EKM51351OX. HR Štednjak Upute za uporabu 2 SL Štedilnik Navodila za uporabo 33

Size: px
Start display at page:

Download "EKM51351OX. HR Štednjak Upute za uporabu 2 SL Štedilnik Navodila za uporabo 33"

Transcription

1 EKM51351OX HR Štednjak Upute za uporabu 2 SL Štedilnik Navodila za uporabo 33

2 2 SADRŽAJ 1. SIGURNOSNE INFORMACIJE SIGURNOSNE UPUTE OPIS PROIZVODA PRIJE PRVE UPOTREBE PLOČA SVAKODNEVNA UPORABA PLOČA - KORISNI SAVJETI PLOČA ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE PEĆNICA SVAKODNEVNA UPORABA PEĆNICA - FUNKCIJE SATA PEĆNICA - KORIŠTENJE PRIBORA PEĆNICA - SAVJETI PEĆNICA ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE RJEŠAVANJE PROBLEMA POSTAVLJANJE ENERGETSKA UČINKOVITOST MISLIMO NA VAS Hvala vam što ste kupili Electrolux uređaj. Izabrali ste proizvod koji sa sobom donosi desetljeća profesionalnog iskustva i inovacija. Domišljat i elegantan, projektiran je misleći na vas. Stoga, uvijek kada ga koristite, možete biti sigurni znajući da ćete svaki put dobiti izvrsne rezultate. Dobrodošli u Electrolux. Posjetite našu internetsku stranicu za: Dobivanje savjeta o korištenju, rješavanje problema, brošure i servisne informacije: Registriranje vašeg proizvoda za bolji servis: Kupujte dodatnu opremu, potrošni materijal i originalne rezervne dijele za svoj uređaj: BRIGA O KUPCIMA I SERVIS Preporučujemo uporabu originalnih rezervnih dijelova. Prilikom kontaktiranja ovlaštenog servisnog centra, provjerite da su vam dostupni sljedeći podaci: Model, PNC, serijski broj. Informacije možete pronaći na natpisnoj pločici. Upozorenje / Oprez - sigurnosne informacije Opće informacije i savjeti Ekološke informacije Zadržava se pravo na izmjene.

3 1. SIGURNOSNE INFORMACIJE Prije postavljanja i korištenja uređaja pažljivo pročitajte isporučene upute. Proizvođač nije odgovoran za bilo kakvu ozljedu ili oštećenje koji su rezultat neispravnog postavljanja ili korištenja. Upute uvijek držite na sigurnom i pristupačnom mjestu za buduću upotrebu. 1.1 Sigurnost djece i slabijih osoba Opasnost od gušenja, ozljede ili trajne nesposobnosti. Ovaj uređaj mogu koristiti djeca od 8 godina pa na više i osobe smanjenih tjelesnih, osjetilnih ili mentalnih mogućnosti ili osobe koje ne raspolažu iskustvom ili znanjem ako su pod nadzorom osobe odgovorne za njihovu sigurnost i rade po uputama koje se odnose na sigurno korištenje uređaja te razumiju uključene opasnosti. Ne dozvolite djeci da se igraju s uređajem. Sva pakiranja držite izvan dohvata djece i odlažite ih na odgovarajući način. Djeci i kućnim ljubimcima ne dozvoljavajte približavanje uređaju dok je u radu ili dok se hladi. Pristupačni dijelovi su vrući. Bez nadzora djeca ne smiju čistiti uređaj i provoditi održavanje koje izvršava korisnik. 1.2 Opća sigurnost HRVATSKI 3 Kvalificirana osoba mora postaviti ovaj uređaj i zamijeniti kabel. Ovaj uređaj mora se priključiti na napajanje s kabelom H05VV-F koji može izdržati temperaturu stražnje ploče. Ovaj uređaj namijenjen je za uporabu na nadmorskim visinama do 2000 metara.

4 4 Ovaj uređaj nije namijenjen za uporabu na brodovima, brodicama i plovilima. Ne postavljajte uređaj iza dekorativnih vrata, kako biste izbjegli pregrijavanje. Ne postavljajte uređaj na postolje. Ne upravljajte uređajem pomoću vanjskog uređaja za podešavanja vremena ili preko odvojenog sustava za daljinsko upravljanje. UPOZORENJE: Kuhanje na ploči za kuhanje bez nadzora uz upotrebu masnoće ili ulja može biti opasno i može dovesti do požara. Vatru NIKADA ne gasite vodom već isključite uređaj i tada prekrijte vatru, npr. poklopcem ili protupožarnim prekrivačem. OPREZ: Postupak kuhanja potrebno je nadgledati. Kratkotrajni postupak kuhanja potrebno je stalno nadgledati. UPOZORENJE: Opasnost od požara: Stvari ne držite na površinama za kuhanje. Za čišćenje uređaja ne upotrebljavajte uređaje za parno čišćenje. Nemojte koristiti agresivna abrazivna sredstva za čišćenje ili oštre metalne strugače za čišćenje staklenih vrata ili staklenih poklopaca ploče za kuhanja jer mogu oštetiti površinu, a to može dovesti do loma stakla. Metalne predmete kao što su noževi, vilice, žlice i poklopce ne stavljajte na površinu ploče za kuhanje jer će se zagrijati. S poklopca, prije otvaranja, uklonite sve prolivene tekućine. Pustite da se površina ploče za kuhanje ohladi prije zatvaranja poklopca. UPOZORENJE: Uređaj i njegovi dostupni dijelovi zagrijavaju se tijekom uporabe. Pazite da ne dodirujete grijače. Djeca mlađa od 8 godine trebaju se držati podalje ako nisu pod trajnim nadzorom.

5 Prilikom vađenja ili stavljanja pribora ili posuđa obavezno koristite rukavice. Prije provođenja održavanja isključite napajanje. Prije zamjene žarulje provjerite je li uređaj isključen kako biste izbjegli mogućnost strujnog udara. Ako je kabel napajanja oštećen, proizvođač, ovlašteni servisni centar ili slično kvalificirana osoba mora ga zamijeniti kako bi se izbjegla opasnost od strujnog udara. Budite pažljivi kada dodirujete ladicu za spremanje. Može se zagrijati. Sredstva za isključivanje moraju se ugraditi u fiksno ožičenje u skladu s pravilima za ožičenje. UPOZORENJE: Koristite samo zaštitu ploče za kuhanje koju je napravio proizvođač uređaja za kuhanje, koje je je u uputama za uporabu proizvođač naveo kao prikladne ili one koji su isporučeni s uređajem. Uporaba neodgovarajuće zaštite može uzrokovati nesreće. 2. SIGURNOSNE UPUTE Uređaj je prikladan za sljedeća tržišta: HR SI 2.1 Postavljanje Samo kvalificirana osoba smije postaviti ovaj uređaj. Odstranite svu ambalažu. Ne postavljajte i ne koristite oštećeni uređaj. Slijedite upute za postavljanje isporučene s uređajem. Prilikom pomicanja uređaja uvijek budite pažljivi jer je uređaj težak. Uvijek nosite zaštitne rukavice i zatvorenu obuću. Uređaj ne povlačite za ručku. Kuhinjski ormarić i otvor moraju imati odgovarajuće dimenzije. Održavajte minimalnu udaljenost od drugih uređaja i kuhinjskih elemenata. HRVATSKI 5 Provjerite je li uređaj postavljen ispod i u blizini sigurnih struktura. Dijelovi uređaja su pod naponom. Kako biste spriječili dodirivanje opasnih dijelova, uređaj zatvorite namještajem. Bočne stranice uređaja moraju se nalaziti pored uređaja ili kuhinjskih elemenata iste visine. Uređaj ne postavljajte u blizini vrata ili ispod prozora. Na taj se način sprječava pad vrućeg posuđa kada se vrata ili prozor otvore. Osigurajte da su postavljeni stabilizatori kako bi se spriječilo prevrtanje uređaja. Pogledajte odjeljak "Postavljanje".

6 Spajanje na električnu mrežu Opasnost od požara i strujnog udara. Sva spajanja na električnu mrežu treba izvršiti kvalificirani električar. Uređaj mora biti uzemljen. Uvjerite se da su parametri na natpisnoj pločici kompatibilni s električnim detaljima napajanja. Uvijek koristite pravilno ugrađenu utičnicu sa zaštitom od strujnog udara. Ne koristite višeputne utikače i produžne kabele. Ne dopustite da kabel napajanja dodiruje ili dođe blizu vrata uređaja, posebice kada su vrata vruća. Zaštita od strujnog udara dijelova pod naponom i izoliranih dijelova mora biti pričvršćena na takav način da se ne može ukloniti bez alata. Utikač kabela napajanja utaknite u utičnicu tek po završetku postavljanja. Provjerite postoji li pristup utikaču nakon postavljanja. Ako je utičnica labava, nemojte priključivati utikač. Ne povlačite kabel napajanja kako biste izvukli utikač iz utičnice. Uvijek uhvatite i povucite utikač. Koristite samo odgovarajuće izolacijske uređaje: automatske sklopke, osigurače (osigurače na uvrtanje izvaditi iz ležišta), sklopke i releje zemnog spoja. Električna instalacija mora imati izolacijski uređaj koji vam omogućuje iskapčanje uređaja iz električne mreže na svim polovima. Izolacijski uređaj mora imati kontakte s otvorom od minimalno 3 mm. Vrata uređaja do kraja zatvorite prije priključivanja utikača u utičnicu napajanja. 2.3 Spajanje na dovod plina Sva spajanja na dovod plina treba izvršiti kvalificirana osoba. Prije postavljanja provjerite jesu li uvjeti lokalne distribucije (vrsta plina i plinski pritisak) pogodni za podešavanje uređaja. Provjerite kruži li zrak oko uređaja. Podaci o dovodu plina nalaze se na nazivnoj pločici. Ovaj uređaj nije spojen na uređaj koji izvlači proizvode izgaranja. Uređaj obavezno priključite u skladu s važećim pravilima postavljanja. Obratite pozornost na zahtjeve koji se odnose na odgovarajuće prozračivanje. 2.4 Upotreba Opasnost od ozljeda i opekotina. Opasnost od strujnog udara. Ovaj uređaj namijenjen je isključivo upotrebi u domaćinstvu. Ne mijenjajte specifikacije ovog uređaja. Pazite da otvori za ventilaciju nisu blokirani. Uređaj ne ostavljajte bez nadzora dok radi. Isključite uređaj nakon svake upotrebe. Budite oprezni prilikom otvaranja vrata uređaja u radu. Oslobađa se vruća para. Ne upravljajte uređajem vlažnim rukama ili kada je u doticaju s vodom. Uređaj ne koristite kao radnu površinu ili za čuvanje stvari. Opasnost od požara i opekotina Masti i ulja prilikom zagrijavanja mogu stvoriti zapaljive pare. Plamen ili zagrijane predmete držite dalje od masti i ulja kad kuhate s njima. Pare koje ispušta vrlo vruće ulje mogu uzrokovati spontano izgaranje. Korišteno ulje koje sadrži ostatke hrane, može uzrokovati vatru pri nižim temperaturama nego ulje koje se koristi prvi put. Zapaljive predmete ili predmete navlažene zapaljivim sredstvima ne stavljajte u uređaj, pored ili na njega.

