О Д Л У К У п псниваоу Јавне устанпве "Агенција за инфпрмаципнп друштвп Републике Српске"

Size: px
Start display at page:

Download "О Д Л У К У п псниваоу Јавне устанпве "Агенција за инфпрмаципнп друштвп Републике Српске""

Transcription

1 На пснпву шлана 2. ташке 12. и шлана 34. став 2. Закпна п Влади Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 3/97 и 3/98), шлана и 5. Закпна п систему јавних служби ("Службени гласник Републике Српске", бр. 68/07 ) и шлана 19. Закпна п министарствима ( Службени гласник Републике Српске, брпј 70/02 и 33/04 и 118/05 ), Влада Републике Српске на сједници, пдржанпј гпдине дпнијела је О Д Л У К У п псниваоу Јавне устанпве "Агенција за инфпрмаципнп друштвп Републике Српске" I Влада Републике Српске (у даљем тексту: Осниваш) пснива јавну устанпву за развпј, праћеое и прпмпцију инфпрмаципнпг друщтва Републике Српске (у даљем тексту: Устанпва), кпја кап битнп пруђе инфпрмаципнпг друщтва представља дјелатнпст пд интереса за Републику Српску, ради: 1. кппрдинације развпја инфпрматике и Интернета у сарадои са другим надлежним прганима у јавнпј управи, щкплству и здравству; 2. предлагаоа и спрпвпђеоа мјера изградое инфпрмаципних система пргана лпкалне сампуправе (скупщтине градпва и ппщтина) кпје пбезбјеђују кпмуникацију са републишким прганима и примјену унифицираних прпграмских рјещеоа у щтп већпј мјери; 3. кппрдинације рада на фпрмираоу јединствене базе ппдатака државних пргана и пргана лпкалне управе у Републици Српскпј; 4. дефинисаоа кпнцепта и интеркпнекцијских правила за инфпрматишку међупперативнпст; 5. струшну верфикацију прпјеката из пбласти ИКТ у јавнпм сектпру, првенственп у управи; 6. пбављаоа ппслпва развпја закпнпдавства и припрема нацрте прпписа и ппщтих аката у пбласти примјене инфпрматике и Интернета у јавнпј управи, ппслпвнпм пкружеоу и щкплству, и предузима мјере за оихпвп спрпвпђеое (елегаслатива); 7. утврђиваоа технплпщких стандарда и стандарда прпцеса рада у пбласти примјене инфпрматике и Интернета и предузима мјере за оихпвп спрпвпђеое; 8. прпмпције примјене нпвих технплпгија и креираое нпвих ппслпва у инфпрмаципнпм сектпру; 9. мпнитпринга, прпписиваоа аката и имплементацију регулативе у ппдрушју инфраструктуре и еппслпваоа; 10. праћеоа и савјетпваое у вези међунарпдних угпвпра кпји се пднпсе на ИКТ, страна улагаоа у пбласти ИКТ и сл.; 11. пружаеа савјетпдавне ппдрщке у пбластима бпрбе прптив "Cyber" криминала; 12. иницираоа и кппрдинираоа ствараоа развпјних центара, технп-паркпва и кластереске ппвезанпсти прпизвпдое у пбласти ИКТ;

2 13. прпмпције инфпрмаципнпг друщтва у пквиру рефпрме пбразпвнпг система и кппрдинација имплементације државних прпјеката везаних за ушещће ИКТ у пбразпвнпм прпцесу; 14. акредитираоа едукацијских и испитних центара, у сарадои са Министарствпм прпсвете и културе, кпји пмпгућују сертификпваое грађана у ИКТ пбласти крпз фпрму ппстпбразпваоа и дпживптнпг ушеоа; 15. утврђиваоа стандарда и прпцедура и даваоа сагласнпсти за набавку ппреме и прпграмских рјещеоа, извпђеое радпва и пружаое услуга из пбласти инфпрматике и Интернета за пптребе јавне управе и јавнпг сектпра; 16. ппслпва развпја заједнишкe рашунарскп-телекпмуникаципнe мрежe државних пргана и других инфпрматишких и Интернет ресурса у власнищтву Републике; 17. праћеоа развпја Интернета у свијету, оегпвп усаглащаваое са нащим пптребама, кап и свакпдневна примјена Интернета у државнпј управи, јавнпм сектпру и ппслпваоу; 18. развијаоа метпдплпгије, технплпгије и прганизације развпја инфпрмаципних система републишких пргана; 19. утврђиваое стандарда и прпцедура и предузимаое мјера за пбезбјеђеое и защтиту ппдатака инфпрмаципних система; 20. ппслпва унапређеоа дугпрпшнпг планираоа и управљаоа инфпрматишкптелекпмуникаципнпм и Интернет инфраструктурпм; 21. лиценцираоа сертификаципних тијела у инфраструктури јавних кљушева; 22. издаваоа лиценци и сертификата, кпнсалтинга и пбука кадрпва државне управе и даваое струшне пцјене инфпрматишке псппспбљенпсти истих; 23. имплементације и кппрдинације прпјеката усмјерених на умаоеое "технплпщкпг раскпрака" између БиХ и развијенпг свијета, унутар БиХ пп ентитетима и регипнима, кап и између разлишитих спцијалних група у РС 24. сарадое са пдгпварајућим прганизацијама, привредним и државним субјектима у земљи и свијету; 25. праћеое дпстигнућа у другим земљама или аспцијацијама земаља из свпг делпкруга и врщеое пдгпварајуће хармпнизације 26. праћеое и ппдстицаое развпја индустрије инфпрмаципних и кпмуникаципних технплпгија (спфтвер, инжиоеринг, хардвер, кпнсалтинг), специјалнп малих и средоих предузећа, 27. прпмпвисаое равнпмјеранпг развпја инфпрмаципнпг друщтва, укљушујући удаљена (рурална) ппдрушја, 28. ппмагаое дпстизаоа услпва за еврппске и регипналне интеграције у ппдрушју ИКТ и изградое инфпрмаципнпг друщтва, 29. других активнпсти у вези упптребе инфпрмаципнп-кпмуникаципних технплпгија и прпмпције инфпрмаципнпг друщтва у Републици Српскпј и Бпсни и Херцегпвини.

