ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ИЗВРШНОГ ОДБОРА МАТИЧНЕ СЕКЦИЈЕ УРБАНИСТА ЗА ПЕРИОД ОД ДО

Size: px
Start display at page:

Download "ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ИЗВРШНОГ ОДБОРА МАТИЧНЕ СЕКЦИЈЕ УРБАНИСТА ЗА ПЕРИОД ОД ДО"

Transcription

1 ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Број: год Булевар војводе Мишића 37 Б е о г р а д На основу одредбе члана 54. став 1. тачка 9, а у вези са одредбом члана 84. Статута Инжењерске коморе Србије ( Службени гласник РС, бр. 88/05 и 16/09), Извршни одбор Матичне секције урбаниста подноси Управном одбору ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ИЗВРШНОГ ОДБОРА МАТИЧНЕ СЕКЦИЈЕ УРБАНИСТА ЗА ПЕРИОД ОД ДО У току године Извршни одбор Матичне секције урбаниста (у даљем тексту: Извршни одбор) одржао је укупно 10 редовних седница, у Београду и једна Отворена седница на Борском језеру. Поред уобичајених активности које се односе на организацију и функционисање Матичне секције урбаниста, потребно је издвојити поједине активности које су обележиле рад Секције у години. На 18. редовној седници, одржаној године, чланови Извршног одбора су усвојили Извештај о раду Извршног одбора Матичне секције урбаниста за период од године до године. На поменутој седници одобрена су иницијална новчана средства на име трошкова организације и припреме Годишњег скупа урбаниста ФОРУМ УРБАНУМ - Сајам урбанизма и утврђена је висина котизације за присуство на поменутом Скупу. Позив и Прва информација са датумом, местом одржавања и темом Скупа упућени су свим члановима Матичне секције урбаниста и објављени на интернет презентацији Коморе. На истој седници чланови су разматрали допис Асоцијације српских архитеката и донели одлуку да им се упути допис по којем би се исти пријавили на Конкурс за суфинансирање пројеката Извршног одбора Матичне секције урбаниста који ће бити расписан у марту месецу. Такође, чланови су обавештени да је упућен допис предавачима, чије су теме прихваћене у оквиру донетог Програма Матичне секције урбаниста за континуирано стручно усавршавање и бодовање у години, да се изјасне о термину одржавања својих предавања.мр Жаклина Глигоријевић, дипл.инж.арх., је присутне информисала о обележавању 50 година ISoCaRP-а. На 19. редовној седници, одржаној, године, чланови су информисани о току седнице и одлукама донетим на Првој ванредној седници Скупштине Инжењерске коморе Србије, одржаној године и седницама Управног одбора.

2 Донета је Одлука о расписивању Конкурс за суфинансирање пројеката, који је од интереса за чланове Матичне секције урбаниста. Поводом тога именована је Комисија у следећем саставу: 1) Љубина Стефановић Тасић,дипл.инж.арх, председник; 2) Соња Јовановић, дипл.инж.арх, члан и 3) Никола Лечић, дипл.инж.арх,члан. Конкурс је објављен 02. марта године, у дневном листу Политика. На седници чланови Извршног одбора су предложили Управном одбору одобравање новчаних средстава за предавања из Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину, у марту месецу, и то: 1. Студија природног језгра Београда истраживање-мишљења и визије (отказано је предавање из приватних разлга предавача); 2. Две стране планерске медаље - Планови детаљне регулације за блокове 45. и 70. у Новом Београду (одржано г) и 3. Мала градска башта мала тема великог и велика тема малог урбанизма (одржано г). Чланови су информисани о допису Милана Рашковића, дипл.инж.арх, поводом преиспитивања обавештења Комисије за утврђивање испуњености услова за издавање лиценци за одговорне урбанисте, у вези допуне документације за издавање лиценце 200 одговорни урбаниста за руковођење израдом урбанистичких планова и урбанистичких пројеката. Након тога је донета Одлука да је потребно да именовани достави потребну документацију коју је тражила Комисија за утврђивање испуњености услова за добијање лиценце одговорног урбанисте. На истој седници је именована Радна група за израду материјала Препоруке о начину и критеријумима за одређивање вредности израде планских докумената и пројектне документације за урбанистичке планове, у следећем саставу: 1) Никола Лечић, дипл.инж.арх, председник; 2) Владислава Живановић Ристовић, дипл.инж.арх, члан и 3) Љубина Стефановић Тасић, дипл.инж.арх, члан. Чланови су донели закључак да се упути допис и затражи Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да именује своје представнике за одржавање предавања у оквиру Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину. На 20. редовној седници, одржаној, године, прихваћени су поједини пристигли радови за Скуп урбаниста а пречишћена друга информација је

3 постављена на интернет презентацији Коморе. Такође, сви предавачи су обавештени о прихватању тј одбијању њихових пријављених тема. На истој седници донета је одлука о пружању финансијске помоћи на име суорганизације Летње школе урбанизма године, у организацији Удружења урбаниста Србије. Чланови су именовали др Наташу Даниловић Христић, дипл.инж.арх., у Радну групу за припрему и организацију наступа Инжењерске коморе Србије на предстојећим сајмовима (грађевинарства, технике и техничких достигнућа, енергетике). Такође је предложено Управном одбору одобравање новчаних средстава за предавања из Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину, у априлу месецу, и то: 1) Становање - "Како до крова над главом"; 2) Мрежа гробаља на простору региона (административног подручја) Београда" и 3) Пут до квалитетног јавног простора преко конкурса за идејно урбанистичко-архитектонско решење уређења централне зоне Лесковца". На седници је донет закључак да се упути допис Архитектонском и Грађевинском факултету Универзитета у Београду, Грађевинско-архитектонском факултету Универзитета у Нишу, Факултету техничких наука департмент за архитектуру и урбанизам у Новом Саду и ИАУС-у поводом достављања својих предлога за програм обуке континуираног професионалног усавршавања чланова ИКС за 2016.годину за урбанисте. Такође је донет закључак да се упути допис Служби за опште и правне послове са захтевом за достављање мишљења поводом утврђивања и прецизирања коју документацију, тј. доказе, је потребно приложити уз захтев за издавање лиценце одговорног урбанисте као потврду тачности података наведених у референц листи. Извршни одбор сматра да је, када се доставља доказ о учешћу или сарадњи на изради урбанистичког плана, неопходно да план буде усвојен (верификован на Скупштини и објављен у службеном гласилу) или минимално да је у завршној фази усвајања (да је обављен јавни увид, о чему се као доказ подноси одговарајући Извештај о стучној контроли). Чланови су донели и Одлуку о измени Одлуке о именовању члана Комисије за утврђивање испуњености услова за издавање лиценци за одговорне урбанисте по којој је, уместо Слободанке Прекајски, дипл.инж.арх., именована Наташа Ивановић, дипл.инж.арх.

