Dažniausiai užduodami klausimai (DUK) Europos regiono motyvacinė kelionė ir konferencija

Size: px
Start display at page:

Download "Dažniausiai užduodami klausimai (DUK) Europos regiono motyvacinė kelionė ir konferencija"

Transcription

1 Dažniausiai užduodami klausimai (DUK) Europos regiono motyvacinė kelionė ir konferencija 1. Esu 5* konsultantas ir pateikiau užsakymą už 200 PPV liepos mėn. Kiek motyvacinės kelionės taškų aš gausiu? A: Remiantis TIENS verslo plano aktyvumo reikalavimais kvalifikacijai, 5* konsultantas turi pateikti užsakymą mažiausiai už 50 PPV. Šiuo atveju 5* konsultantas turės tik 150 PV (200-50) motyvacinės kelionės taskų kaupimui, o tai reiškia, kad jis negaus nė vieno taško. Tačiau jei 5* konsultantas pateiks užsakymą už 250 PPV, jis gaus 10 motyvacinės kelionės taškų. 2. Esu 4* konsultantas ir liepos mėn. pateikiau užsakymą už 450 PPV. Kiek taškų aš gausiu? A: Jūs gausite 20 motyvacinės kelionės taškų. 3. Esu 8* konsultantas ir liepos mėn. pateikiau užsakymą už 450 PPV. Kiek taškų aš gausiu? A: Remiantis TIENS verslo plano aktyvumo reikalavimais kvalifikacijai, 8* konsultantas turi pateikti užsakymą mažiausiai už 300 PPV. Šiuo atveju siekiant gauti 10 motyvacinės kelionės taškų, rekomenduojama pateikti užsakymą mažiausiai už 500 PPV. 4. Esu 5* konsultantas ir liepos mėn. sukaupiau 2500 GPV. Kiek taškų aš gausiu? A: Už kiekvieną 1000 GPV per einamąjį mėnesį gausite po 10 motyvacinės kelionės taškų. Šiuo atveju gausite 20 taškų. 5. Mano gegužės, birželio ir liepos TNPV yra 5000, 4500 ir Jei mano rugpjūčio mėn. TNPV bus 8000, kiek taškų aš gausiu?

2 A: Jūsų paskutinių 3 mėnesių TNPV vidurkis yra Rugpjūčio mėn. TNPV yra 2500 didesnis. Remiantis reikalavimais, už kiekvieną 1000 TNPV augimą jūs gaunate 10 taškų, o jūsų atveju gaunate 20 taškų. 6. Jei liepos mėn. pritrauksiu vieną naują konsultantą, kuris kitą mėnesį pasieks to 5* kvalifikaciją, ar gausiu 50 taškų? A: Siekiant gauti taškų pritraukus naujoką, naujas konsultantas per pirmąjį prisijungimo mėnesį turi pasiekti 3*, 4* ar 5*. Šiuo atveju jūs negausite 50 taškų. 7. Ką reiškia "1 motyvacinės kelionės taškas = nuo 1 USD iki 1.5 USD"? A: Tai yra numatoma taško vertė, kuri bus skaičiuojama priklausomai nuo pastarųjų 3 metų veiklos rezultatų bei konsultanto kvalifikacijos. 8. Ar yra nustatyta apatinė ar virštinė sukauptų taškų riba siekiant dalyvauti motyvacinėje kelionėje? A: Taškų kaupimui nėra nustatyti apribojimai. Taškai gali būti panaudoti tik Europos regiono motyvacinės kelionės išlaidoms padengti. Šie taškai į grynus pinigus nekeičiami. 9. Ar pateikdamas užsakymus kitose šalyse / regionuose gausiu taškų? A: Kitose šalyse / regionuose pateikti užsakymai, išskyrus savo šalį, kurioje konsultantas yra registruotas, nekaups motyvacinės kelionės taškų. 10. Jei sukaupsiu didesnį kiekį taškų nei reikia Tiens Europos regiono konferencijai Prahoje 2016 m. išleisti, kur galiu panaudoti likusius taškus? A: Jei dalyvausite Europos regiono konferencijoje Prahoje ir po jos liks nepanaudotų taškų, likusius taškus galėsite panaudoti pirkdami Tiens produktus, už kuriuos bus ksiačiuojami PV ir BV. 11. Sukaupiau daug kelionės taškų, tačiau nevažiuosiu į Prahą. Kur dar galiu panaudoti taškus?

3 A: Apgailestaujame, tačiau taškai kitur negali būti panaudoti, jei nedalyvausite konferencijoje. 12. Kaip man sužinoti, ar turiu teisę dalyvauti Prahos konferencijoje? Ar suteikiama galimybė dalyvauti Europos regionо konferencijoje Prahoje, jei neturiu sukaupęs (-usi) taškų iš viso? A: Konferencijoje gali dalyvauti visi konsultantai ir asmenys, neužsiregsitravę Tiens kunsultantais. Tačiau kiekvienai šaliai yra suteiktas ribotas vietų skaičius konferencijoje, todėl ne visi norintys galės į ją patekti. Pirmenybė bus teikiama tiems konsultantams, kurie į konferenciją vyks už motyvacinės kelionės taškus. T.y. bilietai pirmiausia bus rezervuojami tiems, kurie turi sukaupę taškų. Tik tuomet, kai liks bilietų, juos įsigyti galės konsultantai, nesukaupę nė vieno taško. Tačiau to negalime užtikrinti. Rekomenduojame sukaupti nors keletą taškų, kad turėtumėte galimybę rezervuoti bilietą į renginį. 13. Turiu iš viso 1000 taškų, kelionei panaudosiu 800 taškų. Kur galiu panaudoti likusius taškus? A: Likusius taškus galima panaudoti kitoms išlaidoms kelionės Prahoje metu. Šie taškai negali būti panaudoti kitų kelionių išlaidoms padengti. 14. Ar siekiant sutaupyti yra galimybė patiems pasirūpinti nakvyne Prahoje? A: Konsultantai, iki 2016 m. balandžio mėn. pabaigos sukaupę 400 ir daugiau motyvacinės kelionės taškų, privalo apsistoti viešbutyje Hilton mažiausiai 2-iems naktims. Konsultantai, neturintys 400 taškų, taip pat mielai kviečiami apsitoti viešbutyje Hilton. Tačiau jei organizatoriai neturės galimybės visų aprūpinti nakvyne minėtame viešbutyje, konsultantai, turintys mažesnį nei 400 taškų skaičių nakvyne rūpinsis patys. 15. Sakoma, kad preliminariоs kelionės išlaidos yra 800 USD. Kas į jas įeina? A: 800 USD sumą sudaro 3 dalys:

4 a. Bilietas į konferenciją (produktų karnavalas, konferencija ir seminarai, 2 pietūs ir 2 arbatos pertraukos) = 390 USD asmeniui b. 2 naktų nakvynė viešbučio Hilton Prague dviviečiame kambaryje = 190 USD vienam asmeniui c. Numatoma kelionės iki Prahos kaina. Faktinė išlaidų suma gali būti kita. 16. Ar galima į konferenciją atvykti kartu su šeimos nariais, vaikais? A: mielai laukiame jūsų kartu su šeimos nariais. Atkreipiamе dėmesį, kad nerekomenduojama į konferenciją vestis vaikų, jaunesnių nei 4 m. Visi, įskaitant vaikus, už bilietą į konferenciją moka visą kainą. Šeimoms, vykstančioms į konferenciją ir apsitojusioms viešbutyje Hilton su vaikais iki 15 m. amžiaus, papildoma lova tėvų kambaryje nieko nekainuos. Vyresniems nei 15 m. papildoma lova kainuos 20 USD. Atskiro mokesčio už pusryčius nėra. 17. Ar galima turimus motyvacinės kelionės taškus panaudoti šeimos narių kelionės bei apgyvendinimo išlaidoms padengti, tačiau nepirkti bilieto į konferenciją? A: Motyvacinės kelionės taškai skirti pirmiausia bilieto išlaidoms į konferenciją padengti. Tai verslo susitikimas, bet ne turistinė kelionė, todėl visi dalyviai privalo įsigyti bilietą į konferenciją. 18. Jei įvyko nenumatytas atvejis ir aš turiu atšaukti kelionę į konferenciją. Koks yra nutraukimo mokestis? A: Jei konsultantas užsiregistravęs į konferenciją iki 2016 m. vasario 25 d. nutraukia registraciją, nutraukimo mokestis netaikomas. Po 2016 m. vasario 25 d. nutraukimo mokestis yra 100% bilieto ir apgyvendinimo vertės. 19. Ar gali konsultanto sutuoktinis važiuoti vietoje savo sutuoktinio Tiens konsultanto, panadodamas jo (jos) taškus?