7 HRVATSKI 7 Iskre ili otvoreni plamen ne smiju doći u dodir s uređajem kada otvarate vrata. Pažljivo otvarajte vrata. Korištenje sastojaka koji sadrže alkohol može izazvati miješanje alkohola i zraka. Postoji opasnost od oštećenja uređaja. Kako biste spriječili oštećenje ili gubitak boje emajla: ne stavljajte izravno na dno uređaja posuđe ili druge predmete. ne stavljajte vodu izravno u vrući uređaj. ne držite vlažne posude i hranu u uređaju nakon završetka kuhanja. budite oprezni prilikom vađenja ili postavljanja pribora. Gubitak boje emajla ili nehrđajućeg čelika nema utjecaj na performanse uređaja. Za vrlo vlažne kolače koristite duboku posudu. Voćni sokovi mogu izazvati pojavu mrlja koje mogu biti trajne. Vruće posuđe ne držite na upravljačkoj ploči. Nemojte dopustiti da iz posuđa za kuhanje iskipi sav sadržaj. Pazite da vam predmeti ili posuđe na padnu na uređaj. Površina se može oštetiti. Zone kuhanja ne koristite s praznim posuđem ili bez posuđa. Ne stavljajte aluminijsku foliju na uređaj ili izravno na dno uređaja. Punu grijaću ploču ne koristite za izravno kuhanje. Mora se koristiti s odogvarajućim posuđem. Posuđe od lijevanoga željeza, aluminija ili posuđe s oštećenim dnom može uzrokovati ogrebotine. Te predmete uvijek podignite kada ih morate pomaknuti na površini za kuhanje. U prostoriji u kojoj je uređaj postavljen osigurajte dobru ventilaciju. Upotrebljavajte samo stabilno posuđe odgovarajućeg oblika i promjera većeg od plamenika. Pripazite da se plamenik ne ugasi kada brzo okrenete regulator iz maksimalnog u minimalni položaj. Koristite isključivo pribor isporučen s uređajem. Ne postavljajte difuzor plamena na plamenik. Ovaj uređaj namijenjen je isključivo kuhanju. Ne smije se koristiti za druge namjene, primjerice grijanje prostorije. 2.5 Održavanje i čišćenje Postoji opasnost od ozljede, vatre ili oštećenja uređaja. Prije održavanja, isključite uređaj. Utikač izvucite iz utičnice električne mreže. Provjerite je li uređaj hladan. Postoji opasnost od puknuća staklenih ploča. Ako su oštećene, staklene ploče vrata odmah zamijenite. Obratite se ovlaštenom servisu. Masnoća i hrana preostale u uređaju mogu uzrokovati požar. Uređaj redovito očistite kako biste spriječili propadanje materijala površine. Uređaj očistite vlažnom mekom krpom. Koristite isključivo neutralni deterdžent. Nikada ne koristite abrazivna sredstva, abrazivne spužvice za ribanje, otapala ili metalne predmete. Ako koristite raspršivač za čišćenje pećnice, poštujte sigurnosne upute na ambalaži. Katalitički emajl (ako postoji) nemojte čistiti bilo kakvom vrstom deterdženta. Plamenike ne perite u perilici posuđa. 2.6 Poklopac Ne mijenjajte specifikacije poklopca. Poklopac redovito čistite. Poklopac ne otvarajte kada na površini ima prolivene tekućine. Isključite sve plamenike prije zatvaranja poklopca. Ne zatvarajte poklopac dok se ploča za kuhanje i pećnica potpuno ne ohlade. Stakleni poklopac može puknuti ako se zagrije (ako je primjenjivo).

8 Unutarnje svjetlo Vrsta žarulje ili halogeno svjetlo koje se koristi u ovom uređaju namijenjeno je samo za kućanske uređaje. Ne koristite ga za kućno osvjetljenje. Opasnost od strujnog udara. Prije zamjene žarulje, uređaj iskopčajte iz električne mreže. Koristite samo žarulje istih karakteristika Odlaganje Opasnost od ozljede ili gušenja. Za informacije o pravilnom odlaganju uređaja kontaktirajte komunalnu službu. Iskopčajte uređaj iz napajanja. Odrežite kabel napajanja blizu uređaja i odložite ga. Uklonite bravu na vratima kako biste spriječili zatvaranje djece ili kućnih ljubimaca u uređaju. Poravnajte vanjske cijevi za plin. 2.9 Servisiranje Za popravak uređaja kontaktirajte ovlašteni servis. Koristite samo originalne rezervne dijelove. 3. OPIS PROIZVODA 3.1 Opći pregled Regulatori ploče za kuhanje 2 Regulator nadglednika minuta 3 Regulator temperature 4 Indikator temperature/simbol 5 Žaruljica ploče za kuhanje/simbol/ indikator 6 Regulator funkcija pećnice 7 Grijaći element 8 Svjetlo 9 Ventilator 10 Položaji police

9 3.2 Izgled površine za kuhanje mm HRVATSKI 9 1 Zona kuhanja 1500 W 2 Izlaz pare - broj i položaj ovise o modelu 3 Pomoćni plamenik 4 Brzi plamenik 5 Polubrzi plamenik Pribor Žičana polica Za posude za kuhanje, kalupe za pečenje kolača i mesa. Pekač za pecivo 4. PRIJE PRVE UPOTREBE Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. 4.1 Početno čišćenje Izvadite sav pribor iz pećnice. Pogledajte poglavlje Čišćenje i održavanje. Očistite uređaj i pribor prije prve upotrebe. Pribor vratite natrag na njegovo mjesto. Za torte i biskvite. Ladica za pohranu Ladica se nalazi ispod unutrašnjosti pećnice 1. Postavite funkciju i maksimalnu temperaturu. 2. Pustite uređaj da radi 1 sat. 3. Postavite funkciju i postavite najvišu temperaturu. Maksimalna temperatura za tu funkciju je 210 C. 4. Pustite uređaj da radi 15 minuta. Pribor može postati topliji nego obično. Uređaj može ispuštati miris i dim. To je normalno. Provjerite je li protok zraka u prostoriji dovoljan. 4.2 Prethodno zagrijavanje Prethodno zagrijte prazan uređaj kako bi se spalili ostatci masnoće. 5. PLOČA SVAKODNEVNA UPORABA Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama.

10 Paljenje plamenika ploče za kuhanje Uvijek upalite plamenik prije stavljanja posuđa. Prilikom uporabe otvorenog plamena u kuhinji budite jako pažljivi. Proizvođač ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepravilnog korištenja plamena. 1. Regulator funkcija ploče za kuhanje okrenite u smjeru suprotno od kazaljki na satu, na položaj najvećeg protoka plina i pritisnite ga za paljenje plamenika. 2. Držite regulator ploče pritisnutim 10 sekundi ili kraće kako biste omogućili da se zagrije termoelement. Ako to ne napravite, dovod plina će se prekinuti. 3. Nakon što se upali prilagodite plamen. Regulator ne držite pritisnut duže od 15 sekundi. Ako se plamenik ne upali ni nakon 15 sekundi, otpustite regulator, okrenite ga u isključeni položaj i pričekajte barem 1 minutu prije ponovnog pokušaja paljenja plamenika. Ako nakon nekoliko pokušaja plamenik ne gori, provjerite jesu li kruna i poklopac u ispravnom položaju. U slučaju odsutnosti električne energije možete upaliti plamenik bez električnog uređaja. U tom slučaju približite plameniku plamen, pritisnite odgovarajući regulator i okrenite ga na maksimalni položaj. Držite regulator pritisnutim 10 sekundi ili kraće kako biste omogućili da se zagrije termoelement. Ako se plamenik slučajno ugasio, regulator zakrenite u isključeni položaj i pričekajte barem 1 minutu prije ponovnog pokušaja paljenja plamenika. Uređaj za stvaranje iskri automatski se uključuje kada se prebacite na dovod električne struje nakon postavljanja ili prekida napajanja. To je normalno. 5.2 Pregled plamenika A B C D A. Poklopac plamenika B. Kruna plamenika C. Svjećica za paljenje D. Termoelement 5.3 Gašenje plamenika Za gašenje plamena, okrenite tipku u položaj isklj..

11 HRVATSKI 11 Uvijek smanjite plamen ili ga isključite prije skidanja posuda s plamenika. 5.4 Stupanj kuhanjaza električnu zonu kuhanja Simboli Funkcija Položaj Isključeno 1-6 Stupnjevi kuhanja Koristite preostalu toplinu radi smanjenja potrošnje energije. Zonu kuhanja isključite približno 5-10 minuta prije nego što je kuhanje završeno. 6. PLOČA - KORISNI SAVJETI 6.1 Posuđe Električni: Plin: Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. Dno posuđa za kuhanje treba biti što je moguće deblje i ravnije. Jednu posudu ne postavljajte na dva plamenika. Da biste spriječili prolijevanje i ozljede, na plamenik ne stavljajte nestabilno ili oštećeno posuđe. Okrenite tipku na potreban stupanj kuhanja. Za završetak kuhanja, okrenite tipku na položaj "Isključeno". 5.5 Korištenje brze ploče za kuhanje Crvena točka u sredini ploče označava brzu grijaču ploču. Brza grijaća ploča zagrijava se brže od običnih ploča. Crvene točke su na pločama napravljene bojom. Mogu se uništiti tijekom uporabe te čak i potpuno nestati nakon određenog perioda. To nema nikakav utjecaj na učinkovitost uređaja. OPREZ! Pazite da su posude postavljene na sredinu plamenika kako bi se postigla maksimalna stabilnost i manja potrošnja plina. 6.2 Promjeri posuđa Plamenika Koristite isključivo posuđe promjera koji odgovara dimenzijama plamenika. Promjer posuđa (mm) Brzi Polu-brzi Pomoćni OPREZ! Osigurajte da ručice posuda nisu iznad prednjeg ruba površine za kuhanje.

12 Primjeri primjene kuhanja za električnu zonu kuhanja Stupa nj kuhan ja: Primjena: 1 Održavanje topline 2 Lagano pirjanje 3 Pirjanje Stupa nj kuhan ja: Primjena: 4 Prženje / završno pečenje 5 Priprema za ključanje 6 Priprema za ključanje / brzo prženje / prženje 7. PLOČA ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. 7.1 Opće informacije Ploču za kuhanje očistite nakon svake uporabe. Posuđe koje koristite za kuhanje uvijek mora imati čisto dno. Ogrebotine ili tamne mrlje na površini ploče za kuhanje ne utječu na njen rad. Koristite posebno sredstvo za čišćenje za površine ploče za kuhanje. Nehrđajući čelik Za rubove od nehrđajućeg čelika na ploči za kuhanje koristite sredstvo za čišćenje nehrđajućeg čelika. Rub ploče od nehrđajućeg čelika može promijeniti boju zbog visoke temperature. Dijelove od nehrđajućeg čelika operite vodom, a zatim ih osušite mekom krpom. 7.2 Čišćenje ploče za kuhanje Odmah uklonite: plastiku koja se topi, plastičnu foliju, šećer i hranu koja sadrži šećer. U protivnom, prljavština može uzrokovati oštećenje ploče za kuhanje. Pripazite da izbjegnete opekotine. Skinite nakon što se ploča za kuhanje dovoljno ohladi: mrlje od kamenca i vode, mrlje od masnoće, sjajne mrlje na metalnim dijelovima. Očistite ploču za kuhanje vlažnom krpom i neabrazivnim deterdžentom. Nakon čišćenja ploču za kuhanje obrišite mekom krpom. Emajlirane dijelove, poklopac i krunu operite u toploj vodi sa sapunicom te ih pažljivo osušite prije no što ih vratite natrag. 7.3 Čišćenje električne grijaće ploče 1. Koristite prašak za čišćenje ili jastučić za čišćenje. 2. Očistite ploču za kuhanje vlažnom krpom i s malo sredstva za čišćenje. 3. Zagrijte ploču na nisku temperaturu i ostavite da se osuši. 4. Za održavanje grijačih ploča u dobrom stanju, redovito ih namažite uljem za šivaću mašinu. Ispolirajte ulje upijajućim papirom. 7.4 Čišćenje generatora iskre Ta se funkcija ostvaruje putem keramičke svjećice za paljenje i metalne elektrode. Te dijelove održavajte posebno čistima kako bi se spriječile poteškoće prilikom paljenja i provjeravajte da rupice na kruni plamenika nisu začepljene.

13 7.5 Nosači posuđa Nosači posuđa nisu otporni na pranje u perilicama posuđa. Morate ih ručno prati. 1. Skinite nosače posuđa kako biste lakše očistili ploču za kuhanje. Prilikom postavljanja nosača budite vrlo oprezni kako biste spriječili oštećenje ploče za kuhanje. 2. Obloge od emajla ponekad imaju oštre rubove i zato pazite kada nosače posuđa ručno perete i sušite. Ako je potrebno, uklonite tvrdokorne mrlje pastom za čišćenje. 3. Nakon što očistite nosače posuđa provjerite jeste li ih postavili u ispravan položaj. 4. Za ispravan rad plamenika osigurajte da su krakovi nosača posuđa poravnati sa središtem plamenika. 7.6 Periodično održavanje 8. PEĆNICA SVAKODNEVNA UPORABA Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. 8.1 Uključivanje i isključivanje uređaja Ovisno o modelu, vaš uređaj ima svjetla, simbole tipki ili indikatore. Svjetlo se uključuje kad uređaj radi. Simbol prikazuje kontrolira li regulator jedno od polja kuhanja, funkcije pećnice ili temperaturu. Indikator se uključuje kad se pećnica zagrije. 8.3 Funkcija pećnice Periodično zatražite od najbližeg ovlaštenog servisa provjeru stanja plinske cijevi i regulatora tlaka, ako su postavljeni. 1. Okrenite tipku funkcija pećnice za odabir funkcija pećnice. 2. Za odabir temperature okrenite regulator temperature. 3. Za isključivanje uređaja regulatore za funkcije pećnice i temperaturu okrenite u položaj isključeno. 8.2 Sigurnosni termostat HRVATSKI 13 Neispravan rad uređaja ili neispravne komponente mogu uzrokovati opasno pregrijavanje. Kako bi se to spriječilo, paćnica ima sigurnosni termostat koji prekida napajanje. Pećnica se automatski ponovno uključuje kad temperatura padne. Simbol Funkcije pećnice Položaj Isključeno (Off) Uporaba Uređaj je isključen. Donji i gornji grijač Za pečenje i prženje na jednom položaju police. Mali Roštilj Za roštiljanje plosnatih namirnica i pripremu tosta. Maksimalna temperatura za tu funkciju je 210 C.

