseba: Katja Esih e-pošta: Finkram d. o. o. Kontaktna oseba: Kristijan Mlinar e-pošta: Gea Erjavec e-pošta: Carmina Burana Kontaktna oseba: Dejan Tamše Društvo Sarai (Sara Krajnc) Kontaktna oseba: Sara Krajnc KUD Galiarda Kontakt: Barbara Suša Društvo krog Kontaktna oseba: Mihaela Žveglič Mednarodno motociklistično društvo VAGABUND international Kontakt: Boris Pratnekar e-pošta: KUD Ljubečna Kontaktna oseba: Miha Železnik KUD Igen- hiša umetnosti Celje in plesni teater Igen Kontaktna oseba: Jasna Cerar e-pošta:

88 Organizatorji: Koordinator Poletja v Celju: Poletje v Celju, knežjem mestu 2018 je omogočila Mestna občina Celje. V sodelovanju s: Generalni pokrovitelj festivala: Medijski pokrovitelji: Ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju: Ekskluzivni pokrovitelj v TV mediju: Pokrovitelj izvedbe Veronike Deseniške: Pokrovitelj izvedbe Carmine Burane: Pokrovitelji in podporniki: Ekskluzivna pokrovitelja v spletnem mediju: Ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB CELJE - KNEŽJE MESTO, FB Poletje v Celju. Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe terminov in spremembe programa prireditve. Fotografije so iz arhivov organizatorjev in izvajalcev.

89

vsebina PRIREDITVE... 2 DELAVNICE...41 MESTNI KINO METROPOL SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CITYCENTER CELJE RAZSTAVE...

vsebina PRIREDITVE... 2 DELAVNICE...41 MESTNI KINO METROPOL SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CITYCENTER CELJE RAZSTAVE... vsebina PRIREDITVE... 2 DELAVNICE...41 MESTNI KINO METROPOL... 50 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE... 53 CITYCENTER CELJE... 55 RAZSTAVE...57 2 3 PRIREDITVE Sobota, 2. maj ŽIVA ZGODOVINA NA STAREM GRADU CELJE

More information

PARTIZANSKA BOLNIŠNICA "FRANJA" (pri Cerknem) PARTISAN HOSPITAL "FRANJA" (near Cerkno)

PARTIZANSKA BOLNIŠNICA FRANJA (pri Cerknem) PARTISAN HOSPITAL FRANJA (near Cerkno) CERKNO Ta bogata hribovita pokrajina ter neokrnjena narava skupaj s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi in gostoljubnimi prebivalci, ki vam bodo postregli z lokalnimi specialitetami, vas bo

More information

KAKO GA TVORIMO? Tvorimo ga tako, da glagol postavimo v preteklik (past simple): 1. GLAGOL BITI - WAS / WERE TRDILNA OBLIKA:

KAKO GA TVORIMO? Tvorimo ga tako, da glagol postavimo v preteklik (past simple): 1. GLAGOL BITI - WAS / WERE TRDILNA OBLIKA: Past simple uporabljamo, ko želimo opisati dogodke, ki so se zgodili v preteklosti. Dogodki so se zaključili v preteklosti in nič več ne trajajo. Dogodki so se zgodili enkrat in se ne ponavljajo, čas dogodkov

More information

Donosnost zavarovanj v omejeni izdaji

Donosnost zavarovanj v omejeni izdaji Donosnost zavarovanj v omejeni izdaji informacije za stranke, ki investirajo v enega izmed produktov v omejeni izdaji ter kratek opis vsakega posameznega produkta na dan 31.03.2014. Omejena izdaja Simfonija

More information

1. LETNIK 2. LETNIK 3. LETNIK 4. LETNIK Darinka Ambrož idr.: BRANJA 1 (nova ali stara izdaja)

1. LETNIK 2. LETNIK 3. LETNIK 4. LETNIK Darinka Ambrož idr.: BRANJA 1 (nova ali stara izdaja) Seznam učbenikov za šolsko leto 2013/14 UMETNIŠKA GIMNAZIJA LIKOVNA SMER SLOVENŠČINA MATEMATIKA MATEMATIKA priporočamo za vaje 1. LETNIK 2. LETNIK 3. LETNIK 4. LETNIK Darinka Ambrož idr.: BRANJA 1 (nova

More information

Vhod / Entrance. Enjoy the day - experience the middle Ages! Izkoristite dan doživite srednji vek!

Vhod / Entrance. Enjoy the day - experience the middle Ages! Izkoristite dan doživite srednji vek! Stari grad Celje THE OLD CASTLE CELJE Turistično informacijski center Stari grad Celje / Tourist information Center Old Castle Celje Cesta na grad 78 3000 Celje, Slovenija Tel./Fax: +386 (0)3 5443 690

More information

ABOUT THE COUNTS OF CILLI

ABOUT THE COUNTS OF CILLI ENGLISH 1 1 Old Castle Celje Tourist Information Centre 2 Veronika Café 3 Eastern Inner Ward 4 Frederick s Tower (panoramic point) 5 Central Courtyard with a Well 10 The Middle Ages, when the present-day

More information

DOBRODOŠLI V HOTELU EVROPA HOTELU Z DRUGO NAJDALJŠO TRADICIJO V SLOVENIJI.