4 На седници је именована Владислава Живановић Ристовић, дипл.инж.арх. за представника испред МС урбаниста која ће узети учешће на радионици Ка стандардизацији и класификацији намена земљишта и планских симбола. На 21. редовној седници, одржаној године, чланови Извршног одбора су усвојили Извештај о раду Извршног одбора Матичне секције урбаниста за период од године до године и Извештај о раду Комисије за суфинансирање пројеката Матичне секције урбаниста. Након завршетка конкурса за суфинансирање пројеката, Извршни одбор је на истој седници предложио Управном одбору одобравање новчаних средстава на име новчане накнаде за суфинансирање два пројеката, и то: 1. Удружењу урбаниста Србије Војвођанско удружење урбаниста, за скуп Годишњи сусрети урбаниста Урбанистички приступ индустријском наслеђу и културно-историјским целинама и 2. Асоцијацији за развој одрживе урбане заједнице - СТРАНД, за међународни симпозијум, Дигитално доба Иновације у савременом животу. Чланови Извршног одбора су предложили Управном одбору одобравање новчаних средстава за предавања из Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину, у мају месецу, и то: 1. Зелене површине јавни интерес од глобалног до локалног нивоа (предавање је одржано године); 2. Шангај привремено насеље (предавање је одржано године) и 3. Флексибилни градови у условима климатских промена: Пример међународног научног пројекта TURaS (предавање је одржано године). На поменутој седници су упознати са Решењем о изменама Решења о образовању и именовању Комисије за полагање стручног испита, по којем су промењени председник и члан Комисије за полагање стручног испита за област урбанизма. Такође су упознати са дописом Архитектонског факултета Универзитета у Београду, поводом позива за учешће у циклусу предавања у оквиру Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова ИКС за годину. На 22. редовној седници, одржаној године, чланови Извршног одбора су предложили Управном одбору одобравање новчаних средстава за предавање, Развој трговинских центара у Београду, а из Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину. Предавање је одржано године. На истој седници предложено је Управном одбору допуна Програма обуке континуираног (перманентног) професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину са следећим активностима:

5 1. Друга међународна конференција Очување и унапређење историјских градова, у организацији општине Сремски Карловци и Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин, а у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, која је одржана у мају године и 2. Симпозијум Иновације у савременом животу, у организацији Асоцијације за развој одрживе урбане заједнице - СТРАНД, који је одржан од 04 до 05. јуна године. Чланови су упознати са пристиглим пријавама на расписан Анкетни конкурс за идејно графичко решење за знак и лого Годишњег скупа урбаниста Forum urbanum-сајам урбанизма и прихватили су пријаву Радослава Карановића, за поменуто идејно графичко решење за знак и лого Скупа. Такође, предложена је измена и допуна Одлуке о врстама лиценци које издаје Инжењерска комора Србије бр. 1493/1-3 од год., бр. 4078/1-3 од год. и бр. 1638/2 од год. и то тако да се у члану 4. став 1. у лиценци Одговорни урбаниста за руковођење израдом урбанистичких планова иза речи израда реч делова брише. У периоду од године, на Борском језеру је одржан традиционални скуп Forum urbanum Сајам урбанизма, у организацији Матичне секције урбаниста, са темом Урбанизам у контексту. Скупу је присутвовало 107 учесника укључујући: лиценциране урбанисте и планере, чланове Извршног и Организационог одбора, чланове Управног одбора, и остале присутне из јавних предузећа, завода за урбанизам, установа, општина, републичких и других институција и предузећа. Скуп се реализовао у три дана кроз неколико сесија, које су организоване по тематским целинама а које квантификују и квалификују положај, улогу и значај урбанизма (урбанисте) и актуелну продукцију урбанистичке струке. А последњег дана организован је излет археолошком налазишту Гамзиград Felix Romulianu и борским коповима. У оквиру скупа, дана године, одржана је Отворена седница Извршног одбора Матичне секције урбаниста, на којој су присутни дискутовали о овогодишњем окупљању, циљевима Матичне секције урбаниста, као и о потребама чланства, а предлози и закључци су објављени на интренет страници Инжењерске коморе Србије. Такође су на поменутој страници објављени резултати анкете, евиденционих листова, презентације предавања и фотографије Скупа. У вечерњим сатима за учеснике скупе приређена је свечана вечера на којој је Председник Инжењерске коморе Србије, проф. др Милисав Дамњановић, дипл.инж.арх, поздравио све присутне и изнео је мишљење да би урбанисти могли да искористе статутарно право и покрену питање формирања регионалних одбора и на тај начин, као људи од утицаја и професионалног и друштвеног, допринесу јачању регионалних средина и заједница што је данас један од приоритета и државе Србије. Такође, проф. др Милисав Дамњановић је изразио задовољство и похвалио рад Извршног одбора Матичне секције урбаниста, као и сам рад чланова Секције, што је обрадовало све присутне.

6 Вечери су присуствовале и колеге инжењери из Софије, које је предводио председник КИИП Софија, г-дин Георги Кордов. На 23. редовној седници, одржаној године, чланови Извршног одбора су усвојили Извештај о раду Извршног одбора Матичне секције урбаниста за период од године до године. На истој седници донета је Одлука о расписивању Конкурс за суфинансирање пројеката, који је од интереса за чланове Матичне секције урбаниста. Поводом тога именована је Комисија у следећем саставу: 1) Соња Јовановић,дипл.инж.арх., председник; 2) Корнелија Еветовић Цвијановић, дипл.инж.арх., члан и 3) Љиљана Шубара, дипл.инж.арх.,члан. Поменути Конкурс је расписан у дневном листу Политика, 02. септембра године. Такође, на 23. седници чланови су разматрали допис Урбаниста Ниша и доставили Комисији за утврђивање испуњености за издавање лиценци за одговорне урбанисте на мишљење. Поменути допис је постављен и на интернет страници Инжењерске коморе Србије одељак урбанисти, са молбом упутиоцима истог да се потпишу како би им се доставио одговор и да уколико имају, конкретне и документоване доказе својих навода и сумњи исте доставе. Чланови Извршног одбора су, електронским путем, усвојили Извештај о раду организационог одбора поводом организације и реализације скупа Forum urbanum-сајам урбанизма и предложили Управном одбору одобравање новчаних средстава, по коначном обрачуну, за поменути скуп. На 24. редовној седници, одржаној године, чланови Извршног одбора су усвојили Извештај Комисије за утврђивање испуњености услова за издавање лиценци одговорног урбанисте, у вези дописа Урбаниста Ниша, у којем је констатовано да су лиценце издате у складу са Законом о планирању и изградњи и Правилником о полагању стручног испита у области просторног и урбанистичког планирања, израде техничке документације, грађења и енергетске ефикасности и о издавању и одузимању лиценце за одговорног урбанисту, пројектанта, извођача радова и одговорног планера. На истој седници донета је одлука да се предложи Управном одбору одобравање новчаних средстава за предавања из Програма обуке континуираног професионалног усавршавања чланова Инжењерске коморе Србије из области Националног програма за годину, у октобру месецу, и то: 1. Просторни план подручја посебне намене Културног предела Бач у контексту Европске конвенције о пределу ; 2. Технике израде графичких прилога урбанистичких и просторних планова компатибилних за потребе ГИС-а и