14 14 Simbol Funkcije pećnice Donji Grijač Kuhanje zrakom Odmrzavanje Lagano pečenje Odmrzavanje Uporaba Za pečenje kolača s hrskavijom donjom stranom i konzerviranje namirnica. Za prženje ili prženje i pečenje hrane za koju je potrebna ista temperatura na jednoj ili više položaja polica, bez miješanja mirisa. Ta funkcija može se koristiti za odmrzavanje smrznutih namirnica, poput povrća i voća. Vrijeme odleđivanja ovisi o količini i veličini smrznutih namirnica. Za uporabu te funkcije, regulator temperature mora biti u položaju isključeno. Za pečenje u kalupima i sušenje na jednom položaju police na niskoj temperaturi. Ta funkcija može se koristiti za odmrzavanje smrznutih namirnica, poput povrća i voća. Vrijeme odleđivanja ovisi o količini i veličini smrznutih namirnica. Za uporabu te funkcije, regulator temperature mora biti u položaju isključeno. 9. PEĆNICA - FUNKCIJE SATA 9.1 Podešavanje vremena Koristite ga za podešavanje odbrojavanja. Ova funkcija nema utjecaja na rad uređaja. 10. PEĆNICA - KORIŠTENJE PRIBORA Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. 1. Postavite funkciju i temperaturu pećnice. 2. Okrenite tipku nadglednika minuta do kraja, zatim je okrenite na potrebni period vremena. Nakon isteka vremena, oglašava se zvučni signal Umetanje pribora Mreža za pečenje: Mreža za pečenje ima poseban oblik na stražnjoj strani, što pomaže u cirkulaciji topline. Postavite policu na ispravan položaj. Osigurajte da ne dodiruje stražnju stranicu pećnice. Pekač:

15 HRVATSKI 15 Ne gurajte pekač za pecivo skroz do stražnje stijenke unutrašnjosti. Tako ćete spriječiti cirkulaciju topline oko pekača. Hrana može zagorjeti, posebno u stražnjem dijelu pekača. Pekač ili duboku pliticu stavite na položaj police. Osigurajte da ne dodiruje stražnju stranicu pećnice. 11. PEĆNICA - SAVJETI Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. Temperature i vremena pečenja u tablicama služe kao primjeri. Ovise o receptima, kvaliteti i količini korištenih sastojaka Opće informacije Uređaj ima četiri položaja polica. Brojite položaje polica od dna pećnice. Uređaj ima poseban sustav pomoću kojega zrak cirkulira, a para stalno recirkulira. S tim sustavom možete kuhati u parnom okolišu i održati hranu mekanom iznutra a hrskavom izvana. Skraćuje vrijeme pečenja i potrošnju energije na minimum. Vlaga se može kondenzirati u uređaju ili na staklima vrata. To je normalno. Uvijek se odmaknite od uređaja kad otvarate vrata uređaja tijekom kuhanja. Za smanjenje kondenzacije, uključite uređaj da radi barem 10 minuta prije kuhanja. Nakon svake uporabe uređaja očistite vlagu. Ne stavljajte predmete izravno na dno uređaja i ne stavljajte aluminijsku foliju na komponente dok kuhate. Time možete promijeniti rezultate pečenja i uzrokovati oštećenje emajla Pečenje Vaša pećnica može peći drugačije nego uređaj koji ste imali ranije. Prilagodite uobičajene postavke poput temperature, vremena pečenja i položaje rešetke prema vrijednostima u tablicama. Prvi put koristite nižu temperaturu. Ako ne možete naći postavke za posebni recept, potražite onaj za sličan recept. Vrijeme pečenja može se produžiti minuta ako kolače pečete na više položaja polica. Torte i pite u početku se možda neće ravnomjerno zapeći ako ih pečete na različitim nivoima. Ako se to dogodi, nemojte mijenjati postavku temperature. Razlika će se izjednačiti tijekom pečenja. Pladnjevi se tijekom pečenja u pećnici mogu iskriviti. Kad se pladnjevi ohlade, vratit će se u prvotni oblik Pečenje kolača Ne otvarajte vrata pećnice prije isteka 3/4 postavljenog vremena kuhanja. Ako koristite dvije posude za pečenje istovremeno, ostavite jednu praznu razinu između njih.

16 Pečenje mesa i ribe Koristite duboku pliticu za vrlo masnu hranu kako biste sačuvali pećnicu od mrlja koje mogu biti trajne. Ostavite meso otprilike 15 minuta prije rezanja tako da se sok ne iscijedi. Kako biste spriječili stvaranje prevelike količine dima tijekom pečenja, u duboku pliticu dodajte malo vode. Za sprečavanje kondenzacije dima, dodajte vode svaki put nakon što se osuši Gornji+donji grijač 11.5 Vremena pripremanja Vremena kuhanja ovise o vrsti, konzistentnosti i volumenu hrane. U početku pratite tijek kuhanja. Pronađite najbolje postavke (postavka topline, vrijeme kuhanja itd.) za vaše posuđe, recepte i količine tijekom korištenja uređaja. Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Prutići pekač za pecivo Plosnata torta pekač za pecivo 1) Kolač od dizanog tijesta s jabukama Pita od jabuka 2) pekač za pecivo okrugla pekača od aluminija (promjer: 20 cm) Mali kolačići 1) pekač za pecivo Bezmasno dizano tijesto 1) pekača od okrugla aluminija (promjer: 26 cm) Sočni kolač ) 2 pekač za pecivo Pile žičana polica 1 pekač za pecivo Polovica pileta žičana polica 1 pekač za pecivo Svinjski kotlet Žičana polica 1 pekač za pecivo

17 HRVATSKI 17 Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Tanko dizano pekač za pecivo tijesto 4) Kolač od dizanog tijesta s nadjevom 5) pekač za pecivo Pizza pekač za pecivo Kolač od sira pekač za pecivo Švicarski kolač pekač za pecivo s jabukama 5) Božićna torta 5) ) 2 pekač za pecivo Quiche Lorraine 5) (promjer: okrugli pekač cm) Seljački kruh 7) aluminizirana pekača (duljina: 20 cm) Rumunjski kolač od dizanog tijesta 1) Rumunjski kolač od dizanog tijesta - tradicionalni aluminizirana pekača (duljina: 25 cm) na istoj polici aluminizirana pekača (duljina: 25 cm) na istoj polici Slatko pecivo s pekač za pecivo kvascem 5) Biskvit 1) pekač za pecivo Puslice pekač za pecivo Posuti kolač 5) pekač za pecivo Dizano pekač za pecivo tijesto 1)

18 18 Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Torta s pekač za pecivo maslacem 1) 1) Predgrijte pećnicu 10 minuta. 2) Predgrijte pećnicu 15 minuta. 3) Nakon što ste ugasili pećnicu ostavite kolač u pećnici još 7 minuta. 4) Predgrijte pećnicu 20 minuta. 5) Predgrijte pećnicu minuta. 6) Nakon što ste ugasili pećnicu ostavite kolač u pećnici još 10 minuta. 7) Postavite temperaturu na 250 C i predgrijte pećnicu 18 minuta Vrući zrak Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Prutići od pekač za pecivo tijesta 1) Prutići od pekač za pecivo tijesta 1) Plosnata torta pekač za pecivo 1) Plosnata torta 1) Kolač od dizanog tijesta s jabukama Pita od jabuka pekač za pecivo pekač za pecivo okrugla pekača od aluminija (promjer: 20 cm) na istoj polici Mali kolači 1) pekač za pecivo Mali kolači 1) pekač za pecivo Bezmasno dizano tijesto 1) pekač od okrugli aluminija (promjer: 26 cm)

19 HRVATSKI 19 Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Sočni kolač ) 2 pekač za pecivo Pile, cijelo mreža za pečenje Svinjsko pečenje Kolač od dizanog tijesta s nadjevom Pizza pekač za pecivo mreža za pečenje 1 pekač za pecivo pekač za pecivo pekač za pecivo Pizza pekač za pecivo Kolač od sira pekač za pecivo Švicarski kolač pekač za pecivo s jabukama 3) Božićna torta 1) ) 2 pekač za pecivo Quiche Lorraine 3) pekač okrugli (promjer: 26 cm) Seljački kruh 4) pekač za pecivo Rumunjski kolač od dizanog tijesta 3) Rumunjski kolač od dizanog tijesta - tradicionalni aluminizirana pekača (duljina: 25 cm) na istoj polici aluminizirana pekača (duljina: 25 cm) na istoj polici

20 20 Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Slatko pecivo s pekač za pecivo kvascem 1) Slatko pecivo s pekač za pecivo kvascem 5) Biskvit 1) pekač za pecivo Poljupci pekač za pecivo Poljupci pekač za pecivo Mrvičasti kolač pekač za pecivo Dizano pekač za pecivo tijesto 1) 1) Predgrijte pećnicu 10 minuta. 2) Nakon što ste ugasili pećnicu ostavite kolač u pećnici još 7 minuta. 3) Predgrijte pećnicu minuta. 4) Postavite temperaturu na 250 C i predgrijte pećnicu minuta. 5) Predgrijte pećnicu 15 minuta Lagano kuhanje Jelo Količina (g) Torta s pekač za pecivo maslacem 1) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Prutići od pekač za pecivo tijesta 1) Plosnata torta pekač za pecivo 1) Pizza 1) pekač za pecivo Biskvit 1) pekač za pecivo Puslice 2) pekač za pecivo

21 HRVATSKI 21 Jelo Količina (g) Temperatura ( C) Vrijeme (min) Položaj rešetke Pribor Kolač od dizanog pekač za pecivo tijesta 1) Kolač s pekač za pecivo maslacem 1) Pile žičana polica 1) Postavite temperaturu na 250 C i predgrijte pećnicu 20 minuta. 2) Postavite temperaturu na 250 C i predgrijte pećnicu 10 minuta. 12. PEĆNICA ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama Napomene o čišćenju Prednju stranu pećnice očistite mekom krpom namočenom u mlaku vodu sa sredstvom za čišćenje. Za čišćenje metalnih površina koristite namjensko sredstvo za čišćenje. Unutrašnjost uređaja očistite nakon svake upotrebe. Nakupljanje masti ili drugih ostataka hrane može rezultirati požarom. Tvrdokorne mrlje čistite posebnim sredstvom za čišćenje pećnica. Nakon svake upotrebe očistite svu dodatnu opremu i pustite da se osuši. Koristite meku krpu namočenu u toplu vodu sa sredstvom za čišćenje. Ako je dodatna oprema od neljepljivog materijala, ne čistite je agresivnim sredstvima, oštrim predmetima ili u perilici posuđa. To može uzrokovati oštećenja na neljepljivom sloju. 1 pekač za pecivo 12.2 Uređaji od nehrđajućeg čelika ili aluminija Očistite vrata pećnice samo vlažnom krpom ili spužvom. Osušite mekanom krpom. Ne koristite čeličnu vunu, kiseline ili abrazivne proizvode koji bi mogli oštetiti površinu pećnice. Očistite upravljačku ploču pećnice uz isti oprez Skidanje i postavljanje staklenih ploča pećnice Za čišćenje možete izvući unutarnju ploču. Broj staklenih ploča je različit za različite modele. Tiejkom postupka čišćenja vrata pećnice držite lagano otvorena. Kad ih potpuno otvorite mogu se slučajno zatvoriti i uzrokovati slučajnu štetu. Uređaj ne upotrebljavajte bez staklenih ploča. 1. Otvorite vrata tako da budu pod kutom od približno 30. Kad su lagano otvorena, vrata sama stoje.

22 Uhvatite lajsnu (B) na gornjem rubu vrata s obje strane i pritisnite prema unutra kako biste otpustili spojnice. 2 B OPREZ! Provjerite dali ste ispravno postavili unutarnje staklo na mjesto Vađenje ladice U ladici ne držite zapaljive predmete (npr. sredstva za čišćenje, plastične vrećice, rukavice za pećnicu, papir, raspršivače za čišćenje). Prilikom korištenja pećnice, ladica može postati topla. Postoji opasnost od požara. Ladica ispod pećnice može se izvaditi radi lakšeg čišćenja. 1. Ladicu izvucite do graničnika Prirubnicu vrata povucite prema naprijed za uklanjanje. Kad izvadite staklene ploče, vrata pećnice pokušavaju se zatvoriti. 4. Držite gornji rub staklenih ploča i povucite ih prema gore, jednu po jednu. 5. Očistite staklenu ploču sapunicom. Pažljivo osušite staklenu ploču. Nakon dovršetka čišćenja umetnite staklene ploče i postavite vrata pećnice. Gore opisane korake obavite obrnutim redoslijedom. Najprije umetnite manju ploču, zatim veću. OPREZ! Strana s tiskom na unutarnjoj staklenoj ploči mora biti okrenuta prema unutarnjoj strani vrata. OPREZ! Nakon postavljanje provjerite da površina okvira staklene ploče na dijelovima s tiskom nije gruba na dodir. 2. Lagano podignite ladicu. 3. Potpuno izvucite ladicu. Za postavljanje ladice izvršite gornje korake obrnutim redoslijedom Zamjena žarulje Na dno unutrašnjosti uređaja postavite krpu. To će spriječiti oštećenje na staklenom poklopcu žaruljie i unutrašnjosti. Opasnost od električnog udara! Prije zamjene žarulje isključite osigurač. Žarulja i stakleni poklopac žarulje mogu biti vrući. 1. Isključite uređaj. 2. Izvadite osigurače iz kutije s osiguračima ili isključite sklopku.