DOBRODOŠLI V HOTELU EVROPA HOTELU Z DRUGO NAJDALJŠO TRADICIJO V SLOVENIJI. DOBRODOŠLI V HOTELU EVROPA HOTELU Z DRUGO NAJDALJŠO TRADICIJO V SLOVENIJI. V centru mesta Vrhunska kulinarika Dogodki Brezplačno parkirišče Izhodišče za ogled turističnih znamenitosti Srednjeveški stolp

More information

coop MDD Z VAROVANIMI OBMOČJI DO BOLJŠEGA UPRAVLJANJA EVROPSKE AMAZONKE

coop MDD Z VAROVANIMI OBMOČJI DO BOLJŠEGA UPRAVLJANJA EVROPSKE AMAZONKE obnovljen za prihodnje generacije IMPRESUM Fotografije Goran Šafarek, Mario Romulić, Frei Arco, Produkcija WWF Adria in ZRSVN, 1, 1. izvodov Kontakt Bojan Stojanović, Communications manager, Kontakt Magdalena

More information

Navodila za uporabo čitalnika Heron TM D130

Navodila za uporabo čitalnika Heron TM D130 Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo čitalnika Heron TM D130 V1.0 VIF-NA-7-SI IZUM, 2005 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, AALIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE

More information

Univerza na Primorskem/University of Primorska Fakulteta za humanistične študije/faculty of Humanities

Univerza na Primorskem/University of Primorska Fakulteta za humanistične študije/faculty of Humanities 14 25 2014 14 25 2014 1 st Univerza na Primorskem/University of Primorska Fakulteta za humanistične študije/faculty of Humanities Tako bomo tudi letos odgovorili vsakemu, ki se nam bo oglasil. Javite se

More information

1. KRIŽANKE 9.30) 1. UVOD:

1. KRIŽANKE 9.30) 1. UVOD: 1. KRIŽANKE (9.15-do 9.30) 1. UVOD: Welcome to Ljubljana, the capital city of Slovenia. We hope that you will enjoy this walk. Are you ready? Today, you will be divided into three groups and you won't

More information

Območne izpostave JSKD NOVO MESTO

Območne izpostave JSKD NOVO MESTO Območne izpostave JSKD NOVO MESTO JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih i. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet in strokovnih

More information

KONJIŠKI DNEVI 2017 Od srede, , do petka,

KONJIŠKI DNEVI 2017 Od srede, , do petka, TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI SLOVENSKE KONJICE ponedeljek, 26. 6. nedelja, 2. 7. 2017 KONJIŠKI DNEVI 2017 Od srede, 14. 6., do petka, 30. 6. 2017 Več na www.slovenskekonjice.si OBČINA SLOVENSKE

More information

SKUPINA ŽOGICE Starost: 4 6 let Vzgojiteljica : Jožica Kenig Pomočnica vzgojiteljice: Nataša Gabršček

SKUPINA ŽOGICE Starost: 4 6 let Vzgojiteljica : Jožica Kenig Pomočnica vzgojiteljice: Nataša Gabršček SKUPINA ŽOGICE Starost: 4 6 let Vzgojiteljica : Jožica Kenig Pomočnica vzgojiteljice: Nataša Gabršček GROUP»SMALL BALLS«Age: 4-6 years Nursery teacher: Jožica Kenig Nursery teacher assistant: Nataša Gabršček

More information

CELJSKE MUZEJSKE NOVICE

CELJSKE MUZEJSKE NOVICE 01 2012 letnik III brezplačnik Pokrajinskega muzeja Celje in Muzeja novejše zgodovine Celje ISSN 1855-8631 CELJSKE MUZEJSKE NOVICE JUMUM: Obrazi operete Foto: Darja Jan Dr. Janez Cvirn Foto: ZDC Kristogram

More information

STILSKO UDOBJE Z NAVDIHOM NARAVE Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

STILSKO UDOBJE Z NAVDIHOM NARAVE Four Points by Sheraton Ljubljana Mons STILSKO UDOBJE Z NAVDIHOM NARAVE Four Points by Sheraton Ljubljana Mons 2014 Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. Vse pravice pridržane. Politika zasebnosti gradivo se ne sme razmnoževati ali distribuirati

More information

Ljubljana. Card guide. Explore with. Legend. Funicular. Ljubljana Tourist Information Centre. Slovenian Tourist Information Centre

Ljubljana. Card guide. Explore with. Legend. Funicular. Ljubljana Tourist Information Centre. Slovenian Tourist Information Centre Explore with Ljubljana Card guide Legend Funicular Ljubljana Tourist Information Centre Slovenian Tourist Information Centre Tourist train stop (Stritarjeva ulica street) 1 Tourist boat departure point

More information

vozni red / timetable 1 Vozni red letov velja Flight Timetable

vozni red / timetable 1 Vozni red letov velja Flight Timetable vozni red / timetable 1 Vozni red letov velja 29.10.2017-24.03.2018 Flight Timetable valid 29.10.2017-24.03.2018 2 vozni red / timetable LEGENDA LEGEND REDNI PREVOZNIKI / SCHEDULED AIRLINES AF AIR FRANCE

More information

IGRIVI PARK JINX petek, ob ŽELJKO BEBEK sobota, ob JAN PLESTENJAK sobota, ob NINA PUŠLAR nedelja

IGRIVI PARK JINX petek, ob ŽELJKO BEBEK sobota, ob JAN PLESTENJAK sobota, ob NINA PUŠLAR nedelja IGRIVI PARK 23. 6. 30. 6. JINX petek, 23. 6. ob 23.00 ŽELJKO BEBEK sobota, 24. 6. ob 21.00 JAN PLESTENJAK sobota, 24. 6. ob 23.00 NINA PUŠLAR nedelja 25. 6. ob 20.30 QUEEN - Real Tribute Band nedelja,

More information

Sevniško grajsko poletje

Sevniško grajsko poletje Sevniško grajsko poletje PROGRAM SEVNIŠKO GRAJSKO POLETJE 2010: Četrtek, 20. maja 2010, ob 20.00 v novi Galeriji Grad Sevnica:»Narava se prebuja«razstava fotografij članov fotosekcije Društva TRG Org.

More information

Položaj sodobnega plesa v Sloveniji

Položaj sodobnega plesa v Sloveniji UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Jasmina Ćerimović Položaj sodobnega plesa v Sloveniji diplomsko delo Ljubljana, 2003 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Jasmina Ćerimović Mentorica:

More information

UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ. REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ. REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ Dobre prakse v Sloveniji in Avstriji 2017 2 UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ 3 UPRAVLJANJE

More information

Občina Škofja Loka Občina Gorenja vas - Poljane Občina Železniki Občina Žiri. Koledar prireditev

Občina Škofja Loka Občina Gorenja vas - Poljane Občina Železniki Občina Žiri. Koledar prireditev Občina Občina Gorenja - Poljane Občina Občina Žiri Koledar prireditev OKTOBER 2018 PO Domoznanski september v knjižnici- 1. SPOMINI NA SOKOLSKI DOM 30. 10 PO 30.10. 10.00 12.00 vsak delavnik Vpisi za zamudnike

More information

Prireditve v Savinjsko-šaleški destinaciji. Avgust - August. Events in. August Solčava Šmartno ob Paki Šoštanj Velenje SAŠA ORA d.o.o.