3 II (1) Пун назив Устанпве гласи: Јавна устанпва " Агенција за инфпрмаципнп друштвп Републике Српске ". (2) Пун назив Устанпве на енглескпм језику гласи: Agency for Information Society of Srpska. (3) Скраћени назив Устанпве гласи: "AIDRS", Banja Luka III Сједищте Устанпве је у Баопј Луци, улица краља Петра I Карађпрђевића 100. IV (1) Устанпва има свпјствп правнпг лица кпје стише уписпм у регистар кпји се впди кпд надлежнпг суда. (2) У правнпм прпмету са трећим лицима, Устанпва иступа у свпје име и за свпј рашун. (3) За пбавезе ствпрене у правнпм прпмету Устанпва пдгпвара цјелпкупнпм свпјпм импвинпм без пгранишеоа. (4) Осниваш не пдгпвара за пбавезе Устанпве настале у правнпм прпмету, али снпси ризик дп висине пснивашкпг улпга. Устанпва пбавља сљедеће дјелатнпсти: V Телекпмуникације Пружаое кпнсултантских услуга у вези са рашунарскпм ппремпм Израда спфтвера Обрада ппдатка Израда и управљаое базама ппдатака Остале рашунарске српдне дјелатнпсти Истраживаое и експериментални развпј у прирпдним наукама Истраживаое и експериментални развпј у технишким и технплпщким наукама Истраживаое и експериментални развпј у друщтвеним наукама Истраживаое и експериментални развпј у хуманистишким наукама Ппслпвни кпнсалтинг и меначмент кпнсалтинг Архитектпнске и инжеоерске дјелатнпсти и технишкп савјетпваое Образпваое пдраслих и псталп пбразпваое д.н. - Ппслпви увoза и извпза рпбе и услуга у пквиру регистрпване дјелатнпсти.

4 VI Средства за псниваое и ппшетак рада Устанпве пбезбјеђује Осниваш у складу са Закпнпм. VII (1) Средства за редпвну дјелатнпст Устанпве пбезбјеђују се из Бучета Републике Српске. (2) Устанпва се мпже финансирати и неппсреднп пд кприсника, прпдајпм прпизвпда и услуга на тржищту, из средстава спцијалнпг псигураоа, ппсредствпм дпнатпра и из других извпра, у складу са закпнпм. (3) Дпбит кпју Устанпва пствари упптребљава се искљушивп за развпј и унапређиваое властите дјелатнпсти. VIII (1) Ради пбављаоа дјелатнпсти збпг кпје се Устанпва пснива, Осниваш ће у складу са закпнпм пбезбјеђивати бучетскп финансираое Устанпве, права кприщћеоа дпбара и материјалнп-технишких средстава знашајних за рад Устанпве, благпвременп именпвати и разрјещавати пргане управљаоа и рукпвпђеоа Устанпвпм, те давати сагласнпст на Статут. (2) Устанпва је пбавезна да ппслпве из свпје дјелатнпсти врщи благпвременп и квалитетнп, у складу са закпнпм. (3) Устанпва не мпже без сагласнпсти Осниваша мијеоати дјелатнпст из ташке V пве пдлуке. (4) Устанпва ће најмаое једнпм гпдищое ппднпсити извјещтаје п свпм раду Оснивашу, а на захтјев Осниваша и шещће. (5) Права Осниваша и надзпр над закпнитпщћу рада Устанпве у име Осниваша врщи Министарствп науке и технплпгије. IX (1) Статут Устанпве биће дпнесен најкасније у рпку пд 30 дана пд дана регистрације Устанпве кпд надлежнпг регистраципнпг суда.. (2) Дп дпнпщеоа Статута и других ппщтих аката, Устанпва ће примјеоивати пдредбе пве пдлуке, закпна и привременпг Статута кпји дпнпси Министар науке и технплпгије Републике Српске. (1) Орган управљаоа Устанпвпм је Управни пдбпр. X

5 (2) Управни пдбпр се састпји пд три шлана, кпји имају VII степен струшне спреме или заврщен I циклус са најмаое 240 ECTS бпдпва и кпји се именују искљушивп на пснпву свпјих лишних сппспбнпсти, кап ппјединци кпји имају техншкп или другп релевантнп искуствп. (3) Предсједника Управнпг пдбпра бирају шланпви Управнпг пдбпра. (4) Надлежнпст Управнпг пдбпра утврђена је закпнпм. XI (1) Осниваш Устанпве : а) даје сагласнпст на гпдищои прпграм рада и финансијски план устанпве, б) даје сагласнпст на статут устанпве, (2) Министарствп науке и технплпгије Републике Српске: а) разматра и усваја гпдищои извјещтај п ппслпваоу и гпдищои пбрашун и б) даје сагласнпст на акт п прганизацији и систематизацији радних мјеста.'' XII (1) Радпм и ппслпваоем Устанпве рукпвпди директпр. (2) Директпр Устанпве пвлащћен је за заступаое Устанпве у правнпм прпмету, сампсталнп и без пгранишеоа, кап и за заступаое Устанпве у врщеоу ппслпва сппљнптргпвинскпг прпмета, сампсталнп и без пгранишеоа. (3) Услпви за директпра Устанпве утврђују се статутпм. XIII (1) Чланпве Управнпг пдбпра именује Осниваш, на перипд пд шетири гпдине, на приједлпг Министарства науке и технплпгије и уз претхпднп спрпведен ппступак јавне кпнкуренције у складу са закпнпм с тим да мпгу бити разрјещени и прије истека времена на кпје су именпвани у складу са Статутпм и Закпнпм п министарским, владиним и другим именпваоима. (2) Директпра именују Осниваш, на перипд пд шетири гпдине и уз претхпднп спрпведен ппступак јавне кпнкуренције у складу са закпнпм с тим да мпгже бити разрјещени и прије истека времена на кпје су именпвани у складу са Статутпм и Закпнпм п министарским, владиним и другим именпваоима.' (3) Најкасније у рпку пд 60 дана накпн дпнпщеоа пве пдлуке, а у складу са закпнпм, пвпм пдлукпм и Статутпм Устанпве, спрпвещће се ппступак избпра и именпваоа шланпва Управнпг пдбпра и директпра Устанпве. (4) Дп избпра пвих пргана Устанпвпм ће рукпвпдити врщилац дужнпсти директпра, кпјег ће именпвати Осниваш, истпвременп са дпнпщеоем пве пдлуке.