7 3. Кружне раскрснице вс раскрснице са пресецањем саобраћајних струја. Чланови Извршног одбора су информисани о: Распису Конкурса за доделу награде Ранко Радовић, изменама и допунама Статута Инжењерске коморе Србије, као и о току јавне расправе у вези поменутог Статута, припреми Предлога општег акта у којем ће бити дефинисана мерила и критеријуми вредновања инжењерских услуга, одржавању 24. Међународног салона урбанизма, у периоду од новембра године, у Нишу. На 25. редовној седници, одржаној године, су усвојили Извештај о раду Извршног одбора Mатичне секције урбаниста за период од године до године и Извештај о раду Комисије за суфинансирање пројеката Матичне секције урбаниста. Након завршетка конкурса за суфинансирање пројеката, Извршни одбор је на истој седници предложио Управном одбору одобравање новчаних средстава на име новчане накнаде за суфинансирање шест пројеката, и то: 1. Mр Михаилу Медведеву, за штампање монографије Завод за урбанизам Ниш године првих 50 година организованог урбаног планирања Града Ниша. 2. Проф. др Добривоју Тошковићу, за штампање књиге Urban-Rural Environment and Urbanization-Developing Countries. 3. Урбанистичком заводу Београда, штампање стручног часописа Магазин ИНФО. 4. Архитектонском факултету Универзитета у Београду, за Међународну академску конференцију Места и технологије Др Владану Ђокићу, за штампање публикације Локална самоуправа и одрживи просторни развој. 6.Центру за јавну и локалну управу-палго центар за штампање књиге Градови за људе. На седници је предлажено одобравање новчаних средства на име трошкова штампања каталога где су приказани сви приложени радови поводом одржавања 24. Салона урбанизма, у периоду од новембра године, у Нишу. Чланови су задужили Николу Лечића, дипл.инж.,арх., да Предлог одлуке о начину и критеријумима за одређивање вредности израде планских докумената и пројектне документације за урбанистичке планове допуни са сугестијама чланова Извршног одбора, до године, како би се исти доставио члановима на електронско изјашњавање. Усвојена Одлука је достављена Комисији за законску и другу регулативу. На истој седници утврђен је Предлог плана и програма рада Матичне секције урбаниста за годину и Предлог Програма Матичне секције урбаниста за континуирано стручно усавршавање и бодовање у години.

8 На 26. редовној седници, одржаној године, предложено је одобравање новчаних средства на име донације Удружењу ликовних уметника примењене уметности и дизајнера Србије, за доделу Награде Ранко Радовић. Предлажено је Управном одбору образовање Комисије за утврђивање испуњености услова за издавање лиценци одговорног урбанисте у посебним случајевима (у даљем тексту: Комисија) са задатком да утврди испуњености услова за издавање лиценци одговорног урбанисте подносиоцима захтева који немају одговарајући смер у оквиру струке, а имају 5 година одговарајућег радног искуства у струци из области тражене лиценце, одговарајуће стручне резултате, односно 5 референци из области тражене лиценце и која испуњавају остале услове прописане Законом о планирању и изградњи. У Комисију су предложени: 1) Тијана Аксентијевић Адамовић, дипл.инж.арх. 2) Мр Жаклина Глигоријевић,дипл.инж.арх. и 3) Мирјана Пауновић, дипл.инж.арх. Чланови су упознати са дописом Балканског Архитектонског Бијенала (БАБ), а поводом пружања финансијске помоћи за организовање интернационалне манифестације Балканско Архитектонског Бијенала из области архитектонског стваралаштва, али због недостатка финансијских средстава, на ставци Извршног одбора Матичне секције урбаниста, исти је одбијен. На 27. редовној седници, одржаној године, приступљено је анализи података садржаних у табеларном приказу реализације активности за које су одобрена новчана средства по конкурсу о суфинансирању пројеката и допуни Критеријума за суфинансирање пројеката Матичне секције урбаниста. Имајући у виду допринос и значај монографије Завод за урбанизам Ниш године првих 50 година организованог урбаног планирања Града Ниша зa ЈП Завод за урбанизам Ниш, као и Град Ниш, упутиће се допис мр Михаилу Медведеву и затражити Радна верзија поменуте монографије, након чега ће иста бити достављена Радној групи на увид и даљу процену. Чланови су информисани о иницијативи за формирање Регионалног одбора Матичне секције урбаниста Регионалног центра Ниш, и закључка Управног одбора у вези обавештења о покретању иницијативе за формирање Регоналног одбора Матичне секције урбаниста Регионалног центра Ниш. Поводом тога формирана је Радна група са задатком да, до године, изврши анализу могућности организовања регионалних одбора у регионалним центрима као и да се изврши анализа предности и недостатака формирања регионалних одбора. У зависности од Одлуке Извршног одбора, а на предлог Радне групе, приступило би се изради Правилника о начину организовања регионалних одбора Матичне секције урбаниста. У Радну групу именовани су: - др Наташа Даниловић Христић,дипл.инж.арх. - Корнелија Еветовић Цвијановић, дипл.инж.арх. и

9 - Никола Лечић, дипл.инж.арх. Председница секције је присутне упознала са дописом удружења Изградња, а поводом присуства 10. Научно стручном скупу на тему Мере за смањивање ризика од последица екстремних падавина. Једна од значајних активности је и перманентно ажурирање и уређивање сајта Инжењерске коморе Србије одељак урбанисти (ECTP-CEU, одржавање Скупа у Сремским Карловцима..) као и обавештавање чланова Секције о дешавањима у Инжењерској комори Србије. У склопу редовних активности Матичне секције урбаниста разматрана је испуњеност услова за добијање и издавање лиценци одговорног урбанисте. Чланови Извршног одбора су месечно, на свакој редовној седници утврђивали обрачун Комисија за утврђивање испуњености услова за издавање лиценци за одговорне урбанисте, а у складу са одлукама Управног одбора. У периоду од године до године издата је 41 лиценца одговорног урбанисте. Укупан број издатих лиценци за одговорног урбанисте закључно са године износи 1522 (од којих је 1486 активно). Председник ИО Матичне секције урбаниста Др Наташа Даниловић Христић, дипл.инж.арх,с.р.

