Konferenca Ndërkombëtare

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Konferenca Ndërkombëtare"

Transcription

1 Konferenca Ndërkombëtare,,Qëndrueshmëria ekonomike e vendeve të Ballkanit dhe sfidat integruese Data: Vendi: AGJENDA 03 qershor 2017/ e shtune Teatri Faruk Begolli, kati i parë, objekti i V-te, AAB Regjistrimet 09:00-10:00 Ceremonia e hapjes 10:00-10:05 Fjala e hapjes; Kosovare Ukshini, Kolegjin AAB, e 10:05-10:10 Fjala e mirëseardhjes Lulzim Tafa, Rektor, Kolegji AAB 10:10-10:15 Fjala e mirëseardhjes 10:15-10:20 Fjala e mirëseardhjes Kseanela Sotirofski- Rektore Universiteti Aleksandër Moisiu Durrës Elez Osmani, Instituti për kërkime Shkencore dhe Zhvillim, Ulqin 10:20-10:30 Agim Krasniqi, Ministria MEF Zhvillimet Ekonomike ne Kosove 10:30-10:40 10:40-10:50 10:50-11:00 11:00-11:05 Mareike Meyn, Team Leader of GIZ project Support to the EU integration process in Kosovo. Mrika Macula, Drejtoreshe ekzekutive te Asociacionin e Agjencive për Zhvillim Rajonal (ARDA). Naim Ismajli, Kryetari i Asociacionit të Komunave të Shaip Bytyçi, dekan i Fakultetit Ekonomik, te Kolegjit AAB Building EU Integration Capacities in Kosovo Ndikimi i rrjetit ARDA ne zhvillimin lokal dhe rajonal Komunat dhe roli i tyre ne Zhvillimin Ekonomik 11:05-11:30 Pushim kafe/çaj Page 1 of 5

2 SESIONI I Menaxhimi i marketingut dhe politikat zbatuese ne treg Rrezarta Gashi Ervin Myftaraj Artenisa Myftaraj Jusuf Qarkaxhija Jonida Rrumbullaku Kristaq Kume Muhamet Hajdari, Fidan Qerimi Ndërtesa nr. V, kati II, salla 103 Pleurat Mustafa dhe Jonida Rrumbullaku Strategjitë e marketingut në zhvillimin e produkteve të reja Rëndësia e panaireve në promovimin dhe zhvillimin e bizneseve në Shqipëri Korrelacioni i të hyrave dhe numrit të punëtorëve në rrjetin social Facebook Studim i perceptimeve të konsumatorit shqiptar për përparësitë e blerjeve online Kanalet e distribuimit në tregun e sigurimeve në Kosovë Adelina Gashi Shaip Bytyçi Ermira Bytyçi Mirko Tripunoski Maja Tripunoska Neritan Turkeshi Xhulja Kurti Anxhela Lamaj Lorena Allko Stela Mara Roland Shahini Kaltrina Vladi, Naim Neziri Fitim Hoxha Roberta Bajrami Roli i reklamës në investimet e huaja direkte IHD në Kosovë Ndikimi i ekspozimit të produkteve në vendimin e konsumatorit për blerje The marketing Management design of the organizational demand in promoting competitiveness and prosperity of decomposition Rëndësia e marketingut në zhvillimin e pazarit të Krujës The importance of marketing in public sector Përdorimi i Facebook si platformë reklame online, rasti i Moneta- Money Gram Sfidat, problemet dhe përfitimet e biznesit të vogël nga inovacionet: hulumtim empirik nga Kosova Page 2 of 5

3 SESIONI II Florije Miftari Mirko Tripunoski Maja Tripunoska Ramë Hajraj Ardita Uka Fadil Osmani Naim Ismajli Gilda Hoxha Forcim Kola Albulenë Kastrati Enver Bajçinca Ariola Harizi Myfarete Malasi Erblina Pira Roberta Bajrami Arlinda Azemi Gelina Maliqi Nakije Kida Investimet dhe sfidat e zhvillimin ekonomik Ndërtesa nr. V, kati II, salla 104 Albulenë Kastrati dhe Donat Rexha Roli i FMN-së dhe Bankës Botërore në mbështetjen e reformave në sektorin publik në vendet e Ballkanit Perëndimor Investimet e huaja direkte dhe arsyeja e largimit të investitorëve, rasti i Zhvillimi ekonomik i dhe integrimi i saj në BE, kompleksiteti i procesit dhe sfidat kryesore Investimet në arsimin para universitar dhe ndikimi i tyre ne zhvillim ekonomik Social inclusion through Microfinance programs Estimating Potential Output and the Output Gap in Kosovo Përllogaritja e kostos mesatare të ponderuar të kapitalit (WACC) për sektorin e telekomit në Kosovë Economic development through projects and funds from international organizations Identifikimi i faktorëve që ndikojnë në produktivitetin në punë Roli i borxhit publik në zhvillimin ekonomik të Papunësia në Kosovë dhe në disa vende të Ballkanit Perëndimor Legal infrastructure impact on business environment in Western Balkan Region Attracting FDI Trend in the Services Sector from the High Interest Rates and Interaction with the Human Capital in Kosovo Page 3 of 5

4 SESIONI III Sfidat e NVM-ve ne zhvillimin ekonomik Ndërtesa nr. V, kati II, salla 105 Atifete Thaqi Besime Ziberi Audenta Haliti Besnik Zekaj Kosovare Ukshini Kreshnik Kaçiu Medain Hashani Bujar Bujupi Šemsudin Plojović` Shqiponja Nallbani Shemsije Demiri Rudina Kaja Fidan Qerimi Muhamet Hajdari Jusuf Fejza Arbëresha Loxha Gëzim Selimi dhe Jonida Gashi Sipërmarrja dhe rëndësia e saj në zhvillimin ekonomik Sistemi arsimor në Maqedoni Furgone Production Industria e sigurimeve si pjesë e qëndrueshmërisë ekonomike të Ndikimi i sektorit privat në rritjen e qëndrueshmërisë ekonomike në Kosovë Ndikimi i infrastrukturës ligjore në mjedisin biznesor Prioritetet qeverisëse për zhvillimin ekonomik të Ballkani Perëndimor dhe trendet aktuale të globalizimit Public-private partnerships as a form of agribusiness incubators Education and human resource development as a key potential in tourism business management Gaining of the right of ownership in a derivative and original way as a challenge in economic development Economic sustainability as regional development factor The Impact of Remittances on Poverty in Kosovo - A counterfactual scenario analysis Page 4 of 5