Prireditve v Savinjsko-šaleški destinaciji. Avgust - August. Events in. August Solčava Šmartno ob Paki Šoštanj Velenje SAŠA ORA d.o.o. Prireditve v Savinjsko-šaleški destinaciji Avgust - August Avgust 2011 u Events in The Savinja a Šalek Destination August 2011 Gornji Grad Ljubno Luče Mozirje Nazarje Rečica ob Savinji Solčava Šmartno

More information

Commissioned by Paul and Joyce Riedesel in honor of their 45th wedding anniversary. Lux. œ œ œ - œ - œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ.

Commissioned by Paul and Joyce Riedesel in honor of their 45th wedding anniversary. Lux. œ œ œ - œ - œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ. LK0-0 Lux/ a caella $2.00 Commissioned by aul and Joyce Riedesel in honor of their 5th edding anniversary. Offertorium and Communio from the Requiem Mass f declamatory - solo - - - - U Ex - au - di o -

More information

Prevzem brezplačnih vstopnic za obiskovalke in obiskovalce gledaliških, plesnih in glasbenih prireditev ter filmov

Prevzem brezplačnih vstopnic za obiskovalke in obiskovalce gledaliških, plesnih in glasbenih prireditev ter filmov Prevzem brezplačnih vstopnic za obiskovalke in obiskovalce gledaliških, plesnih in glasbenih prireditev ter filmov Za vse gledališke, plesne in glasbene prireditve ter filme lahko brezplačne vstopnice

More information

APRIL. v občini Krško in občini Kostanjevica na Krki. Osnovna šola Raka - Pesem mladih src 12. april, 17.00

APRIL. v občini Krško in občini Kostanjevica na Krki. Osnovna šola Raka - Pesem mladih src 12. april, 17.00 APRIL v občini Krško in občini Kostanjevica na Krki Osnovna šola Raka - Pesem mladih src 12. april, 17.00 Otvoritev Kostanjeviške jame 14. april, 10.00 Kulturni dom Krško Pomladni koncert Pihalnega orkestra

More information

Water for Wellbeing. Voda za dobro počutje. Offers for travellers 55plus Ponudba za starejše od 55 let

Water for Wellbeing. Voda za dobro počutje. Offers for travellers 55plus Ponudba za starejše od 55 let Water for Wellbeing Voda za dobro počutje Offers for travellers 55plus Ponudba za starejše od 55 let Lake Saimaa Finland Jezero Saimaa Finska Lake Saimaa is the 4th largest lake in Europe, and contains

More information

DOGAJANJE V KRANJSKI GORI

DOGAJANJE V KRANJSKI GORI DOGAJANJE V OBČINI KRANJSKA GORA / PRIREDITVE IN PONUDBA 06.09. 14.12. 08.11. 22.09.2013 30.12.2012 24.11.2013 Petek, 8.11. Kranjska Gora, Restavracija Skipass Hotel, 19.00 VESELO MARTINOVANJE V RESTAVRACIJI

More information

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Idejno rješenje: Dubrovnik 2020. Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. vizualni identitet kandidature dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020. visual

More information

PROGRAM STROKOVNEGA USPOSABLJANJA, 5. APRIL 2018 V CANKARJEVEM DOMU, PREŠERNOVA CESTA 10, LJUBLJANA

PROGRAM STROKOVNEGA USPOSABLJANJA, 5. APRIL 2018 V CANKARJEVEM DOMU, PREŠERNOVA CESTA 10, LJUBLJANA apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA KULTURO MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT PROGRAM STROKOVNEGA USPOSABLJANJA, 5. APRIL 2018 V CANKARJEVEM DOMU, PREŠERNOVA CESTA 10, LJUBLJANA Jubilejni,

More information

Animacija Resort San Simon Poletje 2017

Animacija Resort San Simon Poletje 2017 Animacija Resort San Poletje 2017 PROGRAM A PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA TEMA DNEVA DAN ŽIVALI RIMLJANSKI DAN MORNARSKI DAN VESOLJSKI DAN MAGIČNI DAN DAN PROMETA DAN FILMA ZA VSE

More information

Welcome to AIE Council of Delegates in Portorož ~ Slovenia ~ From 11th until 13th of September 2014

Welcome to AIE Council of Delegates in Portorož ~ Slovenia ~ From 11th until 13th of September 2014 Welcome to AIE Council of Delegates in Portorož ~ Slovenia ~ From 11th until 13th of September 2014 We warmly thank President of governing board and vice president of OZS (Obrtno podjetniška Zbornica Slovenije)

More information

VPLIV ČLOVEŠKEGA FAKTORJA NA OŽIVITEV LJUBLJANSKEGA MESTNEGA JEDRA

VPLIV ČLOVEŠKEGA FAKTORJA NA OŽIVITEV LJUBLJANSKEGA MESTNEGA JEDRA UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Smer organizacija dela VPLIV ČLOVEŠKEGA FAKTORJA NA OŽIVITEV LJUBLJANSKEGA MESTNEGA JEDRA Mentor: izr. prof. dr. Zvonko Balantič Kandidat: Tina Ladiha

More information

vozni red / timetable 1 Vozni red letov velja Flight Timetable

vozni red / timetable 1 Vozni red letov velja Flight Timetable 1 Vozni red letov velja 26. 3. - 28. 10. 2017 Flight Timetable valid 26. 3. - 28. 10. 2017 2 LEGENDA LEGEND REDNI PREVOZNIKI / SCHEDULED AIRLINES AF Air France JP Adria Airways LO Lot Polish Airlines TK