5 A: Sutuoktinis gali važiuoti KARTU su sutuoktiniu Tiens konsultantu, tačiau NE VIETOJE jo (jos). Ši konferencija yra puiki galimybė plėtoti savo verslą. Jei pora vysto savo verslą su bendu ID numeriu, jie turi motyvaciją važiuoti į konferenciją kartu. Kitu atveju kelionės taškai negali būti perduoti kietiems. 20. Jei konsultatas negali dėl sveikatos vykti į konferenciją, ar galima turimus taškus perduoti kitam šeimos nariui, kuris yra konsultantas, tačiau neturi sukaupęs pakankamai taškų? A: Europos regionas tokią priežastį nurodo kaip pateisinamą, tačiau reikės pateikti sveikatos pažymą. 21. Ar galima panaudoti mano kelionių fondą siekiant padengti išlaidas į Prahos konferenciją? A: galima, su šiomis sąlygomis: 1) Pirmiausia turi būti panaudoti visi turimi sukaupti motyvacinės kelionės taškai; 2) Kelionių fondo panaudojimas turi būti patvirtintas Europos regiono prezidentės, regiono vadovo bei regiono finansų vadovo. Per vėlai pateikti prašymai nebus tvirtinami. 22. Jei konsultantas turi sukaupęs taškų daugiau nei reikia kelionės išlaidoms padengti, ar gali jais pasidalinti su savo žemesniosiomis grandimis? A: taip, tokia galimybė yra. Pavyzdžiui, A, B, C užsiregistravo į konferenciją. Susumavus turimus taškus, A turi 1200 USD, atskaičiavus jo išlaidas kelionei. A šią sumą gali padalinti B ir C kelionės bei konferencijos išlaidoms padengti. 23. Konsultantas į konferenciją užsiregistruoja pats, užregistruoja savo mamą (ne konsultantę) bei sūnų (ne konsultantą). Šis konsultantas turi 2100 USD kelionių fonde. Ar galima šias lėšas panaudoti mamos ir sūnaus konferencijos išlaidoms padengti? A: Taip, gali. Jei kelionės bei konferencijos išlaidos visiems trims sudaro iš viso 2400 USD, tuomet reikės primokėti 300 USD

6 Arba jei konsultantas užsiregistravo pats ir užregistravo 3 šeimos narius iš viso 4 asmenis į konferenciją. Jei išlaidų suma vienam asmeniui sudaro 600 USD, visa 2016 m. balandžio 10 d. mokama suma bus 2400 USD. Jei iki šios datos sukauptų konsultanto taškų suma bus 2000, o 1 taškas bus prilyginamas 1 USD, konsultantas turės primokėti 400 USD. 24. Jei naujas 3*, 4* ir 5* žvaigždes parems skiriantysis rėmėjas, ar jis gaus taškų? A: Taip, tokiu atveju skiriantysis rėmėjas gaus taškų. 25. Kada turiu sumokėti už kelionę po registracijos vasario 22 d.? Kiek tiksliai turėsiu sumokėti už kelionę, jei kol kas nežinoma galutinė taškų vertė? A: už kelionę trūkstamą sumą reikės sumokėti iki balandžio 10 d. Numatoma taškų vertė vertė 1 taškas = 1 USD. Jei galutinė taško vertė bus didesnė nei 1 USD, permoka bus grąžinta konsultantui. Pavyzdžiui, jei kelionės išlaidų suma vienam asmeniui yra 800 USD, konsultantas užsiregistruoja pats ir užregistruoja žmoną. Konsultantas turi 1200 taškų. Iki balandžio 10 d. jis turės primokėti trūkstamą 400 USD sumą (800X = 400 USD). Jei 1 taškas vėliau bus prilygintas 1.2 USD, permoka (1.2-1)*1200=240 USD bus grąžinta. 26. Jei konsultantas turi kelis ID numerius ir kaupia taškus skirtingose sąskaitose, kaip galima visus taškus panaudoti kelionei į Prahą? A: nuo šiol konsultantas nebegali turėti kelių ID numerių. Tokiu atveju skubiai reikia turimus papildomus ID perrašyti giminaičiams ar šeimos nariams. Kitu atveju tik aukščiausią kvalifikaciją turintis ID bus paliktas, kiti to paties vardo ID bus panaikinti. Tokiu atveju šis konsultantas į konferenciją kviečiamas kartu su giminaičiais ir visi turimi taškai niekur nedings bei bus tinkamai panaudoti. TIENS Europos regionas 2016 m. vasario 18 d.

Netesybos, minimalūs nuostoliai, iš anksto sutarti nuostoliai. Privatinės teisės tyrimai 2013 m. vasario 4d. Vilnius Dr.

Netesybos, minimalūs nuostoliai, iš anksto sutarti nuostoliai. Privatinės teisės tyrimai 2013 m. vasario 4d. Vilnius Dr. Netesybos, minimalūs nuostoliai, iš anksto sutarti nuostoliai Privatinės teisės tyrimai 2013 m. vasario 4d. Vilnius Dr. Danguolė Bublienė Sutartis už prievolės neįvykdymą numato liquidated damages Sutartis

More information

Dvynių projekto biudžetas Vilnius Gintaras Makštutis

Dvynių projekto biudžetas Vilnius Gintaras Makštutis Dvynių projekto biudžetas 2011 Vilnius Gintaras Makštutis Biudžeto sudėtis Biudžetas atitinka darbo planą Visos veiklos numatytos Dvynių projekte turi atsispindėti biudžete VPG veiklos taip pat turi būti

More information

Įvadas į duomenų suvedimą ir apdorojimą

Įvadas į duomenų suvedimą ir apdorojimą Įvadas į duomenų suvedimą ir apdorojimą Renginys, laikas ir vieta Liisa Kajala Metsähallitus, Natural Heritage Services Tyrimų atlikimo etapai: Duomenų Pradinis planavimas Duomen ų rinkimo planavimas Anketos

More information

M. IŠVYKSTAMOJO TURIZMO IŠ NORVEGIJOS, ŠVEDIJOS IR SUOMIJOS Į LIETUVĄ ANALIZĖ

M. IŠVYKSTAMOJO TURIZMO IŠ NORVEGIJOS, ŠVEDIJOS IR SUOMIJOS Į LIETUVĄ ANALIZĖ 2007-2011 M. IŠVYKSTAMOJO TURIZMO IŠ NORVEGIJOS, ŠVEDIJOS IR SUOMIJOS Į LIETUVĄ ANALIZĖ Vilnius, 2012 TURINYS 1. BENDRA IŠVYKSTAMOJO TURIZMO IŠ NORVEGIJOS, ŠVEDIJOS, SUOMIJOS STATISTIKA... 2 1.1 Atvykstamasis

More information

Jūsų Europa, jūsų teisės. Praktinis vadovas piliečiams ir įmonėms apie jų teises ir galimybes ES bendrojoje rinkoje

Jūsų Europa, jūsų teisės. Praktinis vadovas piliečiams ir įmonėms apie jų teises ir galimybes ES bendrojoje rinkoje Jūsų Europa, jūsų teisės Praktinis vadovas piliečiams ir įmonėms apie jų teises ir galimybes ES bendrojoje rinkoje Žinokite savo teises ir naudokitės jomis Skambinkite nemokamu telefono numeriu 00 800

More information

Pa sau lio lie tu vį. Iš lai ky ki me. Šiame numeryje: pasaulio lietuvio svečias. lr seimo ir plb komisijoje. Tėvynėje. PLB kraš tų ži nios

Pa sau lio lie tu vį. Iš lai ky ki me. Šiame numeryje: pasaulio lietuvio svečias. lr seimo ir plb komisijoje. Tėvynėje. PLB kraš tų ži nios 2007 m. 11/455 ISSN 1732-0135 Šiame numeryje: pasaulio lietuvio svečias Kęstutis Čilinskas. Žmo nės jau čia si už mirš ti... 4 lr seimo ir plb komisijoje Pir ma sis Sei mo ir PLB ko mi si jos po sė dis...