5 SESIONI IV Turizmi, proceset demografike dhe ekonomitë bujqësore ne krijimin e BPV Ndërtesa nr.v, kati II, salla 107 Nazmi Iballi Elva Uruçi Selma Kaçaniku Gani Zeneli Gëzim Selimi Albana Pasjaqa Ylber Prekazi Sami Behrami Gëzim Shabani Jusuf Fejza Hekuran Rapaj Veton Xhemaj Driton Sejdiu Jonida Gashi Erinda Guma Pleurat Mustafa Julejda Gërxhi Nazmi Iballi dhe Roberta Bajrami Sfidat dhe misioni i lidershshipit të disa vendeve ballkanike drejt integrimeve ekonomike evropiane The Internal controls Evaluation The role of risk capital and capital funds risks in support of the development of small and average enterprises Avantazhet dhe disavantazhet e investimeve të huaja direkte dhe roli tyre në Kosovë dhe Shqipëri, qasje krahasuese Ndikimi i proceseve demografike në qëndrueshmërinë ekonomike të Turizmi i qëndrueshëm si faktor i zhvillimit ekonomik në Kosovë Siguria në ekonomi si garantuese e integrimit dhe mirëqenies Foreign Direct Investments and Kosovo Diaspora Ndikimi i ekonomive bujqësore familjare në BPV Economic Growth and Female Labour Force Participation in Balkan Countries Ndikimi i inovacioneve në rritjen e efikasitetit të firmave dhe tejkalimin e sfidave globale 14:30-15:30 Dreka Page 5 of 5

KABINETI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË ULQINIT KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ

KABINETI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË ULQINIT KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ KABINETI I KRYETARIT TË KOMUNËS SË ULQINIT KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ 10:00-11:00 Regjistrimi i pjesëmarrësve të Konferencës 11:00 12:00 Sesioni i parë hapja e Konferencës Moderator: Anëtarët

More information

Curriculum Vitae Economic Development, Faculty of Economics, University of Prishtina, Kosovo

Curriculum Vitae Economic Development, Faculty of Economics, University of Prishtina, Kosovo Curriculum Vitae Personal information Surname(s) Firast name(s) Birthday Address Drita A. KRASNIQI 26.12.1966 Zahir Pajaziti 45/4, Prizren, Republic of Kosovo Mobile +377 44 301 114 E-mail dritakrasniqi@yahoo.com

More information

UNIVERSITAS STUDIORUM PRISHTINIENSIS

UNIVERSITAS STUDIORUM PRISHTINIENSIS Univrsity of Prishtina Str Nëna Trzë, 10000 Prishtina, Kosovo Tl: +381-38-244183 Wbsit: http://uni-prdu Email: rktorati@uni-prdu Tl/Fax: +381-38-549872 Email: dkanati@uni-prdu Dpartamnti I Kis Programi

More information

MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION

MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION KOLEGJI UNIVERSITAR PJETËR BUDI, INSTITUTI PËR STUDIME - PRISHTINË KONFERENCA SHKENCORE NDËRKOMBËTARE MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION A B S T R A K T

More information

Evropa Juglindore Raporti i Zhvillimeve Ekonomike Nr. 2

Evropa Juglindore Raporti i Zhvillimeve Ekonomike Nr. 2 Evropa Juglindore Raporti i Zhvillimeve Ekonomike Nr. 2 Njësia për Reduktimin e Varfërisë dhe Menaxhimin Ekonomik Rajoni i Evropës dhe Azisë Qendrore Banka Botërore 5 qershor 212 Përmbajtja I. EJL6 ZHVILLIMET

More information

Address : Ilindenska n Tetovo-R. Macedonia Telephone : Fax :

Address : Ilindenska n Tetovo-R. Macedonia Telephone : Fax : South East European University www.seeu.edu.mk Jeton Mazllami Faculty : Business and Economics Position : Associate Professor Personal data E-mail : j.mazllami@seeu.edu.mk Address : Ilindenska n.335 1200

More information

REGIONAL SCIENCE CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION

REGIONAL SCIENCE CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION ISSN 2232-8742 REGIONAL SCIENCE CONFERENCE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION WITH THE THEME EFFECTS OF GLOBAL RISK IN TRANSITION COUNTRIES How the best practices can help transition countries to face the

More information

PROGRAMI I KOSOVËS PËR REFORMA EKONOMIKE (PRE)

PROGRAMI I KOSOVËS PËR REFORMA EKONOMIKE (PRE) Republika e Kosovës Republika Kosova - Republic of Kosovo Qeveria Vlada Government PROGRAMI I KOSOVËS PËR REFORMA EKONOMIKE (PRE) 2017-2019 Dhjetor 2016 1 Përmbajtja 4. Prioritetet e reformave strukturore

More information

EUROPEAN ROAD SAFETY CAMPAIGNS CONFERENCE

EUROPEAN ROAD SAFETY CAMPAIGNS CONFERENCE KOSOVO ASSOCIATION OF MOTORIZATION EUROPEAN ROAD SAFETY CAMPAIGNS CONFERENCE Msc. Ema Berisha Msc. Muhamed A. Krasniqi BRUSSELS 17.11-18.11.2016 Kosovo is in the central part of the Western Balkans, Southeastern

More information

CV Prof.Ass.Dr. Shqipe Bajçinca Brestovci

CV Prof.Ass.Dr. Shqipe Bajçinca Brestovci CV Prof.Ass.Dr. Shqipe Bajçinca Brestovci Statusi e martuar dy fëmijë, Adresa Bregu Diellit, Blloku B, k 8, nr 4, Prishtinë Kontaktet +37744111525, Email: shqipe.bajcinca@uni pr.edu, shqipeb@hotmail.com,

More information

Newsletter. No. 1, May 2017

Newsletter. No. 1, May 2017 Newsletter No. 1, May 2017 Entrepreneurial Universities for Industry Alliances EUFORIA This project aims to establish and develop links between universities and enterprises in order to enhance teaching

More information

Monthly Bulletin Justice in Kosovo

Monthly Bulletin Justice in Kosovo Monthly Bulletin Justice in Kosovo No. 37, February 2014 Since September 2010, BIRN and Internews Kosova have been publishing the monthly Justice in Kosovo bulletin, which contains information about the

More information

Opportunities for Foreign Investments in the Economy of Kosovo

Opportunities for Foreign Investments in the Economy of Kosovo Opportunities for Foreign Investments in the Economy of Kosovo PhDc. Rifat Hoxha 1 Prof. Ass. Dr. Hamdi Hoti 2 MA. can. Edisona G. Kurhasku 3 1Faculty of Economics, University of Prizren, rifati_pz@hotmail.com

More information

Raport Analitik i Tregtisë në Shërbime Sektori i TIK

Raport Analitik i Tregtisë në Shërbime Sektori i TIK Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria-Vlada-Government Ministria e Tregtisë dhe Industrisë - Ministarstvo Trgovine i Industrije - Ministry of Trade and Industry Departamenti i

More information

Emri dhe mbiemri-titulli akad. Shukri Maxhuni,Dr.Sc. Telefoni I punes (Mob & Fix) Tel: ;