6 XIV Ова пдлука ступа на снагу псмпг дана накпн пбјављиваоа у ''Службенпм гласнику Републике Српске''. Брпј: Датум: Мјестп: Предсједник Владе Милпрад Дпдик

И З В Ј Е Ш Т А Ј. за перипд пд дп гпдине

И З В Ј Е Ш Т А Ј. за перипд пд дп гпдине РЕПУБЛИКАСРПСКА Агенција за псигураое Републике Српске БаоаЛука БанаМилпсављевића 8/II e-mail: azors.kabinet@blic.net; www.azors.rs.ba тел/факс: +387 51 228-910, 228-920 REPUBLICOFSRPSKA The Insurance

More information

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛOВА Е ЗАКОН О ПРЕВОЗУ ОПАСНИХ МАТЕРИЈА

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛOВА Е ЗАКОН О ПРЕВОЗУ ОПАСНИХ МАТЕРИЈА РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛOВА Е НАЦРТ ЗАКОН О ПРЕВОЗУ ОПАСНИХ МАТЕРИЈА Бања Лука, мај 2015. године ЗАКОН О ПРЕВОЗУ ОПАСНИХ МАТЕРИЈА Нацрт ГЛАВА I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закпна Члан

More information

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ)

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) ПРИЈАВА КУРСА 1 ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) Прганизатпр кпнтинуиране едукације: факултет шкпла здравствене струке здравствена устанпва устанпва удружеое приватна пракса

More information

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ)

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) ПРИЈАВА КУРСА 1 ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) Прганизатпр кпнтинуиране едукације: факултет шкпла здравствене струке здравствена устанпва устанпва удружеое приватна пракса

More information

ПРЕДЛПГ ПРАВИЛНИКА П УЧЕОУ НА ДАЉИНУ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ

ПРЕДЛПГ ПРАВИЛНИКА П УЧЕОУ НА ДАЉИНУ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ The document "Rules and Regulations on Distance Learning at the University of Kragujevac" is officially approved by the Rectors Collegium at the University of Kragujevac at the meeting from 2.12.2013.The

More information

NIS HOLDS 9TH ANNUAL GENERAL MEETING

NIS HOLDS 9TH ANNUAL GENERAL MEETING NIS HOLDS 9TH ANNUAL GENERAL MEETING NIS j.s.c. Novi Sad Shareholders Assembly has held its 9th Annual General Meeting on 27 June 2017 and promulgated the Decision on 2016 profit distribution, dividend

More information

ZAJEDNIČKA POLITIKA RIBARSTVA. EU Kontrolni sistem ribarstva Poglavlje 13

ZAJEDNIČKA POLITIKA RIBARSTVA. EU Kontrolni sistem ribarstva Poglavlje 13 ZAJEDNIČKA POLITIKA RIBARSTVA EU Kontrolni sistem ribarstva Poglavlje 13 Kontrolne mere EU ribarstva Uslovi pristupa vodama i resursima Kontrola flote Sledljivost proizvoda ribarstva i akvakulture Monitoring

More information

Тема брпја: ЛПКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ППКРЕТАШ, ПРЕДУЗЕЋА НПСИЛАЦ РАЗВПЈА СЛПБПДАН МАРКПВИЋ ДИРЕКТПР РАРС ЈАШАМП РАЗВПЈНЕ КАПАЦИТЕТЕ

Тема брпја: ЛПКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ППКРЕТАШ, ПРЕДУЗЕЋА НПСИЛАЦ РАЗВПЈА СЛПБПДАН МАРКПВИЋ ДИРЕКТПР РАРС ЈАШАМП РАЗВПЈНЕ КАПАЦИТЕТЕ СЛПБПДАН МАРКПВИЋ ДИРЕКТПР РАРС ЈАШАМП РАЗВПЈНЕ КАПАЦИТЕТЕ БРПЈ 3 ЈАН/ФЕБ 2011 ППСЛПВНЕ ЗПНЕ ИНСТРУМЕНТ РАЗВПЈА, ПРИВЛАШЕОА ИНСВЕСТИЦИЈА И ЗАППЩЉАВАОА СВЕ ВИЩЕ МЛАДИХ У РС ППКРЕЋЕ БИЗНИС ПРЕДУЗЕТНИЩТВП

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Научни институт за ветеринарство "Нови Сад" Руменачки пут 20 21000 Нови Сад, Р.Србија Scientific Veterinary Institute "Novi " Rumenacki put 20 21000 Novi, R.Serbia Tel. + 381 (0)21 4895-300; Fax: + 381(0)21

More information

ОСНОВИ РАЧУНАРСКЕ ТЕХНИКЕ 2

ОСНОВИ РАЧУНАРСКЕ ТЕХНИКЕ 2 ОСНОВИ РАЧУНАРСКЕ ТЕХНИКЕ 2 2018/2019 Електротехнички факултет у Београду Садржај 2 Увпд Циљеви и исхпд предмета Наставници Прпграм предмета Предиспитне пбавезе студента Лабпратпријске вежбе Прпјекат Начин

More information

6th REGULAR SESSION OF NIS J.S.C. SHAREHOLDERS' ASSEMBLY

6th REGULAR SESSION OF NIS J.S.C. SHAREHOLDERS' ASSEMBLY 6th REGULAR SESSION OF NIS J.S.C. SHAREHOLDERS' ASSEMBLY The decision on profit distribution for 2013, dividend payment and determining of the total amount of retained earnings of the Company was adopted

More information

Достава захтева и пријава М-4 за годину преко електронског сервиса Фонда ПИО. е-м4. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање

Достава захтева и пријава М-4 за годину преко електронског сервиса Фонда ПИО. е-м4. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Достава захтева и пријава М-4 за 2015. годину преко електронског сервиса Фонда ПИО е-м4 Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Привредна комора Србије Београд, 7. март 2016. године www.pio.rs

More information

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ)

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) ПРИЈАВА КУРСА 1 ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) Прганизатпр кпнтинуиране едукације: Назив прганизатпра: Адреса прганизатпра (улица, брпј, ппштански брпј, град): Име и презиме

More information

О ппкретаоу бизниса и стартаппвима. Стефан Салпм Инфпстуд

О ппкретаоу бизниса и стартаппвима. Стефан Салпм Инфпстуд О ппкретаоу бизниса и стартаппвима Стефан Салпм Инфпстуд Нештп п мени Један сам пд пснивача сајта и кпмпаније Инфпстуд Директпр сам развпја Инфпстуда Претхпднп сам впдип развпј спфтвера, затим прпдају

More information

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ)

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) ПРИЈАВА КУРСА 1 ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) Прганизатпр кпнтинуиране едукације: факултет щкпла здравствене струке здравствена устанпва устанпва удружеое приватна пракса

More information

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ)

ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) ПРИЈАВА КУРСА 1 ПРИЈАВА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ ПРПГРАМА КПНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ (КЕ) Прганизатпр кпнтинуиране едукације: факултет шкпла здравствене струке здравствена устанпва устанпва удружеое приватна пракса

More information

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НПВПГ САДА

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НПВПГ САДА ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НПВПГ САДА 21112 Нпви Сад Париске Кпмуне 38 Ппштански фах 43 Тел: 021 444 900 ЗА ЛИГЕ МЛАЂИХ КАТЕГПРИЈА ИГРАЧА ФУДБАЛСКПГ САВЕЗА ГРАДА НПВПГ САДА 20. Мај 2017. гпд. ВАЖНА ПБАВЕШТЕОА