23 HRVATSKI 23 Stražnja žaruljica 1. Okrenite stakleni poklopac žaruljice u smjeru suprotnom od kazaljke na satu i skinite ga. 13. RJEŠAVANJE PROBLEMA 2. Očistite stakleni poklopac. 3. Zamijenite žarulju odgovarajućom žaruljom koja je otpora na toplinu od 300 C. 4. Postavite stakleni poklopac. Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama Rješavanje problema Problem Mogući uzrok rješenje Uređaj ne možete uključiti. Ne možete uključiti ploču za kuhanje ili rukovati njome. Pećnica se ne grije. Ne možete uključiti ploču za kuhanje ili rukovati njome. Kad pokušate aktivirati generator iskre, ne stvara se iskra. Kad pokušate aktivirati generator iskre, ne stvara se iskra. Kad pokušate aktivirati generator iskre, ne stvara se iskra. Plamen se gasi odmah nakon paljenja. Plameni prsten je neujednačen. Uređaj nije priključen na mrežno napajanje ili nije pravilno priključen. Osigurač je pregorio. Osigurač je pregorio. Ploča za kuhanje nije priključena na mrežno napajanje ili nije pravilno priključena. Osigurač je pregorio. Poklopac i kruna plamenika nepravilno su postavljeni. Termoelement nije dovoljno zagrijan. Kruna plamenika blokirana je ostacima hrane. Provjerite je li uređaj ispravno priključen na električno napajanje. Provjerite da li je osigurač uzrok kvara. Ako osigurač stalno pregara, obratite se kvalificiranom električaru. Ponovno uključite ploču za kuhanje i u roku 10 sekundi odredite stupanj kuhanja. Provjerite je li ploča za kuhanje ispravno priključena na mrežno napajanje. Pogledajte shemu spajanja. Provjerite da li je osigurač uzrok kvara. Ako osigurač stalno pregara, obratite se kvalificiranom električaru. Pravilno postavite poklopac i krunu plamenika. Nakon što se plamen upali, generator iskre držite pritisnutim 10 sekundi ili kraće. Osigurajte da ubrizgivač nije začepljen i da je kruna plamenika čista. Plamenici ne rade. Nema dovoda plina. Provjerite priključak plina.

24 24 Problem Mogući uzrok rješenje Boja plamena je narančasta ili žuta. Svjetlo pećnice ne radi. Para i kondenzat nakupljaju se na hrani i u unutrašnjosti pećnice Pećnica se ne grije. Jela se predugo ili prebrzo peku. Svjetlo pećnice nije ispravno. Jelo ste predugo ostavili u pećnici. Nisu podešene potrebne postavke. Temperatura je preniska ili previsoka. Plamen na nekim dijelovima plamenika može izgledati narančasto ili žuto. To je normalno. Zamijenite žarulju pećnice. Nakon završetka pečenja jelo ne ostavljajte u pećnici dulje od minuta. Provjerite jesu li postavke točne. Po potrebi podesite temperaturu. Slijedite upute iz priručnika za upotrebu Servisni podaci Ako sami ne možete pronaći rješenje problema, obratite se dobavljaču ili ovlaštenom servisnom centru. Podaci potrebni za servis nalaze se na nazivnoj pločici. Nazivna pločica nalazi se na prednjem okviru kućišta uređaja. Ne vadite nazivnu pločicu iz unutrašnjosti uređaja. Preporučujemo da podatke zapišete ovdje: Model (MOD.)... Broj proizvoda (PNC)... Serijski broj (S.N.) POSTAVLJANJE Pogledajte poglavlja sa sigurnosnim uputama. Za minimalne udaljenosti postavljanja provjerite tablicu Položaj uređaja Samostojeći uređaj možete postaviti s ormarićima s jedne ili obje strane i u kutu. Držite razdaljinu oko 1 cm između uređaja i stražnjeg zida kako biste bili sigurni da se poklopac otvara.

25 HRVATSKI 25 Dimenzije mm C 150 A B C 14.2 Tehnički podaci Napon V Frekvencija 50 / 60 Hz Klasa uređaja 1 Minimalne udaljenosti Dimenzije mm A 400 B 650 Dimenzije mm Visina 855 Širina 500 Dubina Ostali tehnički podaci Kategorija uređaja: Izvor plina: Zamjena plina: II2H3B/P G20 (2H) 20 mbara G30/G31 (3B/P) 30/30 mbara 14.4 Promjeri premosnica PLAMENIK Ø PREMOSNICE 1) 1/100 mm Pomoćni 29 / 30 Polu-brzi 32 Brzi 42 1) Vrsta premošćenja ovisi o modelu Plinski plamenici za PRIRODNI PLIN G20 20 mbar PLAMENIK NORMALNA SNAGA kw 1) SMANJENA SNAGA kw 1) OZNAKA MLAZNICE 1/100 mm Brzi / Polu-brzi 2.0 / / Pomoćni ) Vrsta premošćenja ovisi o modelu.

26 Plinski plamenici za Propan-butan plin (LPG) G30 30 mbar PLAMENIK NORMALNA SNAGA kw SMANJENA SNAGA kw OZNAKA MLAZNICE 1/100 mm NAZIVNI PRO TOK PLINA g/h Brzi Polu-brzi Pomoćni Plinski plamenici za Propan-butan plin (LPG) G31 30 mbar PLAMENIK NORMALNA SNAGA kw 1) SMANJENA SNAGA kw 1) OZNAKA MLAZNICE 1/100 mm NAZIVNI PRO TOK PLINA g/h Brzi Polu-brzi Pomoćni ) Vrsta premošćenja ovisi o modelu Spajanje na dovod plina Koristite fiksne priključke ili koristite savitljivu cijev od nehrđajućeg čelika u skladu s važećim propisima. Ako koristite savitljive metalne cijevi, osigurajte da ne dođu u kontakt s pomičnim dijelovima i da nisu prignječene. Crijevo napajanja ne smije dodirivati dio uređaja koji je prikazan na slici Priključak fleksibilnih nemetalnih crijeva Ako vam je priključak lako dostupan, možete koristiti fleksibilno crijevo. Fleksibilno crijevo čvrsto zategnite obujmicama. Prilikom postavljanja, uvijek koristite držač crijeva i brtvu. Fleksibilno crijevo može se koristiti kad: se ne može zagrijati više od sobne temperature ili 30 C, nije dulje od 1500 mm, nigdje nije stisnuto, nije uvrnuto ili zategnuto, ne dodiruje oštre rubove ili kutove, njegovo stanje može se lako provjeriti. Kad provjeravate fleksibilno crijevo, osigurajte: nema pukotina, rezova, znakova izgorjelosti na krajevima i cijelom duljinom, materijal nije postao krut, već je uobičajeno elastičan, obujmice koje pričvršćuju cijev nisu hrđave, rok trajanja nije istekao. Ako primijetite jednu ili više neispravnosti, ne popravljajte crijevo već ga zamijenite novim.

27 HRVATSKI 27 Kad je postavljanje završeno, provjerite da je brtvljenje svih priključaka crijeva ispravno. Za provjeru brtve koristite sapunicu, ne plamen. Dovodni ventil plina nalazi se na stražnjoj strani upravljačke ploče. Prije priključenja plina, isključite uređaj iz električnog napajanja ili isključite osigurač na razvodnoj ploči.zatvorite primarni ventil dovoda plina Prilagođavanje različitim vrstama plina Dopustite samo ovlaštenoj osobi da izvrši prilagođavanje na različite vrste plina. Ako je uređaj postavljen za prirodni plin, možete ga pomoću ispravnih mlaznica prebaciti na tekući plin. Dotok plina postavlja se prema potrebi. Prije zamjene mlaznica, provjerite da se regulatori plina nalaze u položaju "Off" (Isključeno). Iskopčajte uređaj iz napajanja električne mreže. Pustite da se uređaj ohladi. Postoji opasnost od ozljeda. Uređaj je postavljen za unaprijed određenu vrstu plina. Za promjenu postavke uvijek koristite brtvu. A B A. Točka spajanja plina (samo jedna po uređaju) B. Brtva C. Prilagodljivi spoj D. Priključak za crijevo za propan-butan plin (LPG) Zamjena mlaznica ploče za kuhanje Zamijenite mlaznice kada mijenjate vrstu plina. 1. Skinite metalne nosače posuđa. 2. Skinite poklopce i krune s plamenika. 3. Skinite mlaznice ključem br Mlaznice zamijenite onima za vrstu plina koju koristite. 5. Nazivnu pločicu zamijenite (nalazi se pored cijevi dovoda plina) onom koja odgovara novoj vrsti dovoda plina. Pločica se nalazi u vrećici isporučenoj s uređajem. Ako se tlak plina mijenja, ili je vrijednost drugačija od potrebne vrijednosti tlaka, priključite odgovarajući uređaj za ujednačavanje tlaka na dovodnu cijev plina. C D

28 Podešavanje minimalne razine plina na plameniku ploče za kuhanje 1. Iskopčajte uređaj iz električniog napajanja. 2. Skinite regulator funkcija ploče za kuhanje. Ako nema pristupa do premosnog vijka, prije početka podešavanja rastavite upravljačku ploču. 3. Tankim plosnatim odvijačem podesite vijak za premošćivanje A. Položaj vijka za premošćivanje ovisi o modelu A. A 7. Pažljivo zavijte premosni vijak dok plamen ne postane minimalan i stabilan. 8. Vratite regulator funkcija ploče za kuhanje Poravnavanje uređaja A Promjena s prirodnog na tekući plin 1. Potpuno zavijte premosni vijak. 2. Vratite regulator. Promjena s tekućeg plina na prirodni plin 1. Odvijte otprilike jedan okret premosnog vijka A. 2. Vratite regulator funkcija ploče za kuhanje. 3. Spojite uređaj na električnu mrežu. Utikač napajanja utaknite u utiččnicu naapajanja samo ako su svi dijelovi na početnim položajima. Postoji opasnost od ozljeda. 4. Upalite plamenik. Pogledajte poglavlje "Ploča za kuhanje - svakodnevna uporaba". 5. Okrenite regulator u položaj najmanjeg plamena. 6. Ponovno skinite regulator funkcija ploče za kuhanje. Koristite male nožice ispod uređaja kako biste gornju površinu uređaja postavili u istu razinu s drugim površinama Zaštita od prevrtanja Postavite ispravnu visinu uređaja i područje uređaja prije nego što pričvrstite zaštitu od prevrtanja. OPREZ! Provjerite je li zaštita od prevrtanja na ispravnoj visini. Provjerite je li površina iza uređaja glatka. Morate postaviti zaštitu od prevrtanja. Ako je ne postavite, uređaj bi se mogao prevrnuti. Na vašem se uređaju nalazi simbol prikazan na slici (ako postoji) kako bi vas podsjetio na postavljanje zaštite od prevrtanja.

29 HRVATSKI 29 OPREZ! Ukoliko je prostor između kuhinjskih ormarića pod radnom pločom veći od širine uređaja, bočne mjere morate namjestiti prema sredini uređaja Električna instalacija 1. Zaštitu od prevrtanja postavite mm ispod površine uređaja i mm od lijevog ruba uređaja u okrugli otvor na nosač. Zavijte je na čvrsti materijal ili koristite odgovarajuće pojačanje (zid) mm mm 2. Otvor možete pronaći na stražnjoj lijevoj strani uređaja. Podignite prednji dio uređaja i postavite ga na sredinu između kuhinjskih ormarića. Ukoliko je prostor između kuhinjskih ormarića pod radnom pločom veći od širine uređaja, bočne mjere morate namjestiti prema sredini uređaja. Ako ste promijenili dimenzije kuhala, morate ispravno poravnati uređaj protiv prevrtanja. Proizvođač nije odgovoran ako ne poštujete sigurnosne mjere iz poglavlja o sigurnosti. Ovaj uređaj nije opremljen utikačem ili kabelom napajanja. Prije priključenja kabela napajanja, izmjerite napon između faza u kućnoj mreži. Zatim, prema uputama na priključnoj pločici na stražnjoj strani pećnice spojite električnu instalaciju. Taj korak sprječava instalacijske pogreške i oštećenje električnih komponenti uređaja. Primjenjive vrste kabela za različite faze: Korak Min. veličina kabela 1 3x1,5 mm² 3 s nulom 5x0,75 mm² Kabel za napajanje ne smije dodirivati dio uređaja koji je označen na slici.