Emri dhe mbiemri-titulli akad. Shukri Maxhuni,Dr.Sc. Telefoni I punes (Mob & Fix) Tel: ; Emri dhe mbiemri-titulli akad. Shukri Maxhuni,Dr.Sc. Pozita: Professor Assistent Telefoni I punes (Mob & Fix) Tel: + 377 45 660 232; +377 44 633 520 E-mail: shumax4@hotmail.com, Shukri.Maxhuni@uni-prizren.com;

More information

TREGU I PUNËS NË FUNKSION TË GRAVE DHE TË RINJVE

TREGU I PUNËS NË FUNKSION TË GRAVE DHE TË RINJVE TREGU I PUNËS NË FUNKSION TË GRAVE DHE TË RINJVE RAPORTI I ZHVILLIMIT NJERËZOR NË KOSOVË 2016 Mendimet e shprehura në këtë raport janë të autorëve dhe jo medoemos paraqesin mendimet e Programit të Kombeve

More information

Raporti Vjetor i Punës së Qeverisë për vitin 2016

Raporti Vjetor i Punës së Qeverisë për vitin 2016 Republika e Kosovës Republika Kosova - Republic of Kosovo Qeveria Vlada-Government Zyra e Kryeministrit - Ured Premijera - Office of the Prime Minister Raporti Vjetor i Punës së Qeverisë për vitin 2016

More information

SHQIPTARE. Udhëhoqi:Prof.

SHQIPTARE. Udhëhoqi:Prof. UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI I EKONOMIKSIT TURIZMI DHE NDIKIMI I TIJ NË TREGUESIT MAKROEKONOMIKË PËR EKONOMINË SHQIPTARE Disertacion në marrjen e gradës Doktor Udhëhoqi:Prof.

More information

Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : Doktor i Shkencave të Gjeografisë

Data e diplomimit: Diploma/ Doktorata : Doktor i Shkencave të Gjeografisë CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Ramadani 2. Emri: Ibrahim 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovës 5. Data e Lindjes: 15.04.1959 6. Gjinia: M 7. Detajet kontaktuese: Email: ibrahimramadani@yahoo.com

More information

FAKTORËTQË PENGOJNË ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË KOSOVË ФАКТОРИТЕ КОИ ГО СПРЕЧУВААТ РАЗВОЈОТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО КОСОВО

FAKTORËTQË PENGOJNË ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË KOSOVË ФАКТОРИТЕ КОИ ГО СПРЕЧУВААТ РАЗВОЈОТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО КОСОВО 334.722 (497.115) C E N T R U M 4 Donjeta Morina, MA 1 FAKTORËTQË PENGOJNË ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË KOSOVË ФАКТОРИТЕ КОИ ГО СПРЕЧУВААТ РАЗВОЈОТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО КОСОВО FACTORS THAT PREVENT

More information

Tel: Natyrore, Departamenti i Matematikës

Tel: Natyrore, Departamenti i Matematikës CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Gashi 2. Emri: Menderes 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Data e lindjes: 5.6.1964 5. Gjinia: Mashkull 6. Detajet kontaktuese: 7. Niveli arsimor: Email: menderes_gashi@yahoo.com

More information

Institution: University of Pristina, Faculty of Law Degree Date: 2005 Degree/ Master : Master of Science in Civil Law (Mr.Sc)

Institution: University of Pristina, Faculty of Law Degree Date: 2005 Degree/ Master : Master of Science in Civil Law (Mr.Sc) CURRICULUM VITAE 1. Family Name: GASHI 2. First Name: Haxhi 3. Nationality: Republic of Kosovo 4. Date of Birth 20.05.1973 5. Gender: M 6. Contact details: Email: haxhi.gashi@uni-pr.edu Tel: +37744180061

More information

Reforma e administratës publike në Kosovë

Reforma e administratës publike në Kosovë Reforma e administratës publike në Kosovë Mirlinda Batalli * Përmbledhje Reforma e administratës publike në Kosovë është një pjesë thelbësore e procesit të shtetndërtimit. Me reformën administrative qeveria

More information

Raporti i Gjelbër i Kosovës Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Raporti i Gjelbër i Kosovës Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural RAPORT I I GJ E L BË R 2 0 1 5 Dh j e t o r, 2 0 1 5 Raporti i Gjelbër i Kosovës 2015 Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Prishtinë, Dhjetor 2015 1 Fjala hyrëse Raporti i Gjelbër është

More information

Raport vjetor mbi instrumentet e pagesave Kosova në krahasim me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore

Raport vjetor mbi instrumentet e pagesave Kosova në krahasim me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore Departamenti i Sistemeve të Pagesave Datë: 18 Tetor 217 Raport vjetor mbi instrumentet e pagesave Kosova në krahasim me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore Tab 1. Tabela krahasuese e numrit të terminaleve

More information

Data e diplomimit: Shtator, 2005 Diploma /Doktorata : Dr. Sc. (PhD) - Doktor i Shkencave Teknike

Data e diplomimit: Shtator, 2005 Diploma /Doktorata : Dr. Sc. (PhD) - Doktor i Shkencave Teknike CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: BERISHA 2. Emri: XHEVAT 3. Nacionaliteti: KOSOVAR 4. Shtetësia: 15.04.1957, Sllatinë e Madhe, Fushë Kosovë 5. Data e Lindjes: M 6. Gjinia: 7. Detajet kontaktuese: Email: xhevat.berisha@uni-pr.edu

More information

Revistë kërkimore-shkencore. Dega Ferizaj

Revistë kërkimore-shkencore. Dega Ferizaj ABSTR TRAKT Revistë kërkimore-shkencore ABSTRAKT Nr.1, 2015 Dega Ferizaj Keshilli redaktues: Medain Hashani Bujar Tafa Lindita Jusufi Roberta Bajrami Shqipe Shaqiri Driton Sejdiu 2 Abstrakt, nr.1, 2015

More information

evropa juglindore Raporti i zhvillimeve Ekonomike Nr. 3

evropa juglindore Raporti i zhvillimeve Ekonomike Nr. 3 evropa juglindore Raporti i zhvillimeve Ekonomike Nr. 3 Nga Recesioni i Dyfishtë në Reforma të Përshpejtuara 7 6 5 4 3 2 1-1 -2-3 Rritja ekonomike EJL6 (%, majtas) Papunesia e EJL6 (%, djathtas) 27 28

More information

THE MAIN AXES OF REGIONAL TOURISM, INVOLVMENT OPPORTUNITIES, POSITION AND PERSPECTIVE OF KOSOVO TOURISM

THE MAIN AXES OF REGIONAL TOURISM, INVOLVMENT OPPORTUNITIES, POSITION AND PERSPECTIVE OF KOSOVO TOURISM Interdisplinary Journal of Research and Development Alexander Moisiu University, Durrës, Albania RESEARCH ARTICLE THE MAIN AXES OF REGIONAL TOURISM, INVOLVMENT OPPORTUNITIES, POSITION AND PERSPECTIVE OF