More information

Пример задатка за семинарски рад. Статистичи спфтвер 3. Бранислав Јпвпвић,

Пример задатка за семинарски рад. Статистичи спфтвер 3. Бранислав Јпвпвић, Пример задатка за семинарски рад Статистичи спфтвер 3 Бранислав Јпвпвић, 22.11.2016. Увод Ппдаци су задати у бази Cars1.sav, 406 ппсервација аутпмпбила са пбележјима: пптрпшоа, запремина мптпра, снага

More information

Tel (0) ; Fax: + 381(0) ; web: ;

Tel (0) ; Fax: + 381(0) ; web:  ; Научни институт за ветеринарство "Нови Сад" Руменачки пут 20 21000 Нови Сад, Р.Србија Scientific Veterinary Institute "Novi Sad" Rumenacki put 20 21000 Novi Sad, R.Serbia Tel. + 381 (0)21 4895-300; Fax:

More information

The Danish Model for Organising and Financing of District Heating

The Danish Model for Organising and Financing of District Heating Дански мпдел прганизације и финансираоа даљинскпг грејаоа Jakob Worm: Engineer PlanEnergi Denmark jw@planenergi.dk PlanEnergi: Consultant Engineers 33 years with renewable energy biomass biogas solar thermal

More information

КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка дпбара ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ППТРПШНИ МАТЕРИЈАЛ ЈН 17/15 МВ

КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка дпбара ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ППТРПШНИ МАТЕРИЈАЛ ЈН 17/15 МВ Брпј: 5866-7/5 Дана: 9.04.05. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA Набавка дпбара ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Нпви Сад, Булевар цара Лазара ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНПСТИ ППТРПШНИ МАТЕРИЈАЛ ЈН 7/5 МВ Април 05. гпдине

More information

РЕФЕРАТ 1. БИПГРАФСКИ ППДАЦИ КАНДИДАТА ИЗБПРНПМ ВЕЋУ ШУМАРСКПГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕПГРАДУ

РЕФЕРАТ 1. БИПГРАФСКИ ППДАЦИ КАНДИДАТА ИЗБПРНПМ ВЕЋУ ШУМАРСКПГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕПГРАДУ ИЗБПРНПМ ВЕЋУ ШУМАРСКПГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕПГРАДУ Одлукпм Избпрнпг већа Шумарскпг факултета Универзитета у Бепграду пд 31. 01. 2018. гпдине, именпвани смп за референте пп расписанпм кпнкурсу за

More information

ПРЕЛИМИНАРНИ ПРПГРАМ

ПРЕЛИМИНАРНИ ПРПГРАМ ДРУГИ КПНГРЕС ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ СА МЕЂУНАРПДНИМ УЧЕШЋЕМ Бепград, 5-8. пктпбар 2014. ПРЕЛИМИНАРНИ ПРПГРАМ Организатпр УДРУЖЕОЕ ПЕДИЈАТАРА СРБИЈЕ Ппкрпвитељ МИНСТАРСТВП ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Недеља, 5.

More information

Техничкп решеое: Гпвпрни ппртал за слепе Кпнтакт

Техничкп решеое: Гпвпрни ппртал за слепе Кпнтакт Документација за техничко решење: Говорни портал за слепе - Контакт Техничкп решеое: Гпвпрни ппртал за слепе Кпнтакт Аутпри техничкпг решеоа: Назив техничкпг решеоа: Ппдтип техничкпг решеоа: Реализатпри:

More information

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА Република Србија Агенција за привредне регистре ПУНО ПОСЛОВНО ИМЕ ПРИВРЕДНОГ СУБЈЕКТА Правна форма: доо од ад кд задруга Седиште Друго: Део пословног

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УРЕДБУ. Језик српског народа. Понедјељак, 30. март године БАЊА ЛУКА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УРЕДБУ.  Језик српског народа. Понедјељак, 30. март године БАЊА ЛУКА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456-331, 456-341 E-mail: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

Annex XVIII - World Tourism Organization to the Convention on the Privileges and Immunities of the Specialized Agencies

Annex XVIII - World Tourism Organization to the Convention on the Privileges and Immunities of the Specialized Agencies З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ АНЕКСА XVIII УЗ КОНВЕНЦИЈУ О ПРИВИЛЕГИЈАМА И ИМУНИТЕТИМА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ АГЕНЦИЈА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА СВЕТСКУ ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ Члан 1. Потврђује се Анекс

More information

ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ПДВ ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ

ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ПДВ ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ Образац ПО ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ ПОДАЦИ О ПОДНОСИОЦУ Назив, односно име и презиме и адреса ПИБ У Обрасцу ПО износи се уписују у динарима, без децимала 1. ПРОМЕТ ДОБАРА И УСЛУГА

More information

ОДЛУКУ О УТВРЂИВАЊУ ПРОСЕЧНИХ ЦЕНА КВАДРАТНОГ МЕТРА НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА 2018

ОДЛУКУ О УТВРЂИВАЊУ ПРОСЕЧНИХ ЦЕНА КВАДРАТНОГ МЕТРА НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА 2018 На основу чл.6, 6а и 7. Закона о порезима на имовину (Сл. Гласник РС'', бр. 26/01, 45/02, 80/02, 135/04, 61/07, 5/09, 101/10, 24/11, 78/11, 57/12-УС и 47/13 и 68/14-др.закон), члана 6. и 11. Закона о финансирању

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 516/2016-ЈН Датум: 24.11.2016. године

More information

ПРАВИЛНИК О ЕВИДЕНЦИЈИ ЦЕРТИФИКАЦИОНИХ ТИЈЕЛА

ПРАВИЛНИК О ЕВИДЕНЦИЈИ ЦЕРТИФИКАЦИОНИХ ТИЈЕЛА ПРАВИЛНИК О ЕВИДЕНЦИЈИ ЦЕРТИФИКАЦИОНИХ ТИЈЕЛА На основу члана 20. став 4. Закона о електронском потпису Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 106/15) и члана 82. став 2. Закона о републичкој

More information

Predmet: Predlog za izmenu i dopunu studijskog programa doktorskih studija Metodike nastave

Predmet: Predlog za izmenu i dopunu studijskog programa doktorskih studija Metodike nastave Nastavno-naučnom veću Filozofskog fakulteta Predmet: Predlog za izmenu i dopunu studijskog programa doktorskih studija Metodike nastave Predlažemo da se u postojeći akreditovani studijski program unese

More information

Критеријуми за друштвене науке

Критеријуми за друштвене науке На састанку председника комисија друштвених и хуманистичких наука са представницима Министарства који је одржан 6. јуна, усклађени су критеријуми за истраживаче. Критеријуми за друштвене науке Услови за

More information

О Д Л У К У О ДОДЕЛИ УГОВОРА

О Д Л У К У О ДОДЕЛИ УГОВОРА Број:260 Датум: 11.04.2016. Сремска На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл.гласник РС бр.124/2012, 14/15 и 68/15) и Извештаја Комисије о стручној оцени понуде број 256 од 08.04.2016., директор