More information

ISLANDIJA Reykjavik. Reykjavik University 2015/2016. Sandra Zec

ISLANDIJA Reykjavik. Reykjavik University 2015/2016. Sandra Zec ISLANDIJA Reykjavik Reykjavik University 2015/2016 Sandra Zec O ISLANDIJI Dežela ekstremnih naravnih kontrastov. Dežela med ognjem in ledom. Dežela slapov. Vse to in še več je ISLANDIJA. - podnebje: milo

More information

PREDSTAVITEV / PRESENTATION 10. mednarodni slikarski international painting EX-TEMPORE PTUJ KARNEVAL 2018

PREDSTAVITEV / PRESENTATION 10. mednarodni slikarski international painting EX-TEMPORE PTUJ KARNEVAL 2018 PREDSTAVITEV / PRESENTATION 10. mednarodni slikarski international painting EX-TEMPORE PTUJ KARNEVAL 2018 januar - februar 2018, Ptuj, Slovenija www.kurentovanje.net 10 FOTO: ERIK ŠKOLIBER Mestna občina

More information

Novice. iz Moravške doline

Novice. iz Moravške doline Novice iz Moravške doline November 2017 Letnik XVIII Številka 9 V tej številki LAHKO PREBERETE: Pridobivanje soglasij zavira investicije V slovo častnemu občanu Radu Kokalju Sprejet tretji rebalans občinskega

More information

Poročilo medijskih objav

Poročilo medijskih objav Poročilo medijskih objav MARIBORSKA KNJIŽNICA 29.05.2012 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: MEDNARODNI SIMPOZIJ EVROPSKA PRAVLJICA MARIBORSKA KNJIŽNICA MEDNARODNI PRAVLJIČNI VEČER OTROK IN KNJIGA

More information

Gorenja vas - Poljane. Koledar prireditev

Gorenja vas - Poljane. Koledar prireditev Občina Občina Občina Občina Gorenja vas - Poljane Železniki Žiri Koledar prireditev JUNIJ 2017 ČE - DATUM URA NAZIV PRIREDITVE KRAJ ORGANIZATOR INFO 1. 2. 4. 6. 17.00 19.15 (začetniki) 18.00 O permakulturi

More information

MARIBOR OPEN Maribor Open je tekmovanje s tradicijo in verjamem, da bo tudi letos ponudil dobro organizacijo in izjemne boje.

MARIBOR OPEN Maribor Open je tekmovanje s tradicijo in verjamem, da bo tudi letos ponudil dobro organizacijo in izjemne boje. 1 UVOD IN DOBRODOŠLI Dragi gostje, športniki in podporniki karateja, V veliko čast mi je, da lahko povabim vse tekmovalce; tako slovenske kot tudi mednarodne na že tradicionalno tekmovanje Maribor Open.

More information

Sprostite se in uživajte RELAX AND ENJOY

Sprostite se in uživajte RELAX AND ENJOY Sprostite se in uživajte RELAX AND ENJOY Design: DI (FH) Daniela Strassberger Text: Mag. Brigitte Hütter Fotos: Monika Winter, Gerald Lobenwein, Eduardo Martinez, Harry Schiffer, Heiltherme Bad Waltersdorf,

More information

1 mladi za celje 2010 MESTNA OBČINA CELJE

1 mladi za celje 2010 MESTNA OBČINA CELJE 1 mladi za celje 2010 MESTNA OBČINA CELJE UVODNIK 2 Mladi so radoživi, vedoželjni in ustvarjalni. Te njihove lastnosti je Mestna občina Celje zaznala že davno in jih vpletla v dejavnost mladinskega raziskovalnega

More information

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije Biznis scenario: U školi postoje četiri sekcije sportska, dramska, likovna i novinarska. Svaka sekcija ima nekoliko aktuelnih projekata. Likovna ima četiri projekta. Za projekte Pikaso, Rubens i Rembrant

More information

10/10. OBJAVLJAM - naslednje akte Mestne občine Velenje. Mestna občina Velenje - ŽUPAN. 26. maj Številka: 10/2010 ISSN

10/10. OBJAVLJAM - naslednje akte Mestne občine Velenje. Mestna občina Velenje - ŽUPAN. 26. maj Številka: 10/2010 ISSN 26. maj 2010 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Mestne občine Velenje (UPB-1,, št. 15/06, 26/07 in 18/08) OBJAVLJAM - naslednje akte Mestne občine Velenje Številka: 10/2010 ISSN

More information

KOLEDAR PRIREDITEV VELENJE

KOLEDAR PRIREDITEV VELENJE KOLEDAR PRIREDITEV VELENJE Marec 2017 Abonma Mladost in izven Sreda, 1. marec 2017 Dom kulture Velenje, velika dvorana Kako osvojiti fanta (4 simpl koraki) Gledališka predstava Gledališče Koper in Cankarjev

More information

Mengšan. Glasilo Občine Mengeš, november 2017 letnik XXIV, številka 10

Mengšan. Glasilo Občine Mengeš, november 2017 letnik XXIV, številka 10 Mengšan Glasilo Občine Mengeš, november 2017 letnik XXIV, številka 10 Tek v Mengšu postaja tradicionalen in je vsako leto bolje obiskan. Organizator že četrtega sobotnega teka, ki se je zgodil 11. novembra,

More information

PROGRAM PRIREDITEV FILMSKE PREDSTAVE GLEDALIŠKE PREDSTAVE GLASBENE, ZABAVNE IN OSTALE PRIREDITVE RAZSTAVE ŠPORT, REKREACIJA IN IZLETI

PROGRAM PRIREDITEV FILMSKE PREDSTAVE GLEDALIŠKE PREDSTAVE GLASBENE, ZABAVNE IN OSTALE PRIREDITVE RAZSTAVE ŠPORT, REKREACIJA IN IZLETI PROGRAM PRIREDITEV FILMSKE PREDSTAVE GLEDALIŠKE PREDSTAVE GLASBENE, ZABAVNE IN OSTALE PRIREDITVE RAZSTAVE ŠPORT, REKREACIJA IN IZLETI PREDAVANJA, PREDSTAVITVE, DELAVNICE IN TEČAJI GOSTINSKA PONUDBA SEJMI