More information

D I S E R T A C I O N

D I S E R T A C I O N UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI MARKETING TURIZËM D I S E R T A C I O N TURIZMI NË KOSOVË DHE ZHVILLIMI I QËNDRUESHËM I TIJ RAST STUDIMI RAJONI TURISTIK I ALPEVE SHQIPTARE NË

More information

EVIDENCA E TË DEKORUARVE NGA PRESIDENTI IBRAHIM RUGOVA ( )

EVIDENCA E TË DEKORUARVE NGA PRESIDENTI IBRAHIM RUGOVA ( ) REPUBLIKA E KOSOVËS ZYRA E PRESIDENTIT REPUBLIC OF KOSOVO OFFICE OF THE PRESIDENT REPUBLIKA KOSOVO URED PREDSEDNIKA DEPARTAMENTI PËR ÇËSHTJE JURIDIKE DHE MARRËDHËNIE NDËRKOMBËTARE ODELJENJE ZA PRAVNA PITANJA

More information

UNIVERSITETI I PRISHTINËS "HASAN PRISHTINA" Lista e kandidatëve nëpër salla

UNIVERSITETI I PRISHTINËS HASAN PRISHTINA Lista e kandidatëve nëpër salla Lista e kandidatëve nëpër salla Fakulteti: Departamenti/Dega/Programi: Drejtimi: Fakulteti Ekonomik Qendra në Prishtinë Departamenti Marketing Departamenti Marketing Salla: Salla D1 - Juridik ( kati II

More information

K apitu lli 5. A ktiv itete të tjera të Bankës së Shqipërisë

K apitu lli 5. A ktiv itete të tjera të Bankës së Shqipërisë K apitu lli 5. A ktiv itete të tjera të Bankës së Shqipërisë 5.1. ZHVILLIMET NË SISTEMIN E PAGESAVE Objektivi kryesor strategjik afatmesëm i Bankës së Shqipërisë për sistemin e pagesave është rritja e

More information

F O R M A T I E V ROPI A N

F O R M A T I E V ROPI A N F O R M A T I E V ROPI A N PER C U R R I C U L U M VITAE TË DHËNAT PERSONALE Emri / Mbiemri BEKIM BALIQI Adresa Rr. Afrim Loxha BB1/ Hy. 6 Nr. 2 Prishtinë Telefoni 038/518-793 Mob: 044/733 888 & +43/699

More information

Tel:

Tel: CURRICULUM VITAE 1. Family Name: IDRIZI 2. First Name: ZEKIRIJA 3. Nationality: ALBANIAN 4. Date of Birth 20.09.1959 5. Gender: MALE 6. Contact details: 7. Education Degree: Email: zekirija_idrizi@hotmail.com

More information

Macedonian Journal of Ecology and Environment ISSN

Macedonian Journal of Ecology and Environment ISSN CURRICULUM VITAE 1. Family Name: Veselaj 2. First Name: Zeqir 3. Nationality: Kosovar 4. Date of Birth June 21, 1970 5. Gender: Male 6. Contact details: Mati 1, Rr. Muharrem Fejza n.n. Prishtina 7. Education

More information

Internal and external barriers to export success in Kosovo : [presentation given February 25, 2010]

Internal and external barriers to export success in Kosovo : [presentation given February 25, 2010] Rochester Institute of Technology RIT Scholar Works Theses Thesis/Dissertation Collections 2-25-2010 Internal and external barriers to export success in Kosovo : [presentation given February 25, 2010]

More information

Curriculum Vitae - CV

Curriculum Vitae - CV Curriculum Vitae - CV TE DHËNAT PERSONALE Emri / Mbiemri Liridon VELIU Adresa Fsh. Polac, 41000 Skenderaj, Kosovë Telephoni Mobil: +377 (0) 45 244 299 E-mail liridon.veliu@uni-pr.edu Përkatësia kombëtare

More information

Studim me Ndjeshmëri Gjinore për Sektorin e TIK në Shqipëri

Studim me Ndjeshmëri Gjinore për Sektorin e TIK në Shqipëri Studim me Ndjeshmëri Gjinore për Sektorin e TIK në Shqipëri Raport nga: Qendra për Teknologjinë e Biznesit dhe Drejtim Janar 2015 1 Ky studim u mundësua nga mbështetja e Ambasadës së Zvicrës në Shqipëri

More information

TREGJET DHE INSTITUCIONET FINANCIARE

TREGJET DHE INSTITUCIONET FINANCIARE INSTITUTI PER KËRKIME SHKENCORE DHE ZHVILLIM Elez OSMANI, Rozafa RISTANI TREGJET DHE INSTITUCIONET FINANCIARE Botimi i dytë Shkodër, 2013 TREGJET DHE INSTITUCIONET FINANCIARE Autorët: Prof. Ass. Dr. Elez

More information

Curriculum Vitae. Personal information

Curriculum Vitae. Personal information Curriculum Vitae Personal information First name / Surname Dr.sc. Kemajl Bislimi, asc. prof. Address Ferizaj, rr. Fehmi Agani, 49 Telephone Mobile: (+377) 44243470 E-mail kemajlbislimi@yahoo.com Nationality

More information

INCREASING EMPLOYMENT OF ROMA, ASHKALI, AND EGYPTIAN COMMUNITIES THROUGH A RECYCLING COLLECTIVE

INCREASING EMPLOYMENT OF ROMA, ASHKALI, AND EGYPTIAN COMMUNITIES THROUGH A RECYCLING COLLECTIVE An EU funded project managed by the European Union Office in Kosovo INCREASING EMPLOYMENT OF ROMA, ASHKALI, AND EGYPTIAN COMMUNITIES THROUGH A RECYCLING COLLECTIVE The content of this brochure does not

More information

VLERËSIMI I POLITIKËS PAS ZBATIMIT NDIKIMI I REGJIMIT TË TAKSAVE NË KATËR SEKTORË PRODHUES

VLERËSIMI I POLITIKËS PAS ZBATIMIT NDIKIMI I REGJIMIT TË TAKSAVE NË KATËR SEKTORË PRODHUES VLERËSIMI I POLITIKËS PAS ZBATIMIT NDIKIMI I REGJIMIT TË TAKSAVE NË KATËR SEKTORË PRODHUES (Metali, Tekstili, Druri dhe Përpunimi i ushqimit) Prishtinë, 2014 Mirënjohje Financimi është siguruar nga Ministria

More information

ROLI I AKTORËVE LOKALË TË NJË DESTINACIONI NË ZHVILLIMIN E TURIZMIT TË QËNDRUESHËM

ROLI I AKTORËVE LOKALË TË NJË DESTINACIONI NË ZHVILLIMIN E TURIZMIT TË QËNDRUESHËM REPUBLIKA E SHQIPËRISË UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI MARKETING - TURIZËM DISERTACION ROLI I AKTORËVE LOKALË TË NJË DESTINACIONI NË ZHVILLIMIN E TURIZMIT TË QËNDRUESHËM RAST