30 ENERGETSKA UČINKOVITOST 15.1 Informacije o proizvodu ploče za kuhanje u skladu s EU 66/2014 Identifikacija modela Vrsta ploče za kuhanje Broj zona kuhanja Tehnologija zagrijavanja Promjer kružnih zona kuhanja (Ø) Potrošnja energije po zoni kuhanja (EC electric cooking) Broj plinskih plamenika EKM51351OX Ploča za kuhanje u samostojećem štednjaku 1 Puna grijaća ploča Stražnja lijeva Stražnja lijeva 3 14,5 cm 199,5 Wh/kg Energetska učinkovitost po plinskom plameniku (EE gas burner) Desni stražnji - pomoćni Desni prednji - brzi 53.0% Lijevi prednji - polu-brzi 55.0% nije primjenjivo Energetska učinkovitost plinske ploče za kuhanje (EE gas hob) Potrošnja energije ploče za kuhanje (EC electric hob) 54.0% 199,5 Wh/kg EN Kućanski električni aparati za kuhanje - 2. dio: Ploče za kuhanje - Metode mjerenja značajki. EN : Kućanski uređaji za kuhanje s izgaranjem plina - Dio 2-1 : Racionalna uporaba energije - Općenito 15.2 Ploča za kuhanje - Ušteda energije Ako slijedite savjete navedene ispod, možete uštedjeti energiju tijekom svakodnevnog kuhanja. Kad zagrijavate vodu, koristite samo količinu koju trebate. Ako je moguće, posuđe poklopite poklopcem. Električne zone kuhanja: Prije uključenja zone kuhanja, stavite posuđe na nju. Dno posuđa treba imati isti promjer kao i zona kuhanja. Manje posuđe stavite na manje zone kuhanja. Posuđe stavite izravno na sredinu zone kuhanja. Koristite preostalu toplinu za održavanje hrane toplom ili za topljenje. Plinski plamenici:

31 HRVATSKI 31 Prije uporabe plamenika i nosača posuda provjerite da su ispravno postavljeni. Dno posuđa treba imati ispravan promjer za veličinu plamenika. Posuđe stavite izravno iznad plamenika i na sredinu. Kada tekućina započne ključati, smanjite plamen kako bi tekućina lagano ključala. Ako je moguće, koristite ekspres lonac. Pogledajte njegov korisnički priručnik Tablica informacija o proizvodu i informacije za pećnice u skladu s EU 65-66/2014 Naziv dobavljača Identifikacija modela Indeks energetske učinkovitosti 97.4 Klasa energetske učinkovitosti Potrošnja energije sa standardnim opterećenjem, konvencionalni način rada Potrošnja energije sa standardnim opterećenjem, rad s ventilatorom Količina unutrašnjosti 1 Izvor topline Zapremnina Vrsta pećnice Masa Electrolux EKM51351OX A 0,84 kwh/ciklusu 0,76 kwh/ciklusu Električna struja 54 l Pećnica u samostojećem štednjaku 42.0 kg EN Kućanski električni aparati za kuhanje - 1. dio: Rasponi, pećnice, parne pećnice i roštilji - Metode mjerenja značajki Pećnica ušteda energije Uređaj sadrži značajke koje vam pomažu štedjeti energiju tijekom svakodnevnog kuhanja. Opći savjeti Pazite da su vrata pećnice ispravno zatvorena kad uređaj radi i držite ih tijekom kuhanja zatvorenima što je više moguće. Da biste povećali uštedu energije, koristite metalno posuđe. Ako je moguće, ne zagrijavajte pećnicu unaprijed prije stavljanja hrane. Ako je trajanje kuhanja duže od 30 minuta, 3-10 minuta prije završetka vremena kuhanja smanjite temperaturu pećnice na minimum, ovisno o trajanju kuhanja. Preostala toplina u pećnici nastaviti će kuhati. Koristite preostalu toplinu za zagrijavanje ostale hrane. Kuhanje s ventilatorom Ako je moguće, koristite funkcije kuhanja s ventilatorom kako biste uštedjeli energiju. Održavanje hrane toplom. Za korištenje preostale topline i održavanje hrane toplom, odaberite najnižu moguću temperaturu.

32 BRIGA ZA OKOLIŠ Reciklirajte materijale sa simbolom. Ambalažu za recikliranje odložite u prikladne spremnike. Pomozite u zaštiti okoliša i ljudskog zdravlja, kao i u recikliranju otpada od električnih i elektroničkih uređaja. Uređaje označene simbolom ne bacajte zajedno s kućnim otpadom. Proizvod odnesite na lokalno reciklažno mjesto ili kontaktirajte nadležnu službu.

33 SLOVENŠČINA 33 KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE VARNOSTNA NAVODILA OPIS IZDELKA PRED PRVO UPORABO KUHALNA PLOŠČA - VSAKODNEVNA UPORABA KUHALNA PLOŠČA - NAMIGI IN NASVETI KUHALNA PLOŠČA - VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE PEČICA - VSAKODNEVNA UPORABA PEČICA - ČASOVNE FUNKCIJE PEČICA - UPORABA DODATNE OPREME PEČICA - NAMIGI IN NASVETI PEČICA - VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE ODPRAVLJANJE TEŽAV NAMESTITEV ENERGIJSKA UČINKOVITOST MISLIMO NA VAS Zahvaljujemo se vam za nakup Electroluxove naprave. Izbrali ste izdelek, ki vključuje desetletja profesionalnih izkušenj in izboljšav. Inovativen in eleganten je bil zasnovan z mislijo na vas. Kadarkoli ga boste uporabili, ste lahko prepričani v zagotovitev odličnih rezultatov. Dobrodošli pri Electroluxu. Obiščite naše spletno mesto za: pridobitev nasvetov glede uporabe, brošure, odpravljanje težav, servisne informacije: Registrirajte svoj izdelek za boljši servis: Kupite dodatke, potrošni material in originalne nadomestne dele za vašo napravo: POMOČ STRANKAM IN SERVIS Priporočamo uporabo originalnih nadomestnih delov. Ko kličete servis, imejte pri roki naslednje podatke: model, številko izdelka, serijsko številko. Podatke najdete na ploščici za tehnične navedbe. Opozorilo/Pozor - Varnostne informacije Splošne informacije in nasveti Okoljske informacije. Pridržujemo si pravico do sprememb.

Upotreba selektora. June 04

Upotreba selektora. June 04 Upotreba selektora programa KRONOS 1 Kronos sistem - razina 1 Podešavanje vremena LAMPEGGIANTI 1. Kada je pećnica uključena prvi put, ili u slučaju kvara ili prekida u napajanju, simbol SATA i odgovarajuća

More information

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA

CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA STAKLO PLASTIKA AUTO LAK KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE SVJETLA KOŽA I TEKSTIL ALU FELGE CJENIK APLIKACIJE CERAMIC PRO PROIZVODA Radovi prije aplikacije: Prije nanošenja Ceramic Pro premaza površina vozila na koju se nanosi mora bi dovedena u korektno stanje. Proces

More information

Eduroam O Eduroam servisu edu roam Uputstvo za podešavanje Eduroam konekcije NAPOMENA: Microsoft Windows XP Change advanced settings

Eduroam O Eduroam servisu edu roam Uputstvo za podešavanje Eduroam konekcije NAPOMENA: Microsoft Windows XP Change advanced settings Eduroam O Eduroam servisu Eduroam - educational roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za

More information

Podešavanje za eduroam ios

Podešavanje za eduroam ios Copyright by AMRES Ovo uputstvo se odnosi na Apple mobilne uređaje: ipad, iphone, ipod Touch. Konfiguracija podrazumeva podešavanja koja se vrše na računaru i podešavanja na mobilnom uređaju. Podešavanja

More information

KONFIGURACIJA MODEMA. ZyXEL Prestige 660RU

KONFIGURACIJA MODEMA. ZyXEL Prestige 660RU KONFIGURACIJA MODEMA ZyXEL Prestige 660RU Sadržaj Funkcionalnost lampica... 3 Priključci na stražnjoj strani modema... 4 Proces konfiguracije... 5 Vraćanje modema na tvorničke postavke... 5 Konfiguracija

More information

Vodič za postavljanje. DEVIreg 531. Elektronički termostat.

Vodič za postavljanje. DEVIreg 531. Elektronički termostat. Vodič za postavljanje DEVIreg 531 Elektronički termostat www.devi.com Sadržaj 1 Uvod................... 3 1.1 Tehničke karakteristike..... 4 1.2 Sigurnosne upute........ 5 2 Upute za postavljanje.........

More information

Always here to help you. Register your product and get support at SCF870. Korisničkipriručnik

Always here to help you. Register your product and get support at   SCF870. Korisničkipriručnik Always here to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome SCF870 Korisničkipriručnik 1 46 HRVATSKI Uvod Čestitamo na kupnji i dobro došli u Philips AVENT! Kako biste u potpunosti

More information

SAS On Demand. Video: Upute za registraciju:

SAS On Demand. Video:  Upute za registraciju: SAS On Demand Video: http://www.sas.com/apps/webnet/video-sharing.html?bcid=3794695462001 Upute za registraciju: 1. Registracija na stranici: https://odamid.oda.sas.com/sasodaregistration/index.html U

More information

Korisnički priručnik. Always here to help you Register your product and get support at SCF875 A B C D E I X W V U L M N O P

Korisnički priručnik. Always here to help you Register your product and get support at  SCF875 A B C D E I X W V U L M N O P Always here to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome SCF875 A B C D E 1 F G Z H Y I X J K W V U T Specifications are subject to change without notice 2017 Koninklijke

More information

UPUTE ZA UPORABU ART 869A+NF

UPUTE ZA UPORABU ART 869A+NF UPUTE ZA UPORABU ART 869A+NF SADRŽAJ PRVA UPORABA... 2 ODRŽAVANJE I ČIŠĆENJE APARATA... 2 ZAMJENA ŽARULJE ILI LED SVJETLA... 2 KAD APARAT NE KORISTITE... 3 U SLUČAJU PREKIDA STRUJE... 3 HLADNJAK... 3 ZAMRZIVAČ...

More information

1. Instalacija programske podrške

1. Instalacija programske podrške U ovom dokumentu opisana je instalacija PBZ USB PKI uređaja na računala korisnika PBZCOM@NET internetskog bankarstva. Uputa je podijeljena na sljedeće cjeline: 1. Instalacija programske podrške 2. Promjena

More information

UTG 9005 GENERATOR FUNKCIJA UPUTE ZA KORIŠTENJE

UTG 9005 GENERATOR FUNKCIJA UPUTE ZA KORIŠTENJE UTG 9005 GENERATOR FUNKCIJA UPUTE ZA KORIŠTENJE v v SADRŽAJ: Uvod 2 Dodatni dijelovi 3 Specifikacije 4 Funkcije 5 Korištenje 7 Pažnja 7 UVOD: Rukovanje s ovim uređajem je vrlo jednostavno i izravno. Pročitajte

More information

broj korisničke podrške

broj korisničke podrške broj korisničke podrške Kao dio Rexair korisničke podrške, svaki uređaj MiniJet dobiva serijski broj za korisničku podršku tek nakon što prođe test provjere kvalitete. Taj serijski broj nudi: Identifikaciju

More information

IZDAVANJE SERTIFIKATA NA WINDOWS 10 PLATFORMI

IZDAVANJE SERTIFIKATA NA WINDOWS 10 PLATFORMI IZDAVANJE SERTIFIKATA NA WINDOWS 10 PLATFORMI Za pomoć oko izdavanja sertifikata na Windows 10 operativnom sistemu možete se obratiti na e-mejl adresu esupport@eurobank.rs ili pozivom na telefonski broj

More information

FC WH FC WH FC WH. RoHS 2002 / 95 / EC. BiH. User Manual. Upute za uporabu. Korisničko uputstvo. Udhëzime për shfrytëzim

FC WH FC WH FC WH. RoHS 2002 / 95 / EC. BiH. User Manual. Upute za uporabu. Korisničko uputstvo. Udhëzime për shfrytëzim User Manual Upute za uporabu Korisničko uputstvo Udhëzime për shfrytëzim Упатствo за употреба HR Jamstveni list Servisna mjesta BiH Garantni list Servisna mjesta CG Garantni list Servisna mjesta SR Garantni

More information

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije

Biznis scenario: sekcije pk * id_sekcije * naziv. projekti pk * id_projekta * naziv ꓳ profesor fk * id_sekcije Biznis scenario: U školi postoje četiri sekcije sportska, dramska, likovna i novinarska. Svaka sekcija ima nekoliko aktuelnih projekata. Likovna ima četiri projekta. Za projekte Pikaso, Rubens i Rembrant

More information

KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500

KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500 KABUPLAST, AGROPLAST, AGROSIL 2500 kabuplast - dvoslojne rebraste cijevi iz polietilena visoke gustoće (PEHD) za kabelsku zaštitu - proizvedene u skladu sa ÖVE/ÖNORM EN 61386-24:2011 - stijenka izvana

More information

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan.

SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. SIMPLE PAST TENSE (prosto prošlo vreme) Građenje prostog prošlog vremena zavisi od toga da li je glagol koji ga gradi pravilan ili nepravilan. 1) Kod pravilnih glagola, prosto prošlo vreme se gradi tako

More information

JEDINSTVENI PORTAL POREZNE UPRAVE. Priručnik za instalaciju Google Chrome dodatka. (Opera preglednik)

JEDINSTVENI PORTAL POREZNE UPRAVE. Priručnik za instalaciju Google Chrome dodatka. (Opera preglednik) JEDINSTVENI PORTAL POREZNE UPRAVE Priručnik za instalaciju Google Chrome dodatka (Opera preglednik) V1 OPERA PREGLEDNIK Opera preglednik s verzijom 32 na dalje ima tehnološke promjene zbog kojih nije moguće

More information

KORISNIČKE UPUTE HLADNJAK S KOMPRESOROM DX-7.22,19.58,24.56,32.88,41, ,51.150,94.270, , , /

KORISNIČKE UPUTE HLADNJAK S KOMPRESOROM DX-7.22,19.58,24.56,32.88,41, ,51.150,94.270, , , / HLADNJAK S KOMPRESOROM DX-7.22,19.58,24.56,32.88,41,130.46.145,51.150,94.270,166.428,170.490,181.490/ Ove upute sadrže važne sigurnosne upute kao i upute za postavljanje uređaja. Pažljivo ih pročitajte

More information

H5i. Upute za uporabu. Hrvatski GRIJANI OVLAŽIVAČ. Global leaders in sleep and respiratory medicine.

H5i. Upute za uporabu. Hrvatski GRIJANI OVLAŽIVAČ. Global leaders in sleep and respiratory medicine. E H5i GRIJANI OVLAŽIVAČ Upute za uporabu 1 2 3 A 4 3 4 5 6 6 1 5 2 Manufacturer: ResMed Ltd 1 Elizabeth Macarthur Drive Bella Vista NSW 2153 Australia. Distributed by: ResMed Corp 9001 Spectrum Center

More information

Hair Styler. Register your product and get support at HP4696/22. Korisnički priručnik

Hair Styler. Register your product and get support at   HP4696/22. Korisnički priručnik Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hair Styler HP4696/22 HR Korisnički priručnik e g f h i b d c a l m n o p q k j s r Hrvatski Čestitamo vam na kupnji i dobro došli u Philips!

More information

Informacijska lista. Mjere opreza, savjeti i pomoć Općenito sigurnost Odlaganje starih električnih uređaja Ušteda energije i čuvanje okoliša Pomoć

Informacijska lista. Mjere opreza, savjeti i pomoć Općenito sigurnost Odlaganje starih električnih uređaja Ušteda energije i čuvanje okoliša Pomoć Informacijska lista Mjere opreza, savjeti i pomoć Općenito sigurnost Odlaganje starih električnih uređaja Ušteda energije i čuvanje okoliša Pomoć Instalacija Postavljanje i niveliranje Priključivanje na

More information

Tutorijal za Štefice za upload slika na forum.

Tutorijal za Štefice za upload slika na forum. Tutorijal za Štefice za upload slika na forum. Postoje dvije jednostavne metode za upload slika na forum. Prva metoda: Otvoriti nova tema ili odgovori ili citiraj već prema želji. U donjem dijelu obrasca

More information

Uputstvo za upotrebu i ugradnju

Uputstvo za upotrebu i ugradnju RS Uputstvo za upotrebu i ugradnju Kombinovana ugradna ploča za kuvanje FHMR 604 3G 1E FHMR 604 3G 1E NV PC 3GA E PC 3GAV E Slika 1 Slika 2 sl. 1b sl. 1a sl. 2a sl. 2b 1) Mali pomoćni gorionik 2) Pomoćni

More information

Vodič za postavljanje. DEVIreg 330 (+5 C do +45 C) Elektronički termostat.

Vodič za postavljanje. DEVIreg 330 (+5 C do +45 C) Elektronički termostat. Vodič za postavljanje DEVIreg 330 (+5 C do +45 C) Elektronički termostat www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions.

More information

STRUKTURNO KABLIRANJE

STRUKTURNO KABLIRANJE STRUKTURNO KABLIRANJE Sistematski pristup kabliranju Kreiranje hijerarhijski organizirane kabelske infrastrukture Za strukturno kabliranje potrebno je ispuniti: Generalnost ožičenja Zasidenost radnog područja

More information

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd,

AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje. Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, AMRES eduroam update, CAT alat za kreiranje instalera za korisničke uređaje Marko Eremija Sastanak administratora, Beograd, 12.12.2013. Sadržaj eduroam - uvod AMRES eduroam statistika Novine u okviru eduroam

More information

Automatske Maske za zavarivanje. Stella, black carbon. chain and skull. clown. blue carbon

Automatske Maske za zavarivanje. Stella, black carbon. chain and skull. clown. blue carbon Automatske Maske za zavarivanje Stella Podešavanje DIN: 9-13 Brzina senzora: 1/30.000s Vidno polje : 98x55mm Četiri optička senzora Napajanje : Solarne ćelije + dve litijumske neizmenjive baterije. Vek

More information

Kamera. Mrežna kamera Dome. Kratke upute za upotrebu hrvatski

Kamera. Mrežna kamera Dome. Kratke upute za upotrebu hrvatski Kamera Mrežna kamera Dome Kratke upute za upotrebu hrvatski Ove se kratke upute odnose na modele: DS-2CD4312F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4312FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4324F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4332FWD-(I)(Z)(H)(S)

More information

CentroPelet ZV14 TEHNIČKE UPUTE TEHNIKA GRIJANJA. za korištenje REGULACIJE toplovodnih sobnih peći za loženje drvenim peletima

CentroPelet ZV14 TEHNIČKE UPUTE TEHNIKA GRIJANJA. za korištenje REGULACIJE toplovodnih sobnih peći za loženje drvenim peletima TEHNIKA GRIJANJA Centrometal d.o.o. - Glavna 12, 40306 Macinec, Croatia, tel: +385 40 372 600, fax: +385 40 372 611 TEHNIČKE UPUTE za korištenje REGULACIJE toplovodnih sobnih peći za loženje drvenim peletima

More information

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE

CJENOVNIK KABLOVSKA TV DIGITALNA TV INTERNET USLUGE CJENOVNIK KABLOVSKA TV Za zasnivanje pretplatničkog odnosa za korištenje usluga kablovske televizije potrebno je da je tehnički izvodljivo (mogude) priključenje na mrežu Kablovskih televizija HS i HKBnet

More information

Bušilice nove generacije. ImpactDrill

Bušilice nove generacije. ImpactDrill NOVITET Bušilice nove generacije ImpactDrill Nove udarne bušilice od Bosch-a EasyImpact 550 EasyImpact 570 UniversalImpact 700 UniversalImpact 800 AdvancedImpact 900 Dostupna od 01.05.2017 2 Logika iza

More information

2 integral 2GO. Dobro došli! sanitary 2GO Br. art active 2GO Br. art floorstar 2GO Br. art

2 integral 2GO. Dobro došli! sanitary 2GO Br. art active 2GO Br. art floorstar 2GO Br. art integral 2 cro Dobro došli! Kupnjom dozatora integral 2 dobili ste precizan i potpuno automatiziran uređaj za doziranje koncentrata sredstva za čišćenje. Šest kemijskih proizvoda integral 2 koji su dostupni

More information

Upute za uporabu i ugradnju Hladnjak sa zamrzivačem i odjeljkom BioFresh

Upute za uporabu i ugradnju Hladnjak sa zamrzivačem i odjeljkom BioFresh Upute za uporabu i ugradnju Hladnjak sa zamrzivačem i odjeljkom BioFresh CBNPes 3756 Opis uređaja Sadržaj 1 Opis uređaja... 2 1.1 Opis uređaja i opreme... 2 1.2 Namjena uređaja... 3 1.3 Usklađenost...

More information

LP UPUTE ZA PRIMJENU PLINSKOG ROŠTILJA

LP UPUTE ZA PRIMJENU PLINSKOG ROŠTILJA E-210 / 310, SP-210 / 310 LP UPUTE ZA PRIMJENU PLINSKOG ROŠTILJA PLINSKI ROŠTILJ Registrirajte svoj gril na www.weber.eu PRIJE PRVE PRIMJENE PLINSKOG ROŠTILJA OBAVEZNO PROČITAJTE UPUTE OPASNOST: Ako osjetite

More information

Upute za VDSL modem Innbox F60 FTTH

Upute za VDSL modem Innbox F60 FTTH Upute za VDSL modem Innbox F60 FTTH Default Login Details LAN IP Address User Name Password http://192.168.1.1 user user Funkcionalnost lampica LED Stanje Opis Phone USB Wireless Data Internet Broadband

More information

Plinsko ugradbeno kuhalište Ugradna gasna ploča za kuvanje. SRB Uputstva za upotrebu, ugradnju i priključenje

Plinsko ugradbeno kuhalište Ugradna gasna ploča za kuvanje. SRB Uputstva za upotrebu, ugradnju i priključenje BA BA HR Uputstva za upotrebu, ugradnju i priključenje SRB Uputstva za upotrebu, ugradnju i priključenje Plinsko ugradbeno kuhalište Ugradna gasna ploča za kuvanje Plinsko ugradbeno kuhalište HR BA Štovani

More information

Uvod u relacione baze podataka

Uvod u relacione baze podataka Uvod u relacione baze podataka 25. novembar 2011. godine 7. čas SQL skalarne funkcije, operatori ANY (SOME) i ALL 1. Za svakog studenta izdvojiti ime i prezime i broj različitih ispita koje je pao (ako

More information

Otpremanje video snimka na YouTube

Otpremanje video snimka na YouTube Otpremanje video snimka na YouTube Korak br. 1 priprema snimka za otpremanje Da biste mogli da otpremite video snimak na YouTube, potrebno je da imate kreiran nalog na gmailu i da video snimak bude u nekom

More information

Plinski kondenzacijski uređaj Condens 5000 WT

Plinski kondenzacijski uređaj Condens 5000 WT Upute za rukovanje Plinski kondenzacijski uređaj Condens 5000 WT WBC 24 S50 6720863444 (2018/03) HR 6 720 803 744-00-1O Sadržaj Sadržaj 1 Objašnjenje simbola i upute za siguran rad...........................

More information

Upute za instalaciju Ultimate Comfort serija Svi brojevi modela

Upute za instalaciju Ultimate Comfort serija Svi brojevi modela SOBNI SPLIT KLIMA UREĐAJ Upute za instalaciju Ultimate Comfort serija Svi brojevi modela VAŽNA NAPOMENA: Pažljivo pročitajte ovaj priručnik prije instaliranja ili upravljanja novim klima uređajem. Pazite

More information

GUI Layout Manager-i. Bojan Tomić Branislav Vidojević

GUI Layout Manager-i. Bojan Tomić Branislav Vidojević GUI Layout Manager-i Bojan Tomić Branislav Vidojević Layout Manager-i ContentPane Centralni deo prozora Na njega se dodaju ostale komponente (dugmići, polja za unos...) To je objekat klase javax.swing.jpanel

More information

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB.