More information

ELEKTROS ENERGIJOS KAINŲ PALYGINIMO SISTEMOS VEIKIMO PRINCIPAI 1. SĄVOKOS

ELEKTROS ENERGIJOS KAINŲ PALYGINIMO SISTEMOS VEIKIMO PRINCIPAI 1. SĄVOKOS ELEKTROS ENERGIJOS KAINŲ PALYGINIMO SISTEMOS VEIKIMO PRINCIPAI 1. SĄVOKOS 1. Vienos laiko zonos tarifas tarifas, kurį be kitų galimų dedamųjų sudaro visą parą nekintančio (vienodo) dydžio energijos dedamoji

More information

Uždaryto Mickūnų sąvartyno aplinkos vandens kokybė. ir jos kaita m.

Uždaryto Mickūnų sąvartyno aplinkos vandens kokybė. ir jos kaita m. Uždaryto Mickūnų sąvartyno aplinkos vandens kokybė ir jos kaita 2004 20 m. Pateikiami pagrindiniai 2004 20 metų Vilniaus miesto uždaryto Mickūnų sąvartyno požeminio vandens kokybės ir jos kaitos vertinimo

More information

Vilniaus metro 8,0 km atkarpos Pilaitė Centras finansinio skaičiavimo santrauka

Vilniaus metro 8,0 km atkarpos Pilaitė Centras finansinio skaičiavimo santrauka Vilniaus metro 8,0 km atkarpos Pilaitė Centras finansinio skaičiavimo santrauka Sąmatinė vertė 451 mln. EUR 1.Finansavimas a) Investicija (akcinis kapitalas) 90 mln. EUR b) ES ir valstybės dotacija 101

More information

Jūratė Markevičienė, ICOMOS narė

Jūratė Markevičienė, ICOMOS narė 1 iš 7 Jūratė Markevičienė, ICOMOS narė Lietuvos Respublikos Kultūros ministrei Lianai Ruokytei-Jonsson Lietuvos Respublikos Aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui LR Aplinkos viceministrei Rėdai Brandišauskienei

More information

Kartojimas. Lekt. dr. Pijus Kasparaitis m. m. pavasario semestras.

Kartojimas. Lekt. dr. Pijus Kasparaitis m. m. pavasario semestras. Kartojimas Lekt. dr. Pijus Kasparaitis pkasparaitis@yahoo.com 2008-2009 m. m. pavasario semestras Objektai Java kalboje Objektai turi tapatybę, būseną ir elgseną Java kalboje objekto tapatybė realizuojama

More information

Amadeus Training. Reissue & Ticketing

Amadeus Training. Reissue & Ticketing Amadeus Training Reissue & Ticketing TURINYS 1 COMMISSION...2 2 VALIDATING CARRIER...4 3 GENERAL SALES AGENT (GSA) TABLES...6 4 REISSUING TICKETS...9 4.1 VOLUNTARY REROUTING...9 4.2 TICKET EXCHANGE OPTION

More information

Kompiuterių Architektūros konspektas Benediktas G. VU MIF, m (radus netikslumų, turint klausimų rašyti

Kompiuterių Architektūros konspektas Benediktas G. VU MIF, m (radus netikslumų, turint klausimų rašyti Kompiuterių Architektūros konspektas Benediktas G. VU MIF, 2011-2013m (radus netikslumų, turint klausimų rašyti benediktog@gmail.com) Šios versijos data yra: 2014-12-23 Naujausią šio konspekto versiją

More information

Švietimo panorama. Aka de mi niai skai ty mai. Pa si ra šė ben dra dar bia vi mo su tar tį

Švietimo panorama. Aka de mi niai skai ty mai. Pa si ra šė ben dra dar bia vi mo su tar tį Informacinis leidinys Švietimo naujienos 2014 m. Nr. 11 (344) Švietimo panorama Aka de mi niai skai ty mai Au ga lų pa ži ni mo ga li my bės Lie tu vo je Gruo džio 12 d. Vil niaus uni ver si te to Gam

More information

D E F G. b Atminties kortelė (SD) kortelė)* c Gaminio kodo kortelė. d Priekinio stiklo laikiklis. e Dokumentacijos paketas

D E F G. b Atminties kortelė (SD) kortelė)* c Gaminio kodo kortelė. d Priekinio stiklo laikiklis. e Dokumentacijos paketas TomTom ONE XL 1. Ko yra dėžutėje Ko yra dėžutėje a Jūsų TomTom ONE XL A B C D E F G H A LED įkrovimas B Jutiklinis ekranas C Ijungimo/Išjungimo mygtukas D Garsiakalbis E Išorinės antenos jungtis F USB

More information

Turinys. Jūsų saugumui... 3 Sveiki! Čia skaitmeninė palydovinė televizija! Viasat EPG Viasat Ticket ( Viasat bilietas)...

Turinys. Jūsų saugumui... 3 Sveiki! Čia skaitmeninė palydovinė televizija! Viasat EPG Viasat Ticket ( Viasat bilietas)... Turinys Jūsų saugumui...................... 3 Sveiki! Čia skaitmeninė palydovinė televizija!........................... 4 Svarbu................................... 4 Imtuvo naujinimai.......................

More information

Vilniaus universitetas

Vilniaus universitetas Vilniaus universitetas MIKROKLIMATOLOGIJA REFERATAS Kritulių matavimai Distanciniai matavimo metodai Kiti matavimo metodai Kokybės užtikrinimas ir kontrolė Laimonas Januška 2015 Kritulių matavimai Kritulių

More information

ECONOMIC IMPACTS OF RURAL TOURISM IN RURAL AREAS OF ISTRIA (CROATIA)

ECONOMIC IMPACTS OF RURAL TOURISM IN RURAL AREAS OF ISTRIA (CROATIA) P. Ruzic, D. Demonja 31 Ruzic, P., Demonja, D. (2017), Economic Impacts of Rural Tourism in Rural Areas of Istria (Croatia), Transformations in Business & Economics, Vol. 16, No 3 (42), pp.31-40. ---------TRANSFORMATIONS

More information

Architektūros projektavimas Pagal I.Sommerville Software Engineering, 9 leidimo 6 dalį

Architektūros projektavimas Pagal I.Sommerville Software Engineering, 9 leidimo 6 dalį Architektūros projektavimas Pagal I.Sommerville Software Engineering, 9 leidimo 6 dalį 1 Nagrinėjamos temos Architektūrinio projektavimo sprendimai Požiūris į architektūrą Architektūros šablonai Programų

More information

VILNIAUS UNIVERSITETAS KAUNO HUMANITARINIS FAKULTETAS

VILNIAUS UNIVERSITETAS KAUNO HUMANITARINIS FAKULTETAS VILNIAUS UNIVERSITETAS KAUNO HUMANITARINIS FAKULTETAS FINANSŲ IR APSKAITOS KATEDRA Apskaita, finansai ir bankininkyst Kodas 62104S105 ASTA MARČIULIONYTö MAGISTRO BAIGIAMASIS DARBAS ĮMONöS PELNO-IŠLAIDŲ-VEIKLOS

More information

Įvadas į kiekybinius metodus su R programa

Įvadas į kiekybinius metodus su R programa Įvadas į kiekybinius metodus su R programa Metodinė medžiaga socialinių mokslų atstovams, siekiantiems pradėti mokytis kiekybinės metodologijos Dr. Mažvydas Jastramskis VU TSPMI 1 Turinys Įvadas... 3 1.Duomenų

More information

AMADEUS BASIC CONTENTS

AMADEUS BASIC CONTENTS 1 AMADEUS BASIC CONTENTS DARBO PRADŽIA...2 SIGNING-IN/ SIGNING-OUT 6 KODAVIMAS... 10 MINIMALUS LAIKAS PERSöDIMAMS.. 14 TIMATIC 16 INFORMACINö AMADEUS SISTEMA 20 AMADEUS AIR : AVAILABILITY.26 SCHEDULE.34

More information

TARP MIR TIES IR SA VI RAIŠKOS

TARP MIR TIES IR SA VI RAIŠKOS 70 Vi das POŠKUS TARP MIR TIES IR SA VI RAIŠKOS 1944 1953 m e t ų gi n k l u o t o pa s i p r i e š i n i m o da ly v i ų me n i n ė kū r y b a Dailėtyrininkas Vidas POŠKUS, remdamasis aprašomuoju, lyginamuoju,

More information

Dvigubo elektroninio aukciono modelis ir programinė realizacija

Dvigubo elektroninio aukciono modelis ir programinė realizacija KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETAS INFORMATIKOS FAKULTETAS INFORMACIJOS SISTEMŲ KATEDRA Rimas Kvaselis Dvigubo elektroninio aukciono modelis ir programinė realizacija Magistro darbas Darbo vadovė doc. dr.