More information

PERFORMANCA E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME NË SHQIPËRI (FOKUSI QYTETI I TIRANËS)

PERFORMANCA E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME NË SHQIPËRI (FOKUSI QYTETI I TIRANËS) UNIVERSITETI ALEKSANDËR MOISIU, DURRËS FAKULTETI I BIZNESIT PROGRAMI I DOKTORATURËS SHKENCA EKONOMIKE Disertacion Në kërkim të gradës Doktor Shkencash PERFORMANCA E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME NË

More information

Raporti Vjetor. Raporti Vjetor 2012 P R I S H T I N Ë, Q E R S H O R B A N K A Q E N D R O R E E R E P U B L I K Ë S S Ë K O S O V Ë S

Raporti Vjetor. Raporti Vjetor 2012 P R I S H T I N Ë, Q E R S H O R B A N K A Q E N D R O R E E R E P U B L I K Ë S S Ë K O S O V Ë S B A N K A Q E N D R O R E E R E P U B L I K Ë S S Ë K O S O V Ë S C E N T R A L N A B A N K A R E P U B L I K E K O S O VA C E N T R A L B A N K O F T H E R E P U B L I C O F K O S O V O Raporti Vjetor

More information

Hope Fellowships Network ( )

Hope Fellowships Network ( ) Hope Fellowships Network (2001-2014) # Name Title Workplace 1 Bllacaku, Bukurije Cordiantor UNIVERSUM UNIVERSITY COLLEGE 2 Dana, Mirlinda Portfolio Maintenance Officer ProCredit Bank 3 Dobruna-Kryeziu,

More information

UNIVERSITETI ALEKSANDËR MOISIU DURRËS FAKULTETI I SHKENCAVE POLITIKO - JURIDIKE DEPARTAMENTI I ADMINISTRIMIT PUBLIK

UNIVERSITETI ALEKSANDËR MOISIU DURRËS FAKULTETI I SHKENCAVE POLITIKO - JURIDIKE DEPARTAMENTI I ADMINISTRIMIT PUBLIK UNIVERSITETI ALEKSANDËR MOISIU DURRËS FAKULTETI I SHKENCAVE POLITIKO - JURIDIKE DEPARTAMENTI I ADMINISTRIMIT PUBLIK TEMA : EKONOMIA INFORMALE NE SHQIPERI PUNOI: UDHEHOQI : Elton HAKA Msc. Gentiana KRAJA

More information

BESFORT TAHIR RRECAJ

BESFORT TAHIR RRECAJ Informata kontakti: Adresa: Fakulteti Juridik, Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Agim Ramadani, nn. 10000, Prishtina Tel: +377 44 44 11 44 Email: besfort.rrecaj@uni-pr.edu besfort.rrecaj@gmail.com

More information

Strategjia dhe Plani Zhvillimor për Kosovën

Strategjia dhe Plani Zhvillimor për Kosovën UNMIK INSTITUCIONET E PËRKOHSHME TË VETËQEVERISJES PRIVREMENE INSTITUCIJE SAMOUPRAVE PROVISIONAL INSTITUTIONS OF SELF-GOVERNMENT ZYRA E KRYEMINISTRIT OFFICE OF THE PRIME MINISTER URED PREMIJERA Sekretariati

More information

Regional Conference on Public Procurement Reform in West Balkan Pristina, September 2008

Regional Conference on Public Procurement Reform in West Balkan Pristina, September 2008 SIGMA Support for Improvement in Governance and Management A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU PARTICIPANTS LIST Regional Conference on Public Procurement

More information

ALBANIAN EDUCATIONAL POSITION AND STATUS IN KOSOVO ( )

ALBANIAN EDUCATIONAL POSITION AND STATUS IN KOSOVO ( ) ALBANIAN EDUCATIONAL POSITION AND STATUS IN KOSOVO (1941-1958) Ass. Ma. Safedin Rahimi University of Prishtina Hasan Prishtina Faculty of Education In the period of 1919-1941 the educational status in

More information

IOM Mission in Kosovo

IOM Mission in Kosovo IOM Mission in Kosovo Newsletter, July 2014 In this issue: #MigrationMeans Work - Employment with the help of Assisted Voluntary Return and Reintegration - EU-Return and Reintegration III supports healthy

More information

Migrimi dhe Zhvillimi Ekonomik në Kosovë

Migrimi dhe Zhvillimi Ekonomik në Kosovë Raport Nr. 60590 - XK Migrimi dhe Zhvillimi Ekonomik në Kosovë 25 maj 2011 Njësia për zvogëlimin e varfërisë dhe menaxhimin ekonomik Rajoni i Evropës dhe Azisë Qendrore Dokument i Bankës Botërore REPUBLIKA

More information

Çështje Europiane dhe të sigurisë - 23

Çështje Europiane dhe të sigurisë - 23 ÇËSHTJE EUROPIANE DHE TË SIGURISË - 23 1 Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim Çështje Europiane dhe të sigurisë - 23 2 ÇËSHTJE EUROPIANE DHE TË SIGURISË - 23 3 ÇËSHTJE EUROPIANE DHE TË SIGURISË EUROPEAN

More information

UNIVERSITETI I PRISHTINËS

UNIVERSITETI I PRISHTINËS UNIVERSITETI I PRISHTINËS FAKULTETI I SHKENCAVE MATEMATIKE-NATYRORE DOSJA PERSONALE E PERSONELIT AKADEMIK 1. Mbiemri: MILLAKU 2. Emri: Lulzim 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Republika e Kosovës

More information

Temë Disertacioni MBIKQYRJA BANKARE NË STADIN AKTUAL TË ZHVILLIMIT NË SISTEMIN BANKAR

Temë Disertacioni MBIKQYRJA BANKARE NË STADIN AKTUAL TË ZHVILLIMIT NË SISTEMIN BANKAR UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI I FINANCËS Temë Disertacioni MBIKQYRJA BANKARE NË STADIN AKTUAL TË ZHVILLIMIT NË SISTEMIN BANKAR (Implementimi i Rregullativës së Bazel III dhe

More information

Konrad Adenauer S ung NDIKIMI I MEKANIZMAVE PËR EFIÇIENCËN E ENERGJISË NË NXITJEN E ZHVILLIMIT NË NIVEL LOKAL

Konrad Adenauer S ung NDIKIMI I MEKANIZMAVE PËR EFIÇIENCËN E ENERGJISË NË NXITJEN E ZHVILLIMIT NË NIVEL LOKAL Konrad Adenauer S ung NDIKIMI I MEKANIZMAVE PËR EFIÇIENCËN E ENERGJISË NË NXITJEN E ZHVILLIMIT NË NIVEL LOKAL Prishtinë 2016 Instituti i Prishtinës për Studime Politike Autor: Avni Sfishta Qershor, 2016