More information

SESTAVA IN [TEVILO LOKALOV V STAREM MESTNEM JEDRU SLOVENJ GRADCA MED LETOMA 1945 IN 2000

SESTAVA IN [TEVILO LOKALOV V STAREM MESTNEM JEDRU SLOVENJ GRADCA MED LETOMA 1945 IN 2000 Geografski vestnik 73-1, 2001, 23 34 Razgledi RAZGLEDI SESTAVA IN [TEVILO LOKALOV V STAREM MESTNEM JEDRU SLOVENJ GRADCA MED LETOMA 1945 IN 2000 AVTOR Dimitrij Krajnc Naziv: mag., profesor geografije in

More information

Zaradi flirtanja z zaposleno cenzurirali mojo glasbo! Stran

Zaradi flirtanja z zaposleno cenzurirali mojo glasbo! Stran podarjamo vam 1.800 EUR vredno potovanje v Egipt Več na strani 15 NEVERJETNO! Radio, kjer je lahko vsak poslušalec glasbeni urednik. Zaradi flirtanja z zaposleno cenzurirali mojo glasbo! Stran 7 Moja glasba

More information

UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA Oddelek za glasbo DIPLOMSKO DELO

UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA Oddelek za glasbo DIPLOMSKO DELO UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA Oddelek za glasbo DIPLOMSKO DELO ALEKSANDER ŠIJANEC Maribor, 2012 UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA Oddelek za glasbo Diplomsko delo ŽIVLJENJE IN DELO BOJANA

More information

ki ni cenzurirana glasilo dijaškega doma bežigrad #6 MAJ 2018

ki ni cenzurirana glasilo dijaškega doma bežigrad #6 MAJ 2018 ki ni cenzurirana glasilo dijaškega doma bežigrad #6 MAJ 2018 1 CENZURA #6 GLASILO DIJAŠKEGA DOMA BEŽIGRAD Ljubljana, maj 2018 Naslovnica:»CENZURA«, avtorica Doroteja Juričan Mentorica: Renata Veberič

More information

ISSN , Marec 2010 Številka 3. Blejske novice

ISSN , Marec 2010 Številka 3. Blejske novice Blejske novice ISSN 1855-4717, Marec 2010 Številka 3 Predsednik na obisku na Bledu Predsednik republike dr. Danilo Türk je 23. marca obiskal občino Bled. V prostorih občine se je srečal z županom in predstavniki

More information

Šentvid nad LjubljaNo

Šentvid nad LjubljaNo številka 1. letnik VI., marec 2015 Brezplačno glasilo krajanov Četrtne skupnosti Šentvid ČS vabi na čistilno akcijo V SOBOTO, 28. 3., na OZNANJENE lokacije. Če želite lepšo IN čistejšo okolico, se pridružite.

More information

lasilo dijakov Srednje šole Slovenska Bistrica 2011/ evro

lasilo dijakov Srednje šole Slovenska Bistrica 2011/ evro Glasilo dijakov Srednje šole Slovenska Bistrica Številka 1 Šolsko leto 2011/2012 Cena: 1 evro KAZALO 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 22 23 24 26 31 32 34 35 38 39 40 41 42 43 44 45 47 48 49

More information

MENGŠAN. Mengšan - januar

MENGŠAN. Mengšan - januar MENGŠAN Mengšan - januar 2007 1 OBVESTILA KARO INŽENIRING d.o.o. Slovenska 24, 1234 MENGEŠ Tel.: 01/723-09-86; 723-09-87 Fax: 01/723-80-15 www.karo.si Stanovanja: PRODAMO: - Škofja Loka novogradnja; na

More information

STARANJA PREBIVALSTVA IN GEOGRAFSKI VIDIKI DOMOV ZA OSTARELE (PRIMERJAVA NOVO MESTO/KOPER)

STARANJA PREBIVALSTVA IN GEOGRAFSKI VIDIKI DOMOV ZA OSTARELE (PRIMERJAVA NOVO MESTO/KOPER) UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA HUMANISTIČNE ŠTUDIJE KOPER Nina Rifelj STARANJA PREBIVALSTVA IN GEOGRAFSKI VIDIKI DOMOV ZA OSTARELE (PRIMERJAVA NOVO MESTO/KOPER) DIPLOMSKO DELO Koper, 2012 UNIVERZA

More information

Občina Škofja Loka Občina Gorenja vas - Poljane Občina Železniki Občina Žiri

Občina Škofja Loka Občina Gorenja vas - Poljane Občina Železniki Občina Žiri Oblikovanje: Studio Miklavc / Barbara Šušteršič / Fotografija na naslovnici: Jana Jocif / Tisk: Tiskarna GTO Košir / maj 2016 Turizem Kidričeva cesta 1a, 4220 T: 04 517 06 00, F: 04 517 06 05 E: prireditve@skofja-loka.com

More information

Prireditve v Savinjsko-šaleški destinaciji julij Events in The Savinja Šalek Destination july 2012

Prireditve v Savinjsko-šaleški destinaciji julij Events in The Savinja Šalek Destination july 2012 Prireditve v Savjsko-šaleški destaciji julij 2012 Events The Savja Šalek Destation july 2012 Spoznajte skrivnosti ljudskega zdravilca, učenjaka čudodelca, Vida Strgarja - Fida. V slikovitem naravnem okolju

More information

SLOW TOURISM. Progress activities WP 5.1. Italia Slovenia Programme

SLOW TOURISM. Progress activities WP 5.1. Italia Slovenia Programme Lead Partner SLOW TOURISM Valorizzazione e promozione di itinerari turistici "slow" tra l'italia e la Slovenia - SLOWTOURISM Valorizacija in promocija turističnih slow poti med Italijo in Slovenijo SLOWTOURISM

More information

Junij 2012 GRMSKI. Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija

Junij 2012 GRMSKI. Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija Junij 2012 GRMSKI S E J A L E C Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija UVODNI NAGOVOR BAJNOF POTUJE V maju leta 2004 je mlada slovenska država vstopila