Критеријуми за друштвене науке

Критеријуми за друштвене науке На састанку председника комисија друштвених и хуманистичких наука са представницима Министарства који је одржан 6. јуна, усклађени су критеријуми за истраживаче. Критеријуми за друштвене науке Услови за

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Научни институт за ветеринарство "Нови Сад" Руменачки пут 20 21000 Нови Сад, Р.Србија Scientific Veterinary Institute "Novi " Rumenacki put 20 21000 Novi, R.Serbia Tel. + 381 (0)21 4895-300; Fax: + 381(0)21

More information

NIS HOLDS 9TH ANNUAL GENERAL MEETING

NIS HOLDS 9TH ANNUAL GENERAL MEETING NIS HOLDS 9TH ANNUAL GENERAL MEETING NIS j.s.c. Novi Sad Shareholders Assembly has held its 9th Annual General Meeting on 27 June 2017 and promulgated the Decision on 2016 profit distribution, dividend

More information

6th REGULAR SESSION OF NIS J.S.C. SHAREHOLDERS' ASSEMBLY

6th REGULAR SESSION OF NIS J.S.C. SHAREHOLDERS' ASSEMBLY 6th REGULAR SESSION OF NIS J.S.C. SHAREHOLDERS' ASSEMBLY The decision on profit distribution for 2013, dividend payment and determining of the total amount of retained earnings of the Company was adopted

More information

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ ISSN 1452-3477 ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ број 38 година XI Београд, јун 2016. ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ ЗНАЧАЈНО ДОПРИНЕЛА ДА ЕЛЕКТРОНСКА ОБЈЕДИЊЕНА ПРОЦЕДУРА ЗАЖИВИ У ПРАКСИ Даринка Ђуран, в.д. помоћника

More information

ОДЛУКУ О УТВРЂИВАЊУ ПРОСЕЧНИХ ЦЕНА КВАДРАТНОГ МЕТРА НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА 2018

ОДЛУКУ О УТВРЂИВАЊУ ПРОСЕЧНИХ ЦЕНА КВАДРАТНОГ МЕТРА НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА 2018 На основу чл.6, 6а и 7. Закона о порезима на имовину (Сл. Гласник РС'', бр. 26/01, 45/02, 80/02, 135/04, 61/07, 5/09, 101/10, 24/11, 78/11, 57/12-УС и 47/13 и 68/14-др.закон), члана 6. и 11. Закона о финансирању

More information

Tel (0) ; Fax: + 381(0) ; web: ;

Tel (0) ; Fax: + 381(0) ; web:  ; Научни институт за ветеринарство "Нови Сад" Руменачки пут 20 21000 Нови Сад, Р.Србија Scientific Veterinary Institute "Novi Sad" Rumenacki put 20 21000 Novi Sad, R.Serbia Tel. + 381 (0)21 4895-300; Fax:

More information

РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА, ДРУШТАВА И САВЕЗА У ОБЛАСТИ СПОРТА

РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА, ДРУШТАВА И САВЕЗА У ОБЛАСТИ СПОРТА Бранкова 25 11000 Београд, Република Србија Инфо центар +381 11 202 33 50 Е - пошта: sport@apr.gov.rs www.apr.gov.rs РЕГИСТАР УДРУЖЕЊА, ДРУШТАВА И САВЕЗА У ОБЛАСТИ СПОРТА ПРИЈАВА ЗА УПИС УДРУЖЕЊА, ДРУШТВА

More information

1. Кандидат: др Јелена Радовановић

1. Кандидат: др Јелена Радовановић ИЗБОРНОМ ВЕЋУ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Одлуком Изборног већа Медицинског факултета у Крагујевцу, број 01-7641/7-10 од 4.11.2009 године, формирана је Комисија за припрему извештаја за избор кандидата

More information

Р Е Ш Е Њ Е. Број: / У Нишу, године ГРАДСКО ВЕЋЕ ГРАДА НИША ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА. Проф.

Р Е Ш Е Њ Е. Број: / У Нишу, године ГРАДСКО ВЕЋЕ ГРАДА НИША ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА. Проф. На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013, 95/2016, 98/2016,

More information

Г Л А С Н И К УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN Година XLVII, број 149, 18. мај ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Г Л А С Н И К УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN Година XLVII, број 149, 18. мај ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Г Л А С Н И К УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година XLVII, број 149, 18. мај 2009. ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ исправке одлука

More information

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА ЗАХТЕВ ЗА ПРЕВОЂЕЊЕ У РЕГИСТАР ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКТА Република Србија Агенција за привредне регистре ПУНО ПОСЛОВНО ИМЕ ПРИВРЕДНОГ СУБЈЕКТА Правна форма: доо од ад кд задруга Седиште Друго: Део пословног

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду, Факултет организационих наука Ужа научна, oдносно уметничка област: Менаџмент

More information

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Еразмус +: програм Европске комисије намењен образовању Хоризонт 2020: програм Европске комисије намењен науци Обезбеђује финансирање пројеката у области образовања и усавршавања,

More information

БИЛТЕН БР. 3 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ

БИЛТЕН БР. 3 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ БИЛТЕН БР. 3 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА РЕЗУЛТАТ УТАКМИЦЕ 1/16 КУП-а РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ У СЕЗОНИ 2017./2018.ГОДИНЕ. Утакмица 1/16, 08.11.2017. године: ВК НАИС ВК ТЕНТ 14 : 3 ДЕЛЕГАТ:

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет организационих наука Ужа научна,

More information

Г Л А С Н И К УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN Година XLVII, број 150, 10. јул ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Г Л А С Н И К УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN Година XLVII, број 150, 10. јул ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Г Л А С Н И К УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година XLVII, број 150, 10. јул 2009. ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409

More information

ОДЛУКУ О ИЗБОРУ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ КОЈИ ЋЕ У ОДРЕЂЕНОМ ИЗНОСУ БИТИ ФИНАНСИРАНИ И СУФИНАНСИРАНИ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА У 2015.

ОДЛУКУ О ИЗБОРУ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ КОЈИ ЋЕ У ОДРЕЂЕНОМ ИЗНОСУ БИТИ ФИНАНСИРАНИ И СУФИНАНСИРАНИ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА У 2015. На основу члана 76. Закона о култур ( Службен гласнк РС 72/09), члана 46. Закона о локалној самоуправ ( Службен гласнк РС 129/07), чланова 2. 4. 37. Пословнка о раду Градског већа града Лесковца ( Службен

More information

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ НАГРАДА ЗА НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКИ РАД И ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ НАСТАВЕ НА ФАКУЛТЕТУ (ПРЕЧИШЋЕН ТЕКСТ) Београд, 2013. године. На основу одлуке Савета Медицинског

More information

Градско веће Града Ниша, на седници од године, доноси Р Е Ш Е Њ Е

Градско веће Града Ниша, на седници од године, доноси Р Е Ш Е Њ Е На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013, 95/2016, 98/2016,

More information

Р Е Ш Е Њ Е. Објекат из става 1. Овог Решења садржи четрдесет и један (41) стамбени простор и пет (5) пословних простора.