More information

Šiame numeryje: pasaulio lietuvio svečias. Tėvynėje. PLB valdyboje. plb kraštų žinios. susitikimai Dailininkė Meilė Sposmanytė...

Šiame numeryje: pasaulio lietuvio svečias. Tėvynėje. PLB valdyboje. plb kraštų žinios. susitikimai Dailininkė Meilė Sposmanytė... 2008 M. 02/458 ISSN 1732-0135 Šiame numeryje: pasaulio lietuvio svečias Galimybė dalyvauti Lietuvos politiniame gyvenime man buvo labai svarbi. Dr. Mantas Adomėnas... 4 Tėvynėje Valdovų rūmai rengia edukacines

More information

CRIMINALISTIC CHARACTERISTICS OF SOME ARTICLES WITHDRAWN FROM PRISONERS AT RIGA CENTRAL PRISON. Assistant professor Vladimirs Terehovičs

CRIMINALISTIC CHARACTERISTICS OF SOME ARTICLES WITHDRAWN FROM PRISONERS AT RIGA CENTRAL PRISON. Assistant professor Vladimirs Terehovičs Jurisprudencija, 00, t. (5); 5 57 CRIMINALISTIC CHARACTERISTICS OF SOME ARTICLES WITHDRAWN FROM PRISONERS AT RIGA CENTRAL PRISON Assistant professor Vladimirs Terehovičs Criminalistics department, Police

More information

Atvykstančiųjų turistų vidutinės viešnagės trukmės ilginimas. Ramūnas Dzemyda ir Živilė Nečejauskaitė Kurk Lietuvai

Atvykstančiųjų turistų vidutinės viešnagės trukmės ilginimas. Ramūnas Dzemyda ir Živilė Nečejauskaitė Kurk Lietuvai 2016 Atvykstančiųjų turistų vidutinės viešnagės trukmės ilginimas Ramūnas Dzemyda ir Živilė Nečejauskaitė Kurk Lietuvai 2016 11-15 Turinys Įvadas... 2 Tyrimas... 2 Metodologija... 2 Užsienio šalių analizė...

More information

Mountain Trail Revitalization the Sign of the Times or a Significant Effect of the New Designed Forms on the Existing Nature

Mountain Trail Revitalization the Sign of the Times or a Significant Effect of the New Designed Forms on the Existing Nature Mountain Trail Revitalization the Sign of the Times or a Significant Effect of the New Designed Forms on the Existing Nature Konrad Dobrowolski* University of Applied Sciences in Nysa, Institute of Architecture

More information

INFORMACINIŲ SISTEMŲ PROJEKTAVIMO PAKETŲ GALIMYBĖS IR PRITAIKYMAS PRAKTIKOJE

INFORMACINIŲ SISTEMŲ PROJEKTAVIMO PAKETŲ GALIMYBĖS IR PRITAIKYMAS PRAKTIKOJE INFORMACINIŲ SISTEMŲ PROJEKTAVIMO PAKETŲ GALIMYBĖS IR PRITAIKYMAS PRAKTIKOJE Edita Griškėnienė, Kristina Paičienė, Danielius Rutkauskas Alytaus kolegija Anotacija Šiais laikais atsiranda vis daugiau informacijos,

More information

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS. Rita Natkevičienė. Magistro baigiamasis darbas

VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS. Rita Natkevičienė. Magistro baigiamasis darbas VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS EKONOMIKOS IR VADYBOS FAKULTETAS EKONOMIKOS KATEDRA Rita Natkevičienė NAMŲ ŪKIŲ EKONOMINIŲ LŪKESČIŲ IR MAKROEKONOMINIŲ PROCESŲ SĄSAJŲ VERTINIMAS BALTIJOS ŠALYSE Magistro

More information

FIZIN NEGALI TURIN I ASMEN, DALYVAUJAN I SPORTIN JE VEIKLOJE, GYVENIMO KOKYB

FIZIN NEGALI TURIN I ASMEN, DALYVAUJAN I SPORTIN JE VEIKLOJE, GYVENIMO KOKYB FIZIN NEGALI TURIN I ASMEN, DALYVAUJAN I SPORTIN JE VEIKLOJE, GYVENIMO KOKYB Ma rius Iva naus kas, Dai va Moc ke vi ie n, J ra Vla das Vait ke vi ius, Li na Mi li nie n Šiau li uni ver si te tas, So cia

More information

VISUOMENĖS VAISTINĖSE DIRBANČIŲ FARMACIJOS SPECIALISTŲ PASIRENGIMAS TEIKTI FARMACINĖS RŪPYBOS PASLAUGAS

VISUOMENĖS VAISTINĖSE DIRBANČIŲ FARMACIJOS SPECIALISTŲ PASIRENGIMAS TEIKTI FARMACINĖS RŪPYBOS PASLAUGAS LIETUVOS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS MEDICINOS AKADEMIJA FARMACIJOS FAKULTETAS VAISTŲ TECHNOLOGIJOS IR SOCIALINĖS FARMACIJOS KATEDRA GABRIELĖ ŠEPELIOVAITĖ VISUOMENĖS VAISTINĖSE DIRBANČIŲ FARMACIJOS

More information

Nuotolin prekių sand lio kontrol s sistema

Nuotolin prekių sand lio kontrol s sistema KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETAS INFORMATIKOS FAKULTETAS INFORMACIJOS SISTEMŲ KATEDRA Donatas Gečas Nuotolin prekių sand lio kontrol s sistema Magistro darbas Darbo vadovas doc. dr. Bronius Paradauskas

More information

PĮ testavimas. Temos. Programos testavimas Į testavimą orientuotas programavimas (Test-driven development) Release testavimas Vartotojo testavimas

PĮ testavimas. Temos. Programos testavimas Į testavimą orientuotas programavimas (Test-driven development) Release testavimas Vartotojo testavimas PĮ testavimas Pagal I.Sommerville Software Engineering, 9 leidimo 8 dalį 1 Temos Programos testavimas Į testavimą orientuotas programavimas (Test-driven development) Release testavimas Vartotojo testavimas

More information

Šiluma su nepaskirstytu karštu vandeniu kas tai?

Šiluma su nepaskirstytu karštu vandeniu kas tai? 2017 m. Nr. 3 (Nr. 72) Lapkritis Šiluma su nepaskirstytu karštu vandeniu kas tai? Daugiau skaitykite 4 psl. LIETUVOS ÐILUMOS TIEKËJØ ASOCIACIJOS NARIØ SÀRAÐAS LIETUVOS ÐILUMINËS TECHNIKOS INÞINIERIØ ASOCIACIJOS

More information

UAB OKSVIDA siūlo įsigyti Paralelės, Eglutės arba "Karuselės" tipo melžimo aikšteles su Izraelio gamybos bandos valdymo sistema AfiMilk.

UAB OKSVIDA siūlo įsigyti Paralelės, Eglutės arba Karuselės tipo melžimo aikšteles su Izraelio gamybos bandos valdymo sistema AfiMilk. Įm. kodas 168933733, PVM kodas LT689337314, Degionių k., Naujamiesčio sen., Panevėžio raj. A.s. Nr. LT39 7300 0101 3560 7100, AB Swedbank, kodas 7300 Tel./fax. Nr. 8-45 553469, mob. +370 616 96572, el.