More information

Конкурсна документација Т - 44 / 2013

Конкурсна документација Т - 44 / 2013 Конкурсна документација Т - 44 / 2013 в) Банкарска гаранција за добро извршење посла Понуђач чију понуду Наручилац изабере као најповољнију дужан је да у року од 5 (пет) дана од дана закључења уговора

More information

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА МИНИСТАРСТВО КОМУНИКАЦИЈА И ТРАНСПОРТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ РЕГИОНАЛНА РАДИОНИЦА О БЕЗБЈЕДНОСТИ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА МИНИСТАРСТВО КОМУНИКАЦИЈА И ТРАНСПОРТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ РЕГИОНАЛНА РАДИОНИЦА О БЕЗБЈЕДНОСТИ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА МИНИСТАРСТВО КОМУНИКАЦИЈА И ТРАНСПОРТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ РЕГИОНАЛНА РАДИОНИЦА О БЕЗБЈЕДНОСТИ У ДРУМСКОМ САОБРАЋАЈУ Мирослав Ђерић 2 СТРУКТУРА И КЉУЧНИ АКТЕРИ Министарство комуникација

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОТОР ВАРОШ АКТИ НАЧЕЛНИКА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОТОР ВАРОШ АКТИ НАЧЕЛНИКА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОТОР ВАРОШ Издавач: Скупштина општине Котор Варош Улица: Цара Душана бб Телефон: 051/784-238, 051/784-230 Е-mail:skupstinaokv@gmail.com Одговорни уредник: Снежана Јурић ГОДИНА

More information

Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације

Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Конференција ИПАП Република Србија/ НАТО: Од плана до реализације Београд, 15.09.2015. године Област ванредних ситуација покривена

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ИЗВЕШТАЈ

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ИЗВЕШТАЈ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Предмет: Извештај Кпмисије п пријављеним кандидатима за избпр једнпг сарадника у зваоу асистента за ужу научну пбласт Технплпгија материјала Машински

More information

Структура студијских програма

Структура студијских програма УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ АДУ, ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА труктура студијских програма НОВИ АД 2010. пецијалистичке струковне студије трана 2 тудијски програм: ПРВА ГОДИНА татус П В ИР ДОН 1 IS001 Ефективни менаџмент

More information

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О НАБАВЦИ /18

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О НАБАВЦИ /18 Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) 251-590 Факс: (033) 251-595 Е-маил: ejn@javnenabavke.gov.ba Wеб: https://www.ejn.gov.ba Датум и вријеме слања обавјештења на објаву:12.2.2018. u 14:30 ОБАВЈЕШТЕЊЕ

More information

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О НАБАВЦИ /17

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О НАБАВЦИ /17 Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) 251-590 Факс: (033) 251-595 Е-маил: ejn@javnenabavke.gov.ba Wеб: https://www.ejn.gov.ba Датум и вријеме слања обавјештења на објаву:16.6.2017. u 13:44 ОБАВЈЕШТЕЊЕ

More information

Гпвпрни аутпмат намеоен берзанскпм ппслпваоу

Гпвпрни аутпмат намеоен берзанскпм ппслпваоу Дпкументација за техничкп решеое: Гпвпрни аутпмат намеоен берзанскпм ппслпваоу Техничкп решеое: Гпвпрни аутпмат намеоен берзанскпм ппслпваоу Аутпри техничкпг решеоа: Назив техничкпг решеоа: Ппдтип техничкпг

More information

ДОМАЋИ ПРИХОДИ И з в о р н и п р и х о д и Порески приходи

ДОМАЋИ ПРИХОДИ И з в о р н и п р и х о д и Порески приходи ДОМАЋИ ПРИХОДИ, ГРАНТОВИ И ФИНАНСИРАЊЕ ЗА 2009. ГОДИНУ Економски 1 2 3 ДОМАЋИ ПРИХОДИ 1.342.500.000 И з в о р н и п р и х о д и 1.319.365.256 Порески приходи 1.203.512.421 711000 713000 Приход од пореза

More information

Пбавезе извештаваоа и ппдаци у пбласти управљаоа птпадпм. Мр Љиљана Ђпрђевић Агенција за заштиту живптне средине

Пбавезе извештаваоа и ппдаци у пбласти управљаоа птпадпм. Мр Љиљана Ђпрђевић Агенција за заштиту живптне средине Пбавезе извештаваоа и ппдаци у пбласти управљаоа птпадпм Мр Љиљана Ђпрђевић Агенција за заштиту живптне средине ПРИКУПЉАОЕ ППДАТАКА Пснпвни предуслпв за управљаоe птпадпм је адекватнп прикупљаое ппдатака.

More information

Предуслови. Чекор 1. Централен регистар на Р.М. Упатство за пристап до системот за Е-Поднесување на годишни сметки 1

Предуслови. Чекор 1. Централен регистар на Р.М. Упатство за пристап до системот за Е-Поднесување на годишни сметки 1 Чекор 1 Предуслови Предуслпвите кпи е пптребнп да ги задпвплите за успешнп ппднесуваое на гпдишна сметки се: - Да имате пристап вп апликацијата за електрпнскп ппднесуваое на гпдишни сметки; - Вашипт правен

More information

БИЛТЕН БР. 3 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ

БИЛТЕН БР. 3 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ БИЛТЕН БР. 3 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТ УТАКМИЦЕ 1/16 КУП-а РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У СЕЗОНИ 2017./2018.ГОДИНЕ. Утакмица 1/16, 08.11.2017. године: ВК НАИС ВК ТЕНТ 14 : 3 ДЕЛЕГАТ:

More information

СТРУЧНИ ИСПИТ ЗА РАД У МИНИСТАРСТВУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Др Николина Грбић-Павловић*

СТРУЧНИ ИСПИТ ЗА РАД У МИНИСТАРСТВУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Др Николина Грбић-Павловић* СТРУЧНИ ИСПИТ ЗА РАД У МИНИСТАРСТВУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Научна критика, полемика или осврт DOI: 10.7251/BPGBL1214109G УДК: 351.74/.76:347.7(497.6PC) Др Николина Грбић-Павловић* Апстракт:

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 35/2018-ЈН Датум: 07.03.2018. године

More information

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ИЗВЕШТАЈ О РЕВИЗИЈИ ГОДИШЊЕГ ФИНАНСИЈСКОГ ИЗВЕШТАЈА МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ, ИНФОРМИСАЊА И ИНФОРМАЦИОНОГ ДРУШТВА ЗА 2011. ГОДИНУ Број: 400-240/2012-01 Београд,

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 99/2017-ЈН Датум: 28.03.2017. године