KAPACITET USB GB. Laserska gravura. po jednoj strani. Digitalna štampa, pun kolor, po jednoj strani USB GB 8 GB 16 GB. 9.72 8.24 6.75 6.55 6.13 po 9.30 7.89 5.86 10.48 8.89 7.30 7.06 6.61 11.51 9.75 8.00 7.75 7.25 po 0.38 10.21 8.66 7.11 6.89 6.44 11.40 9.66 9.73 7.69 7.19 12.43 1 8.38 7.83 po 0.55 0.48 0.37 11.76 9.98

More information

HRVATSKI 4 SRPSKI 16 SLOVENŠČINA 28

HRVATSKI 4 SRPSKI 16 SLOVENŠČINA 28 FOKUSERA HR RS SI Na zadnjoj stranici ovog priručnika možete naći kompletnu listu ovlaštenih servisnih centara i njihove telefonske brojeve u Hrvatskoj. HRVATSKI 4 SRPSKI 16 SLOVENŠČINA 28 Molimo da pogledate

More information

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

UPUTSTVO ZA UPOTREBU UPUTSTVO ZA UPOTREBU MODEL: CMW 2070 DW Molimo Vas da pre nego što počnete da koristite mikrotalasnu pećnicu pažljivo pročitate uputstvo za upotrebu. Takođe Vas molimo, da na prazno mesto ispod ovog teksta

More information

CRNA GORA

CRNA GORA HOTEL PARK 4* POLOŽAJ: uz more u Boki kotorskoj, 12 km od Herceg-Novog. SADRŽAJI: 252 sobe, recepcija, bar, restoran, besplatno parkiralište, unutarnji i vanjski bazen s terasom za sunčanje, fitnes i SPA

More information

Bottle Feeding Your Baby

Bottle Feeding Your Baby Bottle Feeding Your Baby Bottle feeding with formula will meet your baby s food needs. Your doctor will help decide which formula is right for your baby. Never give milk from cows or goats to a baby during

More information

UPUTE ZA OPERATERE GRIJANA PRIJAMNA POSUDA (HLZ) SADRŽAJ

UPUTE ZA OPERATERE GRIJANA PRIJAMNA POSUDA (HLZ) SADRŽAJ UPUTE ZA OPERATERE GRIJANA PRIJAMNA POSUDA (HLZ) Ovo poglavlje o opremi mora se uključiti u Priručnik za uporabu opreme. PROIZVEDENO OD STRANE FRYMASTER, L.L.C. 8700 LINE AVENUE SHREVEPORT, LOUISIANA 71106-6800

More information

Vodič za zamjenu hardvera Tipovi 8129, 8132, 8133 Tipovi 8134, 8135, 8136

Vodič za zamjenu hardvera Tipovi 8129, 8132, 8133 Tipovi 8134, 8135, 8136 ThinkCentre Vodič za zamjenu hardvera Tipovi 8129, 8132, 8133 Tipovi 8134, 8135, 8136 ThinkCentre ThinkCentre Vodič za zamjenu hardvera Tipovi 8129, 8132, 8133 Tipovi 8134, 8135, 8136 Prvo izdanje (veljača,

More information

Port Community System

Port Community System Port Community System Konferencija o jedinstvenom pomorskom sučelju i digitalizaciji u pomorskom prometu 17. Siječanj 2018. godine, Zagreb Darko Plećaš Voditelj Odsjeka IS-a 1 Sadržaj Razvoj lokalnog PCS

More information

POLYKEN antikorozivne trake za zaštitu čeličnih cjevovoda. SOLAR SCREEN termoreflektirajuće folije za staklene površine ZNAKOVI SIGURNOSTI

POLYKEN antikorozivne trake za zaštitu čeličnih cjevovoda. SOLAR SCREEN termoreflektirajuće folije za staklene površine ZNAKOVI SIGURNOSTI POLYKEN antikorozivne trake za zaštitu čeličnih cjevovoda SOLAR SCREEN termoreflektirajuće folije za staklene površine ZNAKOVI SIGURNOSTI Prometni znakovi Split OPASNOST OD POŽARA ZABRANJENO PUŠITI Rijeka

More information

TH-49LFV8W TH-55LFV8W

TH-49LFV8W TH-55LFV8W Upute za uporabu Osnovni vodič FULL HD LCD zaslon Za poslovnu uporabu Broj modela TH-49LFV8W TH-55LFV8W 49-inch model 55-inch model Sadržaj Važna obavijest o sigurnosti...2 Sigurnosne mjere opreza...3

More information

HP Scanjet G3010 Vodič za postavljanje i podršku

HP Scanjet G3010 Vodič za postavljanje i podršku HP Scanjet G3010 Vodič za postavljanje i podršku Autorska prava i licenca 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukcija, prilagodba ili prijevod bez prethodne pismene dozvole zabranjeni

More information

KASUTUSJUHEND KORISNIČKI PRIRUČNIK LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA NAUDOTOJO VADOVAS UPORABNIŠKI PRIROČNIK УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

KASUTUSJUHEND KORISNIČKI PRIRUČNIK LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA NAUDOTOJO VADOVAS UPORABNIŠKI PRIROČNIK УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ PICOBARISTO SM5478 ET HR LV LT SL SR BG UK KASUTUSJUHEND KORISNIČKI PRIRUČNIK LIETOTĀJA ROKASGRĀMATA NAUDOTOJO VADOVAS UPORABNIŠKI PRIROČNIK УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПОСІБНИК КОРИСТУВАЧА

More information

HRVATSKI 4 SRPSKI 16. Molimo da pogledate poslednju stranu ovog uputstva, gde ćete pronaći potpunu listu IKEA servisa, kao i njihove brojeve telefona.

HRVATSKI 4 SRPSKI 16. Molimo da pogledate poslednju stranu ovog uputstva, gde ćete pronaći potpunu listu IKEA servisa, kao i njihove brojeve telefona. UNDERVERK HR SR Na zadnjoj stranici ovog priručnika možete naći kompletnu listu ovlaštenih servisnih centara i njihove telefonske brojeve u Hrvatskoj. HRVATSKI 4 SRPSKI 16 Molimo da pogledate poslednju

More information

DETALJNE UPUTE ZA UPORABU HLADNJAKA SA ZAMRZIVAČEM

DETALJNE UPUTE ZA UPORABU HLADNJAKA SA ZAMRZIVAČEM HR DETALJNE UPUTE ZA UPORABU HLADNJAKA SA ZAMRZIVAČEM www.gorenje.com Zahvaljujemo vam na povjerenju, kojeg ste nam iskazali kupnjom našeg uređaja, koji je zasnovan da vam pojednostavi život. Za lakšu

More information

ELEKTRIČNI KOTLOVI ZA CENTRALNO GRIJANJE. TermoMini UPUTE ZA INSTALACIJU I KORISNIKA

ELEKTRIČNI KOTLOVI ZA CENTRALNO GRIJANJE. TermoMini UPUTE ZA INSTALACIJU I KORISNIKA ELEKTRIČNI KOTLOVI ZA CENTRALNO GRIJANJE TermoMini UPUTE ZA INSTALACIJU I KORISNIKA Sadržaj 1. Uvod... 1 1.1. Dokumentacija... 1 1.2. Čuvanje dokumentacije... 1 1.3. Uvodne informacije... 1 1.4. Zaštita

More information

CentroPelet ZVB 15,20,24,30

CentroPelet ZVB 15,20,24,30 TEHNIKA GRIJANJA Centrometal d.o.o. - Glavna 12, 40306 Macinec, Croatia, tel: +385 40 372 600, fax: +385 40 372 611 TEHNIČKE UPUTE za ugradnju,korištenje i regulaciju kompaktnih kotlova za loženje drvenim

More information

UPUTSTVO. za ruter TP-LINK TD-854W/ TD-W8951NB

UPUTSTVO. za ruter TP-LINK TD-854W/ TD-W8951NB UPUTSTVO za ruter TP-LINK TD-854W/ TD-W8951NB Uputstvo za ruter TP-Link TD-854W / TD-W8951NB 2 PRAVILNO POVEZIVANJE ADSL RUTERA...4 PODEŠAVANJE KONEKCIJE PREKO MREŽNE KARTE ETHERNET-a...5 PODEŠAVANJE INTERNET

More information

KORISNIČKI PRIRUČNIK unutarnja jedinica BER09MB-GI05/I BER12MB-GI05/I BER18MC-GI05/I BER24MD-GI05/I. Dvodjelni klima uređaj

KORISNIČKI PRIRUČNIK unutarnja jedinica BER09MB-GI05/I BER12MB-GI05/I BER18MC-GI05/I BER24MD-GI05/I. Dvodjelni klima uređaj BER09MB-GI05/I BER12MB-GI05/I BER18MC-GI05/I BER24MD-GI05/I KORISNIČKI PRIRUČNIK unutarnja jedinica Dvodjelni klima uređaj Hvala na odabiru našeg proizvoda. Za pravilno rukovanje, molimo da pročitate te

More information

JUNIOR GREEN C.S.I. MANUALE INSTALLATORE E UTENTE EN INSTALLER AND USER MANUAL ES MANUAL DE INSTALACIÓN Y USO MANUAL PARA INSTALAÇÃO E USO

JUNIOR GREEN C.S.I. MANUALE INSTALLATORE E UTENTE EN INSTALLER AND USER MANUAL ES MANUAL DE INSTALACIÓN Y USO MANUAL PARA INSTALAÇÃO E USO JUNIOR GREEN C.S.I. IT MANUALE INSTALLATORE E UTENTE EN INSTALLER AND USER MANUAL ES MANUAL DE INSTALACIÓN Y USO PT MANUAL PARA INSTALAÇÃO E USO HU TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV RO MANUAL DE INSTALARE

More information

1 a 6 11 b c 7 A 12 d g g e f A B C 15 A B D

1 a 6 11 b c 7 A 12 d g g e f A B C 15 A B D 1 a 6 11 b c 7 12 A d g g e f 8 2 13 A B 3 14 9 4 C A D 5 B 15 10 16 DEFINICIJA UPORABE Perilica rublja je isključivo namijenjena pranju rublja perivog u perilici u količinama koje su uobičajene za privatna

More information

Paket za izravno uranjanje GH833

Paket za izravno uranjanje GH833 Upute Paket za izravno uranjanje GH833 311567B - Za ugradnju tornja/konzole. - Dio br. 287843 Važne sigurnosne upute Proèitajte sva upozorenja i upute sadržane u ovom priruèniku. Èuvajte ovaj priruènik.

More information

Uvoznik: Stranica 1 od 6

Uvoznik: Stranica 1 od 6 Uvoznik: SITO-MAS d.o.o. 10000 ZAGREB, Donje svetice 40 Telefon:+385(0) 1 23 43 102 Fax: +385(0) 1 23 43 101 E-pošta: sito-mas@sito-mas.hr www.sito-mas.hr Stranica 1 od 6 POWERLASER Desktop - kompaktni

More information

UPUTSTVO ZA UPOTREBU HLADNJAK FRIŽIDER ФРИЖИДЕР REFRIGERATOR HC1A 379NF.BF HC1A 379NF.SF

UPUTSTVO ZA UPOTREBU HLADNJAK FRIŽIDER ФРИЖИДЕР REFRIGERATOR HC1A 379NF.BF HC1A 379NF.SF RS UPUTSTVO ZA UPOTREBU MK HLADNJAK FRIŽIDER ФРИЖИДЕР REFRIGERATOR HC1A 379NF.BF HC1A 379NF.SF EN 2 EN 3 Index BEFORE USING THE APPLIANCE... 4 General warnings... 4 Old and out-of-order fridges... 6 Safety

More information

Vodič za postavljanje. DEVIreg 535. Elektronički termostat.

Vodič za postavljanje. DEVIreg 535. Elektronički termostat. Vodič za postavljanje DEVIreg 535 Elektronički termostat www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions. (Directive

More information

Vodič za postavljanje. DEVIreg 550. Elektronički inteligentni termostat.

Vodič za postavljanje. DEVIreg 550. Elektronički inteligentni termostat. Vodič za postavljanje DEVIreg 550 Elektronički inteligentni termostat www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions.

More information

Upute za korištenje makronaredbi gml2dwg i gml2dgn

Upute za korištenje makronaredbi gml2dwg i gml2dgn SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - GEODETSKI FAKULTET UNIVERSITY OF ZAGREB - FACULTY OF GEODESY Zavod za primijenjenu geodeziju; Katedra za upravljanje prostornim informacijama Institute of Applied Geodesy; Chair

More information

Centrometal d.o.o. - Glavna 12, Macinec, Croatia, tel: , fax:

Centrometal d.o.o. - Glavna 12, Macinec, Croatia, tel: , fax: TEHNIKA GRIJANJA Centrometal d.o.o. - Glavna 12, 40306 Macinec, Croatia, tel: +385 40 372 600, fax: +385 40 372 611 TEHNIČKE UPUTE za ugradnju, korištenje i regulaciju toplovodnog kotla za loženje drvenim

More information

Upute za rukovanje. Logatherm WPS...K/WPS... Toplinska pumpa WPS 6 K WPS 7 K WPS 9 K WPS 11 K WPS 6 WPS 7 WPS 9 WPS 11 WPS 14 WPS 17.

Upute za rukovanje. Logatherm WPS...K/WPS... Toplinska pumpa WPS 6 K WPS 7 K WPS 9 K WPS 11 K WPS 6 WPS 7 WPS 9 WPS 11 WPS 14 WPS 17. Upute za rukovanje Toplinska pumpa 6 720 614 285-00.1O 6 720 618 418 HR (03/2009) Logatherm WPS...K/WPS... WPS 6 K WPS 7 K WPS 9 K WPS 11 K WPS 6 WPS 7 WPS 9 WPS 11 WPS 14 WPS 17 Za servisere Molimo pažljivo

More information

O. Toplinska pumpa. Compress 3000 EHP 6/7/9/11 LW/M EHP 6/7/9/11/14/17 LW. Upute za rukovanje (2009/07) HR

O. Toplinska pumpa. Compress 3000 EHP 6/7/9/11 LW/M EHP 6/7/9/11/14/17 LW. Upute za rukovanje (2009/07) HR 6 720 611 660-00.1O Toplinska pumpa Compress 3000 EHP 6/7/9/11 LW/M EHP 6/7/9/11/14/17 LW Upute za rukovanje HR 2 Sadržaj HR Sadržaj 1 Upute za sigurnost i objašnjenje simbola...... 3 1.1 Objašnjenje simbola..................