More information

Neorganinės druskos protoplazmoje Pr. B. Šivickis

Neorganinės druskos protoplazmoje Pr. B. Šivickis Neorganinės druskos protoplazmoje Pr. B. Šivickis I Visi organizmai, tiek augalai, tiek gyvuliai, savo kūno struktūra kad ir labai skiriasi, tačiau pagrindine medžiaga, iš kurios yra susidaręs jų kūnas,

More information

Kaip Vaidas Šimaitis Šventąją žadina. Jonas Gelbėtojas. Premjerui Algirdui Butkevičiui patinka J. Basanavičiaus gatvė p p p.

Kaip Vaidas Šimaitis Šventąją žadina. Jonas Gelbėtojas. Premjerui Algirdui Butkevičiui patinka J. Basanavičiaus gatvė p p p. Palanga 2016 Laikraščio 2016 metų vasaros priedas 20 22 p. Premjerui Algirdui Butkevičiui patinka J. Basanavičiaus gatvė 12 15 p. Jonas Gelbėtojas 6 10 p. Kaip Vaidas Šimaitis Šventąją žadina 26 story

More information

STOJAMIEJI EGZAMINAI Į TARPTAUTINIO BAKALAUREATO KLASĘ ANGLŲ KALBOS STOJAMOJO EGZAMINO PROGRAMA IR UŽDUOČIŲ PAVYZDŽIAI

STOJAMIEJI EGZAMINAI Į TARPTAUTINIO BAKALAUREATO KLASĘ ANGLŲ KALBOS STOJAMOJO EGZAMINO PROGRAMA IR UŽDUOČIŲ PAVYZDŽIAI STOJAMIEJI EGZAMINAI Į TARPTAUTINIO BAKALAUREATO KLASĘ ANGLŲ KALBOS STOJAMOJO EGZAMINO PROGRAMA IR UŽDUOČIŲ PAVYZDŽIAI Egzaminą sudaro dvi dalys: pirmoji dalis perskaityti tekstą ir atsakyti į klausimus;

More information

(N) Luminor Bank AB Kainynas privatiems klientams Galioja nuo

(N) Luminor Bank AB Kainynas privatiems klientams Galioja nuo Šis yra taikomas, nustatant Kliento mokėtinus mokesčius už Banko paslaugas pagal Sutartis: 1. kurios sudarytos tarp Nordea Bank AB Lietuvos skyriaus ir Kliento iki 2017-09-30 (imtinai); 2. kurios sudarytos

More information

Jaunø asmenø, serganèiø epilepsija, reabilitacijos efektyvumas

Jaunø asmenø, serganèiø epilepsija, reabilitacijos efektyvumas Jaunø asmenø, serganèiø epilepsija, reabilitacijos efektyvumas D. Butvilas* A. Kriðèiûnas* M. Endzinienë** G. Jurkevièienë** B. Ðvedaitë-Sakalauskë*** *Kauno medicinos universiteto Reabilitacijos klinika

More information

FARMACIJOS SPECIALISTŲ POŽIŪRIO Į FARMACINĖS PASLAUGOS KOKYBĘ, ETINĮ KLIMATĄ IR PASITENKINIMĄ DARBU TYRIMAS

FARMACIJOS SPECIALISTŲ POŽIŪRIO Į FARMACINĖS PASLAUGOS KOKYBĘ, ETINĮ KLIMATĄ IR PASITENKINIMĄ DARBU TYRIMAS KAUNO MEDICINOS UNIVERSITETAS Gvidas Urbonas FARMACIJOS SPECIALISTŲ POŽIŪRIO Į FARMACINĖS PASLAUGOS KOKYBĘ, ETINĮ KLIMATĄ IR PASITENKINIMĄ DARBU TYRIMAS Daktaro disertacija Biomedicinos mokslai, visuomenės

More information

Some premises for balanced development of ecotourism on the territory of Lithuania

Some premises for balanced development of ecotourism on the territory of Lithuania EKOLOGIJA. 2007. Vol. 53. Supplement. P. 10 15 Lietuvos mokslų akademija, 2007 Lietuvos mokslų akademijos leidykla, 2007 Some premises for balanced development of ecotourism on the territory of Lithuania

More information

DAILYLENTĖS VIDAUS APDAILAI. [ Medis kuria namus]

DAILYLENTĖS VIDAUS APDAILAI. [ Medis kuria namus] DAILYLENTĖS VIDAUS APDAILAI [ Medis kuria namus] PRIEŠ PRADEDAMI SUDARYKITE PLANĄ d Naudingi patarimai: Horizontaliai pritvirtintus dailylentes kambarys atrodo platesnis ir žemesnis, vertikaliai aukštesnis

More information

CAPTIVA SAVININKO VADOVAS

CAPTIVA SAVININKO VADOVAS CAPTIVA SAVININKO VADOVAS TIK EN 590 STANDARTO EURO DIESEL!* Dyzelinis jūsų automobilio variklis sukurtas remiantis naujausiomis automobilių tyrimų žiniomis, todėl tai yra tikras pažangių technologijų,

More information

Ir at leisk mums mū sų kal tes...

Ir at leisk mums mū sų kal tes... 4 Ir at leisk mums mū sų kal tes... Manyti, kad tapusi Europos Sąjungos ir NATO nare Lietuva išsivadavo iš savo praeities didelė klaida. Išsivadavimą lemia patirties įsisąmoninimas, gebėjimas suvokti,

More information

PREVENCINĖS VANDENS TARŠOS MAŽINIMO PRIEMONĖS

PREVENCINĖS VANDENS TARŠOS MAŽINIMO PRIEMONĖS LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO UNIVERSITETAS Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakultetas Melioracijos katedra Alma Pocienė, Skirmantas Pocius PREVENCINĖS VANDENS TARŠOS MAŽINIMO PRIEMONĖS mokomoji knyga Kaunas, ardiva,

More information

SAUGOS DUOMENŲ LAPAS

SAUGOS DUOMENŲ LAPAS SAUGOS DUOMENŲ LAPAS Remiantis Reglamento (EB) Nr. 1907/2006 (REACH) su II Priedėliu 31 Straipsniu. 1 SKIRSNIS. Medžiagos arba mišinio ir bendrovės arba įmonės identifikavimas 1.1 Produkto identifikatorius

More information

S. Spurga. POKOMUNIZMAS PO DVIDEŠIMT METŲ... Įvadas

S. Spurga. POKOMUNIZMAS PO DVIDEŠIMT METŲ... Įvadas 1392-1681 POKOMUNIZMAS PO DVIDEŠIMT METŲ: ŠIAURĖS EUROPOS VALSTYBIŲ, PIETŲ EUROPOS VALSTYBIŲ IR VIDURIO IR RYTŲ EUROPOS VALSTYBIŲ DEMOKRATIJOS RODIKLIŲ PALYGINIMAS SAULIUS SPURGA Praėjus dvidešimt metų

More information

CIVILINĖS AVIACIJOS VEIKLOS LIBERALIZUOTOJE RINKOJE STRATEGIJA

CIVILINĖS AVIACIJOS VEIKLOS LIBERALIZUOTOJE RINKOJE STRATEGIJA SKIRIAMA: SUSISIEKIMO MINISTERIJOS CIVILINĖS AVIACIJOS DEPARTAMENTUI Mokslinis tiriamasis darbas CIVILINĖS AVIACIJOS VEIKLOS LIBERALIZUOTOJE RINKOJE STRATEGIJA UAB Ekonominės konsultacijos ir tyrimai 2005

More information

Nr SPALIS L I E T U v o S v A N D E N S T I E K ė j Ų A S o c I A c I j o S I N f o r m A c I N I S L E I D I N Y S

Nr SPALIS L I E T U v o S v A N D E N S T I E K ė j Ų A S o c I A c I j o S I N f o r m A c I N I S L E I D I N Y S Nr. 51 2017 SPALIS L I E T U v o S va N D E N S T I E K ė j Ų A S o c I A c I j o S I N f o r m A c I N I S L E I D I N Y S ELKAY geriamojo vandens fontanėliai LAUKO VIEŠOSIOMS ERDVĖMS Pastaraisiais metais

More information

Studijos Pelenų, susidarančių šilumos tiekimo įmonėse deginant medieną, panaudojimas ataskaita

Studijos Pelenų, susidarančių šilumos tiekimo įmonėse deginant medieną, panaudojimas ataskaita http://www.ekostrategija.lt El. paštas: info@ekostrategija.lt Lukiškių g. 3, LT-01108 Vilnius tel. +370 5 2191303 faks. +370 5 2124777 Studijos Pelenų, susidarančių šilumos tiekimo įmonėse deginant medieną,

More information

KAS YRA ORP IR KODĖL VERTA APIE JĮ ŽINOTI

KAS YRA ORP IR KODĖL VERTA APIE JĮ ŽINOTI KAS YRA ORP IR KODĖL VERTA APIE JĮ ŽINOTI Irena Čerčikienė, Jolanta Jurkevičiūtė, Dalė Židonytė Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultetas, Lietuva Anotacija Šiuo metu spaudoje ir reklamose dažnai

More information

Navigacijos programinė įranga. Navitel Navigator. Naudotojo vadovas

Navigacijos programinė įranga. Navitel Navigator. Naudotojo vadovas Navigacijos programinė įranga Navitel Navigator Naudotojo vadovas 2007 Akcinė bendrovė CNT. Visos teisės saugomos. Šio vadovo turinys ir visa pridedama demonstracinė medžiaga yra išimtinė AB CNT nuosavybė.