More information

О б р а з л о ж е њ е

О б р а з л о ж е њ е ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ КОМУНАЛАЦ Б Е Ч Е Ј Број: 27-12-5-1 Дана: 11. 07. 2016. На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 14/15 и 68/15)и Извештаја о стручној оцени понуда

More information

Влада Републике Српске Министарство науке и технологије. ГОДИНУ ДАНА РАДА

Влада Републике Српске Министарство науке и технологије.  ГОДИНУ ДАНА РАДА Влада Републике Српске Министарство науке и технологије www.vladars.net ГОДИНУ ДАНА РАДА Садржај Историјат Циљеви у 2008. години Достигнућа у 2008. години Оснивање АИДРС конститутивни акти, материјалнотехнички

More information

EKO ШКПЛА Пснпвна шкпла Свети Сава Чачак

EKO ШКПЛА Пснпвна шкпла Свети Сава Чачак EKO ШКПЛА Пснпвна шкпла Свети Сава Чачак ЕКП ДНЕВНИК шкплска 2013/14. гпдина 24. ПКТПБРА 2013. наша шкпла је дпбила пптврду да се прикључила Међунарпднпм прпграму ЕКО ШКОЛА. Оснпвна идеја увпђеоа Прпграма

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОДЛУКУ О КОНСТАТОВАЊУ ПРЕСТАНКА ФУНКЦИЈЕ ОМБУДСМАНА ЗА ДЈЕЦУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДЛУКУ ОДЛУКУ. Језик српског народа

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОДЛУКУ О КОНСТАТОВАЊУ ПРЕСТАНКА ФУНКЦИЈЕ ОМБУДСМАНА ЗА ДЈЕЦУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДЛУКУ ОДЛУКУ.  Језик српског народа СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456-331, 456-341 E-mail: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О НАБАВЦИ /17

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О НАБАВЦИ /17 Адреса: Maršala Tita 9a/I Телефон: (033) 251-590 Факс: (033) 251-595 Е-маил: ejn@javnenabavke.gov.ba Wеб: https://www.ejn.gov.ba Датум и вријеме слања обавјештења на објаву:23.11.2017. u 14:03 ОБАВЈЕШТЕЊЕ

More information

ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку дпбара

ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку дпбара Брпј: 15669-7/17 Датум: 26.07.2017. ЈКП ''ИНФПРМАТИКА'' НПВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку дпбара НАБАВКА РАЧУНАРСКЕ ППРЕМЕ У птвпренпм ппступку пп партијама

More information

З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАТО ЗА ПОДРШКУ И НАБАВКУ (NSPO) О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ЛОГИСТИЧКЕ ПОДРШКЕ

З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАТО ЗА ПОДРШКУ И НАБАВКУ (NSPO) О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ЛОГИСТИЧКЕ ПОДРШКЕ З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАТО ЗА ПОДРШКУ И НАБАВКУ (NSPO) О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ЛОГИСТИЧКЕ ПОДРШКЕ Члан 1. Потврђује се Споразум између Владе Републике

More information

И з в о р н и п р и х о д и Порески приходи

И з в о р н и п р и х о д и Порески приходи ДОМАЋИ ПРИХОДИ, ГРАНТОВИ И ФИНАНСИРАЊЕ ЗА 2010. ГОДИНУ Економски 1 2 3 ДОМАЋИ ПРИХОДИ 1.336.686.000 И з в о р н и п р и х о д и 1.312.591.000 Порески приходи 1.193.035.000 711000 713000 Приход од пореза

More information

ЈАВНА МЕДИЈСКА УСТАНОВА РАДИО -ТЕЛЕВИЗИЈА ВОЈВОДИНЕ"

ЈАВНА МЕДИЈСКА УСТАНОВА РАДИО -ТЕЛЕВИЗИЈА ВОЈВОДИНЕ ЈАВНА МЕДИЈСКА УСТАНОВА РАДИО -ТЕЛЕВИЗИЈА ВОЈВОДИНЕ" С Т А Т У Т ЈАВНЕ МЕДИЈСКЕ УСТАНОВЕ РАДИО -ТЕЛЕВИЗИЈА ВОЈВОДИНЕ" Децембар 2014. године На основу члана 19. став 1. тачка 1), члана 32. и 57. Закона

More information

П Р А В И Л Н И К О ОБРАСЦИМА ДОЗВОЛА ЗА РАДИО-СТАНИЦЕ

П Р А В И Л Н И К О ОБРАСЦИМА ДОЗВОЛА ЗА РАДИО-СТАНИЦЕ На основу члана 78. став 1. тачка 2) Закона о телекомуникацијама ( Службени гласник РC, бр. 44/03 и 36/06) и члана 18. тачка (11) Статута Републичке агенције за телекомуникације ( Службени гласник РС,

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручлац: Јавно предузеће за урбанстчко просторно планрање, грађевнско земљште путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 509/2017-ЈН Датум: 29.08.2017. годне На основу

More information

О б р а з л о ж е њ е

О б р а з л о ж е њ е ЈКП ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА АЛЕКСИНАЦ, Петра Зеца број 35 Број : 174 Датум : 06.02.2017.године Врста поступка: Поступак јавне набавке мале вредности На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл.гласник

More information

ПРАВНА ПРИРОДА АГЕНЦИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ УСТАВНО-ПРАВНИ, УПРАВНО-ПРАВНИ И УПОРЕДНО-ПРАВНИ АСПЕКТИ

ПРАВНА ПРИРОДА АГЕНЦИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ УСТАВНО-ПРАВНИ, УПРАВНО-ПРАВНИ И УПОРЕДНО-ПРАВНИ АСПЕКТИ Зборник радова Правног факултета у Новом Саду, 4/2012 Оригинални научни рад 354:343.352(497.11) doi:10.5937/zrpfns46-3174 Др Александар Мартиновић, доцент Правног факултета у Новом Саду ПРАВНА ПРИРОДА

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА Центар за културу Влада Дивљан Митрополита Петра бр. 8, Београд Број: ППЈН 1-6/17 Датум: 23.01.2017. године www.ckvladadivljan.rs КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ СРПСКА БАЈКА

More information

ЈКП ''ИНФОРМАТИКА'' НОВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку дпбара АКТИВНА МРЕЖНА ППРЕМА

ЈКП ''ИНФОРМАТИКА'' НОВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад. КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку дпбара АКТИВНА МРЕЖНА ППРЕМА Брпј: 15669-8/14 Дауум: 12.11.2014. ЈКП ''ИНФОРМАТИКА'' НОВИ САД Булевар цара Лазара 3, Нпви Сад КПНКУРСНA ДПКУМЕНТАЦИЈA За јавну набавку дпбара АКТИВНА МРЕЖНА ППРЕМА У ДРУГПЈ ФАЗИ РЕСТРИКТИВНПГ ППСТУПКА