More information

Delavnice z Metko in Tino na sončnem Hvaru Avtobusni izlet na Hvar, kjer se bomo učili in potepali z vrtnaricama s POP TV

Delavnice z Metko in Tino na sončnem Hvaru Avtobusni izlet na Hvar, kjer se bomo učili in potepali z vrtnaricama s POP TV Postira, otok Brač Hotel Pastura **** od 28,80 27.4.-2.5., 28,80 Prvi maj z avtobusom na Brač v dvoposteljni sobi + avtobusni prevoz 5 x in prevoz, 27.4.-2.5. 223 DO -150 ZA DVA Berlin Brezplačno za 2

More information

28. NOČI V STARI LJUBLJANI NIGHTS IN OLD LJUBLJANA TOWN AVGUST 2016 MEDNARODNI FESTIVAL INTERNATIONAL FESTIVAL

28. NOČI V STARI LJUBLJANI NIGHTS IN OLD LJUBLJANA TOWN AVGUST 2016 MEDNARODNI FESTIVAL INTERNATIONAL FESTIVAL 28. MEDNARODNI FESTIVAL INTERNATIONAL FESTIVAL 25.-27. AVGUST 2016 NOČI V STARI LJUBLJANI NIGHTS IN OLD LJUBLJANA TOWN Spoštovani ljubitelji kulture in dolgih poletnih večerov, drage Ljubljančanke in Ljubljančani!

More information

Stran,Termin: 14:00:00 Naklada:

Stran,Termin: 14:00:00 Naklada: Radio Slovenija 3 Datum: 13.06.2008 SLOVENIJA Rubrika, Oddaja: Oder Stran,Termin: 14:00:00 Naklada: Žanr: Dialogizirano poročilo Površina, Trajanje: 60 Avtor: Ilona Jerič, Miha Zore PETRA TANKO: Danes

More information

FIŽOL RIB`NČAN V SLASTNI OMAKI

FIŽOL RIB`NČAN V SLASTNI OMAKI GLASILO OBČINE RIBNICA 31. avgust 2012 / XVI avgust 2012 Iztekli so se najuspešnejši Grajski večeri doslej 100 let rojstva Bojana Adamiča V Hrovači dišalo po fižolu V nedeljo bo že 37. Ribniški semènj

More information

UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA. Oddelek za likovno umetnost MAGISTRSKO DELO. Sanja Korošak

UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA. Oddelek za likovno umetnost MAGISTRSKO DELO. Sanja Korošak UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA Oddelek za likovno umetnost MAGISTRSKO DELO Sanja Korošak Maribor, 2017 UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA Oddelek za likovno umetnost MAGISTRSKO DELO KNJIGA

More information

TEKAŠKO-GORSKI KRONOMETER NA BUKOVCO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN

TEKAŠKO-GORSKI KRONOMETER NA BUKOVCO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN TEKAŠKO-GORSKI KRONOMETER NA BUKOVCO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN 8.9.2018 4. TEKAŠKO-GORSKI KRONOMETER»BUKOVCA 2018«POKAL SLOVENIJE V GORSKIH TEKIH 5. TEKMA (OTROŠKE KATEGORIJE) Tek na čas tečeš individualno,

More information

Blejske novice Šimen na. 8 Biatlon 10 Koledar. 3 Bled športno. Čebelice, moje prijateljice. Koritnem. prireditev.

Blejske novice Šimen na. 8 Biatlon 10 Koledar. 3 Bled športno. Čebelice, moje prijateljice. Koritnem. prireditev. 3 Bled športno turistični kraj 4 11. Šimen na Koritnem 8 Biatlon 10 Koledar prireditev 1 ISSN 1855-4717, november 2016 11 Blejske novice Čebelice, moje prijateljice Ves teden smo posvetili našim čebelicam.

More information

PROGRAM PRIREDITEV IN DOGODKOV V OBČINI DRAVOGRAD

PROGRAM PRIREDITEV IN DOGODKOV V OBČINI DRAVOGRAD NOVEMBER MAREC št.59 št.320172015 www.dravit.si PROGRAM PRIREDITEV IN DOGODKOV V OBČINI DRAVOGRAD Shod čarovnic Dvorec Bukovje torek, 31.10. ob 17.00 4 Dan za... izbor prireditev in dogodkov VSEBINA Stičišče

More information

kriminalist, dokončno razrešita primer in ugotovita, kaj je potapljač, ki je bil umorjen iskal na dnu Blejskega jezera. Tu je zgodba najbolj napeta, s

kriminalist, dokončno razrešita primer in ugotovita, kaj je potapljač, ki je bil umorjen iskal na dnu Blejskega jezera. Tu je zgodba najbolj napeta, s VITAN MAL Gotovo ste že gledali film Sreča na vrvici. Posnet je bil po literarni predlogi Teci, teci kuža moj, ki jo je napisal Vitan Mal. Danes vam bom tega pisatelja predstavila bolj podrobno. Vitan

More information

JAVNEGA ZAVODA CENTER URBANE KULTURE KINO ŠIŠKA LJUBLJANA ZA LETO

JAVNEGA ZAVODA CENTER URBANE KULTURE KINO ŠIŠKA LJUBLJANA ZA LETO LETNO POROČILO JAVNEGA ZAVODA CENTER URBANE KULTURE KINO ŠIŠKA LJUBLJANA ZA LETO 2013 Letno poročilo Kina Šiška, 2013 1 proračunski uporabnik: sedež: JAVNI ZAVOD CENTER URBANE KULTURE KINO ŠIŠKA Trg prekomorskih

More information

Ljubljana, Želim si...