More information

AMBERTON Viešbutis Hotel

AMBERTON Viešbutis Hotel AMBERTON Viešbutis Hotel Turbūt geriausia vieta mieste Patogesnės vietos verslo klasės svečiams, konferencijų/seminarų dalyviams ar turistams tiesiog neįmanoma rasti. 4 žvaigždučių viešbutis AMBERTON puikuojasi

More information

1 SKYRIUS: medžiagos / mišinio ir bendrovės / įmonės identifikavimas

1 SKYRIUS: medžiagos / mišinio ir bendrovės / įmonės identifikavimas 1 psl. / 8 Saugos duomenų lapas pagal Reglamento (EB) Nr. 197/26/EB Spausdinimo data: 217-1-16 Versijos numeris: 7 Peržiūra: 216-11-22 1 SKYRIUS: medžiagos / mišinio ir bendrovės / įmonės identifikavimas

More information

3.1 Membranos instaliavimas

3.1 Membranos instaliavimas 3.1 Membranos instaliavimas 3.1.1 Membraninės dangos klojimas - Bendroji informacija Kompanija Firestone šioje lentelėje pateikia rekomenduojamą rulonų plotį savo sistemoms: Sistema Rulono plotis (m) Balastinė/Inversinė

More information

SPA CENTRŲ TEIKIAMŲ PASLAUGŲ KOKYBĖS VERTINIMAS

SPA CENTRŲ TEIKIAMŲ PASLAUGŲ KOKYBĖS VERTINIMAS KAUNO MEDICINOS UNIVERSITETAS Visuomenės sveikatos fakultetas Sveikatos vadybos katedra Marius Okmanas SPA CENTRŲ TEIKIAMŲ PASLAUGŲ KOKYBĖS VERTINIMAS Magistro diplominis darbas (Visuomenės sveikatos vadyba)

More information

Demokratinė civilinė ginkluotųjų pajėgų kontrolė Lietuvoje

Demokratinė civilinė ginkluotųjų pajėgų kontrolė Lietuvoje Algirdas Gricius' Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų Kęstutis Paulauskas' Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas institutas Demokratinė

More information

a(an) Nežymimasis artikelis Indefinite article

a(an) Nežymimasis artikelis Indefinite article a(an) Nežymimasis artikelis Indefinite article a(an) - kilęs is žodžio ʺoneʺ reiškia - bet koks, kažkoks, bet kuris. Naudojamas: 1) tik su skaičiuotiniais daiktavardžiais. a table(one), a boy(one), a cat(one).

More information

THE INDIUM CORPORATION OF AMERICA \EUROPE \ASIA-PACIFIC INDIUM CORPORATION (SUZHOU) SAUGOS DUOMENŲ LAPAS (SDL)

THE INDIUM CORPORATION OF AMERICA \EUROPE \ASIA-PACIFIC INDIUM CORPORATION (SUZHOU) SAUGOS DUOMENŲ LAPAS (SDL) THE INDIUM CORPORATION OF AMERICA \EUROPE \ASIA-PACIFIC INDIUM CORPORATION (SUZHOU) SAUGOS DUOMENŲ LAPAS (SDL) 1 SKIRSNIS. MEDŽIAGOS ARBA MIŠINIO IR BENDROVĖS IDENTIFIKACIJA 1.1 Produkto identifikatorius:

More information

Parengė ITMM Artūras Šakalys. Macromedia Flash MX

Parengė ITMM Artūras Šakalys. Macromedia Flash MX Macromedia Flash MX (paimta iš: http://www.mokslas.net/informatika/macromedia-flash-script-kalbos-panaudojimasalgoritmavimo-igudziu-ugdymui-baigiamasis-darbas ) ĮVADAS Algoritmavimo bei programavimo mokykloje

More information

II. ŠIUOLAIKINĖS SPORTININKŲ RENGIMO TECHNOLOGIJOS 4. Antanas Skarbalius. Trenerio filosofija 13

II. ŠIUOLAIKINĖS SPORTININKŲ RENGIMO TECHNOLOGIJOS 4. Antanas Skarbalius. Trenerio filosofija 13 Redaktoriø taryba Vyr. redaktorius Evaldas Skyrius Kûno kultûros ir sporto departamentas Vyr. redaktoriaus pavaduotojas Marius Jukonis Lietuvos sporto informacijos centras Vyr. redaktoriaus pavaduotojas

More information

❷ s é ②s é í t é Pr ③ t tr t á t r ít. á s á rá. Pr ③ t t í t. t í r r t á r t á s ý. r t r é s②sté ②

❷ s é ②s é í t é Pr ③ t tr t á t r ít. á s á rá. Pr ③ t t í t. t í r r t á r t á s ý. r t r é s②sté ② ❷ s é ②s é í t é Pr ③ t tr t á t r ít á s á rá Pr ③ t t í t t í rá r í ➎ár t í r r t á r t á s ý r t r é s②sté ② t P á í á ② r í ➎ár ③ í é á s é rá í s é r t é r ② s ý ③ t í é ② rá t ③ t tét rá ③ é r

More information

Rokiškio rajono Juodymo durpių telkinyje planuojamos veiklos poveikio aplinkai vertinimo

Rokiškio rajono Juodymo durpių telkinyje planuojamos veiklos poveikio aplinkai vertinimo U ž d a r o j i a k c i n ė b e n d r o v ė > Rokiškio rajono Juodymo durpių telkinyje planuojamos veiklos poveikio aplinkai vertinimo A T A S K A I T A I T O M A S T E K S T I N Ė D

More information

Nr GRUODIS L I E T U V O S VA N D E N S T I E K Ė J Ų A S O C I A C I J O S I N F O R M A C I N I S L E I D I N Y S

Nr GRUODIS L I E T U V O S VA N D E N S T I E K Ė J Ų A S O C I A C I J O S I N F O R M A C I N I S L E I D I N Y S Nr. 31 2007 GRUODIS L I E T U V O S VA N D E N S T I E K Ė J Ų A S O C I A C I J O S I N F O R M A C I N I S L E I D I N Y S Linkiu, kad 2008-ieji mums visiems būtų atsinaujinimo, drąsių užmojų, didelių

More information

Organinių medžiagų kaita gruntiniame vandenyje kiaulininkystės įmonės srutomis laistomuose laukuose

Organinių medžiagų kaita gruntiniame vandenyje kiaulininkystės įmonės srutomis laistomuose laukuose ISSN 1648-116X LŽŪU MOKSLO DARBAI. 2010. Nr. 89 (42) TECHNOLOGIJOS MOKSLAI Organinių medžiagų kaita gruntiniame vandenyje kiaulininkystės įmonės srutomis laistomuose laukuose Stefanija Misevičienė Lietuvos

More information

RCSC LAIKO ŽYMOS TEIKIMO VEIKLOS NUOSTATAI

RCSC LAIKO ŽYMOS TEIKIMO VEIKLOS NUOSTATAI RCSC LAIKO ŽYMOS TEIKIMO VEIKLOS NUOSTATAI Unikalus objekto ID (OID): 1.3.6.1.4.1.30903.1.4.2 Versija: 2.0 Galioja nuo: 2017-04-28 2017-04-28 TURINYS 1. ĮVADAS... 5 1.1. APŽVALGA... 5 1.2. IDENTIFIKAVIMAS...