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДЛУКУ О ПРЕНОСУ СРЕДСТАВА СА РАЧУНА ПОСЕБНИХ НАМЈЕНА ОДЛУКУ ОДЛУКУ О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА СА РАЧУНА ПОСЕБНИХ НАМЈЕНА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДЛУКУ О ПРЕНОСУ СРЕДСТАВА СА РАЧУНА ПОСЕБНИХ НАМЈЕНА ОДЛУКУ ОДЛУКУ О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА СА РАЧУНА ПОСЕБНИХ НАМЈЕНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456331, 456341 Email: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДЛУКУ ОДЛУКУ О ОДОБРАВАЊУ СРЕДСТАВА. Језик српског народа

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДЛУКУ ОДЛУКУ О ОДОБРАВАЊУ СРЕДСТАВА.   Језик српског народа СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456-331, 456-341 E-mail: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

Брпј: /6 Дана: гпдине

Брпј: /6 Дана: гпдине Брпј: 020-30-25/6 Дана: 19.06.2017. гпдине КПНКУРСНА ДПКУМЕНТАЦИЈА ППСТУПАК ЈАВНE НАБАВКE МАЛЕ ВРЕДНПСТИ УСЛУГА РЕВИЗИЈА ЧВПРИШТА MDF И IDF СА РЕКПНФИГУРАЦИЈПМ СЕРВЕРА РЕДНИ БРПЈ НАБАВКЕ ЈНМВ 25/17 ПРЕЧИШЋЕН

More information

ОДЛУКУ О ИЗБОРУ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ КОЈИ ЋЕ У ОДРЕЂЕНОМ ИЗНОСУ БИТИ ФИНАНСИРАНИ И СУФИНАНСИРАНИ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА У 2015.

ОДЛУКУ О ИЗБОРУ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ КОЈИ ЋЕ У ОДРЕЂЕНОМ ИЗНОСУ БИТИ ФИНАНСИРАНИ И СУФИНАНСИРАНИ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА У 2015. На основу члана 76. Закона о култур ( Службен гласнк РС 72/09), члана 46. Закона о локалној самоуправ ( Службен гласнк РС 129/07), чланова 2. 4. 37. Пословнка о раду Градског већа града Лесковца ( Службен

More information

З А К О Н О ИЗМЕНИ ЗАКОНА О УРЕЂЕЊУ СУДОВА

З А К О Н О ИЗМЕНИ ЗАКОНА О УРЕЂЕЊУ СУДОВА З А К О Н О ИЗМЕНИ ЗАКОНА О УРЕЂЕЊУ СУДОВА ПРЕДЛОГ Члан 1. У Закону o уређењу судова ( Службени гласник РС, бр. 116/08, 104/09, 101/10, 31/11 др. закон, 78/11 др. закон, 101/11, 101/13, 40/15 др. закон,

More information

РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА, ДРУШТАВА И САВЕЗА У ОБЛАСТИ СПОРТА

РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА, ДРУШТАВА И САВЕЗА У ОБЛАСТИ СПОРТА Бранкова 25 11000 Београд, Република Србија Инфо центар +381 11 202 33 50 Е - пошта: sport@apr.gov.rs www.apr.gov.rs РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА, ДРУШТАВА И САВЕЗА У ОБЛАСТИ СПОРТА ПРИЈАВА ЗА УПИС УДРУЖЕЊА, ДРУШТВА

More information

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕНИЦОМ БР. 2.2.6Н/2016 Пожаревац, Фебруар 2016. године Страна 1 од 10

More information

О Д Л У К У о додели уговора за ЈН 03/2016

О Д Л У К У о додели уговора за ЈН 03/2016 Република Србија Универзитет у Нишу ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ Трг краља Александра 11 Број: 01-547/3 18.03.2016. године На основу члана 108. став 1., а у вези са чланом 107. став 3. Закона о јавним набавкама ( Сл.

More information

TРЖИШТЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У ГОДИНИ

TРЖИШТЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У ГОДИНИ TРЖИШТЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2013. ГОДИНИ др Милан Јанковић, директор Општи приказ Број становника: 7,18милиона (без Косова и Метохије) Укупна површина: 88.502 km² БДП у 2013:

More information

ПРАВНА ПРИРОДА АГЕНЦИЈА У ПРАВНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПРАВНА ПРИРОДА АГЕНЦИЈА У ПРАВНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Зборник радова Правног факултета у Новом Саду, 2/2012 Оригинални научни рад 354(497.11) doi:10.5937/zrpfns46-1926 Др Александар Мартиновић, асистент Правног факултета у Новом Саду ПРАВНА ПРИРОДА АГЕНЦИЈА

More information

Slu`beni glasnik OP[TINE LAKTA[I

Slu`beni glasnik OP[TINE LAKTA[I Slu`beni glasnik OP[TINE LAKTA[I Издавач: СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛАКТАШИ Жиро рачун: 562-099-80359881-92 ЈАВНИ ПРИХОДИ ОПШТИНЕ ЛАКТАШИ ВРСТА ПРИХОДА 722521 Тел./факс: 051/334-225 e-mail: koir@inecco.net ГОДИНА

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С ТА Н А Р И РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА СТАНАРИ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БРОЈ:7

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С ТА Н А Р И РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА СТАНАРИ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ БРОЈ:7 О П Ш Т И Н Е С ТА Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:7 самоуправи (,,Службени гласник Републике Српске", број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 35. Статута Станари", број: 1/15 и 3/16) и члана 6.

More information

УДАЉЕЊЕ РАДНИКА СА РАДА (СУСПЕНЗИЈА)

УДАЉЕЊЕ РАДНИКА СА РАДА (СУСПЕНЗИЈА) ПРЕГЛЕДНИ НАУЧНИ РАД / REVIEW ARTICLE Примљен: новембар 2012. Received: November 2012. УДК/UDC 331.106.44/.46 DOI: 10.7251/GPFIS1301133L Радислав Лале Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву УДАЉЕЊЕ

More information

Члан 2. Поједини изрази употребљени у овом правилнику имају следеће значење: 1) акутна референтна доза (у даљем тексту: ARD) јесте процењена

Члан 2. Поједини изрази употребљени у овом правилнику имају следеће значење: 1) акутна референтна доза (у даљем тексту: ARD) јесте процењена На основу члана 52. став 3. Закона о средствима за заштиту биља ( Службени гласник РС, брoj 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз сагласност Министра здравља, доноси П Р А В И Л Н

More information

ПРАВА И ДУЖНОСТИ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ПРАВА И ДУЖНОСТИ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ Мр Зоран Јовановић, асистент Правни факултет Универзитета у Крагујевцу Драгомир Јанковић, Извршни директор Европског економског института Европске Комисије у Бриселу UDK: 35.086/.087 ПРАВА И ДУЖНОСТИ ДРЖАВНИХ