More information

PANIC SELLING ASSESSING THE MAIN CHALLENGES AND DEFICIENCIES OF KOSOVO S PRIVATIZATION PROCESS GLPS & BIRN

PANIC SELLING ASSESSING THE MAIN CHALLENGES AND DEFICIENCIES OF KOSOVO S PRIVATIZATION PROCESS GLPS & BIRN GLPS & BIRN PANIC SELLING ASSESSING THE MAIN CHALLENGES AND DEFICIENCIES OF KOSOVO S PRIVATIZATION PROCESS An EU funded project managed by the European Union Office in Kosovo FEBRUARY, 2016 PANIC SELLING

More information

Republika e Shqipërisë Universiteti i Tiranës Fakulteti i Ekonomisë. Disertacion

Republika e Shqipërisë Universiteti i Tiranës Fakulteti i Ekonomisë. Disertacion Republika e Shqipërisë Universiteti i Tiranës Fakulteti i Ekonomisë Disertacion Zhvillimi dhe Problematikat e Tregut të Pasurive të Paluajtshme në Shqipëri NË KËRKIM TË GRADËS SHKENCORE DOKTOR Përgatiti

More information

Profesionalizmi Në Shërbimin Turistik, Gur Themeli Për Zhvillimin e Turizmit në Shqipëri

Profesionalizmi Në Shërbimin Turistik, Gur Themeli Për Zhvillimin e Turizmit në Shqipëri PhD Cand. Mimoza Kotollaku mimozakotollaku@yahoo.it Fakulteti Ekonomik, Universiteti A.Xhuvani, Elbasan Profesionalizmi Në Shërbimin Turistik, Gur Themeli Për Zhvillimin e Turizmit në Shqipëri Abstract

More information

Ndikimi dhe Zhvillimi i Turizmit ne Ekonominë Shqiptare

Ndikimi dhe Zhvillimi i Turizmit ne Ekonominë Shqiptare UNIVERSITETI FAKULTETI PROFILI ALEKSANDËR MOISIU SHKENCAVE POLITIKE JURIDIKE DREJTIM TURIZMI Ndikimi dhe Zhvillimi i Turizmit ne Ekonominë Shqiptare Pedagogu Udheheqes : Ph.D. Candidate LEIDA MATJA Punoi

More information

Rritja e Artë. Rikthimi i Shkëlqimit të Modelit Ekonomik Evropian

Rritja e Artë. Rikthimi i Shkëlqimit të Modelit Ekonomik Evropian Rritja e Artë Rikthimi i Shkëlqimit të Modelit Ekonomik Evropian Modeli Ekonomik Evropian Tregtia Financa Sipërmarrja Inovacioni Fuqia Punëtore Qeveria 2 Arritjet Tregtia Financa Makinë Konvergjence Sipërmarrja

More information

CURRICULUM VITAE. Dr. sc. Nerxhivane DAUTI, Profesor i rregullt. Data e lindjes: 08 dhjetor, 1960, Drenas.

CURRICULUM VITAE. Dr. sc. Nerxhivane DAUTI, Profesor i rregullt. Data e lindjes: 08 dhjetor, 1960, Drenas. CURRICULUM VITAE Dr. sc. Nerxhivane DAUTI, Profesor i rregullt Data e lindjes: 08 dhjetor, 1960, Drenas. Edukimi: 1982 Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Juridik, Juriste e diplomuar. 1994 Universiteti

More information

Vlerësimi i varfërisë në Kosovë

Vlerësimi i varfërisë në Kosovë Vlerësimi i varfërisë në Kosovë Vëllimi I: Përshpejtimi i zhvillimit gjithëpërfshirës për uljen e shkallës së gjerë të varfërisë 3 tetor 2007 Banka Botërore Rajoni i Evropës dhe Azisë Qendrore Njësia për

More information

Fidan Begolli - Shoqëria Konsumuese - Rast: Kosova SHOQËRIA KONSUMUESE - RAST: KOSOVA

Fidan Begolli - Shoqëria Konsumuese - Rast: Kosova SHOQËRIA KONSUMUESE - RAST: KOSOVA Fidan Begolli - Shoqëria Konsumuese - Rast: Kosova SHOQËRIA KONSUMUESE - RAST: KOSOVA MSc FIDAN BEGOLLI Fjala konsum ka shumë kuptime. Por në këtë punim do të përmendet kuptimi ekonomik dhe ai social që

More information

Biografia: 1. Mbiemri Beka 2. Emri Arlinda 3. Shtetësia: Kosovare 4. Gjinia: Femër 5. Kontakti:

Biografia: 1. Mbiemri Beka 2. Emri Arlinda 3. Shtetësia: Kosovare 4. Gjinia: Femër 5. Kontakti: Biografia: 1. Mbiemri Beka 2. Emri Arlinda 3. Shtetësia: Kosovare 4. Gjinia: Femër 5. Kontakti: arlinda.beka@gmail.com, arlinda.beka@uni-pr.edu, +377 (0) 44 136 574 Email: Tel: 6. Niveli i edukimit: Universiteti

More information

UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI MARKETING DISERTACION. Në kërkim të gradës shkencore Doktor i Shkencës

UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI MARKETING DISERTACION. Në kërkim të gradës shkencore Doktor i Shkencës UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DEPARTAMENTI MARKETING DISERTACION Në kërkim të gradës shkencore Doktor i Shkencës Tema: STRATEGJITË E MARKETINGUT TË NDËRMARRJEVE NË SEKTORIN USHQIMOR NË KOSOVË

More information

Begzad. Makresh i Ultë (Gjilan) Prishtinë

Begzad. Makresh i Ultë (Gjilan) Prishtinë Prof. dr. Begzad Baliu UNIVERSITETI I PRISHTINËS Fakulteti i Edukimit e-mail: bbaliu@hotmail.com tel: +377 44 173 596 Begzad Baliu (Makresh i Ultë - Gjilan, 1966): albanolog, publicist, shkrimtar dhe editor.