Р Е Ш Е Њ Е. Објекат из става 1. Овог Решења садржи четрдесет и један (41) стамбени простор и пет (5) пословних простора. РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Број: ROP-NSD-21772-CPI-4/2017 Дана: 19.05.2017. године Н О В И С А Д БВБ Градска управа за

More information

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ SERBIAN CHAMBER OF ENGINEERS

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ SERBIAN CHAMBER OF ENGINEERS ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ SERBIAN CHAMBER OF ENGINEERS 2003 2013 2003-2013 SERBIAN CHAMBER OF ENGINEERS Уређивачки одбор Editorial Board Проф. др Милисав Дамњановић Милан Касалица Глигор Обреновић Татјана

More information

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ SSN 2334-6620 29. децембар 2014. године ГОДИНА БРОЈ 14 Цена примерка: Годишња претплата: СКУПШТИНА ОПШТИНЕ 765 На основу члана 43. члана 47. и члана 63. Закона о буџетском систему

More information

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу:

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу: Посл.бр. 10-17/16/5 дана 14.07.2016. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу: ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ

More information

О б р а з л о ж е њ е

О б р а з л о ж е њ е ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ КОМУНАЛАЦ Б Е Ч Е Ј Број: 27-12-5-1 Дана: 11. 07. 2016. На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 14/15 и 68/15)и Извештаја о стручној оцени понуда

More information

АКТА ИЗВРШНОГ ОДБОРА. ФУДОКАН САВЕЗА СРБИЈЕ - Прва (конститутивна) седница -

АКТА ИЗВРШНОГ ОДБОРА. ФУДОКАН САВЕЗА СРБИЈЕ - Прва (конститутивна) седница - АКТА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФУДОКАН САВЕЗА СРБИЈЕ - Прва (конститутивна) седница - Београд, фебруар 2017 На основу одредаба члана 49. став (1) и члана 55. став (1) алинеја 6) Статута Фудокан савеза Србије, а

More information

5 th INTERNATIONAL CONFERENCE Contemporary achievements in civil engineering 21. April Subotica, SERBIA

5 th INTERNATIONAL CONFERENCE Contemporary achievements in civil engineering 21. April Subotica, SERBIA 5 th INTERNATIONAL CONFERENCE Contemporary achievements in civil engineering 21. April 2017. Subotica, SERBIA ИЗАЗОВИ И ПРОБЛЕМИ КОД ПЛАНИРАЊА ПРОСТОРА НА ПРИМЕРУ ОПШТИНЕ ИВАЊИЦА Драгана Милићевић Секулић

More information

О Д Л У К У О ДОДЕЛИ УГОВОРА

О Д Л У К У О ДОДЕЛИ УГОВОРА Број:260 Датум: 11.04.2016. Сремска На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл.гласник РС бр.124/2012, 14/15 и 68/15) и Извештаја Комисије о стручној оцени понуде број 256 од 08.04.2016., директор

More information

Мастер студије Смер: Рачуноводство и ревизија

Мастер студије Смер: Рачуноводство и ревизија ФИНАНСИЈСКО ИЗВЕШТАВАЊЕ И МЕЂУНАРОДНА РАЧУНОВОДСТВЕНА РЕГУЛАТИВА Мастер студије Смер: Рачуноводство и ревизија Информације о предмету Предавања: проф. др Љиљана Дмитровић Шапоња Вежбе: др Сунчица Милутиновић

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 516/2016-ЈН Датум: 24.11.2016. године

More information

PARAOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE National Paralympic Committee of Serbia

PARAOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE National Paralympic Committee of Serbia PARAOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE National Paralympic Committee of Serbia Параолимпијски комитет Србије ПИБ 103729853; Омладинских бригада 1 Матични бр. 17595199; 11000 Београд бр. ж.р. 160-150206 - 23 Адреса

More information

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ SSN 2334-6620 20.ОКТОБАР 2015. године ГОДИНА V БРОЈ 12 Цена примерка: Годишња претплата: СКУПШТИНА ОПШТИНЕ 851 На основу члана 37.став1.тачка 24. Статута општине Инђија пречишћен

More information

Р Е Ш Е Њ Е О Г Р А Ђ Е В И Н С К О Ј Д О З В О Л И

Р Е Ш Е Њ Е О Г Р А Ђ Е В И Н С К О Ј Д О З В О Л И Република Србија ГРАД ВРШАЦ ГРАДСКА УПРАВА Одељење за урбанистичко-грађевинске и имовинско-правне послове Број: ROP-VRS-13254-CPI-3/2017 Заводни број: 351-329/17-IV-03 Дана: 31.07.2017. год. Вршац, Трг

More information

Annex XVIII - World Tourism Organization to the Convention on the Privileges and Immunities of the Specialized Agencies

Annex XVIII - World Tourism Organization to the Convention on the Privileges and Immunities of the Specialized Agencies З А К О Н О ПОТВРЂИВАЊУ АНЕКСА XVIII УЗ КОНВЕНЦИЈУ О ПРИВИЛЕГИЈАМА И ИМУНИТЕТИМА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ АГЕНЦИЈА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА СВЕТСКУ ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ Члан 1. Потврђује се Анекс

More information

Достава захтева и пријава М-4 за годину преко електронског сервиса Фонда ПИО. е-м4. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање

Достава захтева и пријава М-4 за годину преко електронског сервиса Фонда ПИО. е-м4. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Достава захтева и пријава М-4 за 2015. годину преко електронског сервиса Фонда ПИО е-м4 Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Привредна комора Србије Београд, 7. март 2016. године www.pio.rs

More information

ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ПДВ ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ

ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ПДВ ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ Образац ПО ПРЕГЛЕД ОБРАЧУНА ЗА ПОРЕСКИ ПЕРИОД ОД ДО 20. ГОДИНЕ ПОДАЦИ О ПОДНОСИОЦУ Назив, односно име и презиме и адреса ПИБ У Обрасцу ПО износи се уписују у динарима, без децимала 1. ПРОМЕТ ДОБАРА И УСЛУГА

More information

ПРЕДАВАЧИ ПО ПОЗИВУ Проф. др Војко Ђукић Редовни Професор и Шеф Катедре за оториноларингологију Медицинског факултета у Београду Директор Клинике за о

ПРЕДАВАЧИ ПО ПОЗИВУ Проф. др Војко Ђукић Редовни Професор и Шеф Катедре за оториноларингологију Медицинског факултета у Београду Директор Клинике за о ОРЛ Симпозијум САВРЕМЕНИ ПРИСТУП ЛЕЧЕЊУ МАЛИГНЕ БОЛЕСТИ ЛАРИНКСА у склопу обележевања Светског Дана Гласа 20. april 2012. Хотел M, Београд ПРЕДАВАЧИ ПО ПОЗИВУ Проф. др Војко Ђукић Редовни Професор и Шеф

More information

НАУЧНО ВЕЋЕ АСТРОНОМСКЕ ОПСЕРВАТОРИЈЕ БИЛТЕН РЕФЕРАТА. за избор у научна звања и избор и реизбор на одговарајуца радна места

НАУЧНО ВЕЋЕ АСТРОНОМСКЕ ОПСЕРВАТОРИЈЕ БИЛТЕН РЕФЕРАТА. за избор у научна звања и избор и реизбор на одговарајуца радна места НАУЧНО ВЕЋЕ АСТРОНОМСКЕ ОПСЕРВАТОРИЈЕ БИЛТЕН РЕФЕРАТА за избор у научна звања и избор и реизбор на одговарајуца радна места 28.12.2015. године Одговорни уредник: др Гојко Ђурашевић САДРЖАЈ: Избор у звање