More information

Vođeni valni radar s komorama Rosemount 9901

Vođeni valni radar s komorama Rosemount 9901 Vodič za brzi početak rada 00825-0125-4601, Rev. AA Vođeni valni radar s komorama Rosemount 9901 Upute za montažu s opcijom XC Vodič za brzi početak rada Sigurnosne poruke Procedure i upute u ovom dokumentu

More information

hr Unutarnji vibrator s integriranim pretvaračem IRFUN 38, 45, 57. Upute za pogon

hr Unutarnji vibrator s integriranim pretvaračem IRFUN 38, 45, 57. Upute za pogon 0203511hr 004 02.2008 Unutarnji vibrator s integriranim pretvaračem IRFUN 38, 45, 57 Upute za pogon Sadržaj IRFUN Sadržaj 1 Predgovor... 5 2 Uvod... 6 2.1 Prikazna sredstva ove upute za pogon... 6 2.2

More information

TRAJANJE AKCIJE ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT

TRAJANJE AKCIJE ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT TRAJANJE AKCIJE 16.01.2019-28.02.2019 ILI PRETHODNOG ISTEKA ZALIHA ZELENI ALAT Akcija sa poklonima Digitally signed by pki, pki, BOSCH, EMEA, BOSCH, EMEA, R, A, radivoje.stevanovic R, A, 2019.01.15 11:41:02

More information

ZANUSSI Professional ZANUSSI Professional N900

ZANUSSI Professional ZANUSSI Professional N900 N900 Sustav Svijet modernog ugostiteljstva razvio se zahvaljujući ZANUSSI Professional sustavu. Svaki profesionalac u ovom poslu prepoznaje napredak u razvoju tehnologije, koji je poboljšao život i proširio

More information

Korisnički priručnik

Korisnički priručnik Brother laserski pisač HL-2035 Korisnički priručnik Za korisnike oštećena vida Ovaj Korisnički priručnik možete pročitati korištenjem softvera Screen Reader za pretvorbu teksta u govor. Prije korištenja

More information

Upute o upotrebi SCALEOinfinity. Pročitajte pažljivo upute prije upotrebe. Nemojte baciti upute.

Upute o upotrebi SCALEOinfinity. Pročitajte pažljivo upute prije upotrebe. Nemojte baciti upute. Upute o upotrebi SCALEOinfinity Pročitajte pažljivo upute prije upotrebe. Nemojte baciti upute. PAŽNJA: VAŽNE UPUTE O SIGURNOSTI - pročitajte sve savjete prije upotrebe. U ovim uputama o upotrebi biti

More information

Upute za korisnike za FAX-L380S/L390

Upute za korisnike za FAX-L380S/L390 Upute za korisnike za FAX-L380S/L390 O priručnicima za uređaj Priručnici za ovaj uređaj podijeljeni su na sljedeći način. Pročitajte ih za više pojedinosti. Priručnici isporučeni s dodatnom opremom su

More information

Operating manual. ecotec pro, ecotec plus HR, RS, SI

Operating manual. ecotec pro, ecotec plus HR, RS, SI Operating manual ecotec pro, ecotec plus HR, RS, SI Upute za uporabu Za korisnika Upute za uporabu ecotec pro, ecotec plus Plinski zidni uređaj za grijanje s kondenzacijskom tehnikom HR Sadržaj Sadržaj

More information

Sačuvajte energiju. Informacije o potrošnji akumulatora

Sačuvajte energiju. Informacije o potrošnji akumulatora Sačuvajte energiju Informacije o potrošnji akumulatora Pet načina na koje možete produljiti vijek trajanja akumulatora Ugašen motor pravi je izazov za akumulator. Trošilima i sustavima potrebno je napajanje,

More information

BENCHMARKING HOSTELA

BENCHMARKING HOSTELA BENCHMARKING HOSTELA IZVJEŠTAJ ZA SVIBANJ. BENCHMARKING HOSTELA 1. DEFINIRANJE UZORKA Tablica 1. Struktura uzorka 1 BROJ HOSTELA BROJ KREVETA Ukupno 1016 643 1971 Regije Istra 2 227 Kvarner 4 5 245 991

More information

Ekspres lonac. Upute za uporabu

Ekspres lonac. Upute za uporabu Ekspres lonac Pre Upute za uporabu Sigurnosne upute Pažljivo pročitajte sve navedene preporuke, kao i Upute za uporabu. Kao i kod svakog uređaja za kuhanje, budite vrlo pažljivi ako ekspres lonac rabite

More information

N7500 SUSTAV ZA ŽLJEBLJENJE ARCAIR-MATIC. Priručnik za rad. Hrvatski (Croatian)

N7500 SUSTAV ZA ŽLJEBLJENJE ARCAIR-MATIC. Priručnik za rad. Hrvatski (Croatian) IZLAZ MAKS. IZLAZ ULAZNA SNAGA NAPON NAPON AMPERA FAZA SUSTAV ZA ŽLJEBLJENJE ARCAIR-MATIC Priručnik za rad Hrvatski (Croatian) ART# A-10837_AC www.esab.com/arcair Revizija: AF Datum izdanja: 06.15.2016

More information

Upute za upotrebu. LCD monitor u boji. Važno

Upute za upotrebu. LCD monitor u boji. Važno Upute za upotrebu LCD monitor u boji Važno Pročitajte pažljivo ove Upute za upotrebu i Priručnik za instalaciju (zasebno) kako bi se upoznali sa sigurnom i učinkovitom upotrebom. Za prilagodbu i postavke

More information

Refrigerator-Freezer type I Frizidera-Frezer tip I Hladnjak-Zamrzivač tipa I Фрижидер Замрзнувач-тип I RDV 6200 S

Refrigerator-Freezer type I Frizidera-Frezer tip I Hladnjak-Zamrzivač tipa I Фрижидер Замрзнувач-тип I RDV 6200 S Refrigerator-Freezer type I Frizidera-Frezer tip I Hladnjak-Zamrzivač tipa I Фрижидер Замрзнувач-тип I RDV 6200 S WARNING! In order to ensure a normal operation of your refrigerating appliance, which

More information

Uputstva za upotrebu štampača CITIZEN S310II

Uputstva za upotrebu štampača CITIZEN S310II Upravljanje sistemom COBISS Uputstva za upotrebu štampača CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-XX IZUM, 2015. COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM su zaštićeni znaci u posedu javnog zavoda IZUM. SADRŽAJ 1 Uvod...

More information

UPUTE ZA KORIŠTENJE LOKALNI KLIMA UREÐAJ AMC-11AN, AMC-14AN

UPUTE ZA KORIŠTENJE LOKALNI KLIMA UREÐAJ AMC-11AN, AMC-14AN UPUTE ZA KORIŠTENJE LOKALNI KLIMA UREÐAJ AMC-11AN, AMC-14AN UVOD - TEHNIČKI PODACI Želimo Vam to sve najbolje uz Vaš novi prijenosni uređaj za klimatizaciju. Vaš uređaj za klimatizaciju bio je razvijen

More information

Sustav AriaDx Real-Time PCR K8930AA

Sustav AriaDx Real-Time PCR K8930AA Sustav AriaDx Real-Time PCR K8930AA Kratki referentni vodič Agilent Technologies U ovom kratkom referentnom vodiču sažeto su opisani postupci za instaliranje i postavljanje sustava AriaDx Real-Time PCR

More information

PROJEKTNI PRORAČUN 1

PROJEKTNI PRORAČUN 1 PROJEKTNI PRORAČUN 1 Programski period 2014. 2020. Kategorije troškova Pojednostavlj ene opcije troškova (flat rate, lump sum) Radni paketi Pripremni troškovi, troškovi zatvaranja projekta Stope financiranja

More information

Provjera opreme 6 Priprema Kreiranje nove veze za povezivanje na Internet u Windows XP Povezivanje na Internet 14

Provjera opreme 6 Priprema Kreiranje nove veze za povezivanje na Internet u Windows XP Povezivanje na Internet 14 SagemFast 2604 Samoinstalacija Upute za podešavanje korisničke opreme Upute za Bridge mode rada i kreiranje nove mrežne veze na WinXP i Windows Vista operativnim sustavima Sadržaj Uvod 5 Provjera opreme

More information

- Vežba 1 (dodatan materijal) - Kreiranje Web šablona (template) pomoću softvera Adobe Photoshop CS

- Vežba 1 (dodatan materijal) - Kreiranje Web šablona (template) pomoću softvera Adobe Photoshop CS - Vežba 1 (dodatan materijal) - Kreiranje Web šablona (template) pomoću softvera Adobe Photoshop CS 1. Pokrenite Adobe Photoshop CS i otvorite novi dokument sa komandom File / New 2. Otvoriće se dijalog

More information

Upute za uporabu TH-65BF1E TH-50BF1E

Upute za uporabu TH-65BF1E TH-50BF1E LCD zaslon osjetljiv na dodir Upute za uporabu Za poslovnu uporabu Hrvatski Br. modela. TH-80BF1E TH-65BF1E TH-50BF1E Detaljnije upute potražite u uputama za uporabu na CD-ROM-u. Sadržaj Važna sigurnosna

More information

Upute za upotrebu. LCD monitor u boji. Važno

Upute za upotrebu. LCD monitor u boji. Važno Upute za upotrebu LCD monitor u boji Važno Pročitajte pažljivo ove Upute za upotrebu i Priručnik za instalaciju (zasebno) kako bi se upoznali sa sigurnom i učinkovitom upotrebom. Za prilagodbu i postavke

More information

ZRAČNI UGLJIČNI LUK PLAMENICI ZA RUČNO ŽLJEBLJENJE

ZRAČNI UGLJIČNI LUK PLAMENICI ZA RUČNO ŽLJEBLJENJE Art# A-13068 K4000 K3000 ZRAČNI UGLJIČNI LUK PLAMENICI ZA RUČNO ŽLJEBLJENJE Priručnik za rad Hrvatski (Croatian) Revizija: AC Datum izdanja: 15. lipnja 2016 Ručno Br.: 89250012HR CIJENIMO VAŠE POSLOVANJE!

More information

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Idejno rješenje: Dubrovnik Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Idejno rješenje: Dubrovnik 2020. Vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. vizualni identitet kandidature dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020. visual

More information

WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET!

WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET! WELLNESS & SPA YOUR SERENITY IS OUR PRIORITY. VAŠ MIR JE NAŠ PRIORITET! WELLNESS & SPA DNEVNA KARTA DAILY TICKET 35 BAM / 3h / person RADNO VRIJEME OPENING HOURS 08:00-21:00 Besplatno za djecu do 6 godina

More information

PEĆI NA PELETE. za centralno grijanje. P 12 WATER+AIR 13 kw P 12 SLIM WATER+AIR 13 kw P 20 WATER+AIR 19 kw SN-HR-3/15

PEĆI NA PELETE. za centralno grijanje. P 12 WATER+AIR 13 kw P 12 SLIM WATER+AIR 13 kw P 20 WATER+AIR 19 kw SN-HR-3/15 PEĆI NA PELETE za centralno grijanje P 12 WATER+AIR 13 kw P 12 SLIM WATER+AIR 13 kw P 20 WATER+AIR 19 kw SN-HR-3/15 Poštovani, hvala Vam što ste izabrali SENKO peć na pelete! Ovaj proizvod konstruiran

More information

NIS PETROL. Uputstvo za deaktiviranje/aktiviranje stranice Veleprodajnog cenovnika na sajtu NIS Petrol-a

NIS PETROL. Uputstvo za deaktiviranje/aktiviranje stranice Veleprodajnog cenovnika na sajtu NIS Petrol-a NIS PETROL Uputstvo za deaktiviranje/aktiviranje stranice Veleprodajnog cenovnika na sajtu NIS Petrol-a Beograd, 2018. Copyright Belit Sadržaj Disable... 2 Komentar na PHP kod... 4 Prava pristupa... 6

More information

INSTALLATIONS MURALES POWER GREEN 50

INSTALLATIONS MURALES POWER GREEN 50 INSTALLATIONS MURALES POWER GREEN 50 EN DE ES SL HR RUS HU RO INSTALLATION AND USER MANUAL MANUEL D'UTILISATION ET D'INSTALLATION BETRIEBS- UND INSTALLATIONSHANDBUCH MANUAL DE USO E INSTALACIÓN MANUAL

More information