More information

VĮ ORO NAVIGACIJA Oro navigacijos informacijos skyrius Rodūnios kelias Vilnius, Lietuva

VĮ ORO NAVIGACIJA Oro navigacijos informacijos skyrius Rodūnios kelias Vilnius, Lietuva LIETUVOS RESPUBLIKA Phone: +370 706 94 613 Fax: +370 706 94 614 AFS: EYVNYOYX URL: http://www.ans.lt Email: ais@ans.lt VĮ ORO NAVIGACIJA Oro navigacijos informacijos skyrius Rodūnios kelias 2 02188 Vilnius,

More information

LIETUVOS VANDENS TIEKĖJŲ ASOCIACIJOS INFORMACINIS LEIDINYS. Nr SPALIS

LIETUVOS VANDENS TIEKĖJŲ ASOCIACIJOS INFORMACINIS LEIDINYS. Nr SPALIS LIETUVOS VANDENS TIEKĖJŲ ASOCIACIJOS INFORMACINIS LEIDINYS Nr. 41 2012 SPALIS 2 AR KINTA IR KAIP POŽEMINIO/ GERIAMOJO VANDENS KOKYBĖ PAKELIUI PAS VARTOTOJĄ? Apie požeminį/geriamąjį vandenį Lietuvoje ir

More information

Individo sveikatos programavimas perinataliniu laikotarpiu

Individo sveikatos programavimas perinataliniu laikotarpiu MOKSLAS, TEORIJA IR PRAKTIKA SCIENCE, THEORY & PRACTICE Laboratorinë medicina. 2011, t. 13, Nr. 4(52), p. 212 224. Individo sveikatos programavimas perinataliniu laikotarpiu Eglë Marija Jakimavièienë 1

More information

Gamtos tyrimų centras Geologijos ir geografijos institutas

Gamtos tyrimų centras Geologijos ir geografijos institutas Gamtos tyrimų centras Geologijos ir geografijos institutas EUROPOS BENDRIJOS SVARBOS RŪŠIŲ BŪKLĖS, INVAZINIŲ MAŠALŲ IR ICHTIOFAUNOS TYRIMŲ BEI TOLIMŲJŲ PERNAŠŲ POVEIKIO EKOSISTEMOMS ĮVERTINIMO XII dalis

More information

Aktualūs nustatyti naudojimo būdai: augalų apsaugos produktas, fungicidas

Aktualūs nustatyti naudojimo būdai: augalų apsaugos produktas, fungicidas Saugos duomenų lapas Puslapis: 1/18 1 SKIRSNIS. Medžiagos arba mišinio ir bendrovės arba įmonės identifikavimas 1.1. Produkto identifikatorius OPERA N 1.2. Medžiagos ar mišinio nustatyti naudojimo būdai

More information

CITI TRAVELS (PVT) LTD

CITI TRAVELS (PVT) LTD Authorized Umrah Agent from Kingdom Saudi Arabia Serving with honesty & dedication 1-A COURT VIEW APARTMENT COURT ROAD KARACHI TEL # 01-799, 797,, 119, 11 FAX # 9109 E-MAIL: cititravels191@gmail.com Website

More information

1 SKIRSNIS. Medžiagos arba mišinio ir bendrovės arba įmonės identifikavimas

1 SKIRSNIS. Medžiagos arba mišinio ir bendrovės arba įmonės identifikavimas Saugos duomenų lapas Puslapis: 1/19 1 SKIRSNIS. Medžiagos arba mišinio ir bendrovės arba įmonės identifikavimas 1.1. Produkto identifikatorius OPERA N 1.2. Medžiagos ar mišinio nustatyti naudojimo būdai

More information

CA 19-9 þymens prognozinë vertë sergantiems virðkinamojo trakto ligomis

CA 19-9 þymens prognozinë vertë sergantiems virðkinamojo trakto ligomis MOKSLO DARBAI SCIENTIFIC PAPERS Laboratorinë medicina. 2016, t. 18, Nr. 3(71), p. 123 128. CA 19-9 þymens prognozinë vertë sergantiems virðkinamojo trakto ligomis Paulius Bielskis 1 Ernestas Dvinelis 1

More information

Duomenų tyrybos sistemų galimybių tyrimas įvairių apimčių duomenims analizuoti

Duomenų tyrybos sistemų galimybių tyrimas įvairių apimčių duomenims analizuoti Vilniaus universitetas Matematikos ir informatikos institutas Kotryna Paulauskienė MII informatikos (09 P) krypties doktorantė (2011 10 01 2015 10 01) Duomenų tyrybos sistemų galimybių tyrimas įvairių

More information

Lietuva ir Astana EXPO 2017 : iššūkiai ir galimybės (Pristatymas pirmajame koordincinės komisijos posėdyje, )

Lietuva ir Astana EXPO 2017 : iššūkiai ir galimybės (Pristatymas pirmajame koordincinės komisijos posėdyje, ) Lietuva ir Astana EXPO 2017 : iššūkiai ir galimybės (Pristatymas pirmajame koordincinės komisijos posėdyje, 2016-03-01) Trumpai apie pasaulines parodas: Pirmoji paroda Londone 1851 m. EXPO 1889 simbolis

More information

2010 METŲ VEIKLOS ATASKAITOS SANTRAUKA

2010 METŲ VEIKLOS ATASKAITOS SANTRAUKA VALSTYBĖS ĮMONĖ ORO NAVIGACIJA 2010 METŲ VEIKLOS ATASKAITOS SANTRAUKA (parengta vadovaujantis LRV 2011-01-12 nutarimo Nr. 1052 VI skyriumi) 2 TURINYS VĮ Oro navigacija veiklos strategija, tikslai (finansiniai

More information

GALVIJŲ ODOS ALERGINĖS REAKCIJOS Į TUBERKULINĄ SPECIFIŠKUMAS

GALVIJŲ ODOS ALERGINĖS REAKCIJOS Į TUBERKULINĄ SPECIFIŠKUMAS GALVIJŲ ODOS ALERGINĖS REAKCIJOS Į TUBERKULINĄ SPECIFIŠKUMAS Alius Pockevičius 1, Petras Mačiulskis 1, Kazimieras Lukauskas 2, Jonas Milius 3 1 Lietuvos veterinarijos akademija, Fiziologijos ir patologijos

More information

Epilepsija serganèiø suaugusiø asmenø gyvenimo kokybë: sveikatos pajëgumas

Epilepsija serganèiø suaugusiø asmenø gyvenimo kokybë: sveikatos pajëgumas Epilepsija serganèiø suaugusiø asmenø gyvenimo kokybë: sveikatos pajëgumas S. Krutulienë* R. Mameniðkienë** * Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetas **Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas;

More information

POŽEMINIO VANDENS IŠTEKLIŲ FORMAVIMOSI SĄLYGOS NEMUNO SLĖNIO LIŠKIAVOS ALYTAUS RUOŽE. Įvadas

POŽEMINIO VANDENS IŠTEKLIŲ FORMAVIMOSI SĄLYGOS NEMUNO SLĖNIO LIŠKIAVOS ALYTAUS RUOŽE. Įvadas ISSN 0132 3156 Geografijos metraštis 37(1-2) t., 2004 54 POŽEMINIO VANDENS IŠTEKLIŲ FORMAVIMOSI SĄLYGOS NEMUNO SLĖNIO LIŠKIAVOS ALYTAUS RUOŽE Algirdas Zuzevičius, Jonas Diliūnas, Gediminas Čyžius, Mykolas

More information

Kondensacijos šilumos nuvedimo nuo tarpfazinio paviršiaus į vandens gilumą tyrimas taikant termografinį metodą

Kondensacijos šilumos nuvedimo nuo tarpfazinio paviršiaus į vandens gilumą tyrimas taikant termografinį metodą ENERGETIKA. 2014. T. 60. Nr. 4. P. 197 209 Lietuvos mokslų akademija, 2014 Kondensacijos šilumos nuvedimo nuo tarpfazinio paviršiaus į vandens gilumą tyrimas taikant termografinį metodą Darius Laurinavičius,