More information

Дел.бр.181/18 Вршац,

Дел.бр.181/18 Вршац, Висока школа струковних студија за васпитаче Михаило Палов у Вршцу Şcoala de Înalte Studii de Specialitate pentru Educatori Mihailo Palov din Vârşeţ Mihailo Palov Óvóképző Szakfőiskola Versec Preschool

More information

ПРОГРАМ МАТИЧНЕ СЕКЦИЈЕ ПЛАНЕРА ЗА КОНТИНУИРАНО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ И БОДОВАЊЕ У 2016

ПРОГРАМ МАТИЧНЕ СЕКЦИЈЕ ПЛАНЕРА ЗА КОНТИНУИРАНО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ И БОДОВАЊЕ У 2016 ПРОГРАМ МАТИЧНЕ СЕКЦИЈЕ ПЛАНЕРА ЗА КОНТИНУИРАНО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ И БОДОВАЊЕ У 2016 ВРСТА АКТИВНО- СТИ скуп скуп скуп** скуп* скуп** изложба** скуп/изложба* НАЗИВ АКТИВНОСТИ Сусрети планера Форум урбанум

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 35/2018-ЈН Датум: 07.03.2018. године

More information

БИЛТЕН БР. 51 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ

БИЛТЕН БР. 51 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ БИЛТЕН БР. 51 ТАКМИЧАРСКА СЕЗОНА 2017./2018. ГОДИНА ЗБИРНИ ПРЕГЛЕД ПЛАСМАНА ЕКИПА НА СВИМ ТАКМИЧЕЊИМА У СЕЗОНИ 2017./2018. ГОДИНУ ПОБЕДНИК КУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРКЕ У СЕЗОНИ 2017-2018. ГОДИНУ ЈЕ:

More information

Образац 4 Д Д) ПОЉЕ УМЕТНОСТИ (образовно-уметничка област)

Образац 4 Д Д) ПОЉЕ УМЕТНОСТИ (образовно-уметничка област) Образац 4 Д Д) ПОЉЕ УМЕТНОСТИ (образовно-уметничка област) С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ РЕДОВНОГ ПРОФЕСОРА I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Архитектонски факултет

More information

Конкурсна документација Т - 44 / 2013

Конкурсна документација Т - 44 / 2013 Конкурсна документација Т - 44 / 2013 в) Банкарска гаранција за добро извршење посла Понуђач чију понуду Наручилац изабере као најповољнију дужан је да у року од 5 (пет) дана од дана закључења уговора

More information

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УРЕДБУ. Језик српског народа. Понедјељак, 30. март године БАЊА ЛУКА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УРЕДБУ.  Језик српског народа. Понедјељак, 30. март године БАЊА ЛУКА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ЈУ Службени гласник Републике Српске, Бања Лука, Вељка Млађеновића бб Телефон/факс: (051) 456-331, 456-341 E-mail: sgrs.redakcija@slglasnik.org sgrs.oglasi@slglasnik.org sgrs.finansije@slglasnik.org

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 99/2017-ЈН Датум: 28.03.2017. године

More information

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА ISSN

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА ISSN ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LII, број 182, 24. децембар 2014. ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА

More information

Град Ниш Градска управа Града Ниша Секретаријат за планирање и изградњу

Град Ниш Градска управа Града Ниша Секретаријат за планирање и изградњу 1 Град Ниш Градска управа Града Ниша Секретаријат за планирање и изградњу Ниш, децембар 2018. године 2 страна 1. САДРЖАЈ 3 2. Основни подаци о државном органу и информатору 3 3. Организациона структура

More information

Архитектура и организација рачунара 2

Архитектура и организација рачунара 2 Архитектура и организација рачунара 2 Садржај Увод Циљеви и исход предмета Наставници Програм предмета Лабораторијске вежбе Предиспитне обавезе студената Начин полагања испита Литература 2/16 Увод Назив

More information

О б р а з л о ж е њ е

О б р а з л о ж е њ е ЈКП ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА АЛЕКСИНАЦ, Петра Зеца број 35 Број : 174 Датум : 06.02.2017.године Врста поступка: Поступак јавне набавке мале вредности На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Сл.гласник

More information

Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације

Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Република Србија Министарство унутрашњих послова Сектор за ванредне ситуације Конференција ИПАП Република Србија/ НАТО: Од плана до реализације Београд, 15.09.2015. године Област ванредних ситуација покривена

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Образац 4В В)ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду -

More information

Структура студијских програма

Структура студијских програма УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ АДУ, ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА труктура студијских програма НОВИ АД 2010. пецијалистичке струковне студије трана 2 тудијски програм: ПРВА ГОДИНА татус П В ИР ДОН 1 IS001 Ефективни менаџмент

More information

Година LIV, број 196, 20. новембар ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Година LIV, број 196, 20. новембар ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LIV, број 196, 20. новембар 2016. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144

More information

ОВИМ РЕШЕЊЕМ СЕ ИНВЕСТИТОРУ ОПШТИНИ ВРШАЦ А ЗА ПОТРЕБЕ ЈП ВАРОШ ИЗ ВРШЦА ДВОРСКА БР. 10А, ДОЗВОЉАВА РЕКОНСТРУКЦИЈА И

ОВИМ РЕШЕЊЕМ СЕ ИНВЕСТИТОРУ ОПШТИНИ ВРШАЦ А ЗА ПОТРЕБЕ ЈП ВАРОШ ИЗ ВРШЦА ДВОРСКА БР. 10А, ДОЗВОЉАВА РЕКОНСТРУКЦИЈА И РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ВРШАЦ ОПШТИНСКА УПРАВА Одељење за урбанистичко-грађевинске и имовинско-правне послове Број: 351-206/15-IV-03 Дана: 10.07.2015. год. Вршац, Трг победе бр. 1 Тел: 800-544 Одељење

More information

ИНФОРМАТОР О РАДУ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРШАЦ

ИНФОРМАТОР О РАДУ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРШАЦ Грб Вршца ИНФОРМАТОР О РАДУ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРШАЦ Април 2012. 2 САДРЖАЈ: 1. О ИНФОРМАТОРУ...5 2. СПИСАК ПРОПИСА КОЈИ СЕ ПРИМЕЊУЈУ У РАДУ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРШАЦ....7 3. ГРАФИЧКИ ПРИКАЗ ОРГАНИЗАЦИОНЕ СТРУКТУРЕ

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручлац: Јавно предузеће за урбанстчко просторно планрање, грађевнско земљште путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 509/2017-ЈН Датум: 29.08.2017. годне На основу

More information

С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА ЗА ТРЖИШНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СРБИЈЕ - Пречишћен текст -

С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА ЗА ТРЖИШНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СРБИЈЕ - Пречишћен текст - На основу одредби чланова 12, 22, 37, 78 и 79 Закона о удружењима (Службени гласник Републике Србије, бр. 51/09.), Скупштина Удружења за тржишне комуникације Србије на својој седници одржаној дана 22.марта

More information

ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ ГРАДА БЕОГРАДА установа културе од националног значаја Информатор о раду ИНФОРМАТОР О РАДУ. Октобар, 2014.

ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ ГРАДА БЕОГРАДА установа културе од националног значаја Информатор о раду ИНФОРМАТОР О РАДУ. Октобар, 2014. ИНФОРМАТОР О РАДУ Октобар, 2014. године 1 Садржај 1. ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ИНФОРМАТОРУ О РАДУ И ЗАВОДУ ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ ГРАДА БЕОГРАДА 2. ОРГАНИЗАЦИОНА СТРУКТУРА ЗАВОДА ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ

More information

LIST GRADA NOVOG SADA

LIST GRADA NOVOG SADA SLU@BENI LIST GRADA NOVOG SADA Godina XXVIII - Broj 17 NOVI SAD, 30. april 2009. primerak 40,00 dinara 391 На основу члана 47. став 1. тачка 15. Статута Града Новог Сада - пречишћен текст ( Службени лист

More information

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година XLII, број 120, 16. јул 2004.

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година XLII, број 120, 16. јул 2004. ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година XLII, број 120, 16. јул 2004. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ РЕКТОРА И ПРОРЕКТОРА ЗА ШКОЛСКУ 2004/2005. И 2005/2006. ГОДИНУ ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ПОЧАСНОГ ДОКТОРАТА

More information

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ 21. јун 2013. године Центар за заштиту потрошача ФОРУМ Ниш Ул. Цара Душана бр. 54, Душанов базар, Купола, други спрат локал бр. 220, 18.000 Ниш тел. 525 040 www.forum-nis.org.rs,

More information

БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ОБРАЗОВАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ У НИШУ Ненад Живковић БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И ОБРАЗОВАЊЕ Ниш, 2010. Ненад Живковић БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ВАНРЕДНЕ

More information

П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА На основу члана 74 став 12 и члана 82 став 5 Закона о високом образовању (,,Службени гланик РС бр.88/2017), и на основу члана 33 став 1 тачка 1 Статута ВТШСС-Звечан, Наставностручно веће Високе техничке

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР 1. САЖЕТАК Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР I - О КОНКУРСУ Назив факултета: (на пример: Универзитет

More information

РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА

РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату: Име и презиме: Јелена Д. Русмировић Датум

More information

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА Центар за културу Влада Дивљан Митрополита Петра бр. 8, Београд Број: ППЈН 1-6/17 Датум: 23.01.2017. године www.ckvladadivljan.rs КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ СРПСКА БАЈКА

More information

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЛИ ИЂОШ KISHEGYES KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA SLUŽBENI LIST OPŠTINE MALI IĐOŠ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЛИ ИЂОШ KISHEGYES KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA SLUŽBENI LIST OPŠTINE MALI IĐOŠ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЛИ ИЂОШ KISHEGYES KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA SLUŽBENI LIST OPŠTINE MALI IĐOŠ ГОДИНА XLIX 10.03.2017. БРОЈ 8. XLIX. ÉVFOLYAM 2017.03.10. 8. SZÁM GODINA XLIX 10.03.2017. BROJ 8. Страна

More information

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА Година XXXIII - Број 8, 5. март 2014. примерак 40,00 динара 73 На основу члана 47. став 1. тачка 15. Статута Града Новог Сада пречишћен текст ( Службени лист Града Новог

More information

ПРЕДАВАЧИ ПО ПОЗИВУ / INVITED LECTURER

ПРЕДАВАЧИ ПО ПОЗИВУ / INVITED LECTURER ПРЕДАВАЧИ ПО ПОЗИВУ / INVITED LECTURER Prof. Dr.med. Dr.h.c.Sopko Joseph Professor of Otorhinolaryngology and Phoniatrics, Kantonsspital Aarau, University Basel Prof. dr Mihael Podvinec Professor of Otorhinolaryngology,

More information

Р Е Ш Е Њ Е О Г Р А Ђ Е В И Н С К О Ј Д О З В О Л И

Р Е Ш Е Њ Е О Г Р А Ђ Е В И Н С К О Ј Д О З В О Л И РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ Одељење за имовинско-правне, грађевинске и комунално-стамбене послове ROP-SAV-6981-CPIH-2/2016 Број: 351-329/2016 01.06.2016.године Београд, Кнеза

More information

З А П И С Н И К. У раду седнице учествовали су телефонским путем сходно члану 37. Став 2 Пословника о раду Савета РЕМ, следећи чланови Савета:

З А П И С Н И К. У раду седнице учествовали су телефонским путем сходно члану 37. Став 2 Пословника о раду Савета РЕМ, следећи чланови Савета: Број: Датум: Београд З А П И С Н И К са 288. ванредне седнице Савета Регулаторног тела за електронске медије (у даљем тексту: Савет РЕМ), одржане 21.09.2017. године, са почетком у 11,00 часова У раду седнице

More information

Број:1-5/2017 Дана, године. ЗАПИСНИК СА 5. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА АК ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАНЕ У НОВОМ САДУ дана

Број:1-5/2017 Дана, године. ЗАПИСНИК СА 5. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА АК ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАНЕ У НОВОМ САДУ дана АДВОКАТСКА КОМОРА ВОЈВОДИНЕ Змај Јовина 20/I, 21000 Нови Сад Тел/Факс:+381 (0) 21 529 459;+381 (0) 21 521 235 E-mail:ak.vojvodine@sbb.rs Број:1-5/2017 Дана, 06. 10. 2017. године ЗАПИСНИК СА 5. СЕДНИЦЕ

More information

ПРЕПОРУКЕ О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУКЕ О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ На основу члана 64 Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08,44/10), члана 28 Статута Електротехничког факултета, Правилника о стандардима и поступцима за самовредновање и оцењивање

More information

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЗА 2017.

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЗА 2017. Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЗА 2017. Београд,

More information

Шира специјализација Животна средина, просторно планирање, регионални развој, природне непогоде

Шира специјализација Животна средина, просторно планирање, регионални развој, природне непогоде мр Драгана Миљановић Истраживач-сарадник Географски институт Јован Цвијић САНУ 11000 Београд, Ђуре Јакшића 9 Телефон: +381-11-2636594, +381-64-2827146 Факс: +381 11 2637597 E-mail: d.miljanovic@gi.sanu.ac.rs

More information

О Д Л У К У. ЈН бр. 3-2/16

О Д Л У К У. ЈН бр. 3-2/16 ОСНОВНА ШКОЛА ДУШКО РАДОВИЋ Булевар Зорана Ђинђића 112 11070 Београд Број: 64 Датум: 30.01.2017. године На основу члана 108. став 1. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 14/2015

More information

О Д Л У К У о додели уговора

О Д Л У К У о додели уговора Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 703/2017-ЈН Датум: 15.11.2017. године

More information

5. Усвајање обавештења Ане Анђелковић о научном скупу "7th ESENIAS Workshop" (предмет број 670 од године).