More information

PROGRAMI PËR STUDIME TË DOKTORATËS NË SHKENCAT EKONOMIKE

PROGRAMI PËR STUDIME TË DOKTORATËS NË SHKENCAT EKONOMIKE 1 PROGRAMI PËR STUDIME TË DOKTORATËS NË SHKENCAT EKONOMIKE Prishtinë, shtator 2011 2 Arsyeshmëria Që nga viti akademik 2005 2006, në Fakultetin Ekonomik nuk është paraqitur asnjë temë e doktoratës. Kjo

More information

REPUBLIKA E SHQIPËRISË UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DISERTACION

REPUBLIKA E SHQIPËRISË UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DISERTACION REPUBLIKA E SHQIPËRISË UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I EKONOMISË DISERTACION Financa e projekteve, formë alternative e investimeve infrastrukturore në vendet në zhvillim Në kërkim të gradës shkencore

More information

MUNDËSITË E SHQIPËRISË PËR FINANCIMIN E SEKTORIT

MUNDËSITË E SHQIPËRISË PËR FINANCIMIN E SEKTORIT Raport nr. 42061-AL MUNDËSITË E SHQIPËRISË PËR FINANCIMIN E SEKTORIT TË NDËRMARRJEVE 29 qershor 2007 Departamenti i Financës dhe Zhvillimit të Sektorit Privat Rajoni i Evropës dhe i Azisë Qendrore Dokument

More information

Tourism Towards 2030

Tourism Towards 2030 Tourism Towards 23 Agenda Item 5a 24 th Joint Meeting of the UNWTO Commission for East Asia and the Pacific and the UNWTO Commission for South Asia 4 May 212 Chiang Mai, Thailand million Tourism 22 Vision

More information

Sabri LAÇI. Gjinia Mashkull Data e lindjes 27/07/1959 Kombësia Shqiptare

Sabri LAÇI. Gjinia Mashkull Data e lindjes 27/07/1959 Kombësia Shqiptare INFORMACION PERSONAL Sabri LAÇI lacisabri@hotmail.com Gjinia Mashkull Data e lindjes 27/07/1959 Kombësia Shqiptare EDUKIMI DHE TRAJNIMET 22.11.2007 06.08. Qershor 1996 1995-1996 13.10.1994 Tetor 1991 Tetor

More information

Degree Date: Degree/ Master : LL.M - Master of Laws Honored - Cum Laude

Degree Date: Degree/ Master : LL.M - Master of Laws Honored - Cum Laude CURRICULUM VITAE 1. Family Name: Ukaj 2. First Name: Valëza 3. Nationality: Kosovar 4. Date of Birth 13/02/1987 5. Gender: Female 6. Contact details: 7. Education Degree: Email: vukaj@g.clemson.edu; valeza.ukaj@uni-pr.edu;

More information

FINANCAT E KORPORATAVE

FINANCAT E KORPORATAVE Prof.ass.dr.Bedri STATOVCI Fakulteti i Biznesit, UNIVERSITETI HAXHI ZEKA Pejë Prof.ass.dr.Shefket JAKUPI Fakulteti i Ekonomik, UNIVERSITETI ISA BOLETINI Mitrovicë Msc. Vlora Berisha, PhD (c) Fakulteti

More information

INSTITUTE FOR SCIENTIVIC RESEARCH AND DEVELOPMENT

INSTITUTE FOR SCIENTIVIC RESEARCH AND DEVELOPMENT INSTITUT ZA NAUČNA ISTRAŽIVANJA I RAZVOJ INSTITUTI PËR KËRKIME SHKENCORE DHE ZHVILLIM INSTITUTE FOR SCIENTIVIC RESEARCH AND DEVELOPMENT NAUČNI BILTEN BULETINI SHKENCOR Međunarodni naučni časopis Revista

More information

Raporti i Gjelbër i Kosovës Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Prishtinë 2016

Raporti i Gjelbër i Kosovës Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Prishtinë 2016 RAPORT I I GJ E L BË R 2 0 1 6 Raporti i Gjelbër i Kosovës 2016 Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Prishtinë 2016 Fjala hyrëse Është evident fakti se zhvillimi ekonomik është i mangët

More information

Drejtore e Institutit të Studimeve Evropiane

Drejtore e Institutit të Studimeve Evropiane Curriculum vitae INFORMACION PERSONAL Ilira Sulo (Çaushi) Rr. "Pjetër Bogdani", Pall. 12, Shk. 1, Ap. 2, Tirana, 1001 Tirana (Albania) (+355) 422258005 (+355) 692080865 isulo@yahoo.com EKSPERIENCA E PUNËS

More information

Republika e Kosovës Republika Kosova Republic of Kosovo Qeveria Vlada Government

Republika e Kosovës Republika Kosova Republic of Kosovo Qeveria Vlada Government Republika e Kosovës Republika Kosova Republic of Kosovo Qeveria Vlada Government PLANI I VEPRIMIT 2009 PËR IMPLEMENTIMIN E PARTNERITETIT EVROPIAN PËR KOSOVËN Korrik 2009 Prishtinë Përmbajtja 1 HYRJE...9

More information

ZYRTAR PËR BASHKËPUNIM NDËRKOMBËTAR në Universitin e Gjakovës FEHMI AGANI

ZYRTAR PËR BASHKËPUNIM NDËRKOMBËTAR në Universitin e Gjakovës FEHMI AGANI INFORMACION PERSONAL Denis Spahija Rruga Washingtonit 114, Gjakovë, 0 000, Republika e Kosovës (4 1'8.9"N 0 6'09.6"E) +38138000816 +38649940413, +3774444190, denis.spahija@uni-gjk.org, denis.spahija@gmail.com,

More information

REPUBLIC OF KOSOVO Ministry of Trade and Industry. reasons IN KOSOVO

REPUBLIC OF KOSOVO Ministry of Trade and Industry. reasons IN KOSOVO REPUBLIC OF KOSOVO Ministry of Trade and Industry TOP 10 reasons IN KOSOVO 1 Youngest population in Europe With an average age of 25 years, Kosovo has the youngest population in Europe. Albanian and Serbian

More information

Revistë shkencore për studime juridike, administrim publik dhe të sigurisë Science magazine for legal studies, public administration and security

Revistë shkencore për studime juridike, administrim publik dhe të sigurisë Science magazine for legal studies, public administration and security INSTITUTI EVROPIAN PËR STUDIME JURIDIKE DHE ADMINISTRIM PUBLIK K.D.U. 34 Revistë shkencore për studime juridike, administrim publik dhe të sigurisë Science magazine for legal studies, public administration

More information

STRATEGJIA E ENERGJISË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS

STRATEGJIA E ENERGJISË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS Faqe Faqe 2 Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria - Vlada - Government MINISTRIA E ENERGJISË DHE MINIERAVE MINISTARSTVO ENERGIJE I RUDARSTVA MINISTRY OF ENERGY AND MINING STRATEGJIA

More information

CURRICULUM VITAE. 8. Titulli akademik: Profesor Asistent. Titulli i punimit Revista Viti/ Vellimi/ Faqet A. DEMAJ &

CURRICULUM VITAE. 8. Titulli akademik: Profesor Asistent. Titulli i punimit Revista Viti/ Vellimi/ Faqet A. DEMAJ & CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Mehmeti 2. Emri: Arben 3. Nacionaliteti: Shqiptarë 4. Data e lindjes 24.11.1973 5. Gjinia: Mashkull 6. Adresa: Rr.,,Qerqiz Topulli,,No. 6 Viti. Kosovë E-mail: arben.mehmeti@uni-pr.edu;

More information

WHO'S WHO IN KOSOVO ICG Balkans Report N 76 Prishtinë/Pristina, 31 August 1999

WHO'S WHO IN KOSOVO ICG Balkans Report N 76 Prishtinë/Pristina, 31 August 1999 WHO'S WHO IN KOSOVO ICG Balkans Report N 76 Prishtinë/Pristina, 31 August 1999 Table of Contents I. INTRODUCTION...1 II. POWER BASES AND POLITICAL PARTIES...2 A. The Kosovo Liberation Army...2 (i) Military...2