Ljubljana, Želim si... Ljubljana, 12. 13. 4. 2014 Želim si... ::UVODNIK :: O Opusu :: 2 / 3 V uvodniku za prvi časopis Opus želim pogledati na začetek in orisati razvoj Opusa vse do danes. Začelo se je leta 1993, ko je Neja

More information

B A C I L...B A C I L...BA...C I L

B A C I L...B A C I L...BA...C I L B A C I L 2011...B A C I L...B A C I L...BA......C I L Živjo, dragi bralec!... ...Počitnice so se končale, konec je dolgih sončnih večerov in vročih noči, pred nami pa je spet utrujajoča šola. Zgodnje

More information

EU NIS direktiva. Uroš Majcen

EU NIS direktiva. Uroš Majcen EU NIS direktiva Uroš Majcen Kaj je direktiva na splošno? DIREKTIVA Direktiva je za vsako državo članico, na katero je naslovljena, zavezujoča glede rezultata, ki ga je treba doseči, vendar prepušča državnim

More information

PROBLEMATIKA MATERINSKIH DOMOV V SLOVENIJI

PROBLEMATIKA MATERINSKIH DOMOV V SLOVENIJI UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE MAJA GERBEC PROBLEMATIKA MATERINSKIH DOMOV V SLOVENIJI DIPLOMSKO DELO Mentor: Izr. prof. dr. Tanja Rener Ljubljana, november 2003 Kazalo 1 UVOD 3 1.1 METODA..4

More information

Podešavanje za eduroam ios

Podešavanje za eduroam ios Copyright by AMRES Ovo uputstvo se odnosi na Apple mobilne uređaje: ipad, iphone, ipod Touch. Konfiguracija podrazumeva podešavanja koja se vrše na računaru i podešavanja na mobilnom uređaju. Podešavanja

More information

Slovenija se na borzi WTM London predstavlja kot odlična destinacija za športne priprave in aktivni oddih v zeleni, aktivni in zdravi destinaciji

Slovenija se na borzi WTM London predstavlja kot odlična destinacija za športne priprave in aktivni oddih v zeleni, aktivni in zdravi destinaciji Sporočilo za javnost Slovenija se na borzi WTM London britanskim in globalnim medijem predstavlja kot odlična destinacija za športne priprave in aktivni oddih Slovenija se na borzi WTM London predstavlja

More information

Thomas Tallis Mass for 4 voices

Thomas Tallis Mass for 4 voices homas allis Mass for voices G-Lbl dd. M 1780-5 Edited for choir by effrey Quick homas allis: Mass in voices Edition by effrey Quick his is a practical edition meant to make this mass possible for mixed

More information

Začasno bivališče Na grad

Začasno bivališče Na grad Začasno bivališče Na grad Uredila: Milica Antić Gaber Začasno bivališče: Na grad 25, Ig Življenjske zgodbe žensk na prestajanju kazni zapora Uredila: Milica Antić Gaber Ljubljana, 2017 Začasno bivališče:

More information

PRESENT SIMPLE TENSE

PRESENT SIMPLE TENSE PRESENT SIMPLE TENSE The sun gives us light. The sun does not give us light. Does It give us light? Za splošno znane resnice. I watch TV sometimes. I do not watch TV somtimes. Do I watch TV sometimes?

More information

INFO PACK Audition 1st October 2011

INFO PACK Audition 1st October 2011 INFO PACK Audition 1 st October 2011 Index About the project... 3 Audition and Workshop Schedule:... 3 Application on audition:... 3 Welcome event:... 3 Audition:... 3 Workshop:... 3 SUPERAMAS / EN- KNAP

More information

Mengšan. Sveti Miklavž je v Mengšu delil tople objeme in mahal otrokom. Glasilo Občine Mengeš, december 2013, letnik XX, številka 11

Mengšan. Sveti Miklavž je v Mengšu delil tople objeme in mahal otrokom. Glasilo Občine Mengeš, december 2013, letnik XX, številka 11 Mengšan Glasilo Občine Mengeš, december 2013, letnik XX, številka 11 Sveti Miklavž je v Mengšu delil tople objeme in mahal otrokom Trideset let ljubezni do rož 60 let Društva upokojencev Mengeš Po drami

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO ŠPELA OBLAK

UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO ŠPELA OBLAK UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO ŠPELA OBLAK UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA Študijski program: Razredni pouk Otroški ljudski plesi in rajalne igre v učnem načrtu za glasbeno

More information

Prigodnik se vrača! Letnik 3, številka 2. V tej številki:

Prigodnik se vrača! Letnik 3, številka 2. V tej številki: Letnik 3, številka 2 Junij 2017 V tej številki: Vsebina stran Prigode naših najmlajših 2 Če bi bil oče, bi... 3 Naravoslovni dan 4 Food Revolution 5 Ekskurzija v Celovec 6 Območno srečanje gledaliških

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO KAJA NEMANIČ

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO KAJA NEMANIČ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO KAJA NEMANIČ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO PRIMERJAVA TRŽENJSKEGA SPLETA DVEH TURISTIČNIH DESTINACIJ: LJUBLJANE IN SEVILJE

More information

Glasilo Osnovne šole Franceta Prešerna v Kranju, letnik XLVI, šolsko leto 2010/2011

Glasilo Osnovne šole Franceta Prešerna v Kranju, letnik XLVI, šolsko leto 2010/2011 K R I K 1 KRIK Glasilo Osnovne šole Franceta Prešerna v Kranju, letnik XLVI, šolsko leto 2010/2011 Uredniški odbor: Bernarda Štern, 9. a; Ajda Hegler, 9. c; Luka Benedičič, Jan Kostanjevec, Tadeja Rožman,

More information

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI,

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 13. 07. 2012 do 14. 07. 2012 Število objav: 6 Tiskani mediji: 5 Splet: 1 Radijske postaje: 0 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane

More information

Uspeli s pritožbo v Bruslju. Člani dobivajo IZZIV brezplačno. Priprava za tisk: Etna studio, Boštjan Grubar s.p. Tisk: Nonparel d.o.o.