More information

СТАТУТ ХАТА ЈОГА УДРУЖЕЊА

СТАТУТ ХАТА ЈОГА УДРУЖЕЊА У складу са одредбама Закона о спорту ( Сл. Гласник РС; бр.24/2011.), на Скупштини одржаној 13.03.2012. усвојен је СТАТУТ ХАТА ЈОГА УДРУЖЕЊА ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Хата Јога Удружење ( у даљем тексту Удружење)

More information

- обавештење о примени -

- обавештење о примени - Предмет: кумулација порекла у оквиру Споразума ЦЕФТА 2006 и Споразума са државама ЕФТА - обавештење о примени - Споразумом о слободној трговини између Републике Србије и држава ЕФТА (''Сл. гласник РС-Међународни

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Republika Srbija AP Vojvodina Univerzitet u Novom Sadu Tehnički fakultet Mihajlo Pupin Zrenjanin, Đure Đakovića bb www.tfzr.uns.ac.rs Tel.023/550-515 faks: 023/550-520 PIB: 101161200 Број: 03-67 Датум:

More information

САОПШТЕЊЕ 7 РЕГИОНАЛНА ЛИГА ДЕЧАЦИ МК 2017/2018

САОПШТЕЊЕ 7 РЕГИОНАЛНА ЛИГА ДЕЧАЦИ МК 2017/2018 РЕГИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ САВЕЗ ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ 18000 Ниш, Обреновићева 10/3 тел: 018 / 523-323, факс: 018 / 526-021 текући рачун: 310-170615 43 Kомесар такмичења : Душан Васић E-mail: dusan.vasic@rksis.rs,office@rksis.rs,

More information

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈН 471/2017

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈН 471/2017 НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈН 471/2017 Београд, децембар 2017. године Страна 1 од 21 На основу члана 61. Закона о јавним набавкама ( Сл. гласник РС бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015), у

More information

О Д Л У К У. ЈН бр. 3-2/16

О Д Л У К У. ЈН бр. 3-2/16 ОСНОВНА ШКОЛА ДУШКО РАДОВИЋ Булевар Зорана Ђинђића 112 11070 Београд Број: 64 Датум: 30.01.2017. године На основу члана 108. став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 14/2015

More information

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу:

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу: Посл.бр. 10-17/16/5 дана 14.07.2016. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу: ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 703/2017-ЈН Датум: 15.11.2017. године

More information

КОНТРОЛА РАДА ПОЛИЦИЈЕ ОД СТРАНЕ ОДБОРА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Мр Гојко Шетка*

КОНТРОЛА РАДА ПОЛИЦИЈЕ ОД СТРАНЕ ОДБОРА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Мр Гојко Шетка* КОНТРОЛА РАДА ПОЛИЦИЈЕ ОД СТРАНЕ ОДБОРА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УДК: 351.74/.76:342.7 DOI: 10.7251/BPGBL1215 231S Стручни рад Мр Гојко Шетка* Апстракт: Природа и каратеристике

More information

СТРАТЕГИЈА БОРБЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ОД ДО ГОДИНЕ

СТРАТЕГИЈА БОРБЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ОД ДО ГОДИНЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА Е ПРИЈЕДЛОГ СТРАТЕГИЈА БОРБЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ОД 2018. ДО 2022. ГОДИНЕ Бања Лука, април 2018. године САДРЖАЈ Листа скраћеница... 3 УВОД... 4 1. МЕТОДОЛОГИЈА И

More information

Јелена Ковачић-Костић

Јелена Ковачић-Костић Јелена Ковачић-Костић УДК: 336.2 Примљено: 23.02.2012. Стручни чланак У ПРИЛОГ РЕФОРМИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ (измена Закона о пореском поступку и пореској администрацији или посебан Закон о Пореској управи) Убирање

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА СРЕДСТВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА СРЕДСТВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ Основна школа Краљ Петар Први Краља Петра 7, Београд Број 01/18 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАБАВКА ДОБАРА СРЕДСТВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ Ознака из општег речника набавке:

More information

План јавних набавки за годину. Јавне набавке. Народна библиотека Србије - Установа културе од националног значаја

План јавних набавки за годину. Јавне набавке. Народна библиотека Србије - Установа културе од националног значаја План јавних набавки за. годину Народна библиотека Србије - Установа културе од националног значаја Обухвата: Датум усвајања: План набавки 13.02. Измена број: 0101-207/2 06.03. Измена број: 0101-207/3 10.04.

More information

Систем за пзвучаваое Интернет презентација

Систем за пзвучаваое Интернет презентација Техничкп решеое: Систем за пзвучаваое Интернет презентација Аутпри техничкпг решеоа: Назив техничкпг решеоа: Ппдтип техничкпг решеоа: Реализатпри: Владп Делић, Милан Сечујски, Радпван Пбрадпвић, Даркп

More information

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БОР ГОДИНА: XI БРОЈ: 17 31. АВГУСТ 2017. ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 4.000 ДИНАРА 138 На основу члана 81. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр. 4/09, 73/10,

More information

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА И З В Е Ш Т А Ј О РЕВИЗИЈИ САСТАВНИХ ДЕЛОВА ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА ЗА 2012. ГОДИНУ ЗА РАЗДЕО 6 СУДОВИ И ГЛАВУ 22.0 МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ФУНКЦИЈА

More information

Потврда из става 1. овог члана оверава се на Обрасцу ПОР-2 - Потврда о

Потврда из става 1. овог члана оверава се на Обрасцу ПОР-2 - Потврда о ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ И НАЧИНУ ИЗДАВАЊА И ИЗГЛЕДУ ОБРАЗАЦА ПОТВРДА О РЕЗИДЕНТНОСТИ («Службени гласник РС» број 80/10) Основни текст на снази од 10/11/2010, у примени од 01/01/2011 Члан 1. Овим правилником,

More information

Основна школа Краљ Петар Први Краља Петра 7 Београд Број Датум

Основна школа Краљ Петар Први Краља Петра 7 Београд Број Датум Основна школа Краљ Петар Први Краља Петра 7 Београд Број 915-10 Датум 14.01.2016. Директор школе на основу члана 108.Закона о јавним набавкама(сл.гл.рс 1242012,1415 и 6815) и Извештаја Комисије о стручној

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА СНАБДЕВАЊЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ У ГОДИНИ ЈНМВ 3/2016 ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА СНАБДЕВАЊЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ У ГОДИНИ ЈНМВ 3/2016 ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОШ ВАСА СТАЈИЋ Нови Сад Број: 03-76/16 Датум:12.02.2016. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА СНАБДЕВАЊЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ У 2016. ГОДИНИ ЈНМВ 3/2016 ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ фебруар

More information