More information

MI/11/01/211, initiated by the contracting authority/ministry of Infrastructure, on the has issued the following:

MI/11/01/211, initiated by the contracting authority/ministry of Infrastructure, on the has issued the following: P.SH no. 77/78/79/81/11 PROCUREMENT REVIEW PANEL, appointed by the President Pursuant to the Article 105 point 1 and 2 as well article 106 of the Law on Public Procurement in Kosova no.03/l-241, composed

More information

NATIONAL BACKGROUND REPORT ON TRANSPORT FOR KOSOVO *

NATIONAL BACKGROUND REPORT ON TRANSPORT FOR KOSOVO * NATIONAL BACKGROUND REPORT ON TRANSPORT FOR KOSOVO * Shaban Buza,, PhD, Professor Ramadan Duraku,, MSc, Lecturer KEY NOTES Introduction The Transport S&T system Overview of Transport research activities

More information

VROJTIM NË TERREN Identifikimi i mundësive ekzistuese për formim profesional për emigrantët që kthehen në Shqipëri: mangësi dhe rekomandime

VROJTIM NË TERREN Identifikimi i mundësive ekzistuese për formim profesional për emigrantët që kthehen në Shqipëri: mangësi dhe rekomandime VROJTIM NË TERREN Identifikimi i mundësive ekzistuese për formim profesional për emigrantët që kthehen në Shqipëri: mangësi dhe rekomandime Dhjetor 2008 1 Mendimet e shprehura në këtë botim nuk pasqyrojnë

More information

I. Ekonomia informale dhe tranzicioni drejt ekonomisë së tregut

I. Ekonomia informale dhe tranzicioni drejt ekonomisë së tregut I. Ekonomia informale dhe tranzicioni drejt ekonomisë së tregut II. Rrugët e reduktimit të ekonomisë informale dhe përfi timet e komunitetit të biznesit Ferizaj Pejë Prizren Mbështetur nga: Udhëheqës të

More information

Supply Chain Management (Menaxhimi i furnizimit zinxhir) dhe E-prokurimi

Supply Chain Management (Menaxhimi i furnizimit zinxhir) dhe E-prokurimi Kapitulli 6 dhe 7: Supply Chain Management (Menaxhimi i furnizimit zinxhir) dhe E-prokurimi Lënda: Modelet e Biznesit Elektronik Drejtimi: DS Semestri:6 Viti akademik:3 Msc. Zirije Hasani Kapitulli 6:

More information

Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria - Vlada - Government New Kosovo Project

Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria - Vlada - Government New Kosovo Project Republika e Kosovës Republika Kosova-Republic of Kosovo Qeveria - Vlada - Government New Kosovo Project March 20, 2018 Bringing Kosovo s energy sector closer to Europe Content of Presentation 1. Project

More information

CURICULUM VITAE Ruzhdi SEFA INFORMATAT THEMELORE

CURICULUM VITAE Ruzhdi SEFA INFORMATAT THEMELORE CURICULUM VITAE Ruzhdi SEFA INFORMATAT THEMELORE Universiteti i Prishtinës Datëlindja: 01.11.1952, Gjakovë, Kosovë. Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike Gjinia: M Republika e Kosovës, Statusi

More information

UNIVERSITETI I PRISHTINËS UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I FILOLOGJISË - PRISHTINË FAKULTETI HISTORI-FILOLOGJI - TIRANË

UNIVERSITETI I PRISHTINËS UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I FILOLOGJISË - PRISHTINË FAKULTETI HISTORI-FILOLOGJI - TIRANË UNIVERSITETI I PRISHTINËS UNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I FILOLOGJISË - PRISHTINË FAKULTETI HISTORI-FILOLOGJI - TIRANË SEMINARI XXXV NDËRKOMBËTAR PËR GJUHËN, LETËRSINË DHE KULTURËN SHQIPTARE THE XXXV

More information

Concept Note. And Call for Papers

Concept Note. And Call for Papers Concept Note And Call for Papers SWAZILAND ECONOMIC CONFERENCE 2017 Economic Recovery and Sustainable Growth in Swaziland Mbabane, Swaziland, October 25 27, 2017 The Swaziland Economic Policy Analysis

More information

Fille e fryte të Orientalistikës shqiptare

Fille e fryte të Orientalistikës shqiptare Fille e fryte të Orientalistikës shqiptare Prof.Dr. Feti Mehdiu (në kujtim të 40 vjetorit: 1973-2013) - Kështu filloi o r i e n t a l i s t i k a në Prishtinë! Filloi kur i erdhi koha. Kur erdhi koha u

More information

REPUBLIKA E SHQIPËRISË MINISTRIA E ARSIMIT DHE E SHKENCËS AGJENCIA QENDRORE E VLERËSIMIT TË ARRITJEVE TË NXËNËSVE

REPUBLIKA E SHQIPËRISË MINISTRIA E ARSIMIT DHE E SHKENCËS AGJENCIA QENDRORE E VLERËSIMIT TË ARRITJEVE TË NXËNËSVE KUJDES! MOS DËMTO BARKODIN BARKODI REPUBLIKA E SHQIPËRISË MINISTRIA E ARSIMIT DHE E SHKENCËS AGJENCIA QENDRORE E VLERËSIMIT TË ARRITJEVE TË NXËNËSVE I MATURËS SHTETËRORE 2010 LËNDA: GJUHË ANGLEZE E mërkurë,

More information

CV - CURRICULUM VITAE

CV - CURRICULUM VITAE CV - CURRICULUM VITAE 1. Emri: Abdulla 2. Mbiemri: Elezi 3. Nacionaliteti: Shqiptar 4. Shtetësia: Kosovar 5. Data e Lindjes: 04.18.1957 6. Gjinia: Mashkull 7. Detajet kontaktuese: Livoç i Ulët, Gjilan,

More information

Balkan Conflict, the Disintegration of Yugoslavia and the ICTY

Balkan Conflict, the Disintegration of Yugoslavia and the ICTY Balkan Conflict, the Disintegration of Yugoslavia and the ICTY Veton Zejnullahi Universiteti i tiranës Instituti I Studimeve Evropiane vetonz@hotmail.com DOI:10.5901/mjss.2014.v5n19p264 Abstract Yugoslavia

More information

CV AKADEMIKE. Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Mjekësisë

CV AKADEMIKE. Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Mjekësisë ` CV AKADEMIKE Universiteti i Prishtinës Fakulteti i Mjekësisë CURRICULUM VITAE 1. Mbiemri: Osmani -Mulliqi 2. Emri: Gjyle 3. Nacionaliteti: Shqipëtare 4. Shtetësia: Kosove 5. Data e Lindjes: 02.04.1954

More information