Uspeli s pritožbo v Bruslju. Člani dobivajo IZZIV brezplačno. Priprava za tisk: Etna studio, Boštjan Grubar s.p. Tisk: Nonparel d.o.o. Arheološki park Situla na Marofu Uspeli s pritožbo v Bruslju Zakaj Julija Primic ni turistična zgodba Novega mesta? Novo mesto, 15. december 2016 Leto XV, št. 2 IZZIV Bomo dobili bomo muzej na prostem

More information

* 20 let. Revija za kulturna in druga vprašanja Občine. Šoštanj. in širše. Intervju z Vladom Vrbičem LETO XX ŠT APRIL ,60 EUR

* 20 let. Revija za kulturna in druga vprašanja Občine. Šoštanj. in širše. Intervju z Vladom Vrbičem LETO XX ŠT APRIL ,60 EUR 1995-2015 * 20 let Revija za kulturna in druga vprašanja Občine in širše. Intervju z Vladom Vrbičem 12 16 17 18 Poštnina plačana pri pošti 3325 LETO XX ŠT. 5 2. APRIL 2015 1,60 EUR ŽALOSTNE FASADE NAŠEGA

More information

Stezice. Časopis Gimnazije Novo mesto. Letnik: 2010 / Številka 2. Naklada: 150 izvodov. Tisk: Grafika Špes. Mentorja: Janez Gorenc, Uroš Lubej

Stezice. Časopis Gimnazije Novo mesto. Letnik: 2010 / Številka 2. Naklada: 150 izvodov. Tisk: Grafika Špes. Mentorja: Janez Gorenc, Uroš Lubej junij 2011 Stezice Stezice Časopis Gimnazije Novo mesto Letnik: 2010 / 2011 Številka 2 Naklada: 150 izvodov Tisk: Grafika Špes Mentorja: Janez Gorenc, Uroš Lubej Lektura: Janez Gorenc, Tina Furlan Turk

More information

»Barvo mojemu življenju dajejo mož in otroka in vse večkrat slikam za njih ali prav zaradi njih.«

»Barvo mojemu življenju dajejo mož in otroka in vse večkrat slikam za njih ali prav zaradi njih.« informativna publikacija za nekdanje škofijke in škofijce leto 3 številka 5 maj 2012 www.alumni-skg.si»barvo mojemu življenju dajejo mož in otroka in vse večkrat slikam za njih ali prav zaradi njih.«irena

More information

GO. (Primer iz prakse) Vloga: BPM, CEO, CIO, BA

GO. (Primer iz prakse) Vloga: BPM, CEO, CIO, BA mag. Andrej Guštin 3..2..1..GO (Primer iz prakse) Povzetek: 3 celine in države, 2 vsebinski predavanji, en predavatelj. Go! Jesen leta 2017 sem obiskal in predaval na treh največjih konferencah poslovne

More information

SLOVENIA. committee members at the club.

SLOVENIA. committee members at the club. SLOVENIA ISSN 1448-8175 Australia Post print approved PP 534387/00013 SOUTH AUSTRALIA ISSUE No. 55 Spring / pomlad 2010 NEWSLETTER President s Address Welcome to the Spring edition of the club newsletter.

More information

A TI,DIOS (You Are God) INTRO South American Dance (q = ca. 80) Dm. œ œ. œ # œ œ œ œ. œ. œ. œ œ. j J œ. œ œ œ œ œ œ œ. ba - mos; you; All

A TI,DIOS (You Are God) INTRO South American Dance (q = ca. 80) Dm. œ œ. œ # œ œ œ œ. œ. œ. œ œ. j J œ. œ œ œ œ œ œ œ. ba - mos; you; All TI,DIOS ( re God) INTRO South erican Dance (q = ca 80) # %? Bilingual Spanish nglish? RFRIN: 1st time: ; reafter: Soprano/Melody F lto Tenor m claim ce - claim you; mos; you; Dios, Dios, God, J J Text:

More information

PREDLOG USTANOVITVE DRUŽINSKEGA PARKA V PODČETRTKU

PREDLOG USTANOVITVE DRUŽINSKEGA PARKA V PODČETRTKU UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO PREDLOG USTANOVITVE DRUŽINSKEGA PARKA V PODČETRTKU Študentka: Iša Marovt Naslov: Trubarjeva 45, 3000 Celje Številka indeksa: 81540529

More information

Komunitator. Idrijske občinske nagrade v prave roke. Iz srebrne niti si pesem tkem. Ob letu nov vrtec v Arkovi ulici. Idrija na starih razglednicah

Komunitator. Idrijske občinske nagrade v prave roke. Iz srebrne niti si pesem tkem. Ob letu nov vrtec v Arkovi ulici. Idrija na starih razglednicah ČASOPIS FMR-MEDIA letnik 7 št. 38 junij 2007 Komunitator Idrijske občinske nagrade v prave roke Iz srebrne niti si pesem tkem Ob letu nov vrtec v Arkovi ulici Idrija na starih razglednicah AKCIJA ODOBRAVANJA

More information

Navodila za uporabo tiskalnika Zebra S4M

Navodila za uporabo tiskalnika Zebra S4M Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika Zebra S4M V1.0 VIF-NA-14-SI IZUM, 2006 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, AALIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE

More information

Z GEOMATIKO DO ATRAKTIVNEJŠEGA PODEŽELJA

Z GEOMATIKO DO ATRAKTIVNEJŠEGA PODEŽELJA Projekt GRISI PLUS, program Interreg IVC Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS Seminar: Z GEOMATIKO DO ATRAKTIVNEJŠEGA PODEŽELJA Gornja Radgona, AGRA 2014 28. avgust 2014 Projekt GRISI PLUS

More information

BISERI SLOVENSKE BISTRICE IN NAŠA POT (kolesarsko popotovanje od Slovenske Bistrice do Rač)

BISERI SLOVENSKE BISTRICE IN NAŠA POT (kolesarsko popotovanje od Slovenske Bistrice do Rač) OŠ POHORSKEGA ODREDA SLOVENSKA BISTRICA KOPALIŠKA ULICA 1 2310 SLOVENSKA BISTRICA BISERI SLOVENSKE BISTRICE IN NAŠA POT (kolesarsko popotovanje od Slovenske Bistrice do Rač) Avtorice naloge: 1. Maša Vidmar,

More information