5. Усвајање обавештења Ане Анђелковић о научном скупу 7th ESENIAS Workshop (предмет број 670 од године). 5. Усвајање обавештења Ане Анђелковић о научном скупу "7th ESENIAS Workshop" (предмет број 670 од 05.04.2017. године). Након пребројавања приспелих одговора председник Научног већа др Јелена Јовић, констатовала

More information

I - О КОНКУРСУ II - О КАНДИДАТИМА

I - О КОНКУРСУ II - О КАНДИДАТИМА Образац 4 С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Mашински факултет Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Ваздухопловство Број

More information

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ИЗБОРНОМ ВЕЋУ АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ИЗБОРНОМ ВЕЋУ АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Декан Архитектонског факултета Универзитета у Београду је, на основу предлога Департмана за урбанизам, донео Одлуку бр. 02-2258/1 од 06.11.2014.године,

More information

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: ФАКУЛТЕТ ЗА ФИЗИЧКУ ХЕМИЈУ Ужа научна, односно уметничка област: ФИЗИЧКА ХЕМИЈА- БИОФИЗИЧКА ХЕМИЈА

More information

ЛАБОРАТОРИЈА ЕНЕРГИЈЕ ЗНАЊА

ЛАБОРАТОРИЈА ЕНЕРГИЈЕ ЗНАЊА ЛАБОРАТОРИЈА ЕНЕРГИЈЕ ЗНАЊА 1 Друштво физичара Србије са НИС-ом реализује пројекат обуке наставника физике за реализацију лабораторијских вежби и рад са талентованом децом. Прва фаза је опремање три лабораторије

More information

Члан 2. Поједини изрази употребљени у овом правилнику имају следеће значење: 1) акутна референтна доза (у даљем тексту: ARD) јесте процењена

Члан 2. Поједини изрази употребљени у овом правилнику имају следеће значење: 1) акутна референтна доза (у даљем тексту: ARD) јесте процењена На основу члана 52. став 3. Закона о средствима за заштиту биља ( Службени гласник РС, брoj 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз сагласност Министра здравља, доноси П Р А В И Л Н

More information

Политика конкуренције у Србији

Политика конкуренције у Србији Чланци Број 2 2014 Политика конкуренције у Србији МАРИНА МАТИЋ УДРУЖЕЊЕ ЈАВНИХ ТУЖИЛАЦА И ЗАМЕНИКА ЈАВНИХ ТУЖИЛАЦА СРБИЈЕ Увод Политика конкуренције игра централну улогу у развоју Европске уније и њених

More information

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. 29. март 2016. године Број 8 Година 51 Издаје Служба

More information

СТАТУТ СИНДИКАТА РАДНИКА ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ

СТАТУТ СИНДИКАТА РАДНИКА ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ СТАТУТ СИНДИКАТА РАДНИКА ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ (Пречишћен текст ) Централа Синдиката радника ЕПС-а 8.07.2016 године 1 Централа Синдиката ЕПС а Број:264/16 Датум: 19.07.2016. године Београд На основу члана

More information

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-57/11 Дана: 12.6.2017. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим

More information

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЗА ЧЕТВРТИ КВАРТАЛ 2017.

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЗА ЧЕТВРТИ КВАРТАЛ 2017. Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЗА ЧЕТВРТИ КВАРТАЛ 2017.

More information

GLASNIK OP[TINE RA[KA

GLASNIK OP[TINE RA[KA SLU@BEN GLASNK OP[TNE RA[KA GODNA XXV - BROJ 163 - RA[KA - 14. JUL 2016. - CENA 150,00 DNARA 1. На основу члана 46. став 1. тачка 1) и став 4. Закона о локалним изборима ( Службени гласник РС, бр. 129/07,

More information

ФОНД ЗА ИНОВАЦИОНУ ДЕЛАТНОСТ Извештај о остваривању Програма рада за годину

ФОНД ЗА ИНОВАЦИОНУ ДЕЛАТНОСТ Извештај о остваривању Програма рада за годину ФОНД ЗА ИНОВАЦИОНУ ДЕЛАТНОСТ Извештај о остваривању Програма рада за 2011. годину Jануар, 2012 Садржај 1. Уводна реч... 3 2. Основни подаци о Фонду за иновациону делатност... 4 2.2 Организација и органи

More information

САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ

САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду Ужа научна област: Рачуноводство и финансије Број кандидата

More information

С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА МЕДИКАЛНИХ ОНКОЛОГА СРБИЈЕ. У Београду, године

С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА МЕДИКАЛНИХ ОНКОЛОГА СРБИЈЕ. У Београду, године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА МЕДИКАЛНИХ ОНКОЛОГА СРБИЈЕ У Београду, 19. 04 2011. године На основу Закона о удружењима ( Службени лист РС, бр.51/09), Скупштина Удружења медикалних онколога Србије на седници одржаној

More information

Curriculum Vitae (српски)

Curriculum Vitae (српски) Curriculum Vitae (српски) Име и презиме Сузана Стефановић Датум рођења 28.11.1968. Место рођења Ниш Држављанство српско Образовање Степен Иституција Датум дипломирани економиста Економски факултет Универзитета

More information

И Н Ф О Р М А Т О Р О Р А Д У

И Н Ф О Р М А Т О Р О Р А Д У У Н И В Е Р З И Т Е Т У К Р А Г У Ј Е В Ц У Е К О Н О М С К И Ф А К У Л Т Е Т U N I V E R S I T Y O F K R A G U J E V A C F A C U L T Y O F E C O N O M I C S И Н Ф О Р М А Т О Р О Р А Д У Крагујевац, 2017.

More information

МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА расписује

МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА расписује Влада Републике Србије Министарство трговине, туризма и телекомуникација Сектор за информационо друштво На основу члан 38. став 2. Закона о удружењима ( Сл. гласник РС бр. 51/09, 99/11 - др.закон),члана

More information

КА СТРАТЕГИЈИ ОДРЖИВОГ УРБАНОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДО ГОДИНЕ

КА СТРАТЕГИЈИ ОДРЖИВОГ УРБАНОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДО ГОДИНЕ Република Србија МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ Сектор за просторно планирање и урбанизам КА СТРАТЕГИЈИ ОДРЖИВОГ УРБАНОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДО 2030. ГОДИНЕ др Синиша Тркуља

More information

Основне информације Р епубличка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки је

Основне информације Р епубличка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки је Поштоване колеге новинари, Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки, у намери да медијима ближе представи улогу и значај поступака јавних набавки, остваривањe правне заштите у тим

More information

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ

С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ Образац 4 A А) ГРУПАЦИЈА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет организационих наука Ужа научна,

More information

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ На основу члана 116. став 1. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник РС" бр.124/12,14/15,68/15) а у вези са чланом 39. Закона о јавним набавкама и донете Одлуке о додели уговора бр.1181 од 19.12.2016.

More information