More information

I. Skirmantaitë* L. Ðeputytë**

I. Skirmantaitë* L. Ðeputytë** Skirtingø muzikos stiliø, taikomø kineziterapijos programos metu, poveikis asmenø, serganèiø Parkinsono liga, pusiausvyrai, eisenai ir funkciniam pajëgumui I. Skirmantaitë* L. Ðeputytë** *Ðiauliø valstybinës

More information

Būčiau neteisi, jei sakyčiau, kad kiekvienąsyk prieš Verbų sekmadienį

Būčiau neteisi, jei sakyčiau, kad kiekvienąsyk prieš Verbų sekmadienį 2011 BALANDŽIO 16 d. D R A U G O Š E Š T A D I E N I N I S P R I E D A S Nr. 15 (55) Krikščionybės kosmosas Būčiau neteisi, jei sakyčiau, kad kiekvienąsyk prieš Verbų sekmadienį ir Didžiąją Savaitę apima

More information

Aplinkos Apsaugos Agentūra Direktorius Raimondas Sakalauskas

Aplinkos Apsaugos Agentūra Direktorius Raimondas Sakalauskas Tvirtinu: A.V. Direktorius dr. Aušrys Balevičius (pareigos, vardas, pavardė, parašas) APLINKOSAUGOS SĄLYGŲ PLAUKIOTI PLAUKIOJIMO PRIEMONĖMIS VANDENS TELKINIUOSE ĮVERTINIMAS IR APLINKOSAUGINIŲ KRITERIJŲ

More information

Kavos aparato WE8 naudojimo instrukcija. JURA Type 737

Kavos aparato WE8 naudojimo instrukcija. JURA Type 737 Kavos aparato W8 naudojimo instrukcija K Originali naudojimo instrukcija Prieš pradėdami naudotis kavos aparatu, iš pradžių perskaitykite naudojimo instrukciją. JURA Type 737 Turinys Jūsų W8 Valdymo elementai

More information

Turinys. Turinys Lietuvių k.

Turinys. Turinys Lietuvių k. Turinys Lietuvių k. Turinys Aprašymas... 5 Pagrindiniai komponentai... 5 Papildomi komponentai... 6 Techninių duomenų lentelė... 7 Veikimas... 8 Plokštelių pusių identifikavimas... 8 Įrengimas... 9 Prieš

More information

SHARM EL SHEIKH summer 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates:

SHARM EL SHEIKH summer 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates: UPDATED ON 26 JUNE SHARM EL SHEIKH summer 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates: Every Thursday & Sunday: First departure is on 21 e last return is on 30 tember THURSDAY BEY SSH / 14.45 SSH-BEY / 11.20

More information

SHARM EL SHEIKH summer 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates:

SHARM EL SHEIKH summer 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates: UPDATED ON 06 JUNE SHARM EL SHEIKH summer 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates: Every Thursday & Sunday: First departure is on 21 e last return is on 30 tember THURSDAY BEY SSH / 14.45 SSH-BEY / 11.20

More information

KALCIS. Kalcis yra gyvybiškai svarbus cheminis elementas, kuris palaiko tinkamą žmogaus organizmo funkcionavimą

KALCIS. Kalcis yra gyvybiškai svarbus cheminis elementas, kuris palaiko tinkamą žmogaus organizmo funkcionavimą TIENS KALCIS KALCIS Kalcis yra gyvybiškai svarbus cheminis elementas, kuris palaiko tinkamą žmogaus organizmo funkcionavimą KALCIO VAIDMUO ŽMOGAUS ORGANIZME Kalcis reikalingas normaliai kaulų būklei palaikyti

More information

CE 0694 Technical Specification RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY

CE 0694 Technical Specification RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY DUJINIŲ KONDENSACINIŲ KATILŲ SU KARŠTO VANDENS ŠILDYTUVU MONTAVIMO IR EKSPLOATACIJOS INSTRUKCIJA modelis RKA 25 TIPAS C PAKABINAMAS KATILAS modelis RKA 100 TIPAS C PASTATOMAS KATILAS CE 0694 Technical

More information

Kavos aparato J6/J600 naudojimo instrukcija

Kavos aparato J6/J600 naudojimo instrukcija Kavos aparato J6/J600 naudojimo instrukcija Turinys Jūsų J6/J600 Valdymo elementai 4 Svarbi informacija 6 Naudojimas pagal paskirtį...6 Saugumo nurodymai...6 1. Kavos aparato paruošimas ir naudojimas pirmą

More information

Antropogeninių veiksnių poveikis klimatui

Antropogeninių veiksnių poveikis klimatui 1 2 Antropogeninių veiksnių poveikis klimatui Klimato svyravimai ir hidrosferos pokyčiai Hidrologijos ir klimatologijos katedra Globaliniai: Šiltnamio efektą sukeliančių dujų koncentracijos didėjimas (CO

More information

Ankstyvo neurologinio pagerëjimo po intraveninës trombolizës, gydant ûminá iðeminá insultà, klinikinë reikðmë ir prognostiniai veiksniai

Ankstyvo neurologinio pagerëjimo po intraveninës trombolizës, gydant ûminá iðeminá insultà, klinikinë reikðmë ir prognostiniai veiksniai Ankstyvo neurologinio pagerëjimo po intraveninës trombolizës, gydant ûminá iðeminá insultà, klinikinë reikðmë ir prognostiniai veiksniai A. Vilionskis* O. Knoknerienë** M. Ðeðeikaitë*** D. Jatuþis****

More information

Indaplovė Instrukcijų Vadovas

Indaplovė Instrukcijų Vadovas Indaplovė Instrukcijų Vadovas Pirmiausiai perskaitykite šią naudojimo instrukciją! Gerbiamas pirkėjau, Mes tikimės, kad šis gaminys, pagamintas moderniais įrengimais ir praėjęs griežčiausią kokybės kontrolę,

More information

SHARM EL SHEIKH FITR 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates:

SHARM EL SHEIKH FITR 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates: UPDATED ON 28 MAY SHARM EL SHEIKH FITR 2018 R ARABIA Flight Details and Dates: 5 DAYS /4 NIGHTS SUNDAY to THURSDAY From 17/06 Till 21/06 BEY SSH / 20.45 SSH BEY / 11.20 8 DAYS /7 NIGHTS SUNDAY to SUNDAY

More information

VEIKSNIAI, ĮTAKOJANTYS GAMYBINĖS VAISTINĖS RECEPTŪRĄ. KLAIDINGAI IŠRAŠYTŲ 1 FORMOS EKSTEMPORALIŲ RECEPTŲ ANALIZĖ VISUOMENĖS GAMYBINĖJE VAISTINĖJE

VEIKSNIAI, ĮTAKOJANTYS GAMYBINĖS VAISTINĖS RECEPTŪRĄ. KLAIDINGAI IŠRAŠYTŲ 1 FORMOS EKSTEMPORALIŲ RECEPTŲ ANALIZĖ VISUOMENĖS GAMYBINĖJE VAISTINĖJE LIETUVOS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS FARMACIJOS FAKULTETAS VAISTŲ TECHNOLOGIJOS IR SOCIALINĖS FARMACIJOS KATEDRA EGLĖ KAVALIAUSKAITĖ VEIKSNIAI, ĮTAKOJANTYS GAMYBINĖS VAISTINĖS RECEPTŪRĄ. KLAIDINGAI

More information

SHARM EL SHEIKH FITR 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates:

SHARM EL SHEIKH FITR 2018 AIR ARABIA Flight Details and Dates: UPDATED ON 06 JUNE SHARM EL SHEIKH FITR 2018 R ARABIA Flight Details and Dates: 5 DAYS /4 NIGHTS SUNDAY to THURSDAY From 17/06 Till 21/06 BEY SSH / 20.45 SSH BEY / 11.20 8 DAYS /7 NIGHTS SUNDAY to SUNDAY

More information

Dujiniai prie sienos tvirtinami šildymo prietaisai

Dujiniai prie sienos tvirtinami šildymo prietaisai Technika, kuri tarnauja zmogui Montavimo instrukcija Dujiniai prie sienos tvirtinami šildymo prietaisai GU-2E-S su atviros konstrukcijos degimo kamera GG-2E-S su izoliuotos konstrukcijos degimo kamera

More information